Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Kluvi 09.12.2009 15:56

grzechu1991 a widziałeś tą akcje z Małeckim bo ja nie, a jest z tego afera
Gerrarda nie zobaczysz jak klnie na innych bo po 1 nie usłyszysz na tak wielkich stadionach, a po 2 nikt nie będzie donosił na takie zachowanie.

Dla mnie to jest wielka ściema bo od przegranych derbów Mały się zmienił <troszeczkę ale jednak :) >
już nie macha tak bardzo tymi rekami,a skupił się bardziej na ciągnięciu naszej of. gry.

Watts 09.12.2009 16:21

Cytat:

Brazylijczyk Cleber wrócił do Wisły Kraków. A że głupio mu było powiedzieć, że w Rosji się nie sprawdził i że to były dla niego za wysokie progi, zaczął od opowiadania, że tak naprawdę to Wisła jest świetnym zespołem, który w lidze rosyjskiej robiłby furorę. Niech nikt więc nie podejrzewa, że sportowo robi krok w tył. Co to, to nie!

- Poziom ligi rosyjskiej jest zbliżony do polskiej, różnica leży w tym, że w Rosji jest o wiele więcej pieniędzy na pozyskiwanie nowych zawodników. Ale poziom gry jest podobny, każda rosyjska drużyna ma przynajmniej pięciu bardzo dobrych piłkarzy zagranicznych - stwierdził. O faktycznie, to zupełnie jak u nas! Pięciu dobrych piłkarzy zagranicznych znajdziemy w każdym zespole. Na przykład w takim Piaście mają Sedlaczka i... No, Sedlaczka. A w Arce Sakaliewa, w Lechii Cvirika...

Dalej Cleber mówi: - Biorąc pod uwagę organizację klubu, gdyby Wisła grała w Rosji, to co roku grałaby w Lidze Mistrzów... Bez dwóch zdań. Co tam jakieś CSKA, niech się schowają Spartaki, Zenity i inne Dynama. Wisła na podium, rok w rok!

Oj, Cleber, Cleber... Gdyby Wisła grała w Rosji, to co roku grałaby w drugiej lidze. Ale fajnie, że wróciłeś. Jop będzie mógł zająć się polerowaniem glacy.
Weszło show ciąg dalszy. Mam nadzieję że ktoś kiedyś tego tłuściocha Zarzecznego powiesi za jaja. Artykułów o Wiśle z których wyciekał litrami jad było już sporo, ale to zaczyna już być irytujące. Może tak niech ten gruby frustrat pokaże jaja i pisze takie rzeczy w swoim śmiesznym szmatławcu "FN", bo anonimowo w internecie to nawet i ja mogę sobie obrzucać błotem Bogu ducha winnego Clebera.

Szczytem szczytów było obsmarowanie na weszło felietonów Iwana, zamieszczanych w "FN". Zarzeczny i Kmiecik dla sieciowego poklasku są gotowi nawet srać we własne gniazdo.

Bronex 09.12.2009 16:34

Shark pozdrawiam Cię ciepło. Nie sprowokujesz mnie.

Dla mnie temat Patryka Małeckiego i jego wywodów pod adresem piłkarzy Ruchu jest zamknięty. Było minęło. Jestem pewny ,że wcześniej czy później jedni i drudzy ,w tej czy innej formie się "dogadają". Jeżeli wyzywanie ma być usankcjonowane jakimiś emocjami dobrze niechaj i tak pozostanie. Gazety też pewnie kłamią i chcą zniszczyć kulturalnego , ciepłego Patryka Małeckiego. Jestem pewien ,że ta postać będzie przyczynkiem do dyskusji na tym forum jeszcze nie jeden raz.

A propos tego grania i zwania na boisku. Miałem przyjemność kiedyś znać świetnie zapowiadającego się piłkarza ,który grał jako etatowy prawy obrońca w jednym z zespołów byłej 4 ligi. Co więcej miałem przyjemność grać z nim w jednym bloku defensywnym, w jednym zespole. Ja traktowałem piłkę zawsze jako zabawę ,amatorkę , z której nie będę się żywił. On z piłką wiązał całe swoje życie , cały czas prawił co sobie kupi jak dostanie już pierwszą dobrą pensję. Piłkarsko był bardzo perspektywiczny. Każdy to mówił. Każdy laik to mówił ale też wielu fachowców to dostrzegło. Przyszedł taki dzień ,że przyjechał przedstawiciel klubu wtedy pierwszoligowego ,cholernie znanego wtedy klubu z topu i zaproponowano mu kontrakt. Oczywiście wielka radość. Dla mojego znajomego to było ukoronowanie marzeń na tym etapie. Niestety mój koleżka miał jedną brzydką przypadłość był wrednym chamem na boisku. A to kogoś opluł jak nie patrzył. A to naubliżał solidnie nie przebierając w słowach. Piłkarzom ,sędziemu , trenerowi gości , potrafił nawet pójść pod trybunę kibiców gości i dupę pokazać. I pewnego razu był taki meczyk w którym grał przeciwko dość doświadczonemu prawie 35-letniemu pomocnikowi na swojej stronie. I też swoim zwyczajem puścił mu wiązankę przy jakieś okazji. Ten koleś nic się nie odezwał. Minęło jakieś 15 minut i tak wszedł w niego wślizgiem ,że ten wielce wygadany piłkarz, który już widział oczami wyobraźni jak biega po boiska pierwszej ligi zdobywa bramki , do dzisiaj chodzi o kulach i pije browary na ławce pod blokiem.

PS. Co jest nieprawdziwego w tym co pisze Weszło.com o wypowiedzi Clebiego. Każdy kto zna ligę rosyjską to komentarz tego anonima z Weszło.com uzna za prawdziwy.

BRTS39 09.12.2009 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 827806)
Nie Ty jeden 'leżałeś' za Małego :lol:

I to nie chodzi o to żeby dopieprzać się do niego o byle co, ale Mały musi trochę odpuścić bo zmarnuje sobie karierę i to też nie chodzi o to by z niego drugi Boguski się zrobił

ps Bramkarz roku - Mariusz Pawełek - leże :lol: , jeszcze tylko brakuje Łobo jako pomocnika roku.

Chyba nie masz nic do Rafała ? ja go lubie taki jaki jest . Przynajmniej gra konkretnie.

Vuko 09.12.2009 18:16

Według mnie:

Cytat:

Piłkarz roku:
Paweł Brożek (Wisła Kraków)

Najlepszy bramkarz Ekstraklasy:
Jan Mucha (Legia Warszawa)

Najlepszy obrońca Ekstraklasy:
Marcelo (Wisła Kraków)

Najlepszy pomocnik Ekstraklasy:
Sławomir Peszko (Lech Poznań)

Najlepszy napastnik Ekstraklasy:
Paweł Brożek (Wisła Kraków)

Odkrycie roku - nadzieja na Euro 2012:
Patryk Małecki (Wisła Kraków)

Trener roku:
Maciej Skorża (Wisła Kraków)

rafkur 09.12.2009 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 827833)
Chyba nie masz nic do Rafała ? ja go lubie taki jaki jest . Przynajmniej gra konkretnie.

Koledze chodziło raczej o to, że Pan Małecki raczej nie osiągnie poziomu Pana Boguskiego na żadnej płaszczyźnie :-)

Wojtas 09.12.2009 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coach (Post 827813)
Sytuacja jak dziesiątki innych, tytuł gazety, która to info podała nakazuje się zastanowić czy takie wydarzenie w ogóle miało miejsce, a wy sie napinacie jakby nie wiadomo co się stało :)

Bo to jest tak ze Wisla wygrala ,chłopaki w kółku sie pocieszyly no to trzeba szybko przerwać ta sielanke,bo w Wisle dzieje sie dobrze..

nie widzicie ze to jest wszystko pieknie wykreowane??takie mącenie wody ktora chwilowo sie uspokoiła

nie ma sensu wogole sie nad tym rozwodzic ,bo takich sytuacji w KAZDYM meczu jest po kilkanascie

nie robcie z piłkarzy Miodkow czy Bralczykow

Fuks 09.12.2009 22:46

przypominam ze te oscary to nie jest nagroda za 2008/2009 tylko za 2009. Wiec Paweł Brożek nie powinien raczej dostac zadnej nagrody - na wiosne kontuzja i pozniej raczej dosc slaba postawa, a teraz na jesien kilka asyst i bramek, ale ponizej swojego poziomu. Swoja droga do dupy to jest, nagroda za rok 2009 a kazdy mysli tylko o rundzie jesiennej, a wiosne juz zapomina. Bo co robi tu Niedzielan? Sobiech?

qchar90 09.12.2009 22:56

troche zabardzo rozdmuchali ta sprawe z Małeckim.
Przecież kto grał w piłke to wie ze w czasie gry towrzysza emocje, mozna przeciwnika nienawidziec na boisku, nie kiedy dochodzi do zgrzytow itp. Ale po meczu kazdy przybija piatke i jest ok. Nikt nie placze w TV ze ktos cos komus powiedzial i obrazil.

fialo 09.12.2009 23:21

Andrzejek przegrał, wyszedł na debila biegnąc z pyszczkiem do Skroży, to musiał się poskarżyć kolegom z weszlo.com, jaki to Patryk jest niewychowany, niekulturalny i w dodatku używa brzydkich wyrazów. Do tej pory, przyznaję się bez bicia, lubiłem czytać weszlo, ale teraz mnie wkur**li na maksa. Owszem, Mały do najinteligentniejszych ludzi nie należy, ale publiczne obsmarowywanie go i powątpiewanie w jego zdolność obsługi sztućców jest chamskie i nie na miejscu. Skoro panowie z weszło są tacy dystyngowani, to dlaczego w co drugim ich artykule są słowa na k, ch, itd.

Piłka to emocje, kiedyś graliśmy z kumplami z reprezentacją Salezjańskiego Seminarium Duchownego i zdziwilibyście się jakie tam słowa padały z ich strony, zapewniam że nie była to "motyla noga" czy "niech to dunder świśnie". Skoro nawet w osobach duchownych futbol wyzwala takie emocje, to czy można oczekiwać od prostego chłopaka - Małeckiego, podczas meczu ligowego, kultury Bogusława Kaczyńskiego? Nie. Zresztą każdy z nas klnie, język polski jest zaśmiecony, nie ma co się oszukiwać, bo inaczej wychodzi się na hipokrytę.

A Jeleniowi i Janikowi trzeba dać kopa w dupę. Wybrali - woleli Grajpek niż Wisłę Kraków, ich sprawa. Swoją drogą ciekawe kto i ile promili miał w krwi, ten co się dobijał do Skorży w nocy;) Mam pewien typ, jest on raczej oczywisty:)

el Nuero 10.12.2009 00:44

Wiadomo, że trudno bronić czyichś wyzwisk, jednak pamiętajmy że Małecki to piłkarz zupełnie innego typu niż "ksiądz" Boguski (na pewno nie taki spokojny). Zresztą, sam byłem ministrantem i wielokrotnie graliśmy w nogę na proboszczowskiej łące pod kościołem. Czasem jakaś chol... poleciała, ale obywało się bez większych złośliwości. Innym razem obserwowałem mecz księży i policjantów, i graczom z obydwu stron zdarzało się zakląć, zwłaszcza po nieudanym zagraniu czy straconej bramce. Piłka to emocje - chodzi jednak o to, by nie poniżać innych i - zwłaszcza PO meczu - nie wdawać się w polemiki, które pewni dziennikarze wykorzystają przeciw zawodnikowi.

Kluvi 10.12.2009 08:36

http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html

czytaliście to? jeśli to prawda to po prostu potwierdza że nie ma u nas polityki transferowej ;/
to mógłby być wreszcie prawdziwy wychowanek w 1 składzie...

palczi 10.12.2009 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 828064)

czytaliście to? jeśli to prawda to po prostu potwierdza że nie ma u nas polityki transferowej ;/
to mógłby być wreszcie prawdziwy wychowanek w 1 składzie...

to jest wychowanek Clepardi Krakow...

A tak nawiasem ludzie na forum pisza ``dac szanse Leszczakowi`` , ``wpuscic Leszczaka`` itp .I maja racje bo ten chlopak naprawde potrafi grac w pile,dobra technika ,jednym slowem na tle osiedlowego boiska sie mocno wyroznial .Podobno jednak dostal od Wisly mieszkanie i sos i mu sie w d...pie po**balo kiedys tam.Teraz niby wrocil na wlasciwe tory;)

Pzdro

Mario Nh 10.12.2009 09:33

Naoglądali się Ligi Mistrzów no i odbiło chłopakom :lol:
Tylko szkoda że w przerwie Małecki nie widział tego:
http://www.youtube.com/watch?v=gph4kvoUZvU

" TY ****"

:-)

Kao 10.12.2009 10:26

Co do weszlo, to ile razy obsmarowano tam Legię (wszystkich: działaczy, kibiców, trenera, piłkarzy, a nawet sztabu) albo Lecha ("frajerzy" ciągnie się za nimi od marca). Nie zanosiłbym się więc aż takim klangorem. Widać zresztą po wpisie Kowalczyka na blogu. Fakt, że połowa tam pisujących jest za Legią, ale to było kiedyś, myślcie ludzie, tam pisują ci, co z niejednego pieca chleb jedli i jakiekolwiek bitwy za barwy dawno wiszą im i powiewają (o czym sami napisali całkiem niedawno).

Bez paranoi. Inną sprawą jest buractwo Niedzielana, który na bank doniósł na Małeckiego.

PS Serwisem nie kieruje Zarzeczny, to zupełnie inny styl. Bardziej zalatuje hardcore'owym Stanowskim, tudzież z ludźmi z Polsatu, ponieważ tylko raz kiedykolwiek wspomniano o nich, a koncerny canal+ i iti obsmarowywane są tam dosyć często.

Zwierze 10.12.2009 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 828070)
Naoglądali się Ligi Mistrzów no i odbiło chłopakom :lol:
Tylko szkoda że w przerwie Małecki nie widział tego:
http://www.youtube.com/watch?v=gph4kvoUZvU

" TY ****"

:-)

Zgaduje. Plecy Ferdinanda? Jak się pomyliłem to wybacz.

brylant17 10.12.2009 10:55

http://www.futbolnews.pl/files/(l2tn...m791215212.jpg

Pozostawię to bez komentarza

AYALA 10.12.2009 11:01

coś chyba jest na rzeczy z odejściem Marcelo.Przyjscie Clebera, testy Pazdana.Ehh.. szkoda byłoby stracic tak klasowego stopera.Mam nadzieje że ze 2-3 miliony jakiś zagraniczny klub wypłaci za niego

Kao 10.12.2009 11:21

Oni wszystkich tak sprzedają.

wisl@k_TS 10.12.2009 11:45

Marcelo tak czy siak kiedyś odejdzie, bo facet nie pasuje do tej ligi. Alee żeby traktować poważnie "Futbol News"? Toż to "Fakt" jest bardziej wiarygodną gazetą.

MCX 10.12.2009 13:09

Dziennikarz to taki zawód, że o czymś pisać muszą. W przeciwnym razie nie istniałyby gazety sportowe, tylko agencje prasowe, które po prostu przedstawiałyby fakty dokonane. Przyszedł Cleber, w tekście cytują Wilczka, który zapowiada, że z wypożyczenia ściągamy Kowalskiego i temat na artykuł gotowy - odchodzi Marcelo. Poza tym żadnych konkretów, bo pisanie o zainteresowaniu Olympiakosu czy Panathinaikosu nie biorę na poważnie.

kristos 10.12.2009 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 828141)
bo pisanie o zainteresowaniu Olympiakosu czy Panathinaikosu nie biorę na poważnie.

A dlaczego ,jeśli wolno spytać ?

brylant17 10.12.2009 13:17

kristos fakt sprzedawał Marcelo do Olympiakosu za 2 miliony i sprzedał :lol: tylko ,że jakimś dziwnym fartem gra nadal w Wiśle :P

MCX 10.12.2009 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 828143)
A dlaczego ,jeśli wolno spytać ?

Łączenie osoby Marcelo z Olympiakosem trwa już bodajże od roku i przez ten czas to cały czas jest wyłącznie fakt prasowy. Żadnych konkretów, negocjacji, oficjalnej oferty - nic takiego nie było. Stawiam to na równi z domniemanym transferem Sobolewskiego do Manchesteru City. Szum medialny i tyle.

IncognitoTSW 10.12.2009 14:25

Fakt nie powinien nic pisać na ten temat bo już przecież wg nich Marcelo od dawna gra w Olympiakosie Pireus.

1q2 10.12.2009 15:07

Z drugiej strony w Wiśle musi być ciśnienie na 1 duży transfer bo jesteśmy na sporym minusie.Jako że o milionach za Brożka można zapomnieć, zostaje właściwie tylko Marcelo, szczególnie że jego runda była wyśmienita.Dlatego nie lekceważył bym tych doniesień.

ps pisałem gdzie indziej że nie chciałbym by przyjście Clebera oznaczało odejście Marcelo ale umówmy się - Marcelo odejdzie prędzej czy później - jeśli miało by to oznaczać wzmocnienia w innych formacjach , to może to nie było by złe wyjście

Zwierze 10.12.2009 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 828191)
Z drugiej strony w Wiśle musi być ciśnienie na 1 duży transfer bo jesteśmy na sporym minusie.

Napisz mi proszę i inni wypowiadający się w tym stylu?
1. Dlaczego powtarzacie te brednie pisane przez pismaków (mam nadzieję że brednie)?
2. Czy ktoś z zarządu to potwierdził, tzn że jesteśmy na minusie i musimy sprzedawać?
3. Może jednak nie jesteśmy na + a nie na -?
4. Jeżeli jest takie straszne ciśnienie dlaczego nikt nie poszedł po meczach z Lavedią? Było kupie czasu:?
5. Dlaczego 2 raz z rzędu zdobywamy MP i jesteśmy liderem tabel jak wg pismaków od ok 3 lat już Cupiał zabrał zabawki i uciekł?
6. Od pół roku Marcelo sprzedany! Jak byś mi mógł odpowiedzieć w którym klubie gra?

Nie mówię że tak nie będzie ale proszę Was przynajmniej nie piszcie o czymś o czym tak naprawdę nikt z nas nie ma pojęcia albo prawie nikt!

1q2 10.12.2009 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 828201)
Napisz mi proszę i inni wypowiadający się w tym stylu?
1. Dlaczego powtarzacie te brednie pisane przez pismaków (mam nadzieję że brednie)?
2. Czy ktoś z zarządu to potwierdził, tzn że jesteśmy na minusie i musimy sprzedawać?
3. Może jednak nie jesteśmy na + a nie na -?
4. Jeżeli jest takie straszne ciśnienie dlaczego nikt nie poszedł po meczach z Lavedią? Było kupie czasu:?
5. Dlaczego 2 raz z rzędu zdobywamy MP i jesteśmy liderem tabel jak wg pismaków od ok 3 lat już Cupiał zabrał zabawki i uciekł?
6. Od pół roku Marcelo sprzedany! Jak byś mi mógł odpowiedzieć w którym klubie gra?

Nie mówię że tak nie będzie ale proszę Was przynajmniej nie piszcie o czymś o czym tak naprawdę nikt z nas nie ma pojęcia albo prawie nikt!

1. Ja się odwołuje tylko do logiki a nie do brukowców.
2 i 3. Otóż mówił, pewnie nasz prezes - nie chcę mi się szukać ale była mowa o kilku milionach zł z powodu nie awansowania do LE i grania 'na wyjeździe' - zresztą jest to chyba oczywiste. chyba że o czymś nie wiem(typu że za MP dostaje się miliony euro)
4.A serial z Brożkiem to co niby to było? - czekali do ostatniego dnia a potem już było za późno.Poza tym na szczęście nie jesteśmy w takiej sytuacji że dziś odpadamy a jutro musimy łatać budżet
5. Nie kumam do czego pijesz, jak do pismaków to pogadaj z nimi a nie ze mną.Jak dla mnie pisanie o Wielkiej Wiśle jest tak samo śmieszne jak i pisanie o jej upadku, zabraniu zabawek itp.
6.Sprzedawałeś go ze masz takie informacje?Czepiasz się **** wi czego.Sprzedaż Marcelo jest nieunikniona, czy teraz, czy za pół roku czy za rok.To trzeci gracz po Uche i Błaszczu który ma szanse na całkiem niezłą karierę - tamci szybko odeszli, to może mądralo mi powiesz dlaczego w tym wypadku ma być inaczej?

7 I nigdzie nie pisałem że już, do Grecji czy gdziekolwiek indziej - pisałem tylko że nie można tego lekceważyć, bo to wydaje się logiczne, patrząc na naszą politykę transferową - pisząc wprost - jak będzie dobra oferta to Marcelo odejdzie, tak było i jest od dawna w naszym klubie

Piotrek87 10.12.2009 16:19

Ochłońcie z tymi plotkami. Diaz już miał grać we Francji, Sobol Bóg wie gdzie, o Brożka bije się pół Europy i tak dalej. Prawda jest taka, że nasza liga jest na poziomie lig: Azerbejdżanu, Malty, Armenii patrząc po osiągnięciach pucharowych. Piłkarze z naszej ligi nie są żadnym towarem dla drużyn z zachodu. Wypromować się można poprzez grę w pucharach albo reprezentacji. Osiągnięcia na naszym podwórku dla drużyn z zachodu są tyle warte co jak my śmialiśmy się z Dudu króla strzelców ligi indyjskiej. Przepraszam w naszej lidze obecnie jest jeszcze jeden super snajper- Beuno z Odry- król strzelców ligi maltańskiej. Menedzerowei z zachodu niby czym mają się zachwycać w grze Marcelo? Niby solidny obrońca z jakiejś polskiej ligi i strzelił aż 5 bramek? Dziennikarze w Polsce uwielbiają robić takie spekulację a jak przychodzi co do czego to nikt nigdzie nie odchodzi. Przykład na wypromowanie się poprzez puchary: Andriejev czy jak mu tam z levadi został kupiony przez Almerie z Primiera Division. Nie wnikam czy gra tam czy nie ale pytanie moja brzmi kiedy z Polski ktoś został kupiony do Hiszpani? Wojciech Kowalczyk?a zapomniałem o nigeryjczyku Uche ale to chyba wyjątek potwierdzający regułę. Wątpię czy Marcelo odejdzie gdziekolwiek.

element 10.12.2009 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 828201)

Wilczek. Poza tym nie trzeba być ekspertem w w tych sprawach bo są to rzeczy oczywiste.

Skoro Poznaniacy stracili niecałe 14 mln zł (puchary, gra we Wronkach, niechęć sponsorów do reklamy na tymże pastwisku itd) to można jedynie domniemać ile straciła Wisła.
Można rzec że nie dużo w porównaniu z 3 bańkami, które Filipiak chce wydać na transfery chcąc zrobić prawdziwą furorę na Polskim podwórku i w pucharach ale jednak.

Marcelo z zamkniętymi oczami poradziłby sobie w solidnym klubie i zapewne nie chodzi o brak ofert.
To jest chłop z innej bajki, poza tym jestem pewien że nie jedzie na pełnych obrotach.
Tylko na takich, które starczają na Polską ligę.
Problem tkwi w tym czy klub zdecyduje się go sprzedać chcąc zapchać w jakimś stopniu dziurę budżetową czy jednak go zostawią co będzie równoznaczne z dużym powiększeniem szans Wisły na Mistrzostwo.

Sobol, Głowa czy Marcelo to 40% siły rażenia Wisły.

I wierze że wybiorą drugą opcję, mając na uwadze że sam Marcelo chciałby chociaż do końca sezonu całować herb Wisły po zdobyciu gola.

Peroslaw88 10.12.2009 16:43

Przypomnę słowa prezesa Wilczka po meczu z Levadią: Spokojnie jesteśmy 1-2 miliony euro w plecy

Zwierze 10.12.2009 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 828244)
Przypomnę słowa prezesa Wilczka po meczu z Levadią: Spokojnie jesteśmy 1-2 miliony euro w plecy

Jak dla mnie to owszem ale w kontekście tego że powinniśmy przejść tą całą Levedie a nie że kasy brakuje

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 828241)
Wilczek. Poza tym nie trzeba być ekspertem w w tych sprawach bo są to rzeczy oczywiste.

Jak dla mnie to jednak chyba trzeba być ekspertem żeby wiedzieć ile kasy ma Wisła w tym momencie.
Ja tego nie wiem

buczo1985 10.12.2009 17:55

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czka_od_wisly/

Chłopaki połapali kontuzje to mają i czas na duże zakupy:)
A tak na poważnie piękny i szlachetny gest ze strony Wisły. Oby więcej takich akcji!!

polska.mysl.szkoleniowa 10.12.2009 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 828091)
coś chyba jest na rzeczy z odejściem Marcelo.Przyjscie Clebera, testy Pazdana.Ehh.. szkoda byłoby stracic tak klasowego stopera.Mam nadzieje że ze 2-3 miliony jakiś zagraniczny klub wypłaci za niego

Tak sobie pomyślałem, że to by były wspaniałe wieści. W sytuacji gdy i tak nie budujemy wielkiej drużyny na wielkie europejskie podboje, gdy w budżecie brakuje pieniędzy na godziwą pensje dla chociażby Clebera, gdy wreszcie nadszedł czas by zorganizować klub, system szkolenia, scoutingu w cywilizowany sposób. Mamy obrońcę, który odstaje poziomem od reszty składu i reszty ligi. O mistrzostwo można walczyć i bez niego, a 2-3 miliony euro to dla takiego klubu jak Wisła, w takim zadupiu jak Polska mnóstwo pieniędzy.

Wojtas 10.12.2009 23:47

Chyba kazdy wie ze Marcelo to nalezy zyczyc tylko zdrowia ,bo chlopaka czeka gra w naprawde dobrym zachodnim klubie.

U nas srodek Glowacki-Cleber tez bylyby solidny a w razie czego jaky ktorys wypadl bylby Kowalski i Jop.

Akurat srodek obrony mam solidnie juz zagospodarowany.
Ja bym skupil sie jednak nad napastnikiem jesli byla by juz kasa z Marcelo ,albo chociaz jakas jej czesc.

Grantar 11.12.2009 07:42

Załamka ......

manson777 11.12.2009 07:55

i potwierdzenie za 90minut i DP:
"Łukasz Garguła przejdzie kolejną operację kolana

Piłkarz Wisły Kraków Łukasz Garguła musi przejść kolejną operację kolana - informuje "Dziennik Polski".

- Volker Fass. To nazwisko zapamiętam do końca życia - mówi Łukasz Garguła, którego czeka kolejna operacja. Piłkarz Wisły przeżywa zdrowotny dramat. Pod koniec października wrócił do gry po 8 miesiącach rehabilitowania kolana po operacji więzadła, a teraz okazuje się, że będzie musiał przejść następny zabieg. Na razie nie wiadomo, kiedy będzie znów gotowy do gry.

- Operację wykonaną przez Volkera Fassa w niemieckim Freiburgu trzeba poprawić - przyznaje Garguła. Czeka go zabieg artroskopii, podczas którego wszystko ma zostać poprawione. Na razie nie wie jeszcze, gdzie zostanie przeprowadzony. Nie potrafi również określić, jak długo potrwa rehabilitacja. Z powodu komplikacji zawodnik może mieć jednak z głowy wiosenną rundę ekstraklasy. - Teraz myślę tylko o tym, aby mieć zdrowe kolano - podkreśla "Guła". Kliniki, w której zostanie przeprowadzony zabieg szuka w kraju i za granicą.

- Przy dalszym kontynuowaniu treningów i graniu mogłoby się jednak z kolanem stać coś poważniejszego. A tak jeszcze przez miesiąc popracuję indywidualnie i od stycznia rozpocznę z drużyną przygotowania do nowego sezonu w pełnym obciążeniu - podkreślał przed miesiącem zawodnik, który ma na koncie 16 występów w reprezentacji Polski.

Teraz Garguła wie już, że problem jest dużo większy. - Wróciłem do gry, ale cały czas czułem dyskomfort. Początkowo myślałem, że to sprawy przeciążeniowe. Teraz wiem, że bez poprawienia poprzedniej operacji się nie obejdzie - wyjaśnia Garguła. Zaznacza, że na pewno nie doszło do ponownej kontuzji kolana z powodu przeciążenia."

****a mać

Jazon 11.12.2009 08:20

Kontuzje w Wiśle świeżo sprowadzonych zawodników mających być jej nadzieją to jakieś istne fatum...

P.S. Ciekawe czy Wiśle należy się jakieś odszkodowanie za spartaczoną operację Garguły? Czy ubezpiecza się od takich rzeczy?

Peroslaw88 11.12.2009 08:34

Kolejny Dawidowski w Wiśle...

skeba 11.12.2009 08:59

Zalowalismy 150-300 tys euro, gdybysmy wylozyli to by gral u nas i kontuzji nie byloby, a tak pozwolilismy mu grać w Bełchatowie i mamy. Dawidowski, Niedzielan 2.
Mamy nieziemskiego pecha, bo kontuzji nie przewidzisz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl