![]() |
Cytat:
|
Te bramki Guły jakieś takie se, ale... właśnie takie wpadają w lidze. Wystarczy przywołać obie bramki Wilka w barwach Wisły - gdzieś dobić odbitą piłkę, wykończyć akcję na 5, 6 metrze.
|
Będziemy mieć pociechę z tego Genkova :) zobaczycie :) Ma zagrania naprawdę klasowego zawodnika.
Gole też przyjdą z czasem. |
Z Meliksona również, widać, że chlopak jest bardzo dobrze wyszkolony technicznie, i bardzo szybki.
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=MreJ93Puoww - 6 minuta 45 sekunda nagrania - podanie do przeciwnika, po którym z ławki trenerskiej pada wymowne polskie "jaa pierdziele!" :rotfl: Następnie nieskuteczny odbiór, o ile to można w ogóle nazwać próbą odbioru. EDIT. Ja wiem że to tylko sparing, ale Cikosz pokazuje w nim jak cienkim jest piłkarzem. To na prawdę piłkarz kilka klas za słaby na Wisłe. 0:59 - błąd Cikosza w kryciu, biegnie sobie beztrosko gdzieś w środku nie pilnując nikogo, a 10-15 metrów za jego plecami hasa sobie nieobstawiony lewy pomocnik przeciwnika 1:06 - dalszy ciąg tej akcji, gapi się na piłkę jak kołek zamiast pokryć gościa który wbiega na wymianę na lewą stronę pola karnego - jakby w akcji 0:59 pokrył tego wcześniej, tej wymiany by nie było. 1:44 - w kolejnej akcji ten sam szkolny błąd, schodzi sobie do środka gdzie jest już 2 wiślaków zostawiając na lewej nie krytego piłkarza przeciwnika (którego krył jeszcze przed chwilą) - umożliwiając tym samym przeciwnikowi zagranie polegające na wycofaniu piłki "na strzał" do wbiegającego z lewej na szybkości. Masakra! 2:45 - gdzie jest Cikosz? oczywiście nie tam gdzie być powinien - nieobstawiony przeciwnik na skraju pola karnego, który powinien być kryty przez prawego obrońce. To tak z grubsza wręcz gigantyczne i niedopuszczalne na poziomie 5 ligi błędy w ustawieniu i kryciu. Początku 2 połowy kiedy jeszcze grał nie oceniam bo to już przeciwległa strona boiska i nie widać na tym wideo dokładnych pozycji. Generalnie jak patrze na Cikosza to obrońca z niego żaden - biega sobie bez ładu i składu wpatrzony w piłkę, nie zawracając sobie zupełnie głowy tym co robi i jak ustawia sie pomocnik/napastnik rywala. Po jego kilku meczach w Wiśle miałem nadzieje że wróci szybko skąd przyszedł. I nadal taką mam - dobrego prawego obrońce potrzebujemy jeszcze w tym okienku transferowym. |
Genkow też ładnie. Przy golu Małego zgrał mu piłkę głową, druga bramka Guły po indywidualnej akcji. Dzisiaj przy każdej akcji brali udział nowi gracze, to też cieszy :)
@Dzimi ale strzelił dwie, więc jest do przodu. też zauważyłem, że przy bramce dla Łotyszy ktoś krzyczy "Gargułaaa!" (PS - nie ktoś tylko Maaskant. Dwa razy.) |
Taki sparnig na koniec i to jeszcze wysoko wygrany to tak na poprawienie nastroju ,bo ciezko ocenic jak to bedzie w Ekstraklasie.
Z nowych z tych krotkich filmikow ktoe widzialem podoba mi sie Melikoson ,stasznie szybki,juz wiem czemu by w Izraelu nagminnie faulowany :) reszte ocenie po paru meczach ,ale wygladaja na takich ktorzy moga byc wzmociem skladu a nie uzupelnieniem. |
Kto w ostatniej minucie meczu dwa razy glupio stracil pilke i poszla kontra zakonczona golem?
|
Cytat:
|
Mam jakies zle przeczucie ze Gargula sobie posiedzi na lawce w tej rundzie. Katastrofalne zachowanie przy straconej bramce, najpierw podanie do przeciwnika, ktoremu pilka odskakuje i w zasadzie wraca do Lukasza, poczym ten sam ktoremu najpierw podal znow mu ja odbiera. Podobnie chyba mysli Maaskant bo wyjsciowej byl Jirsak, co moze wrozyc ze z forma Guly nie jest najlepiej, mam nadzieje ze sie myle. Co do Genkova, jezeli dla kogos w dwoch meczach 3 asysty to malo zeby chociaz powstrzymac sie od pochopnych ocen to ja radze udac sie do dobrego specjalisty od mozgownicy. Wychwalac nie ma co bo to tylko sparingi byly.
|
Czy mnie się tylko wydaje czy trener Dugavy notorycznie ich bluzgał przez całe spotkanie aż rozśmieszył kamerzystę ? :)
|
Okres przygotowawczy za nami. Póki co wyglada to w miarę optymistycznie, ale oczywiscie wszystko zweryfikuje Liga.
Cieszyć się wypada, że omijają nas takie informację: Cytat:
Ze skrótu zwróciłbym uwagę na akcję w 66 min. Myśle, że nie tylko Maaskant mógłby krzyknąć brawo. Kto odgrywa piłkę dom Garguły ? Genkov ? Oraz 72 min. Dziesięć sekund od bramkarza wyrzutu bramkarza do praktycznie stuprocentowej sytuacji. A kontrataki to nie była raczej nasza mocna strona (ostatnio). |
Po tych skrótach to co najbardziej mi się podobało to odbiór piłki. Kilka akcji było po odbiorach na połowie rywala a tego mia w Wisle chyba najbardziej brakuje. Wiadomo rywal to jakiś no name i w lidze może być inaczej. Ale tak trzeba być nastawionym, szybki odbiór i do przodu. Ładnie też Kirm, widać że chłopak szybkościowo jest w czołówce. Jedyny widoczny mankament po tych skrótach to fakt, że nasza strata w środku pola automatycznie kończy się jednym podaniem prostopadłym i rywl już ma sytuacje. To chyba złe ustawianie się. Często rywale puszczają takie piłki co nie świadczy dobrze o grze w obronie. Ale może jak nie będzie na środku Kowalskiego to będzie lepiej. Zobaczymy
|
;]
a mi się wydaję , że będziemy mistrzem a cały lECH dostanie w Krakowie nie małe baty .. ;) teraz powiem dla czego :) z skrótów 2 meczów (wiadome 1 jaskółka wiosny nie czyni - jestem optymista) Bardzo ładnie spisuje się gra między Małecki-Melikson-Genkov dołóżmy do tego jeszcze Gargułe i myślę ze będzie dobrze :) .. :] aa o obronę ogarnie Jaliens takie moje przekonanie :) !
|
Garguła zawalił w tej 90` ale ogólnie to pozytywnie, mógł 3 bramki strzelić, Kirm siał postrach na skrzydle tak przynajmniej wynika ze skrótu tylko szkoda że nie trafiał albo nie podawał, cieszę się ze Pareiko nie boi się wychodzić do dośrodkowań i je łapie bo Jobanić to miewał problemy z tym że jak już wyszedł to żeby złapać, a w naszej buraczanej lidze gdzie każde dośrodkowanie to taki balon to myśle że Pareiko będzie królem w powietrzu
|
Cytat:
Mówie tutaj szczególnie o dwóch pierwszych sytuacjach. W przypadku ostatniej sytuacji to musiał zejść do środka żeby pokryć innego niepokrytego gościa. |
Jak bedziemy wygrywac wysoko i 1 bramka stracona w koncowce nie bedzie miała odzwierciedlenia w wyniku koncowym to nie ma strachu. Wiadomo jak jest w sparingach, druzyna wygrywa wysoko a w koncowce wkrada sie rozluznienie. Gorzej jak bedzie prowadzenie tylko 1 bramka a nasi zaczna popełniac głupie błedy w koncowce
|
Cytat:
|
z dwóch skrótow z tego zgrupowania wynika, że z Genkova świetny gość jest.
podanie, odegranie, technikę ma na wysokim poziomie, aktywny, przegląd pola ma, ustawić się umię. jak tylko jeszcze zacznie trafiać do bramki to mamy kompletnego napastnika. :) BARDZO ciekawie wyglądałby taki duet Genkov + bramkostrzelny napastnik, np. Brożek w formie. uzupełnialiby się chyba znakomicie. pozatym cały czas imponuje mi Melikson, o ile go tylko siłowo nie zniszczą w meczach ligowych, to ze swoim przeglądem pola, techniką i kreatywnością stworzy nam "kilka" możliwości pod bramką. ogólnie, kurde, optymistycznie jest. :) |
Dobrze, ze zagrali z amatorami w ostatnim meczu. Wysokie zwyciestwo napewno poprawilo nastroje, a z Norwegami czy Dunczykami moglby byc ostry oklep ;). Liga wszystko zweryfikuje.
|
Myślę że gdyby dzisiaj mieli zagrać jeszcze raz te 3 mecz z z Norwegami , to na pewno nie powtórzyli by takich słabych wyników . Widać że drużyna z meczu na mecz lepiej funkcjonuje . Mamy wypracowany trzon zespołu , który zaczyna coraz fajniej się zazębiać w ofensywie .
|
Nie strzeliliśmy żadnej bramki z ataku pozycyjnego. Wszystko z kontry po przechwycie (dużych błędach rywali) plus Jaliens po rogu. Nadal gramy na stojąco i nie umiemy narzucić swojej gry w pomocy.
Takie wnioski ze skrótu odnośnie gry. Nowy bramkarz Sergej Pareiko bardzo fajnie, że wychodzi do piłek dośrodkowywanych i umie wyjść sam na sam. Bez Sobolewskiego i Siwakov'a mamy strasznie delikatną pomoc. Mam nadzieję że białorusin i Chavez zagrają z arką. |
Cytat:
Tak wogóle to przed nami bardzo ważne okienko transferowe. Trzeba utrzymać Chaveza. Kupić lewego i prawego obrońce (lub środkowego jak Jaliens będzie grał na prawej obronie). Trzeba wykupić co najmniej Sivakova w pomocy lub kupić lepszego normalnego pomocnika, który umie zagrać do przodu i jest solidny w obronie plus ma dobre warunki fizyczne. No i do tego obowiązkowo napastnik w stylu Brożka lub Niedzielana, a najlepiej szybki Brożek. |
A możesz mam napisać skąd te górnolotne wnioski?
P.S Analizę gry Wisły i poszczególnych zawodników na podstawie 7 minutowego skrótu i to jeszcze w sparingu pominę milczeniem. |
Ma ktoś może informacje odnośnie kontuzji Cikosa? Będzie mógł grać z Arką?
|
Raczej będzie, te wszystkie kontuzje to raczej stłuczenia/nadwyrężenia mięśniowe, więc nic szczególnie poważnego.
|
Cytat:
Ja oglądałem wszystkie dostępne skróty z meczów, więc to dużo więcej niż 7 minut. W dodatku są to skróty najciekawszych sytuacji a nie potrafimy sklecić paru dokładnych podań. Wszytskie zespoły łącznie z tymi jak tu wyżej czytam słabiakami miały sytuacje sam na sam z naszym bramkarzem. Znów będziemy się odbijąć od muru druzyn z ekstraklasy i nadziewać się na kontry. A jak ktoś nas zaatakuje pressingiem w pucharach przyszlorocznych to bedzie kolejna porażka. Nie mówie ze mistrza nie zdobędziemy, bo liga jest strasznie słaba, a Lech Poznań jest bardzo daleko. |
Cytat:
|
Troche za wcześnie na takie wnioski. O pucharach nie ma co wspominać.
|
Cytat:
|
Cytat:
To wspaniała wiadomość, bo jeżeli trochę jeszcze popracują, to będziemy mogli opanować kibiców rywala! |
najbardziej boli to ze nie mamy napastnika na zmiane za Genkova
|
Cytat:
|
Cytat:
jestem raczej pozytywnie nastawiony po obejrzeniu skrótów , ale nasza gra obronna pozostawia dużo do życzenia . szczególnie bocznych obrońców . |
Oberwału się bo nie można ocenić drużyny na podstawie skrótu meczu sprawingowego...tak samo Ci którzy wypowiadają się pozytywnie że idziemy na mistrza itp powinni się wstrzymać z oceną. Zagramy mecz z Arką, kilka następnych meczów to będziemy świętować i się podniecać albo narzekać. Poczekajmy ;P
|
E tam. Są tacy eksperci, którzy oceniają naszą ligę jako żenująco słabą, a nie widzieli w sezonie ani jednego pełnego spotkania.
Co do relacji ze sparingów Wisły to napiszę tylko jedno słowo: Melikson :shock: |
Cytat:
W lecie musi przynajmniej dwóch bocznych obrońców przyjść. Trzeba grać tym co jest bo innego wyjścia nie ma. Po za tym przygotowania oceniam pozytywnie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Co do Meliksona to akcja od 0:16 sec do 0:26 sec http://www.youtube.com/watch?v=MreJ9...&feature=feedu
Miodzio :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl