Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

wislak68 25.01.2015 18:35

Znalazłem na sieci coś takiego:
http://www.fronda.pl/a/korwin-mikke-...ras,46672.html
I otwarte pytanie do korwinowców pojawiających się w tym temacie: nie macie z tym problemu?

wislak68 25.01.2015 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1388603)
Tak się politykę robi (i gospodarkę).
http://polskiportal.net/classifieds/...nich-inwestoro

"Teraz większość zysków z ropy i gazu pozostanie w Rosji" teza z linkowanego artykułu. I moje pytanie: jakich zysków? Przy obecnych cenach ropy i gazu oraz przy ruskich kosztach ich eksploatacji akcjonariusze kacapskich firm gazowych i naftowych przez najbliższe lata będą mieli do podziału tylko gigantyczne straty. Nagłówek powinien brzmieć raczej: "Jak nie robić polityki".

Gwiaździsty 25.01.2015 18:44

Jak się przypomni, ze tak niedawno te pohitlerowskie hieny pisały wiernopoddańcze listy do Putina, to obecność jego wielkiego zwolennika w tym antypolskim gronie, nie dziwi wcale. Widocznie miał być i tyle. Zaraz się pewnie dostaniemy porcję jakichś pokrętnych wytłumaczeń.

wislak68 25.01.2015 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1388559)
polemika ? ha ha ,obrażanie nazywasz polemiką , ten warszawiaczek naprawdę się tutaj panoszy, przynajmniej raz napisz prawdę człowieku "wszelakich zdolności" i "bezgranicznej wiedzy"

Dalej nie wiem co tam ten Mareczek nabroił ale myślę że na forum by się przydał. Chłop jest naprawdę kumaty i pomimo że się z nim z reguły nie zgadzam, to w przeciwieństwie do wynalazków typu york, szpen czy emj10 ma coś do powiedzenia. Zresztą fajnie by było gdyby po odejściu moderatora, który nigdy nie powinien być moderatorem, na forum wróciło przynajmniej kilku z fajnych ludzi ze starych czasów: sędzia, BBBudowniczy, Ela, serek, Arapaho (mam nadzieję że ci niewymienieni nie poczują się urażeni).

IncognitoTSW 25.01.2015 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1388610)
Znalazłem na sieci coś takiego:
http://www.fronda.pl/a/korwin-mikke-...ras,46672.html
I otwarte pytanie do korwinowców pojawiających się w tym temacie: nie macie z tym problemu?

Autonomiczny aczkolwiek niesuwerenny Śląsk jak i każda inna kraina to nic złego przy decentralizacji władzy.

kerim1906 25.01.2015 19:15

wiślak68, nic wielkiego , "zaatakował" mój avatar w bezczelny sposób, wywiązała się "dyskusja" w której mówiąc grzecznie nie trzymał poziomu, nie wiem o co mu chodziło ? jeżeli chodzi o mnie nic do niego nie mam ale nie pozwolę na tego typu zachowania , dodam jeszcze że warszawiaczek emj10 chyba czekał "w blokach" aby go wesprzeć

AS82 25.01.2015 19:41

Jak się posłucha tego Dudy to nie robi on wrażenie zbytnio rozgarniętego ( tak jak jego św pamięci poprzednik). Ten sam rozmiar kapelusza co Hofman czy Błaszczak.

Kocur 25.01.2015 19:42

Wszystkie prawicowe partie w Europie głoszą że Unia to zło i w pełni się z nimi zgadzam.

Za to lewicowe partie trzymają się Unii jak żłoba bo wiadomo że jest szansa na socjal i inne przywileje.

W Grecji wygrywa lewica która chce wystąpić z Unii .... WTF ?!?!

http://repostuj.pl/files/2013/06/201...uid1_50773.gif

sambo 25.01.2015 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1388627)

Za to lewicowe partie trzymają się Unii jak żłoba bo wiadomo że jest szansa na socjal i inne przywileje.

ludzie z lewicowej partii trzymają się unii, ponieważ łunia daje im to, co wcześniej dawał kościół władzy świeckiej. Mianowicie instrument do wcielania w życie na znacznym obszarze ideologii w której oni wzrastali a więc rewolucji 68. To pokolenie rewolucji 68 dyktowało warunki ostatnich 20 lat a Łunia jest im w tym celu niezwykle pomocna.

Gra idzie o stworzenie nowego typu człowieka o którym marzył Trocki a nie o jakieś tam przywileje- tak uważam.

A lewica grecka zdaje sie nie paliła trawki, p***ąc się na kupie w komunach hipisowskich, stąd i inne przekonania

---------------------------------------------------------------------------------

Panowie doprawdy zabawne są ataki na emjota z powodu jego przekonań.

Co to, gdybyście mogli przygnieść go tonowym kamieniem to myslicie, że pod wpływem ciężaru zmieniłby swoje przekonania?

Platfusy zdobywają po 40% głosów w tym kraju a wy macie pretensje do gościa, że mu bliżej do tego światopoglądu - nożesz jasny gwint.

PO to nie tylko partia - to stan ducha a ze stanem ducha nie wygracie choćbyscie się zesrali. Przykład zaborców na Polakach pokazuje dobitnie, że tego ne da sie zrobić.

Zaakceptujcie to - będzie łatwiej żyć i rozmawiać

rozarian 26.01.2015 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1388614)
Autonomiczny aczkolwiek niesuwerenny Śląsk jak i każda inna kraina to nic złego przy decentralizacji władzy.

No jasne, zwłaszcza jak się maszeruje z kupą niemieckich flag wokół siebie. Ciekawe, co na to jego kumpel, red. Michalkiewicz? :D Pewnie jednak żadnego dysonansu poznawczego nie ma w tym przypadku.

IncognitoTSW 26.01.2015 10:39

to teraz Korwin-Mikke już nie jest prorosyjski tylko proniemiecki? :D

Gwiaździsty 26.01.2015 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1388654)
to teraz Korwin-Mikke już nie jest prorosyjski tylko proniemiecki? :D

Na jedno wychodzi gdy przypomni się kilkusetletnia współpracę Niemiec i Rosji (też ZSRR) skierowaną przeciw Polsce. W tym temacie zawsze byli/są zgodni.

york09 26.01.2015 12:31

Za jego rządów cofniemy się o 25 lat! jak sam przyznaje.
Kaczyński: Możemy wygrać wybory, może wtedy nastąpić 1989 rok
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1..._nastapic.html

Kaczyński już nieźle odjechał, w jego stetryczałej głowie Duda wygrywa w drugiej turze, a Pis nawet nie potrzebuje koalicjanta w przyszłym sejmie bo ma taką miażdżącą większość - zastanawiam się jaka będzie miał minę ten dziadyga po ogłoszeniu wyników wyborów prezydenckich i sejmowych i czy poda się do dymisji jeżeli jego chore rojenia nie będą się zgadzać z rzeczywistością?

palikot 26.01.2015 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1388616)
wiślak68, nic wielkiego , "zaatakował" mój avatar w bezczelny sposób, wywiązała się "dyskusja" w której mówiąc grzecznie nie trzymał poziomu, nie wiem o co mu chodziło ? jeżeli chodzi o mnie nic do niego nie mam ale nie pozwolę na tego typu zachowania , dodam jeszcze że warszawiaczek emj10 chyba czekał "w blokach" aby go wesprzeć

Jaki avatar taki użytkownik :D

co do pomysłów pana Dudy, to podzielam zdanie pana Janusza :)
http://www.polskatimes.pl/artykul/37...poty,id,t.html

kerim1906 26.01.2015 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1388659)
Jaki avatar taki użytkownik :D

co do pomysłów pana Dudy, to podzielam zdanie pana Janusza :)
http://www.polskatimes.pl/artykul/37...poty,id,t.html

dobre , błyskotliwe, Panie zwolennik kanapy Marosika czy Korwina ? nie chciałem być złośliwy co do Twoich przekonań , ale widzę że się sam prosisz , prowokujesz w każdym poście , twoja wklejka świadczy o korwinie , głupotą jest nie zrozumieć prostych słów, rozumiem tetryka , służącego komunie i postkomunie jako wentyl , ale że ty nie rozumiez słowa pisanego i wklejasz kompromitujące wklejki twojego guru to stwierdzam że masz problem ,jak pisał Gwiażdzisty , korwin odleciał , najpierw lizał tyłek putinowi , teraz łasi się do Niemiec, chodząca kompromitacja

AYALA 27.01.2015 10:07

"wystarczy godna pensja" http://wpolityce.pl/polityka/231351-...y-godna-pensja

Gwiaździsty 27.01.2015 18:36

Kamraci Herr Tuska zaprosili na uroczystości do Auchwitz wnuka ..... komendanta obozu a nie zaprosili nikogo z rodziny rotmistrza Pileckiego.

palikot 27.01.2015 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1388663)
dobre , błyskotliwe, Panie zwolennik kanapy Marosika czy Korwina ? nie chciałem być złośliwy co do Twoich przekonań , ale widzę że się sam prosisz , prowokujesz w każdym poście , twoja wklejka świadczy o korwinie , głupotą jest nie zrozumieć prostych słów, rozumiem tetryka , służącego komunie i postkomunie jako wentyl , ale że ty nie rozumiez słowa pisanego i wklejasz kompromitujące wklejki twojego guru to stwierdzam że masz problem ,jak pisał Gwiażdzisty , korwin odleciał , najpierw lizał tyłek putinowi , teraz łasi się do Niemiec, chodząca kompromitacja

słyszałem, że za związkami partnerskimi też jest za... to jest jakaś modern zone w Pisie? :)

ABGwislakABG 27.01.2015 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1388758)
słyszałem, że za związkami partnerskimi też jest za... to jest jakaś modern zone w Pisie? :)

kerim1906 masz odpowiedź, dlaczego nic by nie wyszło z tej koalicji jak i Twoich przemyśleń wcześniejszych odnośnie rozwiązania ulicznego.

Platfusy wygrają- chvjnia. PiS wygra- nie zdobędzie sam większości. Zdobędzie- założenie bardziej fiction niż science. Koalicja. Ale z kim? KNP po odejściu KORWINa? % śladowy. KORWIN? Proszę Was. Znów nawet list nie zdąży ułożyć.

Zostały arbuzy. Albo 1 raz będą komukolwiek wierni (tym razem mają samorządy), albo koalicja z nimi. Możma wywnioskować co o tym myślę. Sytuacja tak żałosna, że aż się ryczeć chce.

palikot 27.01.2015 21:08

Dobra zostawmy przepychanki, bo są ważniejsze sprawy

tutaj o pigułce zabijania rozmawiają prezes KNP i Korwin

fialo 27.01.2015 21:31

Ale .......enie :D

Tabletka dzień po to nie jest tabletka wczesnoporonna to raz, dwa ona "nie zabija ludzi". Jako zatwardziały prawicowiec nie widzę nic złego w tabletce w otwartym dostępie do tabletki "dzień po".

palikot 27.01.2015 21:49

dziecko się poczyna a ty nie widzisz problemu... to masz grubo naprawdę

kerim1906 27.01.2015 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1388759)
kerim1906 masz odpowiedź, dlaczego nic by nie wyszło z tej koalicji jak i Twoich przemyśleń wcześniejszych odnośnie rozwiązania ulicznego.

Platfusy wygrają- chvjnia. PiS wygra- nie zdobędzie sam większości. Zdobędzie- założenie bardziej fiction niż science. Koalicja. Ale z kim? KNP po odejściu KORWINa? % śladowy. KORWIN? Proszę Was. Znów nawet list nie zdąży ułożyć.

Zostały arbuzy. Albo 1 raz będą komukolwiek wierni (tym razem mają samorządy), albo koalicja z nimi. Możma wywnioskować co o tym myślę. Sytuacja tak żałosna, że aż się ryczeć chce.

wiem , to były pobożne życzenia , palikota nie traktuję do końca poważnie , ja wiem że nick nie świadczy o kimś , ale wybacz są granice, nie żebym uważał że pisze głupio , po prostu jest na etapie wiary w nierealne rzeczy, reasumując będziemy bujać się z "okrągłostołowcami" do końca świata ?beznadzieja......

"prawicowiec" fialo wymiata , masakra , co oni z tymi ludzmi robią ? czekam aż jego dwunastoletnia córka będzie konsumować bezpieczną tabletkę , ciekawe co powie ?

fialo 27.01.2015 22:32

Z Tobą nie rozmawiam, musiałbyś być chociaż po podstawówce, a oboje wiemy, że jest inaczej :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1388764)
dziecko się poczyna a ty nie widzisz problemu... to masz grubo naprawdę

Nie poczyna się. Doedukuj sie trochę, a później wchodź w dyskurs. Jestem za tabletką dzień po, podobnie jak jestem za legalizacją lekkich narkotyków i dostępu do broni. Po prostu wyznaję zasadę, że każdy powinien wybierać to co dla niego jest odpowiednie, na tym polega istota działania ludzkiej istoty rozumnej (czyli niestety kerim1906 wypada poza ten nawias :/ ) i jak chce wziąć tabletkę, która nie jest jakimś "strasznym" lekiem, nie ma w sobie kilograma hormonów - to powinien mieć możliwość jej wzięcia. Z doświadczenia wiem, że różne są sytuacje i taka tabletka jest po prostu użyteczna, szczególnie wśród osób odpowiedzialnych i mających głowę na karku.

Poza tym umówmy się. To jest temat zastępczy, co w Polsce jest już normą.

kerim1906 27.01.2015 22:37

napisałem o tobie "prawicowcu" co myślę , zainspirowały mnie twoje"głębokie przemyślenia" o tabletce , nie oczekuje z tobą żadnej dyskusji , nie pochlebiaj sobie , to był tylko opinia , bez odbioru
'

kuba.j.g. 28.01.2015 00:07

[/QUOTE]Nie poczyna się. Doedukuj sie trochę, a później wchodź w dyskurs. Jestem za tabletką dzień po, podobnie jak jestem za legalizacją lekkich narkotyków i dostępu do broni. Po prostu wyznaję zasadę, że każdy powinien wybierać to co dla niego jest odpowiednie, na tym polega istota działania ludzkiej istoty rozumnej (czyli niestety kerim1906 wypada poza ten nawias :/ ) i jak chce wziąć tabletkę, która nie jest jakimś "strasznym" lekiem, nie ma w sobie kilograma hormonów - to powinien mieć możliwość jej wzięcia. Z doświadczenia wiem, że różne są sytuacje i taka tabletka jest po prostu użyteczna, szczególnie wśród osób odpowiedzialnych i mających głowę na karku.

Poza tym umówmy się. To jest temat zastępczy, co w Polsce jest już normą.[/QUOTE]

W USA jest bardzo szeroki dostep do broni palnej i gania z nia po ulicy co drugi czarny (nie mylic z ksiedzem). W Wielkiej Brytani z bronia przy dupie nie laza nawet gliniarze...a teraz porownaj sobie liczbe ofiar spowodowanych przez bron pana w UK i w USA...

dwdx1906 28.01.2015 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1388763)
Ale .......enie :D

Tabletka dzień po to nie jest tabletka wczesnoporonna to raz, dwa ona "nie zabija ludzi". Jako zatwardziały prawicowiec nie widzę nic złego w tabletce w otwartym dostępie do tabletki "dzień po".

Kolego, ta tabletka zabija ludzi, a także moralność!
Wolność jest wielkim darem, ale trzeba z niej korzystać z rozsądkiem. Rozumiem, że swoim dzieciom też będziesz wpajał, że są wolni i pozwolisz im na zostanie dżihadystami? Jako dorośli mamy obowiązek wychowywać dzieci i pokazywać im dobrą drogę. Taka tabletka bez recepty to jak komunikat dla młodych "róbcie co chcecie ze swoim ciałem, nic Wam nie będzie bo zawsze jest tabletka"...

fialo 28.01.2015 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dwdx1906 (Post 1388774)
Kolego, ta tabletka zabija ludzi, a także moralność!
Wolność jest wielkim darem, ale trzeba z niej korzystać z rozsądkiem. Rozumiem, że swoim dzieciom też będziesz wpajał, że są wolni i pozwolisz im na zostanie dżihadystami? Jako dorośli mamy obowiązek wychowywać dzieci i pokazywać im dobrą drogę. Taka tabletka bez recepty to jak komunikat dla młodych "róbcie co chcecie ze swoim ciałem, nic Wam nie będzie bo zawsze jest tabletka"...

W jaki sposób tabletka 72h "zabija ludzi"? Czekam na odpowiedź.

Ja w kwestii moralności nie ukrywam, że święty nie jestem, więc nie czuje się dobrze w roli moralizatora. Jak dla mnie dostęp do tabletki 72h to nic złego, podobnie jak powszechny dostęp do środków antykoncepcyjnych. Tyle. Zajmijmy sie powaznymi rzeczami.

dwdx1906 28.01.2015 00:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1388776)
W jaki sposób tabletka 72h "zabija ludzi"? Czekam na odpowiedź.

Ja w kwestii moralności nie ukrywam, że święty nie jestem, więc nie czuje się dobrze w roli moralizatora. Jak dla mnie dostęp do tabletki 72h to nic złego, podobnie jak powszechny dostęp do środków antykoncepcyjnych. Tyle. Zajmijmy sie powaznymi rzeczami.

Też nie jestem święty. W taki sposób zabija, że "to coś", które może być w kobiecie po stosunku to człowiek. Bardzo mały i nie podobny, ale ja też kiedyś taki byłem i Ty też. I nikt nie ma prawa decydować o tym, czy ta ewentualna maleńka osoba ma żyć, czy nie. To trochę tak jak zamknąć oczy i wejść do pokoju szpitalnego i uderzyć siekierą w łóżko. To też nie jest zabójstwo, bo nie mamy pewności czy ktoś tam leży?

fialo 28.01.2015 01:08

Wiec jednak ja musze to powiedziec. Tabletka 72h to nie jest ani tabletka wczesnoporonna, ani nie zabija zarodka, ona po prostu zapobiega zapłodnieniu. Jest to forma antykoncepcji. Naprawdę szkoda tracić czas na takie pierdoły, nic nie znaczace w skali problemów tego kraju.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl