Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

zdzichu411 17.01.2010 11:32

Wina Pawełka ewidentna pół na pół z obrońcą. Wczoraj takie cuda wyczyniał Casilas rzucając się wszędzie i bez sensu, także jest plus, Pawełek gra jak najlepszy bramkarz Hiszpanii :P

Peroslaw88 17.01.2010 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 842508)
Ty masz jakiekolwiek pojecie o pilce noznej ? Bo winic Pawelka za bramke na 3-1 to trzeba znac pilke nozna tylko od strony FIFY. I to wersji PC

Sezon ogorkowy, najazd nastoletnich malkontentow sie zaczal :lol:

już ok kilku lat nastolatkiem nie jestem

L U Z N Y 17.01.2010 11:34

Narzekanie na Pawełka stało się już pewnym zwyczajem tego forum więc nie dziwią mnie te komentarze. Życzę odrobinę dystansu bo na klopsach Pawełka świat się nie kończy zwłaszcza w tak eksperymentalnym zestawieniu drużyny

edit: Perosław88 a jak się maja zachować :) pewnie będą przedłużać umowę skoro od paru ładnych okienek transferowych nie potrafią ściągnąć godnego rywala dla Mariusza

Peroslaw88 17.01.2010 11:36

tak jeszcze dodam, że Mariusz Pawełek ma kontrakt z Wisłą do grudnia 2010 roku. Dużo mu nie zostało i ciekawe jak zachowa się klub w tej sprawie.

*KoTeK* 17.01.2010 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez L U Z N Y (Post 842515)
Narzekanie na Pawełka stało się już pewnym zwyczajem tego forum więc nie dziwią mnie te komentarze. Życzę odrobinę dystansu bo na klopsach Pawełka świat się nie kończy

Mnie zastanawia co widzi Skorża, Smuda a czego tak naprawdę nie widzi zwykły kibic...

zdzichu411 17.01.2010 11:40

wychodzenie do dośrodkowań to podstawa, Pawełek musi to poprawić, co innego narzekanie na niego a co innego trzeźwe patrzenie na to co wyprawia.... To ze bedziecie mu w dupe wchodzić niestety nie sprawi że bedzie grał lepiej, a on młody już nie jest więc sie nie rozwinie. Cebanu już odszedł. Kto bedzie grał..?

lucekj 17.01.2010 11:43

oj zapłaczemy jeszcze za Krzynówkiem, Żewłakowem, Bąkiem czy Lewandowskim....

Pan Jotka 17.01.2010 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 842483)
Iwanski z 20 cm na pustej bramce w poprzeczke, lol

Nie trafił w wentyl.Zreszta piłka nie byla tą samą jaką trenuje w Legii :P

For_FuN_ 17.01.2010 11:47

Ta dwojka naszych stoperow jest warta razem prawie 10 mln zlotych :D?? Jaja w tej naszej pilce niesamowite...gdyby to byli pilkarze klasy Tomka Waldocha czy Jacka Zielinskiego, to rozumiem.

Na ktore miejsce spadniemy w rankingu po tym meczu? Ja obstawiam 70, bo pewnie z Tajlandia zremisujemy i jedynie z Singapurem uda sie prawdopodobnie wygrac.

Kompromitacja za kompromitacja za kadencji Smudy...zaczynajac od sztabu(ktory wybral sobie PZPN), po przedziwne zapisy w kontrakcie, po udzial w tym turnieju(i granie z takimi "potegami) w styczniu, konczac na zabraniu zony na wycieczke...

someonewisp 17.01.2010 11:52

Sądzę, że Smuda nie przetrwa roku, jeśli nadal będziemy tak beznadziejnie grać :)

joshi 17.01.2010 11:55

fajny ten Kiełb, a to kiks a to nie trafi w piłkę ... cena 1mln Euro :rotfl:

Pan Jotka 17.01.2010 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someonewisp (Post 842529)
Sądzę, że Smuda nie przetrwa roku, jeśli nadal będziemy tak beznadziejnie grać :)

Spokojnie. Dziadujemy bo jest okres przygotowawczy.Potem bedziemy dziadowac bo to tylko towarzyskie mecze będą a jak wiadomo: mecze towarzyskie nie wyzwalają emocji i woli walki. A później bedzie Euro i wtopa. Oczywiscie Jurek Engel będzie dalej sławił polska myśl szkoleniową... Dramat poslkiej piłki trwa w najlepsze.

ps. a Jurek Engel swoje...hehehhehehehehehhe

Eleusis 17.01.2010 12:08

Cytat:

Ty masz jakiekolwiek pojecie o pilce noznej ? Bo winic Pawelka za bramke na 3-1 to trzeba znac pilke nozna tylko od strony FIFY. I to wersji PC

Taa, jasne... Po pierwsze Pawełek wyszedł jak już piłka spadała napastnikowi na głową, a gdyby został to byłyby jakieś tam szanse na obronę... Jak dla mnie wina jest pół na pół- bramkarza i obrońców ( którzy zresztą zagrali słabiutko).
Engel mnie kompletnie konkretnie dobija...

Kordel_Walker 17.01.2010 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez L U Z N Y (Post 842515)
Narzekanie na Pawełka stało się już pewnym zwyczajem tego forum więc nie dziwią mnie te komentarze. Życzę odrobinę dystansu bo na klopsach Pawełka świat się nie kończy zwłaszcza w tak eksperymentalnym zestawieniu drużyny

Chłopie jakiego dystansu? Pawełek to podobnie jak D.Dudka to Nikodem Dyzma polskiego futbolu. Co oni robią na tym poziomie w takich klubach i w reprezentacji?!! Porządny bramkarz to podstawa. Co z tego, że mamy dobrą obronę, jak Pawełek przepuszcza co trzeci strzał lecący na bramkę? Nie wymagam od niego, żeby wybraniał nam mecze jak Mucha w Legii, ale żeby wybraniał to co powinien wybronić.

el Nuero 17.01.2010 12:20

Jaki był cel tej eskapady?

joshi - Kiełb to wyglądał, jakby występował w roli kopacza w rugby (tylko że tam kopacz ma trochę inne, bardziej pozytywne znaczenie). Przy takiej celności jak w końcówce, to w nasza trybunę D by nie trafił :-P

A co do samego meczu - po prostu smutek. Jednak piłkarze grający za granicą to "trochę" inna półka. Obraniak strzelił wczoraj gola dla Lille, Piszczek strzelił Hannoverowi, Janczyk uzbierał już 9 trafień w Belgii... Można tak wymieniać dalej. Niestety, to Tajlandii pojechali nasi "ligowcy", to Duńczycy "jak ligowców" ich pojechali. I nic dziwnego, że Smuda ma teraz sporo powodów do zmartwień.

PS. Można Białońskiego lubić lub nie, ale jego gorzki felieton ma sporo racji:
http://sport.interia.pl/felietony/bi...wiczom,1425188

tofik 17.01.2010 13:09

CHujowi jestesmy w piłkę bez wyjątku. Talentu brak, zajmijmy się sportami, które nam wychodza. Czyli nie wiem czym właściwie...żużlem ? :D

Proud 17.01.2010 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 842569)
CHujowi jestesmy w piłkę bez wyjątku. Talentu brak, zajmijmy się sportami, które nam wychodza. Czyli nie wiem czym właściwie...żużlem ? :D

siatkówka, piłka ręczna.

Przynajmniej mam pewność, że chłopaki bez walki nie oddadzą meczu.

AYALA 17.01.2010 14:04

chyba Smuda będzie musiał dalej szukac telentów w Oberlidze bo z tym materiałem co ma teraz wiele nie ugra.

dynek.pl 17.01.2010 14:11

A mi sie w tym meczu podobalo, ze w pierwszej polowie dalismy rade rozegrac pare sensownych akcji pilka po ziemii. Skoro Franz dal rade nauczyc tego w kilka dni nasze ligowe cioty to z zawodnikami zagranicznymi powinno byc latwiej i moze cos sensownego zaczniemy grac.

wolfy 17.01.2010 17:32

Właściwie, to jesteśmy już tak nisko, że nawet taki wynik po takiej grze nikogo nie wzrusza.
Odrobina optymizmu - wiele gorzej już być nie może.

Watts 17.01.2010 17:54

Mam jedynie nadzieję, że Smuda prędko sparzy się na modelu wczesnego Beenhakkera, czyli zabieraniu na zgrupowania bezużytecznego szrotu z polskiej ligi (napastnik z I ligi to dla mnie śmiech na sali).

ciacho 17.01.2010 18:01

Można gdzieś obejrzeć skrót, bo znaleźć nie mogę?

Krissu 17.01.2010 18:03

sport.tvp.pl

swinia 17.01.2010 21:40

Cytat:

Dzisiaj Kołtoń(a on w moim mniemaniu ekspertem jest) w Cafe Fubol powiedział , że przy każdej bramce Pawełek zawinił.

wolfy 17.01.2010 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swinia (Post 842804)
Dzisiaj Kołtoń(a on w moim mniemaniu ekspertem jest) w Cafe Fubol powiedział , że przy każdej bramce Pawełek zawinił.

Kołtoń ekspertem?
Mam odmienne zdanie, zwłaszcza po przeczytaniu kilku jego tekstów na interii. Zresztą, w "PS" też zdarzało mu się ostro dawać do pieca.

Peroslaw88 17.01.2010 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swinia (Post 842804)

moim zdaniem:

1 bramka - to mega "Pawełek" Pawełka i jego wina w 100%
2 bramka - jakoś tak koślawię się rzucił i mógł wyjąć, ale to nie był jakiś dramat. Wina w 20%
3 bramka - jak bramkarz wychodzi to już do końca ma iść. Wina w 50% Pawełka.

Więc w sumie przy każdej zawalił:-P

swinia 17.01.2010 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 842807)
Kołtoń ekspertem?
Mam odmienne zdanie, zwłaszcza po przeczytaniu kilku jego tekstów na interii. Zresztą, w "PS" też zdarzało mu się ostro dawać do pieca.

W Polsce każdy ma swoje zdanie o polityce i piłce nożnej.
Ja Kołtonia uważam za eksperta, ale twoje zdanie szanuję.
Pozdrawiam

eye63 17.01.2010 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swinia (Post 842845)
W Polsce każdy ma swoje zdanie o polityce i piłce nożnej.
Ja Kołtonia uważam za eksperta

A to pewnie stąd masz ten nick, hm :)

swinia 17.01.2010 23:21

A to akurat od nazwiska:)
Ja chętnie poczytam, kogo wy uważanie za eksperta??

Szymonito 18.01.2010 01:27

Dania - Polska 3-1 (2010.01.17)
wszystkie bramki, bez hasła

Kod:

http://hotfile.com/dl/24591413/6451e97/2010-01-17_Dania-Polska_3-1.zip.html

John1906 18.01.2010 11:39

co do Kołtonia i Pawełka :)
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ie,1425869,377

Maciuś 20.01.2010 10:11

"Nawet na ławce rezerwowych zabraknie Dawida Nowaka, który podczas meczu z Danią doznał kontuzji stopy. Piłkarz GKS Bełchatów nie opuści jednak zgrupowania i ma szansę na wyleczenie się do sobotniego meczu z Singapurem."

Kazdy kto chce Nowaka u nas powinien dostawac dozywotniego bana.

Kaan 20.01.2010 10:53

Gdzie w internecie będzie mozna sobie obejrzeć Tajlandia-Polska. Przepatrzyłem soccer-live i meczenazywo i brak. Trzeba wykorzystac sytuacje ze szefa w pracy brak;)

edit: dzieki, niedowidze chyba

LuKaS TSW 20.01.2010 11:28

Według bukmacherów jesteśmy faworytami:) Mam nadzieję że dziś wygramy,Duńczycy gromią Singapur więc może ta nasza reprezentacja nie jest aż taka zła.Ja bym dał Robaka od początku,bo pamiętam mecze Widzewa z poprzedniej rundy to trochę zagrożenia pod bramką przeciwnika chociażby przy stałych fragmentach robił.

Ploughmanson 20.01.2010 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 844064)
Gdzie w internecie będzie mozna sobie obejrzeć Tajlandia-Polska. Przepatrzyłem soccer-live i meczenazywo i brak. Trzeba wykorzystac sytuacje ze szefa w pracy brak;)

Coś to słabo przepatrzyłeś... :)
Godzina 12:30 -> http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia

Maciuś 20.01.2010 12:53

Ci Tajowie to kompletni amatorzy.

kuba126 20.01.2010 12:54

ehh jak sie oglada gre Polaków to nóż w kieszeni sie otwiera, mam nadzieje ze w koncu wygrają...

"Ci Tajowie to kompletni amatorzy." a Polacy to kto? Tajowie mają kontrole nad meczem jak na razie

zim zum 20.01.2010 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 844107)
Ci Tajowie to kompletni amatorzy.

a nasi ? nie wiem ile to juz milionów jest wart ten Sadlok, ale w tym momencie tak został okiwany, że aż na dupie sobie siadł :lol:

For_FuN_ 20.01.2010 13:03

Wlasnie mialem napisac, ze po tym turnieju, wartosc Sadloka powinna spasc drastycznie...narazie zalicza 2 kompromitujace wystepy, a z potegami to nie gralismy.

Inna sprawa...co w kadrze robi ktos taki, jak Bandrowski? Nawet jesli to jest reprezentacja tylko polskiej ligi(chociaz ja tak nie uwazam, bo niektorych slabiutkich pilkarzy powolal Smuda), to ten czlowiek nie powinien miec w niej miejsca. Czesto nie lapal sie do skladu Lecha, a kiedy gral, to nie byl absolutnie wyrozniajacym sie pilkarzem ekstraklasy(a chyba tacy powinni grac w kadrze?). Na mysl o tym, ze jeszcze niedawno w reprezentacji grali defensywni pomocnicy klasy Kaluznego czy Sobolewskiego, a dzisiaj taki Bandrowski...to naprawde...

2 akcje w ciagu 30 minut spotkania ze 105 druzyna w rankingu FIFA... :D!

dynek.pl 20.01.2010 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 844109)
a nasi ? nie wiem ile to juz milionów jest wart ten Sadlok, ale w tym momencie tak został okiwany, że aż na dupie sobie siadł :lol:

nasi sa na wakacjach :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl