Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w pucharach europejskich 2008/2009 (Beitar, Barcelona, Tottenham ...) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4293)

Tomek_TS 29.08.2008 22:57

To ze ostatni sezon mieli slaby nie oznacza ze nie sa czolowym klubem Angielskim.

e 29.08.2008 22:59

A co to ma do rzeczy na ktorym oni sa teraz miejscu w NAJLEPSZEJ lidze swiata?

Teraz Legia jest na 12 i czy nie jest czolowym Polskim klubem?

a no wlasnie.

Mało Słodyczy 29.08.2008 23:06

Legia?

czołowym na przełomie lat - owszem
czołowym teraz - wątpie.

I nieważne czy Tottenham jest 1szy czy 15 w lidze. Ważne, aby na daną chwilę był tak samo czołowy jak Legia TERAZ

prober 29.08.2008 23:13

Czasami wielkie transfery nie przekładają się na wielką grę. Przypomnijcie sobie co wyczyniał mocarny monachijski Bayern w PUEFA nie dalej jak na wiosnę bieżącego roku. Cudem wyszli z opresji w ćwierćfinale, odpadli z hukiem rundę później. W tym roku podobną rolę przyjmuje potężny AC Milan. I mogę się nieco ryzykownie założyć, że nie wygra pucharu :)

Jak już napisałem wyżej na dwumeczu z Hotspurs świat się nie kończy. Ważniejsze są wnioski, jakie wyciągnie klub z przygody pod tytułem "Europejskie puchary 2008". Swego czasu bardzo, ale to bardzo liczyłem na naukę wyciągniętą ze znamiennej kompromitacji z Norwegami. Nie udało się, mija właśnie 5 lat i stoimy w miejscu.
Ale ciągle wypada wierzyć, może wbrew logice, że ten trzydziestotysięczny stadion buduje się w jakimś ambitnym celu (nie tylko do celebracji n-tego tytułu mistrza Polski ;) ); że po 2012 roku koniunktura się rozkręci i za 10 lat będziemy mieć trzy kluby w LM*** :P

*** - dobra, żartowałem, dwa wystarczą ;)

kubawislak 29.08.2008 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mało Słodyczy (Post 595154)
Legia?

czołowym na przełomie lat - owszem
czołowym teraz - wątpie.

I nieważne czy Tottenham jest 1szy czy 15 w lidze. Ważne, aby na daną chwilę był tak samo czołowy jak Legia TERAZ

Mądre słowa, no zobaczymy czy się otrząsną, oby nie...

iiYama 29.08.2008 23:19

Również moje rozgoryczenie, rozczarowanie i wściekłość gdy dowiedziałem się kogo wylosowaliśmy było ogromne.

Do tej pory ciężko mi zrozumieć dlaczego mamy takiego "farta'.

O tej porze przychodzi mi jedynie do głowy iż jeśli już spadać to z wysokiego konia.

We Włoszech jesteśmy już rozpoznawalni, w Hiszpanii, to teraz czas na UK.

konrad1991tsw 29.08.2008 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinarsenal (Post 595068)
Tottenham w tym okienku wydał 73 mln euro, kupując m.in. Lukę Modricia, Davida Bentleya, Pawljuczenkę, czy Giovaniego dos Santosa. Ktoś powie co to za gwiazdy, skoro przegrywają drugi mecz w Premier League, ale te gwiazdy mogą się przebudzić właśnie w pucharach europejskich.

Tottenham wydał dużo ale powiedz mi który z tych zawodników jest tak naprawdę wart ogromnych pieniędzy? Oni co roku dużo kasy wydają, nastawiają się na duży sukces a mija kilka kolejek i szukają nowego trenera bo wyniki są słabe. Rywal jest jak najbardziej do ogrania, klucz do awansu będzie leżał na WHL. Jeśli tam osiągniemy dobry wynik to będziemy blisko sprawienia niespodzianki. Podsumowując - nie taki diabeł straszny jak go malują. Pozdrawiam :D

żuraw_9 29.08.2008 23:37

Nie ma już co biadolić nad wynikami losowania, choć sam byłem nieźle wkurzony bo już któryś raz z rzędu jakoś szczęście nas opuszcza a czasami jest ono potrzebne...

Podstawowa rzecz: w Londynie musimy strzelić bramkę, aby w ogóle marzyć o podjęciu walki w Krakowie. Bramka z wyjazdu będzie już czymś i szczerze mówiąc wynik 2:1 dla nich u nich, mnie satysfakcjonuje.
W rewanżu u siebie damy radę! Trzeba wierzyć.

e 29.08.2008 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 595157)
Czasami wielkie transfery nie przekładają się na wielką grę. (...)

Wlasnie, czasami...

te 10% o ktorych wspomnialem wyzej to wlasnie "czasami" i mam nadzieje ze sie w nich zmiescimy.

__Cobra__ 29.08.2008 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinarsenal (Post 595068)
Tottenham w tym okienku wydał 73 mln euro, kupując m.in. Lukę Modricia, Davida Bentleya, Pawljuczenkę, czy Giovaniego dos Santosa. Ktoś powie co to za gwiazdy, skoro przegrywają drugi mecz w Premier League, ale te gwiazdy mogą się przebudzić właśnie w pucharach europejskich.

.

ja pamietam 88 minute przy R 22 - walka - równy z równym a przegralismy .......

Greeg 29.08.2008 23:49

Mowisz o Dudce ktory polozyl sie w polu karnym i myslal ze ktos zaraz przybiegnie na niego chuchac i dmuchac ? Na szczescie tego pana w Wisle juz nie ma. A jak mamy wygrywac to czas skonczyc z frajerskimi porazkami. Nadarza sie wlasnie okazja cos soba zaprezentowac, tez bylem wkurzony, ale teraz ta zlosc trzeba przekuc w boiskowa i sportowa agresje ...

Dubi 30.08.2008 09:09

Zgadnijcie, który klub latem wydał najwięcej na świecie na transfery?
pierwsza - FC BARCELONA - 90mln euro
drugi - Tottenham Hotspur - 73 mln euro

a wiec trafilismy w losowaniach na dwoch milionerów.Na sczescie same pięniadze nie grają, jednak jakie mamy realne szanse na awans ?
Wislacy muszą wznieść się na wyzyny swoich umiejętnosci - nie raz - jak w przypadku z Duma Katalonii - a dwukrotnie. Pytanie - czy stać nas na to ?

AYALA 30.08.2008 09:43

z Tottenhamem miała Wisła grać już dwa lata temu w pucharze uefa jak Feyenoord wykluczyli a Wisła miała zajać jego miejsce w grupie.No ale do meczów nie doszło.....

Marcinklon 30.08.2008 09:50

jak już ktoś napisał jak spadać to z wysokiego konia, Lech ma teraz większe szanse na blamaż w PU ze słabszym przeciwnikiem, żaden wstyd odpaść z takim Tottenhamem a jaka szansa żeby utrzeć im nosa jak Barcelonie więc fart nie fart dobrze jest!!

czesiu 30.08.2008 10:45

Nie przesadzał bym z tym strachem przed Tottenhamem. Kluczową sprawą jest nie budżet, tylko aktualna dyspozycja zespołu, a ta jak na razie rewelacyjna nie jest. Nie ma się też co emocjonować wielkością transferów, bo z tymi też różnie bywa. Istotną rzeczą dyspozycja Berbatowa.
Zobaczymy jak nasz rywal wypadnie w konfrontacji z Chealse.

Proud 30.08.2008 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 595273)
Istotną rzeczą dyspozycja Berbatowa.

mam takie samo zdanie...

jak nie będzie grał Berbatov to nasze szanse wzrastają...dla mnie to jest jedyny piłkarz z Tottenhamu który jest "geniuszem futbolu" ... dla porównania w Barcelonie było kilku...Iniesta, Xavi, Henry, Eto...chodzi o to że są to piłkarzy którzy w pojedynke wygrywają mecze...a moim zdaniem takiemu Modric'owi czy lennonowi to dużo jeszcze brakuje...

myśle że bedzie dobrze...chłopaki wyjdą na WHL z lepszym nastawieniem jak na Camp Nou...jeszcze troche szczęscia i...może jakaś sensacja?? :)

Mango 30.08.2008 11:10

Zamiast sie cieszyć , że nasza Wisełka zagra z mocnym , medialnym przeciwnikiem lamentujecie ... Ileż satysfakcji i radości dałoby nam kibicom wyeliminowanie takie klubu jak Spurs z najlepszej obecnie ligu swiata !! Nie można porównac tez prestiżu - wszak któz by sie podniecał wizytą Austrii wiedeń w Krakowie ?? Panowie znowu u nas tu w Krakowie , przy R22 zawitają gwiazdy światowej piłki i naszym zadaniem będzie pokazać im , że Kraków nie jest taki gościnny ... pokażemy im to na przykładzie Barcelony ;) z tą różnicą , że jestem przekonany , że w pierwszym meczu na wyjeździe osiągniemy dobry wynik :)

AYALA 30.08.2008 11:18

w tym sezonie po takich bajecznych wzmocnieniach pewnie celem Tottenhamu jest włączenie sie do walki o tytuł mistrza Angli , po cichu licze że odpuszcza puchar uefa i dadzą nam wygrać.
Już nie moge sie doczekać starcia Mauro z Modriciem w środku pola , Cantoro może nie jest już taki szybki ale nie jednego środkowego playmekara potrafił wyłączyć z gry.

DrunkenBear 30.08.2008 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 595273)
Nie przesadzał bym z tym strachem przed Tottenhamem. Kluczową sprawą jest nie budżet, tylko aktualna dyspozycja zespołu, a ta jak na razie rewelacyjna nie jest. Nie ma się też co emocjonować wielkością transferów, bo z tymi też różnie bywa. Istotną rzeczą dyspozycja Berbatowa.
Zobaczymy jak nasz rywal wypadnie w konfrontacji z Chealse.

Wczoraj tak oglądałem MU. I tak mnie naszło, że chyba problemem będzie to, jak drużyny angielskie odzyskają świeżość, bo wczoraj było widać, że MU jest po ciężkim okresie przygotowań fizycznych. I tak gdzieś w okolicach połowy września wejdą na właściwe obroty. I tego właśnie obawiam się, że będzie tak z Tottenhamem. Gdyby ten dwumecz był na początku września. To byłbym spokojny.

nesta 30.08.2008 11:21

Dokladnie Mango. Nie ma co plakac. Ile druzyn ma szanse zagrac w roku z takimi druzynami jak Liverpool, Barcelona czy Tottenham ? Fajnie, ze gramy z zespolem z Premiership. Druzyna znow cos zyska, okrzepnie, stanie sie silniejsza, a i szanse na wyeliminowanie rywala wcale nie sa male.

Moim zdaniem na swiecie jest kilka druzyn, z ktorymi klub na poziomie Wisly nie ma zadnych szans wywalczyc awansu.Takie jak Barcelona, Real, Arsenal, Manchester, Chealse itp.
Ale z cala reszta mozna spokojnie powalczyc i wyjsc na boisko z przeswiadczeniem, ze awansujemy i wygramy. To bardzo wazne w pilce miec to poczucie mozliwosci, ze od nas cos zalezy, ze jestesmy lepsi.
I Tottenham jest silna druzyna, ale w zaden sposob nie zbliza sie poziomem do tych wymienionych powyzej.

AZS_Lublin 30.08.2008 11:24

Spokojnie... im dalej w glab wrzesnia/ pazdziernika tym gorzej dla Wisly. I wlasnie szansa polega na tym, ze pierwszy mecz gramy u nich! Jakby powiedziec... to jest szansa ze TTH "s.p.i.e.p.s.z.y" sobie mecz np jakims bramkowym remisem. a W krakowie no to juz wiadomo... przypieczentowanie awansu! Aha jutro 14:30 na C+ lub pewnie na Sopcascie idzie mecz TT z Chelsea. Dla nudzących sie przed derbami to jest alternatywa. Ja skorzystam, zobaczymy co graja grajki z Londka.

kristos 30.08.2008 11:32

Jak przegrać ,to przynajmniej z drużyną taką jak Tottenham ,nabierając przy tym doświadczenia i pokazując się w Europie. Na pewno nie stoimy na straconej pozycji i przy maksymalnej koncentracji wynik dwumeczu może się dla nas okazać korzystny.
Tak czy inaczej ,nie ma co popadać w rozpacz z powodu losowania ,będzie to na pewno ważna próba przedostania się Wisły do europejskiej strefy drużyn z którymi należy się liczyć.

kubawislak 30.08.2008 11:32

No, jedno jest pewne chłopaki mają szansę udowodnić, że zbliżają się do poziomu Wisły Kasperczaka...

Styk83 30.08.2008 11:38

Berbatova nie bylo nawet na lawce w pierwszych meczach kolejki,co jest zwiazane z prawdopodobnym transferem do ManU,licze na ten transfer ktory rowniez w jakis sposob moze ulatwic Wiselce przejscie TT.

Mareq 30.08.2008 11:40

Cytat:

Istotną rzeczą dyspozycja Berbatowa.
,,
Welcome Wisla dont worry about Berbatov if he`s not joined Man Utd by the time we play you he wont play it`ll be too cold or he`ll be washing his hair or somethinghttp://www.tottenhamhotspurs.tv/foru...lies/smile.gif"

Wygląda na to , że ani on się zbytnio nie kwapi aby pomóć Tottenhamowi w tym sezonie , ani kibice specjalnie na niego nie liczą .
Chociaż jak nigdzie nie przejdzie , to w końcu dogada się z trenerem , bo co będzie robił przez pół sezonu .Do rezerw go nie odeślą .

Przy okazji
wiem , że będą to czytały osoby , które ,,zabawiają" na forum Tottenhamu .
Po jaką cholerę ich zarzucacie tymi filmikami o Wiśle ?!
Zachowujecie się prawie tak samo jak pokemony z Beitaru .
Jak będą chcieli dowidzieć się czegoś o kibicach Wisły , to sobie poszukają w internecie jak nie teraz , to po miażdżącym przedstawieniu jakiego będą świadkami podczas pierwszego meczu w Londynie .
Dobre firmy nie potrzebują taniej akwizycji , dobre firmy bronią się same .
A w właśnie zachowuje się jak tani akwizytorzy .
Rozumiem 3 filmiki , kilka zdjęć ale nie kilkanaście filmików w co drugim poście .
Dajcie sobie na wstrzymanie trochę .

marcinarsenal 30.08.2008 11:44

Też o Berbatova bym się nie martwił. Gadałem z kolegą fanem MU i powiedział, że dzis ma wpłynąć ostateczna oferta dla Tottenhamu, a sam Berbatov bardzo chce odejść i grac w LM. Taki zbuntowany gracz raczej się nie przyda, nawet jeśli zostanie

AZS_Lublin 30.08.2008 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styk83 (Post 595308)
Berbatova nie bylo nawet na lawce w pierwszych meczach kolejki,co jest zwiazane z prawdopodobnym transferem do ManU,licze na ten transfer ktory rowniez w jakis sposob moze ulatwic Wiselce przejscie TT.

A co z Pawliuczenka? Juz jest zaklepany czy sie waha jak Arszawin?? Swoja dorga nie wiem, czy TT stać az na takie dwie gwiazdy w ataku Berbatov i Pawliuczenko... Ale nawet jesli, uwazam ze zawodnik nie jest w stanie grac przez caly rok na tym samym dobrym poziomie. I nie chodzi tylko o forme fizyczna ale i aklimatyzacje. Na peczki mozna podawac przyklady zawodnikow ktorzy blyszczeli w innych ligach w jeszcze innych gasli. Byc moze tak bedzie z Pawliczenka. Dla niego to Liga Ang zupelnie inny swiat, inne treningi inne obciazenie... podobnie sprawa sie z Modricem. Byc moze oni na poczatku tego nie wytrzymuja? I oby tak bylo conajmniej do 2.10:)

Pablooo 30.08.2008 11:50

Pawliuczenko klepnięty

Styk83 30.08.2008 11:58

Do kiedy mozna zglaszac zawodnikow pucharow?

AZS_Lublin 30.08.2008 11:59

w koncu chyba stanlo na poniedzialku ( do 23:59)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl