Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

el Nuero 04.10.2010 00:05

022 - sam się dziwię, do czego to doszło, że główni (przynajmniej jeszcze do niedawna) rywale i faworyci do MP pocieszają się na forum, u kogo jest gorzej :-(
Zgodzę się ze wpisem 7 kotów, ale tylko w 2/3. Wyjazd na Widzew - 1 pkt. jak najbardziej realny. Jagiellonia przyjeżdża do was - możecie załapać kolejny punkt, gdyż moi białostoccy ziomkowie na wyjazdach zbyt często nie wygrywają (ja typowałbym tu remis).

A jeśli chodzi o mecz Kraków kontra Warszawa - napiszę złośliwie: gdyby była szansa, nawet niewielka, że obie drużyny mogłyby jednocześnie przegrać, to pewnie by przegrały. Z czego tak wnoszę? U was była pojedyncza jaskółka (2-1 z Poznaniem), a wcześniej i później wielkie BĘC. Nasi skupili się na remisach, i o ile po 2-2 z Koroną i niezłej grze można było być optymistą, to 0-0 po tragicznej grze ze słabo grającym Śląskiem wszystko wróciło do "poziomu", czyli dołu. Poznaniaków jeszcze te puchary tłumaczą, a Kraków i Warszawę? Że (prze)budowa? Wolne żarty, ile to jeszcze trwa mać?

Dobrze, że teraz chwila przerwy "dla Smudy". Oby tylko ten czas właściwie został przez piłkarzy wykorzystany...

Vinci 04.10.2010 05:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 990939)
022 -

bez przesady.
Widzew ogracie, Jagiellonie ogracie, a w Krakowie to bedzie pojedynek niewidomego ze sparalizowanym wiec remis.

Biorąc pod uwagę dotychczasowe akrobacje i mecz ze Śląskiem, to ten z Legią przy formie obu ekip zapowiada się podobnie. 0-0 i ostrożnie, żeby czasem im krzywdy nie zrobić...

IncognitoTSW 04.10.2010 06:32

Cytat:

022 -

bez przesady.
Widzew ogracie, Jagiellonie ogracie, a w Krakowie to bedzie pojedynek niewidomego ze sparalizowanym wiec remis.

Wydaje mi się, że z Jagiellonią, która ochocza będzie szarpała skrzydłami - moga nie mieć tak lekko:lol:
Zresztą jak nie zagra Choto-Astiz, tylko znów jakieś wynalazki w obronie - to Frankowski się będzie znęcał nad nimi.

Sartre 04.10.2010 06:55

Cytat:

Zresztą jak nie zagra Choto-Astiz
Nie zagra - i to nie zagra do końca rundy. Chyba że wierzysz, że Choto i bez achillesa wyjdzie i powstrzyma Franka ;).

Ja jeżeli na coś liczę, to na to, żeby może zawodnicy z określonych pozycji grali właśnie na nich, a nie na losowo wybranych innych. Ja rozumiem, że futbol totalny, że każdy powinien umieć grać w każdym miejscu boiska, ale mam dziwne wrażenie, że jak ktoś trenuje i praktykuje na jakiejś pozycji to staje się lepszy na tej właśnie pozycji, a niekoniecznie na każdej pozostałej.

Może jeszcze przydałoby się, żeby nie mieszać za każdym razem w składzie, bo to chyba też nie pomaga.

GemHZR 04.10.2010 07:36

Prezesi Legii, Wisły i Lecha cierpliwie czekają z jakimiś gwałtownymi posunięciami bo są w tabeli obok siebie. Przyzwyczaili się, żeby patrzeć jaka jest strata między tymi drużynami i tak określać szanse na mistrza. Żeby się nie przejechali jak żadna z tych drużyn nie wejdzie do pucharów lokując się bezpiecznie na miejscach 7,8,9. Nie oszukujmy się widzieliśmy jakie były rundy wiosenne w poprzednim sezonie Wisły i Legii, więc może być jeszcze gorzej niż teraz, zwłaszcza jak w zimie zaczną się nerwowe ruchy.

Taka Lechia oddaje na wiosnę nowy stadion i dostanie mocnego kopa, może w ramach kampanii marketingowej pojawi się tam jakieś głośne nazwisko. Jaga też buduje więc władze nie pozwolą sobie na osłabienia drużyny, żeby mieć czym przyciągnąć kibiców. GKS grą dobrą piłkę, połączenie młodych (w tym wychowanków), którzy mają o co grać z dobrze dobranymi doświadczonymi graczami. Polonia będzie mogła w każdej chwili zaskoczyć i odebrać punkty faworytom i pseudofaworytom. Widzew już ma silną kadrę do tego zgraną, co jest bardzo ważne i również każdemu może odebrać punkty, zwłaszcza "wielkiej trójce".

Po za tym do Lecha Wisy i Legii cały czas będzie odnosiła się reguła "bij mistrza", więc spięcie wszystkich innych drużyn będzie maksymalne, myślę, że nawet większe niż na lidera, ktokolwiek to będzie.

Ela 04.10.2010 07:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 990819)
Wszyscy cierpia na chorobe zwana brakiem jaj i ambicji i w tym tygodniu udowodnili to dobitnie.

I specjalnie wynikami się nie przejmują.
Byle zera na koncie się zgadzały.

Piłkarze Legii zaś pielęgnują nową tradycję, zapoczątkowaną w zeszłym sezonie po meczu z Jagiellonią.
Po przegranym spotkaniu - huczna zabawa.
Tym razem w Porto Praga.

Za Weszło :

" Porto Praga... Dobra nazwa. Ani w Porto nie zagracie, ani nawet w Pradze. Zostaje Porto Praga."

Semper Fidelis 1985 04.10.2010 08:36

Bo oni "piją za błędy"

Na + za weekend +1pkt nad Legią i Amicą :D

kreseq 04.10.2010 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 990971)

Na + za weekend +1pkt nad Legią i Amicą :D

Grajac taka padake jaka gracie teraz az taka pewnosc masz ze chociaz jeden punkt zdobedziecie? Moze byc tez tak ze ani Legia ani Wisla nie wygra... Naprawde u booka trudno stawiac ostatnio :D

Vinci 04.10.2010 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 990968)

Piłkarze Legii zaś pielęgnują nową tradycję, zapoczątkowaną w zeszłym sezonie po meczu z Jagiellonią.
Tym razem w Porto Praga.

Za Weszło :

" Porto Praga... Dobra nazwa. Ani w Porto nie zagracie, ani nawet w Pradze. Zostaje Porto Praga."

To po meczu z Lechią taka imprezka miała miejsce? Ciekawe kiedy skończy się cierpliwość obserwatorów, który leży na sercu dobro Legii...?

Kiedyś, to kolokwialnie nazwano "ojcowskimi klapsami":lol:

kreseq 04.10.2010 10:26

Cierpliwosc juz sie konczy. Z tego co pisza w "Dzienniku" Cabral,Mezenga i Knezevic poleca juz w zimie. Dobry ruch, ale nie do konca. Cabral owszem gra piach, Mezenga to nie typ, ktory gra jako jedyny napastnik i jednak nasza liga to nie jego bajka. Knezevic w sumie duzo nie gral, ale skoro na lawie siedzi to coz. Licze jeszcze na Wawrzyniaka,Iwanskiego i Choto. Moze nadal go Turasy chca...opchnac i po sprawie :D

Semper Fidelis 1985 04.10.2010 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 990968)
I specjalnie wynikami się nie przejmują.
Byle zera na koncie się zgadzały.

Tym razem w Porto Praga.

Za Weszło :

Dali z siebie wszystko więc zasłużyli na melanż :D po prostu BKS jest taki zajebisty! Mają moc Bracia z Gdańska!

emj10 04.10.2010 10:31

Poza tym Porto Praga to niezła knajpa :)

Podobno jest już przygotowana opcja awaryjna za Skorżę w razie porażki Legii z Widzewem... Engel + Majewski...

Vinci 04.10.2010 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 991003)

Podobno jest już przygotowana opcja awaryjna za Skorżę w razie porażki Legii z Widzewem... Engel + Majewski...

Nowy laptop już kupiony?:>

Sartre 04.10.2010 10:47

Cytat:

You've got to be shitting me.

Co oni mi robią z moim klubem? ;(

Co do doniesień prasowych - wymiękłem, nie czytam. Nie mam już siły, co mam się dodatkowo dołować...

A co do Porto Praga - w sumie mnie tam to jakoś strasznie nie przeszkadza. Mają za co pić, w sumie wolę to, niż podbijanie karty o 16:01 na zakładzie i czmych do domu. "Nie będę nigdzie wychodził po treningach, bo zajmuję się dzieckiem" - powiedział swego czasu niedoszły lider Legii. Ten ze słabością do lukrowanych wypieków z ciasta. To ja już wolę Porto.

Marszałek 04.10.2010 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 990999)
Cierpliwosc juz sie konczy. Z tego co pisza w "Dzienniku" Cabral,Mezenga i Knezevic poleca juz w zimie. e :D

Ile ci kopacze kosztowali razem?pensje,prowizje dla menago itd? pewnie będzie ponad milion euro. A wystarczyło podpisać konkretnego napadziora z II Bundeligi chociażby. Po Paljicu widać,że goście jednak tam grający mają umiejętności w sam raz na nasza ligę. Trzeba sprowadzać gości, którzy grają a nie mają fajnie CV lub są zmiennikami zajebistych grajków a dziwnym trafem rozważają opcję gry w polskiej lidze. Skoro taki zajebisty to czemu tak słabo? To już jest podejrzane. Podobnie było z Beto,chyba tez grał w reprezentacji,jakieś inne trofea indywidualne zbierał ale co z tego skoro facet miał problemy z trafieniem piłki? Naprawdę chyba jesteśmy ostatnimi, którzy dają się nabierać na takie wałki. Także uważam,ze rynek niemiecki jest najlepszy. Tam raczej strasznego szrotu nie sprowadzają a mentalnie i taktycznie oraz technicznie kopacz musi coś sobą prezentować. Nie potrafimy oceniać zawodników to kupujmy ich od kogoś kto to umie i raczej nie daje się wpuścić w maliny,tak łatwo jak nasze kluby.

killzone 04.10.2010 11:14

Zamiast Engela i Majewskiego proponowalbym... Edka Lorensa! ;]

emj10 04.10.2010 11:15

Marszałek już wklejałem w inny temat listę transferową Skorży i wszystko obracało się jak widać wokół typowych średniaków.
N - Bruno Mezenga (Flamenco) , Aleksandar Jevtić (Crvena) , Dragan Mrdja (Vojvodina)

Jevtić praktycznie nie gra w tym sezonie, a Mrdja w słabiutkim FC Sion strzelił 1 gola w lidze.

Oldpara 04.10.2010 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 991016)
Ile ci kopacze kosztowali razem?pensje,prowizje dla menago itd? pewnie będzie ponad milion euro. A wystarczyło podpisać konkretnego napadziora z II Bundeligi chociażby. Po Paljicu widać,że goście jednak tam grający mają umiejętności w sam raz na nasza ligę. Trzeba sprowadzać gości, którzy grają a nie mają fajnie CV lub są zmiennikami zajebistych grajków a dziwnym trafem rozważają opcję gry w polskiej lidze. Skoro taki zajebisty to czemu tak słabo?

Przypomnie, że na niniejszym forum z okazji transferu Paljica wylano wiadro pomyj na zarząd (poniemiecki, drugoligowy szrot bez CV i bez testów), a na samego Paljica ze dwa wiadra.
A okazuje się, że jest szybki, waleczny i przebojowy. Nie dość że załatał dziury na lewej obronie, to jeszcze pokazuje najwiecej charakteru ze wszystkich naszych grajków Przypomina mi się wywiad przed Jagiellonią "Nie boisz się szybkich zawodników Jagielloni? - A czego mam sie bać? ja też jestem szybki!"

For_FuN_ 04.10.2010 12:53

Chyba sobie zartujecie z Paljicem? Zgadzam sie, ze wyroznia sie sposrod naszych(fatalnych i to slowo trzeba podkreslic, a wiec nie jest zbyt trudno) kopaczy, ale czy sie wyroznia w lidze :D? Absolutnie nie. Facet w kazdym meczu notuje duza ilosc strat...lepsi przeciwnicy wykorzystaja to, jak robila to Korona(ktora ma srednich pilkarzy). Jak widac wymagania zamiast rosnac, to spadaja...dzisiaj wystarczy pobiegac po lewej stronie i jest juz dobrze(bo reszta u nas stoi lub drepcze), a straty lub ogrywanie przez ligowych szarakow, to pryszcz. Ja mam troche inne oczekiwania wobec pilkarzy, ktorzy graja w Wisle(gdzie celem jest podobno MP i europejskie puchary) i ktorzy zgarniaja duze $$.

Ribas 04.10.2010 12:58

http://www.weszlo.com/news/5665

Marszałek 04.10.2010 13:18

Skorża poleciał u nas za to co właśnie wyprawia w Legii. Fatalne transfery, zero gry. Drużyna tragicznie przygotowana.I wpadki jedna za drugą,kompromitacje, Szkoda,że tak szybko może zakończyć się przygoda Skorży z Legią. A z drugiej strony nie sadziłem,że jest aż tak słabym trenerem. Myślałem,że jakieś remisy,zwycięstw od czasu do czasu i wytrwa do końca rundy. A to za wiele jak dla niego. Jak do wywalą z Legi to czuje,że długie lata go nie zobaczymy na ławie trenerskiej. W sumie to i dobrze,bo słaby jest okrutnie.

Sartre 04.10.2010 13:21

Cytat:

Drużyna tragicznie przygotowana.
Jedyne co się nie zgadza, to że fizycznie są nieźle przygotowani. Jeden z bardzo niewielu atutów tej drużyny na dzień dzisiejszy. Widać to było w grze ze słabiej fizycznie przygotowanymi drużynami, typu Cracovia, Śląsk, Ruch czy Lubin.

szprotson 04.10.2010 13:33

ale ta opcja Engel + Majewski to kto taką plotkę puścił

(to jeszzce lepsze niż Skorża z Janasem i nawet z Szulem, Terzottim i nawet Kaczorowskim)

sandbender 04.10.2010 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 991083)
ale ta opcja Engel + Majewski to kto taką plotkę puścił

(to jeszzce lepsze niż Skorża z Janasem i nawet z Szulem, Terzottim i nawet Kaczorowskim)

Ktoś miał łeb.
Jest to tak przerażające dla Legionistów, że jak teraz usłyszą Tarasiewicz/Michniewicz to zrobią wielki ufff.

Arked 04.10.2010 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 990803)
Ktory obcokrajoweic ma minimalistyczne podejście?Widze,że nowy dogmat powstaje. Pewie chodzi o zapierniczającego na całej długości swojej strony Paljica? Zurawski płacze a sam niech na siebie spojrzy,absolutnie nic nie wnosi do gry Wisły,jest cieniem własnego cienia. Facet ma tupet,nic nie gra a jedzie po innych. Może pewnie Rios jest winny temu,że jest lepszy od Małeckiego, ktory ma problemy ze wszystkimi elementami piłkarskiego rzemiosła i nie dziw bierze,że Argentyńczyk ma pewny plac w pierwszej 11. Może problmem jest Burkhari że ma dobry przegląd pola i lekkość gry ktorej w życiu nie posiadał Zurawski i więcej zapiernicza w każdym meczu niż były kopacz Celtiku. I wreszcie może Zurawski zastanowi się nad swoją rolą w Wiśle i zacznie coś wnosić do gry, bo póki co facet rozmiwnia się na drobne i do tego wygaduje głupoty Wstyd. Do teraz nie rozumiem czemu miało służyć podpisanie Zurawskiego.

Sam bym tego lepiej nie ujął. Żurawski za pieprzenie takich głupot i swoją żenującą formę powinien w następnym meczu usiąść na ławce.

skttrbrain 04.10.2010 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 990932)
Czymś trzeba się pocieszać więc ja pocieszam się tym że 1). graliśmy tylko 2 mecze u siebie, 2). nie będzie pucharów - będzie lepiej

Ciekawe rozumowanie. Już kiedyś takie prezentowano, kiedy dwa lata temu Lech za Smudy w pół roku rozgrywał spotkania co trzy dni od sierpnia do połowy grudnia i nie dość, że awansował dalej w LE i w PP, to jeszcze miał 5 punktów przewagi w lidze. A wiosną bez pucharów przegrał MP w najbardziej frajerski sposób w swojej historii mając do rozegrania tylko 15? spotkań.
Lech w lidze z wuefistą nie ugra nic. LE (jak i MP) bardzo zaciemnia obraz tego miernego 'trenera'. W Polsce może nas pojechać każda drużyna, wystarczy tylko żeby zagrała agresywnie, wysoko presingiem i nie murowała bramy przez cały mecz. Tylko tyle trzeba na obecnego Lecha. Liczę, że podwójny w....... z MC nałoży się z paroma porażkami w lidze i pożegnamy Zielińskiego jeszcze przed świętami. Lech gra totalny piach w ofensywie, odbiorze piłki i od strony taktycznej. Potrzeba zagranicznego trenera, który dostanie zimowy okres przygotowawczy, by wywalczyć pierwszą trójkę w lidze. Lech nie może sobie pozwolić na rok bez pucharów.

1q2 04.10.2010 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 991134)
Ciekawe rozumowanie. Już kiedyś takie prezentowano, kiedy dwa lata temu Lech za Smudy w pół roku rozgrywał spotkania co trzy dni od sierpnia do połowy grudnia i nie dość, że awansował dalej w LE i w PP, to jeszcze miał 5 punktów przewagi w lidze. A wiosną bez pucharów przegrał MP w najbardziej frajerski sposób w swojej historii mając do rozegrania tylko 15? spotkań.

Dokładnie, dla mnie w ogóle ta mitologia wielkiego zmęczenia przy graniu 2 razy w tygodniu jest trochę naciągana.Ok jak ktoś gra tak cały rok to jasne ale kilka miesięcy?Przecież to jest tak na prawdę mocniejszy trening który zresztą jest o wiele bardziej pożyteczny niż zwykły trening.

Jedno co oczywiście wzrasta to ryzyko urazów i kontuzji ale nie przesadzajmy że jak koleś pobiega w czwartek i nic mu po meczu nie dolega, to w niedziele będzie nie wiadomo jak zmęczony.

wolfy 04.10.2010 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 991044)
Przypomnie, że na niniejszym forum z okazji transferu Paljica wylano wiadro pomyj na zarząd (poniemiecki, drugoligowy szrot bez CV i bez testów), a na samego Paljica ze dwa wiadra.
A okazuje się, że jest szybki, waleczny i przebojowy. Nie dość że załatał dziury na lewej obronie, to jeszcze pokazuje najwiecej charakteru ze wszystkich naszych grajków Przypomina mi się wywiad przed Jagiellonią "Nie boisz się szybkich zawodników Jagielloni? - A czego mam sie bać? ja też jestem szybki!"

Jaja sobie robisz? Pajlić to zwykła zapchajdziura. Jako pomocnik jest za słaby, jako obrońca chroni go immunitet "grania nie na swojej pozycji". Jedyny argument za Pajliciem, to że większość ( bo nie na przykład taki Wilk albo Rios ) gra jeszcze gorzej. Tak - ściągajmy szrot pajliciopodobny hurtem z drugiej Bundesligi, to na pewno pomoże nam odbić się od dna.

A potem się dziwić, że chcą zwalniać trenera po kilku kolejkach - dla futbolowych analfabetów nie ma rzeczy niemożliwych. Zdobyć mistrzostwo z bandą ofiar losu na obronie, bez pomocy i ataku? Ba - przecież mamy potencjał.

Cytat:

a w Krakowie to bedzie pojedynek niewidomego ze sparalizowanym wiec remis.

Obawiam się, że przy takim widowisku na jakie się zapowiada najlepszym wyjściem byłby obustronny walkower. Przez szacunek dla kibiców i futbolu.

sq 04.10.2010 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 991134)

Sam sobie odpowiedziałeś.
Bo to był Lech Smudy a nie Zielińskiego.
Wtedy miałeś Lewandowskiego i Rengifo z przodu i Murawskiego w środku, a teraz masz Rudnevsa i ... 3bamę i Króla Artura z przodu, Krivetsa z ofensywnego przerobionego na defmida (nie liczę reszty bo raczej nikt nie ubył).

Awe 04.10.2010 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 991169)
Sam sobie odpowiedziałeś.
Bo to był Lech Smudy a nie Zielińskiego.
Wtedy miałeś Lewandowskiego i Rengifo z przodu i Murawskiego w środku, a teraz masz Rudnevsa i ... 3bamę i Króla Artura z przodu, Krivetsa z ofensywnego przerobionego na defmida (nie liczę reszty bo raczej nikt nie ubył).

To jakaś mania polskich trenerów. Vukovica cofnęli na defa, Roger grał świetnie na poczatku to ktoś wymyślił, że pójdzie na środek i tak stopniowo kazali mu grać dalej od bramki przeciwnika. Teraz u nas Paljic z skrzydłowego/napastnika cofnięty na obrońcę (co prawda z musu ale jednak).

Kim jest Deleu z Lechii? Przyznm się, że myślałem, że to jakiś no name, który odpalił a tu dziś czytam wywiad z Surmą i w nim jest, że Deleu zarabia najlepiej w drużynie. Czyli musieli być pewni, że jest bardzo dobrym graczem. CV nie ma raczej jakiegoś bardzo imponującego.

IncognitoTSW 04.10.2010 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 990959)
Nie zagra - i to nie zagra do końca rundy. Chyba że wierzysz, że Choto i bez achillesa wyjdzie i powstrzyma Franka ;).

.

Dla mnie tym lepiej :)

kreseq 04.10.2010 19:54

Tak sobie mysle, ze jesli do meczu w Krakowie ani Wisla ani Legia nie zaczna grac chocby na poziomie DOSTATECZNYM, to znajdzie sie ktos kto nagra ten mecz i bedzie to film instruktazowy pod tytulem " Jak nie grac w pilke nozna ". Jednym slowem kabaret.

PS: Deleu prezentuje sie bardzo dobrze, ale w Lechii jak i w Jadze dziala po prostu kolektyw. U Nas czy u Was to jest banda grajkow i kazdy sobie.
Wiadomo ze pilka nozna to sport druzynowy i druzyna nawet zlozona ze slabszych zawodnikow, jesli jest zgrana i chce jej sie grac to powiezie tych "wielkich" w wiekszosci przypadkow.

tofik 04.10.2010 19:59

Już się tak nie pocieszaj. Legi przyleje każdy. My pomimo problemów nie dostajemy od kogo popadnie.
W Legii to się nazywa rozpad. U nas wczesny Mourinho :))

kreseq 04.10.2010 20:08

Wasz wczesny Mourinho mial wyniki jakie mial w swoim klubie, a po jego odejsciu kazdy klub gral lepiej :D
Jestescie tak samo beznadziejni i tak samo dajecie ciala... My tracimy wiecej bramek i tylko tym sie roznimy :D
Wisle tez kazdy przyleje :)

murray 04.10.2010 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 991194)
To jakaś mania polskich trenerów. Vukovica cofnęli na defa, Roger grał świetnie na poczatku to ktoś wymyślił, że pójdzie na środek i tak stopniowo kazali mu grać dalej od bramki przeciwnika. Teraz u nas Paljic z skrzydłowego/napastnika cofnięty na obrońcę (co prawda z musu ale jednak).

Nie mania, tylko po prostu trudno znaleźć dobrego obrońcę, czy defensywnego pomocnika. Z ofensywnymi jest o wiele łatwiej, a potem jeszcze łatwiej takiego przesunąć do obrony, czy cofnąć w linii pomocy. Oczywiście na początku tylko chwilowo, no a potem tak jakoś zostaje :>

tofik 04.10.2010 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 991213)
Wasz wczesny Mourinho mial wyniki jakie mial w swoim klubie, a po jego odejsciu kazdy klub gral lepiej :D
Jestescie tak samo beznadziejni i tak samo dajecie ciala... My tracimy wiecej bramek i tylko tym sie roznimy :D
Wisle tez kazdy przyleje :)

Tracimy wiecej bamek i tylko tym sie roznimy. Hah czy ty jestes uposledzony ? :lol:

murray 04.10.2010 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 991213)

Kiedyś działacze Realu Madryt, czy innych wielkich klubów lat 70 zapytani, czemu nie chcieli kupić Gerda Muellera powiedzieli: "On tylko bramki strzela". Faktycznie, bramki to nic takiego. A to polecę Piechniczkowszczyzną: w dośrodkowaniach mamy pierwsze miejsce w tabeli:lol:

kreseq 04.10.2010 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 991216)
Hah czy ty jestes uposledzony ? :lol:

Nie, ale Ty chyba jestes uposledzony skoro sadzisz ze jesli wasi bija xxx dosrodkowan i z tego wychodza 2 bramki wiecej od Nas to jest to duza roznica. Moze lepiej sie poruszaja po boisku :D ?
Dokladnie to co napisalem nas rozni : Ilosc straconych bramek. Ostatni mecz ktory my przegralismy, Wy zremisowaliscie, rownie dobrze mogliscie przegrac, My na wygrana nie mielismy szans.

Sorry ale jesli widzisz duza roznice w grze miedzy Wisla a Legia to naprawde jest z Toba cos nie tak. To jest taka padaka ze ani 3 punkty roznicy, ani ilosc straconych bramek, ani te 2 bramki wiecej nie sprawia zeby oddzielac jedna zenade od drugiej.
Wiem tez ze kibicujesz Wisle, ale przestan patrzec na g*** jaki perezentuje dzisiaj Wisla i widzac w tym ladniejsze g*** od tego co gra Legia, bo dzisiaj obie te druzyny sa siebie warte.

tofik 04.10.2010 20:36

Pogadaj sobie tak jak ktoś wygra na R22 0:3. Przecież wy przegrywacie z KAŻDYM!
Ja nie wiem jak to można porównywać przecież widać gołym okiem, że wy idziecie po spadek z ligi.

kreseq 04.10.2010 20:39

Powiedz mi znawco jedno :
Jaka roznica bedzie na koniec sezonu jesli Wisla przegra 0:1 a Legia 0:99 ? Taka ze spadajac z ligi bedziesz mogl sie podniecac tym, ze Wisla stracila mniej bramek od tej chujowej Legii :D
O przepraszam, bedziecie miec kilka remisow :D
Zrozumiales? Jesli nie to wybacz ale bardziej lopatologicznie juz nie moge.

PS: Na spadek idziemy tak na powaznie a Wy to pewnie spokojnie pucharki lub srodeczek? Prosze Cie, od naszej zenady roznia Was 3 punkty i te bramki o ktorych wspominalem. Nie gra sie liczy a to co w siatce i to co w tabeli. Rozumiem gdybyscie mieli te 7-10 punktow wiecej, ale 3 ? No bez jaj.

Nie ma co dalej ciagnac tej rozmowy. Gramy piach i nikt ani Legia ani Wisla nie gra piekniejszej zenady. To taka sama katastrofa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl