Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

element 09.12.2009 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 827599)

Dodam że Janik w tym meczu zdobył 2 gole. Jedyne dla MFK.

Wojtas 09.12.2009 00:14

to jest najlepsze

Cytat:

Dziwne rzeczy dzieją się ostatnio z młodymi wiślakami. A to jeden z członków pierwszego zespołu po meczu Ligi Mistrzów dostaje takiego przypływu emocji i energii, że taksówką zamiast do siebie, udaje się pod dom trenera Macieja Skorży i w środku nocy puka mu w balkonowe drzwi.
:lol: :lol:

moze chial dodatkową rozpiske treningów :lol:

dj_ibutti 09.12.2009 00:20

Stawiam na Wojtka, bo zajebany był i pomylił adres.

Afgan1906 09.12.2009 00:28

Hmmmm młodzi chcą grac i uczestniczyc wszędzie :) Nie robiłbym z tego większej afery,choc oczywiście rozmowa wychowawcza się jak najbardziej należy... Większym problemem jest to,że z ich powodu musiał w polu grac bramkarz...To daje mi naprawdę do myślenia gdzie jest nasze ...zaplecze,młodzież,szkolenie,aż w końcu...PRZYSZŁOŚC... Gdy nie można uzbierac 11 chłopaków na mecz w WIŚLE KRAKÓW ... Wiem,że takich przypadków jest wiele ale ja np.najwięcej takich znam z lig juniorów okręgowych ...

buczo1985 09.12.2009 01:00

Skąd dziennikarze mogą wiedzieć, że jakiś zawodnik wpadł nocą w niewiadomym celu do trenera?:P Mają takie dojścia czy dom Skorży jest obserwowany 24h przez paparrazich?:P I jeśli to prawda ciekawe, który to grajek był:)

sandbender 09.12.2009 01:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Afgan1906 (Post 827621)
Nie robiłbym z tego większej afery,choc oczywiście rozmowa wychowawcza się jak najbardziej należy...

Tak, tak. Dzisiaj ściemnił i nie pojechał z WISŁĄ jako jej zawodnik na mecz tylko z kumplami, jutro wystartuje do trenera, że ćwiczenia ch.jowe, taktyka niedobra i w ogóle to on będzie grał po swojemu.

Afgan1906 09.12.2009 01:24

A ja nie widzę tutaj żadnego ściemniania ... Chłopaki są młodzi chcą się pokazac ... Może uznali,że większą dla nich szansą są MP ... Jak widac udało im się " zasłynęli "... i piszemy o nich już 8-go posta :)
Pozdro

Bronex 09.12.2009 03:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 827631)
Tak, tak. Dzisiaj ściemnił i nie pojechał z WISŁĄ jako jej zawodnik na mecz tylko z kumplami, jutro wystartuje do trenera, że ćwiczenia ch.jowe, taktyka niedobra i w ogóle to on będzie grał po swojemu.

albo gdzie innego łebstera nam wywinie... jak swego czasu jeden jegomość

Baala 09.12.2009 10:42

Wyjebałbym obu, już mam dość lekceważenia obowiązków przez tych kopaczy. Przynajmniej pozostali mieliby o czym rozmyślać. Następnym razem zamiast treningu będzie wolał wyjście z kolegami na piwo. To nie jest zawodostwo tylko gówniarzeria, trzeba mieć jakiś szacunek do wykonywanego zawodu a jak ktoś ma gdzieś klub w takim wieku to wypad. Pomyście jak taka sytuacja miałaby miejsce w normalnej firmie.

AYALA 09.12.2009 11:19

prasa wciąż poluje na Małego.Drobne zdarzenie jakich jest pełno podczas każdego meczu urasta do rangi skandalu.
http://www.efakt.pl/Malecki-bluzgal-...y,59139,1.html

palczi 09.12.2009 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 827700)
prasa wciąż poluje na Małego.Drobne zdarzenie jakich jest pełno podczas każdego meczu urasta do rangi skandalu.

czego mozna sie spodziewac po ``fakcie``........

szprotson 09.12.2009 11:22

ja .......e

szukajcie a znajdziecie tak mówi księga

Pan Jotka 09.12.2009 11:26

Cytat:

Tu nie chodzi o to co "powiedział"--chodzi raczej o to, że powiedział. Teraz rozpocznie sie polowanie na nóżki naszego kopacza, bo chyba trzeba być naiwnym, żeby nie wierzyć iż co niektórzy postaraja sie wyprostować chłopaka. Ja rozumiem ferwor walki, ale nabluzganie przeciwnikowi nie zrobi z ciebie mocniejszego. A ze wiochą pojechał to co innego.

szark 09.12.2009 11:30

Kto kiedykolwiek grał w piłkę i nigdy nie zbluzgał przeciwnika niech pierwszy rzuci kamień w Małego. Choćbyś nie wiem jak miał mocne nerwy i zimna krew, w ferworze walki skacze ciśnienie do tego dochodzi wysiłek który również sprawia że serce zaczyna mocniej bić, a w takich monetach trudno żeby coś się nie wymsknęło. Nawet jeśli to jest tylko zwykłe ****a.

kristos 09.12.2009 11:32

Już go osądziliście ?
Na Darka też szybko zapadł wyrok .
Trochę powściągliwości by się przydało.

dedi_krk 09.12.2009 11:33

fuckt podłapał temat z weszło.com.
Dzieciaki poskarżyły się wujkowi Andrzejowi.
Z Niedzielana śmieją się że się wypuścił z tym okazywaniem radości po bramce.
Zbłaźnił się koleś bo podrażnił LWA, próbuje odwrócić uwagę od swojej błazenady.

dedi_krk 09.12.2009 11:36

http://www.weszlo.com/news/4146

Poczytajcie komentarze.

dedi_krk 09.12.2009 11:51

A co do Janika i Jelenia oraz ............... to skomentuję tylko że w sztabie Wisły Kraków powinien zostać zatrudniony psycholog.

Ikki 09.12.2009 13:23

Cytat:

Fakt złapał temat i sensację robią. Jestem ciekaw, że nie ma ani słowa jak była reakcja piłkarza Ruchu?
Nic nie zrobił, odpowiedział?? Tylko się skarżą. Najlepsi umieli sobie w takich sytuacja radzić:
http://www.youtube.com/watch?v=8yMlSRIPSxE :D

Kluvi 09.12.2009 13:29

jest taka niepisana zasada, że to co na boisku się dzieje tam zostaje!!
dla mnie ciotą okazał się Brzyski płaczek nie z tej ziemi jak widać, tylko jakby Małecki go tak naszedł to na pewno Brzyski by powiedział "oj spoko nic się nie stało" haha co za ludzie grają w tej lidze ;/

Syn Kangura z 1984 09.12.2009 13:57

Panowie spokojnie... po pierwsze trzeba się zastanowić czy taki zdarzenie miało miejsce bo weszło i fakt to chyba nie najlepsze źródło informacji (tym bardziej że jeden bierze info od drugiego), ale mniejsza z tym.
Brzyski: "Chciałem go za to przeprosić, a on rzucił się na mnie z bluzgami, że jestem frajerem i mam spierd... Byłem zaskoczony jego zachowaniem."
Jak Mały go rzekomo obrzucił obelgami ten bez wątpienia odpowiedział "Patryk jestem bardzo zaskoczony twoim zachowaniem, jestem od Ciebie starszy. Przepraszam że Cię faulowałem". A jak piłkarze Ruchu się tak skarżą to Mały faktycznie miał rację - są frajerami i to tylko potwierdza że Polscy piłkarze to pipy a nie piłkarze. Oczywiście nie bronie Małeckiego bo jak to prawda to nie powinien się tak zachować, ale nie ganie go specjalnie bo grając w jakąkolwiek grę kontaktową wiem że obelgi są na porządku dziennym.

Bronex 09.12.2009 14:17

To co się dzieje w tym temacie to typowa moralność Kalego. Jakby się okazało ,ze ktoś z Ruchu powiedział do naszego piłkarza "spierdalaj pedale" czy "wstawaj chuju, wstawaj śmieciu" to byście lamentowali pod niebiosa jakim to prawem obraża się piłkarza Mistrza Polski , tu trzeba trochę szacunku, piętnowalibyście chamstwo. Tymczasem jak rzecz idzie o naszego zawodnika to już się zaczyna usprawiedliwianie , pojawia się mityczny spisek, oni kłamią polecieli do gazet. Ludzie!! Chamstwo zawsze będzie chamstwem, obojętnie czym nie będziemy się usprawiedliwiać emocjami , rangą meczu. Jeżeli Małecki pojechał po Brzyskim i Sadloku jak burak to trzeba to buractwem nazwać. Zresztą dotychczasowe dokonania Małeckiego pozwalają nam stwierdzić ,że nazywanie Patryka pieniaczem przez Fakt jest jakoś uprawnione. Tu trzeba jeszcze odpowiedzieć sobie na jedno pytanie. Czy jeżeli coś jest obiektywnie złe a zdarza się powszechnie to czy ta powszechność minimalizuje negatywność tego złego? Odnoszę wrażenie ,że mylicie dwie sprawy. Czym innym jest powiedzenie sobie gdzieś w przestrzeń podczas meczu wulgaryzmu a czym innym bluzganie innym konkretnym piłkarzom. Sędzia jest chroniony wyzwiska = kartka = szatnia.

bebeto 09.12.2009 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 827733)
jest taka niepisana zasada, że to co na boisku się dzieje tam zostaje!!
dla mnie ciotą okazał się Brzyski płaczek nie z tej ziemi jak widać, tylko jakby Małecki go tak naszedł to na pewno Brzyski by powiedział "oj spoko nic się nie stało" haha co za ludzie grają w tej lidze ;/

Zgadzam się!!!! Gdyby mecz skończył się wynikiem 3:1,a nie 1:3 to ten cały Brzyski (czy inny Sadlok) nawet by nie pamiętał że dostał wiązankę od Patryka .A tak,trzeba się wyżalić całemu światu jaki ten Małecki jest zły i niedobry . 1 : 3 i tyle:D.

Maciuś 09.12.2009 14:39

A ja sie zgadzam z Bronexem, chamstwo to chamstwo.

Mario Nh 09.12.2009 14:44

Patryk nie potrafi trzymać języka za zębami. I nie potrzebne są tu cytaty z ostatniego meczu. Nieraz, nie dwa stawał przed kamerą C+ i mówił za dużo. Im wcześniej trafi kosa na kamień tym lepiej.

Kluvi 09.12.2009 14:46

Maciuś grałeś kiedyś w piłkę? JA nie gram zawodowo a czasem w ferworze walki i chęci zwycięstwa potrafię walnąć gorszą wiązankę i sam nie raz słyszałem gorsze, kiedyś po zdarzeniu z Zidane'm było kilka takich donosów co piłkarze mówią do innych i zaraz cała reszta potępiła to zachowanie!

To co na boisku się dzieje, tam zostaje! i tyle w temacie

wolfy 09.12.2009 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 827750)
To co się dzieje w tym temacie to typowa moralność Kalego. Jakby się okazało ,ze ktoś z Ruchu powiedział do naszego piłkarza "spierdalaj pedale" czy "wstawaj chuju, wstawaj śmieciu" to byście lamentowali pod niebiosa jakim to prawem obraża się piłkarza Mistrza Polski , tu trzeba trochę szacunku, piętnowalibyście chamstwo.

Tak, na pewno. Myślę, że większość normalnych ludzi po prostu wzruszyłaby ramionami.

_ukoL 09.12.2009 14:50

Krytykować wulgarne słownictwo na boisku mogą chyba jedynie osoby, którew piłkę nigdy nie grały. Proszę, nie róbmy z tego sportu siatkówki albo baletu mongolskiego.

szprotson 09.12.2009 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 827773)
Maciuś grałeś kiedyś w piłkę? JA nie gram zawodowo a czasem w ferworze walki i chęci zwycięstwa potrafię walnąć gorszą wiązankę i sam nie raz słyszałem gorsze, kiedyś po zdarzeniu z Zidane'm było kilka takich donosów co piłkarze mówią do innych i zaraz cała reszta potępiła to zachowanie!

To co na boisku się dzieje, tam zostaje! i tyle w temacie

no oczywiscie.
Jak wynosisz ferwor boiskowy poza mecz, to jest sie CI*Ą a nie piłkarzem.
Zreszta,teraz najlepiej zrobic nagonke na Wisłe, bo znów ucieka w tabeli.

Żmijka 09.12.2009 14:56

Piłkarskie Oscary 2009 - nominacje:

Piłkarz roku:
Paweł Brożek (Wisła Kraków)
Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre)
Robert Lewandowski (Lech Poznań)

Najlepszy bramkarz ekstraklasy:
Jan Mucha (Legia Warszawa)
Mariusz Pawełek (Wisła Kraków)
Wojciech Skaba (Legia Warszawa/Polonia Bytom)

Najlepszy obrońca ekstraklasy:
Manuel Arboleda (Lech Poznań)
Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków)
Marcelo (Wisła Kraków)

Najlepszy pomocnik ekstraklasy:
Maciej Iwański (Legia Warszawa)
Sławomir Peszko (Lech Poznań)
Radosław Sobolewski (Wisła Kraków)

Najlepszy napastnik ekstraklasy:

Paweł Brożek (Wisła Kraków)
Robert Lewandowski (Lech Poznań)
Andrzej Niedzielan (Wisła Kraków/Ruch Chorzów)

Odkrycie roku - nadzieja na Euro 2012:

Kamil Grosicki (Jagiellonia Białystok)
Patryk Małecki (Wisła Kraków)
Artur Sobiech (Ruch Chorzów)

Trener roku:
Waldemar Fornalik (Ruch Chorzów)
Maciej Skorża (Wisła Kraków)
Franciszek Smuda (Lech Poznań/Zagłębie Lubin/reprezentacja Polski)

Najlepszy dziennikarz prasowy:
Zbigniew Cieńciała (Sport)
Marek Gilarski (Przegląd Sportowy)
Dariusz Tuzimek (Przegląd Sportowy)

Najlepszy komentator telewizyjny i radiowy:
Mateusz Borek (Polsat)
Marcin Rosłoń (Canal Plus)
Tomasz Smokowski (Canal Plus)

Publiczność roku:
Lech Poznań
Lechia Gdańsk
Ruch Chorzów

Bramka roku (głosują abonenci Canal Plus):

Tomasz Frankowski (Jagiellonia Białystok)
Paweł Gamla (Piast Gliwice)
Marek Gancarczyk (Śląsk Wrocław)
Marcin Kikut (Lech Poznań)
Adam Marciniak (Górnik Zabrze)

Kowalski 09.12.2009 14:57

Jesteście jak dzieci. To są informacje nie sprawdzone. Co naprawdę powiedział Małecki, do kogo i dlaczego tego nikt z nas nie wie. Przypominam uprzejmie wszystkim jak z Boguskiego zrobiono brutala. Czy jednak aby naprawdę tak było? Teraz tylko dlatego, że Małecki jest jaki jest wierzycie jakiemuś faktowi i weszło. No proszę Was...Przynajmniej na tym forum powinno się zachować zimną głowę, jak się coś pisze. Różni to czytają. A jak lubicie dać upust frustracji to onet czeka.

Bronex 09.12.2009 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 827777)
Krytykować wulgarne słownictwo na boisku mogą chyba jedynie osoby, którew piłkę nigdy nie grały. Proszę, nie róbmy z tego sportu siatkówki albo baletu mongolskiego.

No ja jestem chyba jednym z wyjątków potwierdzających Twoją regułę. Grałem i krytykuję. Zawsze mnie to raziło. I co najśmieszniejsze najbardziej na boisku klną Ci co grają najsłabiej.

IpkiS_Samo_zŁo 09.12.2009 15:09

A przypadkiem nie chodzi tu o to ze Malecki nagminnie zachowuje sie po chamsku?

bebeto 09.12.2009 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 827790)
No ja jestem chyba jednym z wyjątków potwierdzających Twoją regułę. Grałem i krytykuję. Zawsze mnie to raziło. I co najśmieszniejsze najbardziej na boisku klną Ci co grają najsłabiej.

Przypominam jeszcze raz w niedzielę-Małecki: bramka + asysta...

1q2 09.12.2009 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 827777)

Nie chcę drążyć tematu ale nie widzisz różnicy między wulgarnym słownictwem a lżeniem przeciwnika?
Na marginesie - jak grasz z kolesiami których nie znasz, to wyzywasz ich od kurew i pedałów? - nie sądzę.

rafkur 09.12.2009 15:17

Jakiś czas temu dostałem bana na dwa tygodnie za to, że co do Pana Małeckiego użyłem określenia "prymityw". Nie dyskutuję czy słusznie czy nie ale mam pytanie. Zakładając że Pan Małecki skierował do innych graczy te słowa które podobno skierował ( mam nadzieję ze jest to kaczka dziennikarska na potrzeby chwili - aż mi się nie chce wierzyć że można reprezentować taki poziom intelektualny ) to jak określiłaby Szanowna Administracja Tego Forum osobę która tak a nie inaczej się zachowała? Proszę o jakąś podpowiedź.
Uprzedzam komentarze - tak grałem kiedyś i gram cały czas w gry zespołowe ( i nie tylko) ale znam pojęcie takie jak szacunek do przeciwnika które niektórym jest widać obce.

Nie wiem, może znów dostanę bana za użycie słowa "prymityw" szczerze mówiąc nie będę płakał z tego powodu.

AdiWiślak. 09.12.2009 15:19

Małecki zachował się chamsko i koniec . Ale lepsze jaja są na onecie .
Zrobili artykuł o zachowaniu Małego i takie zdanie :
Cytat:

Według serwisu weszlo.com, Małecki zwyzywał rywali od najgorszych
Haha, onet to jeden z największych polskich portali informacyjnych a opierają sie na informacjach jakichś kolesi ,którzy nawet sie nie podpisują pod artykułami. Smiech na sali.

1q2 09.12.2009 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 827801)

Nie wiem, może znów dostanę bana za użycie słowa "prymityw" szczerze mówiąc nie będę płakał z tego powodu.

Nie Ty jeden 'leżałeś' za Małego :lol:

I to nie chodzi o to żeby dopieprzać się do niego o byle co, ale Mały musi trochę odpuścić bo zmarnuje sobie karierę i to też nie chodzi o to by z niego drugi Boguski się zrobił

ps Bramkarz roku - Mariusz Pawełek - leże :lol: , jeszcze tylko brakuje Łobo jako pomocnika roku.

jerry.lii.lewis 09.12.2009 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 827443)
Wiesz , akurat Małecki jest ostatnim z naszej drużyny którego bym posądzał o takie inteligentne zagrywki :)
Mały niech się lepiej zajmnie swoją osobą , bo jest nad czym pracować. W obecnych czasach piłkarz poza talentem powinien być także osobą INTELIGENTNĄ.

Może lepiej KULTURALNĄ - piłka nożna (pośrednio) i inteligencja (bardzo pośrednio i chyba niesłusznie) za sprawą MENSY z Doda się kojarzy. Ja już wolę, żeby Mały został jaki jest niż miałby do tej "inteligentnej" być podobny :P.

Nie jestem entuzjasta tego typu "konwersacji" (też wolę styl Głowy czy Sobola) ale żeby tak się rozczulać bluzgiem Małego ...
Przesada.

Coach 09.12.2009 15:52

Sytuacja jak dziesiątki innych, tytuł gazety, która to info podała nakazuje się zastanowić czy takie wydarzenie w ogóle miało miejsce, a wy sie napinacie jakby nie wiadomo co się stało :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl