![]() |
Mówisz:
Cytat:
Cytat:
|
Nadajecie na naszych działaczy, a Flamengo wykupiło za 3mlneuro największego imprezowicza (Sypek przy nim to pikuś)w Mediolanie tuż przed wygaśnięciem jego kontraktu (zaledwie 6msc od darmochy), jeszcze dali mu większą gażę na zabawy z tancerkami brazylijskimi, które występują w serialu 'MikeInBrazil" :lol:
|
niestety Vojo Ubiparip raczej do Lecha pójdzie niż do nas, Milan się nie spisał i go nie namówił
a nasi działacze odpuścili tak jak kiedyś Lewandowskiego, na ogromną korzyść Kolejorza |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla niektórych wszystko wynika z jednego równania: znalezienie piłkarza=pozyskanie piłkarza. Ilość zawodników, z którymi negocjowaliśmy w ostatnim czasie (chodzi mi o jakieś ostatnie 3 lata) byłaby zapewne bardzo spora. Część pewnie teraz błyszczy, cześć kopie się po czole. Ale, do cholery, nie jesteśmy Barceloną. Gorzej! Nie jesteśmy nawet Norymbergą, Kopenhagą, czy Club Brugge, abstrahując nawet od warunków finansowych. |
Możliwe, że pozostali zawodnicy z pola (nie licząc Meliksona, którego kupiliśmy) będą za gotówkę, natomiast wielce prawdopodobne że mamy przed sobą kolejną sagę z testowaniem bramkarzy...
|
Cytat:
Coniektórzy, wg mnie, śmiesznie myślą i mają dość skomplikowany proces dedukcji. |
Cytat:
|
Rzeczywiście okazało się prawdą, że Ubiparip miał podjąc dzisiaj decyzję, i podjął, z dużym prawdopodobieństwiem zagra w Lechu Poznań. Oni jednego napastnika strzelającego gole już mają, my trafiającego do siatki nie mamy żadnego a Vojo ląduję jednak w Poznaniu...
Na podstawie informacji z mediów można przypuszczać, że Ubiparip był tym tzw pierwszym na liście, także pewnie ten drugi kandydat to będzie półka niżej. Szkoda bo jak pisałem już wcześniej według mnie to bardzo dobry zawodnik. Typowa bałkańska szkoła, silny fizycznie, z bardzo mocnym strzałem i dodatkowo dobrą techniką i szybkością. |
Cytat:
I jeszcze co do twojej konwersacji z innym forumowiczem - jeśli dla ciebie stwierdzenie, że "najprawdopodobniej" się pojawi albo że "ma nadzieję" to obietnica że się pojawi no to powodzenia w dyskusji. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja rozumiem, że okienko zamyka się pod koniec lutego - tylko takie manewry już przerabialiśmy w poprzednich latach, jak ktoś przychodzi na koniec lutego, to kiedy ma się zgrać z resztą zespołu - a te rundy u nas do długich nie należą. Stąd, po dyr. sportowym z takim CV można było się spodziewać konkretniejszych działań. Łatwo zauważyć, że inne kluby - jak choćby taki Trabzonspor nie mają problemu w tym, aby kupić piłkarzy na zawołanie. Ok, może nie ten kaliber, ale wiele wskazuje na to, że taki Lech niedługo dopnie sobie transfery - Wołąkiewicza już mają. Jeśli nasi Holendrzy nie zmienili u włodarzy myślenia biznesowego - tzn. 100 tys. euro taniej, ale piłkarz przychodzi miesiąc później - to na boisku wciąż może być taki chaos, jak w pierwszej części sezonu, a wtedy to już musielibyśmy mieć naprawdę dużo fuksa, żeby to mistrzostwo zdobyć jakimś cudem. |
Cytat:
Mało tego, pamiętasz jak serbskie media umieszczały w składzie Wisły niejakiego Miliknovicia? jason wiślak - kibicuję Wiśle Kraków, nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć. |
Cytat:
Zebyś się kolego nie zdziwił...:-P |
Cytat:
|
Cytat:
Ja bym raczej skłaniał się, że RM chciał po prostu, najprościej na świecie powiedzieć: "Fajnie, że przyszedł, może będzie wzmocnieniem, więc niech się reszta strzeże i ostro mi zapieprza na obozie, bo inaczej przegrają rywalizację z miejsca." No, ale nie, RM mówi chce nam przekazać prawdę między wierszami: "ale mi kolejny szrot sprowadzili, już się szykuj na Arkę, Nourdin!". |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przecież teraz jest czas na załatwianie spraw organizacyjnych, aklimatyzację etc. Cytat:
|
Cytat:
WioreX jestem praktycznie pewien że Melikson będzie podstawom zawodnikiem jeśli tylko będzie zdrowy. |
Za Genkowa nie byliśmy w stanie zapłacic 500tys euro.
Za Ubiparipa wymięklismy przy 600 tys euro.. Martwi mnie, że tak niskie kwoty są dla Wisły nie do przeskoczenia... Nie da się zbudowac dobrego zespołu za drobniaki.. PS: Podejżewam, że kwota za Meliksona jest zawyżona. Prawdopodobnie bedzie nas kosztował mniej... |
Cytat:
|
Cytat:
|
nie wiem westersyl, może masz lepsze źródło informacji, ja tylko bazuję na tym co wyczytam z internetu :P ale to i tak tylko domysły, prawdy nie poznasz za cholerę. Kto wie, a może mamy kogoś lepszego na oku? Trzeba cierpliwości.
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.b92.net/sport/vesti.php?y...&nav_id=486453 |
Cytat:
W jaki niby sposób wykombinowałeś że skoro idzie do Lecha za 600 tys to znaczy że Wisła nie była w stanie tyle zapłacić? |
A to nie było tak, że menedżer Ubiparipa go proponował do Wisły Lecha i Legii i kogoś tam jeszcze, a gazety z tego zrobiły "Wisła Lech i Legia zainteresowane Ubiparipem ?"
Bo to trochę by zmieniało postać rzeczy. |
Cytat:
Sam pisałem, że z oceną okienka należy się wstrzymać minimum do pierwszego treningu, ale na końcową oceną trzeba poczekać na zakończenie okienka. Faktycznie aktualnie straciliśmy 4 zawodników, praktycznie sprowadziliśmy jednego Meliksona( który jak podpisze będzie nasz), nie wierzę jednak w to, że transfer Izraelczyka będzie pierwszym i ostatnim w tym okienku, ja również bym chciał aby na pierwszym treningu trener miał do dyspozycji wszystkich zawodników, którzy będą grać na wiosnę w Wiśle. Wiemy jednak jak jest na rynku europejskim, wiemy jakim budżetem dysponujemy na transfery więc siłą rzeczy, musimy czekać. Cytat:
Powtórzę raz jeszcze, nikt nie chce aby w Wiśle grał tzw. ''szrot'', z tego co mówił dyrektor sportowy szukamy zawodników, którzy mieli do czynienia w swojej karierze z walką o tytuły mistrzowskie, mają za sobą występy w europejskich pucharach, ciężko w pierwszej części okienka znaleźć taki zawodników, którzy przyszyli by do Wisły - bo biorą ją za opcję rezerwową póki co, nie jesteśmy równorzędnym konkurentem z drużynami z Niemiec, Turcji itp. Więc jak nie wypali na zachodzie np, to wtedy wybierają opcję - Wisła Kraków. |
A nie bierzecie pod uwagę, że kasa to nie wszystko? Że zawodnik może woli iść do Amici? Oni grają w pucharach, eliminują Juventus, my możemy sobie być na drugim miejscu w tabeli naszej przaśnej ligi, jak rok po roku eliminowali nas tacy giganci jak Levadia i Karabach. Wcześniej Ubiparip przed naszą ofertą priorytetowo stawiał Partizana czy Crvenę (nie pamiętam o którego lokalnego potentata chodziło). Nazwa Wisła znaczy w Europie coraz mniej i niedługo trzeba będzie bardzo przepłacać, żeby nadrobić braki w prestiżu i kogoś skusić do przejścia do nas.
|
Cytat:
Zresztą nie ma nic pewnego, być może Ronnie będzie strzelał gole na boisku zamiast na planie serialowym, we will see. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Słusznie prawisz kolego, na pewno dla zawodnika liczę się także rozwój sportowy, możliwość gry w pucharach europejskich, my aktualnie nie mamy nawet takiego argumentu w rozmowach transferowych więc to kolejny minus po naszej stronie w spawach transferów. Przykład na tym Serbie - Ubiparipie- mając do wyboru grę w Wiśle ( podobno), która zajmuje 2 miejsce w lidze a na wiosnę grac będzie tylko na swoim podwórku i grę w poznańskim Lechu, który słabiej radzi sobie w lidze ale za to gra w pucharach to co wybierze ?? |
Cytat:
Jedno i drugie jest niestety nie za dobre dla Wisły, ponieważ możemy jedynie oczekiwać spadów, których nie chce Lech lub zawodników, których nie zna. Przegrana o Lewandowskiego drogo nas kosztowała (odpadanie z pucharów, przegrana mistrzostwa w zeszłym roku i strata zarobku z transferu). Mam nadzieję, że teraz tak nie będzie... A Ubiparip, nei był zawodnikiem o którego warto walczyć... |
A może to Wisła zrezygnowała z tego Ubiparipa ? Ten zawodnik jest bardzo podobny do Brozia pod względem budowy i stylu gry a dyrektor wyraźnie mówił że na miejsce Pawła będzie chciał zatrudnić kogoś o nieco innej charakterystyce więc prędzej uwierzę w to że Wisła odpuściła tego Serba niż Lech nas przebił. Z drugiej strony nie wiemy czy Wisła rzeczywiście była tak poważnie nim zainteresowana czy tylko on był opcją nr np. 3. Tego nie wiemy , należy czekać na rozwój sytuacji bo płacze w niczym nie pomogą .
|
Jeśli Lech rzeczywiście kupił Ubiparipa, chyba warto zmienić komentarz dnia przy newsach.
Swoją drogą, co to za "komentarz dnia", który jest zmieniany raz na miesiąc... |
Dobra Melikson jest, a Voja nie ma.
Co z Karimem? Mial jutro podpisywac ? |
Cytat:
|
Z tego co pamietam to wisła szuka napastnika ktory walczy w swoim kraju o mistrzostwo i gral albo walczyl chociaz o LM.., a Ubiparip chyba nie nalezy do tego opisu ... Chociaz teraz tak patrze na jego profil na transfermarkt.de i widze ze w przed sezonem gral w eliminacjach l. europejskiej .. a to jednak nie LM .. wiec mialem racje we wczesniejszych zdaniach. Co do walki o mistrza to jego zespol jest 6 w tabeli ...
|
Cytat:
Lech nas bije zarówno finansowo jak i atrakcyjnością tj klubem w którym można się wylansować poprzez dobrą grę w Europie. (Tak jak pisał Uran235). Zresztą finansowo biją nas dodatkowo oba kluby z Warszawy (Legia i Polonia). Dlatego kiedy przeczytacie gdzieś w mediach że Wisła rywalizuje o jakiegoś piłkarza z Legią, Lechem czy Polonią to od razu porzućcie wszelką nadzieję:) (Przynajmniej nie będzie rozczarowań). Na ten momement jest po prostu określona kolejność dziobania w naszej lidze. My jesteśmy w drugim żucie.... A gdyby jakimś cudem dany zawodnik "wybrał" nas zamiast przodującej finansowo trójki.... znaczy ze jest za słaby dla nich i rzuciły ochłap słabszym. (Niestety nam) A po co nam taki słabszy kopacz? Jedyna nadzieja w tym że Stan negocjuje z piłkarzami o których nie wiedzą nasi konkurencji (Lech) albo silni finansowo się już najedzą i zostanie kilku kopaczy którzy zbyt długo zwlekali i się przeliczyli:) Czyli Lech będzie miał Ubiparipa - młodego dobrze obiecującego piłkarza, a dla nas ochłap w postaci leniwego Kone co to w Cluju się opierdalał pomimo tego że zarabiał ponad 50 tysięcy euro miesięcznie.... czyli 600 tysięcy euro rocznie! To jaką on może mieć motywacje żeby się starać w Wiśle za góra połowę swoich ostatnich zarobków? Zresztą pewnie z niego byłby drugi Boukhari..... Jakoś jestem sceptyczny do takich "odgrzewanych kotletów" co to łaskę robią że grają. Jak za 600 tysięcy rocznie strzelił może w ostatniej rundzie z 2 bramki dla Cluju..... to ile strzeliłby dla nas? Jedną? Mam nadzieję że Kone jednak do nas nie trafi, albo jeśli już (tfu, tfu) trafi to cudownie się odradzi i nastrzela mnóstwo goli:D |
Cytat:
|
w 14 meczach strzelił 6 bramek... w sumie znowu nie jakiś oszałamiający wynik... też nie byłem przekonany do Ubiparipa ;]
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl