![]() |
„Wiem, że z Wisły odszedł niedawno Paweł Brożek. Właśnie dlatego tu jestem i będę się starał zrobić wszystko, żeby go zastąpić. Chciałbym pomóc drużynie i zostać z Wisłą mistrzem Polski, a potem zagrać z zespołem w europejskich pucharach” – przekonuje piłkarz.
Genkov w wypowiedziach dla oficjalnej strony Wisły mówi już jakby był świeżo upieczonym nowym nabytkiem Wisły. To prorokuje pozytywnie jeśli chodzi o realizację transferu. Jednak nic nie możemy być na 100% pewni. „Wiem, że w Wiśle grał Georgi Hrostov. To, że sobie tu nie poradził, to jego problem. Ja będę chciał dać z siebie wszystko i pomóc zespołowi. Oczywiście, czas pokaże, jak będzie” – zaznacza piłkarz. Czyli łagodne stwierdzenie "Hristov to dziad i łamaga". Zawodnik jest pewny swojego. Nie zalecałbym popadać w hurraoptymizm, ale jego wypowiedzi nawiązują do dobre realizacji tego transferu i jego gry dla Wisły. |
Jak dla mnie, to Genkov już przyjechał tutaj podpisać kontrakt. Jedynie Biuro Prasowe ubezpieczyło się na wypadek gdyby coś poszło nie tak - patrz Melikson
|
Cwetan Genkow zameldował się w Balicach - http://www.malopolskatv.pl/przyszly-...uz-w-krakowie/
|
Cytat:
Masz kolego bardzo duzo racji z tym co piszesz. Kwesti finansowych jednak nie znamy i nie wiemy czy faktycznie te kilka klubow ktore wymieniles daja wiecej niz My czy po prostu w Wisle ktos w koncu zaczal racjonalnie wydawac pieniadze i jak cena lub wynagrodzenie jakiegos grajka ociera sie o absurd to po prostu dziekujemy za romzowy. Jesli tak jest to uwazam to za zdrowe i uzasadnione podejscie do transferow. Natomiast co do kwesti atrakcyjnosci, to chociazby taki wywiad jak ten dzisiaj z Genkovem pokazuja ze jednak cos mamy do zaoferowania, wiec nie jest tak zle. :) |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...juz_w_krakowie
Na oficjalnej dodali nawet krótki filmik z przylotu Genkova. Wygląda na to, że podpis na kontrakcie jest tylko formalnością, no bo przecież robienie takiego szumu w okół zawodnika z którym ma się dopiero negocjować i tak naprawdę nie wiadomo, czy dołączy do drużyny byłoby niepoważne. Czekamy. |
Cytat:
|
Dobra wszystko fajnie wygląda a my nadal nie mamy klasycznego lewoskrzydłowego ...
Środek pomocy z Meliksonem może będzie jakoś wyglądał ale boki to takie sztywne u nas są ;/ Kirm gra w kratkę, Małecki lepiej niech teraz do napadu idzie i na lewą stronę nie mamy grajka ;/ |
anthony09 - moze emeryturka dla Kamila ktorego juz chyba nie chca na Cyprze ????
|
Cytat:
Ale wiekszosc by chciala Kamilka na tym forum :lol: |
Cytat:
Co do naszych prawie... "pewnych" wzmocnień, to wyglądają na nieprzypadkowych kopaczy, pozycja napastnika jednak, już przed odejściem P. Brożka wymagała wzmocnienia, więc teraz nawet zakładając, że podpiszemy "Gieńka" i tak potrzebujemy jeszcze jednego napadziora. Nie wspominająć już o bramkarzu i stoperze. Mam nadzieje, że ten kto wymyślił info o Peskoviciu był poprostu pijany, a "jasnowidz" Zbymak wie co pisze, że temat jest już nie aktualny. |
Cytat:
|
No tyle sie mozna pocieszyc ze sie w koncu cos ruszylo byc moze w najblizszym czasie nasz zarzad przedstawi nowych zawodnikow i zeby ich Maaskant dobrze przygotowal do rundy wiosennej bo nie mam zamiaru patrzec jak oni sie zgrywaja podczas meczow juz dosc sie napatrzylem w jesieni.
Co Do Gienka skoro przyjechal negocjowac kontrakt to moze go wykupimy albo wypozyczymy a na rzeczy cos mu byc skoro mowi: Cytat:
|
Nie po to go Cupiał "wyp ...rosił" go na zbity pysk, by teraz znowu przyjąć go pod swoje skrzydła.
Wcale nie jestem zwolennikiem przyjscia Kosy do Wiselki ale polityka naszego klubu jest bardzo przewidywalna i wcale bym sie nie zdziwil jakby Kamil byl TYM NAZWISKIEM KTORE (podobno) MA PRZYCIAGNAC NA STADION KIBICOW. Podobnie bylo pol roku temu z Zurawiem , choc tez jestem przecwny odgrzewania starych kotletow i sprowadzaniem pilkarzy na sportowa emeryturke . I nie piszcie ze -...Nie po to go Cupiał "wyp ...rosił" go na zbity pysk, by teraz znowu przyjąć go pod swoje skrzydła.... - bo wystarczy przypomniec wlasnie Zurawia, Kuzbe, Kasperczaka, Basalaja, Kapke.... |
Cytat:
Cytat:
Jeśli wypożyczenie z opcją transferu definitywnego - to szału nie ma. Znowu prowizorka, opieranie składu na zawodnikach tymczasowych. Jasne, argumenty są - warto gościa sprawdzić - ale my niemal permanentnie sprowadzanych zawodników "sprawdzamy". Z obecnej kadry mamy: Branco, Żurawskiego, Riosa, Chaveza, Cikosza i Boukhariego - wszyscy zatrudnieni na rok. Ja nie mam nic przeciwko wypożyczeniach, ale wypożyczeni grajkowie nie mogą stanowić blisko 50% kadry. PS. Widzę rozkminy na temat: kogo my możemy ściągnąć, przecież nie mamy żadnych argumentów - sportowo do bani, finansowo też. Więc w zasadzie po każdym udanym transferze należałoby gnać do kościoła i zamówić mszę dziękczynną. Nie odkryję Ameryki, ale przypomnę rzecz oczywistą, o której często się zapomina. Piłkarzy interesuje zasadniczo kasa, na drugim miejscu kasa i na trzecim miejscu... też kasa. Wiec nie trujcie tu o Amice i "prestiżu" gry w POZnaniu, bo to są pierdoły. Ubiparip tam trafił, bo widocznie Amika dawała więcej. Dodatkowe rozkminy, dotyczące "możliwości promocji" i "perspektyw gry przeciwko MC" są zupełnie niepotrzebne. Owszem, liczy się to czy z Amiki jest szansa trafić do klubu, w którym zapłacą jeszcze więcej. W tym akurat przypadku wcale nie stoimy na straconej pozycji - w ostatnim roku z naszego klubu sprzedaliśmy 3 gości do Tranzbosporu (czołowego klubu w Turcji), 1 zawodnika do Club Brugge (czołowego klubu belgijskiego) oraz 1 gracza do PSV (czołowego klubu holenderskiego). Każdy z tych klubów gra w europejskich pucharach i płaci olbrzymie pieniądze. Pamiętajmy także, że odejście Brożka daje nowemu napastnikowi spore szanse na regularną grę w czołowym zespole ligi - a więc na większą ilość strzelonych goli, co automatycznie przekłada się na wartość rynkową i atrakcyjność piłkarza dla lepszych, zachodnich klubów. Ubiparip miałby u nas niemal pewny plac, w Amice będzie rywalizował o miejsce z Rudnevsem i Ślusarskim. Logiczne jest więc, że dostał znacznie wyższy kontrakt. Mało tego, Amika więcej za niego dawała wcześniejszemu klubowi niż my. Ot i cała tajemnica. |
Skoro pisza o mozliwosci wyjechania Genkova na oboz z reszta zespolu w piatek to rozumiem, ze jutro bedzie rozstrzygniecie jesli sie nic nie przeciagnie w uzgadnianiu kontraktu?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ciekawe czy dogadamy się w kwestii kontraktu. Samemu zawodnikowi też raczej nie na rękę walanie się po wypożyczeniach ma teraz dobrą opinie i sadze, że chciałby podpisać jakiś kontrakt dający mu spokój. edit: No i nie wiem jak odbierać to że ktoś napisał że Lewski się włączył do gry. Co do linku kolegi poniżej: z tej strony chyba nic się nigdy nie sprawdziło także proponowałby nie wklejać linków do stron, które kłamią. |
Cytat:
1.co do rodzaju kontraktu to mysle, ze nalezaloby poczekac z ferowaniem wyrokow do podpisania kontraktu, bo juz znowu oceniasz zarzad zanim cos podpisal opierajac sie na jakichs informacjach prasowych a jak wiemy informacje prasowe to mozna sobie wiesz co :) 2.zgadzam sie ze nie moze byc tylu wypozyczonych, ale ja daje nowemu zarzadowi (o ile ktos inny tez im ten czas da:) ) na uporzadkowanie spraw i budowe druzyny 2 sezony. 3.a tam od razu gnac do kosciola, ale jak podpisza kogos sensownego to moim zdaniem praca Stana wreszcie zacznie przynosic pierwsze wymierne efekty i nalezaloby to wtedy docenic, bo jak ma sie odwage jezdzic po zarzadzie to powinno sie byc uczciwym i tez trzeba umiec pochwalic (jak juz pisalem wczesniej ja bede ocenial jak ekipa bedzie skompletowana) 4.co do kasy to oczywiscie jest ona wazna (jak dla wiekszosci ludzi - nie tylko pilkarzy) Lech jesli nie wiecej to daje podobne kontrakty, wiec bedac pilkarzem z zagranicy, majac mgliste pojecie o naszej kopanej kogo wybierzesz?Lech to obecny mistrz, pokazal sie w Europie i to teraz z niego latwiej sie wypromowac.Nasza wyprzedaz byla przed ich LE a na Brozkow juz dawno Turcy polowali.Ciekawe czy teraz tak latwo sie u nas wypromowac? 5.Skad wiesz jak bylo z Ubiprapem i Genkovem?ja widze to tak, ze z Genkovem juz dawno rozmawiamy, puscili z menedzerem zaslone dymna, ze jednak nie przyjdzie a tu bach i jest.jak dla mnie to Genkov jest lepsza opcja niz Ubiprap 6.jedyne co my teraz mozemy zaproponawac to rzeczywiscie pokazac przyszlym zawodnikom jakie transfery z klubu byly ostatnio, ale jak nie zaczniemy sie pokazywac w Europie to i ten argument wypadnie nam niedlugo z reki.pozdrawiam |
Co do Genkowa, to też myślałem, że raczej chodzi o wypożyczenie z opcją pierwokupu, ale jemu się ponoć latem kontrakt kończy. Bułgarzy mieli dać za niego 400 tyś euro, my ponoć orientacyjnie dajemy 500-550k euro. Jak za zawodnika, który za pół roku miałby kartę na ręce, to całkiem sporo.
Z WO i ich rewelacjami na temat bramkarzy do "Gdybym był bogaty..." bo to jest nawet mniej konkretne niż "przecieki" Zbymaka. |
Cytat:
|
A do jakiego błędu ma się Cupiał przyznać bo nie bardzo rozumiem?
|
Co do polityki transferowej: dla mnie żenadą jest polityka zamieszczania informacji o zainteresowaniu jakimś graczem na oficjalnej stronie zanim wszystko jest zaklepane. Po co to wszystko? Jak coś nie wypali z Meliksonem lub Genkovem to wyjdziemy na idiotów. Jeszcze większych niż Arka z Kowalewskim i Jaga z Poźniakiem. Chyba nikomu nic się nie stanie jak by parę dni jeszcze poczekał, na już ostateczną informację o nowym graczu. Co innego info na wislakrakow.com, bo od tego typu rzeczy jest ta strona, a co innego relacja z przylotu(!) na oficjalnej stronie. Moim zdaniem to amatorka i to totalna, a nie profesjonalizm.
|
Tylko porównaj sobie grę emeryta Żurawskiego w poprzedniej rundzie i grę emeryta Kosowskiego ostatnio w Wiśle... Samo przez siebię się do ust wciska : "Kosa wracaj"
Poza ty Kosa powiedział że jak będzie okazja to zawsze wróci i może nawet za darmo dla Wisły grać po kontrakcie na Cyprze.. Jakby Kosa wrócił to nawet dwa karnety na G bym kupił...! Cytat:
|
Cytat:
|
skończcie z tym Kosowskim co miał ugrać w Wiśle już ugrał następny po Żurawiu przyjedzie i nic nie wniesie do drużyny
|
No to jest już Genkov , za chwilę Melikson, potem Roger z Grecji i będziemy uzupełniać obronę. Najpier Lisowski z Widzewa w sam raz na ławkę i na pojedyncze mecze w razie kartek. Póżniej środkowy obrońca i tutaj opcje są dwie albo młody 19 letni gość lub zawodnik mający 30lat.
|
Cytat:
I zastąpienia go Łobodzińskim :rotfl: Gdyby Kosa wrócił, teraz również z pewnością byłbym magnesem dodatkowo przyciągającym na trybuny część kibiców. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy to prawda że Genkov ma być tylko wypożyczony?
|
Cytat:
|
Cytat:
A Melikson mu w tym pomoże :taniec: |
A Nourdin wymodli u Allaha Ligę Mistrzów.
|
Cytat:
Chodzi tylko o to, że moim zdaniem Wisła ma jednak argumenty. Przecież nie chcemy pozyskać zawodników ponad stan - tylko tych jak najbardziej w naszym zasięgu. Więc konkurujemy z klubami o podobnym potencjale sportowym i finansowym jak my. Co do Amiki: akurat za rok mogą w ogóle nie grać w pucharach, więc taki argument jest średnio trafiony. |
ale przed nimi mecz w LE z Bragą więc mają argument w ręku lepszy niż my obecnie :P
|
a tak na marginesie... coś długo podpisują kontrakt z tym Genkovem :P :D
|
Na stronie Dynama też trochę o tym skrobnęli http://www.fc-dynamo.ru/articles.php...ype=1&aID=1414
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl