Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

tedyy 23.09.2025 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1654094)
Broda to mi mega przypomina Piekutowskiego. Piekutowski tez potrafil zrobic kilka swietnych obron zeby za chwile zrobic jakis kompletnie abstrakcyjny blad.
Piekutowskiego tez ratowalo to, ze rzadko kiedy mial cos do roboty.

Może uświadom mnie ile było celnych strzałów na Naszą bramkę w tych 9 meczach i le spektakularnych obron miał Broda bo z tego co ktoś pisał to wg flashcora ma ok 27% więc daleko od poziomu średniego bramkarza 1 ligi

wolfy 23.09.2025 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1654095)
Może uświadom mnie ile było celnych strzałów na Naszą bramkę w tych 9 meczach i le spektakularnych obron miał Broda bo z tego co ktoś pisał to wg flashcora ma ok 27% więc daleko od poziomu średniego bramkarza 1 ligi

Nie miał żadnej spektakularnej obrony w tym sezonie - o ile pamiętam. Wszystko co nie szło w niego wpadało, plus kilka rzeczy które sam sprokurował.

Karherop 24.09.2025 08:21

Skuteczność obron Brody wynosi 57% w tym sezonie. To zatrważającą wartość, nawet jesli rywale zbyt duzo nie strzelają na nasza bramke i większość z tego była do wylapania orzez juniora

W obecnym sezonie poza dobrym meczem z ŁKSem gdzie może obronil z 2 trudniejsze pilki to jego wystepy byly albo złe, albo anonimowe.

A jesli nawet oceniac go przez pryzmat innych elementow np gra nogami to widzimy niestety równie pochyłą.

Zreszta, dopiero teraz wchodzi na rynek bramkarski pokolenie ktore było od pierwszych treningow bramkarskich uczone wyprowadzania pilki nogami. Broda jest 5 lat starszy od Letkiewicza i po prostu widać ze inne cechy były w cenie gdy zaczynal treningi w wieku juniorskim.

As 24.09.2025 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1654095)

Nie rozumiem. Musialbym bym tez wyciagnac statystyki Piekutowskiego a przeciez nie o to chodzi.

Dla Ciebie Broda nie przypomina troche Piekuta?

Markus 24.09.2025 11:18

Jeśli Broda ma już kogoś przypominać, to bardziej Trabalika - z tym, że nawet tamten potrafił się żwawiej ruszać i przynajmniej od czasu do czasu wyłapać jakieś dośrodkowanie.:evil:

tedyy 24.09.2025 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1654112)
Nie rozumiem. Musialbym bym tez wyciagnac statystyki Piekutowskiego a przeciez nie o to chodzi.

Dla Ciebie Broda nie przypomina troche Piekuta?

Piekutowski był bardziej sprawny,Broda jest sztywny nie ma gibkości której potrzebuje bramkarz. Ostatnie mecze zabiły w nim jakąkolwiek pewność siebie jeżeli kiedykolwiek ja miał,on po tej rundzie to będzie potrzebował dobrego psychologa i instruktorki aerobiku

Vuko 24.09.2025 11:33

Broda to jest zawodnik na 3 bramkarza, jeśli nie masz niezłego juniora. I tyle. Pozyskanie bramkarza to powinien być nasz 1 ruch transferowy, nawet jeśli Letkiewicz wskoczyłby do bramki i zaczął poprawnie bronić i nie robił żadnych odpałów.

Patryko 24.09.2025 11:36

Broda będzie potrzebował przede wszystkim nowego klubu.

Po jego ostatnich występach nie wyobrażam sobie, żeby był on przyszłością Wisły między słupkami. Na jego miejscu poszedłbym gdzieś, gdzie będzie mniejsza presja i pewniejsze miejsce w składzie. Na Wisłę jest po prostu za słaby, o Ekstraklasowej Wiśle nie wspominając.

Witalis 24.09.2025 14:46

Jeśli Letkiewicz nie wejdzie do bramki i nie zacznie grać przyzwoicie, to zastanowiłbym się nad ściągnięciem bramkarza już teraz.

Słabo spisują się boki obrony. Jeśli do tego doliczyć niepewnego bramkarza, mamy problem.

Szkoda tak fajnie zaczętej rundy.

leszekpw 24.09.2025 15:22

Jak moze mierny byly pilkarz, ktory strzelał samobóje, nauczyć grać blok defensywny.:D

tedyy 24.09.2025 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1654132)
Jak moze mierny byly pilkarz, ktory strzelał samobóje, nauczyć grać blok defensywny.:D

Odezwał się znafca :p

sevenheaven 24.09.2025 16:21

brać Gikiewicza.. facet jest mimo wszystko dużo pewniejszy od naszych łamag.. w widzewie jest skreślony, chętnie rozwiążą z nim kontrakt.. sam Gikiewicz chce zarabiać mniej niż 5 tys euro miesięcznie, więc ryzyko finansowe niewielkie... kontrakt max do końca roku, po awansie pożegnać tego toksyka

doktor granat 24.09.2025 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1654138)
brać Gikiewicza.. facet jest mimo wszystko dużo pewniejszy od naszych łamag.. w widzewie jest skreślony, chętnie rozwiążą z nim kontrakt.. sam Gikiewicz chce zarabiać mniej niż 5 tys euro miesięcznie, więc ryzyko finansowe niewielkie... kontrakt max do końca roku, po awansie pożegnać tego toksyka

Toksyków lepiej nie tykać, rozwali taki szatnię i znowu skończymy w d.upie, a nie ekstraklasie. Są na pewno normalni bramkarze potrafiący odbić, złapać piłkę i nie robić przy tym syfu dookoła.
Bez względu na to czy chcemy nowego bramkarza czy nie, ponawiam propozycję przyjrzenia się pracy trenera Załuski i jej rezultatom. Jest tu już sporo czasu, a bramkarze jak byli przeciętni- kiepscy tak są nadal.

Patryko 24.09.2025 17:47

Żadnego tłustego kota, który jeszcze chce odciąć kilka kuponów przed emeryturką. Nie wiem czy jest toksyczny, czy nie, ale jeśli istnieje chociaż cień szansy na to, że jest, to tym bardziej z dala od Wisły.

Pozycja bramkarza powinna być priorytetem na zimowe okienko (o ile Letkiewicz nie pokaże się z dobrej strony po zastąpieniu Brody), zaraz po nim napastnik.

Witalis 24.09.2025 20:13

Leszekpw po raz kolejny obraża Wiślaków i trolluje.

Gikiewicz nie, to jest toksyczna postać.

Drozd 24.09.2025 20:56

Letkiewicz ma papiery na dobrego bramkarza ile on ma lat? 20? Tylko musi zrozumieć że gwiazdorzenie i lekceważenie jakiejkolwiek piłki jest pętlą którą zakłada sobie na szyję. Większość zawalonych przez niego sytuacji to nie efekt braku umiejętności tylko zbyt luźnego podejścia, cwaniakowania. Oby ten czas który przesiedział na ławie czegoś go nauczył.

leszekpw 25.09.2025 02:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1654147)
Leszekpw po raz kolejny obraża Wiślaków i trolluje.

Gikiewicz nie, to jest toksyczna postać.

Sam jest sobie Jopizna winien, że obrona wciąż nie umie grać i jej nie nauczy. Spłakales sie juz? Podać chusteczki?:D

Markus 25.09.2025 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1654153)
Letkiewicz ma papiery na dobrego bramkarza ile on ma lat? 20? Tylko musi zrozumieć że gwiazdorzenie i lekceważenie jakiejkolwiek piłki jest pętlą którą zakłada sobie na szyję. Większość zawalonych przez niego sytuacji to nie efekt braku umiejętności tylko zbyt luźnego podejścia, cwaniakowania. Oby ten czas który przesiedział na ławie czegoś go nauczył.

Owszem, Letkiewicz faktycznie może się jeszcze rozwinąć. Tyle że nawet gdyby wyrósł na drugiego Buffona (a na razie jest co najwyżej na etapie "może coś z niego będzie"), to i tak klub bez zakontraktowania porządnego bramkarza będzie wyglądał jak dom postawiony na piachu.

Bo można mieć Rodado, Carbo, Duarte, Kuziemkę, Erithalera i całą resztę, ale jak z tyłu stoisz na Brodzie, który przy każdym dośrodkowaniu gubi się jak dzieciak w Ikei, to w końcu i tak cię dojadą. Facet na przedpolu wygląda jakby grał w berka z własnym cieniem - piłka leci, wszyscy czekają, a on zastanawia się, czy w ogóle wyjść, czy może jednak jeszcze chwilę podumać. :evil: A jak już wyjdzie, to najczęściej kończy się to jakimś dramatem.

Do tego dochodzi jego "gra nogami" - czyli festiwal chaosu w stylu: podam do najbliższego, byle szybko, byle krótko, byle rywal miał z tego kontrę. To nie jest wyprowadzanie piłki, to jest ruska ruletka z kulą w każdym gnieździe.:p

Więc tak - Letkiewicz niech się ogrywa, niech rośnie, bo żadnej lepszej opcji teraz nie mamy. Ale jeśli klub na poważnie myśli o awansie, to trzeba w końcu sprowadzić kogoś, kto da pewność między słupkami. Inaczej całe to układanie zespołu przypomina zakładanie smokingu... ale na bosaka i z dziurawymi skarpetami. Niby elegancja, niby szyk, a i tak wszyscy patrzą tylko na to, że od dołu wieje biedą i prowizorką.

FraMat 25.09.2025 10:40

Trudno się nie zgodzić z Markusem.
Potrzebny bramkarz z kartą na ręku lub wypożyczony na już.

doktor granat 25.09.2025 13:25

Moim zdaniem potrzebny na już trener bramkarzy, a potem się zobaczy czy z naszych trzech muszkieterów coś można wykrzesać czy się kompletnie nie nadają.
Porównywanie kogokolwiek do trabalika jest wielką obrazą, gość miał ponad 2 metry wzrostu i nic ponadto.

Markus 25.09.2025 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1654178)
Moim zdaniem potrzebny na już trener bramkarzy, a potem się zobaczy czy z naszych trzech muszkieterów coś można wykrzesać czy się kompletnie nie nadają.
Porównywanie kogokolwiek do trabalika jest wielką obrazą, gość miał ponad 2 metry wzrostu i nic ponadto.

A co oprócz wzrostu ma Broda? Refleks? Grę nogami? Pewność i stabilność? Szybkość? Zwinność? Dynamikę? Doświadczenie? Dobre reakcje? Efektowne parady?

No nie róbmy sobie jaj.:-D :evil:

wolfy 25.09.2025 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1654169)
Trudno się nie zgodzić z Markusem.
Potrzebny bramkarz z kartą na ręku lub wypożyczony na już.

O kogoś takiego będzie bardzo trudno.

Karherop 25.09.2025 16:25

Podpisac dobrego bramkarza któremu sie kończy kontrakt w czerwcu 2026 i liczyć ze uda sie dogadać z jego klubem na wcześniejszy transfer

W każdym innym przypadku trafi do nas ktos albo przyspawany do ławki przeciętniak jak Raton, albo obieżyświat zmieniajacy klub co pol roku jak Cziczkan

As 25.09.2025 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1654119)
Piekutowski był bardziej sprawny,Broda jest sztywny nie ma gibkości której potrzebuje bramkarz. Ostatnie mecze zabiły w nim jakąkolwiek pewność siebie jeżeli kiedykolwiek ja miał,on po tej rundzie to będzie potrzebował dobrego psychologa i instruktorki aerobiku

Wedlug mnie to on potrzebuje okulisty. Mam takie przeczucie - bo sam nosze bryle - ze on ma wade wzroku co powoduje, ze trudno mu ocenic tor lotu pilki i dlatego obserwujemy jego takie niezdecydowane wyjscia lub nagle zmiany zdania kiedy pilka jest juz blizej.

Patryko 25.09.2025 19:18

Okulista - przyznam szczerze, że takiego wytłumaczenia postawy Brody się nie spodziewałem :P

Nie sądzę, żeby Broda sam sobie rzucał kłody pod nogi, grając z wadą wzroku.

Zienczuk8 25.09.2025 22:02

Z dwójki słabych bramkarzy już lepiej żeby Letkiewicz bronił, Broda lepszy nie będzie, a Letkiewicz może zaskoczyć po dłuższej przerwie od pierwszego składu. Dzisiaj w miarę spokojny mecz, dużo bardziej pasuje do naszego powolnego budowania akcji od tyłu.

wolfy 25.09.2025 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1654198)
Podpisac dobrego bramkarza któremu sie kończy kontrakt w czerwcu 2026 i liczyć ze uda sie dogadać z jego klubem na wcześniejszy transfer

W każdym innym przypadku trafi do nas ktos albo przyspawany do ławki przeciętniak jak Raton, albo obieżyświat zmieniajacy klub co pol roku jak Cziczkan

Przeciętniak jak Raton to i tak trzy poziomy wyżej niż Broda.

Umówmy się że jakiegoś wybitnego bramkarza nie wyciągniemy. Ale z tym co mamy będzie bardzo ciężko o awans.

As 25.09.2025 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1654212)
Okulista - przyznam szczerze, że takiego wytłumaczenia postawy Brody się nie spodziewałem :P

Nie sądzę, żeby Broda sam sobie rzucał kłody pod nogi, grając z wadą wzroku.

No pewny nie jestem ale jego wyjscia do dosrodkowan wygladaja tak jakby niedowidzial i mial trudnosci z ocenianiem lotu pilki.

Fugiel 25.09.2025 23:09

Sorry ale Broda jest słabym bramkarzem - rusza sie jak 40 latek, mam wrażenie ze Majdan czy Boruc dziś ruszają sie podobnie. Jak zobaczyłem ile ma lat nasz As to nie chciałem uwierzyć. Ten facet nie ma niczego co by sprawiało ze można liczyć ze że robi progress.

Arkadiusz.Czerepach 26.09.2025 12:46

doskonałe wrażenie zrobił na mnie bramkarz Odry B-O, aczkolwiek nalezy wziąć pod uwagę, że w tego typu meczu z reguły gra się spotkanie życia

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl