Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

mateusz212 19.07.2010 11:52

a już wszyscy widzieli 3 transfery..... i jest aż Pajlic ....Rios pewnie bedzie..,Chavez pewnie tez...a z Wilkiem to smierdzi brudną zagrywką menadzera Kołakowskiego by podbic Wisła cene Wilka..

KOMINEK 19.07.2010 11:53

By mieć paszport trzeba być obywatelem jednego z państw UE do gry wstarczy wiza i pozwolenie na pracę tyle

arturtsw 19.07.2010 11:53

Czyli o Chavezu powoli można zapominać ?

AS82 19.07.2010 11:55

Po stracie Marcelo ,najbardziej liczylem na transfer Chaveza , bo to w sumie byl najwazniejszy pilkarz z tej calej grupy ktora mielismy zatrudnic ,czyli dalej jestesmy bez konkretnego srodka obrony :-/

ChG 19.07.2010 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arturtsw (Post 938281)
Czyli o Chavezu powoli można zapominać ?

Spokojnie, moim zdaniem bez problemu dostanie pozwolenie o pracę, bo regularnie występuje w reprezentacji Hondurasu. Nie wiem jak ma się sprawa z wizą...

biała gwiazda 19.07.2010 11:57

O Wilku pewnie nic nie mówił bo prowadzą negocjację. Przydał by się ktoś w klubie co umiał by załatwiać szybko te papierki(wizy, pozwolenia itp.)

AS82 19.07.2010 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 938284)
Spokojnie, moim zdaniem bez problemu dostanie pozwolenie o pracę, bo regularnie występuje w reprezentacji Hondurasu. Nie wiem jak ma się sprawa z wizą...

ale Jarosz powiedzial ze przestali juz zabiegac o Chaveza

Jigsaw 19.07.2010 12:00

Dokładnie. "Ta opcja na chwilę obecną nie funkcjonuje"

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cezarym_wilku/

ChG 19.07.2010 12:00

Yyy, a mi się wydawało, że chcą po prostu ściągnąć innego defensora, który mógłby zostać zgłoszony do kolejnej rundy LE, ale to chyba nie oznacza, że rezygnują z Chaveza...

WislaOnly 19.07.2010 12:01

Coś ktoś namieszał, załatwienie wizy i pozwolenia na pracę nie trwa aż tak długo, kilka dni. A z tego co tutaj wszyscy piszą wynika że w ogóle w LE nie zagrają! Bezsens... Jeśli to prawda, to ja nie mam pytań i mam nadzieję że klub ma w zanadrzu alternatywę dla tego Chaveza, bo jak nie to bez obrony to i Messi w ataku nie pomoże.

mateusz212 19.07.2010 12:03

"Dyrektor wykonawczy dodał również, że jeśli chodzi o Cezarego Wilka, pomocnika Korony Kielce, to nie ma takiego tematu." ja mimo wszystko troche żaluje...

JarekTSW 19.07.2010 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 938292)
Yyy, a mi się wydawało, że chcą po prostu ściągnąć innego defensora, który mógłby zostać zgłoszony do kolejnej rundy LE, ale to chyba nie oznacza, że rezygnują z Chaveza...

z tego co zrozumialem Wisla cche sciagnac Chaveza , ale nie bd mogl zgarac w 3 r el i oprocz niego chemy sciagnac jeszcze jednego ŚO , ktory zagrac bedzie mogł

DrunkenBear 19.07.2010 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blackluk (Post 938274)
Niestety pozwolenie na prace to nie jest taka łatwa sprawa trzeba spełniać szereg wymagań. I nie jest powiedziane że każdy to pozwolenie dostanie, jeśli on nie dostał na grę w angli to u nas też może nie dostac

Anglia ma najbardziej rygorystyczne przepisy z pozwoleniem na pracę. Dlatego tam chętnie ściągają spoza UE albo wysoko rokujące talenty, gwiazdy, albo takich co mają paszport w którymś kraju z UE. U nas jest o wiele łatwiej dostać pozwolenie na pracę. I ją dostanie, tylko to jest kwestia jak szybko będzie miał komplet dokumentów i jak szybko urzędnicy się uwiną. A termin zgłaszania zawodników do kolejnej rundy eliminacji jest dość blisko.

Tak jak ktoś wcześniej pisał na grę w lidze naszej i LE, LM wystarczy wiza i pozwolenie na pracę. Więc nie snujcie tu jakiś śmiesznych powodów dla których by nie mógł grać. No chyba, że Wisła się rozmyśli z jego sprowadzenia...

Wasiu 19.07.2010 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jigsaw (Post 938290)
Dokładnie. "Ta opcja na chwilę obecną nie funkcjonuje"

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cezarym_wilku/

To niestety pokazuje, ze oni wogole o lidze nie mysla. Przeciez z pucharow tak czy siak wczesniej czy pozniej wylecimy, a obecni stoperzy nie daja gwarancji na sukcesy w lidze.

qchar90 19.07.2010 12:07

ja tam Jaroszowi nie wierze, już nasi mówili ze nie sprzedadza Marcelo, ze nie bylo zadnych ofert dla niego
teraz mowia ze nie ma zadnych ofert dla Diaza i Pieti i tak samo ze nie ma tematu Wilka
to jestem ciekaw jak do konca tygodnia Wilk przyjdzie, a ktos z dwojki Pietia i Diaz odejdzie

Oldpara 19.07.2010 12:08

No to rzeczywiście problme. Nie wiem, czy to aktualne, ale kiedyś mogłow występować max 3 graczy z poza UE na boisku.

To jak wsadzimy do składu Jovanica, Diaza, Bunozę, to miejsca w I składzie brakuje. Wtedy rzeczywiście nie opłaca się go kupować.

Ale mogę się mylić...

For_FuN_ 19.07.2010 12:08

Przynajmniej wiadomo, ze przyjdzie inny stoper przed Chavezem...mam nadzieje, ze dorownujacy Glowie czy Marcelo ;)(chociaz pewnie to pobozne zyczenia).

kolend 19.07.2010 12:09

ciekawe co tak do końca kryje się za transferami w stylu wypożyczenie + pierwokup
jeśli tylko chęć sprawzdenia czy koleś będzie dobrze grał - to super, świetna sprawa,
ale jeśli głównym kryterium ma byc przykładowo awans do LE i wtedy zarobek przeznaczony na zawodników, to kiepsko, bo Ci zawodnicy, sprowadzani w takim a nie innym czasie (czytaj późno) nie sa w stanie pomóc w awansie

damians 19.07.2010 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blackluk (Post 938263)
Nie nie dostaną paszportów uni, to powód dlaczego chavez nie poszedł do anglii oni ne bedą mogli grac w LE ani lM

weź leki... ;)

Jigsaw 19.07.2010 12:10

"Sprawy się komplikują, bo nie ma paszportu unijnego. Chcielibyśmy wzmocnić linię defensywną na mecze europejskie, więc niemożliwością jest załatwienie dokumentów w tak krótkim czasie."

Czyli jak widać chcieli jednego OŚ przed następną rundą, nie da się załatwić tak szybko dokumentów więc narazie z niego rezygnują. Tylko ciekawe czy mają jakąś konkretną opcję zamiast Chaveza...

AS82 19.07.2010 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 938305)
No to rzeczywiście problme. Nie wiem, czy to aktualne, ale kiedyś mogłow występować max 3 graczy z poza UE na boisku.

To jak wsadzimy do składu Jovanica, Diaza, Bunozę, to miejsca w I składzie brakuje. Wtedy rzeczywiście nie opłaca się go kupować.

Ale mogę się mylić...

To raczej nie o to chodzi , chodzi o to ,że Chavez nie ma jakies papierów ,które sa wymagane by grac w UE , ale kto to wie ,czy to nie sciema, moze chodzi o kase

sqbi 19.07.2010 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 938298)
z tego co zrozumialem Wisla cche sciagnac Chaveza , ale nie bd mogl zgarac w 3 r el i oprocz niego chemy sciagnac jeszcze jednego ŚO , ktory zagrac bedzie mogł

Ja zrozumiałem trochę inaczej. Zawieszamy sprawę Chaveza, szukamy obrońcy, którego będzie można zgłosić do pucharów przed 23 lipca, a jak nie znajdziemy to wrócimy do Chaveza.

W sprowadzenie dwóch doświadczonych stoperów, nie chce mi się wierzyć.

mateusz212 19.07.2010 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 938302)
ja tam Jaroszowi nie wierze, już nasi mówili ze nie sprzedadza Marcelo, ze nie bylo zadnych ofert dla niego
teraz mowia ze nie ma zadnych ofert dla Diaza i Pieti i tak samo ze nie ma tematu Wilka
to jestem ciekaw jak do konca tygodnia Wilk przyjdzie, a ktos z dwojki Pietia i Diaz odejdzie

oni kłamią tylko w przypadku transferów z Wisły.... jeżeli zaś chodzi do jest niestety szczery... hehe jak zwykle mialy byc transfery a bedzie to co zawsze...;D

Oldpara 19.07.2010 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 938310)
To raczej nie o to chodzi , chodzi o to ,że Chavez nie ma jakies papierów ,które sa wymagane by grac w UE , ale kto to wie ,czy to nie sciema, moze chodzi o kase

Zobaczymy, w każdym razie chwilowo temat Chaveza upadł. Dalej mam wrażenie, że wrócą do niego w przypadku sprzedaży Diaza :) Jarosz powiedział, że na razie nie ma żadnych oficjalnych ofert. Rozmów zakulisowych się nie komentuje.

WislaOnly 19.07.2010 12:16

najgorsze jest też to że nie wiadomo czego można się spodziewać po "Bonanzie", co on sobą prezentuje. Miejmy nadzieje że się zgra jakoś z Cleberem, tylko jak, skoro się nie dogadają!:(

Wasiu 19.07.2010 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 938305)
Nie wiem, czy to aktualne, ale kiedyś mogłow występować max 3 graczy z poza UE na boisku.

...

Taki przepis w Polsce juz nieobowiazuje. I to od dawna, przynajmniej od czasow "Canarinhos" Szczecin :D
W Wilka ja wierze - nie jest to rzeczywiscie zbyt wiarygodne zrodlo, ale redaktorzy weszlo, bylo nie bylo, szanowani wsrod dzialaczy i pilkarzy, nie promowali by swoja osoba nowej strony internetowej bez solidnych dowodow. News o Wilku to pierwszy news tej nowej, rzekomo wiarygodnej strony, jesli sie nie sprawdzi to bedzie ich koniec, zanim tak naprawde zaczna.

I na dokladke - strona wislakrakow.com na facebooku poinformowala, ze Tiboni strzelil bramke w meczu sparingowym Atalanty i wyslannicy Wisly byli na trybunach.

AS82 19.07.2010 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 938316)
I na dokladke - strona wislakrakow.com na facebooku poinformowala, ze Tiboni strzelil bramke w meczu sparingowym Atalanty i wyslannicy Wisly byli na trybunach.

ale skoro mamy zatrudnic Riosa ,to sprawa Tiboniego bedzie nieaktualna

Marszałek 19.07.2010 12:26

Prosze o wstrzemiężliwość w dyskusji nad słowami Jarosza. Róznoe doborze jutor może się okazać,że Wilk i spółka będa zaprezentowani na konferencji prasowej. Ja bym w ogóle się nie przejmował tym co gość mówi.

DDP 19.07.2010 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Forza (Post 938197)
Dawno Wisla nie kupila tylu pilkarzy. I strategia jest doskonala

Fakt dawno nie kupiła tylu. Strategia jest wręcz genialna. Pozbyć się w jednym okienku dwóch najlepszych stoperów ligi nie mając przygotowanego nikogo wartościowego w ich miejsce...majstersztyk ocierający się o geniusz Stephena Kinga. No w zasadzie nakupowanych już jest tylu piłkarzy więc musi być dobrze. Kupą mości Panowie kupą. Ilość się liczy nie jakość!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 938208)
Sam Marcel już był tak napalony na transfer, że niekorzystnym dla Wisły byłoby go na siłę zatrzymywać (patrz ostatnie mecze Wisły w zeszłym sezonie, coraz więcej błędów). Chłopak przerósł tą ligę, chciał się sprawdzić w mocniejszym zespole, nie ma tutaj nic dziwnego. Suma transferu i tak bardzo dobra (jak na gracza z PL ligi)...

Tu się zgadzam...ale dlaczego dwóch na raz? Głowacki - Why?

[QUOTE=Tarann;938220]

Cytat:

Ocenianie wyżej Wichniarka od Żurawskiego to... to powinno być karalne.
...tym bardziej dopiero po ich jednym oficjalnym meczu. Jak na razie 1:0 dla Wichniarka

Cytat:

Lech ma mocniejszy skład powiadasz. Dużo by pisać na taki ogólnik. Powiem tak Arboledy im zazdroszczę... puki co, no może Peszki.
a ja im zazdroszczę stabilizacji składu, odszedł od nich co prawda Lewandowski (spory ubytek) oraz Tanevski zdaje się, ale zakontraktowali 4 nowych. Po odejściu pary Marcelo&Głowacki teraz para Bosacki&Arboleda jest wg. mnie najlepszą parą stoperów w lidze.

Cytat:

Pomimo małej ilości czasu ci ludzie już potwierdzają swoje kompetencje przeprowadzając PRZEMYŚLANE transfery.
Po czym wnosisz, że przemyślane?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez witeq (Post 938224)
Toż ja wolałbym trzy raz bardziej kupić Wilka i poszukać za 800 tys przyzwoitego ofensywnego piłkarza z zachodu.

Trzy razy bardziej Wilka....jeszcze nie tak dawno forum drwiło z przeprowadzki Kiełba do Lecha (że za słaby do Wisły), teraz wolą wszyscy kupować Wilka...klasycznego no-namea

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 938194)
Nie chce Cie ani zjadać, ani przeganiąc. Proszę Cie tylko o uargumentowanie tych dwóch tez.

Co to znaczy pod każdym względem (Legia i Lech w ME też jakoś nie wymiatają) i na czym poega ten doskonały marketing Legii.

http://i874.photobucket.com/albums/a...sko/tabela.jpg

Ludzie czy Wy naprawdę nie widzicie co się stało? Odeszły w jednym momencie dwa filary defensywy (silne osobowości, legenda klubu) a Wy z założonymi klapkami na oczach chwalicie jeszcze politykę transferową klubu? Bo naściągali kilku zawodników? Zestawcie sobie bilans (jakościowy) dotychczasowego letniego okienka to może otworzą Wam się oczy.

qchar90 19.07.2010 12:33

a najlepsze na potwierdzenie wiarygodnosci słów Jarosza, są słowa ze kadra będzie skompletowana na oboz w niemczech,
po odejscie Głowackiego, stoper bedzie do konca tygodnia.
Dziekuje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl