Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

kreseq 03.10.2010 11:31

W sumie na szybko pisalem i zle to ujalem :)

Sciagaja w jednym okienku kilku zagranicznych zawodnikow i chca wynikow juz teraz. Do tego sciagaja tych, ktorzy w klubach w ktorych grali byli rezerwowymi.
Nie ma do tego czasu na zgranie jak mowil Zielinski, bo wynik musi byc juz teraz.

Zobaczcie tych ktorzy teraz sa na topie w lidze. Maja w wiekszosci w skladzie Polakow.

Moze nie ma u Nas super gwiazd ale nie uwierze ze nie ma mlodych, ktorzy beda lepsi od tych zagranicznych pseudogwiazdek. Sciagac mlodych Polakow i zgrywac ich, przynajmniej odchodzi problem komunikacji i aklimatyzacji. W tym widze sposob.
Nic nowego niby i kazdy o tym wie, ale czemu do k*** nedzy nikt z "wielkich" tego nie robi?

szczebrzeszcz 03.10.2010 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 990594)

Zawodnik z zagranicy jest juz u nas gwiazda i gra, a Polak wyjezdzajac musi byc 2 razy lepszy od reszty zeby gral.

ale i kiedy nasz kopacz parę ray kopnie piłkę zostaje obwołany utalentowanym zawdonikiem
przykład
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8429
niektórzy nawet chcieli go w Wiśle:p

co z tego że ma juz 25 lat staty: 12-2

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 990597)
Polak za granica zeby grac musi byc dwa lepszy od miejscowego, obcokrajowiec w Polsce zeby grac musi byc...tańszy od miejscowego.

jeżeli różnica jest niewielka, dziwisz się?
taka Polonia Bytom ma wpaść w wir podnoszenia stawek za tą "kopanine" i się wykoleić finansowo

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 990602)
W sumie na szybko pisalem i zle to ujalem :)

Sciagaja w jednym okienku kilku zagranicznych zawodnikow i chca wynikow juz teraz. Do tego sciagaja tych, ktorzy w klubach w ktorych grali byli rezerwowymi.
Nie ma do tego czasu na zgranie jak mowil Zielinski, bo wynik musi byc juz teraz.
Sciagac mlodych Polakow i zgrywac ich, przynajmniej odchodzi problem komunikacji i aklimatyzacji. W tym widze sposob.
Nic nowego niby i kazdy o tym wie, ale czemu do k*** nedzy nikt z "wielkich" tego nie robi?

to ma właśnie związek z tym co napisałeś na początku posta, czyli wyniki tu i teraz, boją się zaryzykować, choć u was w Legii ryzykują z bramkarzem :lol:

w Wiśle jest strach przed wystawieniem choćby jednego młodego, Małecki najpierw na wypożyczeniu co nieco pokazał

ale taki Burliga czy Mączyński, za mało dostawali w Wiśle szans, a i kiedy zagrali to jakoś specjalnie nie odstawali

ja bym chciał wiedzieć ilu z zawodników ME wierzy, ale tak szczerze, że kiedyś zagraj w Wiśle grającej o mistrza

Marszałek 03.10.2010 11:35

Powiedzmy sobie szczerze,ta Legia jest zwyczajnie słaba. Jest kilku dobrych grajków ale otoczeni są miernotami. Podobie jak u nas,tylko,że mimo wszystko my jesteśmy solidniejsi. Lepsi nie,ale solidniejsi. Myslę,że jest to kwestia ustawienia,nastawienia grajków, czego Skorża zrobić nie umie. Także dobór transferow nie jest za dobry a to także domena Skorży. Spieprzyć transfery, o tak, jest to już znak firmowy Maćka.

My mamy tą nadzieje,że Maaskant i Stan dokonają dobrych transferów na co są szansę widząc wokół jakich piłkarzy oni się obracali,gdzie przyjęcie,podanie i przegląd pola to podstawa. Na innych pewnie nawet nie zwracają uwagi. Z Skorżą jest ten probelm,że on nic nie poprawi. Pewnie,że wietrzy,robi porządki ale jak on ma kogoś w zamian ściągnąć to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Do tego jak Jóżwiak ma mu pomagać to horror gotowy. ITI jeśli chce coś z tą drużyną zrobić pozytywnego to musi wywalić Skorżę, Jóżwiaka i innych amatorów i śięgnąć po zachodnich specjalistów. No chyba,że chcą walić kasy ile wlezie a efektów zero. Póki co jest ok,bo kibice przychodzą ale ile to jeszcze może potrwać?dwa,trzy mecze i co wtedy?

RAFi89 03.10.2010 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 990594)
Zurawski moze gra padake ale to co mowi teraz to 100% prawdy. Wreszcie zawodnik mowi jak jest.
Szacunek mimo wszystko :)

Zawodnik z zagranicy jest juz u nas gwiazda i gra, a Polak wyjezdzajac musi byc 2 razy lepszy od reszty zeby gral.

Co by nie mówić w tym ma racje. U nas ciągle są domysły że zagranicznym nie zależy, że podziały w drużynie a tak naprawdę wszystko rozbija się o umiejętności. W składzie Interu Włocha ciężko znaleźć a jakoś im to nie przeszkadza w zdobywaniu kolejnych mistrzostw kraju. To samo w Chelsea czy innych klubach, tam jakoś liczba obcokrajowców nie wpływa na wyniki.
Jak chłopy potrafią grać w piłkę to o innych sprawach się nie dyskutuje. Tymczasem do Polski trafia rezerwowy, taki co w kadrze się nie mieścił, kolejny miał problemy z trenerem, inny przez pół roku klubu nie mógł znaleźć, następny 12 klubów w 6 lat zaliczył a napastnik w 10 lat 10 bramek strzelił.

Aczkolwiek ciekawe jaką kare dostanie bo mocno po klubie pojechał.

TymonPRO 03.10.2010 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 990605)
Powiedzmy sobie szczerze,ta Legia jest zwyczajnie słaba. Jest kilku dobrych grajków ale otoczeni są miernotami. Podobie jak u nas,tylko,że mimo wszystko my jesteśmy solidniejsi. Lepsi nie,ale solidniejsi. Myslę,że jest to kwestia ustawienia,nastawienia grajków, czego Skorża zrobić nie umie. Także dobór transferow nie jest za dobry a to także domena Skorży. Spieprzyć transfery, o tak, jest to już znak firmowy Maćka.

My mamy tą nadzieje,że Maaskant i Stan dokonają dobrych transferów na co są szansę widząc wokół jakich piłkarzy oni się obracali,gdzie przyjęcie,podanie i przegląd pola to podstawa. Na innych pewnie nawet nie zwracają uwagi. Z Skorżą jest ten probelm,że on nic nie poprawi. Pewnie,że wietrzy,robi porządki ale jak on ma kogoś w zamian ściągnąć to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Do tego jak Jóżwiak ma mu pomagać to horror gotowy. ITI jeśli chce coś z tą drużyną zrobić pozytywnego to musi wywalić Skorżę, Jóżwiaka i innych amatorów i śięgnąć po zachodnich specjalistów. No chyba,że chcą walić kasy ile wlezie a efektów zero. Póki co jest ok,bo kibice przychodzą ale ile to jeszcze może potrwać?dwa,trzy mecze i co wtedy?

Haha a to dobre,jak dla mnie to Legia nie ma nawet jednego lepszego piłkarza w 11 lepszego niż nasi,no może poza bramkarzem i maks 2 z pola.

Nasi piłkarze mają kilka tytułów mistrza polski więc nie gadaj że są tacy jak ci z Legi,na pewno nasi są lepszymi piłkarzami

sq 03.10.2010 11:48

którzy wasi piłkarze mają kilka tytułów MP???? tych co się łapią do pierwszej jedenastki to jest...: ?? trzech?

martin_6 03.10.2010 11:52

Cytat:

Nasi piłkarze mają kilka tytułów mistrza polski więc nie gadaj że są tacy jak ci z Legi,na pewno nasi są lepszymi piłkarzami
Którzy nasi piłkarze mają kilka tytułów MP? Żurawski, dwa Brożki, Sobolewski i...? (kilka rozumiem jako co najmniej 3)

szprotson 03.10.2010 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 990615)
Którzy nasi piłkarze mają kilka tytułów MP? Żurawski, dwa Brożki, Sobolewski i...? (kilka rozumiem jako co najmniej 3)

Łobodziński !

kot 03.10.2010 12:02

Przykro mi, ale nie do końca się zgadzam z poglądem Żurawskiego. Gdyby nie Ci zagraniczni piłkarze, to prawdopodobnie w pucharach, ogrywałyby nas kluby z San Marino. Naprawdę zapuściliśmy naszych piłkarzy do stopnia takiego, że byle jaki dosłownie zagraniczniak, jest dwa razy lepszy, jeśli rzetelnie go ocenimy. Owszem, że trafiają pomyłki i słabsi od naszych, ale oni nie zagrzewają u nas miejsca, nawet jeśli są tańsi. Zapytam, kogo Wisła ma kupić do ataku, pomocy i obrony z Polaków, aby liczyć się w pucharach ?? A kogo potem mają kupić inne nasze czołowe kluby i nie tylko, aby także liczyć się w pucharach a nawet i lidze ?? W te kilka lat, raptem odszedł
Kuba czy Lewandowski oraz paru innych grzejacych ławy zagranicą i kogo topowe kluby w Polsce miały do wyboru, nie mówiąc tu : do podziału piłkarzy polskich między siebie ?? Nie przesadzajmy więc i nie czyńmy ze słusznej tezy Żurawskiego, realnych możliwości w Polsce na dziś. Dopóki mentalność i umiejętości naszych piłkarzy nie wzrosną ponad obecne rankingi klubowe i narodowe, dopóty słuszna teza Żurawskiego, będzie tezą życzeniową, niewykonalną na dziś dla większości klubów, pragnących rozwoju ( poza wyjątkami slabiaków zagranicznych ). Najpierw musimy zacząć produkować piłkarzy profesjonalnych i lepszych od innych, aby spełnić ten słuszny postulat Żurawia. Niestety prawda jest bardziej przykra dla polskich piłkarzy, niż im się to wydaje. I najgorsze jest to, ze nie mamy kadry szkoleniowej w Polsce, zdolnej w najbliższym czasie tą sytuację poprawić, mimo infrastruktury boiskowej, która dopiero co zaczyna być na poziomie europejskim. Obawiam się, że jeszcze kilka pokoleń piłkarskich ucierpi na skostniałym od lat systemie szkoleniowym w Polsce.

atomek21 03.10.2010 12:10

Może ktoś napisać co powiedział Żuraw o klubie i Basałaju?

szczebrzeszcz 03.10.2010 12:11

postawmy na rozwiązanie rodem z PZPNu, czekać aż się urodzę lepsi:lol:

PS. tu akurat zgadzam się z kotem

Lemoniadowy Joe 03.10.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 990602)

Moze nie ma u Nas super gwiazd ale nie uwierze ze nie ma mlodych, ktorzy beda lepsi od tych zagranicznych pseudogwiazdek. Sciagac mlodych Polakow i zgrywac ich, przynajmniej odchodzi problem komunikacji i aklimatyzacji. W tym widze sposob.

przerabialiśmy już to przez 4-5 lat wyciągaliśmy praktycznie najlepszych z tej ligi jakoś wielkim sukcesem sie to skończyło biorąc pod uwagę jakie kwoty na to poszły

zresztą teraz sytuacja sie mocno zmieniał teraz każdy klub ma kase

Moim zdaniem za wcześnie na na skreślanie nowego trenera i graczy moim zdaniem jakos specjalnie gorzej nie gramy niz przez ostatnie 2 lata byłby Głowacki i Marcelo to pare punktów byłoby najprawdopodobniej więcej

Maciuś 03.10.2010 12:21

Zurawski powiedzial ze przychodzac teraz do Wisly nie spodziewal sie ze w tak krotkim czasie )odkad wyjechal) mozna wszystko spieprzyc. On jak odszedl to Wisla byla na topie, byly mistrzostwa itp wiec on nawet nie analizowal plusow i minusow powrotu bo myslal ze Wisla zachowa swoja wielkosc. No a tearz jest wrecz zszkokowany jak to wszystko wyglada, ze jest rozsprzedaz, ze sa jacys obcokrajowcy z minimalistycznym nastawieniem (ze remis jest dla nich swietnym wynikiem podczas gdy dla Wielkiej Wisly remis to byla zawsze porazka), ze kazdy gada po swojemu, brak jest wiezi itp. Aha i mial jeszcze pretensje ze jak cos zle idzie to wina zawsze spada na Zurawia, Sobola i Brozka, a obcokrajowcy to swiete krowy bo jeszcze sie nie znaja, potrzebuja czasu itp.
Tyle z pamieci, caly program bedzie do sciagniecia gdzies z neta na bank. Ogolnie Basalaj dostal po mordzie ze hej :)

kreseq 03.10.2010 12:25

Gdzie Ty widzisz Tymon lepszych graczy? Nie oslabiaj mnie. To takie samo mierne kalectwo jak u nas. Z tymi MP to tez strzeliles sobie w stope. Ja wiem ze jestes kibicem Wisly ale bez przesady.
Nasciagalismy i Wy tez nasciagaliscie hurtem jak z przeceny w Biedronce gosci, ktorych nikt inny zwyczajnie nie chce i w czym tutaj widzisz roznice?
Do Polski nikt inny nie przyjedzie i jesli sadzisz ze to sa lepsi zawodnicy to spojrz na ich statystyki, potem na wyniki i przemysl sprawe.
U Nas sciagneli byle kogo ( z wyjatkiem jednym ) u Was hurtem to samo ( tez z wyjatkami ) i nie widze tutaj roznicy.
Roznice robi trener moim zdaniem.
Na tyle ich "mobilizuje" ze przynajmniej remisuja. U Nas Maciek to umie co najwyzej powiedziec wierszyk.

Legia i Wisla dala ciala z transferami, Legia i Wisla ma w skladzie nierobow ktorzy grac nie powinni a siedza w klubie i kasuja niezle pieniadze za zaslugi i chyba za nic wiecej.

Taka jest prawda.

Teraz odnosnie wpisu kota :

Masz racje, ale nie do konca.

Kluby i prezesi chca wynik osiagnac jak najszybciej. Maja kase, na pilce znac sie nie musza.
Zatrudnia Skorze czy jakiegos magika z zagranicy bo ten pierwszy cos osiagnal a drugi nie jest z Polski.
Mlodzi nie maja szans zagrac bo i po cholere skoro wladowalo sie xx kasy? Nie posadza goscia na lawce na dluzej bo to bylby strzal w stope, przyznanie sie do dania dupy z transferami. Nie czarujmy sie - o to wlasnie chodzi i nikt tego nie zrobi bo to jak pilowanie galezi na ktorej sie siedzi.

Oczywiscie ze zagraniczni bywaja lepsi, ale nie moze byc tak ze na 1 Polaka przypada 20 zagranicznych chocby nie wiem jak dobrych.
Sciagajac szrot z zagranicy i dostajac jako takie wyniki juz teraz, zabijamy rozwoj mlodych zawodnikow. Gdzie oni maja grac nawet te 20 minut , w ME? Nie zartujmy.

Zagraniczni zawodnicy owszem ale:
1) Nie w takiej ilosci
2) Dokladnie sprawdzani przed zakupem, a nie plytka dvd, jeden mecz na zywo i jedziemy z koksem
3) Odrzucanie wysylanych lawinowo maili/faxow od nawiedzonych managerow. Kazdy wie o co chodzi. To nie promocja w TESCO.

fialo 03.10.2010 12:39

Sorry, ale mnie osobiście śmieszą słowa Żurawskiego. Kto jak kto, ale on nie ma najmniejszego prawa krytykować kogokolwiek. Przecież on był NAJGORSZYM zawodnikiem w prawie każdym meczu w tym sezonie. Najgorszym. On nie walczy, nie biega, nie wychodzi na pozycję, zupełne NIC, zero. I jeszcze śmie krytykować kolegów z zespołu ?? Gdyby walczył, starał się, etc., to OK, ma prawo opier**lić połowę drużyny, ale w takiej sytuacji? Żurawski taką wypowiedzią się tylko zbłaźnił. Weźmy mecz ze Śląskiem - weźmy Pajlicia(taniego zawodnika z Zachodu) i Żurawskiego(Polaka). No i kto walczył, kto się wyróżniał - "szort" z Zachodu czy Wielki Polski Piłkarz Żurawski Maciej ? Ja w Serbie widziałem jakąś chęć, walkę, a u Żurawskiego to było jedno wielkie gówno. Żurawski taka rada dla Ciebie - jak już nie grasz nic, to chociaż nic nie mów. Bo bedziesz dostawał takie gwizdy jak ostatnio - chociaż tego w żadnym wypadku nie pochwalam.

Dubi 03.10.2010 12:47

kolego, uwierz że Żurawski nie miał na myśli Pajlicia ani żadnego innego zawodnika który zapierd** i chce COŚ pokazać, a mówił o tych, których miał na myśli, mniej więcej wiemy o kim mowa
100% racji i mojego osobistego poparcia dla tego co powiedział Żurawski.

buczo1985 03.10.2010 13:01

Dubi to według Ciebie "mniej więcej" kogo miał na myśli Żuraw?

kreseq 03.10.2010 14:15

http://www.weszlo.com/news/5659 - Macie tych swoich zagranicznych "lepszych" ... To jest ZENADA.

0 22 03.10.2010 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 990605)
My mamy tą nadzieje,że Maaskant i Stan dokonają dobrych transferów na co są szansę widząc wokół jakich piłkarzy oni się obracali,gdzie przyjęcie,podanie i przegląd pola to podstawa.

Wątpię szczerze mówiąc. Czytałem gdzieś wczoraj wywiad z Maaskantem, gdzie mówi, że ten Stan przed zaproponowaniem go do Krakowa nigdy z nim nie rozmawiał, totalnie się nie znali. Czyli to raczej taki przypadkowy desant do kraju trzeciego świata...

Syn Kangura z 1984 03.10.2010 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 990615)

Sam sobie odpowiedziałeś Żurawski, dwa Brożki, Sobolewski :rotfl: Chyba jest ich co najmniej trzech? :-P

szprotson 03.10.2010 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 990692)
http://www.weszlo.com/news/5659 - Macie tych swoich zagranicznych "lepszych" ... To jest ZENADA.

Co jest żenadą, bo nie rozumiem ?

Prosze, tutaj wywiad z Markiem Koniarkiem, z 6 lipca 2010 :
Cytat:

W czwartej lidze opolskiej Koniarek miał wśród swoich podopiecznych wielu obcokrajowców. Trener LZS zapewnia, że tym razem znów nie zamierza patrzeć w paszporty zawodników, szukając wzmocnień. - Na pewno tego nie zrobię. Gdyby nie obcokrajowcy, Piotrówka nie grałaby w trzeciej lidze - przekonuje. - Ci chłopcy starali się pokazać, a ja obiecałem, że pomogę im się wypromować - dodaje i wskazuje, że pomocnik Dzikamai Andre Gwaze trafił na testy do Pogoni Szczecin, a napastnik Sega Cisse do Podbeskidzia Bielsko-Biała

Buziek_LG 03.10.2010 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 990216)
:shock:Masz wyobraźnię , powinieneś pisać bajki albo być politykiem - tyle nazmyślać w jednej wypowiedzi .Szacun:D

Możesz wskazać moje "nazwymyślania"? Jeśli nie to spodziewam się szybkich przeprosin. Zaś jeśli zarzucasz mi kłamstwo bo ma masz inny pogląd to mam nadzieję że moderatorzy odpowiednio zareagują na obrażanie kibica Lechii. Na koniec zaś dodam że tylko szmata obraża(zaś zarzucanie kłamstwa to bardzo ciężka i poważna obraza) za pośrednictwem monitora.

A teraz przyjemniejsza sprawa:

Pierwszy gol, drugi gol, trzeci leci
Trzy do zera na tablicy się świeci
Co za szał, co za szał co za radość
Ta drużyna z Warszawy to słabość
lalalalalalalalala.....

Mecz z wynikiem do przewidzenia, Lechia skoncentrowana taktycznie, Legia kilka składnych akcji. Kolejna bramka tracona po bliźniaczej akcji(GKS Legia, Legia 0-2 Lechia). Pan Astiz o ogromnym potencjale nie potrafi pokryć zawodnika i Legia traci bramkę. Doping z nasz strony niezły choć przerywany, ze strony Legii dobry od początku drugiej połowy do straty bramki, na minus brak różnorodności. Zaś ochrona albo się ogarnęła po interwencji Dery albo poznaniacy coś wyolbrzymili. U nas wszystko przebiegło w miarę sprawnie

ps. Dobrze że jest ta przerwa na reprezentację bo piłkarze zdarzą się zdystansować do ostatnich wyników i nie zlekceważą Arki. Oby do przodu ;]

martin_6 03.10.2010 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 990696)
Sam sobie odpowiedziałeś Żurawski, dwa Brożki, Sobolewski :rotfl: Chyba jest ich co najmniej trzech? :-P

Tak, tylko Twój post sugerował, że cały nasz skład złożony jest z piłkarzy z kilkoma tytułami na koncie, a jest ich pięciu, z czego gra 3, a dwóch z tych grających jest w tak beznadziejnej formie, że jedynie brak rywalizacji sprawia, że łapią się do meczowej 18.

Walnij jeszcze z 10 rotfli i lolów, to może przykryje, że głupotę napisałeś...

EDIT: Kuchenkorz dostaje od GKS-u po, trzeba powiedzieć, problematycznym rzucie wolnym pośrednim z pola karnego. IMHO niesłusznego, ale i tak bełchatowianie mieli kilka sytuacji, po których powinni prowadzić i to wyżej.

fanfan 03.10.2010 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 990704)
Możesz wskazać moje "nazwymyślania"?

Już wskazuję :
Cytat:

Vrodlijak zaczął w Dynamie grać gdy Ci sprzedali swojego jedynego(w tamtym czasie) defensywnego pomocnika. Grał bo nie miał kto grać, choć akurat jego uważam za niezłego grajka
W tamtym czasie Vrodlijak grał nie dlatego że nie było w drużynie innego defensywnego pomocnika lub zawodnika mogącego grać na tej pozycji bo tacy zawodnicy byli .
Cytat:

Kneżević - Wystawiany tylko dlatego że chcieli się go pozbyć(na tej samej zasadzie gra Fabiański w Arsenalu).
I drużyna walcząca w kraju o najwyższe cele wystawia zawodnika którego chce się pozbyć przez prawie 3 sezony by następnie sprzedać go za podobno około 0,5 mln. euro? taaa to tak jakby Wisła wystawiała teraz Łobo.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 990704)
Jeśli nie to spodziewam się szybkich przeprosin. Zaś jeśli zarzucasz mi kłamstwo bo ma masz inny pogląd to mam nadzieję że moderatorzy odpowiednio zareagują na obrażanie kibica Lechii. Na koniec zaś dodam że tylko szmata obraża(zaś zarzucanie kłamstwa to bardzo ciężka i poważna obraza) za pośrednictwem monitora.

Po pierwsze nie miałem zamiaru nikogo tutaj obrazić tylko w możliwie jak najdelikatniejszy sposób wyraziłem swoją opinię.
Po drugie sam mnie obraziłeś za pośrednictwem monitora więc to ostatnie Twoje zdanie jest też chyba do Ciebie.
Po trzecie jeśli moderatorzy mają odpowiednio zareagować na "obrażanie kibica Lechii"(wg Ciebie) to mam nadzieję że również prawidłowo zareagują na obrażanie kibica Wisły.

emj10 03.10.2010 15:21

Naprawdę ładny mecz w Bełchatowie, nie to co wczorajsza żenada na Ł3 (chyba ostatni mój mecz na żywo w tej rundzie, szkoda na to nerwów). W chwili obecnej mam nadzieję, że MP będzie Bełchatów, albo Jaga.

A całe trio Legia, Wisła, Amica niech zajmie bezpieczne miejsca 12-14.

MatMario 03.10.2010 15:23

Ładna jest ta druga połówka bo pierwsza to kopanina bez ładu i składu. Amica znów słaba w drugiej połowie że zęby bolą.

brylant17 03.10.2010 15:31

Wydaje mi się, że Amica odpuszcza sobie ligę i chce coś ugrać w LE,ale mogę się gurboooooo mylić :P

emj10 03.10.2010 15:33

Miejsca "małej trójki" po 8-miu kolejkach:
6. Wisła
8-13. Amica
11-13. Legia

PS. Odpuszcza sobie? Przecież nasza liga jest taka mocna, a w LE grają słabi rywale typu Juve, czy RBS :)

Buziek_LG 03.10.2010 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 990718)
Już wskazuję :
W tamtym czasie Vrodlijak grał nie dlatego że nie było w drużynie innego defensywnego pomocnika lub zawodnika mogącego grać na tej pozycji bo tacy zawodnicy byli .

Nie nie było, było kilku młodych zaś po odejściu swojego poprzednika rezerwowy-Vrodljak był naturalnym następcą. A jeśli uważasz że byli to wymień konkrety nazwiska, pozycje etc.
Cytat:

I drużyna walcząca w kraju o najwyższe cele wystawia zawodnika którego chce się pozbyć przez prawie 3 sezony by następnie sprzedać go za podobno około 0,5 mln. euro? taaa to tak jakby Wisła wystawiała teraz Łobo.

Tak bo tej drużynie nic nie groziło bowiem różnica) między Partizanem, a Crveną Zevzdą była praktycznie cały sezon na tyle duża, a on sam nie osłabiał składu aż tak by trzeba było się obawiać utraty tytułu. Dodatkowo Partizan miał ograniczone problemami finansowymi pole manewru.

Cytat:

Po pierwsze nie miałem zamiaru nikogo tutaj obrazić tylko w możliwie jak najdelikatniejszy sposób wyraziłem swoją opinię.
Po drugie sam mnie obraziłeś za pośrednictwem monitora więc to ostatnie Twoje zdanie jest też chyba do Ciebie.
Po trzecie jeśli moderatorzy mają odpowiednio zareagować na "obrażanie kibica Lechii"(wg Ciebie) to mam nadzieję że również prawidłowo zareagują na obrażanie kibica Wisły.

Ja nie obraziłem nikogo(a przynajmniej nie miałem takiego zamiaru) tylko poprosiłem o wyjaśnienie. Zaś pisanie do mnie "Masz wyobraźnię , powinieneś pisać bajki albo być politykiem - tyle nazmyślać w jednej wypowiedzi .Szacun" jest bezpośrednim nazwaniem mnie kłamcą. Jeśli chciałeś w delikatny sposób wyrazić swoją opinię trzeba było napisać że twoje zdanie jest inne i wyjaśnić w czym rzecz nie zaś rzucać "w nadelikatniejszy sposób" potwarzami. Na tym kończę z Tobą dyskusję

neq. 03.10.2010 15:44

no i leszek poległ ;)
nie żebym się martwił, ale jak tak dalej pójdzie to się skończy w 1 lidze :D:D

emj10 03.10.2010 15:46

Buziek_LG powiedz mi skąd czerpiesz tą wiedzę o ligach bałkańskich? Czytasz może prasę chorwacką, czy serbską i oglądasz na bieżąca transmisje meczów Partizana, a może używasz po prostu google mode? Stawiam na to drugie, więc wstrzymaj się z tymi swoimi pewnikami.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez neq. (Post 990732)
no i leszek poległ ;)
nie żebym się martwił, ale jak tak dalej pójdzie to się skończy w 1 lidze :D:D

A do nich dołączycie Wy (Wisła), albo My (Legia)?

AYALA 03.10.2010 15:47

to był zupełnie inny Lech niż w czwartek z Salzburgiem, jak widac ciężko pogodzic lige z pucharami europejskimi

rafkur 03.10.2010 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 990733)
Buziek_LG powiedz mi skąd czerpiesz tą wiedzę o ligach bałkańskich? Czytasz może prasę chorwacką, czy serbską i oglądasz na bieżąca transmisje meczów Partizana, a może używasz po prostu google mode? Stawiam na to drugie, więc wstrzymaj się z tymi swoimi pewnikami.

A do nich dołączycie Wy (Wisła), albo My (Legia)?

Tyle że Amica teraz ma podobno szczyt formy pod kątem LE a my ( Wisła) czy Wy (Legia) jesteśmy w głębokim kryzysie. Nie wróży to jakoś specjalnie Pyrom bo jak skończy się LE i zostanie tylko nasza liga ogórkowa i walka w niej o pierwszą połowę tabeli to niewątpliwie zaczną się dodatkowe kwasy w drużynie i może być jeszcze śmieszniej.

transmisje 03.10.2010 15:55

Ehh kolejny przegrany mecz w lidze. Lech zostawił chyba siły w ostatnim meczu LE bo dziś biegali jakby im na nogi założyli 20kg odważniki. Bramka z kontrowersyjnej sytuacji ale gdyby nie Buric to GKS w 2 połowie mógł wsadzić jeszcze z 3 bramki.:-P

Oby po zimie wszystko wróciło do normy :-D

tofik 03.10.2010 15:55

Polskie druzyny po wysiłku pucharowym najwyraźniej muszą odpoczywać ze dwa tygodnie :lol:
W każdym razie zasłużone zwycięstwo Bełchatowa. Mogli wygrać wyżej.

Arturo Qr2nów 03.10.2010 15:56

Jak by nie patrzeć w tej kolejce uciekliśmy Amice i Legii o punkt. Tylko pytanie, czy Amica i Legia są teraz naszym największym zmartwieniem? Co do meczu Bełchatowa z Amicą, to gdyby Małkowski nie tyle grał prawą nogą, co w ogóle ją posiadał, to Amica mogłaby zaliczyć blamaż na poziomie tego wczorajszego Legii. Niezła kolejka, szkoda tylko punktu parchatych. Liczyłem, że po ustawionym meczyku z Arką znów będą grać swoje :foch:

Oldpara 03.10.2010 15:57

I okazuje się, że z wielkiej trójki najwyżej jest Wisła :)

Oby tak do końca, bo Bełchatów, Korona, Lechia czy Jaga prędzej czy później spuchną. Z wymienionej czwórki myślę, że zostaną w czubie dwa zespoły a do czołówki doskoczy Wisła i Lech.

Buziek_LG 03.10.2010 15:57

Tak czytam prasę serbską(a także prasę szwedzką, norweską, francuską, austriacką, rosyjską, białoruską i irlandzką. Przy czym rosyjską, serbską, białoruską i irlandzką w oryginale zaś pozostałych szukam na stronach BBC, CNN i w prasie miejscowej podpierając się translatorami) wyszukuje w nich informacji o tych klubach które obstawiam bowiem jest do dla mnie spory zastrzyk comiesięcznej gotówki. Dlatego też oglądam około 10-15 spotkań różnych lig i na własnych obserwacjach oceniam poszczególnych zawodników co pomaga mi przy analizowaniu spotkań

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bofff (Post 989325)
Gigantyczny??!!! Skok??!!
Korona utrzymała formę z końcówki poprzedniego sezonu plus Niedzielan
Jagiellonia rzeczywiście zanotowała postęp, ale bynajmniej nie gigantyczny
GKS Bełchatów - tu wyniki najwięcej mówią - jak kardiogram
Lechia już w tamtym sezonie grywała ładnie bez napastników, w tym trochę ładniej a napastnicy dalej losowo

najwięcej w sezonie zamieszała póki co słaba forma Wisły i Legii. Gigantyczny skok to byłby gdyby w następnych pucharach Jaga/Korona/Lechia/GKS miałyby fazę grupową LE.
Póki co mamy fazę meteorów, albo raczej kibiców meteorów. Co chwilę ktoś krzyczy jaka jego drużyna nie jest najzajeb....sza

Z tymże ja nie odnoszę się do poziomu wiosna 2009/2010 -> jesień 2010/2011 tylko poziom z przed 3-4 lat do tego prezentowanego dzisiaj.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 990742)
I okazuje się, że z wielkiej trójki najwyżej jest Wisła :)

Tabela na tym etapie rozgrywek ma(moim zdaniem) znaczenie marginalne, ważniejsze jest to co się dzieje w poszczególnych klubach

ToTylkoJa 03.10.2010 16:10

Buziek a Ty swoją wiedze o polskiej lidze opierasz na prasie (Fakt, PS, SE itp)? Powinieneś zdawać sobie sprawę, że pisamaki wymyślają niestworzone historie. I sam napisałeś, że Knezevic nie osłabiał na tyle Partizana, żeby nie grać. Więc był dość solidnym piłkarzem.

Co do Astiza. Zawalił gola- ale co w związku z tym? Marcelo też zaliczał obcinki, a był naprawdę bardzo dobrym obrońcą. Czy środkowi obrońcy Lechii w ogóle nie zawalają goli? Są perfekcyjni? Astiz popełnił błąd, ale nie patrz tylko na to jedno spotkanie.

Ja nadal twierdzę, że głównym hamulcowym w rozwoju Legii stanowi osoba Skorży (obejrzyj sobie mecz w tv-oglądałem powtórkę- przecież to jak ustawił drużynę Skorża to tragedia). Manu dośrodkowuje a tam jeden piłkarz Legii. Taktyka Maciusia, taka sama była w Wiśle, więc tu nie ma przypadku.

Co do dopingu, to Lechia w ogóle spiewała (przed golami?) Lech sprawił wg mnie lepsze wrażenie pod względem wokalnym(szczególnie w 1 połowie, bo w drugiej siedli)

emj10 03.10.2010 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 990743)
Tak czytam prasę serbską(a także prasę szwedzką, norweską, francuską, austriacką, rosyjską, białoruską i irlandzką. Przy czym rosyjską, serbską, białoruską i irlandzką w oryginale zaś pozostałych szukam na stronach BBC, CNN i w prasie miejscowej podpierając się translatorami) wyszukuje w nich informacji o tych klubach które obstawiam bowiem jest do dla mnie spory zastrzyk comiesięcznej gotówki. Dlatego też oglądam około 10-15 spotkań różnych lig i na własnych obserwacjach oceniam poszczególnych zawodników co pomaga mi przy analizowaniu spotkań

Dobra odpuszczę Ci za racji tego, że ładnych parę lat temu sam wyszukiwałem w necie informacje o bardziej egzotycznych ligach jak grałem u buków. Jednak i tak nie ośmieliłbym wtedy opisywać analogicznych sytuacji w szatni, dlaczego taki, a nie nijaki Vrdoljak grał w Crvenie. Uznajmy jednak, że posiadasz takie informacje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl