Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

MCX 16.01.2011 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1036517)
jeżeli te siedem stówek jest prawdą,to są to jedynie pieniądze dla jego poprzedniego klubu.myśle,ze sam Melikson też cos dostał za podpis,więc nie będzie on bardzo tanim zawodnikiem.

Prowizja dla menedżera piłkarza to również oczywista sprawa.

Tyle tylko, że z reguły się ich nie ujawnia, więc trudno ze 100% pewnością powiedzieć o ile transfer Meliksona uszczupli nasz budżet.

wislak68 16.01.2011 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1036303)
Nudzi Ci się?Jeszcze się nie otrząsnąłeś po tej tragicznej wiadomości?Idź do politycznego swoje teorie przedstawiać chłopie.

Czołem chłopie. Nie nudzi mi się. Już się otrząsnąłem. W temacie zmiany lokalizacji postu musisz napisać do modów. Moderator Orzeu napewno się z Tobą zgodzi.

westersyl 16.01.2011 17:49

Cytat:

Jirsak był kapitanem - nie pamiętam, młodzieżówki czy swojej drużyny, a jak wiemy charyzmą od niego aż bije.
Był młodzieżówki, takie porównania nie mają sensu bo kapitanem naszej kadry seniorów był Adam Kokokoszka który jak wiadomo nie brylował inteligencją, umiejętnościami czy charyzmą.

Obserwując wczoraj Melikosna nie zauważyłem jakiegoś machania rękami czy pyskowania, także nie jest to typ podobny do Małeckiego, zachowywał się normalnie, jak stracił piłkę to nie zatrzymywał się i nie machał rękami tylko wracał i starał się ją odebrać.

picasso 16.01.2011 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1036518)
Prowizja dla menedżera piłkarza to również oczywista sprawa.

Tyle tylko, że z reguły się ich nie ujawnia, więc trudno ze 100% pewnością powiedzieć o ile transfer Meliksona uszczupli nasz budżet.

chodziło mi o to,że zaraz tu się zacznie wyliczanie ile jeszcze zostało z Brożków.a nikt nie wie tak na prawdę ani za ile zostali spzredani,ani ile kosztował nas nasz nowy nabytek.

xanti1906 16.01.2011 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1036521)
Obserwując wczoraj Melikosna nie zauważyłem jakiegoś machania rękami czy pyskowania, także nie jest to typ podobny do Małeckiego, zachowywał się normalnie, jak stracił piłkę to nie zatrzymywał się i nie machał rękami tylko wracał i starał się ją odebrać.

Nawet tak nie pisz, bo zaraz będzie oburzenie, że nasz być może przyszły zawodnik traci piłki, w dodatku Żyd, jakby był dobry to by nie grał u nas, na pewno ma jakąś kontuzję ukrytą, jest szklany i takie tam :lol:

nesta 16.01.2011 18:06

Hmm, a co z tym srodkowym obronca z Ghany, ktory mial przyjsc do Wisly ? Sprawa jakos ucichla..

WiernyWiśle 16.01.2011 18:08

Transfer zastanawiający jeżeli przeanalizujemy naszą sytuację kadrową. Potrzebny obrońca i napastnik ale to wszyscy wiem. Pamiętacie że w którymś wywiadzie ze Stanem było że priorytetem są te dwie pozycje ale jeżeli się trafi ktoś naprawdę dobry na inną to nie będą żałować kasy na niego (chyba coś w tym stylu). Ok 700 tys dla klubu + premia za podpis dal piłkarza + premia dla jego menagera. Ładna kwota się z tego robi.

wislak68 16.01.2011 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MHaifa (Post 1036491)
Witam wszystkich debatujacych na temat Maora :)
Sledze izraelska lige juz dobrych pare lat i moge powiedziec pare slow na temat tego transferu.
Melikson jest bardzo dobrym pilkarzem, chyba najlepszym niegrajacym w klubie z wielkiej 3.
Jedno jest pewne, wasi kibice musza mu dac duzo wsparcia bo jesli beda go wyzywac z racji pochodzenia to raczej szybko ucieknie.
On pasuje aby byc liderem. Do tej pory nie mogl sie odnalezc w wielkich klubach ale jak juz przeszedl do Beer Szewa to stal sie gwiazda.

Witam kolegę,
Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem: mieszkasz w Izraelu? Jeśli tak to naprawdę bardzo dobrze posługujesz się polskim. Miałbym do Ciebie kilka pytań:
1. O ile dobrze rozumiem Maor grał kiedyś w klubie z wielkiej 3. Pytanie dlaczego stamtąd odszedł i dlaczego w chwili obecnej nie stara sie go pozyskać żaden z tych klubów?
2. Piszesz że ma charakter lidera. Mógłybyś to nieco rozwinąć (tzn: czy jest takim zakapiorem którego boi sie reszta drużyny czy może spokojnym człowiekim który ma po prostu autoryt, podobno były przypadki gdy bił się z kolegami z druzyny?). Myślisz że może być problem z tym że w drużynie mamy obecnie Araba?
3. Jak rozumiem uważasz że jego celem jest to aby grając w Wiśle w przyszłości (za parę lat) wypromować się do klubu z ligi niemieckiej/francuskie/hiszpańskiej?
4. Myślę że dla części kibiców jego narodowość może być początkowo problemem ale nie spodziewałbym się jakichś demonstracji. Jeśli okaże się że dobrze gra myslę że nie będzie problemu z tym aby został zaakceptowany przez kibiców.

mulda 16.01.2011 18:18

Fajnie ze wreszcie ruszylo sie z transferami ale:

Nie mamy napastnikow
Nie mamy obrony
Nie mamy bramkarza
Za to mamy tlum pomocnikow i duuzo miesca na lawce

Arronax 16.01.2011 18:53

Jeżeli ten transfer dojdzie do skutku to będzie troche "euforii". A niedawno jeszcze była czarna dzióra. Oby ta historia dała nam wszystkim :) jeden morał - więcej cierpliwości. Niezależnie od wyniku.

Nikt w Klubie w końcu nie chce działać na jego niekorzyść ani wywalać kasy w błoto.

W cierpliwym oczekiwaniu na następne transfery (lub ich brak).

wonski_eNHa 16.01.2011 18:53

^^ niesamowite...

Cóż, zobaczymy jak to z tym Izraelczykiem będzie. Pewnie już kontrakt mają dograny, skoro na oficjalnej jest info o testach. W innym wypadku, nie pisali by tego.... no może z wyjątkiem testów bramkarzy.
Będzie jeszcze jeden plus tego transferu, nie będą nam wciskać że jesteśmy antysemitami.

palikot 16.01.2011 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 1036533)
Jaki Karim ( to obrońca czy pomocnik)? coś przegapiłem:foch:
Co do Meliksona, 700 tys euro straszna kasa jak na nas.Oby był wart tych pieniędzy.Obawiam się tylko, jak inni go przyjmą, kibice itp.Ogólnie jestem zaskoczony transferem gotówkowym, i to tak duzym.Może jednak nie kosztował tyle?

A co to znaczy "przyjmą"... jak sie nie identyfikujesz z kibicami, to po co tu piszesz?
MY przyjmiemy go dobrze bo niby dlaczego mamy go przyjąć źle? Bo nazywamy parsiastych żydami? Tak ich bedziemy nazywać zawsze tylko co to ma do pilkarzy z kraju Izrael narodowosci żydowskiej?
http://www.transfermarkt.de/de/maor-...ler_44625.html
na tym zdjeciu wyglada troche jak Lewandowski :)

Bekas 16.01.2011 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1036549)
A co to znaczy "przyjmą"... jak sie nie identyfikujesz z kibicami, to po co tu piszesz?
MY przyjmiemy go dobrze bo niby dlaczego mamy go przyjąć źle? Bo nazywamy parsiastych żydami? Tak ich bedziemy nazywać zawsze tylko co to ma do pilkarzy z kraju Izrael narodowosci żydowskiej?
http://www.transfermarkt.de/de/maor-...ler_44625.html
na tym zdjeciu wyglada troche jak Lewandowski :)

Dokładnie, kto wogole wymyslil, ze go źle przyjmiemy ??? Byl ktos kiedys szykanowany w Wisle z powodu rasy? Normalnie go przyjmiemy i zamknijmy ten temat.

wiśnia 16.01.2011 19:11

Czepiasz się palikot czy jak ci tam.
A co to znaczy "MY" ? pisz za siebie dobrze, a o moją identyfikację się nie bój, martw się o swoją.

MHaifa 16.01.2011 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1036537)
Witam kolegę,
Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem: mieszkasz w Izraelu? Jeśli tak to naprawdę bardzo dobrze posługujesz się polskim. Miałbym do Ciebie kilka pytań:
1. O ile dobrze rozumiem Maor grał kiedyś w klubie z wielkiej 3. Pytanie dlaczego stamtąd odszedł i dlaczego w chwili obecnej nie stara sie go pozyskać żaden z tych klubów?
2. Piszesz że ma charakter lidera. Mógłybyś to nieco rozwinąć (tzn: czy jest takim zakapiorem którego boi sie reszta drużyny czy może spokojnym człowiekim który ma po prostu autoryt, podobno były przypadki gdy bił się z kolegami z druzyny?). Myślisz że może być problem z tym że w drużynie mamy obecnie Araba?
3. Jak rozumiem uważasz że jego celem jest to aby grając w Wiśle w przyszłości (za parę lat) wypromować się do klubu z ligi niemieckiej/francuskie/hiszpańskiej?
4. Myślę że dla części kibiców jego narodowość może być początkowo problemem ale nie spodziewałbym się jakichś demonstracji. Jeśli okaże się że dobrze gra myslę że nie będzie problemu z tym aby został zaakceptowany przez kibiców.

Tak, mieszkam. Ale jestem wychowany po polsku wiec to nie problem. Aha i nie jestem zydem wiec mnie nie linczujcie :D :D

Maor gral w Beitarze zanim wpompowano w klub miliony. Wtedy przeszedl do nas (Maccabi Haifa) ale nieudalo mu sie przebic do pierwszego skladu, co nie oznacza ze jest slaby, poprostu konkurencja jest bardzo duza a do tego mial kontuzje. Wiec zeby sie odbudowac przeszedl do slabej druzyny i od tamtej pory tylko pnie sie w gore. Wiec to normalne ze liczy w przyszlosci na transfer na zachod.

Kapitan musi miec charyzme wiec jak trzeba przylac komus to czemu nie (np. bo sie leni). Chyba lepsze to niz rozpasana legia w koncowce ubieglego sezonu i poczatku tego (jak lider byl za nic nierobieniem).
Jak chodzi o Araba to predzej on moze byc niezadowolony a nie Maor.

Kibice Lechii robili problemy swoim pilkarzom ze byli czarni (przynajmniej tak media pisaly) wiec kibice Wisly moga mu dokuczac na poczatku zanim sie zgra z druzyna, a gwizdy moga go zdeprymowac, zacznie sie skarzyc, i wtedy caly swiat powie ze wszyscy polacy to antysemici.

brylant17 16.01.2011 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mulda (Post 1036538)
Fajnie ze wreszcie ruszylo sie z transferami ale:

Nie mamy napastnikow
Nie mamy obrony
Nie mamy bramkarza
Za to mamy tlum pomocnikow i duuzo miesca na lawce

Świetnie!

Jovanić,Kurto pewnie ktoś dojdzie

Cikos,Chavez,Paljić,Branco,Bunoza,Kowalski,Burglia ,pewnie ktoś dojdzie

Rios,Żurawski,Boguski,Małecki fakt tu może i mało ale pewnie ktoś dojdzie

P.s nie mamy nikogo :/ :(

JOSE 841 16.01.2011 19:24

ktoś wie czy oprócz kolegi Omar Golana jest na celowniku jakiś konkretny następca Pawełka kiedyś był temat sprowadzenia Jurgena Macho czy ktoś wie w ogóle czy są znane jakieś konkretne nazwiska kandydatów do gry między słupkami

kha1 16.01.2011 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1036554)
P.s nie mamy nikogo :/ :(

Tu nie o to chodzi. Władze zapewniają, że szukają bramkarza, obrońcy czy napastnika, a tymczasem do klubu przychodzi pomocnik. Nie jest tak, że narzekam, informuję tylko, że sami wyminęli się z postawionymi przed sobą priorytetami. Dodatkowo, wydane 700 tysięcy (nawet jeśli ten nabytek będzie prawdziwym strzałem w 10!) sprawia, że jest to o 700 tysięcy mniej na napastnika czy obrońcę.

murray 16.01.2011 19:28

Cieszę się z tego pierwszego transferu (o ile będzie zdrowy), Maor wygląda na zawodnika jakiego brakuje nam od początku 2005 roku. Ale zobaczymy jak wejdzie w drużynę. Ciekawe może być to, w jaki sposób będzie ćwiczył z drużyną w trakcie obozu przygotowawczego. Dla niego jest to środek sezonu, więc może dostanie indywidualne treningi.

martonas 16.01.2011 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kha1 (Post 1036557)
Tu nie o to chodzi. Władze zapewniają, że szukają bramkarza, obrońcy czy napastnika, a tymczasem do klubu przychodzi pomocnik. Nie jest tak, że narzekam, informuję tylko, że sami wyminęli się z postawionymi przed sobą priorytetami. Dodatkowo, wydane 700 tysięcy (nawet jeśli ten nabytek będzie prawdziwym strzałem w 10!) sprawia, że jest to o 700 tysięcy mniej na napastnika czy obrońcę.

To jest zwyczajna nadinterpretacja, może akurat negocjują z kandydatami na wszystkie pozycje, po prostu z Maorem poszło najszybciej, w jaki niby sposób to oznacza że wyminęli się ze swoimi priorytetami?

Karherop 16.01.2011 19:48

Cytat:

niekoniecznie

klub nie wyda 1,4 mln za jednego zawodnika , nie ma szans

natomiast stać nas na wydanie 2 x 700 tysięcy , co nie znaczy że tyle wydamy

dobrego zawodnika napastnika znaleźć i za mniejsze pieniądze , obrońce zaś na pewno .

Nie zdziwiłbym się , gdyby całość pieniędzy za Brożków poszła na konkretne 3-4 transfery . W zeszłym roku klub się wystarczająco napompował gotówką za 3 obrońców . Nawet po pokryciu strat to klub musiał wyjść z min 2 mln euro po stronie zysku .

Co do transferu Melkinsona to jestem niepoprawnym optymistą . Mamy wkońcu prawdziwe wzmocnienie , na jakie czekaliśmy bardzo długo .

JAN ZEMBRZYCKI 16.01.2011 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 1036389)
Wolicie Meliksona za 700 tys euro, czy Mierzejewskiego za 4 mln euro?

Cieszcie się, bo przychodzi do nas świetny piłkarz, którego ze świecą szukać w Polsce. Chcemy grać w europejskich pucharach, to tylko obcokrajowcy mogą dać nam jakość, z Polakami w składzie to możemy jedynie walczyć o lokaty 1-3 w polskiej lidze.

Wszystko super,ale on będzie 10 pomocnikiem.
A my mamy problemy na innych pozycjach.

picasso 16.01.2011 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JAN ZEMBRZYCKI (Post 1036571)
Wszystko super,ale on będzie 10 pomocnikiem.
A my mamy problemy na innych pozycjach.

10 się nie doliczylem,ale rozumiem że to przenośnia.nie wiemy też jakie klub ma plany w stosunku np do Tomka Jirsaka albo Łobodzińskiego.być może chcą się ich pozbyć(co nie znaczy,że się uda).poza tym daje się zauważyć,ze to nie koniec transferów,więc jest szansa na to,ze kogoś na te brakujace pozycje znajdą.dla mnie najważniejszy jest napastnik.obrońcami ligę dogramy,a tak naprawdę jakich mamy bramkarzy,to nie wiemy.może warto poczekać i dac szansę Jovanicowi (jeżeli błąd w nazwisku to przepraszam).chyba,że kasy mamy więcej niż potrzeba,to mozna kupować.

JrQ- 16.01.2011 20:07

Cytat:

Każdy dobry zawodnik jest na wagę złota i to, że mamy dużo pomocników nic nie znaczy, bo nie mamy playmakera. A takim zawodnikiem będzie Maor. Zresztą, napastnik też dojdzie, pewnie ten Kone, na środek obrony pewnie ten z Ghany (choć przydał by się ktoś bardziej doświadczony, na teraz) i jakiś GK.

63.5 Kg 16.01.2011 20:07

Ale co ztego ze bedzie 10 pomocnikiem??

Przeciez gramy ustawieniem 4-5-1.
Czyli teoretycznie kazdy z 5 pomocnikow ma swojego zmiennika.

Markus 16.01.2011 20:18

Proszę o trzymanie się tematu. Dyskusja pt. jak Żydzi nazywają w swoim języku Boga nie ma związku z transferami Wisły Kraków. Przypominam też, że rozmawiamy tu o zawodnikach pod kątem ich umiejętności piłkarskich, czy mówiąc szerzej, wykonywanego przez nich zawodu, a nie osobistych wierzeń, pochodzenia, narodowości, przodków, czy innych nie związanych z futbolem spraw. Tu nie chodzi o drobiazgowe spełnianie zachcianek obowiązującej współcześnie "poprawności politycznej", tylko o kulturalne dyskutowanie na temat.

lorddavy 16.01.2011 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1036576)
10 się nie doliczylem,ale rozumiem że to przenośnia.nie wiemy też jakie klub ma plany w stosunku np do Tomka Jirsaka albo Łobodzińskiego.być może chcą się ich pozbyć(co nie znaczy,że się uda).poza tym daje się zauważyć,ze to nie koniec transferów,więc jest szansa na to,ze kogoś na te brakujace pozycje znajdą.dla mnie najważniejszy jest napastnik.obrońcami ligę dogramy,a tak naprawdę jakich mamy bramkarzy,to nie wiemy.może warto poczekać i dac szansę Jovanicowi (jeżeli błąd w nazwisku to przepraszam).chyba,że kasy mamy więcej niż potrzeba,to mozna kupować.

Jeśli policzysz Paljicia, który przychodził jako pomocnik to mamy już ich 10 do tego 11 Melikson. Interesująca polityka kadrowa. Ale ok nie znam gościa może będzie sporym wzmocnieniem. Tym niemniej brakuje nam napastnika a tu już 17 stycznia... Więcej nie piszę. Czekam.

SWEET_83 16.01.2011 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1036578)
Każdy dobry zawodnik jest na wagę złota i to, że mamy dużo pomocników nic nie znaczy, bo nie mamy playmakera. A takim zawodnikiem będzie Maor. Zresztą, napastnik też dojdzie, pewnie ten Kone, na środek obrony pewnie ten z Ghany (choć przydał by się ktoś bardziej doświadczony, na teraz) i jakiś GK.

Pewnie tak bedzie ten Ghany ma sie stawic 18 stycznia i pewnie bedzie kolejnym nowym piłkarzem,a co z napastnikiem to pewnie jeszcze poczekamy chyba ze w tym tygodniu tez sie duzo wyjasni...

mulda 16.01.2011 20:24

Co do bramkarza, jesli trener stwierdzi ze sie nadaje i psychicznie jest gotowy to niech Jovanic dostanie szanse i wsparcie druzyny Kurto spokojnie zasluguje na pewna pozycje rezerwowego

mercury 16.01.2011 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mulda (Post 1036584)
Co do bramkarza, jesli trener stwierdzi ze sie nadaje i psychicznie jest gotowy to niech Jovanic dostanie szanse i wsparcie druzyny Kurto spokojnie zasluguje na pewna pozycje rezerwowego

Ja myślę, że Kurto już powinien dostać szanse.. wczoraj na weszlo byl fajny artykul o bramkarzach i o tym, że tacy jak Casillas czy Buffon zaczynali w wieku 17-19 lat.. Wiem, że to może nie ten poziom sportowy, ale dlaczego by nie spróbować?
Wierzę, że Stan dopina po cichu transfer jakiegoś dobrego napastnika..

PS: offtop , wczoraj ktoś piszący tutaj miał fajną sygnaturkę z uśmiechającą się dziewczyną, jakby był ktoś tak miły i mi ją (sygnaturkę) podesłał na priv.

Pozdro

element 16.01.2011 20:33

To Cupiał w końcu sprzedaje Wisłę czy nie?
Wszak zatrudnił Valckxa by ten sprzedał piłkarzy i ściągał darmowych piłkarzy. Mógłbym prosić o wypowiedz wszystkich pokrzywdzonych którym Cupiał robi na złość nie mówiąc otwarcie o planie niszczenia własnego klubu bo nie mogę pojąć po co w takim bądz razie wydaje prawie milion euro razem z prowizjami dla menago itp na jednego grajka. Chyba że to zasłona dymna w wykonaniu SKWK, którzy działają razem z Cupiałem na szkodę klubu.

domin_czyzyny 16.01.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1036590)
Pewnie że sprzedaje, potwierdził to Andrzej "esperal" Iwan na weszło.

Iwan o tym wspomniał, że gdzieś to słyszał i nic więcej. Nie stwierdził, że to na 100 % prawda

wolfy 16.01.2011 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso;1036576[B
]obrońcami ligę dogramy[/B],a tak naprawdę jakich mamy bramkarzy,to nie wiemy.

Oj, żebyś się nie zdziwił. Już w poprzednim sezonie dograliśmy ligę z Jopem i Juszczykiem.
Jeżeli ten Melikson okaże się kreatywnym pomocnikiem, to będzie jedynym w naszej kadrze. Kirm to takie nie-wiadomo-co, Małecki to przechrzczony napastnik, reszta spokojnie do spisania na straty.

No, ale fakt - bez napastnika to już w ogóle będzie wesoło. A pisząc "napastnika" nie mam na myśli kolejnej niedojdy w rodzaju Riosa i Pajlicia której trzeba będzie szukać miejsca na boisku, bo na pozycję na którą rzekomo przychodzili zwyczajnie się nie nadają - tylko kogoś kto w miarę regularnie potrafi skierować piłkę do siatki. Nogą, głową, nawet ręką - o ile sędzia nie zauważy. Może być wysoki, niski, w typie Brożka albo Zakościelnego - ale ma ....a strzelać bramki.
Szanse na sprowadzenie kogoś takiego oceniam optymistycznie na 1% - czyli nie dzięki, ale pomimo nieudolności naszych "działaczy".

Co jak co, ale napastnicy to są tak "przetrzepani" we wszystkich ligach, że za te grosze przeznaczone z transferów z klubu to będzie można co najwyżej kolejnego Hristova sprowadzić.

jagoda 16.01.2011 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1036588)
To Cupiał w końcu sprzedaje Wisłę czy nie?
Wszak zatrudnił Valckxa by ten sprzedał piłkarzy i ściągał darmowych piłkarzy. Mógłbym prosić o wypowiedz wszystkich pokrzywdzonych którym Cupiał robi na złość nie mówiąc otwarcie o planie niszczenia własnego klubu bo nie mogę pojąć po co w takim bądz razie wydaje prawie milion euro razem z prowizjami dla menago itp na jednego grajka. Chyba że to zasłona dymna w wykonaniu SKWK, którzy działają razem z Cupiałem na szkodę klubu.

Ja Ci odpowiem: bo mydli oczy kibicom :lol:

Arapaho 16.01.2011 20:58

Byłbym szcześliwy że kupują Meliksona (czy jak mu tam) jakby to byl powiedzmy 3-4 transfer w tym roku - po dobrym stoperze i napastniku. Napastnicy tani nie sa i za 500-600 tyś E trudno kogoś wyciagnąć.Więc jakos nie wierzę że mamy ok.800tyś - 1 mln E jeszcze na napastnika i 300-400 tys E na stopera. Wydatek ok.2 mln E w jednej przerwie? ciekawe

Kibic1928 16.01.2011 21:02

Ghańczyk ( niewiem czy dobrze odmieniam ), ma podobno kosztowac 200K euro wiec mysle ze na napastnika razem z bramkarzem mozemy wydac około 600-700K wiec moze nie beda to "ogórki".
Bądzmy dobrej mysli ważne ze zaczęło sie cos dziac.
Pozatym Melikson jest nam tak samo potrzebny jak napastnik bo rozgrywanie akcji/pomysł na gre w tamtej rundzie wołał o pomste do nieba. 0 składnych akcji.

lazy 16.01.2011 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1036598)
Oj, żebyś się nie zdziwił. Już w poprzednim sezonie dograliśmy ligę z Jopem i Juszczykiem.
Jeżeli ten Melikson okaże się kreatywnym pomocnikiem, to będzie jedynym w naszej kadrze. Kirm to takie nie-wiadomo-co, Małecki to przechrzczony napastnik, reszta spokojnie do spisania na straty.

No, ale fakt - bez napastnika to już w ogóle będzie wesoło. A pisząc "napastnika" nie mam na myśli kolejnej niedojdy w rodzaju Riosa i Pajlicia której trzeba będzie szukać miejsca na boisku, bo na pozycję na którą rzekomo przychodzili zwyczajnie się nie nadają - tylko kogoś kto w miarę regularnie potrafi skierować piłkę do siatki. Nogą, głową, nawet ręką - o ile sędzia nie zauważy. Może być wysoki, niski, w typie Brożka albo Zakościelnego - ale ma ....a strzelać bramki.
Szanse na sprowadzenie kogoś takiego oceniam optymistycznie na 1% - czyli nie dzięki, ale pomimo nieudolności naszych "działaczy".

Co jak co, ale napastnicy to są tak "przetrzepani" we wszystkich ligach, że za te grosze przeznaczone z transferów z klubu to będzie można co najwyżej kolejnego Hristova sprowadzić.

Wolfy, czy możesz zacząć pisać posty logiczne?
Albo uzasadnić swoje "przemyślenia"?

Najpierw zakładasz że Melikson może być jedynym kreatywnym pomocnikiem. Potem karkołomnie brniesz w ślepą uliczkę twierdząc że klub już nikogo nie sprowadzi bo a) działacze są nieudolni b) na transfery przeznaczamy grosze.

No i jeszcze tekst że Pajlić jest niedojdą - rozumiem, że należałeś do fanklubu Piotrka Brożka który skandował jego nazwisko po każdym meczu. Ja p....ę, gość który zapieprza po boisku jak samochodzik, jako jedyny obrońca nie ma problemu z wyprowadzaniem piłki to niedojda. Bo musi grać tam gdzie mu trener każe, czyli na pozycji na której nie ma nikogo (przypominam że Brożek nie był obrońcą).

Sorry ale chyba idea że Cupiał ma rozprzedać klub przysłania Ci rzeczywistość.

Możesz mi w takim razie odpowiedzieć na zadane jakiś czas temu pytanie - dlaczego Cupiał zatrudnił Valkxa?

Tylko proszę nie pisz że to uosobienie Konrada Walenroda...

For_FuN_ 16.01.2011 21:08

Narazie Melikson nie podpisal kontraktu, wiec radzilbym sie wstrzymac, czy to z zachwytami czy to z krytyka. Po drugie, ja utrzymuje swoje zdanie, ze jest to typowy sredniak z tamtejszej ligi(ktorej poziom nie zachwyca)...nie wiem po co kolejny pomocnik, ktory nie asystuje(2 asysty w tym sezonie?)? Tych az nadto w naszej kadrze. Juz nie mowie o tym, ze kwota transferu brzydko mi tu pachnie. No chyba, ze 26-letni pilkarz, ktory nie sprawdzil sie w Maccabi bedzie nagle gwiazda polskich boisk...pozyjemy zobaczymy, jesli w ogole zalozy nasza koszulke. Bedzie pierwszy transfer, a czy wartosciowy, to dla mnie wielka niewiadoma(dziwi mnie, ze tylu tu ekspertow od pilki izraelskiej, i to tak nagle cale zatrzesienie :D).

gery 16.01.2011 21:22

Ludzie ... Opanujcie się w co 3 poscie piszecie że mamy za dużo pomocników .... Opanujcie się ! Bierzcie pod uwagę że wisła nie mówi o tym o kogo się stara , więc nie musicie się martwić że nikogo nie chcą kupić... W ogóle w czym wam przeszkadza nowy zawodnik ( melikson) , jak nikogo nie kupują źle , jak kupują też źle . Skoro nie miałby nic wprowadzić do gry to uwierzcie nie kupowali by go , szczególnie za 700 tys . Opanujcie się ...

wolfy 16.01.2011 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1036614)
No i jeszcze tekst że Pajlić jest niedojdą - rozumiem, że należałeś do fanklubu Piotrka Brożka który skandował jego nazwisko po każdym meczu. Ja p....ę, gość który zapieprza po boisku jak samochodzik, jako jedyny obrońca nie ma problemu z wyprowadzaniem piłki to niedojda. Bo musi grać tam gdzie mu trener każe, czyli na pozycji na której nie ma nikogo (przypominam że Brożek nie był obrońcą).

Pajlić przychodził jako pomocnik, ponieważ jednak nie ma absolutnie pojęcia o grze na tej pozycji więc został przesunięty do obrony. Dokładnie tak samo jak Piotr Brożek.
I .... z tego, że zapierdala, skoro obrońcą jest ( a właściwie - nie jest ) zwyczajnie miernym? Najśmieszniejsze, że jako skrzydłowy nie miał absolutnie żadnej konkurencji...
U niektórych zawsze będzie miał alibi: "gra nie na swojej pozycji", podczas gdy - paradoksalnie - gra tam, ponieważ na "swoją" jest zwyczajnie za słaby. To naturalny proces, że wszyscy zaczynają z tego samego pułapu a potem tych słabszych przesuwa się do tyłu, ale w trampkarzach - Pajlić robi za zapchajdziurę, tak to się nazywa w seniorach. I to niestety będzie wychodzić na tle każdego silniejszego przeciwnika.

A to, że na "tej pozycji nie ma nikogo" (co nie do końca jest prawdą - raczej "nie ma nikogo dobrego") świadczy o żenującej nieudolności zarządzających klubem. Grają u nas przypadkowi kopacze na przypadkowych pozycjach i efekty tego są dziełem głównie przypadku.

Co do reszty - mój post jest logiczny, Twój - nie. Po prostu zbudowałeś jakiś niedorobiony wywód na podstawie mojej wypowiedzi - nie świadczy to źle o mnie, tylko o Tobie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl