Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Tarann 20.07.2010 20:08

Świetne posunięcia transferowe stołecznej drużyny prowadzone przez świetnego nieodżałowanego byłego trenera białej gwiazdy właśnie zakończyły mecz z bordo.
Wynik nie jest najważniejszy, ale jeśli potwierdzą w następnym meczu ( bo pewnie będzie transmisja ) tą samą dyspozycję, umiejętności, zaangażowanie itd. to ktoś powinien wprowadzić odgórny zakaz używania porównań do transferów ległej in plus w kontekście naszych chlopaków :)

Z ciekawostek legła wreszcie bez bramkarza :)

kristos 20.07.2010 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 939466)
Teraz wszystko zalezy od samego Wilka.
CZy nie bedzie sie bal przyjsc do Wisly ze wzgledu duzej rywalizacji w zespole i niepwenego miejsca w skladzie.
Jeden juz taki byl ktory sie bal i wybral Amice i to mu chyba wyszlo na dobre-mowa o Lewandowskim...

Ja juz zaczynam płakać ,że jakiś Wilk może nie przyjść do Wisły.

szlaQ 20.07.2010 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarann (Post 939480)
Świetne posunięcia transferowe stołecznej drużyny prowadzone przez świetnego nieodżałowanego byłego trenera białej gwiazdy właśnie zakończyły mecz z bordo.
Wynik nie jest najważniejszy, ale jeśli potwierdzą w następnym meczu ( bo pewnie będzie transmisja ) tą samą dyspozycję, umiejętności, zaangażowanie itd. to ktoś powinien wprowadzić odgórny zakaz używania porównań do transferów ległej in plus w kontekście naszych chlopaków :)

Legia kolego Legia ...

Co do tego Wilka to jeśli ma ofertę z Herty to może się zachłysnąć zachodem ...

Tarann 20.07.2010 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 939492)
Legia kolego Legia ...

Może masz rację szacunek do przeciwnika powinien być... mimo wszystko dzisiaj to była legła :)

Co do Wilka to na forach piszą że strasznie go do Krakowa ciągnie jego panna, która będzie tu studiować.

legion18 20.07.2010 20:20

Cytat:

Jaki był wynik Wisły w sparingu z rzemieślnikami z Hanower 96? Co do bramkarza to Legia ma coś czego nie ma Wisła... trenera bramkarzy, do ligi jeszcze miesiąc.

Tarann 20.07.2010 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 939505)
Jaki był wynik Wisły w sparingu z rzemieślnikami z Hanower 96? Co do bramkarza to Legia ma coś czego nie ma Wisła... trenera bramkarzy, do ligi jeszcze miesiąc.

Zaraz zaraz ja nie piszę w żadnym innym kontekście jak tylko w odniesieniu do zazdrosnych i pełnych pożądania opinii o ich nowych nabytkach, na obejrzenie których poświęciłem 1,5 h życia żeby nie pisać o nich tylko w odniesieniu do podanych kwot transferowych jak wiele osób przede mną. I nie zobaczyłem nic o czym czytałem na tym forum.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 939511)
Proponuję się uspokoić i na razie ignorować usera Tarann. Poszedł monit i za jakiś czas któryś z modów się nim zaopiekuje.

Jeśli przeszkadzam to nie widzę powodu żeby ktoś merytorycznie nie napisał mi w czym, a ja na pewno nie będę się narzucał. Nie łamię regulaminu...chyba, że nieświadomie. A jeśli łamię jakieś niepisane zasady np. nie wolno krytykować podejścia niektórych użytkowników, proszę o listę których.

legion18 20.07.2010 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarann (Post 939512)
Zaraz zaraz ja nie piszę w żadnym innym kontekście jak tylko w odniesieniu do zazdrosnych i pełnych pożądania opinii o ich nowych nabytkach, na obejrzenie których poświęciłem 1,5 h życia żeby nie pisać o nich tylko w odniesieniu do podanych kwot transferowych jak wiele osób przede mną. I nie zobaczyłem nic o czym czytałem na tym forum.

Jeśli przeszkadzam to nie widzę powodu żeby ktoś merytorycznie nie napisał mi w czym, a ja na pewno nie będę się narzucał. Nie łamię regulaminu...chyba, że nieświadomie. A jeśli łamię jakieś niepisane zasady np. nie wolno krytykować podejścia niektórych użytkowników, proszę o listę których.

Co po niektóre osoby na tym forum odnosiły się do bardzo istotnej kwestii, a mianowicie zgrania zespołu. Legia przebudowała dośc istotnie drużynę, więc myślę że należy dać im trochę czasu, a nie oceniać na miesiąc przed startem ligi.

Blacha92 20.07.2010 21:01

Ciekawe jaka jest sytuacja z Riosem. Dochodzą informacje, że świetny zawodnik, a tu nagle wyskakuje Tiboni. Ciekawe

Martinus 20.07.2010 21:04

Jeśli niektórzy krytykowali CV w kontekście przejścia do Wisły Paljica to patrząc na Tiboniego należy bardzo szybko zrewidować swoje poglądy.Mam szczerą nadzieją że łączenie tego zawodnika z Wisłą jest tylko i wyłącznie niesmaczną plotką.

arti 20.07.2010 21:08

Pewnie jak zwykle-już byliśmy w ogródku,już witaliśmy się z gąską,ale zły los..:D

DeadOrAlive 20.07.2010 21:08

Co do oceny umiejętności, zamiast pisząc 24 h na forum jeden z drugim niech się przejdzie na R22 i na własne oczy zobaczy umiejętności danego gracza. Chyba, że to za trudne...

Wisoman 20.07.2010 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 939546)
Co do oceny umiejętności, zamiast pisząc 24 h na forum jeden z drugim niech się przejdzie na R22 i na własne oczy zobaczy umiejętności danego gracza. Chyba, że to za trudne...

a pomyslałes ze moze nie kazdy mieszka w Krk he?

saklak1906 20.07.2010 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blacha92 (Post 939539)
Ciekawe jaka jest sytuacja z Riosem. Dochodzą informacje, że świetny zawodnik, a tu nagle wyskakuje Tiboni. Ciekawe

A moze to jest po prostu kontrolowana plotka klubu zeby zmiekczyc Riosa i wynegocjowac kozystne dla klubu warunki.
Jak Wisla kupuje to tez nagle pojawiaja sie informacje o zekomym zainteresowaniu innych klubow danym zawodnikiem po co?

Onyszko zalatwil Wojciechowskiego klasycznie pokazujac mu ze Wisla juz jedzie z kontraktem wiec bez badan nawet kriw go zakontraktowali na ogromna kwote, a teraz sa w czarnej d..e

TomekWiselka 20.07.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 939588)
A moze to jest po prostu kontrolowana plotka klubu zeby zmiekczyc Riosa i wynegocjowac kozystne dla klubu warunki.
Jak Wisla kupuje to tez nagle pojawiaja sie informacje o zekomym zainteresowaniu innych klubow danym zawodnikiem po co?

Onyszko zalatwil Wojciechowskiego klasycznie pokazujac mu ze Wisla juz jedzie z kontraktem wiec bez badan nawet kriw go zakontraktowali na ogromna kwote, a teraz sa w czarnej d..e

Dokładnie, mi też się tak wydaje, mam nadzieję, ze z tym Riosem się uda.

Kordel_Walker 20.07.2010 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 939588)

Wojciechowski o piłce ma zero pojęcia, więc sam siebie załatwił(choć pewnie mu to zwisa). Gdyby postępował zgodnie z procedurami jak w normalnym klubie to stratny by nie był...
Widać, że Wojciechowski na piłce zarabiać nie ma zamiaru. Jest to tylko hobby, zabawa, jak gra w fM tylko na prawdziwe pieniądze. Pytanie teraz, czy Wisła na takim baranie zyska czy straci? Jego głupie zagrywki podnoszą sztucznie wartość zawodników np.Nowak, ale z drugiej strony polska piłka zyskuje medialnie i coś się dzieje.
W każdej klasie w szkole jest jakiś gość co robi z siebie pajaca. Często klasa ma przez niego jakieś kartkówki czy coś z tych rzeczy, ale przynajmniej nie jest nudno. Podobnie jest z Wojciechowskim. Błazen i frajer ale ogólnie postać pozytywna. A, że w czarnej dupie jak to napisałeś to chyba tylko twoje zdanie. Ma dużo kasy, niech przepłaca robi co chce. Może kupi kiedyś od nas Pawełka za 1mln euro?:-D

mateusz212 20.07.2010 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 939466)
Teraz wszystko zalezy od samego Wilka.
CZy nie bedzie sie bal przyjsc do Wisly ze wzgledu duzej rywalizacji w zespole i niepwenego miejsca w skladzie.
Jeden juz taki byl ktory sie bal i wybral Amice i to mu chyba wyszlo na dobre-mowa o Lewandowskim...

jezeli Wilk pomysli logicznie to mysle ze wybierze pomiedzy nami a Lechem. Herta nie wydaje sie byc teraz jakims wielkim klubem a pozatym watpie by tam nawet pomimo spadku z bundesligii mial wieksze szanse na gre. A przy wyborze Wisla - Lech rozmieszacie mnie pisząc ze jest podobna rywalizacja w obu zepsolach... u nas jest jedynie 34 letni Sobolewski(idealna osoba przy ktorej w rok Wilk by okrzepł ) a w Lechu jest Bandrowski, Injac i Zapotoka....osobiscie nie jestem jakims wielkim zwolennikiem talentu Wilka, i mysle ze przy wyborze Lecha jego szanse na regularną gre na przestrzeni lat są nikle, zwlaszcza ze nie jest on jakims wielkim zawodnikiem. Mysle ze unas mialby najwieksze szanse na gre...pozyjemy zobaczymy kogo wybierze..Zreszta wiadomosci z gk są tak wiarygodne ze naprawde ;)

wolfy 20.07.2010 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 939546)

Mistrzu, a co nam może powiedzieć trening?

Już bardziej dotychczasowy przebieg kariery, szczególnie w przypadku starszych zawodników (czytaj Pajlicia).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 939595)
Wojciechowski o piłce ma zero pojęcia, więc sam siebie załatwił(choć pewnie mu to zwisa). Gdyby postępował zgodnie z procedurami jak w normalnym klubie to stratny by nie był...
Widać, że Wojciechowski na piłce zarabiać nie ma zamiaru. Jest to tylko hobby, zabawa, jak gra w fM tylko na prawdziwe pieniądze. Pytanie teraz, czy Wisła na takim baranie zyska czy straci? Jego głupie zagrywki podnoszą sztucznie wartość zawodników np.Nowak, ale z drugiej strony polska piłka zyskuje medialnie i coś się dzieje.
W każdej klasie w szkole jest jakiś gość co robi z siebie pajaca. Często klasa ma przez niego jakieś kartkówki czy coś z tych rzeczy, ale przynajmniej nie jest nudno. Podobnie jest z Wojciechowskim. Błazen i frajer ale ogólnie postać pozytywna. A, że w czarnej dupie jak to napisałeś to chyba tylko twoje zdanie. Ma dużo kasy, niech przepłaca robi co chce. Może kupi kiedyś od nas Pawełka za 1mln euro?:-D

Lepszy taki Wojciechowski niż rozmaici cinkciarze z lat 90-tych. Z czasem się nauczy zasad funkcjonowania w naszej piłce, a że woli wywalać kasę na futbol niż w kasynie - tylko go za to szanować. Przynajmniej inni też będą mieli z tego jakąś frajdę.
Realnie, na chwilę obecną on nie ma innego wyjścia niż przepłacać za miernych zawodników - raz, że innych na rynku wewnętrznym brak, dwa - Groclino-Polonia to jednak wciąż żadna marka dla piłkarzy.

grogoriogreg 20.07.2010 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 939602)
Mistrzu, a co nam może powiedzieć trening?

W takim razie po co Kasperczak na treningu? Niech grają Ci z najlepszymi "statami", a reszta przecież jest gówno warta.

27 lat i stary zawodnik? No to Brozio za chwile nam kariere skonczy...

polska.mysl.szkoleniowa 20.07.2010 22:45

Cytat:

1. Legia
2. My w sparingach pokazaliśmy się z gorszej strony ze słabszymi drużynami
3. Transferowani nie wypadli wcale źle, no, może poza bramkarzem
4. Tak, grali beznadziejnie :D Widzę, że taktyka: dzida na Brożka została zmodyfikowana. Teraz jest: dzida na Manu :D
5. Może nasze kontuzje nie były winą sztabu medycznego i Włocha od przygotowania kondycyjnego, tylko treningów Macieja. W Legii mają właśnie problem z wieloma graczami. Ale oni tam też narzekali na Szula, więc ciężko powiedzieć.

wolfy 20.07.2010 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 939606)
W takim razie po co Kasperczak na treningu? Niech grają Ci z najlepszymi "statami", a reszta przecież jest gówno warta.

27 lat i stary zawodnik? No to Brozio za chwile nam kariere skonczy...

Za stary, żeby się tułać po takich ligach. W tym wieku już się nie rozwinie.

I nie pamiętam, żebyśmy kogoś z testowanych zatrudnili tylko po treningach. Zawsze weryfikacją były sparingi, mistrzu. Choćby i z drugim zespołem, ale zawsze.
To chyba zresztą logiczne?

brylant17 20.07.2010 23:03

Na treningu możesz trenować zajebiście, a tak naprawdę to boisko zweryfikuje jak wyglądają poszczególni zawodnicy i czy się nadają czy są totalnym nie wypałem.

Edi chyba mi nie powiesz,że 27 lat to młody?

Reiro 20.07.2010 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 939617)
Na treningu możesz trenować zajebiście, a tak naprawdę to boisko zweryfikuje jak wyglądają poszczególni zawodnicy i czy się nadają czy są totalnym nie wypałem.

Edi chyba mi nie powiesz,że 27 lat to młody?

I odwrotnie...spójrzmy choćby na takiego Svitlice(z czasów w Legii), gościu był drewniany jak cholera i na treningach miał spore problemy niemal z każdym ćwiczeniem ale co z tego skoro w meczach regularnie pakował bramki, do tego stopnia, że został królem strzelców. Tak więc osobno statystyki, treningi, mecze nie są odnośnikami klasy zawodnika...jedynie na podstawie wszystkich obserwowanych aspektów można stwierdzić czy faktycznie zawodnik jest coś wart...

wolfy 20.07.2010 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reiro (Post 939622)
I odwrotnie...spójrzmy choćby na takiego Svitlice(z czasów w Legii), gościu był drewniany jak cholera i na treningach miał spore problemy niemal z każdym ćwiczeniem ale co z tego skoro w meczach regularnie pakował bramki, do tego stopnia, że został królem strzelców. Tak więc osobno statystyki, treningi, mecze nie są odnośnikami klasy zawodnika...jedynie na podstawie wszystkich obserwowanych aspektów można stwierdzić czy faktycznie zawodnik jest coś wart...

A nie wystarczą same mecze?

Reiro 20.07.2010 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 939624)
A nie wystarczą same mecze?

Nam kibicom do pewnego stopnia starczą mecze...aczkolwiek nie masz wtedy pewności, że zawodnik po zmianie trenera, taktyki czy nawet kolegów, z którymi gra w drużynie nie zatraci dajmy na to skuteczności...i to właśnie z powodu braku umiejętności, które wcześniej były wynikiem kilku przypadkowych, bliżej nieokreślonych czynników.
Na ten przykład po raz kolejny przytoczę sławetnego Svitlicę, który po odejściu z Legii nigdzie indziej nie potwierdził swojej skuteczności co mogliśmy obserwować chociażby po jego przyjściu do Wisły...

prober 20.07.2010 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 939595)

Ja rozumiem, że można podważać czyjąś wiedzę i kompetencje, można kogoś uważać za lekkomyślnego i szalonego, wiele zachowań wynika m.in. z charakteru.
Ale...
Użytkowniku Kordel_Walker: uświadom sobie, że w internecie nie jesteś anonimowy i wyzywanie kogoś publicznie od "pajaców, błaznów i frajerów" może mieć poważne konsekwencje.

Więc może po prostu konstruując wyrafinowane porównania z "pajacami w szkole" miałeś na myśli siebie piszącego takie durne teksty na forum? Czy też może się mylę?

grogoriogreg 20.07.2010 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 939616)
Za stary, żeby się tułać po takich ligach. W tym wieku już się nie rozwinie.

I nie pamiętam, żebyśmy kogoś z testowanych zatrudnili tylko po treningach. Zawsze weryfikacją były sparingi, mistrzu. Choćby i z drugim zespołem, ale zawsze.
To chyba zresztą logiczne?

Widocznie uznano, że jest wystarczająco dobry, by go brać bez sparingów, (eks)modzie.
A poza tym jak myślisz, sparing jest formą treningu, czy może wpisem do statystyk?
Ale oczywiście lepiej jechać po kimś, kogo ani razu się na oczy nie widziało, można przy tym od razu podkreslić, jak ta Wisła jest źle zarządzana, gdzie te transfery itp.

Nie jestem obrońcą Serba, ale jestem zdania, że tylko ktoś kto ma nie równo pod sufitem stara się już teraz oceniać naszych nowych kopaczy (jeden taki był co w każdym poście pisał o tym, że Serb się wywraca przy dryblingu, kiwa samego siebie- oczywiście na podstawie kilkuminutowego filmiku, czy te oceny Bunozy po jednym zagraniu w sparingu). Jak można kogoś oceniać tylko na podstawie jakiś składanek, relacji tekstowych, czy też samych opinii na temat zawodnika? Przecież nikt z nas nie wie, jak się oni zaprezentują, potrzebna jest nawet cała runda w niektórych przypadkach, by oceniać piłkarza.

Brylant, 27 letni piłkarz ma przed sobą ok 5 lat gry na najwyższym poziomie, nie powiesz mi chyba, że takich zawodników nazywasz starymi.

CV tego piłkarza nie jest tak słabe by od razu stwierdzać, że zawodnik się do niczego nie nadaje.

Kończąc, wolfy poczekaj kilka tygodni z takimi ocenami , mam nadzieję, że nie będziesz miał okazji do dalszego narzekania (choć nie wierzę w to, że będziesz postępował rozsądnie).

Kordel_Walker 20.07.2010 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 939630)
Ja rozumiem, że można podważać czyjąś wiedzę i kompetencje, można kogoś uważać za lekkomyślnego i szalonego, wiele zachowań wynika m.in. z charakteru.
Ale...
Użytkowniku Kordel_Walker: uświadom sobie, że w internecie nie jesteś anonimowy i wyzywanie kogoś publicznie od "pajaców, błaznów i frajerów" może mieć poważne konsekwencje.

Więc może po prostu konstruując wyrafinowane porównania z "pajacami w szkole" miałeś na myśli siebie piszącego takie durne teksty na forum? Czy też może się mylę?

Dobra podpucha:D prawie się nabrałem.
Pajac -bo zatrudniając trenerów sam ustala skład i ma się za trenera.
Błazen - bo kpi sobie z zasad panujących w polskiej piłce
Frajer - bo wtopił w Polonie 55mln zł. Cupiał dla przykłądu 100mln, ale ma kilka tytułów mistrza Polski, wspomnienia z pucharów, itp.

1q2 20.07.2010 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 939640)
Frajer - bo wtopił w Polonie 55mln zł. Cupiał dla przykłądu 100mln, ale ma kilka tytułów mistrza Polski, wspomnienia z pucharów, itp.

Z frajerami to ja bym przystopował, szczególnie że Cupiał przez wiele lat był monopolistą a teraz jest jednak kilka klubów które pieniądze mają.

wolfy 21.07.2010 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 939636)
Widocznie uznano, że jest wystarczająco dobry, by go brać bez sparingów, (eks)modzie.

Raczej uznano, że jest tani jak barszcz i to wystarczyło. Pewnie nawet sam się zgłosił do Wisły.

27 letni piłkarz już się nie rozwinie - co najwyżej ustabilizuje formę. A w przypadku pomocnika mniej więcej od 28 - 29 roku życia to już jest równia pochyła. Szczególnie, jeśli bazuje on na szybkości.
Jeszcze pięć lat grania na najwyższym poziomie? Pomijając poziom, jaki dotąd reprezentował ten gość - tyle to mogą grać niektórzy stoperzy, DM albo bramkarze. Generalnie - Ci, u których szybkość i zwrotność nie jest najważniejsza (co już niestety widać w przypadku Clebera). Zakładając, że organizm pozwoli. No chyba, że mówimy o najbogatszych klubach ze swoimi klinikami - Milan tu jest najlepszym przykładem. Tyle, że to nie ma żadnego przełożenia na nasze warunki.

Wszystko i tak na końcu zweryfikuje boisko, więc nie rozumiem ciśnienia niektórych. Po co ta piana? Burzy wasz bajkowy świat wyobrażeń o Wiśle? Przez to, że coś napiszę żaden z naszych zawodników nie zacznie grać ani gorzej, ani lepiej. A że mam akurat taką a nie inna opinię na temat naszej obecnej wyprzedaży - cóż...

xiondz77 21.07.2010 00:36

wolfy nie uwazasz ze przesadzasz z tym "carnowidztwem"?
Ludzie troszke spokoju wiem ze para stoperow najlepszych w lidze to naprawde duzo ale innej mozliwosci po prostu nie bylo, budujemy druzyne "od tylu":P i dobrze mlodzi zawodnicy - dajmy im szanse..
Ja mam tylko nadzieje ze jak we wrzesniu nareszcie bede w kraju pojde na Reymonta (po chyba 4 latach) na przebudowany stadion ( nie zobacze wiez "mlodziez z nami wislakami"- to juz dla mnie bedzie szok:D) i zobacze kawal dobrej pilki z grajkami ktorzy daja z siebie wszystko...
Pozdrawiam i mam nadzieje ze podpisza 21 latka Argentyny...sorry za styl flaszka whiskacza sie konczy:)):p

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl