![]() |
Cytat:
Nasza polityka transferowa jest najlepsza w kraju i gdyby do tego dodać tylko lepszego trenera (z jajami) to Wisła już dawno grałaby w Pucharach i Lidze Mistrzów... |
Cytat:
A jak Ty nie wiesz gdzie idą pieniądze z transferów, to mam bardzo prostą odpowiedź - na Księżyc. |
Cytat:
|
a propos Marcelo niedawno w jakimś artykule czytałem, że kosztował on nas 400tys ojro <prowizja dla jego menago> więc nie piszcie o nim, że był za darmo.
o właśnie w tym artykule: http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1412620 |
Cytat:
I widzisz - zawodnicy nie dogadują się z klubami i to jest jak najbardziej naturalne, nawet w przypadku takich firm jak Barcelona. Ale nie jest to żadnym usprawiedliwieniem dla atakowania klubu w mediach. Koniec, kropka. Daruj sobie tą marną sofistykę, bo hierarchia płac w klubie nie wpływa w żaden sposób na obowiązki pracownika wobec niego. Gdyby na zachodzie Kosowski zaczął bredzić o pampersach, to skończyłoby się to dla niego bardzo, bardzo źle. Kara finansowa to minimum, czego mógłby oczekiwać. I on o tym doskonale wiedział, dlatego pyskować zaczął dopiero po powrocie do nas. Żałuję, że nie zrobiono z niego podobnego przykładu, jak z Uche. Myślę, że dałby kilku gwiazdkom do myślenia... |
Cytat:
Kosowski mówiąc, że chciałby zarabiać więcej, nie naruszył w żaden sposób obowiązków względem pracodawcy - chyba, że miał zakaz zapisany w poprzednim kontrakcie. Cytat:
Czas pokazał, jak źle wyszła Wisła na oddaniu Kosowskiego i jakie było jego rzeczywiste znaczenie dla zespołu. Szkoda, że jak widać znów musi minąć kilka lat, zanim do niektórych to dotrze. |
Cytat:
Żaden zawodnik na zachodzie nie pozwoli sobie na taki styl wypowiedzi, na jaki pozwalał sobie u nas Kosowski. Co do pogrubionej części - :rotfl: Naprawdę, Markus, więcej tracić czasu na Twoje wizje nie zamierzam. Mógłbym tu przypomnieć takie historie - ale nie czas i miejsce na to. |
Cytat:
|
Cytat:
Popatrz trzezwo na to co my gramy. Zenada i piach od wiosny do zimy. 0:1 (LEVA), 0:1 (LECH), 0:1 (LEGIA), 0:1 (SWIETA WOJNA) - 0pkt 0-0-4 0:4 !!!! Levadie przegral Skorza o czym otwarcie przyznal w wywiadach (slawetne 60% przygotowania). Przypomne raz jeszcze, ze takiej HANBY jak z Levadia WISLA w 103 letniej historii nie zaliczyla w pucharach! A ty piszesz, ze zarzad przegral nam kwalifikacje do kwalifikacji do LM... Mial sprowadzic na potezna Levadie Messiego? Marcelo, Sobol, Brozek, Diaz itp itd to za malo? Dla mnie to, ze Bednarz zaplacil glowa za nieuctwo Skorzy to jest komedia. A moze KSC mial mocniejsza od nas kadre i to tez wina zarzadu, ze truchtaczom z Mackiem "Liga bedzie ciekawsza" Skorza nie chcialo sie WALCZYC W SWIETEJ WOJNIE PRZEZ BIDNE 90MIN? Za malo zarabiaja? |
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą jak co jakiś czas (sprawy choćby Neia, Kosowskiego itd. itp.). Skorża i gracze nie są oczywiście bez winy, ale ogólny burdel i brak wizji ukierunkowanej na sukces nie mogą przynieść innych rezultatów niż to co widać... Dopóki w tym klubie wszyscy nie będą iść w jednym ściśle określonym kierunku to ch..a z tego będzie. |
Cytat:
Cytat:
Nie masz pojęcia o czym piszesz. |
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...emie,id,t.html
Duży wywiad ze Skorżą. Cyt: Bardzo dużo obiecywałem sobie po tegorocznej edycji europejskich pucharów. Zostałem jednak bardzo brutalnie sprowadzony na ziemię. Dlatego uczucie zawodu musi dominować w ocenie całego roku. (...) Moja umowa wygasa z końcem obecnego sezonu. I rzeczywiście, żebym poprowadził zespół w pucharach, musi ona zostać przedłużona. Na razie tyle mogę powiedzieć |
Najlepsze jest to ,że jeszcze teraz nikogo nie kupiliśmy a już planujemy transfery na lato.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jak nie sprzedamy to chyba proste. Skoro panowie piłkarze i pan trener dali dupy w lipcu to kasy na transfery nie ma... bo nie ma skąd. Marcelo, Diaz, Piotrek B. albo Paweł jaki ich sprzedamy będzie jakaś kasa na 2-3 kopaczy jak nie... cóż.. są Czekaj, Chrapek, Burliga być może będzie jeszcze Leszczak wrócili Kowalski i Mączyński być może jak wróci Sobol i Głowa wystarczy to na ligę na Europę na pewno nie to sobie trzeba jasno powiedzieć. I przestać pompować balonik pt. przyjdzie ten lub tamten. amen |
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Przynajmniej Liga Mistrzów będzie ciekawsza. |
Cytat:
|
Możliwości są dwie:
1) przedłużą kontrakt, pod warunkiem zakwalifikowania się do fazy grupowej LM lub LE, w przypadku braku awansu - Skorża odchodzi bez odszkodowania; 2) nie przedłużą - w maju zatrudniają nowego szkoleniowca (nazwisko nie gra żadnej roli) powierzając mu przygotowania do eliminacji pucharów europejskich - skoro sezon kończy się w połowie maja to przygotowania można zacząć już w drugiej dekadzie czerwca - nowy szkoleniowiec ma czas na poznanie zespołu i odpowiednie przygotowanie. Wariant pierwszy jest korzystny tylko w przypadku awansu do fazy grupowej pucharów, w przypadku kolejnej porażki w pucharach - mamy zmianę szkoleniowca i odbicie sie tego na ligowych wynikach (bardzo prawdopodobne). Wariant drugi jest pomimo mojego szacunku dla trenera Skorży - najlepszym momentem na zakończenie z nim współpracy. Nie dość, że nowy trener jest od początku z zespołem i go przygotowuje, to w razie klapy - moze dostać niczym Skorża - drugą szansę na prowadzenie zespołu w lidze (nie będzie konieczności rozstawania sie z trenerem w trakcie sezonu). pozdrawiam |
coś mi sie wydaje, że nawet obrona mistrzostwa nie pomoże Maciusiowi w podpisaniu nowego kontraktu... obym się nie mylił...
|
Czemu wszyscy uprali się na naszego trenera? Ludzie kto wam zagwarantuje takie wyniki w kraju?
A że LM to za wysoki pułap... ludzie ocknijcie się to nie jest liga angielska tylko polska, dla nas cudem będą europejskie puchary i nie zmieni tego nowy trener! Tu potrzeba wieloletniej pracy specjalisty, którym jest, moim zdaniem, nasz obecny trener. Słusznie piszą ci, którzy twierdzą, że nie ma na polskim rynku nikogo lepszego... Pozdrawiam Świątecznie |
A kto mówi, że LM jest osiągalna? Ale mamy chyba prawo wymagać zwycięstw z drużynami Estonii, Mołdawii, Litwy, etc. Tej drużynie jest potrzebny trener z jajami, który nie ugnie się przed gwiazdeczkami, które to tylko myślą jak wydać kasę, a nie jak grać. I mam nadzieję, że to będzie ktoś z Niemiec, albo Anglii. Kto im da porządnie w dupę.
Niestety teraz jest czas na zmianę trenera, albo właściciela. Bo widać, że ani z jednym, ani z drugim przyszłości Wisła mieć nie będzie. No chyba, że Cupiałowi się coś odwidzi i odkręci kurek z kasą. |
Cytat:
P.S Skorża won! |
Cytat:
to co załatwiasz nam takiego zajebistego trenera ktory ponoc byl tak samo dobry jak Kasperczak skoro przejął po nim zespol?? Werner Liczka sie nazywał to byla dopiero super zamiana ktora zrobila z Wisly zespoł formatu Europejskiego ,ja chce taką jeszcze raz!! |
Cytat:
A kibicom Wisły proponuję trochę ochłody na rozgrzane głowy:) |
Cytat:
|
o co wam w ogóle chodzi? Wisła jest liderem ma pięć punktów przewagi nad Ległą - jeśli to jest powód do płaczu to chyba ze mną jest coś nie tak.
przegraliśmy z Legią Lechem i Cracovią? niech sobie te zwycięstwa wsadzą w d**ę! to my jesteśmy liderem bo potrafiliśmy wygrać ze Śląskiem, Polonią W., Piastem i Lechią. |
TSW06 , ty jesteś jakiś po*ebany.. W dupie mam takie mistrzostwo w tej żenującej lidze,skoro z wszystkimi znaczącymi rywalami przegrywamy.Z piastem , polonią czy Lechią każdy przy odrobinie szczęścia moze wygrac.
|
Adi to ciekawe co byś powiedział jakby spadli z ligi?
Wiem ze ta nasza liga jest słaba ale lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu |
jak mozna nie przedłuzac kontraktu z trenerem, ktory bez znaczacych wzmocnien zdobywa MP.
Wszyscy mu wierza ze beda transfery, nawet jesli te okaza sie tylko przyjsciem Mączynskiego. Gra nie powala, ale jak na taki skład co mielismy to i tak gralismy naprawde niezle, bo w koncu pierwszy plac dalej dla Wisły. Wole ogladac polskie kopanie sie po czole, aniżeli Barcelony. Nie wiem czy ktokolwiek inny takim składem osiągnął by tyle co Skorża. |
Na razie przegrał najwazniejszy mecz sezonu - Levadia
Musi wygrać ligę, jesli nie to pewnie zostanie pożegnany. Jedynym jego ratunkiem jest zdobycie po raz 3 z rzędu tytułu najlepszej druzyny. Jesli to osiągnie to będzie dobrze. Na razie tyle musi wystarczyc. Jeśli będzie stadion na 30k gardeł to wtedy możemy już oczekiwać jakiś sukcesików. Oczywiscie musi zostanic druzyna wzmocniona, bo bez tego to tylko pozostaje nam walka na krajowym podwórku |
Cytat:
tylko czy zostanie wzmocniona bo od jakiegoś czasu sie to nie bardzo udaje chociaż próby są każdy kibic chce dużego wzmocnienia ale klubu na to nie stać a Skorża zostanie bo kogo byście widzieli na jego miejsce? |
Obecnie lepszego trenera nie ma na polskim rynku. Chyba, ze zagraniczny.
Przez pierwszy sezon sie sprawdzi, bo pilkarze będą mieli panikę. Inny język, nie wie jak grają to trzeba się zmobilizować, by grac w pierwszej 11. Pozniej powroci syndrom Benhakera i słaba gra. Skorza niech pracuje, jak zdobywa tytuly w LP to mi to wystarcza. Wiem, ze z tymi zawodnikami nie osiagnie sukcesu na arenie miedzynarodowej. Potrzebne sa wzmocnienia, ale Cupiał nie szasta kasą. Trzeba szukać tych darmowych, którym konczy sie kontrakt. historia pokazuje, ze za male pieniadze, praktycznei zerowe, mozna kupic Marcelo - gwiazda ligi, Kirma - reprezentanta Slowenii i innych zawodnków. Diaz też przyszedł za drobne. Boguski, Małecki - itd. Trzeba tylko mieć dobry scouting, a z tym jest problem |
Ale Wy macie problemy. Proponuję spojrzeć w przeszłość. Wiekszosc z Was pewnie nie pamieta meczu z Parmą 1-1 (naszpikowana gwiazdami Parma, bronil wtedy Buffon, kiedy z polowy nie mogli wyjsc). Ja dosc dobrze pamietam, znajdzcie sobie skrocik na youtube. Spojrzcie na nasza grę. Byla naprawde bardzo dobra. Potem spojrzcie np na mecze z Saragossą. Potem na grę w pucharach za Kasperczaka. Co łączy te okresy? Mielismy wtedy najlepszych pilkarzy w kraju, wiekszosc z nich prezentowala poziom srednio europejski. Okolo 4-6 Wiślaków zawsze jeździło na kadrę. A co mamy teraz? W kadrze jedyną znaczącą osobą jest Brożek. I to nie do końca. Zrozumcie, nie mamy obecnie najlepszych piłkarzy w kraju, jak niegdyś. Zgadza się, mamy solidnych grajków, ale tacy to byli co najwyżej rezerwowymi w drużynach w/w.
Pozdrawiam. |
Jaki Buffon? Frey bronil.
edit: mea culpa. Nie skojarzylem, o ktory rok chodzi;] |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl