Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

krysztal 16.07.2025 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1649946)
Niewiele mniej niz Kutwa w sezonie 23/24.

Granie z nożem na gardle o baraże/awans nie ułatwia we wprowadzaniu młodych.

Teraz Baniowski/Kuziemka będą grali bo (przynajmniej na początku) nie mają żadnej konkurencji, to siła rzeczy powinny sie pojawić liczby

Masz rację.Można zjebać początek rozgrywek,potem się nadrobi....

Drozd 16.07.2025 20:58

Płaczki muszą biadolić :)

pepe72 16.07.2025 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1649973)
Masz rację.Można zjebać początek rozgrywek,potem się nadrobi....

Ale wiesz, że mamy obowiązek wystawiać młodzieżowca?
Tu jest lista jakbyś zapomniał.
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...ostcount=30054

Nie bez powodu sezon kończył Broda, a nie Letkiewicz.

wolfy 17.07.2025 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1649946)
Niewiele mniej niz Kutwa w sezonie 23/24.

Granie z nożem na gardle o baraże/awans nie ułatwia we wprowadzaniu młodych.

Teraz Baniowski/Kuziemka będą grali bo (przynajmniej na początku) nie mają żadnej konkurencji, to siła rzeczy powinny sie pojawić liczby

Tak samo jak liczby pojawiły się u Dudy i Sukiennickiego?
:>

Sparing to nie mecz, to czy Kuziemka i Baniowski sobie poradzą wyjdzie w meczach o punkty.

Tak jak pisałem - ze Stalą obstawiam Letkiewicza, a kto zagra na prawej to już inna historia - Eithaler zagra tam albo na środku, bo za Zwolińskim pewnie będzie Rodado.

Karherop 17.07.2025 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1649980)
Tak samo jak liczby pojawiły się u Dudy i Sukiennickiego?
:>

Sparing to nie mecz, to czy Kuziemka i Baniowski sobie poradzą wyjdzie w meczach o punkty.

Tak jak pisałem - ze Stalą obstawiam Letkiewicza, a kto zagra na prawej to już inna historia - Eithaler zagra tam albo na środku, bo za Zwolińskim pewnie będzie Rodado.

Porownanie wyżej bez sensu. Lepiej juz porownac do bezproduktywnego Kissa ktory grał na tej pozycji (4 gole, 2 asysty i 1 karny ja nim). Jak grasz bo musisz, to jakieś liczby sie pojawiają, szczególnie u skrzydłowych/piłkarzy ofensywnych.

Co nie znaczy że będą stanowic wartość dodana do zespołu. Dalej w klubie jest potrzeba ściągnięcia skrzydłowego

Książę Palownik 17.07.2025 12:15

Ja to jestem ciekaw, czy Zwoliński usiądzie na ławce od razu po tym, jak puści bokiem 1-2 mecze, czy dopiero po 5-6 jak już będziemy mieć 7-8 pkt straty do lidera?

Ustawianie Ertlthalera na skrzydle, a Rodado w pomocy to marnowanie dwóch zawodników - tylko po to, żeby w ataku zrobić miejsce klockowi bez szybkości i bez techniki.

Vuko 17.07.2025 12:30

Kloc w ataku i dwa klocki na środku obrony. Nasza ulubiona taktyka.

pepe72 17.07.2025 12:59

Rodado na szpicy kończy się tym, że obłazi go 3-4 zawodników przeciwnika i nie ma jak strzelić.

swiety37 17.07.2025 13:18

Wiem, że bez sensu jest teraz zmieniać taktykę, ale na ten moment mamy fajny skład na 4-3-3:
Letkiewicz - Jaroch, Kutwa, Grujcic, Lelieveld - Ikbekeme, Carbo, Ertlthaler - Fred, Zwoliński, Rodado

wolfy 17.07.2025 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 1649991)
Kloc w ataku i dwa klocki na środku obrony. Nasza ulubiona taktyka.

Akurat pechowo dla Jopa - wszystkie kloce w obronie kontuzjowane.

@Karherop - liczby same "nie przychodzą". Pokazują to przykłady Młyńskiego, Starzyńskiego, Olejarki, Dudy, Sukiennickiego i im podobnych. Ale to przekonanie poniekąd tłumaczy Twoją filozofię "dawania minut", a wtedy liczby "przyjdą".
Gdyby tylko było to takie proste.

pepe72 17.07.2025 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1649994)
Wiem, że bez sensu jest teraz zmieniać taktykę, ale na ten moment mamy fajny skład na 4-3-3:
Letkiewicz - Jaroch, Kutwa, Grujcic, Lelieveld - Ikbekeme, Carbo, Ertlthaler - Fred, Zwoliński, Rodado

Trzeba by przestawić zarówno pierwszą jak i drugą drużynę.
Może niech się na razie ustabilizują w 4-2-3-1
Zwłaszcza, że tak była budowana drużyna.

Karherop 17.07.2025 14:03

Cytat:

My tak wielokrotnie graliśmy, pamietam choćby mecz z Rapidem u siebie gdzie Rodado częściej byl na prawym skrzydle niz na szpicy. Wg mnie to jednak nie uwypuklalo jego walorów.

takie "Barcelonskie" ustawienie wymaga dwoch bardzo ofensywnych bocznych obrońców i jednak troche innych profilowo zawodnikow na bokach ataku.

leszekpw 17.07.2025 15:19

Cytat:

Oj marzenie zastąpić kimś lepszym Jarocha i Zwolaka.

pepe72 17.07.2025 19:17

Informujemy iż Adrian Rodado, brat Angela Rodado, przebywa obecnie na testach w drużynie Wisła II Kraków.
https://x.com/AkademiaWisly/status/1945823261624840683

wolfy 17.07.2025 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1650009)
Informujemy iż Adrian Rodado, brat Angela Rodado, przebywa obecnie na testach w drużynie Wisła II Kraków.
https://x.com/AkademiaWisly/status/1945823261624840683

No i spoko. Ja osobiście żałuję że Grau nie został, mogło coś z niego być.

pepe72 17.07.2025 19:38

Zawodnik Wisły Kraków podpisał kontrakt z klubem do 30 czerwca 2027 roku z opcją przedłużenia o kolejne 1,5 roku.

Informujemy również, że Karol Dziedzic w nadchodzącym sezonie nie będzie reprezentował barw Wisły Kraków. 19-letni pomocnik został wypożyczony na rok do drugoligowej Warty Poznań.

https://wislakrakow.com/posts/karol-...oyczenie/11403

Karherop 17.07.2025 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1650011)

A co i gdzie on Grau w zeszłym sezonie?

tedyy 17.07.2025 20:04

https://x.com/ReusFCR/status/1943355142872400222

tedyy 17.07.2025 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1650011)

Też mi go żal

Karherop 17.07.2025 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1649995)
Akurat pechowo dla Jopa - wszystkie kloce w obronie kontuzjowane.

@Karherop - liczby same "nie przychodzą". Pokazują to przykłady Młyńskiego, Starzyńskiego, Olejarki, Dudy, Sukiennickiego i im podobnych. Ale to przekonanie poniekąd tłumaczy Twoją filozofię "dawania minut", a wtedy liczby "przyjdą".
Gdyby tylko było to takie proste.

Olejarka mial dobre liczby przed przysciem do nas. U nas jak gral to strzelał, ale ze gral malo (pomijając dlaczego, może się obijał?) to i liczb nie mógł mieć
Duda to nie pozycja skrzydłowego, pomijam bo nie tego tyczyl wie post.
Sukiennicki to samo.
Mlynski mial u nas liczby jak Kiss, slepy traf z Twojej strony
Starzynski j.w. tyle ze w Łecznej

Baniowski czy Kuziemka jak zagraja z 1500 minut to beda mieli takie 3b/2a . Te 70 bramek w sezonie ktore strzelimy (+ drugie tyle asyst) nie będzie dziełem tylko Rodado i Zwolinskiego ale porozklada sie na 15 graczy.

Tyle ze wciaz mam wątpliwości czy nie powinnismy miec na tej pozycji lepszych zawodnikow. Pewnie tak.

As 17.07.2025 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1650021)
Olejarka mial dobre liczby przed przysciem do nas. U nas jak gral to strzelał, ale ze gral malo (pomijając dlaczego, może się obijał?) to i liczb nie mógł mieć
Duda to nie pozycja skrzydłowego, pomijam bo nie tego tyczyl wie post.
Sukiennicki to samo.
Mlynski mial u nas liczby jak Kiss, slepy traf z Twojej strony
Starzynski j.w. tyle ze w Łecznej

Baniowski czy Kuziemka jak zagraja z 1500 minut to beda mieli takie 3b/2a . Te 70 bramek w sezonie ktore strzelimy (+ drugie tyle asyst) nie będzie dziełem tylko Rodado i Zwolinskiego ale porozklada sie na 15 graczy.

Tyle ze wciaz mam wątpliwości czy nie powinnismy miec na tej pozycji lepszych zawodnikow. Pewnie tak.

Ja chciałbym tylko powiedzieć że Kiss to swoje liczby zrobił w meczach w których jebalismy przeciwników tak czy inaczej. W meczach w których trzeba było zrobić różnicę to chłop chuja zdziałał.

Doeczepic się do pociągu który ijedzie to nie to samo to co ten pociąg pociągnąć.

Karherop 18.07.2025 07:09

To nie byl post pochwalny Kissa, a jedynie to jak nisko maja nasi mlodzi powieszona poprzeczkę. Zastępstwa szukajmy dla Baeny, ale za takiego dziada który jest tylko szybki to Baniowski z Kuziemka nie beda gorsi (tym bardziej ze zaczynają cos pokazywac).

wolfy 18.07.2025 08:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1650026)
To nie byl post pochwalny Kissa, a jedynie to jak nisko maja nasi mlodzi powieszona poprzeczkę. Zastępstwa szukajmy dla Baeny, ale za takiego dziada który jest tylko szybki to Baniowski z Kuziemka nie beda gorsi (tym bardziej ze zaczynają cos pokazywac).

Czas pokaże.

To że sobie Młyński i Starzyński w Łęcznej z konterki cośtam wrzucili, podobnie Olejarka w Stali - ma zerowe przełożenie na Wisłę która przez 95% czasu musi grać atakiem pozycyjnym. I tutaj takie miernoty gasną, bo nie wystarczy kopać pilki przed siebie i za nią biec, byle zdążyć przed bramkarzem...

I pokazują to jednoznacznie liczby w Wiśle Olejarki, Młyńskiego, Starzyńskiego, Dudy (który grywał też za napastnikiem i marnował średnio jedną świetną okazję na mecz) i Sukiennickiego (którego z desperacji Jop próbował i na skrzydło, i za napastnikiem - z żenującym skutkiem).

Twoja teoryjka jest po prostu głupia i się nie sprawdza w rzeczywistości. Bez ciężkiej pracy i talentu, być może też odrobiny szcześcia - liczby nie przyjdą. Jeżeli Kuziemka je będzie miał to znaczy że na nie zapracował - jak poprzednicy.

I tu nie ma miejsca na dyskusje, bo fakty są miażdżące. Zaistnieć w Wiśle przy naszym systemie gry mogą tylko piłkarze którzy coś tam potrafią. Pierwszoligowy szrot może co najwyżej biegać bez sensu z piłką wokół pola karnego i podawać do najbliższego - jak wspomniany wcześniej Sukiennicki.

FraMat 18.07.2025 08:24

Chcesz powiedzieć, że algorytmy Królewskiego wyszukiwały piłkarzy, którzy nie nadają się do naszego systemu gry?
Chcesz powiedzieć w konsekwencji, że upór Królewskiego w takim sposobie wyszukiwania graczy doprowadza do coraz większego, zbędnego zadłużenia?
Chcesz powiedzieć, że Królewski nie zna się na piłce i jest szkodnikiem w Wisle?

wolfy 18.07.2025 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1650031)
Chcesz powiedzieć, że algorytmy Królewskiego wyszukiwały piłkarzy, którzy nie nadają się do naszego systemu gry?
Chcesz powiedzieć w konsekwencji, że upór Królewskiego w takim sposobie wyszukiwania graczy doprowadza do coraz większego, zbędnego zadłużenia?
Chcesz powiedzieć, że Królewski nie zna się na piłce i jest szkodnikiem w Wisle?

A muszę to robić wprost? Bo może i przeceniam swoje zdolności literackie, ale wydawało mi się to oczywistym wnioskiem z tego co napisałem.

FraMat 18.07.2025 08:57

Dziękuję za szczerość. Doceniam. Być może zacznę czytać twoje posty pod innym kątem.

Markus 18.07.2025 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1650031)

A kiedy Wolfy mówił coś, co temu zaprzecza?:evil:

Następny się obudził.:-D:rotfl:

FraMat 18.07.2025 15:05

Dobrze, że zrozumiałeś intencję pytań.

Arkadiusz.Czerepach 21.07.2025 09:54

priorytet to zatrzymanie Jarocha

wolfy 21.07.2025 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1650238)
priorytet to zatrzymanie Jarocha

Po jednym udanym meczu, w którym o mało co nie doprowadził do karnego?

Nie mówię żeby go nie przedłużać, ale priorytetem bym tego nie nazwał.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl