Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Kryniu 15.01.2011 18:30

Spokojnie za chwilkę zacznie się mecz więc może czymś się wyróżni. Zgadzam się z s1mone, pożyjemy zobaczymy. Melikson może być bardzo dobry a zarazem może okazać się nie wypałem. Wszystko jest możliwe.

pawelo84 15.01.2011 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez twardybidon (Post 1035973)
http://www.101greatgoals.com/videodisplay/5470465/
faktycznie, niesłychanie przeciętny zawodnik ten Melikson

Jednym słowem szacun. Ciekawe czy będzie miał komu tak podawać.

adikos1906 15.01.2011 18:34

Cytat:

http://www.youtube.com/watch?v=T_rG0KdhozI

Ktoś zza granicy, który nie zna Pawełka zobaczy ten filmik i też pomyśli, że on taki wspaniały jest i wszystkie sytuacje tak broni. Panowie, podjaraliśmy się tym Meliksonem jak nie wiem co.

westersyl 15.01.2011 18:36

Adikos zobacz na sam sposób prowadzenia piłki przez tego gościa co już świadczy o tym że nada się na polską ligę, myślę że powinniśmy się podniecać bo w naszych warunkach każdy kopiący prosto piłkę zawodnik jest na wagę złota.
Jakiś koleś na fejsie Wisły " Hope you know and appreciate what a diamond you are getting"
Jeśli kibice go tam cenią to znaczy, że jest dobrze.

ChG 15.01.2011 18:44

I co, gra Maor?

ChG 15.01.2011 18:50

http://www.vod4all.net/2011/01/15/%D...9%D7%91%D7%A2/

Jest Maor.

ChG 15.01.2011 18:53

Co ciekawe bramkę dla Haify przed chwilą strzelił... Dvalishvili.

RecordAble 15.01.2011 18:53

Dziwią mnie płacze i lamenty niektórych osób dotyczące transferów, a dokładniej piłkarzy w kręgu zainteresowań Wisły. Czy Wy nie możecie pojąć jednej rzeczy? Wisła, ekstraklasa nie są atrakcyjnymi kierunkami dla większości dobrze ułożonych piłkarsko graczy. Nie wiem kogo Wy oczekujecie. Błaszczykowski, Marcelo to są Nasze najlepsze możliwości. Tanio i dobrze kupić, bogato i lepiej sprzedać. Z tych średnich możliwości, to mamy Riosa, Cikosa, Branco itd. Każdy gracz sprowadzony z klubu o poziomie takim jak Wisła lub trochę lepszym, który grał i nie siedział na ławie, miał w miarę statystyki, będzie dla Nas sukcesem. Czekam na jednego, no może dwóch takich graczy w tym okienku transferowym.

adikos1906 15.01.2011 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1035983)
Adikos zobacz na sam sposób prowadzenia piłki przez tego gościa co już świadczy o tym że nada się na polską ligę, myślę że powinniśmy się podniecać bo w naszych warunkach każdy kopiący prosto piłkę zawodnik jest na wagę złota.
Jakiś koleś na fejsie Wisły " Hope you know and appreciate what a diamond you are getting"
Jeśli kibice go tam cenią to znaczy, że jest dobrze.

Ja też licze na niego i serducho mówi, że było by zajebiście jakby ubrał koszulkę z Białą Gwiazdą na piersi jednak mózg (jeśli jeszcze go mam :D ), że jest to bardzo trudna sprawa. Uwierze dopiero wtedy kiedy złoży podpis pod kontraktem.

jova 15.01.2011 19:08

Cytat:

http://www.youtube.com/watch?v=S2YoDJdSvsM
W pojedynczych zagraniach to i ten prawy pomocnik wygląda jak wirtuoz.

skeba 15.01.2011 19:10

Cytat:

Skąd takie informacje? Juniora docelowo miał zastąpić Piotr Brożek, skończyło sie na Paljicu i Branco jako rezerwa, ostatnio w wywiadzie potwierdzili ze nie szukaja pilkarza na te pozycje.
A tekst że Branco odstaje poziomem od Eklasy - po pierwsze co to jest poziom ekstraklasy, po drugie, jak mozesz to ocenic?
Chłop nie dostał prawdziwej szansy przeciez.
Zreszta jak mają kupić znowu pana XY to lepszy taki stan rzeczy jaki jest teraz. Zawsze w obwodzie są piłkarze z ME.
Stan Valckx: Wrzesień 2010
"Potrzebujemy jeszcze co najmniej jednego obrońcę. Oferuje się nam wielu piłkarzy, a sami szukamy ich niemal po całym świecie. Problemem jednak nie jest samo ściągniecie piłkarza, ponieważ wielu z nich jest dostępnych. My potrzebujemy jakości, ponieważ gramy o mistrzostwo. Lepiej nikogo nie zatrudniać, niż zatrudniać zawodnika, który nie jest wystarczająco dobry. Zapłacimy, a to nie przyniesie efektów - tłumaczy Valckx"

Chyba, że chodziło mu o zatrudnienie Branco. Powiedział, że poszukuje jakości - Branco to nie jest jakość, bo nie potrafił wygryźć nominalnego, lewego pomocnika - który na obronie nie miał w zwyczaju często grać - to o czymś to świadczy

skeba 15.01.2011 19:23

Cytat:

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__2_4_.html

jedna jaskółka wiosny nie czyni, pamiętaj

mateusz212 15.01.2011 19:50

http://www.90minut.pl/news/144/news1...thossisem.html cos pozytywnego w transferach ;D

westersyl 15.01.2011 19:54

Melkson wdaję się w drybling na prawie stronie boiska, wymija przeciwnika, odważnie chce wbiec w pole karne po czym zostaje sfaulowany, z owego rzuty wolnego pada bramka.

gery 15.01.2011 20:06

W ostatnich 10 minutach Melikson oddal ciekawy strzal z powietrza .. z ok 20 m ... chociaz byl w srodek bramki .. bramkarz z lekkim problemem poradzil sobie. Teraz w ostatniej minucie jego klub wyszedl z kontra .. on mila pilke minal jednego .. za pomoca kopniecia obok i przebiegniecia ... pozniej w okolicach pola karnego zagral pietka .. ale nie celnie ..

szczepek19 15.01.2011 20:08

z tym Kowalewskim ludzie to naprawdę kamień z serca :D kolejne "wzmocnienie" po Gliku :D

JrQ- 15.01.2011 20:08

Mówcie co chcecie, ale jakby ten Melikson przyszedł do nas, to byłaby bomba.
Chłop ma niesamowite umiejętności i będzie go można sprzedać za co najmniej 3 kawałki.
Staszek ma łeb, zrobi parę takich transferów i dla Cupiała będzie Bogiem.
Niech tylko boss nie szczędzi kasy na Maora...wróci się!!!

blanco 15.01.2011 20:17

Nie cieszcie się ,bo pewnie będzie tak,że w ogóle do transferu nie dojdzie.

ps Bambo1906 , jak się nazywa ta laska z twojego podpisu ? Pisałem Ci na priva ale nie odpisujesz :P

westersyl 15.01.2011 20:20

Widać, że koledzy często nie nadarzając za tym co on chce zrobić, tak jak kolega napisał ładnie wyszedł z kontrą, minął jednego po czym koleś nie przewidział tego że Melikson może tak zagrać piłkę. (piętką)
Również ładny drybling w środku pola, przejęcie piłki na klatę minięci 3 rywali po czy minimalnie nie dokładne prostopadłe padnie.
Przed moment świetna prostopadła piłeczka do napastnika który wyszedł sam na sam, sędzia odgwizdał spalonego mimo że go nie było.
Generalnie mamy potwierdzenie tego co jest na filmikach, Melikson potrafi nadać dynamice każdej akacji, świetny zawodnik według mnie.
Warto podkreślić że w tym meczu Macabii te z LM ma zdecydowaną przewagę, gra praktycznie cały mecz w ataku pozycyjnym, Melikson nie był wiele razy przy piłce jednak jak już ją miał to robiło się ciekawie.

westersyl 15.01.2011 20:30

Po meczu wywiad z jakimś trenerem, pod koniec co 3 słowo to "Melikson" i coś w stylu Polonie.

edit: trzeba zaczekać aż zostanie wrzucony na stronę tej drużyny i wtedy można popróbować google translatorem.
Widać na pewno jedną rzecz że odejscie tego zawodnika budzi w Izraelu duże zainteresowanie mediów co oczywiście dobrze tylko świadczy o Melikosnie.

Edłardo Da Sylwia 15.01.2011 20:35

Nie orientuje się za bardzo jak wygląda sytuacja z transferem tego Meliksona. Mógłby ktoś mi to przybliżyć ?

szczepek19 15.01.2011 20:41

no że jest jedną nogą w Wiśle :P a drugą ma być na początku tygodnia ;] kwota transferowa ok. 650 tys. €

wiśnia 15.01.2011 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edłardo Da Sylwia (Post 1036038)
Nie orientuje się za bardzo jak wygląda sytuacja z transferem tego Meliksona. Mógłby ktoś mi to przybliżyć ?

Jest jedną nogą w Wiśle, może już dwiema?:lol: wróbelki ćwierkają że zbliża się na lotnisko:lol:

Szarny 15.01.2011 20:48

Również obejrzałem sobie to spotkanie i poza tym co trafnie zauważyli poprzednicy trzeba dodać też, że Melikson potrafi przyjąć/zagrać piłkę lewą nogą. :-) Niektóre osoby dyskutujące na ten temat przez kilka wcześniejszych stron mogą spać spokojnie.

Nie jest to napewno typ jeźdźca bez głowy, robiącego dużo wiatru. Pod presją potrafi minąć obrońcę, odegrać, wyjść do klepy, próbuje prostopadłych piłek. Widać było dużo spokoju w jego grze. No i bardzo dobra gra 1 na 1. Zawodnik bardziej przypominający Kalu Uche niż Wojtka Łobodzińskiego, przynajmniej tak mi się skojarzyło. Albo inaczej. Taki Kiro, ale ze znacznie lepszym dryblingiem i większą pewnością siebie.

Moim zdaniem gdyby faktycznie do nas trafił i szybko się zaaklimatyzował to wprowadziłby razem z Gargułą i Kirmem dużo spokoju do naszej momentami chaotycznej gry w środkowej linii. W końcu, aby w pełni wykorzystać kreatywność Kirma i Guły potrzebowaliśmy jeszcze kogoś z kim ta dwójka potrafiłaby wymienić kilka podań. Bo jaki często jest Małecki (czyt. niedostrzegający partnerów), albo jaki zwykle jest Jirsak (czyt. zwykle jest gdzieś schowany) to chyba każdy widzi.

A co do poziomu samej ligi to wydaje mi się, że u nas gra się jednak szybciej. Ale też znacznie bardziej niedokładnie. :lol: Tam wyszkolenie techniczne piłkarzy stoi jednak na duużo wyższym poziomie.

Funatyk 15.01.2011 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1036013)
Funatyk może okulista się przyda bo tutaj krzyżak jest prawą zrobiony ;)
LUDZIEEE uspokójcie się proszę was!! najlepiej do poniedziałku będzie wtedy pożegnanie Brożków i może przedstawią nowych graczy (chciałbym:P)
pozdroo

hmmm poszedlem klatka po klatce... to bylo z lewej, przyjzyj sie dokladnie..
Okulary mam na nosie (chyba) :))

westersyl 15.01.2011 20:48

Chciałem dodać, że po meczu z Macabi został jak dla mnie rozwiane wszelkie wątpliwości na temat tego zawodnika bo jak ktoś pisał że o każdym można zrobić taki filmik powycinać zagrania z całej kariery itp to ja dzisiaj mogę powiedzieć że mógłby skleić spokojnie minutowa kompile dobrych zagrań Meliksona tylko z tego jednego meczu. A grał przeciw drużynie która grała w LM.
Tak jak on potrafi napędzić akcję to u nas takiego zawodnika w Polsce nie ma. Te jakieś przydomki najlepszy piłkarz w Izraelu to nie na wyrost, nawet jak się ogląda mecz to tylko jak Melikson ma piłkę to komentator praktycznie się wydziera bo wie że coś może za chwilę się dziać.

Kobold 15.01.2011 20:50

.

Po meczu Melikson jako jedyny zdjął koszulke i rzucił ją kibicom oraz po spotkaniu kamerzysta kilka razy go przybliżał...

Dobrze prawisz Westeryl.

wolfy 15.01.2011 20:50

Napisałem wcześniej i mi wycięli ( faszyzm! zamordyzm! totalniactwo!) - nie podniecajcie się Meliksonem, bo nie jest wcale powiedziane że do nas przyjdzie. Trochę spokoju.

Bekas 15.01.2011 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 1036041)
Jest jedną nogą w Wiśle, może już dwiema?:lol: wróbelki ćwierkają że zbliża się na lotnisko:lol:

A jak dojechać na lotnisko powiedział mu Mazilu, natomiast Milinkovic dał mu adres dobrego hotelu w Krakowie.

PS Przepraszam, nie moglem się powstrzymać.

ABG21 15.01.2011 21:07

http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849...a__wideo_.html . Nie wiem czy było, ale to chyba mówi wszystko. Świetny zawodnik.

szczepek19 15.01.2011 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kobold (Post 1036049)
Po meczu Melikson jako jedyny zdjął koszulke i rzucił ją kibicom oraz po spotkaniu kamerzysta kilka razy go przybliżał...

Dobrze prawisz Westeryl.

skoro mówisz że rzucił koszulkę... czyli to byłoby jego pożegnanie ? można powiedzieć że na 90 % będzie u nas ;] fajnie by było jesszcze z tego Izraela ściągnąć Galvana i Dvalishviliego mogłoby być ciekawie ;]

mic 15.01.2011 21:17

Kreccie sobie nastepna faze, a potem bedzie placz i wyzywania kazdego ktos sie da bo Malikson nie przyszedl...

Opanujcie sie ludzie

gizmowisla 15.01.2011 21:33

czytajac wiekszosc wpisow zaczynam sie martwic co bedzie jak Malikson nie przejdzie do Wisly .... zbiorowa histeria ? kilka zawalow ? kilka depresjii ?? ... opanujcie sie dzieciaki

Wasiu 15.01.2011 21:35

A na wikipedii juz sie ktos nie mogl powstrzymac :lol:

tomasz_19 15.01.2011 21:36

ostatnie godziny to wyczekiwanie na jakikolwiek news dotyczący rychłego przyjścia Meliksona do Wisły... gość ma wszystko, żeby stać się centralną postacią naszej ofensywy... mogę po obejrzeniu tego meczu (choć oglądało się tragicznie z racji słabej rozdzielczości :/ ) śmiało powiedzieć że takiego zawodnika od czasu odejścia Szymka w naszej drużynie nie było...

a te zdjęcie koszulki i oddanie jej kibicom było wymowne... no ale nie ma się co jarać bo jeszcze się możemy rozczarować.

szczepek19 15.01.2011 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1036081)
czytajac wiekszosc wpisow zaczynam sie martwic co bedzie jak Malikson nie przejdzie do Wisly .... zbiorowa histeria ? kilka zawalow ? kilka depresjii ?? ... opanujcie sie dzieciaki

każdy popełni Seppuku na stadionie Wisły :D nie no żartuję... a co do tematu... będzie co ma być :pobity:

Kluvi 15.01.2011 21:48

liga będzie ciekawsza :D:D hehe proponuję każdemu kupić porządny środek nasenny i obudzić się we wtorek np :P

skeba 15.01.2011 21:54

Cytat:

każdy popełni Seppuku na stadionie Wisły :D nie no żartuję... a co do tematu... będzie co ma być :pobity:
Przecież wielokrotnie przeżywałem ten sam schemat. Za Petrescu to Rumuni byli już w samolocie. Transfery robione za 5/12 - sezon w sezon. Nie przypominam sobie, by jakiś zawodnik podpisał kontrakt, zanim się runda przygotowawcza zaczęła.

WISŁAZWE 15.01.2011 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1036087)
liga będzie ciekawsza :D:D hehe proponuję każdemu kupić porządny środek nasenny i obudzić się we wtorek np :P

We wtorek 1 marca i udać się na mecz Wisła- Podbeskidzie.

Jak nic w tym okienku nie wypali ( w co osobiście nie wierzę), to ile będzie narzekania na forum, triumfować będą malkontenci ''a nie mówiłem'', ''wiedziałem, że tak będzie''.
Wszystkich sprzedali, nikogo nie kupili, Cupiał na bank się wycofa, Wisła spadnie, itp.

Będą transfery to będzie również narzekanie, że taki że innej wiary, że podaje prawą nogą, za niski, no name, z 9 drużyny, ze słabej ligi.

Nie da się co po niektórym dogodzić, zawsze będzie źle, zawsze... Każdy pretekst jest dobry, żeby tylko narzekać.

Osąd przed końcem okienka już jest wydany - Basałaj blee, Stan blee.

cinekw 15.01.2011 22:19

Nie wiem co wy w tym Meliksonie widzicie, poza 3 akcjami z youtuba :D Ja się tam nie napalam na niego, wg. mnie to taki drugi Jirsak. Wole być zaskoczony niż się zawieść :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl