![]() |
Cytat:
Ludzie koleś wkręca wam pompę, a Wy w to wierzycie. |
Cytat:
Leci do Rosji rozwiązać kontrakt bo tojest normalna procedura Jak sie podpisuje jeden to sie rozwiazuje drugi, tak jest zawsze przy transferze bo nie można miec 2 ważnych kontraktów |
Cytat:
Ludzie, dajcie sobie na wstrzymanie, bo poziom absurdu wyziera z niektórych postów taki,że strach wejść na forum. Zastanówcie się czasami co piszecie,bo zaczyna robić się tu czasami piaskownica. |
Cytat:
|
Cytat:
a) Sobolowi bliżej niż dalej do końca kariery i gra na tej samej pozycji, co Wilk b) Chavez nie jest naszym piłkarzem, jest tylko wypożyczony c) pisanie o kręgosłupie w sytuacji, gdzie każdy i o każdej porze okienka transferowego może zostać sprzedany, bez względu na stan kadry i możliwość uzupełnienia jego pozycji jest mocno naiwne. Wystarczy ktoś skłonny zapłacić 500 K za "Sobola" lub 1 - 1,5 mln euro za "Małego" i nasz Dyzma z bananem na twarzy opchnie obu ostatniego dnia okienka, przy okazji obrażając wytłumaczeniami inteligencję kibiców (nie wszystkich, rzecz jasna :>). |
Cytat:
NIE JEST WYPOŻYCZONY ma roczną przerwę w "odbywaniu" kontraktu z poprzednim klubem, bo jakiś półgłówek się pomylił przy spisywaniu kontraktu w związku z czym przez rok był wolnym piłkarzem tak gwoli ścisłości (...) |
Cytat:
w przypadku Chaveza klub nie wchodził w grę |
Cytat:
|
Nie do konca 1q2. Gdyby byl wypozyczony, zapewne istnialby zapis z opcja pierwokupu i ustalona cena. W naszym przypadku beda go dopiero chieli wykupic i nie wiadomo ile teraz sobie druga druzyna zazyczy, biorac pod uwage ze Chavez sie jakos tam u nas sprawdza.
|
Cytat:
|
Licze ze wszytskie transfery zostana szybko zalatwione i nowi dołaczą do reszty zespolu w przyszlym tyg.
zgranie sie to klucz do sukcesu,zreszta Maaskant doskonale to wie,bo przeciez zastal tez zespol w calkowitej rozsypce jesi wzmocnimy atak i pomoc to zostanie obroa i bramkarz ,jestem ciekawy kogo to tez nam wynalezli scouci bo w mediach cisza co do nazwisk tych pilkarzy.pozyjemy zobaczymy :) |
Cytat:
Webster odpada. |
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24492
Bramkarz, stoper, środkowy pomocnik oraz napastnik - czterej zawodnicy występujący na tych pozycjach mają tej zimy podpisać kontrakty z Wisłą. Transfery Maora Meliksona i Cwetana Genkowa są bliskie finalizacji. Wzmocnienie defensywy również ma być kwestią dni. |
Cytat:
Tak wszystko idzie w dobrym kierunku... Jak podpisa umowy wtedy stwierdze ze juz sa zawodnikami Wisły...:> |
Pozostaje mieć zatem nadzieje, że Ci którzy nas wzmocnią przyczynią się swoją dobrą grą do lepszej postawy pozostałych zawodników.
O ile tacy dołączą :D |
Cytat:
|
Z tym, że na skrzydłach czy tam bokach ataku pozostajemy właściwie bez żadnej konkurencji
Pajlic musi grac obronce, Rios nie ma szybkości zeby tam występować a Łobo ten tego no... to Łobo No ale trudno, lepiej 4 dobre transfery niz 10 przecietniaków |
Maaskant mówiąc o Meliksonie chwalil go za wszechstronność, wspominał, że może on grać na środku pomocy jak i na skrzydłach. Z resztą na takich pozycjach grał w swoim poprzednim klubie.
Według mnie ten transfer to doskonałe posunięcie naszego sztabu. |
Melikson: Antysemityzm? G... prawda!
Cytat:
Nie wiem na ile wiarygodne jest źródło SE ... ale Melikson stwierdza, że ma polskie obywatelstwo, podoba mu się atmosfera na Wiśle, i możliwość wypromowania się w Krakowie. |
No zmieni zdanie jak pojedzie na wyjazd i motłoch stadionowy zacznie rzucac "judami" W kupie siła.
Natomiast kłopoty z kbiicami Wisły z powodu narodowości to jakieś mrzonki. |
Cytat:
Idąc dalej, jeżeli uważasz że ktoś pisze rzadko, bo nie ma pojęcia, to uważaj, bo możesz się sparzyć i to w każdej dziedzinie życia. A na koniec: jakkie dwa transfery dokonane do Wisły były najlepsze w ostatnim pięcioleciu? Błaszczykowski i Marcelo chyba, no nie? Moja opinia jest taka: jeżeli kilka lat temu przeznaczylibyśmy 50% budżetu wydanego na pensje Christovów, Barrettów, Radovanoviciów i 100 innych najemników, którzy się u nas nie sprawdzili, na przeczysywanie rynku głównie rynku polskiego w niższych ligach, z ewentuanymi uzupełnieniami z Ameryki Płd, to dziś spokojnie mielibyśmy drużynę na LM, ze tabilnym budżetem. A że tak się nie stało, to cóż. Pozostaje siedzieć cicho i wierzyć w Maskaanta, nie? |
Hmm... Mimo, że zapowiedzi ruchów transferowych wyglądają ok to chciałbym zwrócić uwagę, że potrzeba kupe szczęścia, żeby zamiana 27 letniego napastnika wycenionego przez rynek na 2 mln EUR, na 27 letniego napastnika wycenionego przez rynek na 0,5 mln EUR okazała się wzmocnieniem :)
Więc nim na transfery nie zaczniemy wydawać po kilka mln EUR, pozostaje czekać na szczęście, że kiedyś tanie zakupy - jak teraz Melikson i Genkow -"odpalą" a nie np. złapią kontuzje na obozie w Hiszpani. Ja oczywiście jestem optymistą :) |
Cytat:
NieWiem czy to prawda , ale podoba mi się ten artykuł. |
Z obywatelstwem Meliksona to prawda ponieważ ma mamę - Polkę więc on bardziej zasługuje na to obywatelstwo niż Arboleda, Hernani czy Obraniak. I teraz mam pytanie odnośnie Meliksona . On zaliczył jeden mecz w reprezentacji Izraela ale zagrał w meczu "towarzyskim" a pytanie brzmi czy mógłby grać teraz w reprezentacji Polski? Słyszałem że nie można zmienić reprezentacji jeśli wystąpi się w meczu o punkty a towarzyskie się nie liczą. Mógłby to ktoś potwierdzić?
|
Cytat:
Wiecej jest napisów na murach. |
" Do tej pory można było zmieniać barwy narodowe do 21. roku życia niezależnie od występów w reprezentacji na poziomie młodzieżowym czy juniorskim. Po zmianie przepisów limit wieku już nie obowiązuje. To znaczy, że taki piłkarz może wybierać sobie reprezentację nawet i w wieku 30 lat - jeśli oczywiście wcześniej nie zagrał w barwach dorosłej drużyny narodowej w meczu o punkty. "
źródło: Dziennik, pb |
Trochę wyedytowałem bo nie to miałem na myśli :) W każdym razie na wyjazdach zawsze sie znajdzie banda chamów. Małeckiemu wrzucają bo go nie lubią, Meliksonowi mogą z powodu narodowości.
|
Podoba mi się optymizm fanfana. Melikson jeszcze nie podpisał kontraktu, nie zagrał w Wiśle ani minuty nie mówiąc o strzeleniu bramki lub zaliczeniu asysty.
A ty się martwisz, czy ma jeszcze szansę na występy w reprezentacji Polski:-D |
Cytat:
|
Macie może link'a do dzisiejszego meczu Hpoelu ? z Beitatem 0:5 Jerozolima ?
Mam nadzieję, że Maor będzie się oszczędzał i nie będzie wkładał nogi w każdą stykową akcję |
Cytat:
|
Cytat:
|
Brożka kupili Turcy za 2 miliony euro (27 lat). My kupujemy Bułgara za podobno 0,5 mln euro (27 lat). O takim rynku myślę pisze Odpara. Skoro ktoś dał za Brożka około 2 mln euro to jest tyle wart. Skoro Dynamo jest chętne sprzedać Genkowa za 0,5 mln euro widać dla nich nie jest wart więcej.
Pomijam fakt że nie zawsze ma to przełożenie na grę. |
Nie udaję że się znam na tym co się dzieje na rynku piłkarskim ale trzeba brać pod uwagę to iż, Brożek (a nawet 2, bo nie wiadomo kto ile kosztował?) miał ileś tam jeszcze kontraktu a nasz przyszły zawodnik pół roku czy rok?
Swoją drogą podtrzymuję pytanie o znajomość cen, bo chyba oficjalnie nikt o tym nie pisał? Od razu napiszę, że kończę dyskusję bo nie chcę żebyśmy tutaj zrobili chat jak co poniektórzy młodzi ludzie, którzy tak jak my nie mają o pewnych sprawach zielonego pojęcia. Wszystko zweryfikuje boisko. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Z tym że Genkov jest z rocznika 84 a Brożek 83. Moim zdaniem bardzo dobry transfer:) A propos tych 2 mln euro za Brożka to podzielam zdanie pana nade mną- mocno przepłacone.
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiscie ze u nas jest przesada.Niedługo jak krzykniesz "ch** ci w dupe" to powiedzą że jesteś pedałem. |
Wisła ma walczyć o trofea tak na rynku krajowym jak również prezentując się zdecydowanie lepiej w europejskich pucharach niż dotychczas - czy to możliwe gdy zewsząd dochodzą głosy że na 4 transferach skończy się wzmacnianie drużyny chciałoby się powiedzieć uzupełnianie luk po tych, którzy odeszli - nic ponad to, a gdzie rywalizacja czy konkurencja w zespole - nie mamy nominalnego lewego obrońcy, podstawowy prawy obrońca jest wypożyczony, kolejny zawodnik ma podpisany kontrakt do czerwca etc.. Król jest nagi - nie zmienią tego słowa pseudo-fachowców, którzy jeszcze nie tak dawno wypowiadali się, że Wisła zmiecie Karabach czy Levadię z boiska - przyznam się że to staje się powoli nudne - nie widać realnego przełożenia słów o budowie czegoś konkretnego skoro nic w istocie się nie zmienia poza tak samo brzmiącymi bajkami władz naszego klubu.
|
Cytat:
hmmm... z tego co wiem to okienko się jeszcze nie skończyło to raz a dwa to 2 transfery są już blisko końca więc nie wiem czym tu tak strasznie marudzić zawsze mogło być gorzej :-D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl