Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

flamengista 17.01.2011 20:28

Mówisz:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1037009)
PS. Obrońcy "nowej polityki transferowej" kazali czekać do 17 stycznia. Teraz obowiązuje nowa mantra - do końca okienka:-D

i masz:-D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1037022)
Oczywiście, że liczą się efekty w 100% ale jest połowa stycznia a okienko trwa do końca lutego( jak mnie pamięć nie myli)
Myślę, że na rozliczenia przyjdzie czas po zakończeniu okienka, to tak jak na początku sezonu większość spisywała klub na straty, na kompletne dno, walkę o utrzymanie a tu zonk, niespodzianka i wylądowaliśmy na drugim miejscu w tabeli.

jagoda 17.01.2011 20:30

Nadajecie na naszych działaczy, a Flamengo wykupiło za 3mlneuro największego imprezowicza (Sypek przy nim to pikuś)w Mediolanie tuż przed wygaśnięciem jego kontraktu (zaledwie 6msc od darmochy), jeszcze dali mu większą gażę na zabawy z tancerkami brazylijskimi, które występują w serialu 'MikeInBrazil" :lol:

herkules 17.01.2011 20:31

niestety Vojo Ubiparip raczej do Lecha pójdzie niż do nas, Milan się nie spisał i go nie namówił
a nasi działacze odpuścili tak jak kiedyś Lewandowskiego, na ogromną korzyść Kolejorza

WioReXXX 17.01.2011 20:32

Cytat:

Gwoli ścisłości - dyrektor sportowy wcześniej obiecywał rywala dla Brożka o miejsce w składzie, więc nowy napastnik powinien był się stawić na pierwszym treningu. Stan miał na dopięcie tego transferu praktycznie pół roku. A w zasadzie na treningu powinno się stawić dwóch napastników.

Uważam Cię za inteligentnego gościa. Jestem pewien, że zdajesz sobie sprawę, jak potencjalni zawodnicy mogą nas odbierać. W tym sezonie odpadliśmy z zespołem, którego nazwę, oprócz kibiców tej zacnej drużyny, znamy w Europie tylko my. Rok wcześniej naszą przygodę z Ligą Mistrzów zakończyliśmy na estońskich amatorach. W tej chwili zajmujemy drugą pozycję w lidze, która wysokim poziomem nie grzeszy. Mimo tych wszystkich niekorzystnych czynników, ja widzę szansę na ciekawe wzmocnienia. Tylko często musimy na nie poczekać z powodu dość niekorzystnych warunków negocjacyjnych, o których piszę powyżej. Co lepsi zawodnicy czekają na oferty z lepszych lig i lepszych klubów. I będą czekać nawet i do końca stycznia. Przykład? Choćby Kirm. Dogadaliśmy się z klubem, Skorża z Bednarzem wypatrzył już go wcześniej. I co? Sam zawodnik zwlekał dość długi czas z podpisaniem kontraktu. Sam sobie możesz odpowiedzieć dlaczego. Być może, nawet jeżeli pozyskamy tych co chcemy przed końcem stycznia, to później może nam się trafić jakaś fajna okazja, bo zawodnik z jakichś tam powodów nie zmienił klubu.
Cytat:

Rozumiem, że to ma być ten nowy profesjonalizm - znowu zawodnicy dojdą last minute, a zgrywać się będą podczas meczy ligowych.

Nie wiedziałem, że zajęcia na siłowni, testy medyczne w jakikolwiek sposób wpływają na ewentualne zgranie się zespołu.
Cytat:

PS. Obrońcy "nowej polityki transferowej" kazali czekać do 17 stycznia. Teraz obowiązuje nowa mantra - do końca okienka:-D

Ja bardzo chciałem żeby wzmocnienia były już na 17 stycznia, choćby z powodów nawet zaznajamiania się zawodników, wkomponowania się do zespołu, zawarcia znajomości. Szkoda, że się nie udało. Ale pisałem także, że DLA MNIE (co możesz sprawdzić) takim deadlinem, po których trzeba będzie dać naszym działaczom duży minus, to będzie koniec stycznia/początek lutego. Dlaczego? Bo czasu na zgranie będzie i tak sporo (4 tygodnie), a negocjacje w sprawie pozyskania ciekawych zawodników do klubu z nieciekawą przeszłością pucharową w ostatnich latach, z pewnością nie są łatwe.

Dla niektórych wszystko wynika z jednego równania: znalezienie piłkarza=pozyskanie piłkarza. Ilość zawodników, z którymi negocjowaliśmy w ostatnim czasie (chodzi mi o jakieś ostatnie 3 lata) byłaby zapewne bardzo spora. Część pewnie teraz błyszczy, cześć kopie się po czole. Ale, do cholery, nie jesteśmy Barceloną. Gorzej! Nie jesteśmy nawet Norymbergą, Kopenhagą, czy Club Brugge, abstrahując nawet od warunków finansowych.

tomasz_19 17.01.2011 20:33

Możliwe, że pozostali zawodnicy z pola (nie licząc Meliksona, którego kupiliśmy) będą za gotówkę, natomiast wielce prawdopodobne że mamy przed sobą kolejną sagę z testowaniem bramkarzy...

Smok 17.01.2011 20:34

Cytat:

Dyrektor sportowy Wisły cały czas twierdzi, że ma nadzieję, iż przynajmniej część z zawodników na wymienione kluczowe pozycje uda się pozyskać jeszcze przed pierwszym treningiem. „W ciągu ostatnich dni rozmawiam z klubami i zawodnikami nad finalizacją niektórych transferów. Zaczynamy treningi 17 stycznia i mam nadzieję, że przed tym terminem zaprezentujemy kibicom nowych piłkarzy”
A ja mam nadzieję ( i postaram się). że za 2 tygodnie pojadę z dzieciakami na narty. Tyle, że jeśli któreś zachoruje, to nici z wyjazdu. Czy wtedy też mi ktos zarzuci, ze jestem kłamcą, jeśli wyjazd niewypali????
Coniektórzy, wg mnie, śmiesznie myślą i mają dość skomplikowany proces dedukcji.

Semper Fidelis 1985 17.01.2011 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 1036410)
M.S. - najprawdopodobniej inicjały naszego nowego gracza ;)

Ten też zabłądził? Czy zrezygnował? :-)

westersyl 17.01.2011 20:35

Rzeczywiście okazało się prawdą, że Ubiparip miał podjąc dzisiaj decyzję, i podjął, z dużym prawdopodobieństwiem zagra w Lechu Poznań. Oni jednego napastnika strzelającego gole już mają, my trafiającego do siatki nie mamy żadnego a Vojo ląduję jednak w Poznaniu...
Na podstawie informacji z mediów można przypuszczać, że Ubiparip był tym tzw pierwszym na liście, także pewnie ten drugi kandydat to będzie półka niżej. Szkoda bo jak pisałem już wcześniej według mnie to bardzo dobry zawodnik. Typowa bałkańska szkoła, silny fizycznie, z bardzo mocnym strzałem i dodatkowo dobrą techniką i szybkością.

martonas 17.01.2011 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1037019)
Widocznie trzeba było zacząć we wrześniu.

A na poważnie - tego typu kłopoty mają wszyscy menedżerowie, może poza Realem, Barceloną i MC. I jakoś sobie dają radę. Nie mamy na stanowisku dyrektora sportowego juniora, tylko działacza z doświadczeniem w pracy z PSV. Więc chyba powinien umieć sobie poradzić z takimi problemami.

Wzruszają mnie z resztą próby usprawiedliwienia transferowych porażek. Tylko co mnie to obchodzi? Transferów jak nie było, tak nie ma. Liczą się efekty, nie dobre chęci.

Gajowy - może byś poszedł jednak do lasu, na grzyby? Wiesz, zarzucanie mi kłamstwa jak parę postów wyżej jak byk masz cytat z wywiadu, w którym Vacxs deklaruje że "najprawdopodobniej" na 1 treningu pojawi się nowy piłkarz - to jest żenada. Nie podejmuję dyskusji, bo nie ma sensu. Ciesz się, że nie skasowałem posta - a powinienem, bo nic nie wnosi do tematu.

Tu nie chodzi o bronienie kogokolwiek tylko o wstrzymywanie się z pochopnymi ocenami, powinni zacząć negocjacje we wrześniu? A kiedy ich zatrudnili? Chciałbyś żeby to były negocjacje z kolejnymi piłkarzami z łapanki?

I jeszcze co do twojej konwersacji z innym forumowiczem - jeśli dla ciebie stwierdzenie, że "najprawdopodobniej" się pojawi albo że "ma nadzieję" to obietnica że się pojawi no to powodzenia w dyskusji.

szczepek19 17.01.2011 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez herkules (Post 1037029)
niestety Vojo Ubiparip raczej do Lecha pójdzie niż do nas, Milan się nie spisał i go nie namówił
a nasi działacze odpuścili tak jak kiedyś Lewandowskiego, na ogromną korzyść Kolejorza

potwierdzam Twoje zdanie... szybko odpuszczamy, ale to też zależy wszystko od naszego konta... ale wiesz to tylko media serbskie spekulują... oni tak samo twierdzili że pójdzie do nas... póki się nie dowiemy od oficjalnych stron to nic nie jest pewne

eye63 17.01.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1037022)
Oczywiście, że liczą się efekty w 100% ale jest połowa stycznia a okienko trwa do końca lutego( jak mnie pamięć nie myli)
Myślę, że na rozliczenia przyjdzie czas po zakończeniu okienka, to tak jak na początku sezonu większość spisywała klub na straty, na kompletne dno, walkę o utrzymanie a tu zonk, niespodzianka i wylądowaliśmy na drugim miejscu w tabeli.

No tak, tylko szczęścia z tą drugą pozycją to my trochę mieliśmy - właściwie jak nigdy.

Ja rozumiem, że okienko zamyka się pod koniec lutego - tylko takie manewry już przerabialiśmy w poprzednich latach, jak ktoś przychodzi na koniec lutego, to kiedy ma się zgrać z resztą zespołu - a te rundy u nas do długich nie należą. Stąd, po dyr. sportowym z takim CV można było się spodziewać konkretniejszych działań.

Łatwo zauważyć, że inne kluby - jak choćby taki Trabzonspor nie mają problemu w tym, aby kupić piłkarzy na zawołanie. Ok, może nie ten kaliber, ale wiele wskazuje na to, że taki Lech niedługo dopnie sobie transfery - Wołąkiewicza już mają.

Jeśli nasi Holendrzy nie zmienili u włodarzy myślenia biznesowego - tzn. 100 tys. euro taniej, ale piłkarz przychodzi miesiąc później - to na boisku wciąż może być taki chaos, jak w pierwszej części sezonu, a wtedy to już musielibyśmy mieć naprawdę dużo fuksa, żeby to mistrzostwo zdobyć jakimś cudem.

tomasz_19 17.01.2011 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1037034)
Rzeczywiście okazało się prawdą, że Ubiparip miał podjąc dzisiaj decyzję, i podjął, z dużym prawdopodobieństwiem zagra w Lechu Poznań. Oni jednego napastnika strzelającego gole już mają, my trafiającego do siatki nie mamy żadnego a Vojo ląduję jednak w Poznaniu...
Na podstawie informacji z mediów można przypuszczać, że Ubiparip był tym tzw pierwszym na liście, także pewnie ten drugi kandydat to będzie półka niżej. Szkoda bo jak pisałem już wcześniej według mnie to bardzo dobry zawodnik.

a skąd wiesz, że się nim interesowaliśmy? może był on wymysłem mediów... nie wiadomo jaki napastnik do nas przyjdzie. Rozmowy z kandydatami do gry w Wiśle są prowadzone od dłuższego czasu tak jak mówił Stan, na pewno są to zawodnicy nietuzinkowi i w pierwszej kolejności rozpatrują oferty z zachodu, norma. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby w czwartek przedstawiono zawodnika o którym nie wiedzieliśmy do tej pory nic, no chyba że z transfermarktu...

Mało tego, pamiętasz jak serbskie media umieszczały w składzie Wisły niejakiego Miliknovicia?

jason wiślak - kibicuję Wiśle Kraków, nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć.

jason wiślak 17.01.2011 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1037031)
Możliwe, że pozostali zawodnicy z pola (nie licząc Meliksona, którego kupiliśmy) będą za gotówkę, natomiast wielce prawdopodobne że mamy przed sobą kolejną sagę z testowaniem bramkarzy...

Zebyś się kolego nie zdziwił...:-P

dynek.pl 17.01.2011 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1037002)

swietnie - skoro Lech go bierze za takie pieniadze to znaczy, ze jednak gosc jest tego wart

WioReXXX 17.01.2011 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1036992)
Obawiam się że mnie nie zrozumiałeś. Spróbuję może bardziej obrazowo: wyobraź sobie że do Wisły przychodzi powiedzmy Messi. Czy Twoim zdaniem trener komentując przyjście takiego zawodnika powidziałby: Dla wszystkich jego przyjście jest swego rodzaju pobudką do konkurowania o miejsce w składzie.
Mam nadzieję że ten przyklad jest dla Ciebie bardziej obrazowy.

Nie mogę, po prostu nie mogę. Naprawdę bierzesz tak dosłownie wypowiedzi naszego trenera? Maaskant nie widział go zapewne w jeszcze ani jednym meczu, co najwyżej DVD, nie miał go na treningu, a ty już wnioskujesz, że on wie do czego przyda mu się ten piłkarz. I czy będzie wzmocnieniem, czy zapchajdziurą na ławce. Dramat.
Ja bym raczej skłaniał się, że RM chciał po prostu, najprościej na świecie powiedzieć: "Fajnie, że przyszedł, może będzie wzmocnieniem, więc niech się reszta strzeże i ostro mi zapieprza na obozie, bo inaczej przegrają rywalizację z miejsca."
No, ale nie, RM mówi chce nam przekazać prawdę między wierszami: "ale mi kolejny szrot sprowadzili, już się szykuj na Arkę, Nourdin!".

flamengista 17.01.2011 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jagoda (Post 1037028)
Nadajecie na naszych działaczy, a Flamengo wykupiło za 3mlneuro największego imprezowicza (Sypek przy nim to pikuś)w Mediolanie tuż przed wygaśnięciem jego kontraktu (zaledwie 6msc od darmochy), jeszcze dali mu większą gażę na zabawy z tancerkami brazylijskimi, które występują w serialu 'MikeInBrazil" :lol:

Ci "nieudolni działacze" z Flamengo najpierw znaleźli sponsora, który dał na taki szpanerski transfer pieniądze. W dodatku: gdzie Rzym, gdzie Krym?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 1037030)
(...) W tym sezonie odpadliśmy z zespołem, którego nazwę, oprócz kibiców tej zacnej drużyny, znamy w Europie tylko my.(...)

Ten sam problem mają w Jagiellonii, Legii, Amice, Śląsku, Widzewie etc. A jednak nasza konkurencja, mimo obiektywnych trudności o których wspominasz zdołała przeprowadzić parę ciekawych transferów. My wciąż stoimy w blokach.

Cytat:

Nie wiedziałem, że zajęcia na siłowni, testy medyczne w jakikolwiek sposób wpływają na ewentualne zgranie się zespołu.
Tak, niech wybierają mieszkanie przed meczem z Legią, samochód przed Derbami a przedszkole dla dziecka przed meczem z Amiką. W międzyczasie zapiszą się też na kurs polskiego, no i poznają chłopaków z zespołu.

Przecież teraz jest czas na załatwianie spraw organizacyjnych, aklimatyzację etc.

Cytat:

Dla niektórych wszystko wynika z jednego równania: znalezienie piłkarza=pozyskanie piłkarza. Ilość zawodników, z którymi negocjowaliśmy w ostatnim czasie (chodzi mi o jakieś ostatnie 3 lata) byłaby zapewne bardzo spora. Część pewnie teraz błyszczy, cześć kopie się po czole. Ale, do cholery, nie jesteśmy Barceloną. Gorzej! Nie jesteśmy nawet Norymbergą, Kopenhagą, czy Club Brugge, abstrahując nawet od warunków finansowych.
Ilość zawodników, o których media donosiły, że ponoć jesteśmy zainteresowani była w ostatnim czasie spora. Ale pytanie, czy w ogóle z nimi negocjowaliśmy i czy były to poważne negocjacje. Casus Makinwy wymowny.

westersyl 17.01.2011 20:47

Cytat:

a skąd wiesz, że się nim interesowaliśmy? może był on wymysłem mediów...
To oczywistość, nawet pytał się Jovanica o zdanie na temat Wisły. To był ten pierwszy na liście, takie jest moje przypuszczenie.

WioreX jestem praktycznie pewien że Melikson będzie podstawom zawodnikiem jeśli tylko będzie zdrowy.

matys2 17.01.2011 20:50

Za Genkowa nie byliśmy w stanie zapłacic 500tys euro.
Za Ubiparipa wymięklismy przy 600 tys euro..

Martwi mnie, że tak niskie kwoty są dla Wisły nie do przeskoczenia... Nie da się zbudowac dobrego zespołu za drobniaki..

PS: Podejżewam, że kwota za Meliksona jest zawyżona. Prawdopodobnie bedzie nas kosztował mniej...

dynek.pl 17.01.2011 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matys2 (Post 1037046)

Martwi mnie, że tak niskie kwoty są dla Wisły nie do przeskoczenia... Nie da się zbudowac dobrego zespołu za drobniaki..

PS: Podejżewam, że kwota za Meliksona jest zawyżona. Prawdopodobnie bedzie nas kosztował mniej...

no wlasnie, a najwiecej przeciez placi sie za napastnikow - to troche chore i co z tego jak ten Melikson nawet bedzie zagrywal raboną prostopadle pilki jak potem na szpicy Boguski zabije sie na pilce

martonas 17.01.2011 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matys2 (Post 1037046)

Skąd wiesz, że nie byliśmy w stanie tyle zapłacić? Źródło proszę, Basałaj ci powiedział czy Valckx?

tomasz_19 17.01.2011 20:54

nie wiem westersyl, może masz lepsze źródło informacji, ja tylko bazuję na tym co wyczytam z internetu :P ale to i tak tylko domysły, prawdy nie poznasz za cholerę. Kto wie, a może mamy kogoś lepszego na oku? Trzeba cierpliwości.

SWEET_83 17.01.2011 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1037006)
Jak to zwykle bywa, bo sami nic nie potrafią znaleźć.

Tak to prawda Lech jest bliski pozyskana tego napastnika... Szkoda ze do Wisły nie trafi... :-/

matys2 17.01.2011 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1037049)
Skąd wiesz, że nie byliśmy w stanie tyle zapłacić? Źródło proszę, Basałaj ci powiedział czy Valckx?

Cene za jaką poszedł Ubiparip powiedział prezes jego obecnego klubu na łamach prasy...

http://www.b92.net/sport/vesti.php?y...&nav_id=486453

martonas 17.01.2011 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matys2 (Post 1037054)
Za jaka cene poszedł Ubiparip powiedział mi prezes jego obecnego klubu na łamach prasy...

http://www.b92.net/sport/vesti.php?y...&nav_id=486453

lol następny forumowy sherlock...

W jaki niby sposób wykombinowałeś że skoro idzie do Lecha za 600 tys to znaczy że Wisła nie była w stanie tyle zapłacić?

tofik 17.01.2011 21:02

A to nie było tak, że menedżer Ubiparipa go proponował do Wisły Lecha i Legii i kogoś tam jeszcze, a gazety z tego zrobiły "Wisła Lech i Legia zainteresowane Ubiparipem ?"
Bo to trochę by zmieniało postać rzeczy.

WISŁAZWE 17.01.2011 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1037026)
Mówisz:

(...)

i masz:-D

Sam pisałem, że z oceną okienka należy się wstrzymać minimum do pierwszego treningu, ale na końcową oceną trzeba poczekać na zakończenie okienka.

Faktycznie aktualnie straciliśmy 4 zawodników, praktycznie sprowadziliśmy jednego Meliksona( który jak podpisze będzie nasz), nie wierzę jednak w to, że transfer Izraelczyka będzie pierwszym i ostatnim w tym okienku, ja również bym chciał aby na pierwszym treningu trener miał do dyspozycji wszystkich zawodników, którzy będą grać na wiosnę w Wiśle.

Wiemy jednak jak jest na rynku europejskim, wiemy jakim budżetem dysponujemy na transfery więc siłą rzeczy, musimy czekać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 1037037)
No tak, tylko szczęścia z tą drugą pozycją to my trochę mieliśmy - właściwie jak nigdy.

Ja rozumiem, że okienko zamyka się pod koniec lutego - tylko takie manewry już przerabialiśmy w poprzednich latach, jak ktoś przychodzi na koniec lutego, to kiedy ma się zgrać z resztą zespołu - a te rundy u nas do długich nie należą. Stąd, po dyr. sportowym z takim CV można było się spodziewać konkretniejszych działań.

Łatwo zauważyć, że inne kluby - jak choćby taki Trabzonspor nie mają problemu w tym, aby kupić piłkarzy na zawołanie. Ok, może nie ten kaliber, ale wiele wskazuje na to, że taki Lech niedługo dopnie sobie transfery - Wołąkiewicza już mają.

Jeśli nasi Holendrzy nie zmienili u włodarzy myślenia biznesowego - tzn. 100 tys. euro taniej, ale piłkarz przychodzi miesiąc później - to na boisku wciąż może być taki chaos, jak w pierwszej części sezonu, a wtedy to już musielibyśmy mieć naprawdę dużo fuksa, żeby to mistrzostwo zdobyć jakimś cudem.

Powtórzę raz jeszcze, nikt nie chce aby w Wiśle grał tzw. ''szrot'', z tego co mówił dyrektor sportowy szukamy zawodników, którzy mieli do czynienia w swojej karierze z walką o tytuły mistrzowskie, mają za sobą występy w europejskich pucharach, ciężko w pierwszej części okienka znaleźć taki zawodników, którzy przyszyli by do Wisły - bo biorą ją za opcję rezerwową póki co, nie jesteśmy równorzędnym konkurentem z drużynami z Niemiec, Turcji itp. Więc jak nie wypali na zachodzie np, to wtedy wybierają opcję - Wisła Kraków.

Uran235 17.01.2011 21:07

A nie bierzecie pod uwagę, że kasa to nie wszystko? Że zawodnik może woli iść do Amici? Oni grają w pucharach, eliminują Juventus, my możemy sobie być na drugim miejscu w tabeli naszej przaśnej ligi, jak rok po roku eliminowali nas tacy giganci jak Levadia i Karabach. Wcześniej Ubiparip przed naszą ofertą priorytetowo stawiał Partizana czy Crvenę (nie pamiętam o którego lokalnego potentata chodziło). Nazwa Wisła znaczy w Europie coraz mniej i niedługo trzeba będzie bardzo przepłacać, żeby nadrobić braki w prestiżu i kogoś skusić do przejścia do nas.

jagoda 17.01.2011 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1037042)
Ci "nieudolni działacze" z Flamengo najpierw znaleźli sponsora, który dał na taki szpanerski transfer pieniądze. W dodatku: gdzie Rzym, gdzie Krym?

Ci "udolni działacze" działacze doprowadzili do tego, że klub broni się przed spadkiem.

Zresztą nie ma nic pewnego, być może Ronnie będzie strzelał gole na boisku zamiast na planie serialowym, we will see.

martonas 17.01.2011 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1037063)
A nie bierzecie pod uwagę, że kasa to nie wszystko? Że zawodnik może woli iść do Amici? Oni grają w pucharach, eliminują Juventus, my możemy sobie być na drugim miejscu w tabeli naszej przaśnej ligi, jak rok po roku eliminowali nas tacy giganci jak Levadia i Karabach. Wcześniej Ubiparip przed naszą ofertą priorytetowo stawiał Partizana czy Crvenę (nie pamiętam o którego lokalnego potentata chodziło). Nazwa Wisła znaczy w Europie coraz mniej i niedługo trzeba będzie bardzo przepłacać, żeby nadrobić braki w prestiżu i kogoś skusić do przejścia do nas.

Jedyną opcją jaką niektórzy biorą tu pod uwagę jest to, że Cupiał skąpi 100 tysięcy więcej przy każdym transferze :rotfl:

MatMario 17.01.2011 21:30

Cytat:

EEE tam to jest nie możliwe co piszesz. Zapomniałeś że mamy turbodymomana Staszka holendra i on każdego umie nakręcić, a nie jakaś Amica... Bo jak Staszek nie umie tego dograć to po co on nam? Mam Zdziska Kapkę za mniejszą kasę do sprowadzania zawodników za których przepłacamy.

WISŁAZWE 17.01.2011 21:31

Cytat:

Słusznie prawisz kolego, na pewno dla zawodnika liczę się także rozwój sportowy, możliwość gry w pucharach europejskich, my aktualnie nie mamy nawet takiego argumentu w rozmowach transferowych więc to kolejny minus po naszej stronie w spawach transferów.

Przykład na tym Serbie - Ubiparipie- mając do wyboru grę w Wiśle ( podobno), która zajmuje 2 miejsce w lidze a na wiosnę grac będzie tylko na swoim podwórku i grę w poznańskim Lechu, który słabiej radzi sobie w lidze ale za to gra w pucharach to co wybierze ??

domin_czyzyny 17.01.2011 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1037072)
Jedyną opcją jaką niektórzy biorą tu pod uwagę jest to, że Cupiał skąpi 100 tysięcy więcej przy każdym transferze :rotfl:

Prawda może być taka, że Wisła odpuściła bo wolała zaoszczędzić 100 tyś. eur lub więcej, a może być taka, że kasa by nie pomogła, ponieważ zawodnik wolał grać w amikorzu, drużynie obecnie na fali w Europie.
Jedno i drugie jest niestety nie za dobre dla Wisły, ponieważ możemy jedynie oczekiwać spadów, których nie chce Lech lub zawodników, których nie zna.

Przegrana o Lewandowskiego drogo nas kosztowała (odpadanie z pucharów, przegrana mistrzostwa w zeszłym roku i strata zarobku z transferu). Mam nadzieję, że teraz tak nie będzie...
A Ubiparip, nei był zawodnikiem o którego warto walczyć...

fanfan 17.01.2011 21:37

A może to Wisła zrezygnowała z tego Ubiparipa ? Ten zawodnik jest bardzo podobny do Brozia pod względem budowy i stylu gry a dyrektor wyraźnie mówił że na miejsce Pawła będzie chciał zatrudnić kogoś o nieco innej charakterystyce więc prędzej uwierzę w to że Wisła odpuściła tego Serba niż Lech nas przebił. Z drugiej strony nie wiemy czy Wisła rzeczywiście była tak poważnie nim zainteresowana czy tylko on był opcją nr np. 3. Tego nie wiemy , należy czekać na rozwój sytuacji bo płacze w niczym nie pomogą .

atomek21 17.01.2011 21:39

Jeśli Lech rzeczywiście kupił Ubiparipa, chyba warto zmienić komentarz dnia przy newsach.

Swoją drogą, co to za "komentarz dnia", który jest zmieniany raz na miesiąc...

mulda 17.01.2011 21:40

Dobra Melikson jest, a Voja nie ma.

Co z Karimem? Mial jutro podpisywac ?

JrQ- 17.01.2011 21:44

Cytat:

Na podstawie informacji z mediów można przypuszczać, że Ubiparip był tym tzw pierwszym na liście, także pewnie ten drugi kandydat to będzie półka niżej. Szkoda bo jak pisałem już wcześniej według mnie to bardzo dobry zawodnik. Typowa bałkańska szkoła, silny fizycznie, z bardzo mocnym strzałem i dodatkowo dobrą techniką i szybkością.

a jak dla mnie to typowy drewniak, cóż, zobaczymy, kto ma rację ;)

gery 17.01.2011 21:47

Z tego co pamietam to wisła szuka napastnika ktory walczy w swoim kraju o mistrzostwo i gral albo walczyl chociaz o LM.., a Ubiparip chyba nie nalezy do tego opisu ... Chociaz teraz tak patrze na jego profil na transfermarkt.de i widze ze w przed sezonem gral w eliminacjach l. europejskiej .. a to jednak nie LM .. wiec mialem racje we wczesniejszych zdaniach. Co do walki o mistrza to jego zespol jest 6 w tabeli ...

Ogryzek 17.01.2011 21:50

Cytat:

Nie ma w tym nic dziwnego (niestety).

Lech nas bije zarówno finansowo jak i atrakcyjnością tj klubem w którym można się wylansować poprzez dobrą grę w Europie. (Tak jak pisał Uran235). Zresztą finansowo biją nas dodatkowo oba kluby z Warszawy (Legia i Polonia).

Dlatego kiedy przeczytacie gdzieś w mediach że Wisła rywalizuje o jakiegoś piłkarza z Legią, Lechem czy Polonią to od razu porzućcie wszelką nadzieję:) (Przynajmniej nie będzie rozczarowań). Na ten momement jest po prostu określona kolejność dziobania w naszej lidze. My jesteśmy w drugim żucie....

A gdyby jakimś cudem dany zawodnik "wybrał" nas zamiast przodującej finansowo trójki.... znaczy ze jest za słaby dla nich i rzuciły ochłap słabszym. (Niestety nam) A po co nam taki słabszy kopacz?

Jedyna nadzieja w tym że Stan negocjuje z piłkarzami o których nie wiedzą nasi konkurencji (Lech) albo silni finansowo się już najedzą i zostanie kilku kopaczy którzy zbyt długo zwlekali i się przeliczyli:)

Czyli Lech będzie miał Ubiparipa - młodego dobrze obiecującego piłkarza, a dla nas ochłap w postaci leniwego Kone co to w Cluju się opierdalał pomimo tego że zarabiał ponad 50 tysięcy euro miesięcznie.... czyli 600 tysięcy euro rocznie!

To jaką on może mieć motywacje żeby się starać w Wiśle za góra połowę swoich ostatnich zarobków? Zresztą pewnie z niego byłby drugi Boukhari..... Jakoś jestem sceptyczny do takich "odgrzewanych kotletów" co to łaskę robią że grają. Jak za 600 tysięcy rocznie strzelił może w ostatniej rundzie z 2 bramki dla Cluju..... to ile strzeliłby dla nas? Jedną?

Mam nadzieję że Kone jednak do nas nie trafi, albo jeśli już (tfu, tfu) trafi to cudownie się odradzi i nastrzela mnóstwo goli:D

gery 17.01.2011 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mulda (Post 1037084)
Dobra Melikson jest, a Voja nie ma.

Co z Karimem? Mial jutro podpisywac ?

Raczej nie podpisywac , a ma przyjechac do Krakowa ... na testy medyczne .. z tego co pamietam . Co bedzie zobaczymy ..

szczepek19 17.01.2011 21:50

w 14 meczach strzelił 6 bramek... w sumie znowu nie jakiś oszałamiający wynik... też nie byłem przekonany do Ubiparipa ;]

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl