Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Fugiel 15.11.2025 21:08

Ktoś może oglądał sparing i są jakieś wnioski?

El'kabat 15.11.2025 21:23

Ciężko stwierdzić

Vuko 02.12.2025 10:03

z twittera:

Patryk Letkiewicz w tym sezonie:

Mecze: 9
Czyste konta: 6
Obronione strzały: 85% (najlepszy w lidze)
Zapobiegnięte gole/90 min: 0.29 (drugi najlepszy w lidze)

wolfy 02.12.2025 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 1657328)
z twittera:

Patryk Letkiewicz w tym sezonie:

Mecze: 9
Czyste konta: 6
Obronione strzały: 85% (najlepszy w lidze)
Zapobiegnięte gole/90 min: 0.29 (drugi najlepszy w lidze)

Chłopak ma talent, tylko musi nabrać doświadczenia i trochę pokory. Ale w tym sezonie to naprawdę nie ma powodów do krytyki - jest wartością dodaną dla zespołu.

grogoriogreg 02.12.2025 12:29

Mikulec, Igbekeme, Biedrzycki i Carbo.
Są to zawodnicy z wygasającymi umowami w czerwcu 2026 i nie posiadający opcji przedłużenia kontraktu o rok.

Grudzień powinien być miesiącem przeprowadzenia negocjacji z ww. zawodnikami, szczególnie trzeba zająć się Igbekeme, by nie myślał o podobnych jajach, jakie odstawił w lecie 2025.

Oprócz nich wygasają umowy kilku zawodnikom, jednak albo nie są to gracze warci przedłużania, albo nie przewiduję większych problemów z dogadaniem się.

Vuko 02.12.2025 12:36

Carbo w eklapie to raczej na ławkę. Ciekawe jak będzie wyglądała gra Mikulca po kontuzji.

Karherop 02.12.2025 12:50

Letkiewicz ma ostatnio dobry czas, wydaje mi sie ze juz zaliczyl wiecej trudnych interwencji niz w poprzednim sezonie.

A co kontraktow i przedłużeń to sądzę że cala fala dyskusji ale i komunikatów ruszy w grudniu po zakończeniu ligi.

Wisla ze stabilna, zgrana kadra jest w stanie wiecej ugrac na stracie w ekstraklasie, co pokazują przykłady wielu drużyn.

Przy czym wszystkich zawodników +30 lat przedłużanym max o rok. Tu zjazd formy może byc nagły i niespodziewany.

As 02.12.2025 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1657355)
Mikulec, Igbekeme, Biedrzycki i Carbo.
Są to zawodnicy z wygasającymi umowami w czerwcu 2026 i nie posiadający opcji przedłużenia kontraktu o rok.

Grudzień powinien być miesiącem przeprowadzenia negocjacji z ww. zawodnikami, szczególnie trzeba zająć się Igbekeme, by nie myślał o podobnych jajach, jakie odstawił w lecie 2025.

W Grudniu to juz kazdy normalny czlowiek nie podejmie negocjacji, bo i po co? Za 4 tygodnie moze otworzyc licytacje na swoje uslugi bo ma prawo rozmawiac z kim chce. Jesli ktos ma bardzo dobra reputacje i wie, ze bedzie zainteresowanie to lepiej poczekac. Z tych wymienionych to tylko Mikulec moglby by byc zainteresowany rozmowami w Grudniu.

Reszta, jak nic lepszego sie nie pojawi to z Wisla moze popdisac kontrakt i w marcu.

Karherop 02.12.2025 13:02

Pilkarze +30 w styczniu wola miec raczej dłuższy kontrakt bo zaraz sobie na twardych murawach rozwala kolana i zostana na "lodzie", choc akurat w Wiśle to najlepsza metoda na przedłużenie kontraktu.

Wydaje mi się że jednak w grudniu przeczytamy jednak o 3-4 przedłużeniach

Patryko 02.12.2025 13:04

Igbekeme najprawdopodobniej przeczeka sobie z 5-7 wiosennych kolejek i jak zobaczy, że Wisła ma duże szanse na awans, to podpisze u nas.

Nie sądzę, żeby chciał kolejny rok kisić się w I lidze. Ma już 30 lat na karku, więc zapewne liczy na jeszcze jeden, dobrze płatny kontrakt w swojej karierze.

sandomingo 02.12.2025 13:06

Mikulec i Carbo to nie są zawodnicy na ekstraklasę.
W przypadku Igbekeme mam poważne wątpliwości.

Z wymienionych jedynie Biedrzycki mógłby się nadać, w tym roku zdecydowanie się ogarnął (nie bez wpływu jest również to, obok kogo gra).

Arked 02.12.2025 13:21

Igbekeme jeśli nie zaginie na 3 miesiące to zdecydowanie jest zawodnikeim na Ekstraklasę.

sandomingo 04.12.2025 23:00

Kamil Broda, Józef Colley, Ardit Nikaj - dziękujemy za występy w barwach Białej Gwiazdy i życzymy powodzenia w dalszej karierze.

Vuko 04.12.2025 23:13

Jeszcze pan kapitan Alan Uryga niech postawi na trenerkę.

wolfy 04.12.2025 23:18

Potrzebny to jest drugi bramkarz, bo jak (odpukać) Letkiewicz złapie kontuzje to nam będą seryjnie piłki wrzucać za kołnierz Brody.
Przedłużenie z nim umowy to była jedna z tych kompletnie niezrozumiałych decyzji.

Revolver 05.12.2025 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 1657570)
Jeszcze pan kapitan Alan Uryga niech postawi na trenerkę.

Ależ mi brakuje jego darci ryja przez poł meczu, "Pan Kapitan".

Karherop 05.12.2025 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1657572)
Potrzebny to jest drugi bramkarz, bo jak (odpukać) Letkiewicz złapie kontuzje to nam będą seryjnie piłki wrzucać za kołnierz Brody.
Przedłużenie z nim umowy to była jedna z tych kompletnie niezrozumiałych decyzji.

Bo u nas sie podejmuje decyzje sercem a nie rozumiem. I nie mam złudzeń, znowu na wiosne będziemy bawić sie w Fundację, pytanie tylko kto złapie kontuzje.

PS. Uryga jest jaki jest, ale nie wiem czy cale zło tego świata to jego wina. Szczególnie po meczu w ktorym nie grał.

pepe72 16.12.2025 15:18

Jop wczoraj w TVP Sport:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez M. Jop
Najbliżej powrotu do treningów jest Mikulec, blisko także jest Uryga. W przypadku Jarocha proces rehabilitacji będzie dłuższy. Bartka z pewnością zabraknie na początku obozu przygotowawczego. Liczę na to, że Mikulec i Uryga będą trenowali z nami od samego początku.

Elendil 16.12.2025 21:42

Świetna wiadomość co do Mikulca! Brakowało go w tej rundzie.

pepe72 16.12.2025 21:57

Wiadomość świetna. Będzie można Krzyżanowskiego przesunąć do lewej pomocy.

Szneka 16.12.2025 22:27

Tak jest. Krzyżanowski na lewą pomoc i to będzie strzał w dziesiątkę. Będzie miał Bozić godnego konkurenta a śmiem twierdzić, że Krzyżanowski wygryzie Bozicia ze składu.

Karherop 17.12.2025 09:30

Docelowo byc może, ale patrząc na efektywność Mikulca w ofensywie nie wiem czy wlasnie on nie miałby latwiej z powrotem na pozycję skrzydłowego. Tym bardziej że może grać po obu stronach.

Krzyżanowski w 1 rundzie bardzo dobrze bronil, w zasadzie im dluzej to analizowac to wiele statystyk mial lepszych niz Leliveld.

Po cichu liczę że to JK zacznie wiosne na LO. A niech Giger z Leliveldem bija sie o PO.

wolfy 17.12.2025 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1658134)
Docelowo byc może, ale patrząc na efektywność Mikulca w ofensywie nie wiem czy wlasnie on nie miałby latwiej z powrotem na pozycję skrzydłowego. Tym bardziej że może grać po obu stronach.

Krzyżanowski w 1 rundzie bardzo dobrze bronil, w zasadzie im dluzej to analizowac to wiele statystyk mial lepszych niz Leliveld.

Po cichu liczę że to JK zacznie wiosne na LO. A niech Giger z Leliveldem bija sie o PO.

Czyli według Ciebie Krzyżanowski to nasz najlepszy LO, lepszy niż Lelieveld i Mikulec?

OK:>

Karherop 17.12.2025 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1658135)
Czyli według Ciebie Krzyżanowski to nasz najlepszy LO, lepszy niż Lelieveld i Mikulec?

OK:>

Mikulec w primie > Krzyżanowski

Tylko czy on wróci do formy od tak po wielomiesięcznej kontuzji? Nie wiem.

Leliveld w obronie mial naprawdę kiepskie statystyki. Nadrabiał rozegraniem, ustawieniem czy liczbami w ofensywnie ale w koncowce rundy on po prostu nie dojeżdżał. Ja go po prostu nie widzę docelowo na tej pozycji, choc niewątpliwie "zadaniowcem" to on jest naprawdę dobrym.

wolfy 17.12.2025 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1658136)
Mikulec w primie > Krzyżanowski

Tylko czy on wróci do formy od tak po wielomiesięcznej kontuzji? Nie wiem.

Leliveld w obronie mial naprawdę kiepskie statystyki. Nadrabiał rozegraniem, ustawieniem czy liczbami w ofensywnie ale w koncowce rundy on po prostu nie dojeżdżał. Ja go po prostu nie widzę docelowo na tej pozycji, choc niewątpliwie "zadaniowcem" to on jest naprawdę dobrym.

Sorry, ale najgorszym OBROŃCĄ jest Krzyżanowski, bez podziału na strony. Zwykle w obronie go po prostu nie ma, albo kryje powietrze. I nie jest przypadkiem że Lelieveld go wygryzł ze składu po przyjściu Gigera.

Nie wiem w jakiej formie będzie Mikulec, ale jeśli wróci do swojej normalnej dyspozycji z Resovii to Krzyżanowski nie powącha murawy na LO przy nim i Lelieveldzie. Tak samo jak poszedł kompletnie w odstawkę kiedy Giger zaczął regularnie grać na PO.

Tutaj żadne próby zakłamywania rzeczywistości nie pomogą, albo Krzyżanowski wejdzie na najwyższy poziom w karierze, albo czekają go ogony. Dlatego zdaje się jest temat transferu po jego stronie, problem w tym że na razie chętnych brak :>

To wszystko przy założeniu że wymienieni piłkarze będą w dyspozycji z jakiej ich znamy. Nikt nie broni Krzyżanowskiemu po prostu wygrać rywalizacji, chociaż ja to bardzo słabo widzę. Ale też nie oszukujmy się - bez zrobienia bardzo dużego postępu chłopak skończy jak wielu przed nim - z łatką talentu. Bo aktualnie to on jest jednym ze słabszych obrońców w pierwszej lidze, nadrabiającym grą ofensywną, a gdzie mu tam do Ekstraklasy albo gry za granicą? Bez asekuracji ze strony Biedrzyckiego i Grujcicia w formie jego gra obronna wygląda jak z Zawiszą.

Karherop 17.12.2025 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1658138)
Sorry, ale najgorszym OBROŃCĄ jest Krzyżanowski, bez podziału na strony. Zwykle w obronie go po prostu nie ma, albo kryje powietrze. I nie jest przypadkiem że Lelieveld go wygryzł ze składu po przyjściu Gigera.

Nie wiem w jakiej formie będzie Mikulec, ale jeśli wróci do swojej normalnej dyspozycji z Resovii to Krzyżanowski nie powącha murawy na LO przy nim i Lelieveldzie. Tak samo jak poszedł kompletnie w odstawkę kiedy Giger zaczął regularnie grać na PO.

Tutaj żadne próby zakłamywania rzeczywistości nie pomogą, albo Krzyżanowski wejdzie na najwyższy poziom w karierze, albo czekają go ogony. Dlatego zdaje się jest temat transferu po jego stronie, problem w tym że na razie chętnych brak :>

To wszystko przy założeniu wymienieni piłkarze będą w dyspozycji z jakiej ich znamy. Nikt nie broni Krzyżanowskiemu po prostu wygrać rywalizacji, chociaż ja to bardzo słabo widzę. Ale też nie oszukujmy się - bez zrobienia bardzo dużego postępu chłopak skończy jak wielu przed nim - z łatką talentu. Bo aktualnie to on jest jednym ze słabszych obrońców w pierwszej lidze, nadrabiającym grą ofensywną, a gdzie mu tam do Ekstraklasy albo gry za granicą?

Zaślepia Cie obraz Krzyżanowskiego z 1 pobytu w Wiśle.

Tu masz nitke ze statystykami:
https://x.com/i/status/1991876283547148640

Krzyznowski 14 błędów w obronie
Leliveld 38
Masz video do tego

Skuteczność pojedynków w obronie 77 vs 63, liczna pojedynkow 7.2 vs 5.4,/mecz gdzie twierdzisz że go w niej w ogóle nie ma :lol:

Przedstaw dane świadczące że jest naszym obrońca. Tylko konkretnie, bo te widzi mi się to sorry można między bajki włożyć.

Krzyżanowski grał tyle ile trzeba, wyjazdy na kadre, rotacja, dobil ponad 1600 min na wszystkich frontach na runde. W sam raz na 19 latka.

grogoriogreg 17.12.2025 11:01

@Karherop

Oczekujesz od gościa, który wszystkie teorie opiera na swoim widzimisię, by podparł coś dowodami/statystykami/faktami? ^^

Oczywiście doceniam Twoje podejście, bo ludzi oderwanych od rzeczywistości trzeba - niestety nieustannie -punktować.

stary dziad 17.12.2025 11:05

I za tego "najgorszego obrońcę" dawano 800 tyś ojro :D

https://www.goal.pl/transfery/co-dal...talentu-wisly/

wolfy 17.12.2025 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1658140)
Zaślepia Cie obraz Krzyżanowskiego z 1 pobytu w Wiśle.

Tu masz nitke ze statystykami:
https://x.com/i/status/1991876283547148640

Krzyznowski 14 błędów w obronie
Leliveld 38
Masz video do tego

Skuteczność pojedynków w obronie 77 vs 63, liczna pojedynkow 7.2 vs 5.4,/mecz gdzie twierdzisz że go w niej w ogóle nie ma :lol:

Przedstaw dane świadczące że jest naszym obrońca. Tylko konkretnie, bo te widzi mi się to sorry można między bajki włożyć.

Krzyżanowski grał tyle ile trzeba, wyjazdy na kadre, rotacja, dobil ponad 1600 min na wszystkich frontach na runde. W sam raz na 19 latka.

Nic mnie nie zaślepia, jak już to widocznie ślepy jest Jop :>

Sorry, ale te statystyki są z dupy wzięte, podobnie jak "groźne ataki" polegające na podejściu pod bramkę przeciwnika. Albo inaczej - są tylko wycinkiem całości, branym tutaj wybiórczo przez jakiegoś kolesia z X-a w ramach akcji wpychania "bąbelków" do pierwszego składu. To są Twoje "dane"...

Ja nie zamierzam znowu wchodzić w Wasz gwałt na statystyce jako nauce i przerzucać się wygrzebanymi gdzieś pojedynczymi markerami, nie wiadomo nawet jak liczonymi. Napisałem to co powyżej, zobaczymy kto będzie miał rację.

Bo nie mam absolutnie wątpliwości że chodzi tu tylko o zrobienie gównoburzy czemu stary Holender gra kosztem młodzieżowego reprezentanta Polski. A grał na 90% będzie Lelieveld właśnie, chyba że Krzyżanowski zrobi niesamowity postęp w najbliższym czasie (co oczywiście jest możliwe i czego mu życzę).

Jaroo1 17.12.2025 11:26

Wolfy to jest ten co nie ma obsesji na punkcie Brzeczka ale ma obsesję na punkcie np Krzyżanowskiego? Hatfu

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl