Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

mr_kwolf 05.07.2011 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1121588)
Właśnie że jest. Jeśli tak się stało, to jest to po prostu zajebisty skandal i nie dziwię się Maaskantowi jeśli w mistrzu Polski, klubie przygotowującym się do szturmu na LM, nie ma komu sprzątnąć psich gówien i skosić trawy z jedynego boiska treningowego. Coś niesamowitego po prostu.

Może inaczej się wyrażę - do takiej sytuacji nie miało prawa po prostu dojść, jest ktoś odpowiedzialny za to, jak nie prezes to ktoś pod nim, nieważne. Może jak przeczyta o tym w gazecie i poodbierają pare telefonów od zdziwionych dziennikarzy to zrozumieją że to są jaja pańskie i że do takich sytuacji Holendrzy nie są przyzwyczajeni.

Moment, ale ja napisałem, że taka sytuacja to nie jest skandal? To oczywiste, że to nie jest sytuacja, która powinna się wydarzyć, ale dalej uważam, że to nie jest miejsce do załatwiania takich spraw.

Rozumiem, że płacze Traore, że mało zarabia w Lechii również uważacie za stosowne bo przecież może jak trafi będą o tym pisały to dostanie taki kontrakt jaki chce albo go puszczą do innego klubu?

PS. Pytanie ile w tym było skargi Maaskanta w mediach, a ile wyłapania paru słów z treningu, dodania paru wyolbrzymień i napisania artykułu.

Grzadq 05.07.2011 16:43

Cytat:

Moment, ale ja napisałem, że taka sytuacja to nie jest skandal? To oczywiste, że to nie jest sytuacja, która powinna się wydarzyć, ale dalej uważam, że to nie jest miejsce do załatwiania takich spraw.

Rozumiem, że płacze Traore, że mało zarabia w Lechii również uważacie za stosowne bo przecież może jak trafi media będą o tym pisały to dostanie taki kontrakt jaki chce albo go puszczą do innego klubu?
Wiesz, tu chodzi o co innego. Maaskant to trener zachodni, przyzwyczajony do pewnych standardów . Już pal licho jakieś centrum szkoleniowe, boiska, oświetlenie, można powiedzieć widziały gały co brały (1 boisko). Ale to on odpowiada za tę drużynę, za jej wyniki i ewentualne kompromitacje, swoją własną głową. Jeżeli drużyna wraca do Krakowa, a dla nikogo, tym bardziej dla klubu, nie jest to tajemnicą, to żeby boisko nie było przygotowane? Facet miał w planie jakieś taktyki, ćwiczenia, grom wie co, a tu przychodzi rano przed treningiem i widzi co widzi? Inaczej po prostu widzimy tą sytuację, dla mnie to jest taki skandal że nawet pójście z tym fizycznie do gazety jest wg mnie uzasadnione.* Powtórzę - on odpowiada za drużynę, a ktoś nie dopilnował swojej roboty i zburzył mu plany.

Nie porównuj Traore bo to zupełnie inna sprawa. Tu pojedynczy piłkarz, tu klub. Tu temat kasy, tu spełniania swoich zasranych obowiązków, nie ma nawet co tego komentować.

*nie wiemy skąd o tym dowiedziały się gazety ani na ile to prawda

Hanys 05.07.2011 18:01

Jak wy piep***ycie jak nie wiem...

Maaskant ma jaja i dobrze ze tak powiedział. Niech się wezmą fachowcy z Wisły za robotę bo pierdzenie w stołki nie pomaga drużynie.

Mou też kiedyś powiedział mediom co sądzi o murawie na ichniejszej arenie...
http://sport.interia.pl/raport/Barce...u,1535040,6445

blanco 05.07.2011 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fond (Post 1121547)
Trzeba zacząć obstawiać kto następnym trenerem. Cupiał takiej samowolki medialnej nie zdzierży.

Info pewne ?

Kociewiak 05.07.2011 18:08

Wie ktoś czy na tej działce TF zmieściły by sie dwa boiska?

riv 05.07.2011 18:11

W teorii i pierwszych wizualizacjach nowego stadionu/bazy treningowej miały się zmieścić nawet trzy albo i więcej.

http://wislakrakow.com/www/page.php?pageid=370

mitmichael 05.07.2011 18:25

Cytat:

Trzeba zacząć obstawiać kto następnym trenerem. Cupiał takiej samowolki medialnej nie zdzierży. Z pewnością.

No jasne bo nie mieliby za co go wywalac tylko z teksty o nieprzygotowanym boisku treningowych

fond 05.07.2011 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1121656)
Cytat:

Trzeba zacząć obstawiać kto następnym trenerem. Cupiał takiej samowolki medialnej nie zdzierży. Z pewnością.

Info pewne ?

Ba ! Telefoniczne ! :D

Teqcontroller 05.07.2011 18:39

takie sytuacje nie powinni mieć miejsca , a mówienie że się trenerowi oberwie to hahaha no ale to Polska. Basalaj i jego pierdzenie o standardach europejskich jest śmieszne.

MłodePokolenie 05.07.2011 19:01

Panowie nie przesadzajcie... Naszym właścicielem nie jest Wojciechowski, tylko poważny człowiek, czyli Bogusław Cupiał :)

CH. 08.07.2011 21:50

Maaskant po meczu z Florą
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...en_mecz_10046/

rafaltwsd 09.07.2011 06:43

Ja osobiscie uwarzam ze Maaskant jest dobrym trenerem, napewno lepszym od tych ktorych mamy w kraju, ciagle sie doszkala jest młody jak na trenera i napewno bedzie chciał pracowac w lepszym klubie, a najlepsza promocja dla niego będą udane puchary:)

jasnyGwint 09.07.2011 22:23

nowy wywiad z Maaskantem:

http://www.bndestem.nl/sport/sportbr...ons-League.ece

googlowe tłumaczenie na polski

i angielski

Piotson 09.07.2011 22:42

Tłumaczenie "googlowe" nie potrafię ogarnąć, Jeśli jest ktoś na forum kto umie ten język, to mógłby przetłumaczyć.

Dariook 14.07.2011 02:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1125966)
Napisze tylko tyle że po pierwszym meczu ze Skonto widać ze Lamey to dobry zakup, oceniam go równie pozytywnie co Ilieva. IMHO czarny koń okienka.

Zatrudnianie ogranych zawodników wydaje się być dobrym pomysłem. Moje wątpliwości co do tego kierunku naszej polityki transferowej zostały rozwiane - jest to dobre, solidne rozwiązanie i 'jestem za'.

A juz myslalem ze ten mecz wyleje kubel zimnej wody na rozpalone głowy. A tu prosze, jest juz jedna perełka...

Ty chyba inny mecz oglądaleś , tak naprawde krzywde robisz sam sobie wypisujac takie kocopoly . Jak w ogóle takie wnioski wyciągleś?
Dla mnie poziom był żenujący. Gdyby zamias Wisły grala tam inna druzyna to wyjebal bym to juz po 5 minutach męczenia wzroku. I my chcemy tak grać w LM ? przeciez to bedzie katastrofa i obciach.

Najslabszym niestety transferem Stana okazuje sie byc RM. Ja od dawna mam opinie juz o nim wyrobiona ale napewno inni powoli tez dochodza do takich wnioskow.
Dla mnie sprawia RM wrazenie niepbecnego , wyglada zawsze jakby niemial bladego pojecia o tym czym sie zajmuje. Gramy jakims chorym ustawieniem z jednym slabym napastnikiem a w srodku jest dziura bez naszych piłkarzy, niema kto zagrac lub podac. Hujowo to wyglada jak zawsze, RM zabija widowiskowy futbol, 2 bramki? heh kiedy my ostatnio po 2 , 3 strzelali? co najwyzej z RM 2 gole tracimy z cieniasami
Trener musi zyc na ławce, reagowac szybko gdy cos nie idzie, zmieniac i probowac innych rozwiazan. A on siedzi jak ta dupa i nic. Z nim chyba jest coraz gorzej, kazdy widzial co wyprawial Malecki krecac sie z ta piłka i holujac akcje, Zmian wogole koles nie robi... i zaczyna słodko pierdziec jak Skorza.
Oby tylko nie zniszczyl pracy Stana. Jesli tak dalej bedziemy grac to wszystko nam przejebie a Stana swoimi wynikami zwolni z pracy.
Bardzo slaby to jest trener i tyle, Iim wczesniej to sie uswiadomi tym szybciej ktos to pouklada i Wkoncu zagramy jak Wisla Krakow Mistrz a nie jak patalachy.

Lukasz 14.07.2011 07:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1126133)
A juz myslalem ze ten mecz wyleje kubel zimnej wody na rozpalone głowy. A tu prosze, jest juz jedna perełka...
.....
Oby tylko nie zniszczyl pracy Stana. Jesli tak dalej bedziemy grac to wszystko nam przejebie a Stana swoimi wynikami zwolni z pracy.
Bardzo slaby to jest trener i tyle, Iim wczesniej to sie uswiadomi tym szybciej ktos to pouklada i Wkoncu zagramy jak Wisla Krakow Mistrz a nie jak patalachy.

To temat ' Polityka transferowa Wisły' i wypowiedziałem się tylko w odnośnie polityki zatrudniania piłkarzy ogranych bez kontraktu i Lamey'a który wydawał mi się najsłabszym transferem. A tu klops - jest co najmniej OK, jedyne czego brakuje gościowi to szybkość, ewentualnie te podania do tyłu. Nie wypowiadałem się tutaj na temat meczu, nie mieszajmy tematów.

OT, co do spotkania:
Jest dużo prawdy w tym co mówisz. Zresztą mecz oceniam przeciętnie a fatalnie jeśli chodzi o popełniane błędy. Czy będzie lepiej? Musi. System 4-3-3 czy 4-2-2; co za różnica jak my się bronić nie umiemy, w obronie klops za klopsem.

Już bez OT, odnośnie peanów w Twoim poście na temat Stana:

Jak tak sobie popatrzę to jedną z osób która trzeźwo ocenia rzeczywistość wydaje się być .... nasz złotousty Prezes.
Kiedyś powiedział ze transfer Meliksona to jeden z tych transferów które cytuje 'nikt nie spodziewał się iż Melikson będzie tak dobry'. Potem między wierszami mówił abyśmy się nie napalali na następne tego kalibru. To mnie trochę otrzeźwiło, choć nadal Stana oceniam bardzo wysoko.

OT:
Mnie się praca Maaskanta podoba, czy się obroni wynikami? Nie wiem. Damy mu szansę wspierajmy go. Na 100% to lepszy specjalista niż my wszyscy razem wzięci i każdy z nas z osobna. Jak on jest cienki w trenerce to jacy jesteśmy my, krytykanci?

arti 14.07.2011 07:57

Lamey mimo asystyi coś mało się wczoraj ruszał jak na moje oko. Może ciężkie nogi - trzeba poczekać na ocenę jeszcze kilka meczy. Rok temu po meczach z Siauliai wydawało się, że Cikos to fajny grajek, potem była weryfikacja. Iliev - całkiem fajnie. Biton - raczej nic wczoraj nie pokazał.
RM - jak wejdziemy do LM albo grupy LE tzn. dobry trener, jak przegra to będzie zły i tyle. Jak dotąd MP i brak plamy w 1 meczu w pucharach to na plus. A wczorajszy poziom... zobaczymy za kilka tygodni co to ozanczało.

milosz 14.07.2011 08:18

Cytat:

Ty chyba inny mecz oglądaleś , tak naprawde krzywde robisz sam sobie wypisujac takie kocopoly . Jak w ogóle takie wnioski wyciągleś?
Dla mnie poziom był żenujący. Gdyby zamias Wisły grala tam inna druzyna to wyjebal bym to juz po 5 minutach męczenia wzroku. I my chcemy tak grać w LM ? przeciez to bedzie katastrofa i obciach.

Najslabszym niestety transferem Stana okazuje sie byc RM. Ja od dawna mam opinie juz o nim wyrobiona ale napewno inni powoli tez dochodza do takich wnioskow.
Dla mnie sprawia RM wrazenie niepbecnego , wyglada zawsze jakby niemial bladego pojecia o tym czym sie zajmuje. Gramy jakims chorym ustawieniem z jednym slabym napastnikiem a w srodku jest dziura bez naszych piłkarzy, niema kto zagrac lub podac. Hujowo to wyglada jak zawsze, RM zabija widowiskowy futbol, 2 bramki? heh kiedy my ostatnio po 2 , 3 strzelali? co najwyzej z RM 2 gole tracimy z cieniasami
Trener musi zyc na ławce, reagowac szybko gdy cos nie idzie, zmieniac i probowac innych rozwiazan. A on siedzi jak ta dupa i nic. Z nim chyba jest coraz gorzej, kazdy widzial co wyprawial Malecki krecac sie z ta piłka i holujac akcje, Zmian wogole koles nie robi... i zaczyna słodko pierdziec jak Skorza.

Ten sam autor i ten sam bełkot.
(Tak, tak "chore ustawienie" tyle że cały świat tak gra, Genkow słaby ? Niemal co mecz ostatno wali bramki ...)
Nie dość że piszesz bzdury to jeszcze pomyliłeś wątek ŻENADA.

Co do nowych transferów.
To że Iliew może tak grać to wiedziałem, ale Lamey mnie pozytywnie zaskakuje. Jest przeciwieństwem Cikosa (bo mało biega w odróżnieniu od Słowaka, jednak gra inteligentnie i jest niezły technicznie) i też jest oka'y. Teraz wypada poczekać na występ Nuneza. Biton gał za krótko aby oceniać.

Feniks1983 14.07.2011 09:08

Cytat:

....

Kolego najlepiej skończ już pisać na tym forum a jak już musisz to rób to w odpowiednich tematach a nie gdzie popadnie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1126162)
OT, co do spotkania:
Jest dużo prawdy w tym co mówisz. Zresztą mecz oceniam przeciętnie a fatalnie jeśli chodzi o popełniane błędy. Czy będzie lepiej? Musi. System 4-3-3 czy 4-2-2; co za różnica jak my się bronić nie umiemy, w obronie klops za klopsem.

Przy systemie 4-2-2 faktycznie jest ciężko się bronić jak się gra w 9...

Co do samej polityki transferowej. Nadal nie mamy lewego obrońcy, Paljic nawet w pucharach przy tak słaby zespole jak Skonto robi błędy. Ciekawe czy Diaz będzie lepszy. Uważam też, że potrzebujemy nadal kogoś na ofensywnego pomocnika bo chyba Garguła już prochu nie wymyśli a trzeba Meliksona odciążyć trochę.

krkgiba 18.07.2011 10:28

Cytat:

Robert Maaskant zauważony przez holenderski klub

Trener Wisły Kraków, Robert Maaskant, jest wymieniany jako jeden z kandydatów na szkoleniowca Feyenordu Rotterdam. Informację taką podał holenderski Algemeen Dagblad.

W związku z olbrzymim rozczarowaniem, jakie przyniosło 10 miejsce Feyenordu w tamtejszej lidze w zeszłym sezonie, piłkarze holenderskiego klubu opowiedzieli się za zakończeniem współpracy z poprzednim trenerem. Jednak jako, że Wisła znajduje się obecnie w fazie przygotowań do sezonu i walczy o prawo startu w upragnionej Lidze Mistrzów, odejście Maaskanta do Holandii wydaje się na szczęście mało prawdopodobne.
źródło: http://www.lovekrakow.pl/aktualnosci...i-klub_73.html

Merkury 18.07.2011 13:22

Wystarczy, że odpadniemy w III rundzie a następnie nie awansujemy do LE i będzie można się spodziewać odejścia trenera tym bardziej, że należy się liczyć wtedy również ze sprzedażą 1-2 zawodników z podstawowego składu. Już nie mówiąc, że w razie odpadnięcia ze Skonto (mało prawdopodobnego) trener straci posadę.

mitmichael 19.07.2011 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1128508)

Maaskant dzisiaj zdementował - to tylko plotki, ktorymi sie nie przejmuje. To samo było ze Stanem i Panathinaikosem

AYALA 22.07.2011 08:45

Maaskant chce zostac dłużej w Wiśle :):):)
http://www.futbol.pl/artykul/105027.html

riv 22.07.2011 09:21

Z Robertem przedłużyć jak najbardziej...na kolejne dwa latka nie więcej. Dłużej nie ma sensu, bo w gdyby mu się jednak nie udało płaciłoby się mniej odszkodowania za zerwanie kontraktu. Poza tym Robert jest trenerem nieobliczalnym, który w każdej chwili może zerwać kontrakt i uciec do innego klubu czego dawał przykłady juz wcześniej.

Michal_1990 22.07.2011 12:27

Do 2014 wystarczy.

wściekłe pięści węża 22.07.2011 12:36

A moim zdaniem trzeba się wstrzymać i zobaczyć co drużyna pokaże na tle bardziej wymagającego przeciwnika niż Skonto Ryga... Bo w przeciwieństwie do Was, pracą Maaskanta jak na razie zachwycony nie jestem. Chyba, że ktoś mi powie, co on takiego do tej pory osiągnął w Wiśle, żeby piać na jego cześć? Awansuje do LM- podpisywać. Wszystkie inne warianty- pomyśleć nad jego przyszłością.

Teqcontroller 22.07.2011 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1131576)
A moim zdaniem trzeba się wstrzymać i zobaczyć co drużyna pokaże na tle bardziej wymagającego przeciwnika niż Skonto Ryga... Bo w przeciwieństwie do Was, pracą Maaskanta jak na razie zachwycony nie jestem. Chyba, że ktoś mi powie, co na takiego do tej pory osiągnął w Wiśle, żeby piać na jego cześć? Awansuje do LM- podpisywać. Wszystkie inne warianty- pomyśleć nad jego przyszłością.

A co ty myślisz że drużynę się buduje w rok ? Wpajanie mentalności innej niż Polska trochę trwa. Potrzeba kilka okienek żeby zbudowac mocną ekipę , dwa to za mało. Na razie są naprawiane błędy z przeszłości to musi potrwać , a niektórzy chcą po nie całym roku kokosów , ogarnijcie się.

tarantulaw2 22.07.2011 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1131450)
Z Robertem przedłużyć jak najbardziej...na kolejne dwa latka nie więcej. Dłużej nie ma sensu, bo w gdyby mu się jednak nie udało płaciłoby się mniej odszkodowania za zerwanie kontraktu. Poza tym Robert jest trenerem nieobliczalnym, który w każdej chwili może zerwać kontrakt i uciec do innego klubu czego dawał przykłady juz wcześniej.

A nie odszedł przypadkiem dlatego, że Breda miała kłopoty finansowe?

Michal_1990 22.07.2011 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1131581)
A co ty myślisz że drużynę się buduje w rok ? Wpajanie mentalności innej niż Polska trochę trwa. Potrzeba kilka okienek żeby zbudowac mocną ekipę , dwa to za mało. Na razie są naprawiane błędy z przeszłości to musi potrwać , a niektórzy chcą po nie całym roku kokosów , ogarnijcie się.

Zgadzam się. Jeżeli weźmiemy jeszcze pod uwagę, że takie tuzy polskiej myśli szkoleniowej jak Skorża, Probierz, Michniewicz, Ulatowski, Majewski, Wdowczyk zaliczyli spektakularne wtopy, to ciężko będzie znaleźć polskiego trenera z odpowiednim warsztatem szkoleniowym. Jestem pewien, że Wisła jeszcze nie gra takiej piłki jakiej chce Maaskant, może to zająć jeszcze trochę czasu.
Jeszcze tylko Lenczyk trzyma poziom, Kafarski z Lechii ma zadatki na dobrego trenera, ew. Piotr Nowak.

wściekłe pięści węża 22.07.2011 13:26

Aha, czyli skoro Maskant jest lepszy niż skompromitowani Skorża, Probierz itd, to znaczy, że należy go całować po jajach, jak to robi część młodzieży forumowej. Napisałem gdzieś, że chcę zwolnienia Maskanta, albo tym bardziej zastąpienia go polskim szkoleniowcem? Właśnie. Jak się odnosisz do cudzej wypowiedzi, to odnoś się do niej w 100%, a nie w 150%.
No i zaskakujące stwierdzenie, że żeby zbudować drużynę, która zacznie się rozumieć potrzeba lat. A z tą polską mentalnością w drużynie składającej się w jakimś małym procencie z Polaków, to już w ogóle Cię poniosło. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wystarczy miesiąc, czy dwa, ale rok niedługo już minie, a jakiejś ogromnej różnicy, która nie wynikałaby tylko z umiejętności indywidualnych piłkarzy nie widzę. Ba, mogę zaryzykować stwierdzenie, że nie widzę żadnej różnicy, bo wcześniej też się udawało, jak Zieniu miał rundę konia, albo Brożek strzelał na zawołanie. Pewnie, że zdarzają się przebłyski i oczywiście, że Maskanta nie skreślam, ale apeluję do Was, żebyście teraz spojrzeli na wszystko trzeźwo, żeby po np. dwumeczu z Litexem znowu forum nie zostało zalane łzami. Ten gość równie dobrze może być trenerem dla Wisły na lata, jak i skompromitować się w ciągu kilku najbliższych tygodni.

przem 22.07.2011 13:39

Zgadzam się z WPW - spokojnie poczekać do przerwy zimowej, ocenić tak grę,jak i wyniki w lidze i pucharach i wtedy rozmawiać o przedłużeniu kontraktu. Nie na ostatnią chwilę, ale i bez desperacji.

riv 22.07.2011 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1131593)
A nie odszedł przypadkiem dlatego, że Breda miała kłopoty finansowe?

Fakt, Breda miała kłopoty finansowe i dlatego Maaskant odszedł. Ale wcześniej odchodził tam, gdzie zaoferowano mu większą kasę (zmiany klubów praktyczne co rok, mimo że zwolnili go tylko z Willem II; opuszczenie Roosendaal, z którym awansował do Eredivisie na rzecz Go Ahead Eagles z dolnych rejonów Eerste), także dłuższy kontrakt mija się z celem bo co by nie mówić o Robercie on nigdy nie czuł się specjalnie związany ze swoim miejscem pracy i jestem przekonany, że jeżeli faktycznie pojawi się lepsza oferta to opuści Wisłę bez żalu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1131608)
Aha, czyli skoro Maskant jest lepszy niż skompromitowani Skorża, Probierz itd, to znaczy, że należy go całować po jajach, jak to robi część młodzieży forumowej. Napisałem gdzieś, że chcę zwolnienia Maskanta, albo tym bardziej zastąpienia go polskim szkoleniowcem? Właśnie. Jak się odnosisz do cudzej wypowiedzi, to odnoś się do niej w 100%, a nie w 150%.
No i zaskakujące stwierdzenie, że żeby zbudować drużynę, która zacznie się rozumieć potrzeba lat. A z tą polską mentalnością w drużynie składającej się w jakimś małym procencie z Polaków, to już w ogóle Cię poniosło. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wystarczy miesiąc, czy dwa, ale rok niedługo już minie, a jakiejś ogromnej różnicy, która nie wynikałaby tylko z umiejętności indywidualnych piłkarzy nie widzę. Ba, mogę zaryzykować stwierdzenie, że nie widzę żadnej różnicy, bo wcześniej też się udawało, jak Zieniu miał rundę konia, albo Brożek strzelał na zawołanie. Pewnie, że zdarzają się przebłyski i oczywiście, że Maskanta nie skreślam, ale apeluję do Was, żebyście teraz spojrzeli na wszystko trzeźwo, żeby po np. dwumeczu z Litexem znowu forum nie zostało zalane łzami. Ten gość równie dobrze może być trenerem dla Wisły na lata, jak i skompromitować się w ciągu kilku najbliższych tygodni.

Jeżeli nie widzisz progresu w porównaniu z początkiem zeszłego sezonu to musisz być ślepy. Gość, który jest w stanie wywalczyć mistrzostwo drużyną gdzie na początku znało się 4 czy 5 graczy zasługuje jednak na jakiś szacunek. Potem w zimie w ten stosunkowo nowy wiślacki organizm weszło bez zgrzytów 5 nowych graczy, w tym czterech z miejsca do pierwszej jedenastki, znowu potrzebny był okres na 'dotarcie się drużyny' - jednak lepiej gra się z kumplem niż z obcym facetem. W tym okienku znowu doszło sześciu nowych (Diaza też traktuje jako nowego, bo przez ten rok zrobiła się kompletnie inna drużyna) i oni TEŻ będą musieli najpierw poznać ten zespół zanim zaczną stanowić o jego sile! Drużyna jest od roku w permanentnej przebudowie i zdobyła mistrzostwo! Ma szanse na LM! A ty kręcisz jeszcze nosem. Nie jesteśmy Realem Madryt czy Chelsea Londyn. Nic lepszego od Maaskanta nam się nie przytrafi więc niech skończy to co zaczął, nawet jakby kompletnie zjebał ten sezon.

wściekłe pięści węża 22.07.2011 14:13

Cytat:

Jeżeli nie widzisz progresu w porównaniu z początkiem zeszłego sezonu to musisz być ślepy. Gość, który jest w stanie wywalczyć mistrzostwo drużyną gdzie na początku znało się 4 czy 5 graczy zasługuje jednak na jakiś szacunek. Potem w zimie w ten stosunkowo nowy wiślacki organizm weszło bez zgrzytów 5 nowych graczy, w tym czterech z miejsca do pierwszej jedenastki, znowu potrzebny był okres na 'dotarcie się drużyny' - jednak lepiej gra się z kumplem niż z obcym facetem. W tym okienku znowu doszło sześciu nowych (Diaza też traktuje jako nowego, bo przez ten rok zrobiła się kompletnie inna drużyna) i oni TEŻ będą musieli najpierw poznać ten zespół zanim zaczną stanowić o jego sile! Drużyna jest od roku w permanentnej przebudowie i zdobyła mistrzostwo! Ma szanse na LM! A ty kręcisz jeszcze nosem. Nie jesteśmy Realem Madryt czy Chelsea Londyn. Nic lepszego od Maaskanta nam się nie przytrafi więc niech skończy to co zaczął, nawet jakby kompletnie zjebał ten sezon.
Czytajcie, ....a, co się do Was pisze, bo przecież jak dyskusja ma wyglądać tak, że każdy z osobna na własny sposób interpretuje tekst i każdemu z osobna trzeba tłumaczyć o co chodzi, to przecież łatwiej jest przebić głową ścianę. Gdzie okazałem brak szacunku do trenera? Zobacz też, do jakiego okresu odniosłem się przy okazji stwierdzenia, że nie widzę progresu. Chodzi o to, że grę Wisły kształtuje teraz 2 piłkarzy. Nie ma zespołu. Jest Melikson, który jest piłkarzem nie z tej bajki i czasem Małecki, któremu coś wyjdzie. I tyle. Może teraz Iliev do nich dołączy. Wiadomo, że drużyna jest w przebudowie, ale ja przecież nie piszę "Maskant- spierdalaj", tylko tonuję Wasze kręcenie śmigłami pod niego, bo jak dla mnie, on swój kunszt i przydatność musi jeszcze udowodnić, a nie już udowodnił!
Moją pewność co do Maskanta podkopał mecz ze Śląskiem i ZUPEŁNIE przemilczany mecz na zakończenie sezonu z KSP. Tak, wiem, był mistrz i w ogóle, ale to jest Wisła, która w tej lidze ma wygrywać zawsze, a jeśli przytrafi się porażka, to tylko w meczu, w którym przeciwnik miał dzień konia i naprawdę był poza zasięgiem. Jeśli mamy w ataku jednego gościa, który ma 170 wzrostu (Mały w meczu z WKSem), a piłkarze wciąż dośrodkowują to przed oczami stają mi derby z Sosnowca, czy mecz z Legią, też z ul. Kresowej (?), czyli "najlepsze" czasy Macieja S. i kompletny brak pomysłu na grę, tłumaczony tym, że nie ma wysokiego napastnika.
No i czy tylko ja widzę tutaj pewien brak konsekwencji? Niby Maskant coś buduje i w ogóle gra ma się zazębiać, co wymaga czasu, a ty piszesz, że ma pozostać na stanowisku nawet jest zawali cały następny sezon. Wyjaśnij, proszę, dokładnie co masz na myśli i dlaczego na po ewentualnym zawalonym sezonie będziesz obstawał przy pozostawieniu trenera? Bo będzie ci się wydawało, że jego praca ma sens, nawet, jeśli nie przynosi wyników? A miał więcej czasu itd. To chyba jest tak, że jeśli czyjaś teoria nie jest zgodna z faktami, to tym gorzej dla faktów.
Teksty o tym, że nie jesteśmy Realem, czy CFC zarezerwuj sobie, kolego, dla nastolatków, którzy domagając się transferów nie śpią po nocach i moczą łóżka śniąc o kolejnych "bumach" na oficjalnym koncie Wisły na fb.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michal_1990 (Post 1131643)
zdania, że tylko zagraniczny trener pozwoli podnieść grę Wisły na lepszy poziom. Póki co dobrze wykonuje swoją robotę, są czasami wpadki, ale chodzi mi o to, że w przypadku zwolnienia Holendra, trzeba dalej szukać szkoleniowca za granicą.

Zgadzam się w całej rozciągłości.

Michal_1990 22.07.2011 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1131608)
Aha, czyli skoro Maskant jest lepszy niż skompromitowani Skorża, Probierz itd, to znaczy, że należy go całować po jajach.

Bez przesady. Nigdy człowieka nie uważałem za cudotwórcę, ale jestem zdania, że tylko zagraniczny trener pozwoli podnieść grę Wisły na lepszy poziom. Póki co dobrze wykonuje swoją robotę, są czasami wpadki, ale chodzi mi o to, że w przypadku zwolnienia Holendra, trzeba dalej szukać szkoleniowca za granicą.

PS. "Moją pewność co do Maskanta podkopał mecz ze Śląskiem i ZUPEŁNIE przemilczany mecz na zakończenie sezonu z KSP" - moją niestety również, ale poczekajmy na następne mecze. Bo skład ma lepszy niż Skorża czy Kasperczak i oczekiwania na wynik są większe, a za wynik rozlicza się trenera.

riv 22.07.2011 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1131637)
Czytajcie, ....a, co się do Was pisze, bo przecież jak dyskusja ma wyglądać tak, że każdy z osobna na własny sposób interpretuje tekst i każdemu z osobna trzeba tłumaczyć o co chodzi, to przecież łatwiej jest przebić głową ścianę. Gdzie okazałem brak szacunku do trenera? Zobacz też, do jakiego okresu odniosłem się przy okazji stwierdzenia, że nie widzę progresu. Chodzi o to, że grę Wisły kształtuje teraz 2 piłkarzy. Nie ma zespołu. Jest Melikson, który jest piłkarzem nie z tej bajki i czasem Małecki, któremu coś wyjdzie. I tyle. Może teraz Iliev do nich dołączy. Wiadomo, że drużyna jest w przebudowie, ale ja przecież nie piszę "Maskant- spierdalaj", tylko tonuję Wasze kręcenie śmigłami pod niego, bo jak dla mnie, on swój kunszt i przydatność musi jeszcze udowodnić, a nie już udowodnił!
Moją pewność co do Maskanta podkopał mecz ze Śląskiem i ZUPEŁNIE przemilczany mecz na zakończenie sezonu z KSP. Tak, wiem, był mistrz i w ogóle, ale to jest Wisła, która w tej lidze ma wygrywać zawsze, a jeśli przytrafi się porażka, to tylko w meczu, w którym przeciwnik miał dzień konia i naprawdę był poza zasięgiem. Jeśli mamy w ataku jednego gościa, który ma 170 wzrostu (Mały w meczu z WKSem), a piłkarze wciąż dośrodkowują to przed oczami stają mi derby z Sosnowca, czy mecz z Legią, też z ul. Kresowej (?), czyli "najlepsze" czasy Macieja S. i kompletny brak pomysłu na grę, tłumaczony tym, że nie ma wysokiego napastnika.
No i czy tylko ja widzę tutaj pewien brak konsekwencji? Niby Maskant coś buduje i w ogóle gra ma się zazębiać, co wymaga czasu, a ty piszesz, że ma pozostać na stanowisku nawet jest zawali cały następny sezon. Wyjaśnij, proszę, dokładnie co masz na myśli i dlaczego na po ewentualnym zawalonym sezonie będziesz obstawał przy pozostawieniu trenera? Bo będzie ci się wydawało, że jego praca ma sens, nawet, jeśli nie przynosi wyników? A miał więcej czasu itd. To chyba jest tak, że jeśli czyjaś teoria nie jest zgodna z faktami, to tym gorzej dla faktów.
Teksty o tym, że nie jesteśmy Realem, czy CFC zarezerwuj sobie, kolego, dla nastolatków, którzy domagając się transferów nie śpią po nocach i moczą łóżka śniąc o kolejnych "bumach" na oficjalnym koncie Wisły na fb.

Nie, to ty czytaj 'kolego' co inni do ciebie piszą. Piszesz, że Maaskant się nie wykazał i równocześnie piszesz, że kompletnie nie ma zespołu - zdobył mistrzostwo? Zdobył. Czy to nie jest osiągnięcie? Może oceniaj chłopa nie przez pryzmat dwóch meczów tylko całego sezonu bo jak narazie to wypowiadasz się w stylu 'przegrał ze Śląskiem, a to dyletant, niech wygra LE to się do niego przekonam'. To ja ci odpowiem Ruch! Przegrywaliśmy, gra się nie kleiła, ale podnieśliśmy się! Wygraliśmy! Jest zespół, jest zajebiście i srajmy po gaciach z radości! Ma się to tak samo do rzeczywistej sytuacji w Wiśle jak konfrontacja ze Śląskiem.

Piszę, żeby Maaskant został nawet jeżeli zjebie bo wg mnie w zeszłym sezonie pokazał, że jest w stanie coś z tej drużyny zrobić, ma jakiś plan który wdraża w życie, jasne, że większość spotkań wygrywaliśmy indywidualnościami, ale można było zauważyć też zarysy gry kombinacyjnej, jakichś schematów, ale na wypracowanie takowych potrzeba CZASU i STABILIZACJI - żeby pracować nad zgraniem i taktyką należy dojść do momentu, gdy w okienku transferowym będzie przychodziło 2 czy 3 graczy a nie pół drużyny. A jeżeli Robert zjebie, zwolnią go, przyjdzie kto inny i będzie wprowadzał swoją wizję, swoje schematy i pasujących mu zawodników. Może nawet będzie robił to lepiej niż Maaskant ale na przekazanie tego drużynie znowu będzie potrzebował CZASU co wiąże się z możliwością zjebania a w perspektywie zwolnienia i tak w koło Macieju - jak skończyło się takie coś dla Polonii Wawa nie muszę przypominać.

A teksty o Realu będę walił przy każdej możliwej okazji bo najwyraźniej niektórzy sobie tego nie uświadamiają (nie piszę konkretnie o Tobie) i mają nie wiadomo jakie oczekiwania.

TommyTSW 22.07.2011 15:02

Pierwszym krokiem do stworzenia dobrego zespołu to jest atmosfera w drużynie, trzeba mieć odpowiednie podejście do ludzi i twardy charakter i taki jest Maaskant, cudem to jest już dla mnie usposobienie Małeckiego pod jego wodzą.
Druga kwestia to myśl szkoleniowa i tu każdy może mieć inne zdanie, choć jak na razie patrząc na poprzedni sezon nie ma co specjalnie zarzucać trenerowii.Wydupcenie go po potencjalnej wtopie to będzie strzał w kolano i kolejne 5 lat drapania głowy.

wściekłe pięści węża 22.07.2011 15:04

Cytat:

Nie, to ty czytaj 'kolego' co inni do ciebie piszą. Piszesz, że Maaskant się nie wykazał i równocześnie piszesz, że kompletnie nie ma zespołu - zdobył mistrzostwo? Zdobył. Czy to nie jest osiągnięcie?
W polskiej lidze? Nie jest. Osiągnięcia miał Smuda w Amice, czy Kasperczak w 2002- 2003 roku w Wiśle. "Sukcesy" na krajowym podwórku są tylko przystankami w drodze do prawdziwego sukcesu, a za takowy uznaję awans do grupy LM, czy wyjście z grupy LE. Zdobycie Mistrzostwa Polski i pucharu (do czego już Maskantowi talentu brakło), przy obecnych nakładach na Wisłę i składzie, który posiada, to obowiązek a nie "sukces".

Całą resztę przemilczę, bo to jak kopanie się z koniem. Zarzucasz mi przytaczanie dwóch meczów, a sam przytaczasz jeden i na jego podstawie idziesz jeszcze dalej niż wydaje ci się, że ja poszedłem. Heh, cóż mogę powiedzieć? Nawet nie przeszkadza Ci, że wspomniałem o tych dwóch meczach w innym aspekcie. Albo po prostu tego nie zrozumiałeś.

Dariook 22.07.2011 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1131671)
W polskiej lidze? Nie jest. Osiągnięcia miał Smuda w Amice, czy Kasperczak w 2002- 2003 roku w Wiśle. "Sukcesy" na krajowym podwórku są tylko przystankami w drodze do prawdziwego sukcesu, a za takowy uznaję awans do grupy LM, czy wyjście z grupy LE. Zdobycie Mistrzostwa Polski i pucharu (do czego już Maskantowi talentu brakło), przy obecnych nakładach na Wisłę i składzie, który posiada, to obowiązek a nie "sukces".

Całą resztę przemilczę, bo to jak kopanie się z koniem. Zarzucasz mi przytaczanie dwóch meczów, a sam przytaczasz jeden i na jego podstawie idziesz jeszcze dalej niż wydaje ci się, że ja poszedłem. Heh, cóż mogę powiedzieć? Nawet nie przeszkadza Ci, że wspomniałem o tych dwóch meczach w innym aspekcie. Albo po prostu tego nie zrozumiałeś.

Calkowicie cie popieram.
No ale coz, dla niektorych wystarczy byc krolem wlasnej obory. No moze jeszcze gdy by byla podwojna korona, owszem to wtedy bylby maly sukces. Zreszta to nie Maaskant zdobyl mistrza to inni go przegrali...
Dziekuje i do widzenia.

fcb4 22.07.2011 15:46

Ja na miejscu Basałaja zawiązałbym dżentelmenską umowę że w momencie gdy Stan dostanie lepsza ofertę pracy i bedzie chciał odejsc wskazałby swojego następce.Ale żeby już teraz Basałaj szukał dyrektora sportowego na dłuższy okres czasu bo to jest pozycja nr.1 w budowaniu stabilnego zespołu.Z trenerem jest już mniejszy problem jak będzie dobry dyrektor sportowy to większe szanse że uda mu się sciągnąc jakiego solidnego trenera i zawodników.

arti 22.07.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1131671)

Jakie osiągnięcia miał Smuda w Amice?
Fuksiarski awans do LE (gol w 120min) i 3 sezony kopania na poziomie 3-6 miejsca w lidze bez nadziei na nic więcej bo wiadomo jakie chop ma pojęcie o taktyce i metodyce treningu. Słynne zdolności motywacyjne też już nie tak skuteczne co widać po wiośnie 2009 i popisach repry w meczach, na zgrupowaniach i w samolotach...
Smuda to miał osiągnięcia w 90-tych - Widzew i Wisła - najlepsi gracze, pieniądze + niemiecki kolega od "odżywek".
Maaskant - MP - ok, PP - cóż... przegrany frajersko i w niezbyt właściwym momencie. Niemniej MP jest najważniejsze (finansowo i prestiżowo). Teraz gramy dalej -jak będzie min. grupa LE znaczy jest progres, nie będzie - trzeba będzie się zastanowić co dalej. Skład to być może jest dziś, ale nie był wiosną - Branco, Boukhari, Łobo, Rios, Żuraw - to były tylko nazwiska nic/niewiele dające drużynie.
Za 2 tygodnie będziemy trochę mądrzejsi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl