Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

WISŁA 1906 NH 07.08.2009 12:44

Lech gra z Club Brugge . Niezłe losowanie Lecha, nie są na straconej pozycji , szanse oceniam 50/50 :)

killzone 07.08.2009 12:44

Kiedy im to szczescie sie skonczy...

hawkins 07.08.2009 12:45

Jak można mieć tyle szczęścia?! Przecież to jest naukowo niewytłumaczalne! Za KAŻDYM razem Lech trafia na najłatwiejszych możliwych rywali! Lenkoran, Austria, a teraz Fredrikstadt i Brugge...

Proud 07.08.2009 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 775166)
Kiedy im to szczescie sie skonczy...

widze że koledze Legioniście się zółć ulewa jak inne polskie drużyny mogą coś osiągnąć, a wielka radość jak im się noga podwinie :-p

w sumie mnie to lotto, niech grają...wtedy w lidze nie pograją.

Jazon 07.08.2009 12:49

A ja rozumiem legionistę ToTylkoJa - ma prawo być trochę zdenerwowany za tego spalonego tak jak my mieliśmy prawo być mocno zdenerwowani po rewanżu z Panathinaikosem.

Eustachy 07.08.2009 12:51

Trafili najlepiej jak sie dalo :)
Bruggia od dawna jest w zapasci i nie walczy juz o mistrzostwo Belgii.
W poprzedniej rundzie ledwo przeszli finski zespol FC Lathi.
Zdecydowanie latwiejszy przeciwnik niz Austria przed rokiem.
Jak dla mnie Poznaniacy sa w fazie grupowej.

killzone 07.08.2009 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 775171)
widze że koledze Legioniście się zółć ulewa jak inne polskie drużyny mogą coś osiągnąć, a wielka radość jak im się noga podwinie :-p

Moje zdanie na ten temat chyba jest wszytskim znane wiec nie widze w tym nic odkrywczego. :-p

arth_ur 07.08.2009 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawkins (Post 775167)
Jak można mieć tyle szczęścia?! Przecież to jest naukowo niewytłumaczalne! Za KAŻDYM razem Lech trafia na najłatwiejszych możliwych rywali! Lenkoran, Austria, a teraz Fredrikstadt i Brugge...

My trafiliśmy na Levadię ! Mocny to był zespół ?

Acima 07.08.2009 12:56

Lech miał szczęscie w losowaniu? Przecież był pierwszym nierozstawionym zespołem...

Proud 07.08.2009 13:04

ewentualna droga Wisły:
Levadia - Debreczyn - Levski

mocarze europejskiego futbolu to nie są :)

Nuitari 07.08.2009 13:12

Lech wylosował rywala jak najbardziej do przejścia. Jak trafią ze skutecznością nie powinno być źle.

hawkins 07.08.2009 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 775177)
My trafiliśmy na Levadię ! Mocny to był zespół ?

Mocniejszy niż się spodziewano :D

Jednak w decydującej fazie, gdzie czekają silne drużyny z Niemiec, Hiszpanii, Anglii, Lech trafił nie tylko na drużyny ze słabszych piłkarsko krajów (Austria, Belgia), ale także drużyny w pewnej "zapaści", które wysokie rozstawienie zawdzięczają wojażom sprzed kilku lat...

Brugge w zeszłym sezonie było czwarte miejsce na koniec, a i początek tego sezonu niezbyt imponujący (męczarnie z Lahti)

Austria cały poprzedni sezon grała kichę i ligę ukończyła na trzecim miejscu ze stratą 15 pkt do Salzburga.

Patrząc na dzisiejsze losowanie, w którym przed parą Lecha losowany był Villareal, a po Lechu - Fulham, trudno nie stwierdzić, że to szczęście jest 'niezwykłe'...

PasiorWKS 07.08.2009 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 775184)
ewentualna droga Wisły:
Levadia - Debreczyn - Levski

mocarze europejskiego futbolu to nie są :)

Levski w tym sezonie się bardzo wzmocnił, a z taką grą jaką prezentuje Wisła jak na razie, spokojnie by sobie z nami poradzili. Co nie zmienia faktu, że druga taka szansa może się nie powtórzyć...

prober 07.08.2009 13:18

I bardzo dobrze, polska piłka zasłużyła na reprezentanta w fazie grupowej. Lech powinien dać radę - niech tę szansę wykorzysta. Fulham, Villareal czy Galatasaray byłyby przypuszczalnie dużo trudniejszymi rywalami.

I to wbrew nielicznej grupie niektórych zawistnych kibiców Wisły, którzy tylko wyczekują potknięć Legii, Lecha i Polonii.

_gilardino_ 07.08.2009 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PasiorWKS (Post 775193)
Levski w tym sezonie się bardzo wzmocnił, a z taką grą jaką prezentuje Wisła jak na razie, spokojnie by sobie z nami poradzili. Co nie zmienia faktu, że druga taka szansa może się nie powtórzyć...

Podobna droga do Ligi Mistrzów będzie w kolejnych sezonach, problem w tym czy zdobędziemy Mistrzostwo...śmiem wątpić. W tym roku chyba jesteśmy bez szans ze względu na grę w Sosnowcu tym bardziej że już w poprzednim sezonie cudem zdobyliśmy mistrza mając zespół kadrowo słabszy od Lecha i Legii. Za 2-3 lata do czołowej trójki dołączy Lechia i Śląsk więc konkurencja będzie o wiele większa, szczególnie obawiam się naszych Braci z Wrocławia, nie zdziwię się jak zdominują ligę w kolejnych latach.
A my? Na pewno nie wypadniemy z gry o najwyższe cele, nie Cupiał to kto inny będzie sponsorował Wisłę bo jesteśmy klubem z historią i wielkim gronem kibiców ale nie mam złudzeń że kiedyś jeszcze powtórzy się okres naszej dominacji w lidze tak jak to było w ostatnim dziesięcioleciu.

For_FuN_ 07.08.2009 13:38

Dobre losowanie Lecha i mam nadzieje, ze w jakis sposob podreperuja nasza reputacje w Europie.

Stavanger 07.08.2009 13:40

Jeśli Brugge o nic nie walczy w lidze, to się przygotują na Lecha. Belgowie też chcą awansu i pieniędzy. Za Smudy, to byśmy mogli świętować, że Polska ma drużynę w fazie grupowej. Za Zielińskiego? Tak 50/50. Ale życzę im powodzenia.

wisl@k_TS 07.08.2009 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 775204)
. Za 2-3 lata do czołowej trójki dołączy Lechia i Śląsk więc konkurencja będzie o wiele większa, szczególnie obawiam się naszych Braci z Wrocławia, nie zdziwię się jak zdominują ligę w kolejnych latach.

Z jakiej racji Lechia? A co do Śląska to na razie Solorz wydał na transfery 0 €, więc poczekajmy bo nikt nie wie co on zamierza zrobić z WKSem, czy klub z prawdziwego zdarzenia czy tylko maszynkę do robienia pieniędzy.

Co to losowania Lecha, szczęście nie szczęście, niech sobie tam grają. Obym tylko nie musiał słuchać w tv i czytać w prasie masowych orgii masturbacyjnych polskich dziennikarzyn na czele z panem Iwańskim z TVP.

_gilardino_ 07.08.2009 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 775208)
Z jakiej racji Lechia? A co do Śląska to na razie Solorz wydał na transfery 0 €, więc poczekajmy bo nikt nie wie co on zamierza zrobić z WKSem, czy klub z prawdziwego zdarzenia czy tylko maszynkę do robienia pieniędzy.

Z takiej że inwestorem jest pan Kuchar a w budowie jest Baltic Arena:>
Co do Solorza to też czeka na stadion i galerię handlową która powstanie obok i zyski z niej będą szły na Śląska a ma to być coś koło 40mln zł o ile dobrze pamiętam. Jak chce zrobić maszynkę do robienia pieniędzy to musi zbudować wielki klub to jest ze sobą powiązane :)

wisl@k_TS 07.08.2009 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 775212)
Z takiej że inwestorem jest pan Kuchar a w budowie jest Baltic Arena:>
Co do Solorza to też czeka na stadion i galerię handlową która powstanie obok i zyski z niej będą szły na Śląska a ma to być coś koło 40mln zł o ile dobrze pamiętam. Jak chce zrobić maszynkę do robienia pieniędzy to musi zbudować wielki klub to jest ze sobą powiązane :)

A panu Kucharze, przyznaje nie słyszałem. W takim razie dobrze słyszeć że i w Gdańsku, miejmy nadzieję, coś ruszy ostro do przodu :)

Sorry za OT.

_gilardino_ 07.08.2009 14:21

Właściciel Lechii to jeden z najbogatszych Polaków.
Spodziewam się że z naszej OE zrobi się taka Premiership gdzie jest na tę chwilę wielka 5 (licząc Man. City) która przez wiele lat jest i będzie na szczycie zmieniając się miejscami.

W naszych realiach takimi zespołami mogą być Wisła,Legia,Lech,Śląsk,Lechia no i może jeszcze Widzew o ile powstanie tam stadion z prawdziwego zdarzenia bo to podstawa do stworzenia dobrej drużyny.

prober 07.08.2009 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stavanger (Post 775207)
Jeśli Brugge o nic nie walczy w lidze, to się przygotują na Lecha. Belgowie też chcą awansu i pieniędzy.

Nie przekonuje mnie to.
Zawsze pojawiają się cztery przypadki:
1. drużyna gra dobrze w lidze -> jest w formie, zagra dobrze w pucharach
2. drużyna gra dobrze w lidze -> nie wystarczy jej sił, zagra źle w pucharach
3. drużyna gra źle w lidze -> nie jest w formie, zagra źle w pucharach
4. drużyna gra źle w lidze -> nie wiedzie jej się w lidze, zmobilizuje się i zagra dobrze w pucharach
Przy tego typu dyskusjach każdy scenariusz z powyższych czterech można uzasadniać.

Wróćmy jeszcze raz do pouczająego kazusu: Levadia grała świetnie w lidze, Wisła miała świetną końcówkę poprzedniego sezonu (2 miesiące temu). Wisła musiała się zmobilizować (duża szansa na wielkie pieniądze), Levadia nie miała jakiejś większej mobilizacji. Ostatecznie Levadia zagrała całkiem średnio, a Wisła wyjątkowo fatalnie.

Nie wróżmy z fusów.

skttrbrain 07.08.2009 15:33

Hyh, miałem przeczucie, że tym razem trafimy kogoś bardzo mocnego. A tu taka niespodzianka. Co prawda szanse na awans są jak 1 do 1, ale lepsze to niż Galata, która jest nie do ogrania dla każdego polskiego zespołu. Łatwiej chyba byłoby zagrać nawet z Romą niż z Turkami.

Szkoda tego sezon u w pucharach, bo Lech, Legia i Wisła mogły parę punktów nabić, szczęście nam sprzyjało w losowaniach. A tak to w wersji optymistycznej może do 2,5 dojdziemy..

szprotson 07.08.2009 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 775255)
Hyh, miałem przeczucie, że tym razem trafimy kogoś bardzo mocnego. A tu taka niespodzianka. Co prawda szanse na awans są jak 1 do 1, ale lepsze to niż Galata, która jest nie do ogrania dla każdego polskiego zespołu. Łatwiej chyba byłoby zagrać nawet z Romą niż z Turkami.

Szkoda tego sezon u w pucharach, bo Lech, Legia i Wisła mogły parę punktów nabić, szczęście nam sprzyjało w losowaniach. A tak to w wersji optymistycznej może do 2,5 dojdziemy..

.......enie.
szkoda Ci Wisły i Legii ? Mi na Twoim miejscu szkoda by nie było, ale to moje zdanie.

Nabilibyśmy punktów dajmy na to i co dalej? Po **** te punkty, skoro nie zasługujemy.
Pokażmy wpierw że doroślismy do europejskiej piłki,a póki co to tydzien przed początkiem rozgrywek nie wiadomo co sie z ligą dzieje i kto w niej będzie grał.
4 drużyny, które grały w tym roku, maja aspiracje do gry w pucharach, ale taka Odra, to ona gra cały sezon tylko o utrzymanie i promocje piłkarzy!

Którego sezonu w pucharach nie szkoda? No którego?
Tak naprawde procz Lazio i Pao, to nie szkoda mi żadnego, bo aby grać w Europie trzeba mieć coś wiecej niż Mistrzostwo kraju i szczescia w losowaniu.
W tym sezonie byłem przekonany, że taką Levadie przejdziemy jak nic. Ale okazało sie że piłka w Europie idzie do przodu, a u nas do tyłu.

Marszałek 07.08.2009 15:44

Szkoda to każdego sezonu. Niemniej jeśli wszystkie zapowiadane zmiany u Nas wejdą w życie to porażka z Estończykami w sumie nie była znów taka zła.

Amika może grać,nich szczęścia próbuje. Niemniej jest to zespól na tym samym poziomie więc różnie może być.

Wojtas 07.08.2009 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 775255)

:lol:
Kibicu Amiki ...

dziekujemy za troske o dalsze nasze losy i punkty,wszak wszystcy jestemy jedna wielka rodziną i trzymamy wzajemnie za siebie kciuki :lol:

A teraz powaga ...

Z pewnego punktu widzenia jesli ten klub bedzie inaczej zarządzany ,z tzw "głową" to moge jeden sezon przeboleć.

Byle jakos to poukladac ,rozgraniczyc obowiazki ,i napewno za rok bedzie inaczej.

Bo z obecna polityka to az sie prosilo dostac po dupie od takiej Levadii

AYALA 17.08.2009 09:56

ciężko bedzie Lechowi w Lubinie w takiej dyspozycji ograc Bruggie.Wydaje mi sie ze największym obecnie mankamentem Lecha jest skutecznośc.Z Polonia mieli kilka setek i nic nie wykorzystali.

W barwach Bruggi pierwszego gola strzelił Polak w lidze mistrzów ex-Wiślak Tomek Dziubiński w 1993 roku w meczu przeciwko Glasgow Rangers

flamengista 17.08.2009 11:10

A skąd. Ja odnoszę wrażenie, że gwiazdom z Poznania po prostu zaczyna brakować motywacji na naszą słabą ligę. Podobnie było z Norwegami w drugim meczu - no bo było pozamiatane.

Chodzi mi przede wszystkim o Stilica, Rengifo, Lewandowskiego i Peszkę - motory napędowe zespołu.

Ale na Bruggię się zepną i mają spore szanse na awans.

Nam pozostaje trzymanie kciuków za Belgów, bo już mamy przedsmak tego jak to może wyglądać. Amica kupiła solidnego Zapotoka, sprowadziła Gancarczyka na celowniku ma Jodłowca a to jeszcze nie koniec. Na razie udało im się zatrzymać najlepszych piłkarzy - wyjątkiem był Murawski. Za chwilę mogą być poza konkurencją.

Pablooo 17.08.2009 11:17

Jeśli chodzi o Jodłowca, to mogą sobie tylko pomarzyć o nim. Jak z resztą wszystkie polskie zespoły. Jak Polonia zdecyduje się go sprzedać, to będzie to zagranica. Pewnie Włochy

flamengista 17.08.2009 14:03

Wyczytałem to chyba w Footbal News, więc news równie wiarygodny jak z Faktu.

Deal miał być taki: Amika kupuje Jodłowca za 1 mln € w momencie, gdy awansuje do LE. Płacą w ratach, za to Polonia ma prowizję od transferu Jodłowca za granicę.

Niemniej temat był:-D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl