Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

master777 19.01.2011 08:53

Oczywiście przekręt sportowy nie byłby sobą, gdyby nie napisał, że Meliksona wystraszyły media... Trochę to irytujące ze strony dyrekcji tamtego klubu, no ale widocznie taka ich mentalność.

emjot 19.01.2011 09:00

w DP twierdzą że sprawy Alhassana nie było.
"Podobno jego menadżer rozsiewał plotki o domniemanym transferze do Wisły. To bzdura - oświadczył Valx"

:lol:

dynek.pl 19.01.2011 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1037692)
w DP twierdzą że sprawy Alhassana nie było.
"Podobno jego menadżer rozsiewał plotki o domniemanym transferze do Wisły. To bzdura - oświadczył Valx"

W DP wypowiada sie tez menadzer Meliksona, cytuje z pamieci: " ... nawet jesli Melikson dotrze do Krakow to nie jest powiedziane, ze podpisze kontrakt na 100% ... szanse transferu oceniam na 50% ..."
Oczywiscie w tym samym artykule wielki Stan twierdzi, ze wszystko jest dograne - jeden mecz i koles jest niby nasz.

flamengista 19.01.2011 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1037693)
W DP wypowiada sie tez menadzer Meliksona, cytuje z pamieci: " ... nawet jesli Melikson dotrze do Krakow to nie jest powiedziane, ze podpisze kontrakt na 100% ... szanse transferu oceniam na 50% ..."
Oczywiscie w tym samym artykule wielki Stan twierdzi, ze wszystko jest dograne - jeden mecz i koles jest niby nasz.

Ja myślę, że Stan Valcxs przeszedł wewnętrzne szkolenie z PR w Tele-fonice. A nauki pobierał od samego Jurczyńskiego.

Dementowanie wychodzi mu już całkiem nieźle, a za chwilę zacznie dementować samego siebie. Robi chłopak postępy.

Myślę, że pod koniec okienka dowiemy się, że nigdy nie mówił, że napastnik jest potrzebny i że takiego sprowadzi. Zamiast wysokiego napastnika postawią Małego na szczudłach - chłopak właśnie to trenuje. I będzie git.

emjot 19.01.2011 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1037693)

widziałem to ale nie chciałem już towarzystwa załamywać do reszty :lol:

1q2 19.01.2011 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1037702)
widziałem to ale nie chciałem już towarzystwa załamywać do reszty :lol:

I to tak z rana.Znów nauczyciele będą się zastanawiać, czemu oni tacy przybici w szkole :)

bridgeburner 19.01.2011 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1037686)
...
"Idzie nam super i sprzedajemy z dużym zyskiem..." kogo? Marcelo plus w dużo mniejszym stopniu Diaz... ktoś jeszcze?

Nie przejmuj się, nikogo
Właściwie w tym i w nastepnym okienku do sprzedaż zostaja tylko Mały za max 2 mln E i Kirm za max 1,5 mln
Reszty sie sprzedać nie da za sume co by Cupiała satysfakcjonowała( czyt wiecej niz 0,5 mln E)

el Nuero 19.01.2011 10:22

Ile w tym prawdy?

Trochę odgrzewanych kotletów apropos Feczesina, za włoskim tuttomercatoweb:

Cytat:

Secondo indiscrezioni raccolte in Ungheria da TMW, l'attaccante del Brescia, Robert Feczesin (24), potrebbe lasciare il club lombardo nel corso della sessione di mercato attualmente in corso. Il giocatore viene tenuto sotto osservazione dal Wisla Cracovia, che però starebbe valutando anche altri giocatori per il proprio reparto avanzato.
Czyli: według przecieków, zebranych na Węgrzech przez TMW, 24-letni napastnik Brescii, Robert Feczesin, może opuścić klub z Lombardii podczas obecnego okienka transferowego. Piłkarz jest uważnie obserwowany przez Wisłę Kraków, która ocenia również innych graczy w kontekście wzmocnienia własnego składu.

Pożyjemy, zobaczymy. Na razie dużo pisania, mało konkretów :-/

pawelwislak 19.01.2011 10:54

Mi się wydaje że Holendrzy dopiero teraz się zorientowali jak bardzo się dali wkręcić. Zwłaszcza Valcx który myślał że jakiekolwiek środki będzie miał do dyspozycji wg własnego uznania a tu na wszystko potrzebna zgoda, nie bierze się pod uwagę ich decyzji przy sprzedawaniu nie bierze przy kupowaniu bo tu najważniejsza jest cena. Dlatego coś czuję że może się skończyć wielkim wałem i odejściem Holendrów w marcu po tym jak nikt nie dał im warunków do pracy...

P.S. Najgorsze to że dali się włożyć do tej maszyny propagandy i zaciemniania sytuacji... Że tak zacytuje klasyk: "Przynajmniej liga będzie ciekawsza"

polska.mysl.szkoleniowa 19.01.2011 10:55

Wywiad z Sobolem:

W lecie kończy się Panu kontrakt. Gdy ostatnio zapytaliśmy o tę sprawę dyrektora sportowego Wisły, Stana Valcksa, stwierdził, że w umowie jest opcja, która pozwala klubowi przedłużyć kontrakt o rok. A jak Pan podchodzi do tej sprawy?
Jeśli Wisła zdecyduje się na skorzystanie z tej opcji, to bardzo chętnie zostanę w Krakowie. Fizycznie czuję się dobrze. Nigdy nie miałem problemów z przygotowaniem, więc stać mnie jeszcze na dobrą grę.

Hahahaha, jak jeszcze Sobola spuszczą z tej drużyny, to tu już nie wiem, kto będzie grał; Łobo kapitanem zostanie chyba.

AYALA 19.01.2011 11:13

Kornel Salata którym sie interesowaliśmy niedawno przeszedł za 250 tyś € do FK Rostów
http://www.bratislavskenoviny.sk/naj...page_id=210550

tomasz_19 19.01.2011 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1037731)
Kornel Salata którym sie interesowaliśmy niedawno przeszedł za 250 tyś € do FK Rostów

to pokazuje, że za stosunkowo małe pieniądze można wyciągnąć solidnego gracza, do tego reprezentanta kraju... inną kwestią jest to czy chciałby u nas grać, ogólnie rzecz biorąc.

zbymak 19.01.2011 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1037731)

Chyba 250 tys x 4

1q2 19.01.2011 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1037739)
Chyba 250 tys x 4

W Rostowie też masz swoje wtyki :lol:?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelwislak (Post 1037724)

P.S. Najgorsze to że dali się włożyć do tej maszyny propagandy i zaciemniania sytuacji... Że tak zacytuje klasyk: "Przynajmniej liga będzie ciekawsza"

A ja myślę że dokąd zera na koncie będą się zgadzały to Panowie zostaną.Prędzej sami zostaną zwolnieni, bo przecież cel jest jasny a na dziś jest on niewykonalny.

tupet 19.01.2011 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelwislak (Post 1037724)
Mi się wydaje że Holendrzy dopiero teraz się zorientowali jak bardzo się dali wkręcić. Zwłaszcza Valcx który myślał że jakiekolwiek środki będzie miał do dyspozycji wg własnego uznania a tu na wszystko potrzebna zgoda, nie bierze się pod uwagę ich decyzji przy sprzedawaniu nie bierze przy kupowaniu bo tu najważniejsza jest cena. Dlatego coś czuję że może się skończyć wielkim wałem i odejściem Holendrów w marcu po tym jak nikt nie dał im warunków do pracy...

i ta wersja niestety jest najprawdopodobniejsza :-/

GBO 19.01.2011 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 1037725)
Wywiad z Sobolem:

W lecie kończy się Panu kontrakt. Gdy ostatnio zapytaliśmy o tę sprawę dyrektora sportowego Wisły, Stana Valcksa, stwierdził, że w umowie jest opcja, która pozwala klubowi przedłużyć kontrakt o rok. A jak Pan podchodzi do tej sprawy?
Jeśli Wisła zdecyduje się na skorzystanie z tej opcji, to bardzo chętnie zostanę w Krakowie. Fizycznie czuję się dobrze. Nigdy nie miałem problemów z przygotowaniem, więc stać mnie jeszcze na dobrą grę.

Hahahaha, jak jeszcze Sobola spuszczą z tej drużyny, to tu już nie wiem, kto będzie grał; Łobo kapitanem zostanie chyba.

Podaj mi proszę chociaż jedną literkę w tej wypowiedzi Radka, która mogła by sugerować chęć "spuszczenia Sobola z tej drużyny"

wislak68 19.01.2011 11:49

No to żeby poprawić nastrój dodam że w dzisiejszym Fakcie jest wypowiedź Staszka w której zaprzecza że kiedykolwiek interesowaliśmy się Kone (tym z Rumunii).

emjot 19.01.2011 12:00

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,89...Meliksona.html

jest coraz śmieszniej ....

tomasz_19 19.01.2011 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1037756)

mówię, najlepiej zrezygnować z niego, bo sprawa przeciąga się zbyt długo i do tego mieszają w to porządnych kibiców Wisły Kraków, którzy z antysemityzmem mieli do czynienia tylko na lekcjach historii w szkołach...

a pieniądze lepiej spożytkować na porządnego napastnika.

coraz mniej podoba mi się ten nasz "światowy" dyrektor sportowy... dobrze wie że najbardziej paląca jest sprawa z napastnikiem, a ten nam szuka "okazyjnego" Izraelczyka... bezsensu...

gigant 19.01.2011 12:09

Chciałoby się napisać: Bednarz wróć.

Jeszcze jest czas, dajmy go tez Stasiowi.

LuQee 19.01.2011 12:20

a moze ktoś podsumować całą prace Bednarza u nas ?

Marszałek 19.01.2011 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1037739)
Chyba 250 tys x 4

Tak czy siak za dobrego napastnika,który nie potyka się o własne nogi 1 mln euro to żaden pieniądz. W poważanym futbolu oczywiście.

Wszystko miało być gotowe,czasu było co nie miara,braki zespołu znane... a tu nic. Wszystko po staremu widać. Specjalnej różnicy w funkcjonowaniu klubu nie widzę w porównaniu do poprzedników Holendra. Był Bednarz,Mielcarski,Kapka,szlifów w wielkim PSV nie pobierali a takich jaj jak z Meliksonem nie było.

Piszcie i mówcie co chcecie,zaklinajcie rzeczywistość i wszystko co jest dookoła Was. Ale wobec takich dziur w zespole,braków,które powinny być załatwione na wczoraj,obecna sytuacja jest co najmniej kuriozalna. I nie piszcie,że jest to powiew zachodu,sznitu zawodowstwa made in PSV i wypadkowa szerokich kontaktów. I,że należy czekać. Na co się pytam?

Wypatrzyć,przetestować,zbadać i podpisać zawodnika w przyzwoitym czasie potrafi każdy klub w kraju. Nie wiem ile można negocjować z zawodnikami, którzy byliby wzmocnieniem zespołu. Po miesiącu przesyłaniu faksów i rozmów już się mniej więcej wie,czy delikwent będzie chciał u nas grać i czy stać nas na niego. Miesiąc a kto miesiąc negocjuje?Nawet niech będzie te 31 dni, to i tak jak z jednym nie wyjdzie to powinien być ktoś inny w obwodzie.

Proszę Was nie piszcie ,że wszystko jest ok,bo nie jest i to widać gołym okiem. I nie piszcie,że problemem jest tu brak pieniędzy. 1/4 z tego co uzyskaliśmy z transferów można by podpisać ciekawych grajków.

Sam spokojnie i z dozą optymizmu przyjąłem zatrudnienie Holendrów, jako powiem czegoś nowego, no to w sumie mam co chciałem. Tylko,że nie o taki nowe mi chodziło. To już wolę to starsze, Kapkowe.

AYALA 19.01.2011 12:25

i kolejne nazwisko,Brazylijski obrońca Chievo Verona -Lourenco Rincon.Jedne źródła podają że to stoper a inne że prawy obrońca, ma 186 cm i 24 lata.Idealny wiek
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Proud 19.01.2011 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1037765)
Tak czy siak za dobrego napastnika,który nie potyka się o własne nogi 1 mln euro to żaden pieniądz. W poważanym futbolu oczywiście.

To jest stoper, nie napastnik.

Jagul 19.01.2011 12:37

Dla mnie ta cała sprawa z Meliksonem to są jakieś futbolowe jaja. Całe to zamieszanie z jego przyjazdem, to po prostu jakaś kpina. Powoli nastawiam się na jedną z dwóch opcji:
1) w ogóle nie pojawi się w Krakowie
2) pojawi się ale negocjacje padną
Nie neguje tego, że ten zawodnik nie jest nam potrzebny ale jego transfer uznałbym za 3-4 w hierarchii (po napastniku, bramkarzu i ewentualnie obrońcy).

A to co mnie najbardziej irytuje to jakieś obietnice, że "być może w poniedziałek już pojawią się nowi zawodnicy na treningu" to tylko w....ia ludzi, bo zazwyczaj się to nie sprawdza. Lepiej już nic nie mówić i potwierdzać tylko rzeczy, których jesteśmy pewni na 100%.

tomasz_19 19.01.2011 12:39

a możliwe jest, że Melikson jest tylko opcją rezerwową? no wiecie, może mają kogoś lepszego na oku i czekają jak się sprawa potoczy? przecież tak samo niedawno było z Bozokiem, też przeszedł testy medyczne, a i tak podpisano Kirma...

dodo19891989 19.01.2011 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1037776)
a możliwe jest, że Melikson jest tylko opcją rezerwową? no wiecie, może mają kogoś lepszego na oku i czekają jak się sprawa potoczy? przecież tak samo niedawno było z Bozokiem, też przeszedł testy medyczne, a i tak podpisano Kirma...

pewnie pierwszą opcją jest Janusz Gol;) Ciekawe jest to, że Iwański opuszcza Legię...

1q2 19.01.2011 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1037775)
Nie neguje tego, że ten zawodnik nie jest nam potrzebny ale jego transfer uznałbym za 3-4 w hierarchii (po napastniku, bramkarzu i ewentualnie obrońcy).

.

A dla mnie osobiście to nr 1.Gdyby była szansa pozyskać na prawdę konkretnego napastnika to nr 2 ale to jest mało prawdopodobne.Dlaczego nr 1?
Wystarczy przypomnieć sobie naszą grę z poprzedniej rundy.Solidny napastnik był i co z tego?Gra w dużej mierze wyglądała tak że zęby bolały od oglądania.Z całej plejady naszych niby pomocników jedynie Małego i Kirma stać było na zrywy - reszta, szkoda gadać.
Dlatego jeśli Melikson jest tak dobry jak się o nim mówi(a chyba jest bo by takiego ciśnienia tam nie było)to było by to nasze duże wzmocnienie.Tyle że wszystko idzie w tym kierunku że złamią go i tyle będzie z tego transferu.

emjot 19.01.2011 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1037766)
i kolejne nazwisko,Brazylijski obrońca Chievo Verona -Lourenco Rincon.Jedne źródła podają że to stoper a inne że prawy obrońca, ma 186 cm i 24 lata.Idealny wiek

nazwiska można mnożyć bez opamiętania. Fakty są takie że póki co mamy 0-4 w transferach i pewne braki w składzie

bonawentura 19.01.2011 12:58

Melikson to dla mnie również numer 1, bo potrzebny jest nam w środku pola kolejny zawodnik inteligentny boiskowo. Takich nam w zespole brakuje, większość robi dużo zamieszania i nic z tego nie wychodzi. A taki Melikson będzie raczej czymś więcej niż tylko solidnym wzmocnieniem. Zresztą kreator gry też jest ważny, a jak będzie dzięki niemu dużo okazji do strzelania bramek, to i bramki jakoś przyjdą. Nawet z tym Youssufem Kone, o ile w końcu go podpiszą, bo już niby "jest w ogródku..."

Marszałek 19.01.2011 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1037772)
To jest stoper, nie napastnik.

Co to ma za znaczenie. Za gościa,który umie prosto kopnąć piłkę i dobrze się ustawić 1 mln euro to nie pieniądz.

szprotson 19.01.2011 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1037766)

Brazylijski obrońca Chievo Rincón podpisze dzisiaj kontrakt z drugoligowym Grosseto.

cóż,trzeba wierzyć w jedyny transfer czyli Czapę.

E:małą sciagawka dla Stana, żeby w kolejnym okienku ręki w nocniku nie miał :http://www.eurofutbol.pl/news/176020...ami-w-La-Liga/

Szarny 19.01.2011 13:13

Mówicie, że ta sprawa z Meliksonem to frajerstwo, ale jakimi frajerami musieli być działacze BVB kupując Kubę, który w czasie kiedy dopinano szczegóły transferu był kontuzjowany, a w dodatku zanim miał na dobre zostać zawodnikiem Borussii, całą wiosnę spędził u nas. To jest dopiero ryzyko, wyłożyć ponad 3 mln euro, za zawodnika po kontuzji pachwiny i jeszcze zostawić go u obecnego pracodawcy na kolejne pół roku. W tym czasie jakiś drwal w naszej lidze mógł Kubie urwać noge, ale całe szczęście dla Kuby, Wisły i BVB że nic takiego go nie spotkało.

Wg. mnie sprawa z Meliksonem wygląda tak, że szefowa chciała wyciągnąć za ten transfer jeszcze kilka euro. Valcx na to nie przystał, ale uznał też że nie warto z niego rezygnować. Do wyboru więc miał - albo 50/100 tys euro więcej, żeby mieć go w Wiśle od razu, albo cena wcześniej ustalona, ale zawodnik trafi do nas z tygodniowym poślizgiem.

Biorąc pod uwagę rozrzutność Cupiała, to że Melikson jest w trakcie sezonu, przygotowany jest do gry na teraz i na pewno jego przygotowania w Wiśle wyglądałyby nieco inaczej niż reszty zawodników to Staszek wybrał najlepsze rozwiązanie.

Bo jeżeli faktycznie jest to zawodnik dla nas bardzo ważny (600 tys euro), to nie możemy unosić się dumą i zrywać rozmowy z Hapoelem, bo być może na podobnego zawodnika z innego klubu nas nie stać.

Uran235 19.01.2011 13:28

Teraz proponuję kubeł zimnej wody na ochłodę dla wszystkich, którzy ekscytują się tym, co napisze gazeta A albo portal B.

Artykuł z futbol.pl o niejakim Kewie Jaliensie i naszym nim zainteresowaniu:
Cytat:

Wisła pytała o obrońcę AZ Alkmaar

Holenderski obrońca Kew Jaliens jest brany pod uwagę jako kandydat do gry w Wiśle Kraków. Sprowadzenie doświadczonego stopera AZ Alkmaar sondował trener Robert Maaskant. - Rozmawialiśmy z różnymi holenderskimi zawodnikami - przyznaje szkoleniowiec.

Maaskant i dyrektor sportowy Wisły, Stan Valckx przeprowadzili podczas zimowej przerwy kilka nieformalnych rozmów z zawodnikami grającymi w holenderskiej Eredevisie. W orbicie ich zainteresowań znalazł się dziesięciokrotny reprezentant Holandii - Kew Jaliens.

Po odejściu Pawła i Piotra Brożków, a także Mariusza Pawełka i Clebera, klub z Reymonta wymaga wielu wzmocnień. - Potrzebujemy bramkarza, środkowego obrońcę i środkowego napastnika, żeby wzmocnić zespół - twierdzi Maaskant. Wisła jednak bierze pod uwagę wielu kandydatów. - Przyznam szczerze, że szukamy ich dosłownie wszędzie - dodaje trener.

Jeden z tropów prowadzi do jego ojczyzny. Mocno zadłużone AZ Alkmaar jest zainteresowane sprzedażą Jaliensa, ale póki co rezerwowy ostatnio piłkarz, nie otrzymał żadnej oferty. Krakowski klub jednak jeszcze nie zaczął transferowej ofensywy.
http://www.futbol.pl/artykul/99360.html

Pozwoliłem sobi wyboldować zdanko-cytat z Maaskanta, bo jest to dowód, na to jak dziennikarze lecą z czytelnikami w chuja. Skąd pochodzi to zdanko? Ano stąd:

Cytat:

"Za Pawła Brożka? Ibrahimović"

Wisła jako ostatnia z drużyn ekstraklasy rozpoczęła przygotowania do rundy wiosennej, ale warto było czekać. Na podopiecznych Roberta Maaskanta czekała dziś piękna pogoda - mocne słońce i ponad 10 stopni Celsjusza. - Wszyscy narzekają na zimową pogodę w Polsce, a widzę że niepotrzebnie. Jak tak dalej będzie, to nie wiem po co mamy jechać do Hiszpanii - żartował szkoleniowiec Wisły.

Maaskant jest zadowolony także z formy drużyny na pierwszym treningu. - To była długa przerwa, nikt już nie może doczekać się wznowienia gry - stwierdził trener, podkreślając zaangażowanie wszystkich graczy na pierwszych zajęciach.

Niestety, na pierwszym treningu Maaskant nie ma komfortu skorzystania ze skompletowanej drużyny. - Za długo jestem trenerem, by wiedzieć, że nie ma sytuacji idealnych. Trener zawsze będzie prosił o wielu zawodników, ja na przykład prosiłem o czterdziestu, ale ich nie dostałem ;) Ale znam sytuację w klubie, wiem o negocjacjach i nie obawiam się o graczy, których jeszcze nie ma. Mam nadzieję, że w Hiszpanii będą już nowi zawodnicy - tłumaczy szkoleniowiec.

W przerwie świąteczno-noworocznej Wisłę opuściło trzech graczy: Mariusz Pawełek i bracia Brożkowie, wcześniej z ekipą pożegnał się Cleber. - Trudno o nich zapomnieć. Wykonali tu kawał dobrej roboty - podkreślił Holender. - Jestem jednak pewien, że przyjdą do nas nowi gracze z odpowiednimi umiejętnościami. Potrzebujemy przede wszystkich piłkarzy na pozycję tych, którzy nas opuścili, ale szukamy też okazji i w ten sposób przychodzą do nas piłkarze na inne pozycje.

Nie tylko umiejętnościami stricte piłkarskimi kierują się poszukiwacze graczy do Wisły. - Bramkarz musi żyć w bramce, dyrygować obroną, budzić ją - podkreśla Maaskant. Potencjalny następca Pawła Brożka? - Ibrahimović! - odpowiadał trener. - Co, nie chcecie go? A z Holandii to Suarez, ale on chyba idzie do Liverpoolu? - żartem zbywajał sugestie kolejnych wzmocnień. Dodał tylko, że przeprowadził kilka rozmów z graczami z rynku holenderskiego, pytając ich o chęć gry w Polsce i sondując oczekiwaną wysokość pensji, lecz nie przewiduje by w najbliższym czasie pojawił się ktoś z Eredivisie w Krakowie.

Wiadomo już, że Wisłę wzmocnić ma Maor Melikson. Holenderski trener charakteryzuje go następująco: - To bardzo kreatywny zawodnik, który może grać na różnych pozycjach w pomocy - w środku oraz na lewej i prawej stronie, a także jako napastnik, choć przede wszystkim widzę dla niego miejsce w środku pola - mówi Maaskant. - Ma umiejętność asystowania. Nie jest wysoki, ale szybki. Trudno go porównać do któregoś z obecnych graczy, może do Garguły i Boguskiego, którzy wracają do gry po kontuzjach. Dobrze mieć graczy tego typu, kreatywnych pomocników. Będzie miał teraz pewną przewagę nad resztą zawodników, bo przechodzi do nas w trakcie sezonu, zatem jest przygotowany na 90 minut gry w sparingach. Dla wszystkich jego przyjście jest swego rodzaju pobudką do konkurowania o miejsce w składzie.

wislakrakow.com
(redakcja)
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24463

Jak widać, wypowiedź, która posłużyła do stworzenia artykułu na futbol.pl jednocześnie z miejsca niemalże wyklucza przyjście wspomnianego zawodnika do Wisły. Pan Przemysław Gajzler auto artykułu na futbol.pl albo jest wyjątkowo durny i nie potrafi zrozumieć, co Maaskant powiedział, albo ma swoich czytelników za debili świadomie faszerując ich nieprawdziwymi "informacjami".

martonas 19.01.2011 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1037765)

Wypatrzyć,przetestować,zbadać i podpisać zawodnika w przyzwoitym czasie potrafi każdy klub w kraju. Nie wiem ile można negocjować z zawodnikami, którzy byliby wzmocnieniem zespołu. Po miesiącu przesyłaniu faksów i rozmów już się mniej więcej wie,czy delikwent będzie chciał u nas grać i czy stać nas na niego. Miesiąc a kto miesiąc negocjuje?Nawet niech będzie te 31 dni, to i tak jak z jednym nie wyjdzie to powinien być ktoś inny w obwodzie.

Ale skąd ten pomysł, że negocjują z jednym grajkiem miesiąc? Masz jakies źródło takich informacji? Może negocjowali tydzień, a gosc po prostu wybrał Rumunię/Turcję/Włochy/Lecha czy jakis tam inny klub. No to biorą kolejnego z listy, negocjują znowu tydzień, koles wybiera inny klub, no i trzeba negocjować z innym. A czas leci... Ja tam w te wszystkie doniesienia prasowe, zwłaszcza polskie nie wierzę, ale w bardziej wiarygodnych zagranicznych portalach info o ofertach dla choćby Genkowa czy Ubiparipa było, więc coś rzeczywiscie mogło być na rzeczy.

Najbardziej żałosnym zjawiskiem na tym forum jest dobieranie sobie założeń do swojej tezy. Najlepiej wybrać tylko jedną z możliwości, że Stan to jednak amator transferowy, który przez miesiąc z jednym grajkiem nie może się dogadać, a inne możliwości jak np. że on przez ten miesiąc już negocjował z kilkoma grajkami, którzy wybierali inne kluby i SV nic na to nie mógł poradzić (chyba by musiał dwa razy większą pensję im dać, bo co innego miałaby obecnie Wisła do zaoferowania?) Ale oczywiście taka możliwość już za bardzo nie pasuje do waszej koncepcji, więc po co w ogóle brać ją pod uwagę, prawda?

Proud 19.01.2011 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1037793)
Co to ma za znaczenie. Za gościa,który umie prosto kopnąć piłkę i dobrze się ustawić 1 mln euro to nie pieniądz.

Napisałeś "za dobrego napastnika", dlatego sprostowałem.

A znaczenie ma. Zdecydowanie więcej płaci się za napastników, niż za obrońców.

Pomyśl sobie jaki byłby płacz na forum jakby Wisła dała za obrońce milion E. Wszyscy pisaliby że mogli to przeznaczyć na napastnika. :D Ale to już specyfika naszego forum.

Marszałek 19.01.2011 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1037811)

Najbardziej żałosnym zjawiskiem na tym forum jest dobieranie sobie założeń do swojej tezy. Najlepiej wybrać tylko jedną z możliwości, że Stan to jednak amator transferowy, który przez miesiąc z jednym grajkiem nie może się dogadać, a inne możliwości jak np. że on przez ten miesiąc już negocjował z kilkoma grajkami, którzy wybierali inne kluby i SV nic na to nie mógł poradzić (chyba by musiał dwa razy większą pensję im dać, bo co innego miałaby obecnie Wisła do zaoferowania?) Ale oczywiście taka możliwość już za bardzo nie pasuje do waszej koncepcji, więc po co w ogóle brać ją pod uwagę, prawda?

Jeśli negocjujesz z gośćmi co biorą 500 tysięcy za rok,to pewnie,że jeden po drugim odrzucą twoją ofertę. Kim my jesteśmy na rynku transferowym? Niemniej gdy negocjujesz w zakresie gości co biorą 150 200 tysięcy to już coś możesz podpisać. Nie jest możliwe,że każdy z kim negocjujemy podpisze umowę nagle z kimś innym. Poza tym nie wziąłeś pod uwagę jednej rzeczy. Otóż Stan i spółka mieli kupę czasu na negocjacje i dogadywanie się oraz dopinanie nawet najmniejszych szczegółów.

Dokładne czytanie z zrozumieniem nie boli. A ideologię do własnych założeń dorabiasz sam. śmieszne to i straszne. A może skoro tak wszyscy nam odmawiają to nie ma sensu w ogóle rozmawiać?

GBO 19.01.2011 14:08

Ubzdurało się na forum ze Nasz dyrektor sportowy miał bardzo dużo czasu na negocjowanie ewentualnych transferów. Nie wiem kto i skąd ma takie informacje. Moim zdaniem ( patrząc na naszą dotychczasową politykę ) to dopiero po sprzedaży Brożków Stan dowiedział się ile ma pieniędzy do wydania i dlatego są takie opóźnienia w zakupach.

CH. 19.01.2011 14:23

http://www.sport.pl/sport/1,65025,89...Meliksona.html

Osobiście jestem za tym by jednak odpuścił sobie grę w Wiśle bo jak zacznie kminić o co tutaj chodzi to pójdzie się kochać 700 tyś euro, niby to tylko piłkarz ale tez człowiek, zacznie się obrażać, obniży loty i wyląduje w rezerwach, mnie najbardziej dziwi decyzja klubu w sprawie tego zawodnika, dobrze wiedzą jak to wygląda i czego oczekują? że jak zobaczy przykładowo flagę ANTY JUDE to będzie miał nagły zaciąg pod bramkę? co najwyżej swoją chcąc strzelić samobója

Marszałek 19.01.2011 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GBO (Post 1037821)
Ubzdurało się na forum ze Nasz dyrektor sportowy miał bardzo dużo czasu na negocjowanie ewentualnych transferów. Nie wiem kto i skąd ma takie informacje. Moim zdaniem ( patrząc na naszą dotychczasową politykę ) to dopiero po sprzedaży Brożków Stan dowiedział się ile ma pieniędzy do wydania i dlatego są takie opóźnienia w zakupach.

Siedzi tu trochę i chyba przez ten czas coś robił. Przyjmując Twój punkt widzenia należy z 100 % pewnością założyć,że kasa z Marcelo i Głowackiego nie pójdzie na transfery. To wiemy nie od dziś,ale wobec tego Stan jawi się nam jako super fachowiec, dokona uzupełnień z kasy za Brożka,czyli 3 zawodników za 2 mln euro razem. No,czapki z głów. Poza tym skąd wiesz,że dopiero kasa z Brożków idzie na transfery?A może na transfery pójdzie kasa z przyszłej sprzedaży Małeckiego?

Sam Holender raczył powiedzieć,że na pierwszym treningu powinny pojawić się wzmocnienia. To są jego,nikogo innego słowa. Więc tylko rozliczamy go z tego co powiedział. Mowa trawa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl