![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
możliwe, że kwota przy transferze była zbliżona, ale na pewno nie była to sama prowizja menago. trzeba przecież wliczyć jeszcze signature fee dla Marcelo i inne poboczne koszty, nazwijmy to, techniczne (które wcale nie musiały być małe) |
dziwi mnie jedna sprawa.skoro gosc tak wymiata w lidze izraelskiej i ma obywtelstwo polskie to dlaczego nikt sie nie zainteresowal nim pod katem reprezentacji, gdyz w seniorskiej Izraela zadebiutowal dopiero w zeszlym roku w maju z Urugwajem.jak dla mnie troche dziwne, bo skoro taki dobry a my mamy Euro to napewno jesli chodzi o rozwoj jego kariery to sadze ze powaznie by sie zastanowil nad taka opcja.
|
mam nadzieje, że kilka meczy nasi wysłannicy obejrzeli tego Meliksona... jak w ciemno go biorą to słabo. Za Jirsaka 750tys euro to była mega przesada... teraz byle go oddać za jakiś grosz, bo mamy Gargułe, Boukhariego, może Meliksona..
|
Cytat:
|
atomek21 możliwe że jest jak piszesz, mi chodzi o fakt że jak prasa podała 700tys za Jirsaka to kazdy w to wierzył
bo ja mam ciągle przed oczyma sprawę Janczyka jak przechodził do Rosji ostro podawano że za 4 mln poszedł a jak się później okazało to chyba za niecałe 3 mln :P A co do Marcelo to właśnie tam pisali ze to był ten haczyk, menago załatwia wam dobrego darmowego Playera ale prowizja dla niego spora, co nie zmienia faktu że i tak nam się to opłaciło bo sie na nim zarobiło trochę:) |
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do Meliksona, jeśl już jesti faktycznie przyklepany - mam nadzieję że ludzie w klubie mają na tyle oleju w głowie by mu delikatnie, dyplomatycznie wytłumaczyć o co chodzi w tych zawiłościach kibicowskich w Grodzie Kraka ;) Choć skoro jego ojciec jest z pochodzenia Polakiem to może ma już jakiś wstępny ogląd sytuacji. A jak nie to Mały mu zrobi wykład. I łacinę (jak już ktoś wspominał) mu nieco przybliży :D Czekamy zatem na potwierdzenie badań medycznych.. |
A wiadomo, co się dzieje z Tym młodym Ghańczykiem, który miał do nas dołączyć?
Media informowały o tym pod koniec grudnia. Od tamtego czasu nic o nim nie słychać... |
Cytat:
Jak się coś nie spier***i to we wtorek ma podpisać z nami kontrakt. |
Cytat:
Jestem przekonany że uważa się za Żyda i nie miałby ochoty grać w reprezentacji Polski. Jego rodzice mogli pochodzić z Polski ale byli Żydami i wychowali go na Żyda właśnie. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie sugerowałbym się tym portalem, gdyż wg. nich w kadrze mamy również Cissoko:shock: Chyba, że zmierza do nas od zeszłych wakacji:lol: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Miał dwa udane dryblingi. Jedno dobre prostopadłe podanie. Ale tez dwa bardzo słabe dośrodkowania z prawej strony. Raz tak przyjął piłkę, że odskoczyła mu na kilka metrów i wyszła na aut.. Nie wiem gdzie ty widziałeś, że minął 3 zawodników?? Miał udany drybling do boku gdzie uciekł dwóm piłkarzom. Ale trzech? To chyba minął w twojej wyobraźni... |
zbymak dzisiaj pisał, że w tym okienku na pewno będą 4 transfery.
Wychodzi na to, że Alhasan, Melikson + x + y. Mówił też, że na 100 % przyjdzie nowy bramkarz. Zastanawiam się tylko czy będzie to trzeci bramkarz czy też pierwszy. Wolałbym tą pierwszą opcje, bo uważam, że warto zaufać Filipowi Kurcie może stanie się w Wiśle kimś takim jak Sandomierski w Jadze... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Widzę, że wszyscy zaczęli się interesować naszym być może nowym zawodnikiem, w google po wpisaniu trzech pierwszych liter imienia Mao wyskakuje na drugiej pozycji zaraz za mao a przed Mao Tse Tung :lol:
Co to się dzieję. Jestem za transferem jak najbardziej jak widać cierpliwość popłaca, bo uważam że jak już go sprowadzimy to będzie naszym wzmocnieniem a nie uzupełnieniem składu. Mało mnie obchodzą malkontenci, którzy i tak byli i będą na tym forum szerzyć swój pesymistyczny światopogląd, pokazując nam same złe strony transferu: - gra tylko prawą nogą - jego drużyna jest 9 w tabeli - jakby był naprawdę dobry to by do nas nie przyszedł itp. Gość był/ jest kapitanem swojej drużyny, ma znakomity przegląd pola, nie szablonowe zagrania takiego zawodnika nam potrzeba, teraz to tylko szkoda że Brożek odszedł bo myślę, że mógłby to być duet jak Kuba- Brożek. Swoją drogą chłopak jakiś talent posiada skoro z trzeciej ligi przeszedł do Beitaru Jerozolima i rozegrał tam przeszło 100 spotkań. |
Cytat:
Koledzy też często nie nadążali za tym co on chce zrobić, wyprowadzą piłkę po czym zagrywa piętką niestety kolega nie spodziewał się takiego zagrania. Należy podkreślić że Macabi te z LM miało miażdżąca przewagę w a ataku pozycyjnym. Według mnie Melikson jak najbardziej może zaliczyć ten mecz do udanych. Nie był za wiele razy przy piłce tak jak cała jego drużna musiał zasuwać w defensywie jednak jak on miał piłkę to robiło się ciekawie. Zaznaczam że transmisja mi się zacinała, nie widziałem wszystkiego jednak w oposianych sytuacjach teraz i wcześniej mam pewność ze to był on, komentatorzy zaczynają się wydzierać jak on dochodził do piłki. Nie wiem może oglądaliśmy inny mecz, jestem pewien że oglądałem Meliksona. |
Mówiło się ze strony Wisły o piłkarzu z głośnym nazwiskiem aby przyciągnąć więcej ludu na stadion. Ciekawi mnie czy taki będzie i jakiego formatu będzie ów piłkarz.
|
Cytat:
|
Cytat:
Podobno jest to bardzo obecnie popularny w Izraelu trend aby w oparciu o przedwojenne obywatelstwo rodziców lub dziadków uzyskiwać polskie paszporty. Ułatwia im to bardzo prowadzenie interesów w UE ale nie ma absolutnie nic wspólnego ze zmianą narodowości. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
po ogladnieciu tego filmiku na youtubie wyroznia sie tam ten ich napastnik z dlugimi wlosami, wie ktos kto to ?
rozumieja sie widac dobrze.. co mu poda to wpada a jak wiadomo w pakiecie zawsze taniej ;-) |
zaczynamy podkręcać atmosferę
Cytat:
|
Cytat:
|
Oficjalna na Facebooku
Cytat:
|
No to teraz po tym wpisie na FB dopiero się zacznie :P
|
http://www.facebook.com/pages/Wisla-Krakow/185885066281
a jednak... :D |
Aż mnie dreszcze przeszły :D Kocham takie informacje na FB :D Pozostaje czekać :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl