Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

mitmichael 19.02.2011 17:55

Strzela nawet Jaliens a Genkov jeszcze nie trafił. Oby to nie byl jednak drugi Hristov chociaz asysta to juz jakis mały plusik.

Kryniu 19.02.2011 17:56

To tylko sparing. Zobaczymy jak się przełoży na ligę postawa drużyny. Fajnie że wygrywamy ale to nie znaczy że już jesteśmy mistrzami. Mecz w Gdyni pokaże w którym miejscu jesteśmy.

herkules 19.02.2011 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 1053167)
Ja czekam na Cvetana. Bo boje sie powtórki z Christova.

dokładnie

Wisła to jest jakiś magiczny team, żaden nowy napastnik nie może się u nas rowinąć
ale jak tylko opuści R22 to od razy król strzelców...

jakaś kurna magia (pech prześladowczy)

qchar90 19.02.2011 17:59

przeciez Genkov asystuje!

1q2 19.02.2011 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez herkules (Post 1053172)
dokładnie

Wisła to jest jakiś magiczny team, żaden nowy napastnik nie może się u nas rowinąć
ale jak tylko opuści R22 to od razy król strzelców...

jakaś kurna magia (pech prześladowczy)

magia to ten post bo poza Niedzielanem który żadnym królem strzelców nie jest to nie przypominam sobie żadnego innego napastnika który w Wiśle nie strzelał a strzelał gdzie indziej

martinius028 19.02.2011 18:04

Mi przychodzi na myśl tylko Dudu jeszcze.

4fan_player 19.02.2011 18:04

http://www.arkowcy.pl/artykul,3263,1,arka-beroe-na-zywo.

Dzisiejszy sparing Arki.

skeba 19.02.2011 18:05

Cytat:

przeciez Genkov asystuje!
Od tego mamy Meliksona, Gargułę, Jirsaka i innych. On ma bramki strzelać.

Dean 19.02.2011 18:06

Znów bez sensu tracą w końcówce... i będzie płacz na forum. :P

wojti11795 19.02.2011 18:06

Musieli jeszcze bramke stracić

qchar90 19.02.2011 18:06

a czy to jest wazne kto strzela?Maly bramki strzela,Kirm bedzie pewnie strzela i Genkov w koncu cos strzeli

Żuczek 19.02.2011 18:08

4:1
Przynajmniej jednego gola zawsze trzeba stracić.

johny96 19.02.2011 18:09

Was się nie da słuchać, wszystko źle! Ogarnijcie się! Rozliczymy go pod koniec sezonu, a nie obozu.
skeba, to co? Napastnik ma tylko strzelać? Puknij się w łeb.

Karherop 19.02.2011 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1053180)
Od tego mamy Meliksona, Gargułę, Jirsaka i innych. On ma bramki strzelać.

pytanie do znafców

w którym ligowym meczu po przyjściu do Wisły Żurawski strzellił pierwszą bramkę

wygrany wygrywa .... nic nie wygrywa

snyrting 19.02.2011 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1053179)

Skrótu nie oglądam, ograniczam się do słuchania komentatora ... :)

Zimoch przy nim to mały pikuś.

1q2 19.02.2011 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 1053178)
Mi przychodzi na myśl tylko Dudu jeszcze.

Dudu też się nie sprawdził - nie dał rady ani w Debreczynie ani w jakimś węgierskim przeciętniaku, dopiero w Finlandii coś strzela - pewnie klimat mu w końcu spasował:)

Proud 19.02.2011 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1053187)
pytanie do znafców

Nie jestem może znafcom, ale chyba przełamał się dopiero z Stomilem Olsztyn (4:2) strzelając dwie bramki. A czy to były Jego pierwsze trafienia dla Białej Gwiazdy, to nie wiem, nie pamiętam :-)

skeba 19.02.2011 18:15

Cytat:

skeba, to co? Napastnik ma tylko strzelać? Puknij się w łeb.
A ja powiedziałem, że nie ma asystować. Ma przede wszystkim strzelać bramki. Tak samo obrońca ma bronić, a dodatkiem sa strzelone bramki (Marcelo)
Jak jesteś w robocie i masz do wykonania np. montaż okna - to montaż jest najważniejszy, a czas, czyli szybkośc z jaką to zrobisz to dodatek. Kapiszi ?

IncognitoTSW 19.02.2011 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1053187)
pytanie do znafców

W szóstym.
edit.
Proud - ze Stomilem to był jego bramki nr 3 i 4. Pierwsza z Odrą Wodzisław, później jeszcze strzelił w pamiętnym bardzo ładnym meczu z Widzewem wygranym 3:1.

tofik 19.02.2011 18:17

Cytat:

Po stracie piłki przez Wisłę w środku pola Daugava wyszła z kontrą. Afanasjevs był sam na sam z Pareiko i tym razem nie dał szans naszemu bramkarzowi.
Ciekawe kto tym razem stracił. Praktycznie co sparing się powtarza ta stuacja.
Trener im wpaja, żeby budowac akcje i nie pozbywac sie łatwo piłki. Niektórym chyba brak umiejętności do tego.

Dean 19.02.2011 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawkas1992 (Post 1053195)
a czy mecz Arka Wisła będzie w Canal + ??? :D

Wszędzie jest napisane, że tak.

Karherop 19.02.2011 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1053194)
W szóstym.

to teraz pytanie : po którym meczu sparingowym, już wieszają psy na Genkovie że nie strzela bramek:lol: kij mu w oko za dwie asysty

Wojtator 19.02.2011 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawkas1992 (Post 1053195)
a czy mecz Arka Wisła będzie w Canal + ??? :D

Będzie ;) 10 znaków

IncognitoTSW 19.02.2011 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1053198)
to teraz pytanie : po którym meczu sparingowym, już wieszają psy na Genkovie że nie strzela bramek:lol: kij mu w oko za dwie asysty

Podejrzewam, że już po pierwszym treningu ;]
Jakby nie patrzeć to Hristov u nas zagrał w lidze tylko 2 razy - a i tak wszyscy go skreślili.

Jigsaw 19.02.2011 18:23

martwicie sie o Genkova a ja widze ze jak ma pilke to asystuje, nie traci jej, ponad to sporo razy dzisiaj chlopaki do niego za mocno zagrywali az w oczy sie rzucalo w relacji, zaczna mu podawac to strzeli..

Proud 19.02.2011 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1053194)
W szóstym.
edit.
Proud - ze Stomilem to był jego bramki nr 3 i 4. Pierwsza z Odrą Wodzisław, później jeszcze strzelił w pamiętnym bardzo ładnym meczu z Widzewem wygranym 3:1.

Właśnie to sprawdziłem. Masz w 100% rację. Mecz z Olsztynem utkwił mi w pamięci, bo wszyscy wtedy mówili, że to będą przełomowe trafienia.

Cytat:

Specyfika tego forum, i tutejszych znafcuf

Konrad. 19.02.2011 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1053196)
Ciekawe kto tym razem stracił. Praktycznie co sparing się powtarza ta stuacja.
Trener im wpaja, żeby budowac akcje i nie pozbywac sie łatwo piłki. Niektórym chyba brak umiejętności do tego.

Uwierz mi, że nasi piłkarze będą tracić piłkę jeszcze nie raz i nie dwa. Jestem pewien, że nie będzie meczu ligowego w którym nie będziemy mieć straty...

domenica90 19.02.2011 18:25

Genkov zagrał 2 sparingi, a ci go już ochrzczili Christovem. Dwa sparingi, w których zaliczył 2 asysty (albo i 3, zależy jak policzyć przepuszczenie piłki do Małego).
To forum jest lepsze niż kabaret. Chłopcy, macie zachwiania nastrojów częstsze niż baba, a wiem co mówię:lol:

Konrad. 19.02.2011 18:27

Cytat:

Żurawski w pierwszych dwóch sezonach w Wiśle w 47 meczach strzelił 14 goli. Genkow jeszcze nie rozegrał w Wiśle meczu oficjalnego a już jest słaby... :lol:

tofik 19.02.2011 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1053205)
Uwierz mi, że nasi piłkarze będą tracić piłkę jeszcze nie raz i nie dwa. Jestem pewien, że nie będzie meczu ligowego w którym nie będziemy mieć straty...

Oby nie, bo ja piszę o tych ze środka pola po których w meczach sparingowych straciliśmy 4 gole. Nie przekręcaj.
Sivakov, Garguła, Jirsak, dzisiaj pan anonim. To nie jest przypadek.

johny96 19.02.2011 18:28

skeba, rozumiem, jak najbardziej. Daj mu czas, a wspomnisz na moje posty.

westersyl 19.02.2011 18:31

Brożek w sparingach przeważnie nie strzelał,a wszyscy wiemy że w lidze było dobrze. Co do Genkova to jest to klasyczna "9" takiego piłkarza szukaliśmy od lat, czy to trener Petrescu, czy Skorża, wszyscy nie mogli się doprosić właśnie o piłkarza o takich parametrach jak Genkov.

To że tracimy piłkę w środku pola ? Zdarza się w Premier Leaque, zdarza się Barcelonie, Realowi stracić piłkę, przecież to jest jak najbardziej normalne, lepiej czasami stracić piłkę niż grać cały czas lagę od stoperów. Nie chodzi o to aby pomocnicy chowali się po boisku, kwestia jest tego aby zminimalizować starty w tej strefie boiska, i w razie wystąpienia takiej sytuacji należy przerwać grę faulem czy w jaki kol wiek inny sposób. Ryzyko starty jest w wkalkulowane w grę tym bardziej jeśli nasza drużna gra 90 minut pozycyjnym, a taktyka przeciwnika ustawiona jest pod przechwyt w środkowej strefie.
Mając na uwadze że wynik był 4:0 i to tylko sparing gdzie w takim momencie można poćwiczyć rozgrywanie akcji od tyłu to nie ma co panikować.

skeba 19.02.2011 18:47

Cytat:

skeba, rozumiem, jak najbardziej. Daj mu czas, a wspomnisz na moje posty.
Jestem wyczulony może za bardzo na tych napastników, bo od wielu lat nie możemy znaleźć bramkostrzelnego napastnika. Asystujących to my będziemy mieli w tym sezonie dużo. Przydałby się typowy egzekutor - ala Franek

Pablo84 19.02.2011 19:33

Pierwsza sprawa:
Chciałem szczerzę podziękować Marszałkowi za wysłuchanie mojej prośby.Przerwa dobrze na mnie podziałała -przedewszystkim dla mojego zdrowia psychicznego.Jestem uczulony na głupotę i hipokryzję, wiec reagowałem jak reagowałem.Ciesze się tym bardziej, bo moje posty się sprawdziły, a płaczki zamilkły, choć co chwilę wymyślają sobie coraz to nowe problemy.

Druga sprawa:
Albo faktycznie wtórny analfabetyzm jest aż tak rozpowszechniony, albo niektórzy nie za bardzo interesują się tym, co się dzieje z poszczególnymi piłkarzami.
Dla przypomnienia:
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24582
Cytat:

Wiślacy polecą do Turcji bez reprezentantów. Sztabowi szkoleniowemu szczególnie zależy, by do drużyny jak najszybciej dołączył Cwetan Genkow. - Nie jest jeszcze w optymalnej formie fizycznej, miał przerwę w treningach. Zastosowaliśmy wobec niego indywidualny program. Będę również rozmawiał na jego temat z selekcjonerem Lothar Matthaeusem - zdradza nasz trener.
Jeszcze wcześniej Maaskant mówił, że potrzebuje ok 3 tyg by doprowadzić go do optymalnej formy.
Skoro nadrabia zaległości treningowe - głównie przygotowanie motoryczne, to chyba nie dziwota, że nie bryluje.
Nie szukam żadnych usprawidliwień, tylko apeluje, by być uczciwym i dać mu solidnie przepracować okres treningowy.
Gdy zejdą z obciążen treningowych powinno być o wiele lepiej.

SWEET_83 19.02.2011 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1053213)
Jestem wyczulony może za bardzo na tych napastników, bo od wielu lat nie możemy znaleźć bramkostrzelnego napastnika. Asystujących to my będziemy mieli w tym sezonie dużo. Przydałby się typowy egzekutor - ala Franek

Skeba spokojnie... Ja wiem ze sie wpatrzyłes w Hubnika ale liga wszystko zweryfikuje... Jeszcze Genkov strzeli bramki o to się nie martwię...:>

Funatyk 19.02.2011 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domenica90 (Post 1053206)
Genkov zagrał 2 sparingi, a ci go już ochrzczili Christovem. Dwa sparingi, w których zaliczył 2 asysty (albo i 3, zależy jak policzyć przepuszczenie piłki do Małego).
To forum jest lepsze niż kabaret. Chłopcy, macie zachwiania nastrojów częstsze niż baba, a wiem co mówię:lol:

Zespol Napiecia Przedmeczowego:)
A przeciwnik to chyba byl klasy Lewadii, prawda? Co moze rokowac nadzieje ze takiego blamazu juz nie odstawia...

aNouc 19.02.2011 21:40

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...ana_z_Daugava/

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1476677198.jpg

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...ana_z_Daugava/

skeba 19.02.2011 21:49

Cytat:

Skeba spokojnie... Ja wiem ze sie wpatrzyłes w Hubnika ale liga wszystko zweryfikuje... Jeszcze Genkov strzeli bramki o to się nie martwię...:> Dzisiaj 19:33
Ja nie patrzę na Hubnika jakiegoś. Legia w sparingach 4 bramki Arsenalowi strzelała, by później przegrywać po 0-3 z Polonią, Lechia, czy 0-4 z nami

pyskacz 19.02.2011 23:36

tak na marginesie, Bate zremisowało z PSG 2 -2, w składzie niemal identycznym jak zagrali z nami.. tym bardziej cieszy więc zwycięstwo w tamtym meczu.

KruQ 20.02.2011 00:10

Ale to był mecz towarzyski.
Beta może nie chciała się przemęczać albo coś tam jeszcze.
Trzeba poczekać do ligi i wtedy po 3 meczach będzie można wnioskować ile dały te obozy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl