![]() |
17 do Krakowa miał przylecieć ten murzynek ? na obronę
Tak czy nie ? |
ja niestety nie ogladałem...
jak grał ?? dobrze czy tak przecietnie? i czy prawda ze było jakieś pożegnanie .? |
Cytat:
Tak trudno przeglądnąć parę stron do tyłu ?? Od paru stron o nim piszą, wszystko, jak rzucił koszulkę, jak dostał kwiaty, jak piłkę przyjął, jak zagrał. Wystarczy poczytać. |
Zajebiście grał :P
|
Cytat:
1. Post na temat Maora był kilku zdaniowy. Ponieważ został skasowany a pamięć jest zawodna przypomnę tylko że było coś w stylu:" Dziwię się że nasi skauci tak naciskają na transfer tego Żyda do Wisły (biorąc pod uwagę coraz wyższe wymagania finansowe).Mam nadzieję że jeśli przyjdzie będzie wart tych pieniędzy bo zaakceptowanie Izraelity w składzie Wisły to nie jest hop-siup". 2. Po tym poście pojawiły się dwa komentarze kolegów Wojtka i domina które w moim odczuciu były dość płytkie dlatego starałem się odpowiedzieć na nie w podobnym tonie. I to był koniec mojego udziału w tej polemice gdzyż jak napisałem wyżej przez kilka dni straciłem dostęp do netu. 3. Gdy weszłem do tematu po kilku dniach zauważyłem komentarze modów takie jak ten powyższy. Ponieważ nie zostałem zbanowany domniemuję że nie odnosza sie one do mojego posta. 4. Tym niemniej jako inicjator czuję się w obowiązku skomentować kilka spraw: jest dla mnie zrozumiałe że jeśli wokół mojego posta powstało podobne zamieszanie moderator ma prawo (a nawet powinien) taki post skasować. Nie wiem co pisały osoby zbanowane (swoją droga byłbym wdzięczny gdyby ktoś podrzucił mi na priva ich posty o ile to oczywiscie mozliwe). Osobiście jestem wielkim przeciwnikiem tzw: "poprawności politycznej" której jednym z bardziej jaskrawych przykładów jest walka z tzw: "antysemityzmem". Rozumiem jednak (i w pelni akceptuję) że jeśli ktoś na forum zaczyna np: wyzywać Żydów (rozumianych jako naród oczywiście), zresztą tak samo jak każdy inny naród, to jest to podstawa do tego aby go zbanować i trudno z tym polemizować. 5. Jak rozumiem moderatorzy rozróżniają sytuacje w której jakiejś nacji się nie lubi (jak np: Żydów, Rosjan, Niemców, Amerykanów itp,itd) od ksenofobii (czyli pogardzania innymi narodami i uznawania ich za" gorsze" co wyraża się np: w złym traktowaniu osób innej narodowości). Mam nadzieję że w związku z tym nie będą banowane osoby które napiszą że np: nie chciałbym Niemca w Wiśle (cokolwiek by to znaczyło) :>, nie widze Ruska w naszej drużynie czy np: w zespole jest za dużo Jugoli a oni są szaleni. 6. I na koniec: mój wpis że ciężko będzie zaakceptować Żyda w Wiśle oznacza tyle że uważam że aby grał on w drużynie powinien być lepszy od Polaków (co brzmi jak banał) ale jak dla mnie również lepszy od innych obcokrajowców. Jeśli uda nam się znaleźć pilkarza lepszego of tych których mamy to nie ma dla mnie znaczenia czy jest on Żydem, Arabem czy Eskimosem. Grać mają najlepsi. |
do rikut1906TSW
jakiś portał podał ze juz ten Ghanijczyk siedzi w polsce... ale nie mogłem znalezc potwierdzenia |
Wiem że dla niektórych wyjdę na pesymistę, marudę, napinacza itp idt
Ale chłopaki póki nie w koszulce z Białą Gwiazdą na piersi póty nie nasz... |
czytałem własnie ale nie patrzyłem na autorów wypowiedzi dlatego zapytałem.
dzieki za odpowiedz |
Cytat:
Ale ok. jestem w stanie to zrozumiec, o ile naiwnośc da sie wytłumaczyc to popadanie ze skrajnosci w skrajnosc już nie za bardzo.Z reguly nie odnosze się indywidualnie do forumowiczów ale jak czytam wypowiedzi takiego westersyla który kilka stron temu jęczał że nie ma transferów a teraz podnieca się gościem z youtuba który nie wiadomo czy przyjdzie to mi pozostaje tylko wyjśc na papierosa. Nawet jak przyjdzie to nie wiadomo czy sie zaaklimatyzuje, a potem ten który go tak wychwala będzie wieszac na nim psy. Panowie, troche powagi i honoru. Nie bądźcie jak dzieci, którzy gdy cos nie wyjdzie załamują ręce i beczą że wujek nie chce im kupic lody. |
No jestem bardzo ciekawy co z tym Ghanijczykiem
on też zapowiada się interesująco |
Ja i tak póki nie zobaczę go w Krakowie na oficjalnej konferencji, to nie uwierzę. Ilu już takich było... Wzmocnieniem powinien być, przede wszystkim już bardzo długo tego typu zawodnika u nas nie było. Ostatnio to chyba Paulista. Ciekawie może wyglądać rywalizacja na skrzydłach wiosną. Kirm, Małecki, Melikson, Rios (ja go widzę na prawej pomocy w tej taktyce, która gramy teraz) i jeżeli kupimy lewego obrońcę, to dojdzie jeszcze Paljic.
|
Cytat:
Cytat:
"Zachwyt jest chlebem powszednim młodości, sceptycyzm to wino powszednie starości". Dajcie się ludziom trochę pocieszyć. |
dokładnie trzeba być niewiernym Tomaszem w kwestii transferów ... nie zobaczę nie uwierzę proste
|
Cytat:
|
za nikogo brakuje nam ludzi w kadrze proste.. a Mały może grać w ataku :P
i kurde macie jakiś problem z czytaniem, koleś ma Polskie korzenie, może nawet trochę zna j. polski więc pewnie z Małym się dogada :P |
o nawet nie wiedziałem ze ma polskie korzenie...
|
Wszyscy piszecie, że Małecki do ataku i trudno się chyba nie zgodzić z tą opinią, aczkolwiek ja pamiętam Małeckiego z jakichś Mistrzostw Świata do lat 20 w Kanadzie?
Grał tam w roli ofensywnego środkowego pomocnika i spisywał się w tej roli naprawdę bardzo dobrze. Druga sprawa, że jesli ktoś przyjdzie dobry to znajdzie sobie miejsce w składzie, bez względu na to czy to będzie prawe, lewe skrzydło czy pozycja w ataku. |
DO 14 stycznia mialybyc transfery a jak na razie nic ciekawego nie "przyszlo" do nas. Pieknie!
|
To nic dziwnego, polskie korzenie i nawet paszporty ma wielu piłkarzy i trenerów z Izraela - Avram Grant, Tal Ben-Haim czy Ben Sahar.
|
Cytat:
Weź zejdź na ziemie ok :-P :rotfl: |
Nieoficjalnie :)
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24453 |
Cytat:
|
Tak na ochłode:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html I na podniete: http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24453 :-) |
jak to ktoś już napisał tutaj kolejne wzmocnienie po Gliku Kowalewskim:)
|
Cytat:
|
Mario_Nh na tych MŚ Mały grał na skrzydle i od tego się wzięło w środku był bodajże Cywka i Krychowiak :)
no na samym początku jak wyszło nasze zainteresowanie Meliksonem jego menedżer powiedział że ma polskie korzenie ps Cytat:
bonwentura raczej się nie obrazi :D edit: no Ben Sahar wykorzystał to że ma PL paszport i dzięki temu dostał się do Chelsea.. |
Jakiś mecz w środku na sto procent też rozegrał, wiem bo oglądałem każdy ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Na pewno z Małym znajdzie wspólny Język :>:P po za tym jeśli dojdzie do tego transferu to muszę powiedzieć że dawno nie zapłaciliśmy 700 tys Euro za jednego zawodnika. |
Gdzie jest informacja, że Melikson ma polskie korzenie?
|
Cytat:
Zanim izraelskie media podały informację o przerwaniu negocjacji transferowych, menadżer piłkarza mówił: - Na razie nie chcę komentować sprawy. Mój zawodnik byłby zainteresowany przenosinami do Polski, bo jego ojciec pochodzi z tego kraju. Rekomendacje? To jeden z najlepszych piłkarzy w Izraelu, do tego ma polski paszport. |
Cytat:
Oby tylko nie był to zakup podobnego kalibru:) |
do usunięcia
|
Jeżeli ten transfer dojdzie do skutku, dawne wpisy w tym temacie jak i te które się pojawią będą dobrym materiałem na pracę o zaburzeniach dwubiegunowych.
|
Wiślak, nie potrzebnie wracasz do tematu. Ja zareagowałem, ponieważ odniosłem takie wrażenie, że Tobie ciężej jest zaakceptować Izraelitę niż przedstawiciela innej narodowości (np. Serba). Uważam, że dzisiaj nie powinniśmy wracać do tych uprzedzeń i tych "tradycji" przedwojennej Wisły.
Uważam też, że w polityce klubu i zachowaniu kibiców nie ma już miejsca na takie uprzedzenia. I mam nadzieję, że jedynym kryterium oceny tego zawodnika będzie Jego gra i zaangażowanie. p.s. Jestem daleki od GW, poprawności politycznej, itp. i oczywiście szanuję Twoje zdanie. |
Cytat:
|
właśnie ja nie jestem przekonany co do tej ceny bo ją media podały i sie tak trzyma.
Tak samo jak mało kto wie że menago Marcelo wziął 400tys euro za podpis jego zawodnika :P jakby nie było Melikson to wyróżniający się grajek z ich rodzimej ligi, do tego kapitan swojej drużyny. Dawno kimś takim się nie interesowaliśmy a co dopiero zakontraktować :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciekawe jak się temu Meliksonu spodoba "JŻS"... :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl