Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

Baala 03.08.2011 14:37

Spodziewam, się meczy podobnego w Lovechu, to oni będą prowadzić grę, a my w odpowiednich momentach doskakiwać pressingiem i wyprowadzać kontry. Licze że Melikson zagra na środku bo to dla mnie jego optymalna pozycja.

Mam nadzieje tylko że jak uda nam się nawet strzelić gola to nasi nie poczują sie za pewnie i nie pomyślą że awans już pewny, bo Litex nie zależnie od tego czy strzelimy czy nie potrzebuje dwóch bramek.

Quorth 03.08.2011 15:08

Będzie dobrze!!! Jedną z kluczowych rzeczy będzie nasz doping. Niezależnie kto siedzi na jakim sektorze dajmy z siebie wszystko!!Zgniećmy ich dopingiem umiemy to robić najlepiej w Polsce!

PhantomRanger 03.08.2011 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris Dee (Post 1139384)
Ja niestety pracuję dzisiaj od 15:00 do 1:00.
Polskie radia nie nadają w UK więc jestem zmuszony do ekstremalnego rozwiązania.
Telefon na słuchawkach, dzwonie do żony a ona kładzie swój telefon blisko TV i połączenie 2x45min.
Baterie muszę naładować :)

A Radia Kraków przez internet byś nie dał rady posłuchać z jego strony? Czy są jakieś ograniczenia tylko do terytorium Polski?

MMMMM 03.08.2011 16:00

Jakby było potrzebne polskie ip to bramki proxy chyba są pomocne
http://bramkaproxy.com/
http://www.ufux.net/

Wojtas 03.08.2011 16:11

Aaaa ale mnie ciśnie :)

jak dawno nie czulem tego dreszczyku,cos jak wlasnie czesto przypominany rewanz w Atenach

DZIS OBOWIAZKIEM KAZDEGO KTO MIENI SIE KIBICEM WISLY JEST DOPING CALE 90 MINUT,I DOPROWADZENIE ZEBY BUŁGAROM ZROBILO SIE W GACIACH MIĘKKO.

DO BOJU WISEŁKO,ZROB JESZCZE JEDEN KROK I PUCHARY NASZE!

El'kabat 03.08.2011 16:17

Mysle ze jak dzis na nich siadziemy dopingiem to nam to w cholere na poczatku pomoze.
Litex moze nie zerwie sie az tak na nas jak przynajmniej ma w zamiarze. Ma sie dzis ....a trzasc wszystko,zeby Bułgarzy zobaczyli co to znaczy doping,a nie tak jak na ich kurniku 5 tysiecznym !

buczo1985 03.08.2011 16:23

O postawę kibiców to ja bym się nie martwił. Mam tylko nadzieję, że piłkarze dostosują się do poziomu dopingu i swoją grą udowodnią, że awans im się należy.

Smyrgu 03.08.2011 16:58

na miejscu Roberta sprobowalbym rozsadnie ale mimo wszystko mocno przyatakowac z poczatku...bramka praktycznie kladzie Litex na lopatki i sprawa rozstrzygnieta, dużą role odegra mentalnosc i psychika i trzeba rywalem wstrzasnac im szybiecj tym lepiej zeby nie bylo jakis nerwow bo to frajerzy nie sa i w pilke kopac potrafią...licze na awans nie na piekno bo to jest w tym wypadku sprawa niewazna

vojtex 03.08.2011 16:59

15:40 Kibice mają już przygotowaną oprawę na sektorze C. Pokażą ją na rozpoczęcie meczu

Kryniu 03.08.2011 17:27

Nerwówka już się zaczyna. Jak przypomnę sobie mecz z panathinaikosem to mam wrażenie że ta wymarzona liga Mistrzów nam jak nikomu innemu się należy. Ostatnie dwa lata wstydu a tu stoimy przed IV rundą i ewentualnie fazą grupową LE. Jak sobie o tym wszystkim pomyślę aż się boję ale mam nadzieję że to jest ten właśnie rok o którym będziemy długo wspominać.

Pan Jotka 03.08.2011 17:33

Najważniejszy mecz to będzie jednak ten w nastepnej rundzie. Dla mnie dzisiaj ich wytłumczemy jak swego czasu Beitar'a ! JAZDA JAZDA JAZDA!!!!

Kociewiak 03.08.2011 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1139473)
Najważniejszy mecz to będzie jednak ten w nastepnej rundzie. Dla mnie dzisiaj ich wytłumczemy jak swego czasu Beitar'a ! JAZDA JAZDA JAZDA!!!!

oby oby! :xena:

biziu25 03.08.2011 17:44

ciężko wybrać taktykę na taki mecz... ja bym nie wiedział czy może zaatakować od razu czy czekać i pilnować tyłów...?
jak zaatakujemy od razu to możemy się nadziać na kontrę, a wtedy przeciwnik poczuję moc i będzie dążył za wszelką cenę zdobyć drugą bramkę z kolei jak się uda strzelić to litex leży i kwiczy, natomiast wyczekiwanie na ich ataki tez może się źle skończyć bo mając dobrych technicznie zawodników atak pozycyjny może im dobrze wychodzić przy naszej słabej obronie.

jcts 03.08.2011 18:26

Pareiko - Lamey, Chavez, Jaliens, Diaz - Sobol, Nunez, Melikson - Kirm, Mały, Genkov

Skład

KacpiTSW 03.08.2011 18:31

Kurde szkoda, że nie może mnie być na trybunach. Jestem pewien, że kibice zgotują istne piekło kopaczom z Bułgarii. Co za tym idzie poniosą chłopaków z BG na piersi do zwycięstwa!

Spokojnie rozgrywać piłkę od linii obronnej i wybadać teren. Jak zobaczą jakąś lukę w defensywie Litexu na pewno ją wykorzystają. Wymożony początek to strzelenie dwóch bramek w pierwszych 10 minutach. Wtedy złapiemy trochę pewności i ich rozklepiemy. Indywidualność Małeckiego czy Meliksona może okazać się zabójcza.

P.S. - Orientuje się ktoś może na jakim programie bułgarskim będę mógł oglądnąć mecz Wisły? Siedzę właśnie w Bułgarii i nie za bardzo się orientuje, pierwszy mecz oglądałem na BNT1, teraz patrzę na stronę tego programu aby zobaczyć rozkład tv i nie ma żadnego meczu... :-/

Uran235 03.08.2011 18:46

Oj boję się tego meczu i tego ustawienia. Nunez jest mało odpowiedzialny i niezgrany z drużyną, nie wiem czy podoła zadaniom typowego DM, z drugiej strony granie bez dwóch DM-ów przy naszej obronie to kiepski pomysł. Mieć tylko nadzieję, że nastrzelamy przynajmniej tyle samo, co Bułgarzy.

Jachu018 03.08.2011 18:52

Ciekawe czemu nie Wilk?
Kontuzja, czy jednak Maaskant woli kogoś, kto umie też kreować grę?

tomas_n 03.08.2011 19:22

a może chce żeby ktoś ogarnięty na lewej stronie pomógł Diazowi?

zobaczymy ,byle przeszli bo będą masowe samobójstwa na terenie całego kraju :P

Bronex 03.08.2011 20:13

Ależ K.U.R.W.A zidanimy !!!! GOL

brylant17 03.08.2011 20:19

Lamey padaka Diaz padaka oni grają my strzelamy nie czarujmy się pierwsza połowa słaba...

HEDu 03.08.2011 20:20

E tam, mi sie podoba gra Wisły ;)

piotrek_ksk 03.08.2011 20:20

grają b.dobrze. Brylant17 wyłącz internet.

ktulu 03.08.2011 20:22

Wisła na razie gra bardzo mądrze. Litex praktycznie żadnej okazji bramkowej.

Bronex 03.08.2011 20:26

Ja nie mogę ... Diaz w porównaniu z pierwszym meczem gra o niebo lepiej. Wisła gra lepiej, składniej mądrzej... tak trzymać. "Brawo ....a!!!" Wisła ma też sporo sytuacji szkoda zmarnowanych okazji Genkova i Kirma.

kacpaw91 03.08.2011 20:26

Kilka spostrzeżeń:

+ Kilka fajnych piłek od Sobolewskiego i Meliksona w kierunku Genkova
+ Powrót i waleczność Małeckiego na naszej połowie
+ Diaz lepiej niż w pierwszym meczu (może to też zasługa słabszej dyspozycji Toma)
+ Klepa Małeckiego z Meliksonem zakończona golem naprawdę się podobała
+ Nasz stadion w TV się prezentuje chyba najlepiej ze wszystkich polskich. Tym bardziej jak mecze są rozgrywane o tej porze
+ Ogólnie, czyżby forma wreszcie zwyżkowała?
- Gra Nuneza (może faktycznie lepiej, aby grał jako LO?)
- Zmarnowana setka Genkova (z drugiej strony pamiętając doświadczenia z poprzedniego poziomu to "plus" - forma rośnie ; ))

Lechista69 03.08.2011 20:29

GRA WISLY PIEKNA! BRAMKA MIODZIO! Szkoda ze Smuda jeszcze jest trenerem kadry bo jak go wywala to juz Meliks bedzie w Izraelu =/

Diaz bardzo dobrze dzisiaj ! Niema zawodnika na ktorego mozna zle slowo powiedziec ! Kazdy kto za pierwsza polowe cos zlego powie na zawodnika Wisly ten frajer!!!!!

DOBIC ICH DOBIC ICH!!

Rangersi kompromitacja!

stalsanok1946 03.08.2011 20:29

Tak dla informacji z innych boisk europejskich. Malmo wyeliminowało Rangers, więc jeden zespół silny odpadł i do tego rozstawiony. Plzen remisuje w 56min 1:1 z Rosenborg czyli jak narazie "odpada" kolejny rozstawiony zespół.

Podam taką ciekawostkę, że Erik Cikos gra w Slovanie Bratysława i został wystawiony na lewej obronie:)

_barszczu 03.08.2011 20:31

Cytat:

+ Diaz lepiej niż w pierwszym meczu (może to też zasługa słabszej dyspozycji Toma)
raczej zasługa lepszej asekuracji przez skrzydłowych (Kirm i Małecki zapieprzają od linii do linii i widać tego efekty)

Cytat:

- Gra Nuneza (może faktycznie lepiej, aby grał jako LO?)
chłopak nie gra źle - nie jest zbyt aktywny, ale dobrze się ustawia w defensywie, gdy ma piłkę to wie, co chce z nią zrobić + dobrze się zastawia

na LO wydaje mi się, że musiałby się przestawić z krycia "na radar" na bliższe

stalsanok1946 03.08.2011 21:24

IV runda stoi otworem dla nas! Brawo chłopaki!

Lechista69 03.08.2011 21:27

I to jest to na co czekalismy tyle lat! Inteligencja, spokoj, zawodnicy ktorzy wiedza czego chca! Nie graja pieknie a wygrywaja!

Juz tylko krok....

Borek + ten staruch to dzisiaj jechali po Nunezie i to ostro.... niech chociaz udaja ze kibicuja Wisle!

Przedluzyc kontrakt z trenerem jak najszybciej! A Tom dzis nie istnial :P!

Lzy w oczach :)

brylant17 03.08.2011 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1139529)
I to jest to na co czekalismy tyle lat! Inteligencja, spokoj, zawodnicy ktorzy wiedza czego chca! Nie graja pieknie a wygrywaja!

Juz tylko krok....

Borek + ten staruch to dzisiaj jechali po Nunezie i to ostro.... niech chociaz udaja ze kibicuja Wisle!

Ten staruch to Andrzej Iwan więc wara od niego!

iiYama 03.08.2011 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1139529)

Juz tylko krok....

Ten staruch to Andrzej Iwan, Wiślak, były piłkarz naszej drużyny ;)

Kibic1928 03.08.2011 21:28

Brawo brawo brawo.

Diaz dobrze, odrobił lekcje ale faktem jest tez to że miał świetną asekuracje w porównaniu z poprzednim meczem gdzie asekurował go Melex. Dziś Maor zmiażdżył Litex. Rozjebał system.

Wiślak709 03.08.2011 21:30

Ole super Wisełka! http://www.sfd.pl/buziaki/14.gif

zayebisciehttp://www.sfd.pl/buziaki/31.gif. Maor jak zwykle super, Mały tez ładnie (szegolnie w drugiej połowce). Diaz jakby mniej błedow popełniał. Ekstra wejscie Wilka - ogolnie klasa http://www.sfd.pl/buziaki/31.gif

teraz tylko czekac na 4 runde http://www.sfd.pl/buziaki/1.gif

Bronex 03.08.2011 21:31

Super , super, super !!! Co tu dużo pisać . Napisałem ,że jesteśmy drużyną lepszą i faworytem - i tak się stało. 5-2 w dwumeczu to mało? Warto też dodać ,że Turek sędziujący Bułgarom mecz to już zapowiadało pewne wsparcie dla Wisły.... 4 mecz w eliminacjach i 4 zwycięstwo... No jest dobrze.

maxipiter 03.08.2011 21:40

Wszystko jasne: Kopenhaga, Maccabi, BATE,Dinamo lub Apoel

Stavanger 03.08.2011 21:48

Świetnie,świetnie,świetnie.Po Levadiach i Karabachach wyszło słońce nad Reymonta 22! Wiadomo, że większość ekip pewnie życzy nam odpadnięcia, ale to my jesteśmy wyznaczeni do walki! Dobranoc, idę pić!

tofik 03.08.2011 21:49

Zasłużony awans, może z przebiegu dwumeczu nie zasłużyliśmy by wygrać 5:2, ale awans bezsprzecznie dla nas.
Mnie zastanawia co myśli Maaskant o składzie 4 tą rundę. Bez znaczenia z kim zagramy tacy piłkarze jak Kirm i Genkow nie dają drużynie absolutnie NIC.
Pierwszy ze słabym Liteksem nic nie wykreuje, drugi nie dość, że nie umie sobie wypracować żadnej sytuacji, to jeszcze z patelni wali w bramkarza więc nie wiem czy jest sens go trzymać na przełamanie, bo tu nie ma czasu na takie zabawy.

_barszczu 03.08.2011 22:00

Cytat:

Bez znaczenia z kim zagramy tacy piłkarze jak Kirm i Genkow nie dają drużynie absolutnie NIC.
bluźnisz, to był dziś jeden z najlepszych graczy Wisły, zaraz po Meliksonie i Jaliensie.

Ma swoje mankamenty - jest chaotyczny, gubi się i czasem kiksuje - co jest wkurzające i dostrzegają to wszystkie forumowe płaczki, ale nikt natomiast nie raczy zauważyć, że żaden z graczy Wisły nie zostawia na boisku tyle zdrowia, co on. Obejrzyj mecz na spokojnie jeszcze raz, chłopak przez cały mecz biega od linii końcowej do linii końcowej, nie tylko robiąc miejsce na boisku Meliksonowi czy drugiemu skrzydłowemu, ale skutecznie wyłączając z gry skrzydło przeciwnika. Odwala kawał dobrej roboty, gdyby miał do tego wszystkiego np. technikę Meliksona, to już dawno grałby w którymś z klubów 5 najlepszych lig.

Rywalizacja z Ilievem(który bije Kirma walorami typowo ofensywnymi, natomiast w defensywie znów nie daje praktycznie niczego - co było widać w 1 meczu z Litexem) zapowiada się interesująco, Małecki moim zdaniem pewniakiem na drugie skrzydło

bezimiennyeu 03.08.2011 22:01

Skąd bedzie mozna sciągnąć cały mecz ? bądź same bramki prosiłbym o linka .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl