![]() |
Probierz się pogubił całkowicie i widać to zarówno na przykładzie desygnowanej do gry pierwszej jedenastki jak i braku pomysłu na jakąkolwiek poprawę gry w kolejnych meczach. Zgadzam się w tym momencie z 7 kotów, że nie ma tu mowy o zachowaniu honoru ze strony Probierza. Po prostu po meczu z Legią, gość wyleciałby tak czy inaczej a ewentualna bardzo wysoka porażka spowodowałaby, że na jakiś czas miałby z głowy pracę w Polsce.
|
No cóz Probierz podając sie do dymisji jednocześnie przyznał się do porażki i uznał, że nie jest w stanie niczego pozytywnego zbudować.
Tylko, że to mógł spokojnie oświadczyć przed rozegraniem pierwszego meczu w tym sezonie !!!!!!!!!!! Wszak mówił o przywróceniu systemu 4-4-2, a zaraz Bednarz rozprowadził mu 2 jedynych jakotakich skrzydłowych (kirm + Małecki). Jeżeli uwierzył w gadkę Bednarza o niesamowicie uzdolnionej wiślackiej młodzieży to mógł jeszcze w poprzednim sezonie zobaczyć co grea ta młodzież w ME. Probierz miałby jaja ustepując ze stanowiska po rozproszeniu drużyny, gdyby wówczas otwarcie powiedział, że z tym potencjałem niestety nie ma szans na budowę zespołu. Prezes Cupiał zatrudniając Jacka B. zrobił nie tylko nam kibicom "kuku" zrobił to przede wszystki sobie. W ciągu pół roku Jacek B, swoimi kretyńskimi działaniami i wypowiedzami medialnymi rozpieprzył całą drużynę. A co za tym idzie w ogromnym stopniu obniżył możliwość spłaty długu wobec Telefoniki. |
Cytat:
Zreszta naprawde nie wierze w to zeby zmiana trenera cos zmienila.. moze na chwile, pare kolejek.. ale madrze powiedzial wczoraj po meczu Głowacki: „To dla nas trudne, bo wszyscy jedziemy na jednym wózku. To nie jest tak, że trener ponosi odpowiedzialność za wszystko, co dzieje się z drużyną. To chyba przede wszystkim nasza wina” – zakończył Arkadiusz Głowacki. Jedziecie po kazdym trenerze i ciagle oczekujecie zmiany, chcielibyscie zeby przyszedl czarodziej i za dotknieciem magicznej rozdzki wszystko odmienil.. tak sie nie da w zadnym sporcie.. bo w sporcie najwazniejsza jest systematyczna, ciezka praca, ktora daje efekty dopiero w dluzszej perspektywie. pozdrawiam |
No to jak panowie? Wisła jest zle przygotowana czy zajechana? Bo to dwa bieguny.
Bo jak dla mnie , to troszkę brzmi to mało profesjonalnie zeby po 6 -8 meczach nie mieć po prostu siły. Jak można spierd... przygotowania do 15 kolejek mając za pasem 3 miesięczną zimową przerwę? Albo inaczej, dlaczego ten problem jest tak ochoczo poruszany tylko w Polsce? |
Cytat:
Cytat:
badań nie widziałem więc na to nie odpowiem napewno nie ma atmosfery w klubie, niema drużyny, są bezpodstawne niesamowicie wygórowane oczekiwania, nie ma stabilizacji a wyniki takiego działania widzieliśmy wczoraj |
dziś dzień sądu ostatecznego nad Probierzem czyli ostateczna decyzja zarządu i prezesa .Ciekawe czy zarząd przyjmie czy na wniosek C odrzuci dymisje Probierza.Aczkolwiek decyzja powinna być jedna Legionista zostaje degradowany albo żegna się ze stołkiem a Probierz zostaje. Probierz w końcu nawet nie ruszył palcem w przebudowie skoro Legionista wziął przebudowe i wszystkie transfery na swoje barki a że nie sprawdził się i doprowadził do takiej sytuacji to Legionista powien odejść a nie Probierz.
koniak jeśli się ktoś pogubił to tylko Legionista myślał że jak zastąpi V w transferach do wróci do swoich dawnych lat świetnoći w transferach.Niestety Legionista swoje dni świetności ma za sobą a skończyły się na Marcelo. Probierz widząc szrot Legionisty z próbował ratować sytuacje kadrową i zaczął dawać szanse młodym i przywrócił Jaliensa który sprawdza się w nowej roli .Więc obarczanie winą Probierza za przebudowę i za obecna sytuację kadrową nie ma najmniejszego sensu.Po Petrescu Probierz jest chyba jedynym trenerem który od zawodników wymaga zaangażowania na treningu jak i na boisku.A to że zawodnicy zdychają w 60minucie to raczej wina trenera od przygotowania siłowego .Zamiast Probierza poinno sie wywalić Legioniste i zrobić rewolucje w sztabie i zatrudnić nowego trenra bramkarzy i nowego trenera siłowego .Niestety niektórzy w sztabie jak i w składzie mają naprawde lata świetności za sobą.A rewolucje kadrową C znając życie zrobi osobiście w najbliższym okienku transferowym.Teraz tylko warto mieć nadzieje że Probierz pozostanie bynajmniewj do końca sezonu w Wiśle |
Cytat:
Jeśli Cupiał chce minimalizować koszty to tylko jakiś trener, który jest w stanie wskazać w ME, juniorach czy w Małopolsce młodych, tanich grajków, którzy mają potencjał i są w stanie robić progres niemalże z meczu na mecz. No i oczywiście musi mieć pewien poziom komunikatywności=dogadywać się z wszystkimi albo ogromną większością grajków w drużynie. Kto to mógłby być? Może Nawałka albo... nie wiem kto:) No ale Nawałka jest zajęty - trzebaby zapłacić odszkodowanie Górnikowi. Jak Smuda to tylko razem z dużą walizką kasy na nowych-dobrych i to polskich grajków. Inaczej on może rozłożyć Wisłę na amen. Ja się bardzo obawiam, że nowym będzie Liczka albo podobna cipcia... Niedrogi w utrzymaniu, powie Cupiałowi wszystko co ten zechce usłyszeć, potem sprzedadzą mu każdego piłkarza bez sprowadzenia jakiegokolwiek zamiennika, a nawet biurko i krzesło spod tyłka, a on będzie dalej miły i grzeczny, wyników nie będzie. Że zdobył MP 2005?:lol: MP 2005 to zdobył Kasperczak jesienią, a wiosną grajki grały na odpieprz się i chodziły Liczce po głowie jak zaczął próby wprowadzania swojej dziwnej wizji do samograja jakim wtedy była Wisła. |
Wypada podziękować za zwycięstwo z GKS-em oraz Lechią.
Szkoda tylko, że popełniono błąd zatrudniając faceta, skoro wielce prawdopodobnym było, że nie da rady. Zatrudnienie go było to ze stratą dla nas i dla niego. Może z niego jest i dobry trener, ja tego nie dostrzegam, ale tak czy siak zatrudnienie go było przedwczesne. To chyba pierwszy taki przypadek, że Cupiałowi ktoś mówi do widzenia na własną prośbę:) Ciekawe co teraz. A i rzecz jasna z żadnym honorem i jajami nie ma to nic wspólnego. Zwykła dezercja i tyle. Mógł odejść po meczu z Legią i dać klubowi trochę więcej czasu na znalezienie trenera niż kilka dni. |
Cytat:
|
ja na trenera widzę Nawałke z Górnika.
|
Jeśli ktoś myśli że my ten dług kiedykolwiek TF spłacimy , to powodzenia. Nie zaprzątał bym sobie nim głowy za specjalnie.
|
Cytat:
Borek wczoraj madrze powiedzial rzecz wydawaloby sie oczywista, ale jak widac nie dla wszystkich. Statystyka nie bierze sie z przypadku. Jesli napastnik w swoim jednym, drugim czy trzecim bylym klubie strzelal po 2-3 bramki w sezonie to z jakiej racji ma nagle tu stac sie zupelnie innym graczem, bramkostrzelnym, dobrym i stanowic wzmocnienie. To samo z trenerami. Maja czarno na bialym, ze X czy Y nie osiagneli nigdy zadnego sukcesu albo co gorsze spuscili lige nizej jakis klub lub wybitnie im nie szlo, to oni go zatrudniaja i dzwia sie, ze konczy sie tak jak sie konczy. Co swiadczylo w karierze i osiagnieciach Probierza, ze osiagnie z Wisla jakis sukces ? |
Cytat:
Przyjdzie pewnie jakiś wynalazek, który znów naobiecuje nie wiadomo co, a skończy się wiadomo jak. Proponuje brać kogoś z wynikami. Co prawda trenera z mistrza Albanii już podpisano, ale są łakome kąski z Mołdawii, Macedonii, Armenii. Proponuje Kulawika zostawić na kilka lat. Bo i tak nikogo lepszego nie znajdziemy a w zasadzie obracamy się mniej więcej w tym samym kręgu " wybitnych " szkoleniowców. A Kula to zawsze swój. |
Cytat:
Jak na razie moje przewidywania, oparte na analizie dotychczasowych posunięć Cupiała, sprawdzają się w 100%. Kiedy tylko ogłoszono przyjście Probierza, pisałem bez osłonek, że ten dyletant niczego pozytywnego z Wisłą nie jest w stanie zrobić. Niektórzy woleli zaklinac rzeczywistość pisząc: dajmy szansę trenerowi. Macie tę szansę. Uciekł jak szczur, bo nie wierze w jego gadki o jajach, ani w jego honor. Powiedział w wywiadzie wczoraj, że drużyna jest dobrze przygotowana do sezonu. Jak było, widzieliśmy wczoraj. Kłamca i mitoman. Cytat:
Mało tego, jak wtedy naigrywał sie z Wisły. Dla mnie ten dziad nie ma wstepu na Reymonta Cytat:
czytasz, co piszesz? |
Moim zdaniem winy nie powinno zwalac sie na trenera a raczej na pilkarzy ktorzy powinni grysc trawe a tego nie robia i to w sumie od dluzszego czasu za taka gre powinny byc kary finasowe i to dotkliwe a co przygotowania fizycznego to jak tu wczesniej pisal ktos polonia nie miala zadnego a graja na dobrym poziomie , wiec moim zdaniem przynajmniej do konca rundy jesiennej powinnismy zostawic probierza.
|
Cytat:
|
Ja jestem ciekaw, który normalny trener tu przyjdzie.
kasy na transfery - ZERO! Skauting - ZERO! Szkolenie mlodzieży - ZERO! Do tego dodajcie kolesiostwo, brak kompetencji, Cupiał choleryk - człowiek, który o footbolu nie ma pojęcia. Kto tu przyjdzie? samobójca chyba... Ost dobrym trenerem był Maskaant...Wiem, że wielu ludzi go nie lubiło - za to, że był "złotousty". ALe ja uważałem jego zachowanie za normalne. W TV mówił zawsze pozytywnie o zespole, od opierd... jest szatnia. Koleś z Valckxem stworzył fajny duet, był najbliżej wywalczenia LM, i tylko opieszałość Cupiała doprowadziła do katastrofy. Maskaant chciał zdobyć LM w perspektywie 5 lat, kupująć rozważnie dobrych zawodników z listy Valckxa. Szybkie zdobycie mistrza PL zagotowało (tradycyjnie już) mózg Cupiała, który muszi mieć WSZYSTKO NA JUŻ. Dlatego po gornych pozycjach z listy Valckxa (np. Melikson), zaczeli do nas trafiac gorsi pilkarze. Mysle, ze gdyby dac tym panom wolna reke, zaszli by najdalej w historii klubu.... ... Ale w Wisle sytuacja to typowo polskie bagno (syf, kolesiostwo, uklady + prezes ktory nie ma o niczym pojecia). Licze na odejscie Cupiala - ale chyba sie nie doczekam. |
Cytat:
Wy chcecie zamienić gówno w czekoladę. A trener to taka wróżka która ma tego dokonać. Zastanówcie się co w takiej sytuacji zdziałał by Maaskant, Skorża, Moskal i inni. Sytuacji w której się teraz znaleźliśmy nie a się porównać do żadnej innej w erze Cupiała. Więc nie rozumiem, skąd u niektórych takie przekonanie, że gorszego trenera niż Probierz u nas nie było. Ciekawe co ww zdziałali by w obecnej stacji. O składzie personalnym nawet szkoda gadać, bo gołym okiem widać, że w tej sytuacji mamy 1 zawodnika w ataku, 1,5 w pomocy i nieskończoną ilość obrońców inwalidów. Banda podstarzałych darmozjadów, niedouczona młodzież, inwalidów oraz Wielki Maor który jeśli nadarzy się okazja to ucieknie nawet do Chin, byle była większa kasa. I jakie wy chcecie osiągać wyniki? Probierz zły? To kandydatów mamy też ciekawych: Tarasiewicz, Smuda, Zieliński, Michniewicz... O! Może kolejny złotousty poprawi sytuację? Za dotknięciem czarodziejskiej różdżki Sikorski strzeli 15 bramek, Goguski zacznie wkręcać obrońców jak Uche, Sobolewski i Głowacki staną się młodsi. I znów będziemy się cieszyć MP i pokonamy wszystkie Dynama, Karabachy i inne Valarengi. |
Cytat:
|
Z wymienionych wyżej zawodników, dla których nadzieją jest wróżka 2 pojawiło się teraz. Zostali ściągnięci przez duet BP.
Sikorski nie strzeli 15 bramek - nie potrafi tego. Ba, do tej pory w tej klasie rozgrywkowej tylu nie strzelił. Głowacki nie stanie się młodszy. Przyszedł w wieku jakim przyszedł. Ale przyszedł. Ktoś go tu ściągnął w ramach odmładzania składu. Tak samo jak Frederiksen nie stanie się nagle dobrym lewym obrońcą, a Quioto mądrym i dobrym napastnikiem - obaj pojawili się tutaj bo są tani. Probierz przez cały czas pobytu u nas nie pokazał nic. No może oprócz tego, że zamykał treningi kiedy tylko się dało. Nie widać żadnego schematu gry. Nie widać jakiejś konkretnej myśli (patrz transfery i wiara w Łukasza G.). Może być tak, że zespół wie co ma robić, robi to ale nie przekłada się to na wynik. Ale wyniki w końcu przychodzą. Ten zespół ewidentnie nie wiedział co ma robić. I przegrywa koncertowo co może. Trener chyba też nie co się dzieje- co udowodniła wczorajsza zmiana Sikorskiego - ale przynajmniej wygląda jak Pep i mówi co myśli - jest dobrze.. Razem z trenerem do dymisji powinien podać się Bednarz jako współodpowiedzialny, a wręcz prowodyr tego co się stało z tą drużyną. Połowa jego wypowiedzi i wywiadów podchodzi pod działanie na niekorzyść drużyny. |
Cytat:
|
Cytat:
Czesław Michniewicz, siedzący w korupcyjnym gównie po sam czubek głowy. To jest kandydat, z Gargułą się dobrze dogadają. Probierz rzucony na głęboką wodę pełną rekinów nie popływał za dużo. Nikt normalny Wisły by teraz nie brał, jest niestety Franz Smuda i z tych propozycji na rynku transferowym wydaje się być faworytem... niestety. Dno i żenada jakie to osobowości nas mogą zaszczycić. |
Cytat:
Ponadto każdy trener, który ma pomysł na to jak poukładać to towarzystwo i dostanie na to pół roku ma wielka szanse na sukces. Gorzej być nie może .. bez jaj ... znów takich cienkolów w drużynie to my nie mamy jakby wskazywał na to wczorajszy mecz. Chiociaż z duetu Nawałka - Moskal jakoś bardziej Moskal mi pasi ... |
Cytat:
Co innego jeśli trener pracuje na nazwisko, ma ambicje grać o coś. Ale takich jest niewielu, tak jak niewielu jest takich piłkarzy... ważne są tylko cyferki na koncie. |
Probierz nic nie osiągnał i niczego pozytywnego po sobie nie zostawił ,nawet ani jednego młodego pilkarza nie wypromował
|
Cytat:
Trener który nie bierze odpowiedzialności za wynik. Łysy nie bierze odpowiedzialności za wynik. Odpowiedzialność za wynik niech wezmą....... ....Kibice. A w szczególności ci najbardziej zagorzali. A jak już kibice wezmą się za motywowanie piłkarzy, to może być problem z kontuzjami :pala: |
Cytat:
To podobna historia jak z Łobodzińskim, niektórym wystarczyło kilka pierwszych meczów (jak mi) by stwierdzić, że to totalny ogórek. Aczkolwiek większość w tym Markus, nawet po 2-3 rundach ciągle widziała w nim potencjał. |
Cytat:
Wiec odpowiedzmy sobie wszyscy - co to bedzie za trener... Na pewno bedzie pasowal do ukladanki zlozonej z darmozjadow i kretaczy. |
mam nadzieje ze sztab Probierza zachowa sie równie honorowo i wy.......i z tego klubu.
|
Ciężko mi będzie strawić pajaca Smudę jako trenera Wisły;/ masakra dla mnie
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl