![]() |
Cytat:
Ps. Nie odbieraj osobiście wpisu o meczu OL-OM, ale tak jakoś mi się przypomniało z tym pressingiem podczas oglądania. QUOTE=felipe;814537]A Głowackiego i Gargułę jakoś podpisali... Piłkarzy równie "szklanych", których podatność na kontuzje zawsze była powszechnie znana.[/QUOTE] Nieco zamiesząłeś kolego. Gargułę podpisano ZANIM zerwał wiązadła. Co do Głowackiego nie mieli wyboru--wcześniej stracili jak frajerzy Kokoszkę i został nam Cleber albo Głowa. |
A mnie najbardziej bulwersuje jeden fakt. Czysto osobisty.
Chce mieć dostęp do NBA, euroligi, ligi angielskiej, włoskiej. To wszytko mam w C+, płacę,dostaje produkt znakomity. Wydaje mi się,że pokazywanie spotkań LP na c+ jest nie fair,tym bardziej,że jest Orange sport i tam idzie LP w całości, to niech tam idą hity typu Odra - Piast czy też Wisła - Legia. Czemu wciska się mecze LP do C+ ? Dwa mecze w weekend są wciskane. Tak to odbieram, nie inaczej. Wciskanie czegoś na siłę,aby przy innych zarobić. Jest Orange chyba za 10 złotych, jak ktoś chce nich płaci za LP i współfinansuje dziadostwo. Dlatego w****ia mnie fakt,że płacąc za NBA, euroligę , ileś tam mojej kasy idzie na takie coś jak piątkowe mecze. Nie mam w zwyczaju płacić za dziadostwo, ale siłą rzeczy muszę. I to jest bulwersujące, płacę,że muszę a nie że chcę. |
no to już tylko marudzenie:-)
Na szczęście jesteś w mniejszości. Jakkolwiek doceniam Premiership i lubię oglądać to jednak podobnie jak większość czuję bliższy, emocjonalny związek z tym dziadostwem. Same wrażenia artystyczne tego nie zastąpią. Nie będę klął na Rooneya jak na Chinyamę, z przyjemnością obejrzę Liverpool-Arsenal czy OL-OM, ale emocji... za grosz. |
Cytat:
|
*Marszałek*- a mnie bulwersuje to, że Canal+ pokazuje Serie A... Nie dość, że gra porywająca nie jest, to komentatorzy nudzą dodatkowo.
A jakbyś nie wiedzial, to mimo bardzo słabego poziomu, każda platforma cyfrowa chce mieć naszą Eklasę, bo to sie... sprzedaje! Owszem: NBA, PL, L1, SA, LL, ale równiez nasza Eklasa!. I mi np. nie pasuje wciskanie meczy Serie A (tylko ew. szlagiery mogą zaciekawić) czy też Euroligi ... :/ Ale nie narzekam, bo wiem w co się "pakowałam". Przewyższają dobra, więc.. BRAWO Canal+, dobrą robotę panie i panowie robią. *Pan Jotka*- no toś rozwalił xD ... Na prawdę, mimo, że to nasza kosa, to współczuje kibicom. Bo jak niby jest kasa, to właściciel poje*any do reszty... x) I piłkarze to chyba tez jacyś "pół profesjonaliści" (Majdan ;) ). |
Komedii w Polonii Warszawa ciąg dalszy. Przed meczem z Cracovia, TYMCZASOWEGO, AWARYJNEGO trenera Polonii-Marcina Libicha, zaprosił na spotkanie Janusz Wojciechowski. Kazał sobie przedstawić skłąd do ..akceptacji .Musiał sprawdzić czy trener wystawił skład zgodny z oczekiwaniami. :D
Pan Ciszewski -v-ce prezes Polonii, poinformował takzę, że zmieniają terytorium poszukiwań trenerów. Już niemiecka myśl szkoleniowa odpadła, zaś nowy trener powinien wywodzić sie z Anglii. :> Jak oni nie zlecą to będzie naprawdę cud. |
Cytat:
Głowacki podobnie, ileż to ważnych spotkań Wisłky opuścił... Jakos mimo wszystko nie było oporów, by zagwarantować im czołowe (w wypadku Garguły byc moze nawet największy) kontrakty ligowe. |
Co jak co ale w przeciwieństwie do naszej ekstraklasy w Seria A padają teraz takie wyniki bramkowe że ho ho!
Niech leci z ligi Polonia Wa-wa no i ten Wodzisław :evil: |
Cytat:
Nowy trener musi miec jeden warunek -nie wiedziec w co sie pakuje :D Bo w Dysko-Polo nie ma zadnej gwarancji ze go nawet nie zwolnia po 2-3 remisach jak Boba Kaczmarka,wiec to musi byc ktos kto mysli ze w Polonii jest normalnie :) |
Cytat:
Chory człowiek ten wojciechowski... |
|
Ciekawe czy powtórzy casus Dana Petrescu w Wiśle. Lenie go wyrzucą znaczy się. :lol:
|
Różnica jest taka, że Petrescu przed przyjściem do Wisły miał bardzo krótką karierę trenerską - wpadkę w Rapidzie i awans do I ligi z Sportulem. To była wielka niewiadoma.
Bakero skończył karierę 12 lat temu, od tego czasu próbował bezskutecznie trenerki, dostając szanse np. w Real Sociedad. Mimo bycia asystentem u Van Gaala najwyraźniej niewiele się nauczył, albo po prostu nie ma do tego smykałki. Ciężko oczekiwać, że w Warszawie nagle będzie inaczej, szczególnie że właściciel jest bardzo niecierpliwy. I Hiszpan nie będzie miał komfortu pracy. Jedyne, na co można mieć nadzieję to autorytet wśród zawodników Polonii. Bo piłkarzem to on był wybitnym. |
Cytat:
Albo się gościowi ufa i gwarantuje pracę co najmniej do czerwca, albo w ogóle nie zawraca się tyłka trenerowi. Chyba że po prostu Bakero nie ma co robić w listopadzie, to postanowił sobie przez miesiąc po trenować jakiś egzotyczny klubik... |
Cytat:
|
On zarobic? To nie jest jakis Ormianin ktory wyjezdza za granice za chlebem. Gosciu ma swoja marke i z tego co widze jest w miare ambitny bo zgodzil sie trenowac polski chłam. Ile on moze zarobic? Na pewno nie wiecej niz zyje z odsetek w banku ze swojej kariery. Dla mnie ten transfer jest zajebisty bez wzgledu na to jak sie zakoczy, widac ze Polonia (a kiedys i my z Petrescu) probuje cos zmienic.
|
Cytat:
|
Cytat:
Problem Wojciechowskiego polega na tym,że związał się z całkowicie dennym klubem, bez kibiców,w mieście gdzie jest jeden wielki klub,który gra pierwsze skrzypce. Polonia jest daleko w cieniu. Facet chyba źle rozpoznał pewne kwestię lub dał się ponieść emocjom wchodząc do Polonii. Z takim zapleczem finansowym jaki dysponuje spokojnie może kupić każdy polski klub, czemu wybrał Polonię,co z tym klubem chce osiągnąć? Nie mam pojęcia. Jest to mniej więcej ten sam przypadek co Filipiak. Wchodzi w klub widmo, ani to reklama ani to prestiż a kasa co miesiąc idzie. I to nie mała. |
Cytat:
W Polsce trzeba naprawdę sporo inwestować w infrastrukturę, poza tym prestiż? W sumie dla Szejka to żaden prestiż a im o to chodzi. Wejdzie do LM jak już z takiej LP to ile musi kasy dać na wzmocnienia aby nie być bitym tam przez wszystkich. Suma sumarum lepiej zainwestować w City lub inny Bolton, bo aby zaistnieć w LE wystarczy 5 miejsce. |
Cytat:
Dlatego szejk woli zainwestować kasę w przeciętny klub w lepszej lidze. I co tydzień grać mecze z najlepszymi niż raz od święta zagrać sobie w LM. Góra to 8 meczy bo do 1/4 finału już i tak nie dojdzie w LM. Coż to jest te 8 meczy przy 38 w Premiership. Szejk nie jest głupi i w polskie bagienko nie wdepnie. LM jest mało atrakcyjna dla wielkich klubów, dla nas owszem. Perez wspomniał niedawno koncepcje super ligi europejskiej, wcześniej też od czasu do czasu o tym się mówiło. I ja bym ten pomysł poparł, bo widzę w nim nadzieję dla nas. Stworzyć wielką ligę europejską ok 40 zespółów(po 6 z Angli, Hiszpani itd). Jedna runda bez rewanżów, całość kończy się efektownym play-offem. Coś na wzór NBA. Dlaczego mieliby nas przyjąć tam, bo jesteśmy dużym krajem z ogromnym rynkiem telewizyjnym i miejsce(nawet dwa) w tak zreformowanej lidze by nam się należało z urzędu. A nie tak, że o obecną LM bijemy się z amatorami z Estonii i siłą rzeczy co jakiś czas się wpadka zdarzy. A UEFA zgarnia ogromną kasę na LM od polskich telewidzów nie dając kompletnie nic w zamian. Koniec z tym. Po drugie w dłuższej perspektywie szejk lepiej by zarobił na Wiśle niż na Boltonach czy Hulach. Bo logo szejka w TV oglądałaby cała Polska czy pół Polskii a nie jedno miasto czy dwa. |
Cytat:
Woli prawdziwego trenera niz takiego po 200 godzinach kursu trenerskiego :D Przech**j....Ciekawe ile Bakero popracuje. |
Cytat:
Albo, żeby finansował bez pokazywania? |
Cytat:
|
Tomasz Dawidowski doszedł do porozumienia z władzami gdańskiej Lechii. Na mocy podpisanej umowy, popularny „Dawid” będzie grał przy Traugutta do zakończenia sezonu 2009/10. Kontrakt zawiera jednak klauzule umożliwiającą jego przedłużenie.
z lechia.pl |
Cytat:
Ale powiedz mi jedno co Ci przeszkadza LP w Canal+? ich stacja ich prawo co beda pokazywac. A Tobie jako konsumetowi jezeli sie nie podoba nie musisz kupowac- proste. A poza tym ja tam wole ogladac LP w Canal+ za wysoka oplata niz w TVP, Polsacie czy N bo przynajmiej jest gwarancja wysokiej jakosci transmisi z solidnymi komentatorami a nie takimi jak na reprze czy pucharach. A drugi wymierny efekt to kasa dla klubow. Ja jestem kibicem Wisly i tylko dla tego wykupilem u nich abonament, jak by TV Trwam pokazywalo mecze Wisly to bym u nich wykupil, a ligia Angielska i inne sa dla mnie dodatkiem ktory z checia ogladne jak mam ochote albo czas. |
Cytat:
Natomiast Orange Sport jest tylko na doczepkę |
Cytat:
To jego JW Construction buduje badziew że hej:) A czy kasy ma jak lodu? Myślę że mnie niż Filipiak ale pewny nie jestem. PS Canal + tylko dla Wisły (tak samo jak koledzy powyżej).... już mnie nudzi liga angielska, hiszpańska, francuska... ile można oglądać dobrych piłkarzy co im piłka nie odskakuje? :D Włoska już dawno mi się znudziła |
Ja sie z Ogryzkiem czy FraMatem nie moge zgodzic :D
C+ mam dla Wisly Premiership NBA reszta llig to tak tylko raczej szlagiery ogladam,no i obowiazkowo wszytstkie bramki :) w C+ drazni mnie to ze nie potrafia wykupic zadnej imprezy "innej" czyli jakies ME czy MS w koszykowce,pilkce recznej ,itd wszytstko to "zgarnia" Polsat ew TVP sport,zreszta Polsat keidys jak wystartowal z Polsatem Sport to byl malutki w porownaniu do C+,dzis ma juz ponad 2 razy wiecej abonentow... |
Polsat ma 2 razy więcej abonentów ale spowodowała to głównie cena pakietu familijnego a nie jakość obu platform bo jednak C+ przerasta swojego rywala.
|
Cytat:
Jednak mnie właśnie też denerwuje to, że nie wykupują MŚ i ME w piłce nożnej czy ręcznej czy tez koszykówce... :/ Nawet skrótów nie mają podczas owych imprez czy tez eliminacji do nich. Jakiś czas temu pokazywali spotkania Anglii, ale... tylko mecze "u siebie" i jakoś szybko przestali :/. A szkoda bo był to dobry pomysł. C+ powinien dalej pracowac nad swoją ofertą, mimo iz ma ją wysoką. A i tak marzeniem pozostaje to, by wybierac sobie kanały, a nie musieć płacić za ich pakiety. Z naciskiem na słowo "ich". |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl