Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

hoho 27.09.2008 09:50

Ciekawe czy Wisla zainteresuje sie Gargula ,ktoremu powoli konczy sie kontrakt.Jak dla mnie powinna.Od czasow Szymkowiaka nie mielismy klasycznego rogrywajacego.Jirsak to niestety nei jest taki typ pilkarza,co prawda potrafi dokladnie podac jakas postopadla pilke,ale nie jest graczem ktory szuka gry,przejmuje ciezar gry na siebie itd.

WISŁAZWE 27.09.2008 10:03

Tylko żeby Widzew nas nie wyprzedził :) bo też ma na niego chrapkę.No ale przecież mamy Jirsaka jak dla mnie gość gra dobrze i dostaje więcej szans i raczej je wykorzystuje , takie moje zdanie na ten temat. A jak byś my kupili Gargułę to chyba musielibyśmy się z kim pożegnać tylko z kim Cantoro , Sobolewskim??

michu-k 27.09.2008 10:06

Ja nie widzę wielkiej różnicy pomiędzy stylem gry Szymkowiaka a Jirsaka.

Różnica jest tylko jedna- pierwszy grał non stop, drugi niestety nie dostaje wielu szans i nie może pokazać swojego potencjału. Nie jest w stałym rytmie meczowym i to się odbija na jego grze.

Crusi 27.09.2008 10:19

Wedlug mnie wydawanie grubej kasy na Gargule (dokladnie kontrakt dla niego) to w tej chwili jedna wielka pomylka. Gosc ma juz chyba 28 lat na karku, a poza jednym sezonem nie gra nic szczegolnego, a na pewno nie gra lepiej od sporo mlodszego Jirsaka ktorego juz mamy. W tej chwili trzeba myslec nad jakims mlodym defensywnym pomocnikiem, bo i Mauro i Sobol swoje lata juz maja, a nastepcy nie widac. Ewentualnie mozna poszukac drugiego takiego srodkowego pomocnika jak Jirsak (takze w podobnym wieku), ktory moze grac podwieszony pod napastnikiem, ale rownie dobrze radzi sobie glebiel w srodku pola.

Raporter 27.09.2008 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Crusi (Post 608350)
Wedlug mnie wydawanie grubej kasy na Gargule (dokladnie kontrakt dla niego) to w tej chwili jedna wielka pomylka. Gosc ma juz chyba 28 lat na karku, a poza jednym sezonem nie gra nic szczegolnego, a na pewno nie gra lepiej od sporo mlodszego Jirsaka ktorego juz mamy. W tej chwili trzeba myslec nad jakims mlodym defensywnym pomocnikiem, bo i Mauro i Sobol swoje lata juz maja, a nastepcy nie widac. Ewentualnie mozna poszukac drugiego takiego srodkowego pomocnika jak Jirsak (takze w podobnym wieku), ktory moze grac podwieszony pod napastnikiem, ale rownie dobrze radzi sobie glebiel w srodku pola.

Nie za bardzo się zgadzam. Tak naprawdę w pomocy przydałoby się 3 zawodników:
def. pomocnik, ofensywny pomocnik i skrzydłowy+ napastnik

eye63 27.09.2008 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 608347)
Ja nie widzę wielkiej różnicy pomiędzy stylem gry Szymkowiaka a Jirsaka.

Różnica jest tylko jedna- pierwszy grał non stop, drugi niestety nie dostaje wielu szans i nie może pokazać swojego potencjału. Nie jest w stałym rytmie meczowym i to się odbija na jego grze.

Mi się wydaje, że Jirsak dodatkowo potrafi nieźle w defensywie zagrać, a z drugiej, do Szymka traci trochę z ruchem do przodu, Jirsak chętniej podaje piłki i czasem mógłby przejść jednego przeciwnika 1 na 1, ale tego nie robi, bo woli oddać piłkę, wariant bezpieczniejszy, ale gdyby się coś takiego powiodło, to od razu robi się spore zagrożenie.
Dlatego może alternatywą jest wycofywanie się z gry dwoma defensywnymi na rzecz defensywnego i dość defensywnego Jirsaka z dobrym prostopadłym podaniem + ofensywny pomocnik, ale nie wiem czy Garguła to jest dobra opcja, może lepiej poszukać kogoś lepszego - ale znając życie darmocha a płacenie, zawsze wybrana będzie darmocha.

jasnyGwint 27.09.2008 11:26

Mam nadzieje że nikomu nie wpadnie do głowy pomysł sprowadzenia Garguły. W sumie mieliśmy farta w zimie, że Garguła i jego menager to analfabeci albo debile i nie wiedzą co podpisują i ostatecznie do nas nie trafił. Mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że mielibyśmy drugiego Łobodzinskiego, a Jirsak to by grał tylko w PE. Sparzyliśmy się na dwóch wynalazkach Leo, nie ma sensu ryzykować po raz trzeci.

HEDu 27.09.2008 12:00

Nam potrzeba dwóch skrzydłowych przy załozeniu ze Boguski gra jako napastnik. No i jeden def. pomocnik.

kubawislak 27.09.2008 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 608373)
Mam nadzieje że nikomu nie wpadnie do głowy pomysł sprowadzenia Garguły. W sumie mieliśmy farta w zimie, że Garguła i jego menager to analfabeci albo debile i nie wiedzą co podpisują i ostatecznie do nas nie trafił. Mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że mielibyśmy drugiego Łobodzinskiego, a Jirsak to by grał tylko w PE. Sparzyliśmy się na dwóch wynalazkach Leo, nie ma sensu ryzykować po raz trzeci.

No coś mało Garguła jest nam tak potrzebny jak nowy trener. Ja wciąż chciałbym Pawłowskiego, mogliby razem z Boguskim tworzyć atak, dodatkowo do ataku przydałby się Mąka. To już byłbym bardzo zadowolony.

Raporter 27.09.2008 12:33

Pawłowski odpada bo Zagłębie chce 2 mln Euro. Nie wymieniajcie zawodników, którzy są poza zasięgiem finansowym bo to nie ma sensu.

Mąka też moim zdaniem będzie za drogi co do tego co prezentuje. Hattricki bardzo podnoszą cenę. I tyle.

M152T4L 27.09.2008 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 608391)
No i jeden def. pomocnik.

Tylko po co? Jest Sobol, Cantoro, Barreto i Varga.

3rider 27.09.2008 12:57

Najwiekszy problem to w tej chwili - i tak bez zmian od 3 lat - brak wysokiego napastnika. Zieniu i Lobo sa w stanie rzucic 10-15 centr w kazdym meczu, ale kto ma o nie walczyc w powietrzu? Bez takiego zawodnika marnujemy moim zdaniem 20% potencjalu ofensywnego jakie daja nam mocniejsze niz u rywali skrzydla. Wysoki srodkowy to nie tylko szansa na wiekszy lup bramkowy, ale tez mozliwosc ciekawego zgrywania pilek do Brozinho. Szkoda tego potencjalu, bo Wisla moglaby byc jeszcze grozniejsza z przodu.

A na porownywanie Jirsaka do Szymka jest o wiele za wczesnie. Owszem podanie ma, strzal tez, czy potrafi tak pociagnac akcje do przodu jak Szymek? Czy ma taki przeglad pola? Na razie bym sie wstrzymal z przytaknieciem. Czy grywa za malo? Jest rywalizacja w pomocy

cuul 27.09.2008 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 608373)

Mam nadzieje że opierasz swoje przekonanie po uprzednim oglądnięciu ostatnich meczy Bełchatowa w których robił całą grę zespołu w ofensywie. Bardzo chciałbym żeby dołączył do naszego zespołu. I jeszcze jedno. Nie wiem czy wiesz, ale to właśnie Osuch (menager Łukasza) jest w sporze chyba już nawet prawnym z Leo, a Garguły już jakiś czas w rep. nie widziałem więc chyba troszkę się mylisz. Sam Garguła też chciał iść do nas więc nie rozumiem niechęci z twojej strony co do jego osoby. To że nie przyszedł to "zasługa" działaczy Bełchatowa a nie Garguły. Ile znaczy dla tego zespołu i jak dobry to gracz niech właśnie świadczą działania prezesów. Z Łobodzińskim takich problemów nie było i raczej bez większych problemów go oddali...

jerry.lii.lewis 28.09.2008 08:11

Wszystko to prawda co piszecie - żeby było "europejsko" potrzebujemy wielu wzmocnień. Moim zdaniem jednak najbardziej palącą potrzebą jest bramkarz z prawdziwego zdarzenia.
Mario potrafi obronić strzały i tu nie jest zły, ale jak piłkę mu obrońcy podają albo centra idzie to mi zawsze serce staje - dramatycznie niepewny w grze nogami, dramatycznie niepewny na przedpolu.
Pawełek jest nr 1 tylko na zasadzie "na bezrybiu i rak ryba".

szejkspir 28.09.2008 18:41

Dołączę się do opini kolegów powyżej, że Jirsak, mimo mojej wielkiej sympatii do niego, nie jest w tym momenciei rasowym ofensywnym pomocnikiem. Cały czas stopniowo rozwija się w tym kierunku pod okiem trenera Skorży. Myślę, że na chwilę obecną, razem z Gargułą doskonale by się uzupełniali w środku pola. Tomas jako operujący bardziej defensywnie, a Łukasz za plecami wysuniętego Brożka. Wszelkie szybkie ataki, prowadziłby Garguła, co umożliwiłoby wchodzenie na drugie tempo Jirsakowi na 16 metr, wykorzystując jego świetne uderzenie z dystansu. Prowadząc akcję, trudno mu jest to robić z zaskoczenia.
Do transferu Garguły dołożyłbym dwóch rasowych skrzydłowych i wysokiego napastnika. Jeśli dodatkowo, doszedłby do skutku zimowy transfer Romeu, mielibyśmy bardzo silną kadrę na najbliższe kilka lat, cał czas utrzymjąc, że Bednarz sprowadzi zawodników, którzy efektywnie wzmocnią pierwszą 11-tkę.
Dodam jescze, że solidniejsza konkurencja dla Pawełka również jest wskazana.
W dalszej (rocznej) perspektywie poszukiwałbym również stopera i prawego obrońcę.

Wg. mojej własnej opinii, udane zrealizowanie w/w transferów, przy utrzymania obecnej kadry meczowej (Paweł Brożek i Boguski!), pozwoliłoby spokojnie wyczekiwać na przyszłoroczne losowanie eliminacji LM, a nie tylko tradycyjne liczenie na los.

Myślę, że realne jest:

- ugodowe sprowadzenie za niewielką opłatą z Bełchatowa Garguły jeszcze tej zimy
- sprowadzenie Romeu
- transfer skrzydłowego - tutaj dwie dygresje:
  • na prawe skrzydło (jeśli Diaz będzie wykazywał faktyczne predylekcje do pozycji lewoskrzydłowego)
  • na lewe skrzydło (w przypadku, gdy sadzanie na ławce Lobodzińskiego nie przyniesie jego dalszej mobilizacji i rozwoju)

Ps. Nie mogę się również doczekać rozwiązania/wygaśnięcia kontraktów Kmiecika, Dawidowskiego i Gołosia.

Pozdrawiam!

tommiyacht 28.09.2008 18:45

apropo Garguły, czy dobrze pamietam ze 1 stycznia mozna podpisac z nim kontrakt i 1 lipca miec go za frajer ?? pytanie, to nie bedzie za pozn na obrone mistrza

szejkspir 28.09.2008 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 608937)
apropo Garguły, czy dobrze pamietam ze 1 stycznia mozna podpisac z nim kontrakt i 1 lipca miec go za frajer ?? pytanie, to nie bedzie za pozn na obrone mistrza

Wg. transfermarkt.de kontrakt Garguły wygasa 30.06.2009. Wydaje mi się, że kontrakt z zawodnikiem inna drużyna moze podpisać na 6 miesięcy przed końcem aktulnie obowiazującej umowowy. W tym przypadku jest to 31.12.2008, przy czym zawodnik naturalnie staje się graczem nowego klubu, po terminowym wygaśnięciu pierwotnej umowy.

Jak pisałem powyżej, można spróbować ugodowo rozwiązać sprawę z Bełchatowem, wpłacając niewielką kwotę na ich konto (200tyś Euro????). Da nam to czas na lepsze przygotowanie i zgranie się Łukasza z drużyną.

czesiu 28.09.2008 19:57

W OS Baszczu zakomunikował, iż zaczął poszukiwania nowego klubu. Od ich efektów uzależnia podpisanie ewentualnego nowego kontraktu z Wisłą.
No cóż ja tam uważam, że Wisła potrzebuje "świeżej krwi" na pozycji prawego obrońcy...

Arked 28.09.2008 20:26

Singlar dobrze radzi sobie na prawej obronie więc odejście Baszczyńskiego nie byłoby tragedią. Jeśli Baszczu zecydowałby się na dorobienie do emerytury to przydałby się jeszcze ktoś perspektywiczny na tej pozycji.

kubanczyk 28.09.2008 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 3rider (Post 608405)
A na porownywanie Jirsaka do Szymka jest o wiele za wczesnie. Owszem podanie ma, strzal tez, czy potrafi tak pociagnac akcje do przodu jak Szymek? Czy ma taki przeglad pola? Na razie bym sie wstrzymal z przytaknieciem. Czy grywa za malo? Jest rywalizacja w pomocy

przedwszystkim Szymek, to byl walczak, bral an siebie ciezar, walczyl, notowal wiele przechwytow. do tego wolne...Tomas jest troszeczke innym typem zawodnika, ale wciaz wierze w tego goscia i jestem pewien ze po nabraniu pewnosci siebie bedzie czolowym graczem.

Gargula....nie wiem jak anzwac tych ktorzy nie chca tego zawodnika w anszych szeregach i to za darmo, zawodnik ten ma potencjal, co niejednokrotnie udowadnial, powoli odradza sie po slabym okresie. nigdzie nie znajdziemy takiego zawodnika z darmo. moglby byc naszym ofensywnym pomocnikiem, w razie potrzeby moglby byc podwieszony na lewym skrzydle. odciazy wtedy Cantoro, Sobola bo Tomas ebdzie mogl grac z tylu. Pozwala to na wiele wariantow.

do tego na miejscu Bednarza pokusilbym sie o sprowadzenie zawodnika ktory dobrze wykonuje wolne. Tak jak kiedys Szymek i Zuraw.

no i do tego oczywisciebramkarz, prawy ofensywny obronca, srodkowy pomocnik(dobry w ofensywie i defensywie jak szymek:)), prawo i lewo-skrzydlowy napastnik.

|Q| 28.09.2008 20:52

Garguła to gwiazdka jednego sezonu tak jak Matusiak, Łobodziński, Kompała, Piechna. A niestety cała ta polityka w Wiśle polega na rzadkim ściąganiu takich właśnie głośnych nazwisk - najlepiej kilkukrotnych kadrowiczów. Nóż się w kieszeni otwiera, widząc że nasi kochani radni nie pomyślą, że Janusz Gancarczyk, Daniel Mąka, czy wcześniej Robert Lewandowski byliby znacznie lepszą inwestycją, nadzieją na przyszłość - w dodatku jeszcze tańszą w utrzymaniu, a mogącą po paru latach wzbogacić klubowy rachunek.

Proud 28.09.2008 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez |Q| (Post 609019)
Garguła to gwiazdka jednego sezonu tak jak Matusiak, Łobodziński, Kompała, Piechna. A niestety cała ta polityka w Wiśle polega na rzadkim ściąganiu takich właśnie głośnych nazwisk - najlepiej kilkukrotnych kadrowiczów. Nóż się w kieszeni otwiera, widząc że nasi kochani radni nie pomyślą, że Janusz Gancarczyk, Daniel Mąka, czy wcześniej Robert Lewandowski byliby znacznie lepszą inwestycją, nadzieją na przyszłość - w dodatku jeszcze tańszą w utrzymaniu, a mogącą po paru latach wzbogacić klubowy rachunek.

a skąd wiesz że Ci piłkarze nie są sezonowymi gwiazdami?? nie wiem jak Ty, ale ja o Mące, Gancarczyku czy Lewandowskim usłyszałem w tym sezonie...

Greeg 28.09.2008 22:14

Trzeba sie bylo interesowac Slaskiem w 2 lidze to wiedzialbys o Gancarczyku co nieco :).

|Q| 28.09.2008 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 609047)
a skąd wiesz że Ci piłkarze nie są sezonowymi gwiazdami?? nie wiem jak Ty, ale ja o Mące, Gancarczyku czy Lewandowskim usłyszałem w tym sezonie...

Ale oni mają 20-23 lata, nie 27. Talent, zdolny piłkarz, młodzian; a gwiazdka to dwie różne dziedziny.

lukas63 28.09.2008 23:09

Cytat:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez |Q| (Post 609019)

Widać, że nie oglądałeś 2 ligi - Gancarczyk już wtedy szalał w Śląsku - zwłaszcza wiosną jak doszedł do siebie po kontuzji

matti123 28.09.2008 23:41

Jak dla mnie Jirsak może być playmaykerem. Ma dobry przegląd pola, świetna gra z pierwszej piłki, dobra technika, super drybling, strzał z dystansu. Lepsze byłoby dla niego ustawienie 4-4-2 ale do tego potrzebujemy skrzydłowych..

maRgrabkarz 28.09.2008 23:54

niech zagraja pelny sezon a najlepiej ze dwa na naprawde wysokim poziomie to bedziemy mogli mowic ze sa to "pilkarze z potencjalem". Dobrze wiecie ze miedzy ekstraklasa a 1 liga jest znaczna roznica i nie zawsze gwiazda tam jest gwiazda tu.
a Gargula na pewno okupuje absolutnie I miejsce na liscie zyczen Wisly w nadchodzacym okienku. Choc brzmi to abstrakcyjnie jezeli bedzie to dopiero za ponad 2 miesiace. Uwazam ze jesli tylko nie zlapie jakies strasznej kontuzji (odpukac) to Wisle zasili. On chce walczyc o cos a widzi ze aktualnie w Wisle ma na to najwieksze szanse w Polsce (zwlaszcza na samopromocje) a na zachodzie tez poki co go nie wypatruja z utesknieniem. Pamietam ze strasznie mi sie podobala jego swoboda gry i wyrozniajaca sie technika na tle rywali juz w sezonie poprzedzajacym ten na podstawie ktorego wielu pisze o nim "jednosezonowa gwiazdka".

Brzmi to bardzo dziwnie ale to bedzie bardzo dobry transfer Wisly, zeby nie powiedziec swietny. Abstrahujac od tego ze mamy Jirsaka. Od lat juz placzemy ze nie ma dwoch rownorzednych pilkarzy na wysokim poziomie na kazdej pozycji, wiec teraz juz nie przeginajcie jak jest taka szansa miec choc jedna pozycje "zaklepana".

funkykoval 29.09.2008 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubanczyk (Post 609006)
przedwszystkim Szymek, to byl walczak, bral an siebie ciezar, walczyl, notowal wiele przechwytow. do tego wolne...Tomas jest troszeczke innym typem zawodnika, ale wciaz wierze w tego goscia i jestem pewien ze po nabraniu pewnosci siebie bedzie czolowym graczem.

I pewnie zgodza się z Tobą CI, którzy kilka lat temu narzekali na Szymka, że gra jak Panienka (nie mylić z czeskim pomocnikiem) - z tym walczakiem to trochę przesadziłeś :D

tofik 29.09.2008 09:42

Ja nie pamiętam, żeby Szymek tak jeździł wślizgami jak Jirsak :) Wg mnie cofnięcie go z of pomocnika na środek nie stanowiłoby problemu. Przeszkadza i ustawia się bardzo dobrze, przy czym ma najlepsze podanie do przodu.

Bóg Trybun (objawion) 29.09.2008 13:53

No to żeby jeszcze włożyć kij w mrowisko takie cudo dla bednarzożerców :

http://www.skysports.com/story/0,195...212398,00.html

Diego T. na testach w WHU (coyi!).

PS. żebyście nie spinali się zbytnio, dodam tylko, że kolejna przewlekła kontuzja Ashtona i rozrywkowy tryb życia Carltona Cola mogły mieć znaczenie... no a o pieniążkach dżentelmeni nie dyskutują :D

M152T4L 29.09.2008 14:18

Co tam taki Tristan. My w lecie ściągniemy Mazurka:-D

DarekW 29.09.2008 17:29

Kolejne okno transferowe bedzie mialo wielki wplyw na dalsze losy druzyny. Jezeli to ostatnie wywolalo wiele emocji to kolejne bedzie o wiele, wiele bardziej interesujace.

Sobolewski
Cantoro
Zienczuk
Baszczynski

Wszystkim koncza sie kontrakty w czerwcu 2009 a wiec juz tej zimy beda mogli decydowac o swojej przyszlosci. Zapewne Badnarz juz wtedy bedzie z nimi negocjowal co nie bedzie latwe.

Dla wszystkich z nich bedzie to ostatni kontrakt w karierze na jeszcze dobrym poziomie finansowym. Sobolewski i Baszczynski nie od dzis na starosc chetnie zarobili by troche wiecej w innej lidze. Zienczuk juz cos opowiadal ze na koniec kariery chcialby zagrac w Lechi. Z Cantoro to bardzo nie wiem co sadzic.

Kolejna sprawa to ze ci zawodnicy jezeli zostana w Wisle musieli by podpisac kontrakty motywacyjne a w ich sytuacji gdy sa u schylku kariery nieregularne wystepy w I jedenastce to spadek zarobkow.

Z pary Cantoro - Sobolewski boje sie ze stracimy jednego. Zienczuk chyba by dobrze zrobil odchodzac. Watpie aby mial charakter ktory by mu pozwolil pomagac druzynie nawet z lawki. Kibice tez lubia go krytykowac i jak zacznie slabo grac moze byc smrod.
Baszczynski sam nie wiem. Jak bedzie oferta na stole to raczej odejdzie.

Wiec podpisanie Graguly to niezwykle wazny priorytet !!!! To musi sie stac! Walka o niego sie juz zaczela z ostatnimi artykulami w prasie gdzie Widzew niby jest nim powaznie zainteresowany. Obok Graguly potrzebujemy mlodszego defensywnego pomocnika wiec nie musi byc od razu na pierwszy sklad al musi byc z umiejetnosciami by dac mu na to szanse.

Zienczuka trzeba zastapic na lewej stronie. Krzynowek! Jemu takze konczy sie kontrakt i jezeli nie dostanie ofert od szejkow powinnismy zrobic wszystko aby go miec. Jego autorytet i doswiadczenie byly by dobrym dodatkiem do naszej druzyny. Zone z dzieckiem ma juz w polsce i jak sie wypowiada teskni wiec jego przyjazd do polski wczale nie jest taki bez szans. Poza skrzydlowym na piziomie pierwszego skladu trzeba jeszcze jednego - ten moze byc ponownie mlodszy z perspektywami.

Chcialbym zeby Baszczu zostal bo zakup kolejnego zawodnika na pierwszy sklad na prawde moglby byc nie realny. Przeciez na 100% musimy miec nowego bramkarza i wysokiej jakosci napastnika. Juz nie tylko aby uzupelnil Pawal ale zeby ktos taki byl gdy on odejdzie. Kolejna korona krola strzelcow sprawi ze kolejny sezon w Wisle byl by na prawde watpliwy. Chyba ze kolejna podwyzka bo widac ze Brozek do wyjazdu sie nie pali na sile.

Wiec z tego wynika ze do kolejnego sezonu Bednarz bedzie musial zakontraktowac 2 srodkowych pomocnikow - 1 gdy zostana oboje Cantor i Sobol, 2 skrzydlowych, bramkarza i napastnika.

To 5-6 dobrych zawodnikow. Ciezka sprawa. Pozatym negocjacje potencjalnie 4 nowych kontraktow z zawodnikami I jedenastki to tez duzo pracy i odpowiedzialnosci.

Praca Bednarza i RN bedzie bardzo trudna i intensywna - miejmy nadzieje.
Bedzie interesujaco!!

baro1995 29.09.2008 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez M152T4L (Post 609249)
Co tam taki Tristan. My w lecie ściągniemy Mazurka:-D

Przydałby by się nam piłkarz taki jak żurawski podczas swej rewelacyjnej formy w wisle.Szkoda że nie udalo się z ZEKALANGA bo mogl byc ciekawy zgadzam sie z kolega z gory pilkarze na starosc chca wiecej zarobic popatrzcie na szymka i innych miejmy nadzieje że się transfery udzadzą i że damy rade.

kubanczyk 29.09.2008 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 609143)
I pewnie zgodza się z Tobą CI, którzy kilka lat temu narzekali na Szymka, że gra jak Panienka (nie mylić z czeskim pomocnikiem) - z tym walczakiem to trochę przesadziłeś :D

nadal bede twierdzil ze Szymek mimo ze taka latka do niego przylgnela byl walczakiem, zostawial wiele zdrowia na boisku, notowal bardzo wiele odbiorow. patrzylem na jego gre pod tym katem w wielu emczach i to nie byl zawodnik ktory tylko rozgrywal. oczywiscie niestety zawodzil w wiekszych emczach.

marek2a 29.09.2008 19:49

może jednak sparzyliśmy się myślę na trzech nie dwóch wynalazkach Leo Łobo,Kokos ,Dudka

Ogryzek 29.09.2008 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marek2a (Post 609431)
może jednak sparzyliśmy się myślę na trzech nie dwóch wynalazkach Leo Łobo,Kokos ,Dudka

Na czym polega sparzenie się Wisły na Dudce? Napisz!

Gość kupiony za 400 tysięcy, sprzedany za ponad 2 mln EUR.... oj parzy że hej:D

Bóg Trybun (objawion) 29.09.2008 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DarekW (Post 609348)
...

Kolega rewolucjonista, a taki długi tekst wysmażył o kontraktach. Nie uchodzi, towarzyszu, niecne gierki burżuazji pozostawmy karłom reakcji. Bądźcie dobrej myśli, Che zginął, ale duch rewolucji żyje nadal!!

pawelo84 29.09.2008 22:45

Z czwórki Cantoro, Sobolewski, Baszczyński, Zieńczuk zatrzymałbym tylko tego drugiego. Zamiast Cantoro można zakontraktowac tego Romeu. Za Baszczyńskiego może zagrać Singlar, który poziomem nie odbiega od Baszcza. Alternatywą dla Singlara na prawej obronie może być Marcelo. Zamiast Zieńczuka nasuwa się automatycznie kandydatura Garguły. A alternatywą dla Guły może być na lewym skrzydle Boguski. Jakoże Cantoro, Baszczyśki i Zieńczuk mają bardzo wysokie kontrakty, zastępując Baszcza niewiele słabszym, o ile wogóle słabszym Singlatem zyskamy jakieś 200 tyś euro. Myślę że Romeu i Guła będą zarabiać tyle co Zienczuk czy Cantoro czyli ok 200 tyś euro. Tak to widzę.

I żadnych Krzynówków. Piłkarz co drugi sezon nie gra i ma 32 lata to niestety nie wzmocni naszego zespółu. Jacek był kiedyś dobrym piłkarzem, momentami nawet bardzo dobrym, jednym z lepszych lewoskrzydłowych w Europie, ale niestety Magath go załatwił. Teraz to jest cień tamtego klasowego zawodnika.

matti123 29.09.2008 22:59

Sobolewskiego musimy zatrzymać wysokim i niekoniecznie motywacyjnym kontraktem (on sam się motywuje) bo jest najlepszym polskim nie tylko w naszej lidze defensywnym pomocnikiem. Cantoro i Zieńczuk jak dla mnie mogą odejść, ale w zimie za jakąś kase. W tej chwili forma Mauro rośnie ale wcześniej grał słabo, Zieńczuk narazie z formą na ławkę rezerwowych. Potrzebujemy skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia, kiwka, szybkość, gra na jeden kontakt. Baszczu pewnie nie dostanie intratnej propozycji z zagranicy może, że pokaże się w p. Uefa. Mógłby zostać ale na kontrakcie motywacyjnym bo gra w kratkę.

Bóg Trybun (objawion) 29.09.2008 23:51

...Mimo wszystko zawiodłem się na bednarzożercach, taki fajny link zarzuciłem parę godzin temu a tu nikt krokodylich łez nie wylewa za nieodżałowanym Diego Tristanem :) słabo, moi drodzy, bida z nędzą = )

-------------------------------------

Jeżeli w ogóle będzie to jeszcze problemem aktualnego prezesa i pana Jacka, który - jak donosi prężna sekcja FM tego forum - opalając się na Copacabanie przez czysty przypadek natknął się na rosłego obrońcę Santosu z wolną kartą zawodniczą w ręku [...]

- podkreślam, jeżeli w ogóle to im przyjdzie w udziale przebudowywać skład - to najbardziej będą się musieli nagłówkować nad uzupełnieniem ofensywy.

Zakładam, że odejdzie Paweł, wraca z wypożyczenia Ćwielong i zostajemy z czwórką drobnych, wszędobylskich i mobilnych zawodników (Pepe, Mały, Wtorek i Boguski), z których żaden nie podchodzi pod kategorię wysuniętego, operującego na szpicy i -co najbarzdziej przykre - skutecznego napastnika. Dołóżcie jeszcze Tomka Jirsaka i mamy 5 (połowę zawodników z pola!) chucherek, z których zaden nie ma prdeyspozycji do napędzania ataku ani do twardej, fizycznej gry.

Kiedy próbuję sobie ich wszystkich razem wyobrazić na bosiku w jednym teamie to aż mi miga przed oczami - chaos, zadziorność i ruchliwość. Nieuczesane to wszystko i jedyne, co z takiego składu możnaby wykrzesać, to czyhanie na szybką kontrę. Czarno to widzę bez Pawła, a trochę już widziałem - odejście Dziubińskiego, przyjście Kaliciaka, wejście Szeligi (ktoś go jeszcze kojarzy??) czy mozolne wspinanie się po szczeblach drużynowej hierarchii Maćka Żurawskiego ...

... wszystkie te momenty miały jednak współna cechę - był ktoś, kto potrafił wskoczyć w buty swoich poprzedników. Nawet sezonowa posucha po odejściu Franka odeszła w zapomnienie wraz z odbudowaniem się Brozia.

Tym razem naprawdę nie widać sukcesora. Odejście Pawła to nie tylko odejście klasowego napastnika, piłkarza zżytego z tym klubem, wychowanka(*) i lidera - ten zespół, sposób jego funkcjonowania na boisku, cały pomysł na grę ofensywną będzie musiał ulec zmianie.

Całkiem nowa Wisła nam się szykuje po sezonie...

PS.(*) wiem, wiem, Białogon.... tyle, ze to Wisła ukształtowała go piłkarsko.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl