Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Kocur 09.10.2009 11:18

Biorąc pod uwagę kryteria jakimi się pewnie kierowali to kolejny w kolejce jest Osama :D

Pan Jotka 09.10.2009 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 801809)
Skoro Nobla przyznaje się w poczet przyszłych osiągnięć to może ja też dostanę?

Zacznij się opalać. To popłaca. Uzasadnienie: Bo dał nadzieje..Buehehehheh. W żvciu nic głupszego nie słyszałem. No może poza sztandarowym stwierdzeniem każdej partii, że zamierza zrobić wszytskim dobrze ;-)

63624 09.10.2009 14:45

Cytat:

W tym roku do pokojowej Nagrody Nobla zgłoszono rekordową liczbę kandydatur. Ubiegało się o nią 172 osoby i 33 organizacje. Termin zgłaszania nominacji to 1 lutego. Barack Obama został więc zgłoszony po mniej niż dwóch tygodniach prezydentury.

http://www.fronda.pl/news/czytaj/kom...aureatem_pokoj

Totalne jaja, zgłosili go jak jeszcze nic nie zdążył zrobić.:rotfl:

sambo 09.10.2009 15:59

jest to nagroda lewactwa dla lewactwa i tyle. Jest to jedyne i wyczerpujące wyjaśnienie. W szczególności w kontekście tarczy antyrakietowej

orzeu 09.10.2009 16:32

Arafat, Gore, Obama rownia pochyla. Nastepny pewnie bedzie Putin bo tak jak w kawale o Stalinie "a mogl zabic, czyli np. spalic Gruzje"
Nobel za checi i usciski. Czas konkretnych dzialan mamy za soba. Dzisiaj wystarczy chciec.
Ciekawe czy mu napisali "mlodemu Barakowi za zajecie pierwszego miejsca" na zachete.

wislak68 09.10.2009 18:07

A ja z trochę innej beczki. Nie wiem czy macie to samo ale od momentu gdy wywalili z TVP Farfała mogę oglądać dziennik bez rzucania k...w w odstępie co minutowym. Jak dla mnie zaczyna być naprawdę "ruchatielnyj" :> .

Boomcha 09.10.2009 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 801666)
Boomcha - nie przesadzaj - jedynie tylko Kwaśniewski może iść w konkury z Tuskiem w p***u czczych słówek o miłości i tego typu frazesów. Kwaśniewski jest tu chyba nawet lepszy.(...)

Ty zakładasz, że to co widzimy to się dzieje na prawdę. Ja tak nie myślę. Było już tyle cudów na tutejszej scenie, że nic mnie nie zdziwi. Uważam, że politycy występujący w telewizji robią to dosłownie. Są oczywiście wyjątki, jak zawsze.

PiS jutro "przestanie istnieć", dokładnie w południe. Lech Kaczyński podpisze kapitulacje. Który to raz w naszej historii? Wacław Klaus powiedział, że podpisze w zamian za gwarancje, że Węgrzy i Niemcy nie będą mogli ścigać Republiki Czeskiej w sądach o odszkodowania. Sami Niemcy a konkretnie ich Trybunał Konstytucyjny stwierdzili, że Traktat Lizboński i tak będzie "pod" a nie "nad" decyzjami ich parlamentu i każda decyzja parlamentu europejskiego i tak będzie musiał być przyjęta przez Bundestag. A co u nas? Nic. Puste słowa. Nie potrafimy się sprzedać za jakąkolwiek cenę, poddajemy się za darmo.

Tusk już jest na katafalku. Jeszcze wrzucili mu do politycznego CV likwidacje CBA. Potem dostanie kopa w dupę i nikt za nim nie zapłacze. Będzie musiał z Reksiem Grasiem pilnować Niemcom chałup, albo przejść na utrzymanie syna, pracownika "Gazety Wyborczej".
Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 801738)
tyle, że tu pewnie większość zakłada wciąż bardzo silną pozycję Kaczyńskiego w PiSie, (...)

Jeśli Kaczyński Jarosław jest mądry to odda władze w PiS, póki ta partia jeszcze liczy się w grze. Komu? Choćby Kamińskiemu. Donald zrobił mu prezent, bo Kamiński mógł po prostu odejść z końcem kadencji. Potem byłyby dywagacja czy był dobrym czy złym szefem i tyle. A teraz jest jasne, że był dobrym i walczył z sitwą. Trzeba by być głupim, żeby nie skorzystać z takiego wejścia na polityczna scenę. Przyszłość PiS to rola języczka u wagi. Sam rządzić nigdy nie będzie.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 801807)
(...)JPII nie chciał nagrody, bo na pewno by ją dostał

Nobel dla Wojtyły byłby nagrodą dla tej skompromitowanej szwedzkiej organizacji. Niezasłużoną.

1q2 09.10.2009 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Boomcha (Post 801947)
Tusk już jest na katafalku. Jeszcze wrzucili mu do politycznego CV likwidacje CBA. Potem dostanie kopa w dupę i nikt za nim nie zapłacze. Będzie musiał z Reksiem Grasiem pilnować Niemcom chałup, albo przejść na utrzymanie syna, pracownika "Gazety Wyborczej".

Ty lepiej pochwal się CV Twojego Jarusia - począwszy od prawdomówności - '...nigdy nie będę premierem jeśli...', 'nigdy nie będzie koalicji z SO' ,poprzez promowanie komunistycznych aparatczyków w rządzie, szwindle z Begerową pt. - zostawcie Andrzeja , stołki się znajdą a długi sejm wam zapłaci, aż do najnowszej koalicji w TVP , z Kwiatkowski i Czarzastym...Jeszcze chwilka a zostanie tylko kot alik do zabawy.

ps i Ty po takim bełkocie jaki zaprezentowałeś śmiesz mi zarzucać poziom NIE?

Boomcha 09.10.2009 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 801972)
Ty lepiej pochwal się CV Twojego Jarusia - począwszy od prawdomówności - '...nigdy nie(...)

Dlaczego głosowałeś na PO?
Cytat:

(...)Jeszcze chwilka a zostanie tylko kot alik do zabawy.(...)

Zawsze to lepsze niż pić do lustra.
Cytat:

(...)ps i Ty po takim bełkocie jaki zaprezentowałeś śmiesz mi zarzucać poziom NIE?

Niczego nie zarzucam a stwierdzam fakt. Dwa jakieś konkrety czy tak po prostu chcesz mnie sprowokować, bop nie masz nic do powiedzenia?
----------------------------------------------

O! Jest i on! On sam! Pan geodeta, ekspert od skarbu państwa w rządzie ekspertów od wszystkiego - Olek Grad! "Rzeczpospolitą" powinni dawno zamknąć!

"(...)Według TVN 24 są to stenogramy rozmów polityków PO w sprawie prywatyzacji stoczni w Gdyni i Szczecinie.(...)".

Michalkiewicz o "sukcesie" Pana Ministra Skarbu Najjaśniejszej Rzeczpospolitej, w rządzie Pana Donalda Tuska - Przyszłego Pana Prezydenta - Pana Olka Grada (geodety):

"(...)38 milionów suwerennych obywateli zrzuci się po 100 złotych, to robi się z tego tak poważna suma, że nie tylko Eureko, ale i całkiem spore grono jego polskich pomocników może dzięki temu żyć aż do śmierci. Powinniśmy zatem być wdzięczni zarówno rządowi premiera Tuska, jak i jego sławnym poprzednikom, zwłaszcza byłemu charyzmatycznemu premierowi Buzkowi, że w sumie tak niewielkim kosztem pozwolili nam uczynić tyle dobrego. Ile dobrego - możemy się zorientować dzięki informacji, że Eureko nie tylko otrzyma od Polski co najmniej 4,5 miliarda złotych w gotówce, ale zachowa sobie również 33 procent minus jedną akcję PZU SA. Polska nie tylko sprzedała mu udziały w PZU, ale jeszcze do tego dopłaciła. Czegóż chcieć więcej? Czyż nie za to właśnie Europa, ba - cały świat, tak nas podziwia?"

Mareq 09.10.2009 21:05

Ciekawe jaki jest % za nobla na kredyt :)

wislak68 09.10.2009 21:10

Boomcha

PiS jutro "przestanie istnieć", dokładnie w południe. Lech Kaczyński podpisze kapitulacje. Który to raz w naszej historii? Wacław Klaus powiedział, że podpisze w zamian za gwarancje, że Węgrzy i Niemcy nie będą mogli ścigać Republiki Czeskiej w sądach o odszkodowania. Sami Niemcy a konkretnie ich Trybunał Konstytucyjny stwierdzili, że Traktat Lizboński i tak będzie "pod" a nie "nad" decyzjami ich parlamentu i każda decyzja parlamentu europejskiego i tak będzie musiał być przyjęta przez Bundestag. A co u nas? Nic. Puste słowa. Nie potrafimy się sprzedać za jakąkolwiek cenę, poddajemy się za darmo.

Zanim popadniesz w całkowitą depresję i upijesz się a'konto naszej polskej niższości w stosunku do klausowkich Czech to sprawdź proszę jaką to klauzulę chce wpisać do traktatu prezydent Czech. Dla ułatwienia dodam że możesz ją znaleźć w dzisiejszej Rzepie. Żeby było jeszcze łatwiej to dodam że Polska wraz z Wielką Brytanią podobną kluzulę w traktacie lizbońskim zawarła. I żeby było śmieszniej to wywalczył ją właśnie rząd PiS-u który to właśnie jutro przestanie istnieć.

1q2

"Ty lepiej pochwal się CV Twojego Jarusia - począwszy od prawdomówności - '...nigdy nie będę premierem jeśli...', 'nigdy nie będzie koalicji z SO' ,poprzez promowanie komunistycznych aparatczyków w rządzie, szwindle z Begerową pt. - zostawcie Andrzeja , stołki się znajdą a długi sejm wam zapłaci, aż do najnowszej koalicji w TVP , z Kwiatkowski i Czarzastym...Jeszcze chwilka a zostanie tylko kot alik do zabawy."

Z przyjemoscią porozmawiam na temat "prawdomówności" Jarka ale był bym zobowiązany gdybyś wcześniej odniósł się do wiarygodności deklaracji swojego ryżego lidera: a to obniżenia podatków, a to tysiąca kilometrów autostrad, przyjęcia euro do 2012, braku prywatyzacji służby zdrowia, współpracy z SLD przy zmianie ustawy medialnej czy prokuraturatorskiej, tolerowaniu Misiaków i Sawickich, sprzedaży stoczni, dymisji ministrów likwidujacych stocznie czy wreszcie bezprawnym wywalaniu ludzi którzy nakryli na szwindlach kolesi premiera.

Boomcha 09.10.2009 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 802006)
(...)Zanim popadniesz w całkowitą depresję i upijesz się (...)Wielką Brytanią podobną kluzulę w traktacie lizbońskim zawarła. I żeby było śmieszniej to wywalczył ją właśnie rząd PiS-u który to właśnie jutro przestanie istnieć.(...).

Raz - nie pije niestety, chodziło o Tuska. Dwa - Polska miała wiele umów po podpisywanych, zwłaszcza z Anglikami. I co z tego? Czemu Niemcy sie sami po swojemu zabezpieczyli? Nie maja zaufanie do zapisów Traktatu?

Mareq 09.10.2009 21:20

Cytat:

klausowkich Czech to sprawdź proszę jaką to klauzulę chce wpisać do traktatu prezydent Czech. Dla ułatwienia dodam że możesz ją znaleźć w dzisiejszej Rzepie
A ja tak na zupełnym marginesie dodam , że Klaus może jedynie chcieć coś sobie wpisać i na tym etapie pozostanie , bo prawnie nie jest możliwe dopisywanie czegokolwiek do treści traktatu , która została ostatecznie ustalona i przyjęta 13 grudnia 2007 r w Lizbonie :) .
Jest to ewidentna gra na zwłokę . Chyba że liczy na dopisanie czegoś , tak jak to będzie w przypadku ,,gwarancji'' dla Irlandii , przy najbliższej okazji (akcesja Chorwacji) , ale wątpię by była polityczna zgoda ku temu .

Boomcha 09.10.2009 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 802013)
A ja tak na zupełnym marginesie dodam , że Klaus może jedynie chcieć coś sobie wpisać (...) ale wątpie by była polityczna zgoda ku temu .

Przynajmniej próbuje a nie tylko gada. Kaczyński nie ma szans na reelekcję a i żadnej kariery w EU nie zrobi. "Eurofobem" itd i tak już zawsze dla przeciętnego konsumenta newsów będzie, więc mógłby coś dla Polski zrobić konkretnego.

wislak68 09.10.2009 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Boomcha (Post 802011)
Raz - nie pije niestety, chodziło o Tuska. Dwa - Polska miała wiele umów po podpisywanych, zwłaszcza z Anglikami. I co z tego? Czemu Niemcy sie sami po swojemu zabezpieczyli? Nie maja zaufanie do zapisów Traktatu?

Jeśli zatem tak niska jest Twoja ocena wiarygodności umów międzynarodowych (nie wnikam czy słusznie) to czemu martwi Cię akurat traktat lizboński :> .

Kaczyński nie ma szans na reelekcję a i żadnej kariery w EU nie zrobi. "Eurofobem" itd i tak już zawsze dla przeciętnego konsumenta newsów będzie, więc mógłby coś dla Polski zrobić konkretnego.

To co chce załatwić dla Czech Klaus to Kaczor załatwił dla Polski już dawno. Myślę że za ten jutrzejszy podpis (i jak sądzę presję na Klausa) coś tam dostaniemy.

Zeszło na Europę i od razu nam się Mareczek pojawił! I jak tu nie wierzyć że jest tu na etacie za judaszowe brukselskie talary :).

Mareczku: po prostu jestem konserwatystą z przekonania :)

Boomcha 09.10.2009 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 802017)
Jeśli zatem tak niska jest Twoja ocena wiarygodności umów międzynarodowych (nie wnikam czy słusznie) to czemu martwi Cię akurat traktat lizboński :> .

Bo Polska jest za słaba (gospodarczo, militarnie itd. ) żeby się postawić. A jak już sie podpisze to co potem? Sąd przyzna np. Niemcom prawa do własności ziem zachodnich i co? Niedawno był rozbiór Serbii, wbrew międzynarodowym umowom. Postawili się i jak to się skończyło? (Tusk i Kaczyński to przyklepali, historykowi Tuskowi sie nie dziwię bo to głupek, ale Kaczor?) Klaus stara się cokolwiek zyskać w zamian za podpis.

Klaun Tusk chlapał na lewo i prawo pozując na lyberała, że Euro w 2012 roku i co? I teraz dzięki temu, że mamy swoją walutę to gospodarka może ratować się przed kryzysem. Podpisałbyś 400 stron bełkotliwej umowy? To jest od początku farsa, każdy to wie i już tu to dyskutowaliśmy.

wislak68 09.10.2009 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Boomcha (Post 802023)
Bo Polska jest za słaba (gospodarczo, militarnie itd. ) żeby się postawić. A jak już sie podpisze to co potem? Sąd przyzna np. Niemcom prawa do własności ziem zachodnich i co? Niedawno był rozbiór Serbii, wbrew międzynarodowym umowom. Postawili się i jak to się skończyło? (Tusk i Kaczyński to przyklepali, historykowi Tuskowi sie nie dziwię bo to głupek, ale Kaczor?) Klaus stara się cokolwiek zyskać w zamian za podpis.

Klaun Tusk chlapał na lewo i prawo pozując na lyberała, że Euro w 2012 roku i co? I teraz dzięki temu, że mamy swoją walutę to gospodarka może ratować się przed kryzysem. Podpisałbyś 400 stron bełkotliwej umowy? To jest od początku farsa, każdy to wie i już tu to dyskutowaliśmy.

Jeśli Polska jest słaba gospodarczo i militarnie (z czym sie zgadzam) to naprawdę nie ma znaczenia czy traktat podpiszemy czy nie. Ryzyko jest dokładnie takie samo (optymiści mogą powiedzieć że z traktatem minimalnie mniejsze).
Dlatego uważam że jest nierozsądnym robienie rejtana przy umowie która i tak nie będzie mieć żadnego znaczenia (zgadzam się że to bełkot i i farsa).Dójmy tych frajerów tak długo jak to będzie możliwe i przygotowujmy się na to co nastąpi po wielkim buuum.

Mareq 09.10.2009 21:59

Cytat:

Zeszło na Europę i od razu nam się Mareczek pojawił! I jak tu nie wierzyć że jest tu na etacie za judaszowe brukselskie talary :).
hahaha wierzyć w coś trzeba :)
Jednak widzę , że twoja zwykle niezawodna spostrzegawczość , tym razem nie pozwoliła Ci dostrzec tematu o Traktacie z Lizbony w którym dyskusja o traktacie toczy się już od dobrych kilku dni .
Tam mogłeś zabłysnąć formułując tezy o brukselskich talarach ;)

Cytat:

Mareczku: po prostu jestem konserwatystą z przekonania :)

Nie lubisz konserwatyzmu , czy tak po prostu z nudy ,,go'' obrażasz :>?

Boomcha 09.10.2009 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 802025)
Jeśli Polska jest słaba gospodarczo i militarnie (z czym sie zgadzam) to naprawdę nie ma znaczenia czy traktat podpiszemy czy nie. Ryzyko jest dokładnie takie samo (optymiści mogą powiedzieć że z traktatem minimalnie mniejsze).
Dlatego uważam że jest nierozsądnym robienie rejtana przy umowie która i tak nie będzie mieć żadnego znaczenia (zgadzam się że to bełkot i i farsa).Dójmy tych frajerów tak długo jak to będzie możliwe i przygotowujmy się na to co nastąpi po wielkim buuum.

Tak i to jest jedna z możliwości, poddać się. tylko pytanie: czemu za darmo? Dwa - gdyby nic nie znaczyło to nie byłoby takich nacisków. Powidz - dlaczego Niemcy się zabezpieczyli i będą się nadal rządzić sami? Czy Polacy są gorsi? Przecież wyrok TK w Rzeszy tak na prawdę stwierdził, że Wspólnota Europejska nie istnieje, że nie ma wspólnej polityki. Jak można na to nie reagować i nie działać we własnym interesie?

Wielkiego bum nie będzie, UE sobie zdechnie po cichu, tyle, że wtedy się okaże,że u nas nie ma przemysłu ciężkiego, lekkiego, żadnego. Są przedsiębiorstwa handlowe i gospodarstwa agroturystyczne i wtedy będziemy sobie mogli porzucać butelkami z benzyną lub karnie stanąć pod ścianą.

Dlaczego Niemcy walą UE i jednolity obszar gospodarczy,prawny itd. i wolą stukrotnie przepłacić za rurę po dnie morza zamiast puścić lądem przez terytoria sojuszników z NATO i UE?

Dlaczego roszczenia niemieckie nie dotyczą Prus Północnych, czyli obecnego terytorium Rosji?

Lech Kaczyński jest politykiem miernym, kolejnym po którym bdzie można powiedzieć "miałeś chamie złoty róg".

sambo 10.10.2009 10:55

No Panowie...

Mario K. ten oszust polityczny - nie dość, że sprokurował dowody na aferę hazardową, to jeszcze podrobił dowody na aferę stoczniową.

Teraz to już chłop dostanie dożywocie.

Ja jedna w ślad za sznownym kolegą 1q2 powiem"'...nigdy nie będę premierem jeśli...', 'nigdy nie będzie koalicji z SO' "

- odsunięcie bandyty i powtarzanie modlitwy wykształciucha - to jest obecnie najważniejsze

Jery 10.10.2009 12:45

"Polacy nam wybaczą" :D
No Panowie jaja jak berety, oczywiście główny wróg Kamiński, "destabilizujący sytuacje w państwie". I jestem pewnien, że jakieś 50% zwolenników PO dokładnie tak uważa. Ehh taka to mentalność naszych rodaków, pluje się na nich, a oni mówią, że pada deszcz... Z niecerpliwością czekam na odtajnienie/przeciek z rozmów ministra Grada. Gość już dawno powinien polecieć
Napewno KE nie każde oddawać kasy -> Mamy super specustawę stoczniową -> stocznie na pewno zostaną sprywatyzowane, a ludzie wrócą do pracy -> nie wińcie nas, to ta niewidzialna ręka rynku i nic sie zrobić nie dało... PARANOJA

To, że KE ma nasze stocznie w dupie to raczej oczywiste, ale że minister nieudacznik przyzwala na lub robi wały to już za wiele... Gdzie my ****a żyjemy?

Romy S. 10.10.2009 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 802102)
powtarzanie modlitwy wykształciucha - to jest obecnie najważniejsze

Cytat:

Czasem we śnie pojawi się poseł
który rację ma zawsze i basta
i uczonym oznajmia mi głosem
że najlepiej nam było za Piasta
Wielkie nieba co ja słyszę
wielkie nieba co się śni
wstaję rano prędko piszę
krótki refren zdania trzy
Nie przenoście nam stolicy do Krakowa
chociaż tak lubicie wracać do symboli
bo się zaraz tutaj zjawią
butne miny święte słowa
i głupota która aż naprawdę boli
Co masz przeciwko takiej formie modlitwy ?

:-)

Poza tym racja - na szafot z nimi wszystkimi.
SLD na największy
PO równie okazały
PiS taki co się czasem zatnie i da szansę na przetrwanie

Tylko czy o to w tym wszystkim chodzi ?

wislak68 10.10.2009 16:42

Nie lubisz konserwatyzmu , czy tak po prostu z nudy ,,go'' obrażasz :>?

Mareczku: i właśnie po to żeby usłyszeć podobne "zarzuty" od kogoś o Twojej "wrażliwości" warto być konserwatystą :lol: .

Tak i to jest jedna z możliwości, poddać się...

Kolego Boomcha nie chciałbym się nad Tobą znęcać bo pomimo pewnej "kontrowersyjności" lubią czytać Twoje posty i mam odczucie że więcej nas politycznie łączy niż dzieli. Dlatego ograniczę się do stwierdzenia że Twoje poglądy w sprawie UE wydają się być nieco "chaotyczne" (z jednej strony uważasz że umowy międzynarodowe są nic niewarte po to aby w nastepnym poście dowodzić że podpisanie tl jest dla nas poddaniem się, cenisz Klusa za to że próbuje coś utargować a zupełnie pomijasz fakt że to co chce utargować Klaus Kaczor załatwił już dużo wcześniej itp, itd). Wybacz ale trudno jest polemizować z kimś kto jest podobnie niekonsekwentny w rozumowaniu.
Dodatkowo odnosze wrażenie że mylą ci się konsekwencję polityczne związane z podpisaniem tl z konsekwencjami wynikająymi z "układu sił".
Dlatego żeby nie przedłużać tej chybatrochę jałowej dyskusji radził bym Ci przemyśleć jeszcze raz całą sprawę nie sugerując się niektórymi "nadmiernie ideologicznymi" opiniami wyrażanymi a to w TP a to w Arkanach czy Frondzie. Tzw: intelektualiści są równie beznadziejni niezależnie od tego czy są z prawa czy z lewa (aczkolwiek trudno ukryć że Ci z prawa są mimo wszystko milsi sercu).

A jesli chodzi o nowa aferę to zastanwiam się jak to jest: było źle gdy Kamiński przyszedł do Ryżego z informacją o aferze hazardowej (powstała nawet słynna teoria impasu której nijak nie mogę zrozumieć; osobiście słyszałem jak Ryży w Sejmie gromił Kamińskiego za to że do niego z tym przyszedł). Okazuje się ze gdy Kamiński nie przyszedł do "premiera" ze sprawą stoczni to też jest źle (wniosek do prokuratury :rotfl: ). Byłbym wdzięczny gdyby ktoś (może 1q2?) wytłumaczył mi jak zatem powinien zachować się szef CBA aby zadowolić "premiera" i nie narażać się na zarzut "intryganctwa"?

Mareq 10.10.2009 17:29

Cytat:

Mareczku: i właśnie po to żeby usłyszeć podobne "zarzuty" od kogoś o Twojej "wrażliwości" warto być konserwatystą :lol: .
Twój wysoki poziom inteligencji powodujący niezwykle trudny do przeniknięcia dla maluczkiego człowieczkai sposób przedstawiania wniosków i konstrukcję myślową dochodzenia do nich , sprawia , że ja nie wiem skąd Ty do mnie piszesz :( .
Więc póki nie osiągnę odpowiedniego poziomu (a nie wiem czy mi to będzie kiedykolwiek dane) , to ze swojej strony chciałbym zakończyć tę wysoko rozwiniętą merytorycznie wymianę poglądów u której podstawy spoczywają brukselskie talary. Kropka nie nad i .
:)

Żeby nie było zupełnie niemerytorycznie.
Prezydent podpisał

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...Lizbonski.html

http://www.prezydent.pl/aktualnosci/...lizbony,1.html

Cytat:

Prezydent w swym wystąpieniu wygłoszonym jeszcze przed złożeniem podpisu pod ratyfikacją powiedział, że "dzisiaj nadszedł dzień, z punktu widzenia naszej historii i historii Wspólnoty, bardzo istotny".

W opinii Lecha Kaczyńskiego, "Unia jako niezwykle udany, wspaniały eksperyment w dziejach ludzkości, jako coś - co prawie nie ma w historii ludzkości precedensów - nie może być zamknięta dla tych, którzy chcą do niej przystąpić".

wislak68 10.10.2009 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 802216)
Twój wysoki poziom inteligencji l

Mareczku: masz to u mnie.

Mareq 10.10.2009 18:34

Cytat:

Okazuje się ze gdy Kamiński nie przyszedł do "premiera" ze sprawą stoczni to też jest źle (wniosek do prokuratury :rotfl: ).
Mam nadzieje , że to tylko wypadek przy pracy :(
Musisz najpierw zapoznać się z treścią tego ,,wniosku'' a wtedy rozgryziesz tą wielką tajemnicę , nawet bez angażowania 1q2.

Podpowiem Ci jedynie , że ten ,,wniosek'' ma bardzo duży związek z tą sytuacją ,,Ryży w Sejmie gromił Kamińskiego za to że do niego z tym przyszed'' .

No ale to trzeba się najpierw zapoznać ze sprawami bardziej dokładnie a nie po łebkach , nieładnie , nieładnie .

wislak68 11.10.2009 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 802242)
Mam nadzieje , że to tylko wypadek przy pracy :(
Musisz najpierw zapoznać się z treścią tego ,,wniosku'' a wtedy rozgryziesz tą wielką tajemnicę , nawet bez angażowania 1q2.

Podpowiem Ci jedynie , że ten ,,wniosek'' ma bardzo duży związek z tą sytuacją ,,Ryży w Sejmie gromił Kamińskiego za to że do niego z tym przyszed'' .

No ale to trzeba się najpierw zapoznać ze sprawami bardziej dokładnie a nie po łebkach , nieładnie , nieładnie .

Mareczku,

Nieładnie jest bezpodstawnie zarzucać komuś niekomptecję (brak znajomości sprawy). Wydaje mi się że znam ją dość dokładnie (nie będę się upierał że bardzo dokładnie) i pytanie postawione na wstępie jest dla mnie cały czas otwarte. Dlatego byłbym wdzięczny gdybyś zamiast strofować mentorskim tonem udzielił merytorycznych wyjaśnień. Naprawdę bardzom ich ciekaw.

Mareq 11.10.2009 13:40

na szybko
W pierwszym przypadku premier zarzucał , że Kamiński poleciał(a konkretnie wysłał pismo) z tym do niego a mając jakieś konkretne materiały mogące świadczyć o popełnieniu przestępstwa nie zgłosił tego do prokuratury , więc za drugim razem kiedy sytuacja się powtórzyła tj premier dostał list a prokuratura nie została poinformowana , to konsekwentnie do wcześniej wypowiedzianych zarzutów , zostało zgłoszone przez KPRM podejrzenie popełnienia przestępstwa polegające na nie poinformowaniu przez Kamińskiego odpowiedniego organu , jeżeli posiadał materiały , które wskazywały na popełnienie czynu zabronionego.
Abstrahuje od tego , czy jest to słuszne działanie KPRM i czy ma jakiś sens ,,powodzenia'' prawnego(według mnie nie) , ale nie wiem jakim cudem Ty nie dostrzegasz konsekwentnego postępowania kancelarii premiera.
To znaczy wiem , nie przeczytałeś po prostu o jaki ,,wniosek'' do prokuratury chodzi .

wislak68 11.10.2009 13:54

Pytanie brzmiało: "Byłbym wdzięczny gdyby ktoś (może 1q2?) wytłumaczył mi jak zatem powinien zachować się szef CBA aby zadowolić "premiera" i nie narażać się na zarzut "intryganctwa"?"

Twoja odpowiedź jest jak poniżej:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 802571)
na szybko
W pierwszym przypadku premier zarzucał , że Kamiński poleciał(a konkretnie wysłał pismo) z tym do niego a mając jakieś konkretne materiały mogące świadczyć o popełnieniu przestępstwa nie zgłosił tego do prokuratury , więc za drugim razem kiedy sytuacja się powtórzyła tj premier dostał list a prokuratura nie została poinformowana , to konsekwentnie do wcześniej wypowiedzianych zarzutów , zostało zgłoszone przez KPRM podejrzenie popełnienia przestępstwa polegające na nie poinformowaniu przez Kamińskiego odpowiedniego organu , jeżeli posiadał materiały , które wskazywały na popełnienie czynu zabronionego.
Abstrahuje od tego , czy jest to słuszne działanie KPRM i czy ma jakiś sens ,,powodzenia'' prawnego(według mnie nie) , ale nie wiem jakim cudem Ty nie dostrzegasz konsekwentnego postępowania kancelarii premiera.
To znaczy wiem , nie przeczytałeś po prostu o jaki ,,wniosek'' do prokuratury chodzi .

Czyli jak rozumiem Twoim zdaniem właściwe zachowanie Kamińskiego powinno polegać na tym że nie informuje premiera o niczym tylko od razu wysyła zawiadomienie do prokuratury.
Jeśli tak to zadam teraz pytanie odwołujące się do Twojego poczucia przyzwoitości: czy uważasz że gdyby Kamiński zachował się w ten właśnie sposób w przypadku pierwszej z afer tzn: hazardowej w której przypomnę chodziło o ludzi z absolutnie najbliższego otoczenia premiera (tzn: wysłał informaję do prokuratury nie informując wcześniej o całej sprawie premiera) to wg Ciebie nie skończyło by się to dokładnie tym samym tzn oskarżeniami o:"nielojalność", "polityczną intrygę", "robienie polityki za plecami premiera", "PiS-owską zdradę", "narażenie skarbu państwa na 0,5 mld stratę", "postawę antypaństwową" itp, itd?
Bardzom ciekaw Twojej odpowiedzi.

Edycja: mój dyskutant postanowił zamilknąć a ja w dzisiejszym felietonie Ziemkiewicza w Rzepie znalazłem bardzo ciekawą informację odnoszącą się do meritum mojego pytania (cytuję):
"Przez cały tydzień słyszeliśmy że szef CBA, informując premiera o sprawie nieprzekazanej prokuraturze, "zastawił na niego pułapkę". Po czym wyszedł na jaw, wcale zresztą niespecjalnie ukrywany, dokument, który dowodzi jasno,że to sam premier kazał mu się o takich sprawach informować przed nadaniem im oficjalnego biegu"
Nie wiem o jaki dokumencie pisze Ziemkiewicz ale jeśl ma rację to chyba nawet ci wątpiący będą musieli odrzucić "teorię impasu" i pogodzić sie z tym że ich idol (były?) jest łgarzem gotowym w imię obrony swoich kolesi aferałów niszczyć uczciwych i oddanych Polsce ludzi.

Boomcha 11.10.2009 17:37

Dzisiejszy "Antysalon Ziemkiewicza".

"Polska trzeciej próbki właśnie", Rafał Ziemkiewicz.

wolfy 12.10.2009 21:44

Cytat:

Ty lepiej pochwal się CV Twojego Jarusia - począwszy od prawdomówności - '...nigdy nie będę premierem jeśli...', 'nigdy nie będzie koalicji z SO' ,poprzez promowanie komunistycznych aparatczyków w rządzie, szwindle z Begerową pt. - zostawcie Andrzeja , stołki się znajdą a długi sejm wam zapłaci, aż do najnowszej koalicji w TVP , z Kwiatkowski i Czarzastym...Jeszcze chwilka a zostanie tylko kot alik do zabawy.

ps i Ty po takim bełkocie jaki zaprezentowałeś śmiesz mi zarzucać poziom NIE?

No, już, już, nie unoś się. Chłopaki nie chciały obrazić Twojego idola, tylko się z Tobą droczą.

Prawda?

:rotfl:

sambo 12.10.2009 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 802194)
Co masz przeciwko takiej formie modlitwy ?

:-)

Poza tym racja - na szafot z nimi wszystkimi.
SLD na największy
PO równie okazały
PiS taki co się czasem zatnie i da szansę na przetrwanie

Tylko czy o to w tym wszystkim chodzi ?

wszystko fajnie, zważ tylko, że jesteś jednym z tych, którzy mają(lub mieli) władzę na tym forum i z wielką lubiością dotychczas wycinałeś forumowiczów, mających bezczelność mieć mniej niż negatywne zdanie o Twoich idolach - z lubością banowałeś i wycinałeś.

Ja nie mam o to większych pretensji.

Mam pretensje do obywateli tego państwa - a w szczególności do tych "wykształconych z większych miast, że dają się robić w konia i oprócz tego są przekonani o swojej nieomylności - ciągnąc ten kraj na dno - tak jak za czasów saskich.

Ja nie sławię PiSu i niejednokrotnie wypowiadałem sie o tej formacji krytycznie - sęk w tym, że rozmowa o polityce, PO, PISie czy Lepperze - sprowadza się do modlitwy wykształciucha.

W tym kraju nie ma normalnej debaty co do różnych aspektów jego funkcjonowania.

Prawda jest taka, że niestety, co się potwierdza obecnie - rozpoczęcie jakiejkolwiek debaty na temat tego kraju prowadzić musi do wniosku, że to co go trzyma i podpiera wymaga głębokiego leczenia.

Wniosek taki jest zabójczy dla establishmentu, który takiej prawdziwej debaty się boi - ma więc pod ręką wykształciucha, którego wychowywał i nauczał przez te wszystkie lata i wystarczy zapodać tekst modlitwy, aby wykształciuch głuchy i ślepy począł ją powtarzać ze zgubą i dla kraju i dla siebie.

Wykształciuch jest łechtany przez ów establishment pychą i zarozumiałością - zapominając, że w gruncie rzeczy mądrości uniwersalne to są w przysłowiach ludowych i biblii czytanej przez ciemny lud.

Wykształciuch potrafi wysyłać smsy w dniu wyborów, zabierać babci dowód i zaśmiecać dyskusję kawałami o Kaczyńskim, pierdzieleniu o Kryże i cytowaniem modlitwy.

W swojej zapalczywości i zaślepieniu nie cofnie sie przed niczym.

I tu nie chodzi ani o PIS ani o PO.

CHodzi o debatę, której wykształciuch nie zniesie bo jest za głupi.

Dlatego PIS jest przez wykształciucha znienawidzony, że ta partia ułomna i w pewnym sensie beznadziejna - jako jedyna z takim poparciem spróbowała - dosłownie spróbowała - poruszyć ów establishment i rozpocząć jakąkolwiek debatę na temat patologii w Polsce. Wykształciuch jednak napełniony lewacka wizją świata i zaprogramowany jak roboty w filmie Żandarm i Kosmici układa wierszyki o CBA i boi się aresztowania.

Tak więc nie o PIS, nie o PO - a o wykształciucha się toczy walka.

Czy wykształciuch zostanie w domu i odda babci dowód - czy też niczym małpa z brzytwą - kolejny raz - jak żołnierz pójdzie rujnować swój kraj

!!IRIVER!! 12.10.2009 22:38

Ja tylko od siebie dodam, że cieszę się, iż pojawiają się wyborcy PO, którzy zaczynają żałować swoich decyzji. Co więcej - są to młodzi ludzie.

To, co napisał Sambo to niestety kwintesencja tego naszego politycznego piekiełka.

Pozdrawiam. :)

cpc 13.10.2009 08:50

Liczba odrzucanych wniosków o pieniądze z programu „Kapitał ludzki” wzrosła dwukrotnie. Główną przyczyną jest niespełnienie zasady równości płci.
– To jakaś bzdura – mówi wzburzony właściciel firmy szkoleniowej. – Mój wniosek odpadł, ponieważ założyłem, że na kurs dla murarzy przyjdą sami mężczyźni.
...

Obecnie jest to jedno z podstawowych kryteriów oceny wniosku. Tyle że nikt nie nauczył beneficjentów, czym jest równość płci według UE. Pierwsza jej zasada brzmi: w dziedzinie polityki społecznej nie ma obszarów, które nie dotykałyby równości płci. Przykładem jest tu działanie wyższych uczelni – stypendia dla doktorantów. Okazuje się, że nie można rozdawać grantów tym, którzy są najlepsi. Trzeba sprawdzić, ilu doktorantów to kobiety, a ilu mężczyźni, i rozdawać dotacje według parytetu. A jeszcze lepiej – preferować kobiety, jeśli są w mniejszości.

http://www.rp.pl/artykul/13,376404.html

:lol:

wolfy 13.10.2009 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cpc (Post 803007)
Liczba odrzucanych wniosków o pieniądze z programu „Kapitał ludzki” wzrosła dwukrotnie. Główną przyczyną jest niespełnienie zasady równości płci.
– To jakaś bzdura – mówi wzburzony właściciel firmy szkoleniowej. – Mój wniosek odpadł, ponieważ założyłem, że na kurs dla murarzy przyjdą sami mężczyźni.
...

Obecnie jest to jedno z podstawowych kryteriów oceny wniosku. Tyle że nikt nie nauczył beneficjentów, czym jest równość płci według UE. Pierwsza jej zasada brzmi: w dziedzinie polityki społecznej nie ma obszarów, które nie dotykałyby równości płci. Przykładem jest tu działanie wyższych uczelni – stypendia dla doktorantów. Okazuje się, że nie można rozdawać grantów tym, którzy są najlepsi. Trzeba sprawdzić, ilu doktorantów to kobiety, a ilu mężczyźni, i rozdawać dotacje według parytetu. A jeszcze lepiej – preferować kobiety, jeśli są w mniejszości.

http://www.rp.pl/artykul/13,376404.html

:lol:

Cóż za piękna kontynuacja akcji "Kobiety na traktory!". Było, nie było - obie to wytwór tych samych środowisk.

hunter 13.10.2009 20:44

My tu gadu-gadu, aaa...

http://www.dziennik.pl/polityka/arti..._Finansow.html

wolfy 13.10.2009 20:57

Tutaj można zaprotestować przeciw łamaniu zasad elementarnej przyzwoitości przez (tfu!) premiera RP.

Coglin 14.10.2009 08:18

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Boomcha 15.10.2009 12:10

"(...)Jakże więc ucieszyła się czerwona „Polityka”, gdy w roku 1987 dostarczono jej nieznany tekst Czesława Miłosza ze świeżym (nieeksploatowanym tak górnolotnie wcześniej) batem chłoszczącym powstańczą „górę”.(...)

(...)Wspomniany tekst Miłosza, który „Polityka” publikowała roku 1987, został odkryty w archiwum chełmskiej Biblioteki Wojewódzkiej. Autor napisał go odręcznie na firmowym blankiecie przedsiębiorstwa hitlerowskiego, prawdopodobnie A. D. 1945, bo rok później pracował już w Waszyngtonie jako bierutowski (vulgo: stalinowski) dyplomata.(...)"
Waldemar Łysiak, "Koniaczek" ("Husaria Tradycji", nr 4)

"(...)Co tu dużo mówić; są powody, by się na płacz zbierało, mimo zapowiedzi poddania traktatu lizbońskiego pod Trybunał Konstytucyjny. Osobiście niewiele sobie po Trybunale Konstytucyjnym obiecuję; prawdę mówiąc - nie obiecuję sobie nic, ale mogę, a nawet chciałbym się mylić.(...)"
Stanisław Michalkiewicz, "Klangor stręczycieli - weteranów" (tekst i MP3)

"Biuro prasowe ministerstwa gospodarki, pracy i turystyki w Szwerinie potwierdziło, że władze landowe zatwierdziły pomoc finansową dla stoczni grupy kapitałowej Hegemann, zatrudniającej 2300 pracowników w miejscowościach Wolgast i Stralsund. Najpierw będzie to dofinansowanie w wysokości ok. 66 milionów euro, z przeznaczeniem na rozpoczętą produkcję i bieżące potrzeby. W późniejszym terminie koncern ma otrzymać jeszcze ok. 280 milionów euro z założonej przez rząd federalnej fundacji ratowania niemieckiej gospodarki. (...)
Bibula.com

"Argument, że przepis w świetle niemieckiego prawa nie obowiązuje, de facto zamyka drogę do odzyskania majątku, skonfiskowanego Polonii przez władze III Rzeszy.(...)Mec. Hambura podkreśla że, 8 września w Niemczech miał miejsce równie symboliczny akt, o jaki upominały się organizacje polonijne. Bundestag uchwalił ustawę o rehabilitacji niemieckich zdrajców wojennych.
- W świetle analizy prawnej ministerstwa sprawiedliwości, jakie otrzymaliśmy, to również byłoby niepotrzebne - zauważa mec. Hambura. - Przecież tamte przepisy, tak jak rozporządzenie ws. mniejszości polskiej przestały obowiązywać po wojnie."
Niemieckie "nie" dla Mniejszości Polskiej, Jarosław Kałucki, Rzeczpospolita

wolfy 15.10.2009 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 803303)
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ja rozumiem, że poczekanie przepisowych dwóch tygodni na odpowiedź prezydenta przekraczało jego możliwości. Tyle, że nie każdy ma obowiązek taką dziecinadę tolerować.

Coroczne sprawozdanie czeskiego kontrwywiadu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl