![]() |
Najlepszy sportowo transfer w tym okienku.
|
Angel z kontraktem na kolejne 5 lat. Może to jeszcze za wczesnie, ale Angel robi wszystko by zostac legenda Wisły.
|
Cytat:
Pytanie tylko, czy nas na to stać. Dowiemy się za 3 miesiące. |
Cytat:
Wyjdzie w praniu. Prawda jest taka że za Angela ściągnęlibyśmy na 99% przepłaconego ogóra. Takie są realia sportowo-finansowe w jakich się obracamy. |
Czy Kutwa jest zdrowy?
|
Jesli z Ruchem zagral ponad 100 minut to raczej tak.
I co wiecej, jak Jop go nie wystawi to będzie mozna zacząć snuc dziwne teorie |
Sorry, przegapiłem ten sparing. Powinniśmy grać w środku Kutwa-Colley.
|
Jestem dobrej myśli ponieważ kontuzje uniemożliwiają Jopowi realizowanie swoich poronionych wizji o dwóch wysokich wolnych klocach na środku obrony, do których wraca zawsze przy pierwszej możliwej okazji.
Jest nadzieja że pierwsze mecze skończymy w jedenastu. |
E Capitano się wyleczy, to może być w kolejnych meczach 0 z tyłu i tak dopadnie nas "klątwa hierarchii".
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co jeszcze ciekawsze, Biedrzyckiemu i Urydze kończą się za rok kontrakty. Co do przedłużenia Alana nie mam złudzeń, pewnie zostanie u nas do piłkarskiej emerytury. Taki Biedrzycki pewnie pójdzie do odstrzału, szkoda tylko kasy spalonej w piecu na jego wykup z Termalici.
|
spoko, byle Kutwa grał
|
czy Mariusz Kutwa w tym sezonie będzie jeszcze młodzieżowcem?
|
Już nie będzie, to jest ten sam rocznik, co u Dudy
|
Młodzieżowcem są zawodnicy z 2005 roku i młodsi.
Bramkarze: Letkiewicz 05, Stępak 06 Obrońcy: -- Pomocnicy: Baniowski 07, Kuziemka 06, Staszak 06, Dziedzic 05, Napad: -- |
+ Krzyżanowski i Kawała
|
Poprzedni sezon zaczynalismy z Kutwa na sile pchanym w pomocy, Starzynskim, Dziedzicem i Duda który wypadl na 4 miesiące. Na Letkiewicza postawiono we wrzesniu
Teraz sytuacja wyglada podobnie. Wg mnie w naszym interesie jest aby albo Letkiewicz okrzepł na dobre, albo rywalizowal ze soba Kuziemka i Baniowski na PS. Tylko w przypadku stworzenia między nimi rywalizacji na jednej pozycji, moga sie rozwijać. Przypominajac sobie jakie atuty mial Baena i w jakie będą miał zadania na PS to moga wejść w jego buty (szczegolnie Baeny z jesieni ktorego forma falowała). Przypuszczam że sezon zacznie takze Krzyzanowski na LO, tutaj jednak z niecierpliwością czekam aż w koncu kogos zakontraktuja. |
W chwili obecnej i tak wiadomo, że ktoś z dwójki Kuziemka/Baniowski musi grać, bo nie ma alternatywy.
Krzyżanowski to wydaje się, że grał nie będzie - nie bez powodu Jop próbuje Holendra na LO. Natomiast co do bramkarza to aktualnie wydaje się, że obaj są w podobnej dyspozycji. Letkiewicz miał fatalną końcówkę sezonu, natomiast Broda też nie jest jakiś gamechanger. dodatkowo nie ma on potencjału sprzedażowego. |
https://www.youtube.com/live/fEP_bMA...GC8dhQckh61tkQ
Rodado w ciekawym wywiadzie dla goal.pl wymienia najblepszych piłkarzy z jakimi grał w Wiśle - Fernandez, Carbo, Mikulec, Blaszczykowski i humorystycznie Basha Obecność Mikulca szczególnie duzo mowi o jego wpływie na grę Wisły |
Cytat:
Kto ostatecznie sobie pogra to inna historia. Myślę że grał będzie Letkiewicz, reszta młodzieżowców w zależności od ustawienia. Lewa obrona to raczej Holender, prawe skrzydło Eithaler albo młodzieżowcy, reszta ew. z ławki. |
Mecz w niedzielę więc wiele się jeszcze może zmienić, Stępak został wypożyczony wczoraj ;)
Woś i Kawała to raczej rezerwy Aktualizacja młodzieżowców: Młodzieżowcem są zawodnicy z 2005 roku i młodsi. Bramkarze: Letkiewicz 05 Obrońcy: Krzyżanowski 06 Pomocnicy: Baniowski 07, Kuziemka 06, Staszak 06, Dziedzic 05, Napad: -- Słuchałem dziennikarzy po YT i Baniowski z Kuziemką są obstawiani jako potencjalne "objawienia". Nie obraziłbym się gdyby obaj. |
Cytat:
Nie wiem oczywiscie na ile miarodajny byl ten sparing z Ruchem ale jesli zalozyc, ze to jest w tym momencie poziom, ktory Kuziemka bedzie prezentowal w lidze to zastapienie nim Baeny bedzie wzmocnieniem na prawej stronie. Kuziemka jest szybki i lewy obronca Ruchu musial go za kazdym razem lapac rekami. Ma kiwke lepsza niz Baena, ktory wlasciwie mial tylko jeden zwod (wypusci pilke i gaz) co niekoniecznie sprawdzalo sie w ataku pozycyjnym. Kuziemka ma tez bardzo dobry i silny strzal z dystansu czego Baena absolutnie nia mial. Dodatkowo ma lepsza od Baeny wrzutke. Tak jak mowie to jest tylko ocena na podstawie jednego meczu, byc moze mu poprostu wyszedl a w lidze bedzie kopal sie po czole. Pieniedzy nie postawie, ze bedzie panowal na prawym skrzydle w meczach ligowych ale jego potencjal w tym sparingu byl widoczny golym okiem. |
To brzmi bardzo fajnie, chętnie zobaczę jego grę.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Niewiele mniej niz Kutwa w sezonie 23/24.
Granie z nożem na gardle o baraże/awans nie ułatwia we wprowadzaniu młodych. Teraz Baniowski/Kuziemka będą grali bo (przynajmniej na początku) nie mają żadnej konkurencji, to siła rzeczy powinny sie pojawić liczby |
Cytat:
Rownie dobrze mozna zapytac dlaczego Messi w sezonie 04/05 uzbieral 76 minut a w kolejnym kilkanascie razy wiecej. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl