![]() |
Cytat:
Chyba zgodzisz się że ogólnokrajowy protest w tej formie jest przeciwskuteczny? Cytat:
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Przytoczyłeś wbiegnięcie z Arką - ok. Ale wtedy o ile pamięć mi nie szwankuje, to zdobyliśmy vice-mistrza/straciliśmy mistrza na rzecz Legii(niepotrzebne skreślić). Teraz mamy mistrza, więc nie ma żadnego powodu do agresji "kiboli". Pw dalej nie dostałem, odpowiedzi na pytania odnośnie kibiców z G oraz innych, którzy biorą udział w proteście też. |
Cytat:
Nie zgadzam się co do Bogu ducha winnych kibiców. Zauważ, że na murawie znaleźli się kiedy mecz jeszcze trwał. Ostatni karny był wykonywany z wiszącą scianą ludzi za linią - co nie było bez wpływu na wynik. A dodatkowo mecz w tym momencie powinien być przerwany. Czy się cieszyli - raczej nie śpiewali do kibiców Lecha "że wszyscy Polacy to jedna rodzina"? Po tym ruszył żeby im sp... święto. Wielu z Was stawia znak równości pomiędzy zamykaniem stadionów a uderzeniem w kibiców. Pełna zgoda, że dla kibiców ta cała impreza. Tyle, że zamykanie stadionów to jest uderzenie we właścicieli klubów żeby przestali się bratać z bandami. Kibice dostali odpryskiem. Chyba zgodzisz się, że na lechu przed kibolstwem rozwijają czerwony dywan a i w warszawie (po bodaj dwuletnim machaniu szabelką) poszli drogą lecha bo właśnie kończyła się budowa stadionu. Cytat:
Wbrew pozorom nie na całym świecie pozwalają wbiegać na murawę. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Przepraszam resztę, ale bez przesady. P.S. Stanowisko ekipy Legii. Cytat:
|
Cytat:
O wartości społeczne nigdzie na świecie nie walczy się na stadionach i brakiem dopingu. To chory pomysł, któremu mam nadzieję większość się nie podporządkuje. |
jak było pisane juz 13414 razy na stadionie nie ma demokracji.
i całe szczęście bo zaraz jeden z drugim poprawny inaczej by zrobił taki burdel jak na przykład czasami jest na forum. Markus od tego są osoby decyzyjne, jeżeli nie zgadzasz się to podejdź pod młyn idz na spotkanie SKWK i przekonuj ludzi swoimi argumentami bo postami nic nie zrobisz bo i tak większość coś znaczących osób w Wiśle olewa to forum. |
Cytat:
|
Cytat:
Dlaczego ma być bezmyślne popieranie i podpisywanie się pod szkodliwymi pomysłami? To, co jest proponowane szkodzi zarówno drużynie, jak i klubowi. Paradoksalnie szkodzi też samym kibicom. Nie przekonasz mnie do popierania czegokolwiek, co szkodzi Wiśle. I co jak pokazują dotychczasowe "dokonania" jest po prostu nieskuteczne. Tusk brakiem dopingu wcale się nie przejmuje, jest mu on nawet na rękę. I ja nie dawałem nikomu z SKWK, ani żadnemu innemu Stowarzyszeniu mandatu do bycia "osobą decyzyjną" w tej sprawie, mającą mówić mi i innym, co wolno, a co nie. |
"A dlaczego w takim razie ma być dyktatura pewnych osób lub partii?
Dlaczego ma być bezmyślne popieranie i podpisywanie się pod szkodliwymi pomysłami? To, co jest proponowane szkodzi zarówno miastu, jak i krajowi. Paradoksalnie szkodzi też samym Polakom. Nie przekonasz mnie do popierania czegokolwiek, co szkodzi Polsce. I co jak pokazują dotychczasowe "dokonania" jest po prostu nieskuteczne. Tusk brakiem poparcia wcale się nie przejmuje, jest mu on nawet na rękę. I ja nie dawałem nikomu z PO/PiS/SLD/PSL, ani żadnej innej partii mandatu do bycia "osobą decyzyjną" w tej sprawie, mającą mówić mi i innym, co wolno, a co nie." A poważnie: Stowarzyszenia mają określoną liczbę członków, a kluby regulaminowy obowiązek współpracowania z nimi. Jak widać i twórca regulaminu PZPN/Ekstraklasa i kluby uznają, że praca akurat ze Stowarzyszeniem ma większy sens niż współpraca z pojedynczym Kowalskim, bo takich jest 20 tysięcy i każdy ma inne zdanie. Jak się nie podoba działalność Stowarzyszenia to zawsze można wejść do władz, zdobyć określone poparcie i zmieniać strategię - czyli dokładnie zrobić to samo co zrobiły... aktualne osoby w Stowarzyszeniach.. |
Cytat:
Zamiast tego jak ktoś ma z czymś problem wziął by się do pracy i spróbował to zmienić, naprawić, chociaż zaproponować własny pomysł. ale nie to zawsze jest na zasadzie to złe tamto złe ale lepszego pomysłu brak. |
* * * * * *
|
Markus ... szybkie pytanie .... uwazasz sie za zolnierza Armii Bialej Gwiazdy??
|
Markus a potem dziwić się że forum prezentuje taki a nie inny poziom!
Ciekawe co zrobiłeś jak zakazano pokazania oprawy? z Twojej odpowiedzi wnioskuję że się cieszyłeś bo nikt Ci nie zasłaniał widoku! forma może i jest nieodpowiednia ale jakoś nie widzę abyś zaproponował coś lepszego. i tu nie chodzi o ogólnopolski protest tylko o wyrażenie sprzeciwu przeciwko chorej polityce klubu, wyłapywaniu kibiców po meczy, spisywaniu za byle gówno, i wystawianiu mandatów na picie bo ktoś wyszedł pół metra z ogródka! |
jak czytam niektóre posty to rzygać mi się chcę i dochodzę do wniosku że gdyby w 89' było takie społeczeństwo jak teraz to mielibyśmy dalej komune.
a co do tematu to mam nadzieje że kolejne protesty kibiców będą trafniejsze niz obecny. |
Cytat:
Sprowadzanie szamba, które narobiliście razem z poznaniakami w Bydgoszczy i którego smród musi teraz dźwigać cała piłkarska Polska do rangi walki o „prawa obywatelskie” jest mało poważnym nieporozumieniem. Łagodnie mówiąc. Osobiście mam dość płacenia za wyskoki innych. Sprzątajcie własny chlew sami, a nie obciążajcie nim wszystkich. Gdzie byliście z protestami, gdy w przeszłości bezpodstawnie i niesprawiedliwie Ekstraklasa S.A lub PZPN karała Wisłę i inne kluby? Ale za Wami wszyscy inni muszą stać murem, Wy natomiast możecie się na wszystkich „wypinać”. @Jaro, Nie będę chowal się w cieniu i odpowiem Ci na poprzedni post, mimo, że już zainterweniował Rav. Twój poprzedni post nie miał żadnego związku z tematem, w którym tu rozmawiamy. Był tylko zwykłym atakiem personalnym, na które tu nie będzie przyzwolenia, bo istnieje jeszcze coś takiego jak regulamin i netykieta. Z nimi też teraz masz zamiar wojować pod hasłem walki z dyktaturą? Wolność wypowiedzi nie oznacza „wolnej amerykanki”, ani całkowitego braku zasad. Wolność to też odpowiedzialność. Zaakceptuj to zamiast obrażać się na rzeczywistość i strzelać fochy |
wislak86 a co ty wymagasz od gościa który lata siedział tylko i wyłącznie w temacie sportowym a teraz nagle zaczął "dbać" o kibicowanie na Wiśle i próbować ukierunkować wiślacki ruch kibicowski na Wiśle na swoje tory.
zawsze ta sama śpiewka: Cytat:
|
Markus ... nie odpowiedzialas na moje pytanie
Nie widziales go czy po prostu niei chcesz odpowiedz .... albo co gorsza nie wiesz CO odpowiedziec ....? |
Bębniarzu i sławny właścicielu znanej czapki do której zrobiliśmy pierwszą zrzutkę na Wielką Flagę - Witaj :)
|
Cytat:
Uważasz, że tylko ABG ma prawo prowadzić doping na stadionie, troszczyć o Wisłę i decydować o postępowaniu ogółu kibiców? |
Nie no, tego jeszcze brakowało żeby nadworny krytyk tego forum (obok wolfiego), który cały czas tylko narzeka uczył mnie kibicowania, wierności i pomocy drużynie w trudnych chwilach.
Chcesz mieć wpływ na wygląd trybun? Zdobądź władze w SKWK. Wtedy będziesz mógł wyrazić swoje zdanie. Wiadomo, chciałbyś żeby na meczach był doping, oprawy, ale organizować tego too się już nie chce. Najłatwiej jest wymagać od innych. Powiem więcej, masz jaja to podejdź przed meczem pod gniazdo i powiedz chłopakom, że masz w dupie ich protest i będziesz prowadził doping więc mają się odsunąć. Zobaczymy czy tłum pójdzie za Tobą skoro taki jesteś przekonany o tym "czego chce ogół". PS. Tylko nie kasuj posta, daj mi bana i na privie wypieraj się że to nie ty. |
Cytat:
Przenieśmy się w czasie , dokonajmy pewnego przyspieszenia technologicznego. Post napisany po meczu Lechia-Juventus w 1983 r. Na murawie sport , na trybunach ludzie. Czasem bardziej upolitycznieni(zachodnia Europa) czasem mniej(min.Polska) , ale posiadający również swoje prawa i postulaty. |
Cytat:
Cytat:
I jak to się dzieje, że protest w imię wspierania Warszawiaków i Poznaniaków ma Twoje poparcie i jest do przeprowadzenia, a np: w sprawie skandalicznego prowadzenia stadionowej inwestycji przez miasto na Reymonta już nie? Tutaj nie warto zwracać uwagi brakiem dopingu? :evil: |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Markus ... popraw prosze edycje mojego posta bo zamiast zacytowac to sie wtryniles do mojego posta, jeszcze ktos pomysli ze mam rozdwojenie jazni ... pytam sie dlatego, ze bycie w ABG to podporzadkowanie sie pewnym zasadom dzialajacym na dlugo dlugo przed tym jak pojawila sie Telefonika, to tez poczucie pewnej braterskosci i zjednoczenia, zaufania do ludzi, ktorzy troszke juz w swiecie kibicowskim zyja, troszke na swiecie widzieli ... konflikt, ktory niewatpiliwie tutaj na forum sie uwydatnia psuje tylko i wylacznie atmosfere wsrod nas, narastaja niepotrzebne podzialy .... do ktorych dokladasz sie miedzy innymi Ty mowiac, ze Tobie nikt nie zabroni dopingowac i ze masz gdzies co SKWK w porozumieniu z zoorganizowanymi grupami ustali ... jesli ustalamy, ze bedzie doping/nie bedzie dopingu czy bedzie tylko w drugiej polowie to tak ma byc, i jako wszyscy Wislacy to przyjmujemy do wiadomosci i koniec inaczej konczy sie to kwasem takim jak na meczu z Lechem a tego chce uniknac kazdy z nas ... no chyba, ze uwazasz ze nic sie nie dzieje i protesty nie sa potrzebne ... (w co nie wierze ...) |
Cytat:
Cytat:
i odpowiem cytatem Cytat:
Cytat:
|
Markus litości! To, że wypowiadasz sie autorytarnie w temacie piłkarskim z perspektywy TV juz jakoś wszyscy przyjeliśmy i "zaakceptowaliśmy", ale zlituj się i nie rób z siebie alfy i omegi w tematyce kibicowskiej! Gdy nie chodzisz na stadion, nie wiesz co sie tam dzieje (nie w tv tego nie pokazują, nie w necie o tym nie pisza) i nie znasz tak na prawdę środowiska kibicowskiego, jego problemów, zasad ect. Gash. Albo przynajmniej przestać wypowiadać się tak, że to tylko Twoje zdanie jest słuszne, Ty masz monopol na prawdę i rację. W każdej tematyce. Bo to na prawdę nawet nie jest zabawne ...
Jasne, kazdy ma prawo do swojego zdania - ale daj miec to zdanie tez innym. Inne od Ciebie! A nie jak inne to ban ... albo nie gadam. Kasuje posty. Matko i córko ... zlitujcie się! P.S. Ciekawe ile post tu wytrzyma i czy/na jak długo dostane bana :) |
Mamy najmocniejsza chuligankę internetową w Polsce :)
|
Cytat:
Co do treści - wykaż mi proszę, że protest, którego bronisz, wraz ze swą formą jest skuteczny i nie szkodzi, tylko realnie pomaga klubowi i kibicom, zmieniając sytuację na lepsze, zamiast pisać bzdury nie na temat o jakimś uważaniu się za Alfę i Omegę etc. Bo o tym tu rozmawiamy.Jeśli nie potrafisz nawet obronić ideii tego protestu w normalny sposób, wykazując jego sens i skuteczność, tylko musisz sprowadzać rzecz do Twoich wyobrażeń odnośnie mojej osob, to czemu oczekujesz od innych by go popierali? @ PvD Dziękuję Bogu, że moja troska o Wisłę i pomoc dla niej na szczęście nie musi wyrażać się wyłącznie poprzez SKWK i formy działania akceptowane wyłącznie przez ludzi skupionych w Stowarzyszeniu. Bo inaczej musiałbym się podpisywać pod wieloma głupotami typu "1906% poparcia", torpedowanie powrotu Frankowskiego etc. Lepiej czasem robić mniej, niż postępować głupio. @ Saimonz, Cieszę się że pojawileś się znów na forum. :-) Bardzo szanuję ABG, kibicuję Wiśle od bardzo dawna, na długo przed przyjściem TF, ale ani ABG, ani SKWK nie mają monopolu na rację. Nie są wolni od błedów. Obecną formę protestu uważam za wielki błąd, dlatego jestem przeciwko jej. |
Cytat:
Dajcie sobie na wstrzymanie, spinacie się jak Lech Poznań na europuchary. Ale Markus robiący za eksperta w sprawach kibicowskich :rotfl: Zajmij się chłopie krytykowaniem naszych piłkarzy, to Ci idzie najlepiej. A kibiców zostaw w spokoju.. |
Dzięki Żmijka że napisałaś bo ja sądziłem że koleś jest nowy (chociaż rejestracja temu zaprzeczała) a że nie wchodzę w ogóle do pokoju piłkarskiego to nie wiem co to za gagatek :)
I tak właśnie zaczyna wyglądać to forum Moderator który nie chodzi na mecze wypowiada się o tym co niby mu odgórnie zakazują paranoja to mało powiedziane. Markus: Uważasz, że tylko ABG ma prawo prowadzić doping na stadionie, troszczyć o Wisłę i decydować o postępowaniu ogółu kibiców? a teraz wytłumacz się z tego zdania bo ja za cholerę nie mogę nic wywnioskować. kim wg. Ciebie jest ABG? i w jaki sposób osoby spoza niej troszczą się o Wisłę. PS. taka moja skromna rada wróć skąd przyszedłeś ja zapomnę o Tobie Ty zapomnij o tym pokoju i wszystko powoli wróci do normy MARKUS ponieważ widzę że atakujesz wszystkich (tym razem padło na Żmijkę) to powiedz co mamy zrobić? o nasz przywódco! (pytanie jak najbardziej serio) |
Nie będe Ci nic wykazywać, bo już dawno straciłam wiare w sens prób rozmowy na jakikolwiek ważniejszy temat na tym forum. Napisałam tutaj, bo tutaj wykazujesz się wyjątkową aktywnością ostatnio - własnie w sposób jak dla mnie wyjątkowo razacy. Jeśli nie pasuje Ci to, że post jest lekko "off" to przezuć go może do tematu o modach, tam chyba jest odpowiednie miejsce. No bo chyba nie tylko można tam donosić i chwalić modów?
Pozdrawiam eot (tu) |
Cytat:
Obecną formę protestu uważasz za złą powiadasz? To jaką formę protestu preferujesz? :rotfl: |
Cytat:
biorąc sie za krytykę powinno się wyprowadzać własny pomysł naprawy sytuacji a nie tylko narzekać . |
Cytat:
Skuteczną? co z tego, że cisza na stadionach jak politycy, sponsorzy i PZPN mają to w dupie? Niepłacenie podatków też może jedynie zaszkodzić... ale sądzę, że wypróbowane górnicze metody, czyli zablokowanie stolicy na kilka godzin i wynikające z tego milionowe straty pomogą. Najbliżej mają Warszawiacy, na których nie masz cwaniaka, dodatkowo lubią protestować, więc sądzę, że w imię polskiej sceny kibicowskiej, poświęcą się tym razem i oni w imię reszty, co z tego będziemy mieć? Profit dla wszystkich:D A teraz na serio: nikt w Warszawie tego nie zrobi, bo dbają o własną wygodę- nie było dopingu kilka lat, to co im tam przeszkadza następne pare. I nie mówcie mi o solidarności, bo ostatnio przeglądając ich forum zauważyłem jak wiślak zwraca się do legionisty per "kolega", w odpowiedzi usłyszał, że nie przypomina sobie (leg.) aby miał kolegę wiślaka. Takie mają podejście, to niech gniją w gównie które sami stworzyli, bo wjazd na murawę neutralnego stadionu to arcydebilizm. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl