![]() |
To Ty mnie oświeć, które konkretnie zapisy traktatu odbierają nam suwerenność. Takie wyśmiewanie przez Ciebie tematu bez konkretnych odwołań do zapisu traktatu, to nic innego jak mowa-trawa. No, ale czego się spodziewać po osobie, dla której każde słowo Gwiazdowskiego, Korwina, czy Stonogi nawet najbardziej bzdurne brzmi jak nauczanie ex cathedra...
|
Ciekawe zjawisko nastąpiło w tym roku w okresie świąteczno-noworocznym. Wiadomo, że od kilku lat turystyka zakupowa Rosjan z Obwodu Kaliningradzkiego nasiliła się mocno co szczególnie odczuło przygraniczne Braniewo, dalej oddalony Elbląg oraz Trójmiasto. W tym roku rzekomo nastąpiła zmiana w tym rosnącym trendzie, a do tego zawirowania w kursem rublem z ostatnim tygodni sprawiły, że Rosjanom przestało się to opłacać.
Tym bardziej zdziwiłem się widząc to co dzieje w okresie poświątecznym w Trójmieście i Elblągu, gdzie przez sklepy przetaczały się tabuny Rosjan, czasem łatwiej było usłyszeć język rosyjski niż polski, elektronika oraz wyposażenie wnętrz paletami były pakowane do samochodów z rosyjskimi rejestracjami. Rozumiem, że deflacja rubla spowodowała konieczność wymiany waluty na dolara/euro oraz dobra trwałe, ale takiego szaleństwa zakupowego jeszcze nie widziałem. Gdyby tylko chodziło o zakupy to pewnie nie wysilałbym się na tego posta, ale dzisiaj podczas rodzinnego spaceru po Warszawie co rusz napotykałem na zorganizowane grupy turystów z Rosji, a także na pojedyncze rodziny, które przyjechały tutaj w celu turystyczno-zakupowym. Cerkiew też była pełna jak nigdy co znajomy podsumował tym, że najpierw muszą się pomodlić, a dopiero później pójdą sobie wybrać kamienicę w Warszawie :D |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Czyli jak brzmi twoja wersja? S.P. Kaczynski mial caly swiat przeciwko sobie. Pozostal sam ze soba w walce o polskosc i suwerennosc ojczyzny. Po dlugiej, siermieznej walce okupionej wieloma ranami fizycznymi i psychicznymi ugial sie jednak pod naciskiem wroga?
|
Cytat:
Fakt, że Kaczyński nie był jakimś specjalnym zwolennikiem tego traktatu, nic nie zmienia. On ostatecznie podpisał, PO naciskało na niego, są współwinni. Jakiekolwiek mówienie o wolności przez te ekipy jest żałosne. |
Cytat:
|
Cytat:
http://prntscr.com/5ok991 Fakt, jak Reytan bronił. Tylko... "Niebieski kwiat i kolce, niebieski kwiat i kolce. Byłoby łatwiej jakbym nie był DALTONISTĄ! Niebieski kwiat i kolce, niebieski kwiat i kolce..." |
Cytat:
@sambo a co ma piernik do wiatraka? Sprawdź sobie w stenogramach sejmowych skoro, to Cię tak bardzo ciekawi. Dla mnie, to mało interesująca kwestia zważywszy na, to, że Prezes Kaczyński, to nawet nie mój okręg wyborczy. Poseł z mojego okręgu głosował przeciw TL. W wyborach zawsze popieram konkretne osoby, a nie partię. Prezes Kaczyński nie wycinał nikogo z miejsca na liście do Sejmu, czy Senatu tylko za, to, że zagłosował, wtedy przeciw traktatowi lizbońskiemu. |
Skoro twierdzusz, ze nie tylko podpis Kaczysnkiego decydowal to tymbardziej powinien nie podpisywac zgodnie z zalozeniami Konstytucji RP, gdzie prezydent jako glowa panstwa stoi na strazy jego suwerennosci. Zdaje rowniez sobie sprawe z tego, ze gdyby faktycznie nie podpisal to ilosc pomyj wylanych na niego w mediach siegnelaby apogeum. Pytanie nasuwa sie samo przez sie: co wazniejsze? Polska czy ja? Odpowiedz znamy wszyscy.
|
@użytkownikk
Cytat:
|
Chcialbym, zeby nie podpisal tego co podpisal. Tylko tyle i az tyle bo to mialo miejsce i to mi sie nie podoba. Co by bylo potem to nikt nie wie no bo jak i kto ma wiedziec, niezrownowazony Niesiol od szczawiu i mirabelek?:D
|
|
Muszynski tylko potwierdzil moje zdanie o PiSie:D Bardzo bysmy chcieli cos zmienic - ale nie mozna. Chcielbysmy obnizyc podatki - ale nie mozna. Chcielibysmy wybudowac 1,5 miliona mieszkan - ale nie mozna. Chcielibysmy wyjsc z Unii - ale nie mozna itp itd Sam wydzwiek podpisania traktatu najlepiej obrazuje podpis Kaczynskiego, Tuska i Sikorskiego na jednym dokumencie. By zylo sie lepiej, by Polska byla Polska hej!!!
|
Cytat:
Dla utrwalenia jeszcze raz napiszę: Cytat:
Cytat:
|
Matko o czym jest ta gadka w ogóle? Suweren podejmuje decyzje samowolnie a nie podejmuje za niego ktoś inny. Skoro większość prawa polskiego stanowi Bruksela to nie jesteśmy żadnym suwerenem i tyle.
|
A w Brukseli siedzi Korwin i zawija sreberka... do swojej kieszeni. :lol: Rozwalił już ZSRE? :rotfl: Jaki jest postęp prac nad tym? :-p
http://4.s.dziennik.pl/pliki/6747000/6747222-.jpg |
Poslcy politycy w Polsce z takim samym skutkiem zawijaja sreberka za Polakow, podkreslam, Polakow pieniadze. Korwin za pieniadzy wszystkich z UE. Korwin jako kolejny niepotrzebny urzedas tylko przyczynia sie do nieuniknionego upadku UE bo w koncu albo ktos sie zacznie buntowac, ze jego pieniadze ida na taka szopke albo pieniazki sie kiedys skoncza. Tak czy siak UE pierdyknie predzej czy pozniej.
|
Korwin znalazł sobie kolejne intratne źródło zarobku oprócz swoich niesprzedawalnym domków pod Warszawą i tyle. Nikt chyba nie łudził się, że trochę śmieszny, a trochę straszny pan po 70-ce zacznie tam robić rewolucję. Panowie miejcie umiar ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cóż wiara czyni cuda ale i pustkę w głowie. |
Cytat:
Ja myślę, że nie powinien tam iść, zresztą do polskiego sejmu też, bo tam również kasę się ciągnie, a przecież jest przeciwnikiem... więc powinien nic nie robić i czekać, aż komuchy z Brukseli i Warszawy dojdą do wniosku, że liberalizm buduje gospodarkę a nie złodziejski socjalizm :lol: Cytat:
|
Jak wydawało mi się, że wrócę tu po świętach, to jednak zmieniłem zdanie. Polityką nie jest na moje nerwy, szczególnie tu, gdzie toczy się spór między opozycją, który bardzo pomaga urzędującej antypolskiej sitwie.
Ja nie chcę brać w tym udziału, więc kłóćcie i wyzywajcie się dalej, a później patrzcie się dalej na te uśmiechnięte ,skorumpowane mordy. Bez odbioru. |
Cytat:
Fakt, że Kaczyński nie był jakimś specjalnym zwolennikiem tego traktatu, nic nie zmienia. On ostatecznie podpisał, PO naciskało na niego, są współwinni. Jakiekolwiek mówienie o wolności przez te ekipy jest żałosne. |
Pablo Twój wybór i Twoja decyzja. Na pewne rzeczy trzeba jednak reagować. Myślę, że Polskę trapią ważniejsze problemy niż traktat lizboński, czy nadmuchiwany problem socjalizmu. Dla mnie, takie twierdzenia są właśnie typowym rozmywaniem poważnych tematów. A, poza tym, która strona posuwa się do twierdzeń typu: "PiS-PO - jedno zło"? Uważam, iż wspólnymi siłami dalibyśmy radę skruszyć ten beton, który trzęsie Polską od 25 lat. Wina za to, że to nie następuje pewnie nie leży tylko po jednej stronie, ale wydaje mi się, iż to po stronie tych mniejszych partii i środowisk bardziej da się odczuć brak chęci współpracy. PiS partią idealną nie jest i nigdy nie będzie. Na całym świecie są ludzie porządni i szumowiny. Co nie znaczy, że całą partię i środowisko wokół niej mamy odsądzać od czci i wiary. Zobacz jak, to funkcjonuje w USA. W tamtejszym systemie partyjnym mogą obok siebie siedzieć ludzie z dwóch skrajnych biegunów. Kongresmen z bardziej prosocjalnym nastawieniem funkcjonuje w jednej partii z ultraliberałem, przeciwnik związków homoseksualnych będzie działał ramię w ramię z ich zwolennikiem. Gdy przyjdzie walczyć o dobro narodu/państwa nie trzymają się kurczowo swoich stanowisk tylko wspólnymi siłami dążą do kompromisu. Tam się da, to wszystko jakoś pogodzić. Dlaczego u nas wiecznie jakieś chore ambicje i przekonanie wręcz graniczące z sekciarstwem o słuszności danych poglądów w zasadzie uniemożliwia jakiekolwiek zmiany na lepsze i tylko ułatwia zadanie wszelkim kanaliom, które Państwo Polskie mają daleko w czterech literach.
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
to na pewno nie ona!, przecież york głownie od nich czerpie informacje :/
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl