![]() |
To może wam jakoś pomoże - Badanie losów absolwentów AGH
http://www.ck.agh.edu.pl/omkz/BLA2011II.pdf |
Cytat:
|
Jest ktoś na budownictwie na Politechnice albo na AGH?? jak wrażenia??
|
Mam pytanie odnośnie płatności za studia na pk. Czy dostanę jakieś powiadomienie o tym czy wpłata doszła? I czy w niczym nie przeszkadza to, że zapłaciłem z konta bankowego innej osoby? (kazdy ma swoj indywidualny nr konta?)
|
zaloguj się w panelu kandydata, po lewej stronie zakładka Płatności i tam jest status wpłaty. Ja płaciłem z czyjegoś konta i bez problemu doszło ;)
|
Cytat:
Ale licz się ze zmarnowaną młodością :) |
Informatyka i ekonometria na AGH vs. Informatka Stosowana na UEK,
i mam dylemat, nie wiem co wybrać :/ |
Ja podobnie jak kolega wyżej mam dylemat tyle że z innymi uczelniami, a mianowicie:
- AWF - Wychowanie fizyczne - Szkoła policealna pracowników służb medycznych i społecznych nr 3 - Ratownictwo Medyczne Może coś doradzicie ? :p |
Na czym polega druga rekrutacja na UEK'u i AGH? Help.
|
Zazwyczaj na tym samym co pierwsza, tylko że na wolne miejsca, które zostaną ogłoszone po całej procedurze składania papierów itd
|
Ktoś się wybiera na politykę społeczną na UJ ? :D
|
Czy na kolejne nabory można się rejestrować czy już po ptokach? Interesuje mnie UJ.
|
W zależności od kierunku. Gdzieniegdzie jeszcze będzie trwał pierwszy nabór, lecz jego kolejne tury - czasami jest tak, że pozwalają ludziom nie wpisać się na kierunek i wpisują następnych z listy rezerwowych aż do wypełnienia limitu, który często jest widzimisię komisji rekrutacyjnej danego, tam, instytutu czy innego wydziału. Masz co najmniej dwa dni luzu, bo pierwszy nabór (lub jego pierwsza tura) kończą się 16 lipca. Wtedy komisje poszczególnych instytutów decydują, czy przyjmują dalej z listy rezerwowej, czy zamykają kram na tę chwilę i ewentualnie później urządzą tak zwany drugi nabór.
Jest jeszcze druga opcja, wystarczy śledzić różne kierunki na stronie ERK, np. tu: https://www.erk.uj.edu.pl/studia/kat...s/widocznosc/t klikasz "Rejestracja na studia: możliwa w tej chwili" - Wyszukaj i ciach, jest lista kierunków na których już aktualnie jest drugi nabór. Póki co dużo jest studiów magisterskich albo zaocznych i wieczorowych, ale po 16 lipca na tej liście mogą pojawić się dzienne licencjackie. |
Dostałem się na informatyke stosowaną na Uniwersytecie Ekonomicznym i na UJ na FAIS. Co polecacie bardziej?
|
proszę o kontakt z kimś z Uniwersytety Rolniczego na priv
|
Istnieje jeszcze jakakolwiek szansa na dostanie sie w krk na studia dzienne? Jesli tak to gdzie ?
|
Na UJ mają być jeszcze jakieś dodatkowe nabory, ale na niewielu kierunkach zostały jeszcze miejsca. Tutaj masz listę https://www.erk.uj.edu.pl/studia/lista
|
Cytat:
... chyba że chodzi o legitymację :D |
jest ktoś na gospodarce przestrzennej na rolniczym?
|
Wiślacy! Nie słyszał ktoś z Was o tanim pokoju w Krakowie, blisko UP, UL. Podchorążych?
|
Cytat:
|
Matura 2013
Cześć. Jak tam przygotowania do matury? Kto z was zdaje w tym roku? Co zdajecie? Na jaki temat spodziewacie się wypracowania maturalnego?
Może mamy jakiś kibiców z CKE, uchylą nam rąbka tajemnicy jak będzie wyglądał egzamin :D |
Przecieki z polskiego - pisać priv.
|
przypuszczam że dadzą nam Wesele, albo coś z Zdążyć przed Panem Bogiem.
|
Też mi "przecieki", dostaniecie wojenno-żydowską, bo rocznica likwidacji getta i powstania w gettcie warszawskim. Ale nowina.
|
|
Tradycyjnie zmanipulowani ludzie spinają przed polskim. :D
|
no a przed czym sie spinać. matma i angol to banał :D
|
A polski? Czytanka i pisanie. Wszystko do tekstu. A ustny to tylko mówisz to co sobie sam napisałeś i jedynie tam Ci mogę dodatkowe pytania zadać (ale to już kompletnie musisz być idiotą, żeby nie odpowiedzieć w ogóle) do tematu. Zawsze mnie zastanawiało co ludzie się tak tego polskiego boją i jakby najbardziej się jarają np. wynikiem z ustnego jak jest dobry, a już kupowanie prac gotowych i dawanie za nie tyle kasy (50 - 100 zł.) to już bezsens totalny, taką prezentację to idzie w 2-3h napisać od kopa mając internet do dyspozycji, sam gdzieś tyle pisałem. Albo też niektórzy uczyli się tego na pamięć. Zwłaszcza, że jak ktoś idzie na jakiś kierunek niehumanistyczny to polski w większości jest do niczego nieprzydatny. Tak więc nie wiem w czym tkwi ten fenomen polskiego.
Podstawowe matury są łatwe ogólnie. Ja pamiętam jak sam spinałem przed angolem (i tylko przed nim) bo nic tego języka nie umiałem, ani napisać, ani się wysłowić i zdałem elegancko (jak na mój poziom wiedzy który jest niski :D ) nic się nie ucząc (80% pisanie i 60% mówienie). |
ja rok temu pisałem i też jak szedłem do liceum to nie umiałem nic z angielskiego (byłem pierwszym rocznikiem który miał test po gimnazjum z angielskiego i napisałem go na... 50 procent). Jednak tuż przed maturą faktycznie pouczyłem się trochę, jakieś czasy, zwroty itd i poszło praktycznei tak samo jak Tobie, R33. z pisania chyba 82%, z ustnej coś 56. a i rozszerzoną pisalem bo myslalem ze mi sie bedzie liczyło na studia, ale w koncu uczyłem sie do niej jakas godzine, zdecydowałem ze to bez sensu i sie skonczyło na 32% :D
polski troche tylko spinałem bo wszystko zależało od tego jaka będzie lektura i czy nie zrobie kardynalnego błedu :D Chociaż pisząc jakąs próbną o czymś co w ogole nie wiedziałem że było napisałem na 35-40, to mature myslałem że tez spokojnie napisze i udało sie 60procent. Prace też praktycznei sam pisałem, wybrałem sobie strasznie proste książki i wiedziałem że niczym mnie nie zagnał. straciłem troche na jezyku i raz coś poplątałem ale i tak było 15 czy 16 pkt |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl