Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

zybert77 27.05.2011 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1101174)
Porównujesz ogólnokrajowy protest do protestu przeciwko właścicielom jednego klubu w lidze? BRAWO!

porównuję lekcję legijną i man u - obie przeciw właścielom.
Chyba zgodzisz się że ogólnokrajowy protest w tej formie jest przeciwskuteczny?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1101174)
Jakoś w 2009 było normalnie. Fajne masz zdanie wobec nas, kibiców. Nic tylko wyzwiemy kogoś (od żydów, pedałów, czarnuchów, komuchów, faszywców)albo obrazimy, rozp**rdolimy coś (najlepiej piłkarzy "czarnych koszul") puchar, w ogóle cały stadion.

I ty się jeszcze uważasz za Wiślaka?

Cóż, chodzę na Wisłę wiele lat... trochę akcji widziałem. Wyzywania przewijają się na tym forum, kilku już chce mnie po trybunach szukać. Raczej nie po to żeby pogratulować mi innego spojrzenia na rzeczywistość.

PlacekTSW 27.05.2011 15:56

Czechy
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...6_557259_n.jpg
Belgrad
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._2484999_n.jpg

WiślakMyślenice 27.05.2011 15:58

Cytat:

porównuję lekcję legijną i man u - obie przeciw właścielom.
Chyba zgodzisz się że ogólnokrajowy protest w tej formie jest przeciwskuteczny?
W milczeniu owszem, jest bezsensowny. Nie bardzo rozumiem dlaczego porównujesz protesty przeciwko właścicielom do ogólnopolskiego protestu przeciw rządowi, samorządowi i pzpn-owi, bo skala dużo większa i nieporównywalnie trudniejszy jest ten drugi.

Cytat:

Cóż, chodzę na Wisłę wiele lat... trochę akcji widziałem. Wyzywania przewijają się na tym forum, kilku już chce mnie po trybunach szukać. Raczej nie po to żeby pogratulować mi innego spojrzenia na rzeczywistość.
A przez te "wiele lat" nic się nie zmieniło? Polecam statystyki "policji".

Cytat:

Wyzywania przewijają się na tym forum, kilku już chce mnie po trybunach szukać.
Skoro głosisz takie farmazony uważając je za:
Cytat:

innego spojrzenia na rzeczywistość.
to przepraszam bardzo ;)

WiślakMyślenice 27.05.2011 16:02

Cytat:

Nowa zabawa na forum!

Jako że dwie strony pieprzenia o niczym to nikt się chyba nie obrazi na stronę zabawy?

Ja zaczynam! Tz studio zaczął ale nie złapaliście :D

Po prostu chce się upewnić, czy ten gość jest nowym Habakukiem, dla którego wszyscy protestujący to kibole, a trybuna G to stado bandytów ;)

zybert77 27.05.2011 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1101196)
W milczeniu owszem, jest bezsensowny. Nie bardzo rozumiem dlaczego porównujesz protesty przeciwko właścicielom do ogólnopolskiego protestu przeciw rządowi, samorządowi i pzpn-owi, bo skala dużo większa i nieporównywalnie trudniejszy jest ten drugi.

no bo z grubsza w obu chodzi o to samo... o siedzenie cicho - a takie było założenie akcji ogólnopolskiej

Cytat:

A przez te "wiele lat" nic się nie zmieniło? Polecam statystyki "policji".

problem ze stosowaniem statystyki jest taki, że są takie sytuacje jak ta z bydgoszczy.

Cytat:

Skoro głosisz takie farmazony uważając je za: to przepraszam bardzo ;)

Czy nie po to powstało to forum, żeby wymieniać się poglądami? Przyznasz, że dyskusja z człowiekiem, który się we wszystkim zgadza nie jest pasjonująca.

WiślakMyślenice 27.05.2011 16:21

Cytat:

problem ze stosowaniem statystyki jest taki, że są takie sytuacje jak ta z bydgoszczy.
Lecz organizatorem tego meczu był pzpn, a nie Ekstraklasa S.A. i to on odpowiada łącznie z winowajcami za to, co się stało na stadionie w Bydgoszczy, nie Bogu ducha winni kibice, którzy wbiegnęli na murawę stadionu Zawiszy by się cieszyć wraz ze swoją drużyną. To, że była wśród nich hołota, która nie została odpowiednio doprowadzona do porządku, to nie nasza wina, by nam zamykać stadiony i kneblować usta. Mówi coś panu artykuł 54 Konstytucji RP?

Cytat:

Czy nie po to powstało to forum, żeby wymieniać się poglądami? Przyznasz, że dyskusja z człowiekiem, który się we wszystkim zgadza nie jest pasjonująca.
Czyli tak- nie wolno po końcowym gwizdku znaleźć się na murawie bo będzie to replay z Bydgoszczy? Na całym świecie kibice w ten sposób ukazują radość, my w sezonie '09 też, wszystko było w najlepszym porządku, nie rozumiem dlaczego mielibyśmy teraz "zrobić chlew" (inaczej tego nie ubiorę w słowa)?

Przytoczyłeś wbiegnięcie z Arką - ok. Ale wtedy o ile pamięć mi nie szwankuje, to zdobyliśmy vice-mistrza/straciliśmy mistrza na rzecz Legii(niepotrzebne skreślić). Teraz mamy mistrza, więc nie ma żadnego powodu do agresji "kiboli".

Pw dalej nie dostałem, odpowiedzi na pytania odnośnie kibiców z G oraz innych, którzy biorą udział w proteście też.

zybert77 27.05.2011 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1101226)
Lecz organizatorem tego meczu był pzpn, a nie Ekstraklasa S.A. i to on odpowiada łącznie z winowajcami za to, co się stało na stadionie w Bydgoszczy, nie Bogu ducha winni kibice, którzy wbiegnęli na murawę stadionu Zawiszy by się cieszyć wraz ze swoją drużyną. To, że była wśród nich hołota, która nie została odpowiednio doprowadzona do porządku, to nie nasza wina, by nam zamykać stadiony i kneblować usta. Mówi coś panu artykuł 54 Konstytucji RP?

Zgadzam się z Tobą co do organizatora. On głównie odpowiada.
Nie zgadzam się co do Bogu ducha winnych kibiców. Zauważ, że na murawie znaleźli się kiedy mecz jeszcze trwał. Ostatni karny był wykonywany z wiszącą scianą ludzi za linią - co nie było bez wpływu na wynik. A dodatkowo mecz w tym momencie powinien być przerwany.
Czy się cieszyli - raczej nie śpiewali do kibiców Lecha "że wszyscy Polacy to jedna rodzina"? Po tym ruszył żeby im sp... święto.
Wielu z Was stawia znak równości pomiędzy zamykaniem stadionów a uderzeniem w kibiców. Pełna zgoda, że dla kibiców ta cała impreza. Tyle, że zamykanie stadionów to jest uderzenie we właścicieli klubów żeby przestali się bratać z bandami. Kibice dostali odpryskiem.
Chyba zgodzisz się, że na lechu przed kibolstwem rozwijają czerwony dywan a i w warszawie (po bodaj dwuletnim machaniu szabelką) poszli drogą lecha bo właśnie kończyła się budowa stadionu.

Cytat:

Czyli tak- nie wolno po końcowym gwizdku znaleźć się na murawie bo będzie to replay z Bydgoszczy? Na całym świecie kibice w ten sposób ukazują radość, my w sezonie '09 też, wszystko było w najlepszym porządku, nie rozumiem dlaczego mielibyśmy teraz "zrobić chlew" (inaczej tego nie ubiorę w słowa)?

O to wypadałoby zapytać prezesa naszego klubu, który taką decyzję podjął. Ja staram się ją zrozumieć w ten sposób, że przy takim nagromadzeniu emocji (co widać i na tym forum) - nikt nie jest w stanie zagwarantować że na murawie świętowanie będzie realizowane w taki sam sposób jak ostatnio w Dortmundzie.
Wbrew pozorom nie na całym świecie pozwalają wbiegać na murawę.

Cytat:

Przytoczyłeś wbiegnięcie z Arką - ok. Ale wtedy o ile pamięć mi nie szwankuje, to zdobyliśmy vice-mistrza/straciliśmy mistrza na rzecz Legii(niepotrzebne skreślić). Teraz mamy mistrza, więc nie ma żadnego powodu do agresji "kiboli".

masz rację, wtedy był wicemistrz. Ja po prostu rozumiem tę decyzję jako próbę dmuchania na zimne przez zarząd

Cytat:

Pw dalej nie dostałem, odpowiedzi na pytania odnośnie kibiców z G oraz innych, którzy biorą udział w proteście też.

nie wiem o co chodzi, mi w profilu pokazuje że odpowiedziałem

0 22 27.05.2011 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zybert77 (Post 1101243)
Chyba zgodzisz się, że na lechu przed kibolstwem rozwijają czerwony dywan a i w warszawie (po bodaj dwuletnim machaniu szabelką) poszli drogą lecha bo właśnie kończyła się budowa stadionu.

Pozostaje życzyć Ci, by w Twoim klubie też kiedyś zaczęli machać szabelką. O wyglądzie herbu nie wspominając.

Przepraszam resztę, ale bez przesady.

P.S. Stanowisko ekipy Legii.

Cytat:

Informujemy, że podczas ostatniej kolejki rundy wiosennej kontynuowany jest ogólnopolski protest przeciwko bezprawnym działaniom administracji rządowej wobec kibiców. Dopingujemy jedynie od 80 minuty meczu – wtedy pokażemy na co nas stać. Na stadionie, podobnie jak w poprzednich odsłonach protestu nie zawisną flagi.Wraz z końcem sezonu, kończy się również dotychczasowy początkowy etap protestu, który jesienią wybuchnie w znacznie bardziej spektakularnych formach – o ile nasze postulaty nie zostaną spełnione.

Markus 27.05.2011 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1101179)
Jeśli odgórnie zostanie zarządzone milczenie, to wszyscy mają milczeć i amen. Nie robisz tego na wzór "warszawskich i poznańskich bandytów", ale robisz to dla siebie, dla kibiców oraz dla swoich dzieci i potomków, by dane było im żyć w wolnym i wyznającym pewne wartości społeczeństwie.

Nie. Nikt nie ma prawa wydawać podobnych "odgórnych zarządzeń" ogółowi kibiców. Wielu z nas nie zgadza się z tą formą protestu, uważa ją za złą, nieskuteczną i szkodliwą, dlatego nie ma żadnego powodu podporządkowywać się czemuś, co bardziej szkodzi niż pomaga. Szczególnie w taki dzień i czas.

O wartości społeczne nigdzie na świecie nie walczy się na stadionach i brakiem dopingu. To chory pomysł, któremu mam nadzieję większość się nie podporządkuje.

yogul 27.05.2011 19:41

jak było pisane juz 13414 razy na stadionie nie ma demokracji.

i całe szczęście bo zaraz jeden z drugim poprawny inaczej by zrobił taki burdel jak na przykład czasami jest na forum.

Markus od tego są osoby decyzyjne, jeżeli nie zgadzasz się to podejdź pod młyn idz na spotkanie SKWK i przekonuj ludzi swoimi argumentami bo postami nic nie zrobisz bo i tak większość coś znaczących osób w Wiśle olewa to forum.

westersyl 27.05.2011 19:41

Cytat:

O wartości społeczne nigdzie na świecie nie walczy się na stadionach i brakiem dopingu. To chory pomysł, któremu mam nadzieję większość się nie podporządkuje.
Protest to właściwie nie jest protesty lecz próba siły skierowana w kierunku włodarzy klubów, zobaczcie co się stanie jak będzie stosować się do zaleceń rządu. Szkoda że "osoby decyzyjne:D" nie mówią wprost o co chodzi. Niektórzy nadal myślą że protestują przeciwko Tuskowi... jego decyzji już nie da się cofnąć i wszyscy o tym wiedzą. Kwestia jest tego w jakim stopniu kluby będą je respektować i stąd te naciski na władze klubów.

Markus 27.05.2011 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1101347)
jak było pisane juz 13414 razy na stadionie nie ma demokracji.

A dlaczego w takim razie ma być dyktatura pewnych osób lub stowarzyszeń?

Dlaczego ma być bezmyślne popieranie i podpisywanie się pod szkodliwymi pomysłami? To, co jest proponowane szkodzi zarówno drużynie, jak i klubowi. Paradoksalnie szkodzi też samym kibicom.

Nie przekonasz mnie do popierania czegokolwiek, co szkodzi Wiśle. I co jak pokazują dotychczasowe "dokonania" jest po prostu nieskuteczne. Tusk brakiem dopingu wcale się nie przejmuje, jest mu on nawet na rękę.

I ja nie dawałem nikomu z SKWK, ani żadnemu innemu Stowarzyszeniu mandatu do bycia "osobą decyzyjną" w tej sprawie, mającą mówić mi i innym, co wolno, a co nie.

0 22 27.05.2011 20:07

"A dlaczego w takim razie ma być dyktatura pewnych osób lub partii?

Dlaczego ma być bezmyślne popieranie i podpisywanie się pod szkodliwymi pomysłami? To, co jest proponowane szkodzi zarówno miastu, jak i krajowi. Paradoksalnie szkodzi też samym Polakom.

Nie przekonasz mnie do popierania czegokolwiek, co szkodzi Polsce. I co jak pokazują dotychczasowe "dokonania" jest po prostu nieskuteczne. Tusk brakiem poparcia wcale się nie przejmuje, jest mu on nawet na rękę.

I ja nie dawałem nikomu z PO/PiS/SLD/PSL, ani żadnej innej partii mandatu do bycia "osobą decyzyjną" w tej sprawie, mającą mówić mi i innym, co wolno, a co nie."

A poważnie: Stowarzyszenia mają określoną liczbę członków, a kluby regulaminowy obowiązek współpracowania z nimi. Jak widać i twórca regulaminu PZPN/Ekstraklasa i kluby uznają, że praca akurat ze Stowarzyszeniem ma większy sens niż współpraca z pojedynczym Kowalskim, bo takich jest 20 tysięcy i każdy ma inne zdanie. Jak się nie podoba działalność Stowarzyszenia to zawsze można wejść do władz, zdobyć określone poparcie i zmieniać strategię - czyli dokładnie zrobić to samo co zrobiły... aktualne osoby w Stowarzyszeniach..

yogul 27.05.2011 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1101375)

A poważnie: Stowarzyszenia mają określoną liczbę członków, a kluby regulaminowy obowiązek współpracowania z nimi. Jak widać i twórca regulaminu PZPN/Ekstraklasa i kluby uznają, że praca akurat ze Stowarzyszeniem ma większy sens niż współpraca z pojedynczym Kowalskim, bo takich jest 20 tysięcy i każdy ma inne zdanie. Jak się nie podoba działalność Stowarzyszenia to zawsze można wejść do władz, zdobyć określone poparcie i zmieniać strategię - czyli dokładnie zrobić to samo co zrobiły... aktualne osoby w Stowarzyszeniach..

Dokładnie. Coś się nie podoba, z czymś masz problem jak na ręce widać że najłatwiej marudzić, narzekać i pisać posty ale to zupełnie nic nie da.
Zamiast tego jak ktoś ma z czymś problem wziął by się do pracy i spróbował to zmienić, naprawić, chociaż zaproponować własny pomysł. ale nie to zawsze jest na zasadzie to złe tamto złe ale lepszego pomysłu brak.

Jaroo1 27.05.2011 20:22

* * * * * *

Saimoz 27.05.2011 20:34

Markus ... szybkie pytanie .... uwazasz sie za zolnierza Armii Bialej Gwiazdy??

wiślak 86 27.05.2011 20:48

Markus a potem dziwić się że forum prezentuje taki a nie inny poziom!
Ciekawe co zrobiłeś jak zakazano pokazania oprawy? z Twojej odpowiedzi wnioskuję że się cieszyłeś bo nikt Ci nie zasłaniał widoku!
forma może i jest nieodpowiednia ale jakoś nie widzę abyś zaproponował coś lepszego. i tu nie chodzi o ogólnopolski protest tylko o wyrażenie sprzeciwu przeciwko chorej polityce klubu, wyłapywaniu kibiców po meczy, spisywaniu za byle gówno, i wystawianiu mandatów na picie bo ktoś wyszedł pół metra z ogródka!

yogul 27.05.2011 20:59

jak czytam niektóre posty to rzygać mi się chcę i dochodzę do wniosku że gdyby w 89' było takie społeczeństwo jak teraz to mielibyśmy dalej komune.

a co do tematu to mam nadzieje że kolejne protesty kibiców będą trafniejsze niz obecny.

Markus 27.05.2011 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1101375)
"A dlaczego w takim razie ma być dyktatura pewnych osób lub partii?

Dlaczego ma być bezmyślne popieranie i podpisywanie się pod szkodliwymi pomysłami? To, co jest proponowane szkodzi zarówno miastu, jak i krajowi. Paradoksalnie szkodzi też samym Polakom.

Nie przekonasz mnie do popierania czegokolwiek, co szkodzi Polsce. I co jak pokazują dotychczasowe "dokonania" jest po prostu nieskuteczne. Tusk brakiem poparcia wcale się nie przejmuje, jest mu on nawet na rękę.

I ja nie dawałem nikomu z PO/PiS/SLD/PSL, ani żadnej innej partii mandatu do bycia "osobą decyzyjną" w tej sprawie, mającą mówić mi i innym, co wolno, a co nie."

Niestety, pominąłeś pewien szczegół: stadion to arena widowiska sportowego, a nie forum politycznych igrzysk. Nie miejsce, nie czas, nie ta sama forma. Więc nie rób z Reymonta drugiej Wiejskiej, a z kibiców nieudolnych polityków. Chcesz walczyć z Tuskiem, PO/PiS/SLD etc. rób to w odpowiedni sposób, bez szkodzenia klubom i innym kibicom. Mądrze, a nie głupio. Są ku temu inne stosowne i dopuszczalne prawem metody, nie tylko wybory. One w przeciwieństwie do Waszej „inicjatywy” rzeczywiście mogą okazać się skuteczne.

Sprowadzanie szamba, które narobiliście razem z poznaniakami w Bydgoszczy i którego smród musi teraz dźwigać cała piłkarska Polska do rangi walki o „prawa obywatelskie” jest mało poważnym nieporozumieniem. Łagodnie mówiąc.

Osobiście mam dość płacenia za wyskoki innych. Sprzątajcie własny chlew sami, a nie obciążajcie nim wszystkich. Gdzie byliście z protestami, gdy w przeszłości bezpodstawnie i niesprawiedliwie Ekstraklasa S.A lub PZPN karała Wisłę i inne kluby? Ale za Wami wszyscy inni muszą stać murem, Wy natomiast możecie się na wszystkich „wypinać”.

@Jaro,

Nie będę chowal się w cieniu i odpowiem Ci na poprzedni post, mimo, że już zainterweniował Rav. Twój poprzedni post nie miał żadnego związku z tematem, w którym tu rozmawiamy. Był tylko zwykłym atakiem personalnym, na które tu nie będzie przyzwolenia, bo istnieje jeszcze coś takiego jak regulamin i netykieta. Z nimi też teraz masz zamiar wojować pod hasłem walki z dyktaturą? Wolność wypowiedzi nie oznacza „wolnej amerykanki”, ani całkowitego braku zasad. Wolność to też odpowiedzialność. Zaakceptuj to zamiast obrażać się na rzeczywistość i strzelać fochy

PvD 27.05.2011 21:08

wislak86 a co ty wymagasz od gościa który lata siedział tylko i wyłącznie w temacie sportowym a teraz nagle zaczął "dbać" o kibicowanie na Wiśle i próbować ukierunkować wiślacki ruch kibicowski na Wiśle na swoje tory.

zawsze ta sama śpiewka:
Cytat:

To, co jest proponowane szkodzi zarówno drużynie, jak i klubowi.
K....a jaja jak berety.

Saimoz 27.05.2011 21:10

Markus ... nie odpowiedzialas na moje pytanie

Nie widziales go czy po prostu niei chcesz odpowiedz .... albo co gorsza nie wiesz CO odpowiedziec ....?

PvD 27.05.2011 21:13

Bębniarzu i sławny właścicielu znanej czapki do której zrobiliśmy pierwszą zrzutkę na Wielką Flagę - Witaj :)

Markus 27.05.2011 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Saimoz (Post 1101425)
Markus ... nie odpowiedzialas na moje pytanie

Nie widziales go czy po prostu niei chcesz odpowiedz .... albo co gorsza nie wiesz CO odpowiedziec ....?

Jaki związek z tym tematem ma to Twoje pytanie i co ma wnieść do tematu?

Uważasz, że tylko ABG ma prawo prowadzić doping na stadionie, troszczyć o Wisłę i decydować o postępowaniu ogółu kibiców?

mr_kwolf 27.05.2011 21:16

Nie no, tego jeszcze brakowało żeby nadworny krytyk tego forum (obok wolfiego), który cały czas tylko narzeka uczył mnie kibicowania, wierności i pomocy drużynie w trudnych chwilach.

Chcesz mieć wpływ na wygląd trybun? Zdobądź władze w SKWK. Wtedy będziesz mógł wyrazić swoje zdanie.
Wiadomo, chciałbyś żeby na meczach był doping, oprawy, ale organizować tego too się już nie chce. Najłatwiej jest wymagać od innych.

Powiem więcej, masz jaja to podejdź przed meczem pod gniazdo i powiedz chłopakom, że masz w dupie ich protest i będziesz prowadził doping więc mają się odsunąć. Zobaczymy czy tłum pójdzie za Tobą skoro taki jesteś przekonany o tym "czego chce ogół".

PS. Tylko nie kasuj posta, daj mi bana i na privie wypieraj się że to nie ty.

Mareq 27.05.2011 21:21

Cytat:

stadion to arena widowiska sportowego, a nie forum politycznych igrzysk
Pobawmy się w pisarzy S-F
Przenieśmy się w czasie , dokonajmy pewnego przyspieszenia technologicznego.
Post napisany po meczu Lechia-Juventus w 1983 r.

Na murawie sport , na trybunach ludzie. Czasem bardziej upolitycznieni(zachodnia Europa) czasem mniej(min.Polska) , ale posiadający również swoje prawa i postulaty.

Markus 27.05.2011 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1101423)
wislak86 a co ty wymagasz od gościa który lata siedział tylko i wyłącznie w temacie sportowym a teraz nagle zaczął "dbać" o kibicowanie na Wiśle i próbować ukierunkować wiślacki ruch kibicowski na Wiśle na swoje tory.

Jak widzisz, nieskuteczność i głupota niektórych posunięć może zdziałać prawdziwe cuda, zmuszając nawet najspokojniejszych do wypowiedzi. :evil::-D

Cytat:

K....a jaja jak berety.
Nie, no oczywiście pomagacie w ten sposób Wiśle. Piłkarzom, klubowi, Maaskantowi, itd. Jak cholera.

I jak to się dzieje, że protest w imię wspierania Warszawiaków i Poznaniaków ma Twoje poparcie i jest do przeprowadzenia, a np: w sprawie skandalicznego prowadzenia stadionowej inwestycji przez miasto na Reymonta już nie? Tutaj nie warto zwracać uwagi brakiem dopingu? :evil:

0 22 27.05.2011 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1101422)
Sprowadzanie szamba, które narobiliście razem z poznaniakami w Bydgoszczy i którego smród musi teraz dźwigać cała piłkarska Polska do rangi walki o „prawa obywatelskie” jest mało poważnym nieporozumieniem. Łagodnie mówiąc.

Osobiście mam dość płacenia za wyskoki innych. Sprzątajcie własny chlew sami, a nie obciążajcie nim wszystkich. Gdzie byliście z protestami, gdy w przeszłości bezpodstawnie i niesprawiedliwie Ekstraklasa S.A lub PZPN karała Wisłę i inne kluby? Ale za Wami wszyscy inni muszą stać murem, Wy natomiast możecie się na wszystkich „wypinać”.

Jeszcze zażądaj od Legii oficjalnych przeprosin, że Ci nie pozwalają klaskać na meczach z Lechem. Tymczasem ja przepraszam za to, że Legia umie się zorganizować i zrobić protest na skalę całej Polski - przekonując zdecydowaną większość ekip. Nikt nie broni zrobić tego samego w temacie kar od Ekstraklasy. Widać kibicowska Polska widzi zagrożenia dla całej swojej egzystencji bardziej w 'szamba jakiego narobiliśmy z poznaniakami" niż w innych. Tyczy się to również kibiców żużlowych, którzy oczywiście przyłączyli się do protestu. Generalnie nie przyłączyła się Polonia, Cracovia i Markus.

bunny 27.05.2011 21:31

http://www.youtube.com/watch?v=Pz9-l...layer_embedded

Markus 27.05.2011 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1101429)
Nie no, tego jeszcze brakowało żeby nadworny krytyk tego forum (obok wolfiego), który cały czas tylko narzeka uczył mnie kibicowania, wierności i pomocy drużynie w trudnych chwilach.

Ależ ja Cię ani nikogo innego wcale nie mam zamiaru "uczyć kibicowania". Nie chcę jedynie, byś Ty czy parę innych osób narzucało jego rodzaj reszcie i zmuszało ludzi do protestów lub czegokolwiek innego, co uważają za głęboko niesłuszne w swoim sposobie realizacji.I nie życzę sobie, by ktokolwiek odmawiał komukolwiek prawa do troski o Wisłę lub narzucał rodzaj jej wyrażania.

Saimoz 27.05.2011 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1101427)
Bębniarzu i sławny właścicielu znanej czapki do której zrobiliśmy pierwszą zrzutkę na Wielką Flagę - Witaj :)

Ha, wiedzialem, ze musi to byc ktos znajomy :)

Markus ... popraw prosze edycje mojego posta bo zamiast zacytowac to sie wtryniles do mojego posta, jeszcze ktos pomysli ze mam rozdwojenie jazni ...

pytam sie dlatego, ze bycie w ABG to podporzadkowanie sie pewnym zasadom dzialajacym na dlugo dlugo przed tym jak pojawila sie Telefonika, to tez poczucie pewnej braterskosci i zjednoczenia, zaufania do ludzi, ktorzy troszke juz w swiecie kibicowskim zyja, troszke na swiecie widzieli ... konflikt, ktory niewatpiliwie tutaj na forum sie uwydatnia psuje tylko i wylacznie atmosfere wsrod nas, narastaja niepotrzebne podzialy .... do ktorych dokladasz sie miedzy innymi Ty mowiac, ze Tobie nikt nie zabroni dopingowac i ze masz gdzies co SKWK w porozumieniu z zoorganizowanymi grupami ustali ... jesli ustalamy, ze bedzie doping/nie bedzie dopingu czy bedzie tylko w drugiej polowie to tak ma byc, i jako wszyscy Wislacy to przyjmujemy do wiadomosci i koniec

inaczej konczy sie to kwasem takim jak na meczu z Lechem a tego chce uniknac kazdy z nas ... no chyba, ze uwazasz ze nic sie nie dzieje i protesty nie sa potrzebne ... (w co nie wierze ...)

PvD 27.05.2011 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1101436)
Jak widzisz, nieskuteczność i głupota niektórych posunięć może zdziałać prawdziwe cuda, zmuszając nawet najspokojniejszych do wypowiedzi. :evil::-D

Henio nie dał roboty to szukasz nowego miejsca :rotfl:

Cytat:

Nie, no oczywiście pomagacie w ten sposób Wiśle. Piłkarzom, klubowi, Maaskantowi, itd. Jak cholera.
idź i ich zapytaj a potem feruj wyroki

i odpowiem cytatem
Cytat:

a gdzie twoja pomoc dla Wisły?!

Cytat:

I jak to się dzieje, że protest w imię wspierania Warszawiaków i Poznaniaków ma Twoje poparcie i jest do przeprowadzenia, a np: w sprawie skandalicznego prowadzenia stadionowej inwestycji przez miasto na Reymonta już nie? Tutaj nie warto zwracać uwagi brakiem dopingu? :evil:
no właśnie czemu się nie wykazałeś :rotfl:

Żmijka 27.05.2011 21:42

Markus litości! To, że wypowiadasz sie autorytarnie w temacie piłkarskim z perspektywy TV juz jakoś wszyscy przyjeliśmy i "zaakceptowaliśmy", ale zlituj się i nie rób z siebie alfy i omegi w tematyce kibicowskiej! Gdy nie chodzisz na stadion, nie wiesz co sie tam dzieje (nie w tv tego nie pokazują, nie w necie o tym nie pisza) i nie znasz tak na prawdę środowiska kibicowskiego, jego problemów, zasad ect. Gash. Albo przynajmniej przestać wypowiadać się tak, że to tylko Twoje zdanie jest słuszne, Ty masz monopol na prawdę i rację. W każdej tematyce. Bo to na prawdę nawet nie jest zabawne ...
Jasne, kazdy ma prawo do swojego zdania - ale daj miec to zdanie tez innym. Inne od Ciebie! A nie jak inne to ban ... albo nie gadam. Kasuje posty.

Matko i córko ... zlitujcie się!

P.S. Ciekawe ile post tu wytrzyma i czy/na jak długo dostane bana :)

Kodipar1906 27.05.2011 21:48

Mamy najmocniejsza chuligankę internetową w Polsce :)

Markus 27.05.2011 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1101451)
Markus litości! To, że wypowiadasz sie autorytarnie w temacie piłkarskim z perspektywy TV juz jakoś wszyscy przyjeliśmy i "zaakceptowaliśmy", ale zlituj się i nie rób z siebie alfy i omegi w tematyce kibicowskiej! Gdy nie chodzisz na stadion, nie wiesz co sie tam dzieje (nie w tv tego nie pokazują, nie w necie o tym nie pisza) i nie znasz tak na prawdę środowiska kibicowskiego, jego problemów, zasad ect. Gash. Albo przynajmniej przestać wypowiadać się tak, że to tylko Twoje zdanie jest słuszne, Ty masz monopol na prawdę i rację. W każdej tematyce. Bo to na prawdę nawet nie jest zabawne ...
Jasne, kazdy ma prawo do swojego zdania - ale daj miec to zdanie tez innym. Inne od Ciebie! A nie jak inne to ban ... albo nie gadam. Kasuje posty.

Matko i córko ... zlitujcie się!

P.S. Ciekawe ile post tu wytrzyma i czy/na jak długo dostane bana :)

Nie martw sie, Twój post nie zostanie przeze mnie skasowany.

Co do treści - wykaż mi proszę, że protest, którego bronisz, wraz ze swą formą jest skuteczny i nie szkodzi, tylko realnie pomaga klubowi i kibicom, zmieniając sytuację na lepsze, zamiast pisać bzdury nie na temat o jakimś uważaniu się za Alfę i Omegę etc. Bo o tym tu rozmawiamy.Jeśli nie potrafisz nawet obronić ideii tego protestu w normalny sposób, wykazując jego sens i skuteczność, tylko musisz sprowadzać rzecz do Twoich wyobrażeń odnośnie mojej osob, to czemu oczekujesz od innych by go popierali?

@ PvD

Dziękuję Bogu, że moja troska o Wisłę i pomoc dla niej na szczęście nie musi wyrażać się wyłącznie poprzez SKWK i formy działania akceptowane wyłącznie przez ludzi skupionych w Stowarzyszeniu. Bo inaczej musiałbym się podpisywać pod wieloma głupotami typu "1906% poparcia", torpedowanie powrotu Frankowskiego etc. Lepiej czasem robić mniej, niż postępować głupio.

@ Saimonz,

Cieszę się że pojawileś się znów na forum. :-) Bardzo szanuję ABG, kibicuję Wiśle od bardzo dawna, na długo przed przyjściem TF, ale ani ABG, ani SKWK nie mają monopolu na rację. Nie są wolni od błedów. Obecną formę protestu uważam za wielki błąd, dlatego jestem przeciwko jej.

fialo 27.05.2011 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kodipar1906 (Post 1101453)
Mamy najmocniejsza chuligankę internetową w Polsce :)

Myślę że ten cytat najlepiej obrazuje dyskusje :)

Dajcie sobie na wstrzymanie, spinacie się jak Lech Poznań na europuchary.

Ale Markus robiący za eksperta w sprawach kibicowskich :rotfl: Zajmij się chłopie krytykowaniem naszych piłkarzy, to Ci idzie najlepiej. A kibiców zostaw w spokoju..

wiślak 86 27.05.2011 21:59

Dzięki Żmijka że napisałaś bo ja sądziłem że koleś jest nowy (chociaż rejestracja temu zaprzeczała) a że nie wchodzę w ogóle do pokoju piłkarskiego to nie wiem co to za gagatek :)
I tak właśnie zaczyna wyglądać to forum Moderator który nie chodzi na mecze wypowiada się o tym co niby mu odgórnie zakazują paranoja to mało powiedziane.

Markus: Uważasz, że tylko ABG ma prawo prowadzić doping na stadionie, troszczyć o Wisłę i decydować o postępowaniu ogółu kibiców?

a teraz wytłumacz się z tego zdania bo ja za cholerę nie mogę nic wywnioskować. kim wg. Ciebie jest ABG? i w jaki sposób osoby spoza niej troszczą się o Wisłę.

PS. taka moja skromna rada wróć skąd przyszedłeś ja zapomnę o Tobie Ty zapomnij o tym pokoju i wszystko powoli wróci do normy

MARKUS ponieważ widzę że atakujesz wszystkich (tym razem padło na Żmijkę) to powiedz co mamy zrobić? o nasz przywódco! (pytanie jak najbardziej serio)

Żmijka 27.05.2011 22:02

Nie będe Ci nic wykazywać, bo już dawno straciłam wiare w sens prób rozmowy na jakikolwiek ważniejszy temat na tym forum. Napisałam tutaj, bo tutaj wykazujesz się wyjątkową aktywnością ostatnio - własnie w sposób jak dla mnie wyjątkowo razacy. Jeśli nie pasuje Ci to, że post jest lekko "off" to przezuć go może do tematu o modach, tam chyba jest odpowiednie miejsce. No bo chyba nie tylko można tam donosić i chwalić modów?

Pozdrawiam
eot (tu)

KacpiTSW 27.05.2011 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1101459)
@ Saimonz,

Cieszę się że pojawileś się znów na forum. :-) Bardzo szanuję ABG, kibicuję Wiśle od bardzo dawna, na długo przed przyjściem TF, ale ani ABG, ani SKWK nie mają monopolu na rację. Nie są wolni od błedów. Obecną formę protestu uważam za wielki błąd, dlatego jestem przeciwko jej.

Przepraszam ale muszę się "wciąć" w rozmowę.

Obecną formę protestu uważasz za złą powiadasz?
To jaką formę protestu preferujesz?

:rotfl:

yogul 27.05.2011 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 1101469)

huliganka internetowa i dobijanie postów do 2tys? juz niewiele zostało - 1 933 jest :D

biorąc sie za krytykę powinno się wyprowadzać własny pomysł naprawy sytuacji a nie tylko narzekać .

bloodraven 27.05.2011 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 1101469)

Też się wetnę i odpowiem:
Skuteczną? co z tego, że cisza na stadionach jak politycy, sponsorzy i PZPN mają to w dupie? Niepłacenie podatków też może jedynie zaszkodzić... ale sądzę, że wypróbowane górnicze metody, czyli zablokowanie stolicy na kilka godzin i wynikające z tego milionowe straty pomogą. Najbliżej mają Warszawiacy, na których nie masz cwaniaka, dodatkowo lubią protestować, więc sądzę, że w imię polskiej sceny kibicowskiej, poświęcą się tym razem i oni w imię reszty, co z tego będziemy mieć? Profit dla wszystkich:D
A teraz na serio: nikt w Warszawie tego nie zrobi, bo dbają o własną wygodę- nie było dopingu kilka lat, to co im tam przeszkadza następne pare. I nie mówcie mi o solidarności, bo ostatnio przeglądając ich forum zauważyłem jak wiślak zwraca się do legionisty per "kolega", w odpowiedzi usłyszał, że nie przypomina sobie (leg.) aby miał kolegę wiślaka. Takie mają podejście, to niech gniją w gównie które sami stworzyli, bo wjazd na murawę neutralnego stadionu to arcydebilizm.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl