Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Jagul 19.01.2011 17:33

Genkov w ogóle dostał szanse w takim klubie jak Dynamo Moskwa, o czym nasi ligowi napastnicy mogą tylko pomarzyć. Nawet udało mu się wywalczyć miejsce w pierwszym składzie w jednym z sezonów, więc ogórkiem nie jest.
Reasumując ściągnięcie Genkova + Meliksona może nam zapewnić spokój z przodu. Teraz warto byłoby zadbać o tyły.

tomsts 19.01.2011 17:41

Ja należę do zwolenników Genkova. Może w końcu będziemy stwarzać realne zagrożenie przy rzutach rożnych i stałych fragmentach. Poza tym potrafi się ustawić i szuka sytuacji.
Mam nadzieję, że w grę nie wchodzi wypożyczenie a kupno zawodnika.

FC Dynamo Moscow agrees that the player Cvetan Genkov joins the training camp together with the Wisla Krakow. - miło to przeczytać. mam nadzieję, że się dogadają i będziemy mogli obejrzeć meczyk na obozie treningowym z Genkovem a akcji. :D

westersyl 19.01.2011 17:47

Miejmy nadzieję, że Genkow podpisze, jestem ciekawy kto był pierwszy na liście Ubiparip czy Genkow, według mnie na teraz Genkow może być lepszy wzmocnieniem jednak jeśli talent Ubiparipa eksploduje to Lech może czerpać z tego większe profity.

edit : Kto rozszyfruję co jest napisane napisane na zamazanym dokumencie ? :) http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ek_w_krakowie/
O usnęli zdjęcie z dokumentem, całe szczecie że zapisałem :P
Kilka słów odczytałem, reszte pewnie też się da, końcówka coś join to the traning camp.
Większość słów da się odczytać.

wislak68 19.01.2011 17:48

A swoją drogą pod jaką presją musi być Stasiu że na oficjalnej decydują się publikować informacje o tym że ktoś przyjeżdża na testy medyczne (jak się okazuje sie do końca potwierdzone :)) albo że ktoś przyjeżdża negocjować kontrakt. Za Łysego była tylko informacja że zawodnik podpisał kontrakt i koniec.

Wychodzi na to że dwoma napastnikami o których wspominał Stan byli: Genkow i Ubiparip. Być może po dogadaniu się z Dynamem odpuścił Serba.

Oceniając to z punktu widzenia Wisły to powiedziałbym tak: gdyby w klubie byli Paweł Brożek i Genkov to było by to wzmocnienie. Zastąpienie Pawła Bułgarem?? Chyba już nie bardzo.

WioReXXX 19.01.2011 17:51

Czytam i czytam te komentarze i oczom nie wierzę. NO NIE WIERZĘ. Czy ktoś tu racjonalnie myśli, jest świadomy realiów? W tym roku odpadliśmy z zespołem, którego nazwę w Europie znamy chyba tylko my. Rok temu z estońskimi amatorami. Kogo wy oczekujecie? W tej chwili jesteśmy tylko videliderem słabej ligi polskiej, wyprzedza nas zespół, którego w Europie nie zna nikt.W Polsce mało jest zawodników, zwłaszcza napastników, którzy w Dynamie Moskwa powąchaliby chociaż boisko. Nie wiem czy wpuściliby ich do szatni. Biorąc pod uwagę obecny sezon, to może być gwiazda polskiej ligi, albo chociaż solidny ligowiec (to drugie to na pewno). Wasza świadomość, że Wisła to wielki klub i każdy chce tu przechodzić jest tak mylne, że aż ciężko mi to opisać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rikut1906TSW (Post 1037965)
Moim zdaniem ten Vojo był by lepszą opcją
Młody i można go za dobrą kasę po tem sprzedać :P

I znowu byłby płacz, że Cupiał sprzedaje Wisłę. Po raz 123756345. :)

pawelo84 19.01.2011 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1037949)
Oby to byl zart z Genkovem...26-letni pilkarz(ktory niewiele strzelal, jesli w ogole gral...wyjatkiem ten sezon, w dodatku zero mozliwosci ewentualnej odsprzedazy) ma zastapic 27-letnie Brozka(ktory w swojej karierze strzelil mnostwo goli i w dodatku jest cos wart)? Kupy sie taka polityka transferowa nie trzyma.

Genkow to bardzo dobry napastnik. Bardzo skuteczny. W lidze bułgarskiej był królem strzelców, strzelając prawie 30 goli. Nie pamiętam który napastnik w polskiej lidze tyle goli strzelił. Poza tym różni go od takiego Christowa to, że w lidze bułgarskiej strzelał gole regularnie, w każdym sezonie ponad 10. W Dynamo Moskwa może i wielkiej furory nie zrobił, ale przez cały jeden sezon był tam podstawowym zawodnikiem i np. w wielkich derbach Moskwy ze Spartakiem strzelił 2 gole. Kupiono go też za dobre pieniądze (2.5 mln. euro). Dynamo to zresztą specyficzny klub, gdzie zawsze jest dużo kasy i świetni piłkarze tylko wyników brak, coś w stylu obecnej Polonii.
Obiektywnie patrząc Genkow to napastnik tej samej klasy co Brożek i dla mnie zastąpienie Brożka tym zawodnikiem to naprawdę dobry ruch działaczy. Cwetan jest w świetnej formie. W ostatniej rundzie strzelił 11 goli w 13 meczach w tym 9 z gry. To zdecydowanie najlepszy wybór z trójki Collins John, Yssouf Kone, Cwetan Genkow.

gypsy 19.01.2011 17:56

Ja tam uważam, ze ten cały Genkov może nam się przydać. Wiadomo, że wolałabym jakiegoś młodego, perspektywicznego gracza, ale i tak sądzę, że będzie on w stanie godnie zastąpić Pawła Brożka! Ma chłopak jako takie doświadczenie trochę bramek się już nastrzelał, trzeba mu dać szansę.

gery 19.01.2011 17:56

Wy porownujecie Genkova - http://www.transfermarkt.de/de/tzvet...ler_45289.html i Hristova - http://www.transfermarkt.de/de/georg...ler_87053.html ... Jeden w tej rundzie strzelil 11 a drugi 2 gole .. swietne porownanie

Szarny 19.01.2011 17:59

Mnie osobiście cieszy fakt, że potrafimy wygrać rywalizację o zawodnika z klubem będącym 3 siłą w lidze bułgarskiej. Oczywiście do podpisania kontraktu jeszcze daleka droga i nikt z nas nie wie, czy sam Genkov wolałby grać w Lokomotivie. Ale czytając to forum przez ostatnie tygodnie sam powoli zaczynałem wierzyć marudom, że na nikogo nas nie stać, Wisła jako klub nie jest atrakcyjnym miejscem dla nowych zawodników, że Cupiał zakręcił kurek, a kasa z wyprzedaży nie będzie chociaż w części przeznaczona na uzpełniania i wzmocnienia składu.

Jak widać Staszek coś tam próbuje i ma na to odłożone parę groszy, bo ten Genkov tańszy od Meliksona chyba nie jest.

Konrad. 19.01.2011 18:03

Dajcie spokój. Przylatuje dopiero jutro, negocjacje potrafią na pewno kilka dni i (jeśli!) zakończą się sukcesem, to Bułgar dołączy do nas najwcześniej w poniedziałek.

Zgrupowanie rozpoczynamy w piątek, czyli wiemy jedno: STAN KŁAMAŁ! Żądam stanowczo jego dymysji! W poniedziałek? Na co on nam wtedy? Nie zdąży zgrać się z drużyną, nie zdąży poznać kolegów, trenera, stadionu...

Taki Lech zakontraktował Ubibapirapa już trzy dni temu...

Teraz to już tylko mydlenie oczu kibicom. Jak w piątek się nikt w samolocie nowy nie pojawi, to możecie sobie ewentualne transfery wsadzić w tyłek...

gery 19.01.2011 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szarny (Post 1037991)
Jak widać Staszek coś tam próbuje i ma na to odłożone parę groszy, bo ten Genkov tańszy od Meliksona chyba nie jest.

Własnie chyba jest ... Melikson w granicach 700 tys euro a na temat Genkov'a widzialem inf o 400-500 tys euro ..

Acapelo 19.01.2011 18:06

jest dobrze, a jakby jeszcze stan sprowadzil jakis supertalent na obronę:)

For_FuN_ 19.01.2011 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1037983)
Genkow to bardzo dobry napastnik. Bardzo skuteczny. W lidze bułgarskiej był królem strzelców, strzelając prawie 30 goli. Nie pamiętam który napastnik w polskiej lidze tyle goli strzelił. Poza tym różni go od takiego Christowa to, że w lidze bułgarskiej strzelał gole regularnie, w każdym sezonie ponad 10. W Dynamo Moskwa może i wielkiej furory nie zrobił, ale przez cały jeden sezon był tam podstawowym zawodnikiem i np. w wielkich derbach Moskwy ze Spartakiem strzelił 2 gole. Kupiono go też za dobre pieniądze (2.5 mln. euro). Dynamo to zresztą specyficzny klub, gdzie zawsze jest dużo kasy i świetni piłkarze tylko wyników brak, coś w stylu obecnej Polonii.
Obiektywnie patrząc Genkow to napastnik tej samej klasy co Brożek i dla mnie zastąpienie Brożka tym zawodnikiem to naprawdę dobry ruch działaczy. Cwetan jest w świetnej formie. W ostatniej rundzie strzelił 11 goli w 13 meczach w tym 9 z gry. To zdecydowanie najlepszy wybór z trójki Collins John, Yssouf Kone, Cwetan Genkow.

Kolego, ale ty widzisz, w ktorym roku on te gole strzelal? Sezon 2006/2007, wiec troche lat minelo...a od tego czasu niewiele gral i niewiele strzelal(wyjatkiem jest ta runda w Bulgarii, wiec lidze porownywalnej do naszej). Jak mozna pisac o historii? Napewno gosc jest lepszy od Brozka, ktory wlasnie poszedl do Trabzonu(czyli lidera tamtejszej ligi) za bardzo powazne pieniadze...nie ma to, jak przeklamywac rzeczywistosc :D.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1037963)
a gdzie te gole strzelał-w marnej polskiej lidze,gdzie dwóch obrońców majacych jakąkolwiek wartośc gralo akurat z Brożkiem,więc nawet nie bardzo mial mu kto przeszkadzac.

Zartujesz chyba? A gole w lidze bulgarskiej maja jakas wartosc? Jesli smiejesz sie z ligi polskiej(i slusznie), to smiej sie tez z Bulgarskiej...

dj_ibutti 19.01.2011 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1038003)
Kolego, ale ty widzisz, w ktorym roku on te gole strzelal? Sezon 2006/2007, wiec troche lat minelo...a od tego czasu niewiele gral i niewiele strzelal(wyjatkiem jest ta runda w Bulgarii, wiec lidze porownywalnej do naszej). Jak mozna pisac o historii? Napewno gosc jest lepszy od Brozka, ktory wlasnie poszedl do Trabzonu(czyli lidera tamtejszej ligi) za bardzo powazne pieniadze...nie ma to, jak przeklamywac rzeczywistosc :D.

Zartujesz chyba? A gole w lidze bulgarskiej maja jakas wartosc? Jesli smiejesz sie z ligi polskiej(i slusznie), to smiej sie tez z Bulgarskiej...

Popatrz na statystyki meczów zespołów z ligi bułgarskiej w Lidze Mistrzów, UEFA, Lidze Europa. itp.

martonas 19.01.2011 18:17

Cytat:

Jak zgadzam się z Tobą że nie ma co się za wczesnie podniecać, tak nie do końca masz rację, Genkov poszedł trzy lata temu do Dynama za 2,5 mln, więc był nawet młodszy niż Brożek, to chyba o czyms swiadczy, fakt w Dynamie sobie nie poradził, tylko ciekawe jakie będziesz miał zdanie o Brożku za dwa lata jak sobie przesiedzi ten okres na ławce? Krótko mówiąc, najpierw niech podpisze, potem zobaczymy czy sobie poradzi tak jak w Bułgarii czy tak jak w Rosji (chociaż porównując ligi to bliżej nam do bułgarskiej niż rosyjskiej)

pawelo84 19.01.2011 18:18

Cytat:

Genkow strzelił w tej rundzie 11 goli w tym 9 z akcji. Brożek strzelił w tej rundzie 6 goli w tym 4 z akcji. Do tego ten cały Lokomotiv Sofia wcale nie jest słabszy niż Wisła. Jedna z lepszych drużyn w Bułgarii.
Liga bułgarska jak również i liga izraelska są wyżej w rankingach UEFA niż nasza.

tomsts 19.01.2011 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1037976)

edit : Kto rozszyfruję co jest napisane napisane na zamazanym dokumencie ? :) http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ek_w_krakowie/
O usnęli zdjęcie z dokumentem, całe szczecie że zapisałem :P
Kilka słów odczytałem, reszte pewnie też się da, końcówka coś join to the traning camp.
Większość słów da się odczytać.

część już napisałem wyżej :P a od początku brzmi to tak:

"FC Dynamo Moscow confirms the receipt of your letter dated 19 th of January 2011 and exposes an agreement to the conditions you have proposed in it.
FC Dynamo Moscow agrees that the player Cvetan Genkov joins the training camp together with the Wisla Krakow."

FC Dynamo Moskwa potwierdza otrzymanie korespondencji z 19 stycznia 2011 i wyraża zgodę na zaproponowane w niej warunki.
FC Dynamo Moskwa wyraża zgodę, na to by Cvetan Genkov dołączył do drużyny Wisły Kraków na obozie treningowym.
to tak jak ktoś nie czai języka.

A tak BTW ciekawe, czemu usunęli to zdjęcie z głównej :D

Uran235 19.01.2011 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1037963)
to po co płakać za Brożkiem,przecież on jest jeszcze tańszy czyli wg tego co napisales gorszy.

Ale o co Ci chodzi? Nic o Brożku nie napisałem, a o wycenianiu umiejętności piłkarzy na podstawie kwoty transferu napisałem coś przeciwnego niż zdajesz się sugerrować swoją wypowiedzią. Kwota transferu niekoniecznie musi mieć związek z umiejętnościami piłkarza. Oczywiście przeważnie gość za 10 mln potrafi więcej niż gość za 2 mln. Jednak zdarzają się pomyłki transferowe i gość wyceniany na 10 mln może być faktycznie wart 2mln, a gość wart 2 mln może być wart 0,5mln. Natomiast bez względu na to, czy transfer był pomyłką, czy nie, klub który wydał pieniądze, przeważnie spodziewa się odzyskać przynajmniej spory procent wydanej kwoty. Co oznacza, że ruscy zapewne oczekują od nas sporej kwoty, bez względu na to, czy Genkov jest jej wart, czy nie.

Nie snuję tu żadnych przewidywań co do poziomu piłkarskiego Genkowa, bo gościa widziałem w trzech akcjach na youtubie. O jego poziomie będę mógł dyskutować jak zobaczę zdecydowanie więcej materiału, a najlepiej jak zagra kilka spotkań w koszulce z Białą Gwiazdą.

moce 19.01.2011 18:54

Genkow jak przechodzil do Dynama Moskwa kosztowal 2.5 mln cena za jego transfer teraz to okolo 500 tys jak odbuduje u nas forme to bedzie z niego pożytek wie ktos jak u niego wyglada gra głową?

dodo19891989 19.01.2011 19:13

Oj tam, narzekacie na Valckx-a... zobaczcie jaki to dobry człowiek, pozwolił Meliksonowi zagrac ostatni mecz, być może Genkow też otrzyma taką możliwość:rotfl:

flamengista 19.01.2011 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1038009)
Genkow strzelił w tej rundzie 11 goli w tym 9 z akcji. Brożek strzelił w tej rundzie 6 goli w tym 4 z akcji. Do tego ten cały Lokomotiv Sofia wcale nie jest słabszy niż Wisła. Jedna z lepszych drużyn w Bułgarii.
Liga bułgarska jak również i liga izraelska są wyżej w rankingach UEFA niż nasza.

Muszę się zgodzić. Z przewijających się kandydatur do ataku Wisły ta wygląda najlepiej. To nie jest zawodnik, który miał dobry okres w karierze, ale dwa lata temu i brakuje mu rytmu meczowego, w dodatku podatny na kontuzje (Kone). To nie no-name o wielkim potencjale, który odrzuca propozycje kontraktu w Espanyolu (Ricardinho):-D To nawet nie obiecujący młodzian o świetnych warunkach fizycznych, który jednak nie zachwycał skutecznością (Ubiparip).

To zawodnik, który właśnie wrócił (bo niegdyś był świetnym snajperem) do dobrej formy: 11 goli w 13 meczach rundy jesiennej to wynik bardzo dobry, nawet jak na słabą bułgarską ligę. Przecież prezentuje ona zbliżony poziom do naszej - a u nas chodliwym towarem byli tacy zawodnicy jak Sernas, Robak czy Brożek którzy na jesieni goli strzelili znacznie mniej.

W dodatku to zawodnik, którego kluby faktycznie chcą: Hapoel czy CSKA składały konkretne oferty. Wreszcie: jest to typowy wysoki napastnik, którego chciał trener Maaskant.

Biorąc pod uwagę nasze realne możliwości - jest to kandydatura co najmniej przyzwoita. Oczywiście przy tym poziomie nie ma żadnej gwarancji, że zawodnik się sprawdzi. Ale warto spróbować.

Ale ostrożnie z entuzjazmem. Zawodnika jeszcze w Krakowie nie ma, a klub już się raz sparzył przy oficjalnym komunikacie dotyczącym Meliksona. Szanse na transfer najwyraźniej są, ale nie ma się jeszcze z czego cieszyć.

canarinhos 19.01.2011 19:32

Popieram w całości post powyżej. Lepiej nie da sie tego określić na dany moment.

Przemas 19.01.2011 19:52

Również się zgadzam z flamengista
Nie rozumiem kompletnie narzekania niektórych, że to zły wybór bo jest stary/bez formy itp itd. Co poniektórzy to chyba uważają, że jest lepsze to co inni mają a nie my. Gdyby było odwrotnie i my byśmy kupili Ubiparipa a zaraz potem poszłaby informacja, że Genkov jedzie do Poznania negocjować kontrakt większość rzucałaby gromy na Stana, że wolał kupić młodego niesprawdzonego zawodnika za 700tys E a koło nosa przeszedł dobry zawodnik. Ogarnijcie się ludzie!

GBO 19.01.2011 20:15

Na oficjalnej jest napisane że przylatuje negocjować swój kontrakt. Także na razie nie ma się co nakręcać. Powie że chce 400tyś i pojedzie nazat

Reser 19.01.2011 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mgła (Post 1038062)
A ja jestem ciekawa ile prawdy z tym Peskovicem? Ponoć dziś przeszedł testy medyczne (info z wisla portal w komentarzach od Lolka tego co powiedzial o Boukharim)

Oby to był żart, pomyłka, alternatywa dla lepszego bramkarza ;(

Podejrzewam, że to alternatywa. Bo gdyby nie był alternatywą to byłoby info na oficjalnej o testach medycznych.

Semper Fidelis 1985 19.01.2011 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GBO (Post 1038067)
Na oficjalnej jest napisane że przylatuje negocjować swój kontrakt. Także na razie nie ma się co nakręcać. Powie że chce 400tyś i pojedzie nazat

Jak już przylatuje to wszystko mają dogadane, jakieś szczegóły podpisy i tyle, byle z tym Borysem to była ściema

bonawentura 19.01.2011 20:20

Genkov jest pewniejszy niż Ubiparip. Wolę Genkova, który strzela dużo bramek, niż niepewnego Ubiparipa, który może, ale nie musi eksplodować formą na wiosnę. Może jeszcze jakiegoś napastnika zatrudnią, rozochociłem się.

snyrting 19.01.2011 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1038070)
Jak już przylatuje to wszystko mają dogadane, jakieś szczegóły podpisy i tyle, byle z tym Borysem to była ściema

Pewnie wszyscy życzylibyśmy sobie żeby tak było. Niemniej nauczony doświadczeniami ostatnich transferów lepiej poczekać z radością do czasu podpisania kontraktu przez Bułgara.

Marszałek 19.01.2011 20:22

Czy mówicie o Peskovicu,który swego czasu stał na hałdzie w Bytomiu?

krowczax 19.01.2011 20:38

Jeśli z Meliksonem odstawią takie jaja, to cóż się dziwić ,że 'antysemityzm' weźmie górę .

ociec Ciemka 19.01.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1038072)
Pewnie wszyscy życzylibyśmy sobie żeby tak było. Niemniej nauczony doświadczeniami ostatnich transferów lepiej poczekać z radością do czasu podpisania kontraktu przez Bułgara.

Z radością poczekałbym jeszcze dłużej, przynajmniej do czasu aż strzeli dla nas jakąś bramkę w oficjalnym meczu :)

marcin19876 19.01.2011 20:52

Radze wam sie tak nie podniecać - chciałbym zwrócić uwagę na taki mały szczegół - żaden z tych dwóch zawodników kontraktów nie podpisał a wy już mówicie o bramkach dla WISŁY....najpierw zobaczmy ich w koszulkach WISŁY a później bedziemy sie cieszyc:-)

anthony09 19.01.2011 21:01

No dobra, fajnie że mamy mieć te transfery Genkov, Melikson itp. ale mnie najbardziej nurtuje gdzie jest zawodnik, który przyciągnąć ma kibiców na stadiony ? Nie wiem może coś podobnego do Aruna Kone ? Gdzie taki gracz, gdzie akcja promocyjna klubu ?
Gdzie naładowanie jakiejś pompy, że dany gracz będzie gwiazdą. Załatwiamy transfery po cichu, jedna konferencja i tyle, a tutaj trzeba wykorzystać pozyskanie gracza do maksimum

gizmowisla 19.01.2011 21:17

anthony09 - pamietaj ze jest jeszcze Kamil ktorego juz chyba maja dosc na Cyprze

grzybek69 19.01.2011 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1038094)
No dobra, fajnie że mamy mieć te transfery Genkov, Melikson itp. ale mnie najbardziej nurtuje gdzie jest zawodnik, który przyciągnąć ma kibiców na stadiony ? Nie wiem może coś podobnego do Aruna Kone ? Gdzie taki gracz, gdzie akcja promocyjna klubu ?
Gdzie naładowanie jakiejś pompy, że dany gracz będzie gwiazdą. Załatwiamy transfery po cichu, jedna konferencja i tyle, a tutaj trzeba wykorzystać pozyskanie gracza do maksimum

np. Makinwa? kogo on by przyciągnął jesli by do nas przyszedł w tamtym sezonie, biorąc pod uwagę ze ostatnio jakies wieksze ilości bramek strzelał 6-7 lat temu!

Jeśli było by po prostu duże nazwisko z dużym kontraktem, a bramek jak na lekarstwo to pewnie sam byś teraz narzekał na pomysł jego ściągnięcia!

westersyl 19.01.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1038094)

Tego zawodnika z nazwiskiem to bym sobie odpuścił, takowego my już mieliśmy Pawła Brożka ;)
Zgadzam się z Tobą że trzeba wykorzystać zbliżające się transfery Meliksona i Genkowa do maksimum.
Jest tutaj pole do popisu chociaż w przypadku Maora można spokojnie chwalić się tym, że kupiliśmy najlepszego piłkarza w Izraelu bo takie tytułu są mu przypisywane, wkleić jakiś filmik, tamten z muzyką z piratów z Karaibów jest dobry :) tak aby kibice się bardziej podjarali. To samo można robić z Genkowem. Można przytoczyć opinie trenera, że Genkow to piłkarz który strzelił więcej goli od Pawła Brożka( nie będzie to trudne) .
Niech dyrektor, prezes, trener wypowiadają się trochę mniej asekuracyjnie w sprawie nowych piłkarzy.
Mam oczywiście nadzieję, że obaj podpiszą kontrakty.

WISŁAZWE 19.01.2011 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1038111)
Tego zawodnika z nazwiskiem to bym sobie odpuścił, takowego my już mieliśmy Pawła Brożka ;)
Zgadzam się z Tobą że trzeba wykorzystać zbliżające się transfery Meliksona i Genkowa do maksimum.
Jest tutaj pole do popisu chociaż w przypadku Maora można spokojnie chwalić się tym, że kupiliśmy najlepszego piłkarza w Izraelu bo takie tytułu są mu przypisywane, wkleić jakiś filmik, tamten z muzyką z piratów z Karaibów jest dobry :) tak aby kibice się bardziej podjarali. To samo można robić z Genkowem. Można przytoczyć opinie trenera, że Genkow to piłkarz który strzelił więcej goli od Pawła Brożka( nie będzie to trudne) .
Niech dyrektor, prezes, trener wypowiadają się trochę mniej asekuracyjnie w sprawie nowych piłkarzy.
Mam oczywiście nadzieję, że obaj podpiszą kontrakty.

Kibice się podjarają wszystko pięknie ładnie, balon się pompuje a tu na meczu zonk... wiesz co się będzie potem działo ?? Ile będzie gadania o przereklamowaniu danego zawodnika.
Oczywiście to tylko czarny scenariusz.

Lepiej z umiarem do tego podejść - niż później się rozczarować :)

Pozdrawiam.

AYALA 19.01.2011 21:59

Widac Basałaj nauczony doświadczeniem z letniego okienka transferowego poszedł na jakośc a nie na ilośc i o to chodzi.Tylko sie cieszyc z takich zawodników jak Melikson czy Genkow, to zawodnicy grający pierwsze skrzypce w swoich zespołach,jednak zanim nie podpiszą to lepiej sie nie napalac

WioReXXX 19.01.2011 22:01

Genkow powinien być wzmocnieniem. Czy będzie lepszy od Brożka albo chociaż o takim poziomie? Ciężko powiedzieć, wyjdzie w praniu, ważne, że to napastnik, którego Maaskant oczekiwał, przynajmniej jeżeli chodzi o fizycne atrybuty.

tomsts 19.01.2011 22:07

jeśli zdołamy faktycznie podpisać kontrakty z Genkovem i Meliksonem to moim zdaniem to okienko już przejdzie do historii jako jedno z najbardziej udanych w tym sezonie.
Jeśli Melikson się zaklimatyzuje i będzie reprezentował formę zbliżoną do tej z ligi izraelskiej to chyba dopiero teraz można powiedzieć, że doczekaliśmy się następcy Szymkowiaka.
Genkowa uważam z kolei za napadziora , który podania w stylu Meliksona powinien skutecznie zamieniać na bramki.

Byle zakontraktować ich!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl