Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

rw88 08.07.2010 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 930778)
rw88, ale zrozum, ze tu nie chodzi o wynik. Tu chodzi o styl czy w ogole jakas próbe gry. Z tego co mozna wyczytać nie ma ani tego, ani tego. Mnie to w sumie nie dziwi...

Podziwiam próbę wyrobienia sobie zdania na temat gry Wisły po relacji tekstowej...Ja w ogóle nie rozumiem sensu oceniana drużyny na podstawie sparingów, dla mnie oni mogą się teraz kopać po głowie, byleby w lidze i w pucharach zagrali swoje, tylko to jest istotne. Dopiero na podstawie meczu pucharowego za tydzień będzie można wyciągnąć pierwsze wnioski, teraz jest na to za wcześnie.

Pablo84 08.07.2010 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 930788)
No to mamy najwyższego lewego obrońcę na świecie. Nie wiem, cz ten Kasperczak na starość ma problemy ze wzrokiem? Jak można wystawiać Diaza albo Bunozę na lewej obronie? Na jakiej podstawie trener ma taką wiarę w Łobodzińskiego? Sobol jest już wiekowy - może nie nadążać, wystawiając Gargułę po kontuzje mamy bardzo słaby środek pomocy. Jeśli do tego dojdzie słaba, niezgrana obrona, mierne skrzydła - Brozek, Łobo no to mamy dramat.

Proponuję SKWK skontaktować się z Kasperczakiem by mu przeczytali wiadomość od trenera sir Tormenthor`a.

tormenthor 08.07.2010 18:46

Singlar może również grać na pozycji stopera. Kasperczak niestety zaskakuje mnie taktycznie in minus. Mając słabą obronę trzeba zagęścić środek pomocy grając na dwóch DM. Miał już nauczkę w meczu z Lechią w PP i nie wyciągnął żadnych wniosków.

sportnh 08.07.2010 18:46

89' Agustine drybluje w środku. Naprawdę ma duży potencjał...

arrosmay 08.07.2010 18:46

Cytat:

Agustine drybluje w środku. Naprawdę ma duży potencjał...
Może na prawdę warto go zatrudnic? Zobaczymy jakiej kasy zażąda.

serek.c2 08.07.2010 18:47

Jest dobrze - przecież nie od dziś wiadomo, że drużyna która rozpoczyna przygotowania do sezonu jest wypoczęta i przede wszystkim czuje piłkę. My natomiast kończymy przygotowania i straciliśmy już formę (a przecież ta w meczu z Garbarnią była wyśmienita!)... Do tego dołożyć zmęczenie i mamy przyczyny porażki. Zresztą - to tylko sparing...

Jagul 08.07.2010 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 930799)
Goli Pietii bezpośrednio z wolnego :O Nie pamiętam ostatniego gola bezpośrednio po stałym fragmencie, chyba, że to był ten Diaza z Arką z 2008 to pamiętam.

Zieńczuk z Lechią trafił i to był ostatni gol.

sportnh 08.07.2010 18:48

To tylko relacja, ale Bunoza juz 3x sie fajnie wlaczal z tego co mozna wyczytac, teraz blisko zdobycia bramki po wolnym. Zrobil karnego no ale to inna sprawa

wolfy 08.07.2010 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TWSD
Trochę późno... Wisła naciera bardzo zdecydowanie. Druga połowa niezła w naszym wykonaniu.

No fakt, biorąc pod uwagę dla której drużyny to jest pierwszy sparing i początek przygotowań...

arrosmay 08.07.2010 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 930810)
Zieńczuk z Lechią trafił i to był ostatni gol.

Faktycznie zapomniałem o Zieńczuku:-)

tormenthor 08.07.2010 18:49

Żeby nie było zawsze broniłem Heńka i jestem jego wielkim zwolennikiem. Niestety dostrzegam jego błędy. Skład Wisły w obecnej sytuacji powinien wyglądać tak: Jovanic, Czikos, Singlar, Cleber, Brożek, Boguski, Sobol, Agostine, Diaz, Jirsak, Brożek. Jak się ma słabą obronę trzeba grać w środku pola mądrze taktycznie i ganiać ze zdwojoną siłą.

SĘDZIA ZGRED 08.07.2010 18:50

2:4 Wynik lepszy jak gra. Na szybko podumowanie- brak defensywy-- lepiej grali rezerwowi niż Ci co wyszli w 1 składzie...Ogólnie bieda...

UcheJ 08.07.2010 18:51

4-2 dobra teraz puchary mieli trudny podobno okres przygotowawczy wiec trzeba na spokojnie to przyjąć...
mam nadzieje że tego środkowego wezmą do drużyny...

Filippo123321 08.07.2010 18:51

Dokładnie, tłumaczcie te porażki (nawet sparingowe, ale przeciez to nie pierwsza porazka, przypominam Drezno) dalej. Hanover dopiero rozpoczął przygotowania (czytaj: ledwo wrocili z wakacji), a juz nas klepia jak chcą.

Ja naprawdę chcę wierzyć, że bedzie lepiej.

EDIT: raindog, w meczu z Zagłębiem nie padła żadna bramka z wolnego. Tak jak mówią koledzy wyzej, ostatni gol z wolnego z Lechią.

SĘDZIA ZGRED 08.07.2010 18:52

2:4 Wynik lepszy jak gra. Na szybko podumowanie- brak defensywy-- lepiej grali rezerwowi niż Ci co wyszli w 1 składzie...Ogólnie bieda...

willow 08.07.2010 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 930803)
Podziwiam próbę wyrobienia sobie zdania na temat gry Wisły po relacji tekstowej...Ja w ogóle nie rozumiem sensu oceniana drużyny na podstawie sparingów, dla mnie oni mogą się teraz kopać po głowie, byleby w lidze i w pucharach zagrali swoje, tylko to jest istotne. Dopiero na podstawie meczu pucharowego za tydzień będzie można wyciągnąć pierwsze wnioski, teraz jest na to za wcześnie.

No to teraz kolego usiądź sobie wygodnie, otwórz browar i odpowiedz mi na pytanie:

Jaką metamorfozę może przejść drużyna Wisły w ciągu tygodnia?

Gdyby to było na początku okresu, ok. Ale to był sprawdzian generalny przed szalenie istotnym meczem. Dalej uważasz, że wszystko jest ok?

Snow 08.07.2010 18:54

Nie chcę komentować większości waszych wypocin bo musiał bym obrażać kolegów po szalu...

tormenthor nie widział nawet minuty treningu drużyny w tym sezonie, ale on już lepiej wie kogo wystawić.
Sędzia Zgred po relacji tekstowej wie, że wynik lepszy niż gra. Za chwilę będzie na jej podstawie wystawiał oceny poszczególnym zawodnikom.

ślimak 08.07.2010 18:55

Paweł Brożek grał wogóle? :/

Reiro 08.07.2010 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 930818)
Dokładnie, tłumaczcie te porażki (nawet sparingowe, ale przeciez to nie pierwsza porazka, przypominam Drezno) dalej. Hanover dopiero rozpoczął przygotowania (czytaj: ledwo wrocili z wakacji), a juz nas klepia jak chcą.

A Ty kiedy byś grał lepiej, po wakacjach(wypoczęty, głód piłki itp) czy po ciężkim okresie przygotowawczym...?
Odpowiedź nasuwa się sama...
Oczywiście braki w obronie(zgraniu obrony) są i będą widoczne ale nie można przeginać z tym upadkiem Wisły...
Dajcie spokój i poczekajcie do pierwszego meczu, który obejrzycie w telewizji/na żywo, a nie w relacji.

serek.c2 08.07.2010 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reiro (Post 930828)
A Ty kiedy byś grał lepiej, po wakacjach(wypoczęty, głód piłki itp) czy po ciężkim okresie przygotowawczym...?
Odpowiedź nasuwa się sama...

Ty tak poważnie?

63.5 Kg 08.07.2010 19:06

Nie wiem dlazcego niektorzy ten mecz nazywaja sprawdzianem generalnym.
Skoro w tym meczu gra zaowdnik testowany a wyjsciowy sklad tak naprawde moze sie bardzo roznic od skladu ktory wyjdzie ne mecz z Szawle.

skeba 08.07.2010 19:10

A mam takie pytanie, czemu nie grał ten plażowiec ?
Juz kreska polozna na nim, czy sprawdzamy zawodnikow na treningach, nie dajac im okazji wykazac sie ?

murray 08.07.2010 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 930836)
A mam takie pytanie, czemu nie grał ten plażowiec ?
Juz kreska polozna na nim, czy sprawdzamy zawodnikow na treningach, nie dajac im okazji wykazac sie ?

Grał Augustien, więc Etamane i Jeronimo odpadają. Przynajmniej tak mi logika podpowiada.

skeba 08.07.2010 19:23

Ten sparing odzwierciedla naszą moc, bo zarowno Hannover grał na pol gwizdka (Wislacy zapewnie tez).
Szkoda. Mam nadzieję, ze chociaz ten latający Holender przyjdzie i zapewne to będzie na tyle.
3 mln euro skasuje sobie Boss, bo 1 mln euro poszlo na transfery (tak strzelam)

Według soccerstand.com bramkę zdobył Brożek.... ale Paweł he

lucekj 08.07.2010 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 930738)
Czy jest tu jakiś moderator?
Przecież dzieci robią siarę na całą Polskę!

Jaki moderator?

Przecież oni sami robia największą siarę z Markusem na czele, kpiny szyderstwa i narzekanie

A co to plan na budowanie silnej drużyny jest realizowany przez dwa tygodnie i ma odpalić z miejsca??

Nie wiem jakim cudem Markus może mieć poważanie u niektórych, dla mnie kompromituje się z każdym kolejnym postem, nawet emocji nie potrafi uchować w meczu o pietruchę!

KOT przynajmniej wylewa żale po głębszej analizie, a Markus robi to pod wpływem chwili i danego momentu.

ogarnijcie się goście bo wstyd robicie..

Reiro 08.07.2010 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 930829)
Ty tak poważnie?

Na poważnie...poprostu wiem co znaczy mieć skrajnie przemęczony organizm.
Wiem również, że na odzyskanie świeżości potrzeba troszkę czasu, wiadomą
sprawą jest także fakt, że zawodnicy po wakacjach zagrają na świeżości, a
jedyne czego będzie im brakować to...wytrzymałość kondycyjna co jak można
zauważyć po drugiej połowie było u nich na niższym poziomie niż u nas. Z relacji
wynika, że w drugiej połowie inicjatywę przejęła Wisła co mogło wynikać właśnie
z braku kondycji Niemców.

element 08.07.2010 19:52

Coś nieprawdopodobnego. 10 stron pierdzielenia o treningu.
Pochłońcie jakieś leki uspokajające bo do meczu w pucharach połowa poczuje deski.

rafkur 08.07.2010 19:58

Tak sobie czytam i stwierdzam że onet się tu robi powoli - niestety bo kiedyś to fajne forum było.

rafal777 08.07.2010 19:58

Słaby wynik z rywalem ktory dopiero ma za sobą parę treningów. Mam nadzieję, że Żurawski się obudzi i nie będzie to Żuraw z końca reprezentacyjnej kariery...No cóż, niektórzy nigdy nie zrozumieją, że w piłce jest coś takiego jak logika. Ile by się wyjaśniało. Jeśli dajmy na to Polonia Bytom przegrywa 6 spotkań z rzędu to można sobie wyrobić opinię, że to słaba drużyna. Jeśli Wisła kolejny raz gra kaszanę w sparingach, tak jak kilka rund wcześniej można wywnioskować że w tym sezonie gra będzie na podobnym poziomie jak w zeszłym (dla mnie poziom wysoce niesatysfakcjonujący). Tym bardziej, że obrona nie istnieje. Ale nie, tu znów widze teksty w stylu "dla mnie mogą przegrywać w sparingach"....Kur*a!! Uwierzcie mi że Kliczko nie przegrywa w sparingach ale zmiata rywali i dlatego jest NAJLEPSZY!!

Nie wiem, niektórzy to chyba po prostu dzieciaki co myślą przed każdym nowym sezonem, że Polak ma szansę na grę w Chelsea, albo że Wisła w tym roku wygra LM...

Billy 08.07.2010 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 930895)
Są tu tacy?

"I nagle zapada taka niezręczna cisza..."
Wydaje mi się, że przyczyną takiego gwiazdorstwa polskich piłkarzy jest poprostu to, że są za dobrze opłacani i myślą, że są już na szczycie, a rzeczywistość okazuje się brutalna. Media kreują ich na "nowych Lubańskich" itd...
Ktoś musiałby im parę rzeczy uświadomić. Przykład Sadloka, który zapowiadał się na wielką gwiazdę, a dziś daje dupy z Kazachami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl