Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

heoij 19.01.2015 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1388070)
A mówiąc serio żadnej sprzedaży lasów na długi wobec żydów nie będzie , takie tematy to tylko w PISowskich gadzinówkach

Tajna notatka ambasadora USA w Polsce ujawniona przez WikiLeaks to PISowska gadzinówka ?

Weź się nie ośmieszaj i nie odpowiadaj bo się kompromitujesz ...

Po co szef HEART (zespół mający odzyskiwać mienie żydowskie w Europie Środkowej) spotkał się z Prezydentem na otwarciu Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie ?

Tutaj notatka ujawniona przez WikiLeaks:
http://telewizjarepublika.pl/uploads...ser/depesz.jpg

heoij 19.01.2015 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cash_X (Post 1388074)
nie będzie bo platfusom i ich przydupasom zabrakło 6 głosów jak chcieli po nocy konstytucje zmieniać

Zamiarem rządu było do Konstytucji RP wprowadzenie zapisu umożliwiającego sprzedaż Lasów Państwowych, w sytuacji gdy uzna, że wymaga tego interes państwa. Do zmiany konstytucji władza potrzebowała 296 głosów. W środku nocy z 17 na 18 grudnia 2014 r., o godz. 0:45 koalicja podjęła próbę zmiany Konstytucji RP.

Poparli ją posłowie PO, PSL, SLD i TR. Przeciwko głosowali posłowie PIS i SP.

Ostatecznie Lasy Państwowe uratowano. Zdecydowało o tym pięć głosów przewagi ...

Ale jak będzie po nadchodzących wyborach tego nikt nie jest w stanie przewidzieć (kto będzie miał większość w Sejmie i Prezydenta), dlatego śmieszą mnie takie komentarze jak AS82. Kościołowi państwo nigdy tyle nie oddało ile przyjdzie nam w przyszłości wypłacać Żydom a oni sobie o tym nie zapomną. Raz już im oddawaliśmy w latach 60, ale wychodzi na to, że wciąż im mało. Mówi się tu o kwocie 60 miliardów dolarów. Wcześniej czy później wspomnisz moje słowa
:-)

jendrus 19.01.2015 19:15

a ja mam takie pytanie skąd wiadomo że Wikileaks to nie jest utworzony specjalny twór do siana fermentu? I to jest podpucha??

ABGwislakABG 19.01.2015 19:23

Julienowi Assange'owi wytłumacz w takim razie dlaczego nie przejdzie się po Times Square i dlaczego nie zrobi sobie sweet foci z Hussainem Obamą.

heoij 19.01.2015 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1388113)
a ja mam takie pytanie skąd wiadomo że Wikileaks to nie jest utworzony specjalny twór do siana fermentu? I to jest podpucha??

WikiLeaks podpuchą ? Dobry żart :lol: :rotfl:

Ciekawe dlaczego Amerykanie ścigają do dzisiaj wszystkich którzy brali w tym udział, chcą ich osądzić i skazać ?

Każdy dokument okazał się prawdziwy, niech sobie Pan wpisze w google i poczyta bo naprawdę zadawać takie pytanie nie przystoi :haha:

Kocur 19.01.2015 21:01

Przecież łatwiej napisać że to podpucha niż przyznać że słońce Peru i Bul to sprzedajne świnie.

Do dzisiaj agencja prasowa rządu czyli wybiórcza nie napisała o tym ani słowa. A posiedzenie i głosowanie było - wystarczy wejść na stronę sejmu i przeglądnąć historię głosowań.

sergio 19.01.2015 21:24

A mi się wydaje że to jednak podpucha ojca dyrektora z Torunia w porozumieniu z Jarosławem, którzy
podsunęli temat lasów państwowych WikiLeaks:lol:

frank 20.01.2015 09:28

W radiowej Trójce dziś o tym była mowa i o dziwo nie poświęcili temu tylko 5 sekund.

kerim1906 20.01.2015 10:27

nic nowego o czy byśmy nie wiedzieli ale symptomatyczne http://wpolityce.pl/polityka/230365-...niedowiarkom-k

tutaj urbanoplatfusy próbowały odpowiedzieć na akcje internautów"wygaszone" akcją "wybudowane" no to internauci trochę znależli "wybudowanych" :lol:
http://niezalezna.pl/63394-wygaszone-czy-wybudowane-wielka-porazka-prorzadowych-propagandystow

a tymczasem propaganda trwa w najlepsze , urbanoplatfusy" niezniszczalne" w" sądażah" reżimowych , coś zetesel słabuje ale na jesieni się podkręci i plastuś piechociński znów będzie podnosił wesoło dwa kciuki do góry

http://fakty.interia.pl/prasa/news-s...is,nId,1592576

Konrad. 20.01.2015 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1388138)

Do dzisiaj agencja prasowa rządu czyli wybiórcza nie napisała o tym ani słowa. A posiedzenie i głosowanie było - wystarczy wejść na stronę sejmu i przeglądnąć historię głosowań.

Nie moge znalezc, możesz rzucić linkiem?

Dwa, czy do zmian w konstytucji, oprócz 75% głosów w sejmie, nie trzeba jeszcze referendum i podpisu prezydenta?

heoij 20.01.2015 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1388179)
Nie moge znalezc, możesz rzucić linkiem?

Dwa, czy do zmian w konstytucji, oprócz 75% głosów w sejmie, nie trzeba jeszcze referendum i podpisu prezydenta?

Proszę: http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/age...Glosowania=167

Nie potrzeba referendum. Jeżeli przejdzie przez Sejm potem zostanie już tylko Senat i Prezydent także to już tylko formalność ...

Sam Komorowski w wywiadzie wypowiadał się, że jeżeli tak ustawa (zwrot mienia żydowskiego) do niego trafi to ją podpisze:

Prezydent Komorowski mówił natomiast we wtorek wieczorem w TVP1: "Jeżeli przyjdzie do mnie ustawa tego typu, to ja nie powtórzę tego, co się zdarzyło jednemu z moich poprzedników. Takiej ustawy nie zawetuję".

Brak ustawy reprywatyzacyjnej Komorowski określił jako "hańbę Polski". - Polska jest jedynym krajem, w którym nie było żadnej ustawy reprywatyzacyjnej ani rekompensacyjnej - podkreślił. Zapytany o możliwość skorzystania z prawa inicjatywy ustawodawczej, prezydent powiedział, że to "też jest możliwe". Zaznaczył jednak, że w kwestiach "gdzie są wydawane pieniądze, powinien decydować przede wszystkim rząd".

- Będę taką ustawę wspierał oraz jestem skłonny brać za nią cząstkę współodpowiedzialności - zadeklarował prezydent.

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...ej,167666.html

To już wiadomo komu służy "nasz" prezydent ....

kerim1906 20.01.2015 13:44

hubert.fan czy nie pomyliłeś tematów , u góry mowa o lasach państwowych a na dole o reprywatyzacji ?

a tutaj najświeższe o lasach państwowych , wyląduje standardowo w koszu jak inne ?

http://wpolityce.pl/polityka/230407-...aga-sie-debaty

heoij 20.01.2015 13:48

Nie pomyliłem się, specjalnie to dałem. Z tego wychodziłoby proste równanie:

Sprzedaż Lasów Państwowych + Ustawa Reprywatyzacyjna = Zwrot 60 miliardów dolarów za mienie żydowskie

Prosto i szybko znalazłaby się kaska :-)

My tu dyskutujemy i się spieramy o jakimś miliardzie złotych dla lekarzy czy dwoma miliardami złotych na górników a tam 60 miliardów dolarów pójdzie i będzie cisza :-)

kerim1906 20.01.2015 13:52

no tak, nie połączyłem tych równań a jasno to się zazębia , zobaczymy co z referendum 2,5 mln podpisów , nie mam złudzeń wystarczy 231 urbanoplatfusów i zeteseelowców , temat ląduje w koszu , nieprzypadkowo jest to partia "obywatelska"

IncognitoTSW 20.01.2015 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1388184)
Nie pomyliłem się, specjalnie to dałem. Z tego wychodziłoby proste równanie:

Sprzedaż Lasów Państwowych + Ustawa Reprywatyzacyjna = Zwrot 60 miliardów dolarów za mienie żydowskie

Prosto i szybko znalazłaby się kaska :-)

My tu dyskutujemy i się spieramy o jakimś miliardzie złotych dla lekarzy czy dwoma miliardami złotych na górników a tam 60 miliardów dolarów pójdzie i będzie cisza :-)

O takiej teorii mówił też Michalkiewicz ostatnio w jakiejś audycji, aczkolwiek każda jego wypowiedź na ten temat kończy się rabanem mediów, że to antysemita etc.

palikot 20.01.2015 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1388186)
no tak, nie połączyłem tych równań a jasno to się zazębia , zobaczymy co z referendum 2,5 mln podpisów , nie mam złudzeń wystarczy 231 urbanoplatfusów i zeteseelowców , temat ląduje w koszu , nieprzypadkowo jest to partia "obywatelska"

Słyszałem, że Duda jest za małżeństwami homoseksualnymi. :lol: Jak się na to zapatrujesz? :)

kerim1906 20.01.2015 18:03

[QUOTE=palikot;1388199]Słyszałem, że Duda jest za małżeństwami homoseksualnymi. :lol: Jak się na to zapatrujesz? :)[/QUOT

:help: , palikot odleciał ,po co prowokujesz zwolenniku Korwina , ups Marosika ?:lol:

co nieco o cudzie nad urną , tym razem naukowo , mam wątpliwości co do jakości tego badania ale być może część głosów faktycznie spłynęło do zeteselowców w ten sposób, zwłaszcza że niektóre komisje przyznały że po zaliczeniu głosu na zsl z pierwszej kartki nie sprawdzali całej książeczki, wielu ludzi jak zorientowało się że zrobiło błąd zakreślali kolejny krzyżyk żeby głos był nieważny

http://kate1.salon24.pl/627317,700-t...glosow-dla-psl

Smuga 20.01.2015 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1388199)
Słyszałem, że Duda jest za małżeństwami homoseksualnymi. :lol: Jak się na to zapatrujesz? :)

emj10 20.01.2015 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1388199)

Musi w końcu walczyć o centro-lewicowy elektorat, bo głosami samej lewicy nie wygra ;)

Palikot, a tak z ciekawości to które KNP teraz popierasz?

kerim1906 20.01.2015 18:56

ha, ha warszawiaczek emj10 znalazł kumpla i zażartował ze swadą w swoim żałosnym stylu , gdzie może biega po wiślackim forum i szuka kumpli, wejdzie w tyłek każdemu kto go "przygarnie", dlaczego pogonili go z warszawskiego forum ? pytanie retoryczne

AYALA 20.01.2015 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1388206)
Musi w końcu walczyć o centro-lewicowy elektorat, bo głosami samej lewicy nie wygra ;)

jak znowu będzie kilka milionów nieważnych głosów ,a ich liczenie będzie trwało kilka dni, to szczyukowicz wygra w pierwszej rundzie.No, ale mam nadzieje, że nie będziesz już wrzucał nieważnych głosów tylko popszesz dr. Dude

emj10 20.01.2015 23:01

Jak będzie Ondrej Duda to podpiszę, a pozostałych dwóch lewaków za żadne skarby ;)

palikot 20.01.2015 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1388206)

Palikot, a tak z ciekawości to które KNP teraz popierasz?

każde za liberalizmem gospodarczym.
Jednak z taktycznego punktu widzenia zagłosuje na to, które ma większe szanse na dobry wynik... czyli JKM

emj10 21.01.2015 00:42

Nie ukrywam cieszy mnie ta odpowiedź :)

sambo 21.01.2015 12:25

No to nastroje społeczne muszą pikować ostro w dół, skoro zapowiada się wyciągnięcie argumentu najwyższego kalibru a to katastrofy smoleńskiej.

Zauważcie, że katastrofa smoleńska jest dawkowana tylko wtedy kiedy trzeba - nadszedł czas.

Oddech na miesiąc spokojnie a może na dwa - wszak okazywane będą nowości i to już zapowiadane, że różniące sie z tym co twierdzili nieżyjący (chyba? niech mnie ktos poprawi) piloci.

No więc - najpierw plowciny pismaków. Później akcja Komisji Macierewicza, później akcja Laska, później znowu plwociny pismaków, później znowu jakiś szczegół a następnie zamykajaca show konferencja prasowa Prokuratora Generalnego i krótka dyskusja pismaków

- miesiac, mówię wam miesiąc co najmniej

kerim1906 21.01.2015 12:30

Sambo , w samo sedno , tak będzie , na taśmy z jaka czekaliśmy kilka lat , trzeba było je podrasować , chorąży Muś nieprzypadkowo spotkał się z "seryjnym samobójcą" , kiedyś to wyjaśnimy , jak nie my to nasze dzieci lub wnuki

Wosztyl potwierdza zeznania chorążego Musia nie pierwszy raz http://wpolityce.pl/smolensk/230574-...izej-50-metrow

ABGwislakABG 21.01.2015 12:45

PiS jeżeli wyciągnie temat smoleński przed wyborami, to strzeli sobie w stopę. I to pociskiem bardzo dużego kalibru. Zgadzam się w tej kwestii z Kolonką (choć nie jest moim guru dziennikarstwa), że główna partia opozycyjna ma za zadanie jedynie punktowanie tego, co platforma robić będzie do czasu wyborów.

sambo 21.01.2015 13:36

PIS jednak tu jest bez wyjścia i spin doktorzy PO o tym wiedzą doskonale, czym innym jest bowiem prowadzenie kampanii na smoleńsku a czym innym brak podejmowania tematu o smoleńsku.

PIS nie może po prostu przemilczeć prowokacyjnych zaczepek - powinni jednak mieć umiar w odpowiedzi i wysyłać na front kogo innego niż Antka

Smuga 21.01.2015 14:10

Słuchali 5 lat i w końcu odsłuchali, to, co chcieli usłyszeć. Może niech teraz zaczną tłumaczyć, to na język migowy. Ile czasu zajmie, to naszym światłym prokuratorom? Następne pięć, a może dziesięć lat? Tylko leming jest w stanie uwierzyć w taką tragifarsę.

palikot 21.01.2015 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1388261)
PiS jeżeli wyciągnie temat smoleński przed wyborami, to strzeli sobie w stopę. I to pociskiem bardzo dużego kalibru. Zgadzam się w tej kwestii z Kolonką (choć nie jest moim guru dziennikarstwa), że główna partia opozycyjna ma za zadanie jedynie punktowanie tego, co platforma robić będzie do czasu wyborów.

Polską rządzą służby/mafia(niepotrzebne skreślić), więc temat smoleński napewno będzie wyciągnięty...

a tu z fb Stonogi. Spotkamy się w maju zobaczymy czy miał racę :)

Cytat:

Proszę o udostępnianie/kopiowanie tego posta.
Kto z Was pamięta gdy napisałem,ze premierem będzie Ewa Kopacz?
Dziś obwieszczam, że federacja rosyjska uznała że prezydentem Polski zostanie Grzegorz Schetyna.
Spodziewajcie się medialnego spadku poparcia dla Komorowskiego i wyglądacie nowej gwiazdy wyborów prezydenckich Grzegorza Schetyny.
Komora topią na skutek zeznań w sprawie Wojciecha Sumlińskiego.
W służbach też pracują Polacy!
więc nie czarujcie się, że wygra PIS :) nie wygra Smoleńsk górą!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl