Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

IncognitoTSW 19.07.2010 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blacha92 (Post 938679)
Jedna oferta Wilka jest z Ruchu Chorzów

Źródło podaj.

Funatyk 19.07.2010 20:14

Jak tak dalej im pojdzie to bedzie mozna skompletowac sklad Wisly bez jednego polskiego nazwiska... Mozna (lekko naciagajac) sprobowac juz teraz :)) : Jovanic- Czikos/Singlar Bunoza Cleber (Chavez)- Kirm Jirsak Diaz Paljic_ - Rios
W formacji 5-4-1 narazie, potrzeba drugiego napastnika

satori 19.07.2010 20:25

Dobrze ze nasza kadra bedzie taka szeroka (o ile bedzie) zwlaszcza jesli chodzi o atak. To ogromny plus kiedy bedziemy miec mocna ławkę.. bo zmiany nie raz moga decydowac o wynikach meczow.. Inaczej gra sie z przeciwnikiem po 70 minucie.. kiedy pilkarze sa juz mocno zmeczeni. Dlatego potrzebujemy rownorzednych pilkarzy. Swego czasu dobra zmiane w Wisle robil Cwielong... robil czesto duzo zamieszania szkoda tylko ze ten pilkarz mial tak slaby celownik. Moze to nie jest najlepszy przyklad ale wiecei o co mi chodzi ;-)

zbymak 19.07.2010 20:27

http://www.90minut.pl/news/129/news1...ny-do-LKS.html

LukaszK111 19.07.2010 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 938684)
Źródło podaj.

Wczoraj czytałem na portalu 90minut.pl ze Ruch jest zainteresowany Czarkiem.

ChG 19.07.2010 20:30

Mączyński odchodzi, czyli w jego miejsce przyjdzie jakiś środkowy pomocnik. :D

JarekTSW 19.07.2010 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 938703)
Mączyński odchodzi, czyli w jego miejsce przyjdzie jakiś środkowy pomocnik. :D

nom pewnie Wilk:p

Kryniu 19.07.2010 20:44

narazie to pilnie potrzebujemy stopera i skład będzie w miarę do przyjęcia. Oczywiście zobaczymy jak będą się chłopaki prezentować.

JrQ- 19.07.2010 21:00

Mnie ciekawi jedna sprawa.
Rozumiem, że Honduras to nie jest jakieś super rozwinięte państwo, w porównaniu z Argentyną.
Ale zarówno Rios, jaki i Chavez to zawodnicy z poza UE. Pozwolenia dla Chaveza nie zdązylibyśmy załatwić przed III rundą, a dla Riosa dziwnym trafem tak? xD Coś mi tu nie pasuje... Czyżby był on tzw opcja rezerwową i mamy kogoś konkretniejszego na oku?

To raz, śmiałem się z tego, że jeżeli osiągniemy dobry wynik z Szawle w pierwszym meczu, to będą transfery, jednak to okazuje się prawdą. Sam nie wiem, z czego to ma wynikać, ale ponoć w zeszłym roku miało być tak samo...tylko trafiła się Levadia :x

polska.mysl.szkoleniowa 19.07.2010 21:04

Chodzi o to, że na Riosa możemy sobie trochę poczekać - mamy napastników, a sprawę ze stoperami musimy załatwić na wczoraj.

JrQ- 19.07.2010 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 938727)
Opinia na temat Riosa osoby, która jest ogromnym fanem piłki argentynskiej.

Pewnie pierwszy sezon to będzie kiwanie się z samym sobą i bieganie byle przed siebie (pamiętacie Paulistę z Victorią Guimaraes? heh), ale powinny być z niego ludzie, CV niezłe :>.

kibicwisły1906 19.07.2010 21:14

Bardzo prawdopodobne jest odejście Diaza, który ma nie tylko oferty z ligi francuskiej ale i tureckiej... odejście Kostarykanina powinno rozstrzygnąć się do piątku najdalej do początku przyszłego tygodnia...
W Wilka trudno mi uwierzyć zwłaszcza że Wisła prowadzi rozmowy z dużo lepiej wyglądającymi sportowo zawodnikami z Ameryki Południowej (temat Wilka to raczej zasłona dymna)...
Nieuniknionym jest pozyskanie jak nie teraz to za pół roku jednego lub dwóch defensywnych pomocników...
Chciałbym również by Wisła rozglądnęła się za dobrym ofensywnym pomocnikiem bo nawet pozyskanie dobrego napastnika nie gwarantuje zdobywania goli bez podań, zwłaszcza że na pozyskanie klasowych skrzydłowych się nie zanosi a szkoda...
Najbardziej jednak potrzebne na dzień dzisiejszy jest pozyskanie 2 środkowych obrońców, jednego aby mógł zagrać w 3 rundzie kwalifikacji...

Zienczuk8 19.07.2010 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 938751)
Bardzo prawdopodobne jest odejście Diaza, który ma nie tylko oferty z ligi francuskiej ale i tureckiej...

zawsze mialem Francuzow za madry narod, a tu taka gafa z ich strony.. jak daja powyzej 1,5mln euro to Wisla zrobi interes stulecia na tym gosciu.

Kryniu 19.07.2010 21:20

Za Diaza nie przyszła do klubu żadna oferta więc nie wydaje mi się jego odejście prawdopodobne( przynajmniej w tej chwili). Zauważ że nawet jak są oferty to nie zawszę transfery dochodzą do skutku a w tym przypadku mogą na chwilę obecną być tylko zapytania.

zbymak 19.07.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 938755)
Za Diaza nie przyszła do klubu żadna oferta więc nie wydaje mi się jego odejście prawdopodobne( przynajmniej w tej chwili). Zauważ że nawet jak są oferty to nie zawszę transfery dochodzą do skutku a w tym przypadku mogą na chwilę obecną być tylko zapytania.

Skad wiesz ,że nie przyszla? bo Jarosz tak powiedzial?:-/

Tenzen 19.07.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 938705)
nom pewnie Wilk:p

Ale nie widzieliście wypowiedzi Jarosza z oficjalnej? http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...akty_medialne/

Osman Chevez: "Ta opcja na chwilę obecną nie funkcjonuje" - z uwagi na brak unijnego paszportu.
Wilk: "Ja o tej sprawie nic nie wiem. Zawodnik Korony [..] Nie ma tematu."

Raczej ktoś z obecnie testowanych pewnie.

joshi 19.07.2010 21:30

zapomniałeś o Dudce? Francuzi już raz się wygłupili więc teraz mogą zrobić to samo. Sprzedanie Diaza to podwójny interes po pierwsze zarobek, po drugi pozbywamy się z drużyny chaotycznego i nieprzewidywalnego grajka, który zamiast skupić się na grze macha rękoma i kłóci się z sędziami

biała gwiazda 19.07.2010 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 938759)
Ale nie widzieliście wypowiedzi Jarosza z oficjalnej? http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...akty_medialne/

Osman Chevez: "Ta opcja na chwilę obecną nie funkcjonuje" - z uwagi na brak unijnego paszportu.
Wilk: "Ja o tej sprawie nic nie wiem. Zawodnik Korony [..] Nie ma tematu."

Raczej ktoś z obecnie testowanych pewnie.

Widzieliśmy, generalnie Jarosz miał minę osoby generalnie nie zorientowanej o wszystkim. Poza tym to co powiedział nie wyklucza transferu Wilka i oczywiste było że to powie. Mówił już że nie ma ofert dla Głowy i Marcelo i że kadra będzie skompletowana do pierwszego obozu. O wiele bardziej ufam Basałajowi. Jarosz interpretuje fakty ta byś w jego wypowiedzi niczego ciekawego się nie dowiedział.

AYALA 19.07.2010 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 938754)
zawsze mialem Francuzow za madry narod, a tu taka gafa z ich strony.. jak daja powyzej 1,5mln euro to Wisla zrobi interes stulecia na tym gosciu.

STOP wyprzedaży zawodników podstawowej jedenastki, już dwóch odeszło (Marcelo i Głowa) starczy.Diaz powinien byc następcą Sobola na śrdoku pomocy.
Może niech Jirsaka spróbują sprzedac, chociaż za połowe tego co za niego niefortunnie przepłacono (700 tyś €)

RAFi89 19.07.2010 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 938732)
Rozumiem, że Honduras to nie jest jakieś super rozwinięte państwo, w porównaniu z Argentyną.
Ale zarówno Rios, jaki i Chavez to zawodnicy z poza UE. Pozwolenia dla Chaveza nie zdązylibyśmy załatwić przed III rundą, a dla Riosa dziwnym trafem tak? xD Coś mi tu nie pasuje... Czyżby był on tzw opcja rezerwową i mamy kogoś konkretniejszego na oku?

Mi też coś tu nie gra bo o tym że zawodnikowi trzeba będzie załatwić papiery na granie wiedziano od początku. Raczej to nie jest przeszkoda która pojawiła się nagle już po ustaleniu warunków transferu.

Zresztą cała ta wypowiedź Jarosza to wg. mnie ściema na całego. O Wilku zamiast powiedzieć jasno nie ma takiego tematu w Wiśle, to nawija coś o tym że on nic nie wie. A za Diaza i Brożka nie ma żadnych oficjalnych ofert pewnie tak samo jak za Marcelo. Zresztą zdziwił bym się gdyby powiedział inaczej.

zbymak 19.07.2010 21:34

Jeszcze bedzie tak ,że przyjdzie 2 stoperow

tomek100 19.07.2010 21:36

Diaz zdecydowanie nie nadaje się na lewego obrońcę - jest za mało zwrotny, często gra nieodpowiedzialnie. Jako defensywny pomocnik też nie najlepiej. Wkrótce kończy mu się kontrakt - tak więc, jeśli już musimy kogoś sprzedać, to najlepiej jego (pod warunkiem, że przyjdą dobry lewy obrońca i młody defensywny pomocnik, np. Wilk).

SĘDZIA ZGRED 19.07.2010 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 938771)

W naszym klubie wszystko możliwe jest... i to że pozyskamy 2 stoperów jak i również że się kogoś pozbędziemy...

matkur 19.07.2010 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 938771)

kurde ogarnij się, na facebooku od 3 dni co się pojawiało na koncie Wisły, że ktoś będzie Ty pisałeś"100% Chevez" i gdzie masz tego Chaveza? było po żurawskim milinković, i gdzie go masz.
jak będziesz miał 100% informacje to dopiero pisz.

TSW06 19.07.2010 21:39

ale Wisła pozyskując Riosa wie że ten napastnik nie będzie grał w III rundzie ale kupuje go bo w ataku mamy ludzi masę a Rios ma być talentem do oszlifowania przez rok, natomiast w środku obrony jest bryndza (jest?) więc chcą załatwić gościa który będzie mógł zagrać od zaraz

Oldpara 19.07.2010 21:40

Przypominam, że Jarosz powiedział, że nie ma oficjalnych ofert. Rozmowy i macanki mogą być. Zupełnie jak z Marcelo.

tomasz_19 19.07.2010 21:40

cały czas czytam, że Wisła wzmacnia się w ofensywie, ok rozumiem, że chcemy wzmocnić siłę ognia, ale nasza defensywa wymaga wzmocnienia dwoma środkowymi obrońcami! Mając na uwadze, że w rundzie jesiennej będziemy grać bez Clebera to chciałbym, żeby przyszedł doświadczony stoper i jakiś młody zdolny gotowy do gry w 1 jedenastce... ale to tylko mrzonki takie moje...

dostuffca 19.07.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 938732)

bardzo duży odsetek Argentyńczyków ma podwójne obywatelstwo, z czego drugie jest europejskie - b. możliwe, że i w tym przypadku tak jest.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 938777)
Przypominam, że Jarosz powiedział, że nie ma oficjalnych ofert. Rozmowy i macanki mogą być. Zupełnie jak z Marcelo.

albo też działa tak jak działał Bednarz, który nie potwierdzał niczego i nikomu - pamiętam, że zaprzeczał jakoby Dudka został sprzedany na 5 min przed jego prezentacją we Francji :)

piotrekj66unia 19.07.2010 21:42

sorki za pewnie glupie pytanie ale czmeu jesienia mamy grac bez Clebera?

Chlopek123 19.07.2010 21:43

Cytat:

jak będziesz miał 100% informacje to dopiero pisz.
wyluzujcie, tak informacje moze podac tylko oficjalna,
Zbymak jak cos wie to pisze i jest tego pewien na dana chwila, a kto powiedzial ze za 2 godziny zawodnik nie dostanie oferty z Realu ?

Wracajac do tematu to jesli by mieli sprzedac Diaz to obowiązkowo trzeba by kupic lewgo obronce i def-mida

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl