![]() |
Sory, bo chyba nie rozumiem. Jestescie organizacja w zaden sposob nie powiazana z Wisla, nie macie realnego wplywu na polityke klubu i w zamian za skladki dajecie mozliwosc glosu na walnym fanklubu? Zawsze mi sie wydawalo, ze Socios sa wtedy gdy w zamian za glos dostaje sie udzial w walnym klubu i ma sie jakis tam wplyw na jego polityke. Wytlumaczcie mi to
|
Cytat:
Chodzi o wsparcie klubu. Nikt nie oczekuje niczego w zamian. Jak już dojdziemy do odpowiednio dużego poziomu wsparcia to będziemy rozmawiać z klubem o możliwości wpływu na pewne jego aspekty. No i oczywiście to członkowie będą wybierać na jaki cel przeznaczyć zebrane środki. |
Cytat:
eh, najlepiej isc na gotowe. ja juz jestem, a wlasciwie to prawie , na ten moment oczekujący :D |
Panie i Panowie przez weekend będę zapraszał Was privem do przystąpienia do Socios. Ale już dziś zachęcam zapisujcie się. Bez Was nic nie zrobimy.
|
Dajcie jakieś info jak to wygląda na teraz, ile ludzi do tej pory się zgłosiło(przeszło weryfikacje).
|
Od poniedziałku do dziś do godz 1400 wpłynęło 38 deklaracji.
Szczegółowe zestawienie opracuje przez weekend. Jest moc. Piszę z pamięci więc mogę się mylić ale dziś rano jeśli dobrze pamiętam to Wśród tych deklaracji było 12 Srebrnych Gwiazd 14 Złotych gwiazd 6 Białych gwiazd 1 Młoda gwiazda Coś tu mylę ale tak jak mówię pisze z pamięci. Później to skoryguje Jest wśród nas też niewiasta choć tylko jedna. Są ludzie z Wejherowa, Płońska, Anglii chyba Holandii. Jest jedna osoba która zapłaciła za rok z góry za Białą Gwiazdę... Dziś wpłynęła pierwsza darowizna. Symboliczna bo 10 zl ale baaaardzo dziękujemy za każdy grosz. Szczegóły podam niebawem. Kiedyś robiłem rankingi, pewnie niektórzy pamiętają. Teraz będę Wam robił analizę finansów i tego kim jesteśmy w Socios. Jestem pełen wiary, że będziemy robić wielkie rzeczy. Takie które będą budować siłę Wisły na lata. Jest moc. Wierzcie mi. Witek Ekielski |
Ile wynosi wpisowe i na jaki rachunek?
Sorry, nie mogę znaleźć |
https://socioswisla.pl Wszystko masz tutaj;)
Dajemy, dajemy!!! Z liczb podanych przez Witka mamy juz prawie 40 tysiecy zlotych rocznie, a to dopiero po trzech dniach!!! Za taka kwote mozna nie wiem, kupic po kilkadziesiąt biletow na kazdy domowy mecz dla dzieciakow z bidula, ogarnąć jakiś sprzęt dla malolatow z naszej akademii, zatankowac smoczyce;) Powoli do przodu!!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
No i fajnie, było ponad 200 deklaracji, czekamy na zapisy
|
Pytanie: czy po akcesie do socios będzie możliwe np zawieszenie składek, a jednocześnie pozostanie w gronie? (przy jednoczesnym np zawieszeniu w prawach głosu). Pytam bo nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszłość.
|
Cytat:
Biorąc pod uwagę jakie kwoty zbierała Wisła w akcjach fans4club jestem spokojny o to, że rocznie będzie wpadać niezła sumka, która może być np. dużym zastrzykiem pomocy dla Akademiii Wisły prowadzonej przez Rafała Wisłockiego. Dzięki Socios duże wsparcie może pochodzić od kibiców Wisły z Wysp Brytyjskich i przede wszystkim Chicago! :) Wielkie brawa Panowie! |
lucas8 nie chcę psuć Twojego optymizmu, bo sam wierzę, że możemy razem stworzyć coś fajnego, ale nie ma co porównywać tego do akcji crowdfundingowych. Tam fani zostawiali kasę ale dostawali coś w zamian. Tu tego nie będzie.
|
Zdecydowanie najlepszą formą wsparcie będą bilety dla dzieciaków z domów dziecka, rodzin zastępczych, czy szkół.
Korzyść jest podwójna, a nawet potrójna: -po pierwsze kasa dla klubu, -po drugie możliwy wzrost frekwencji, -po trzecie, teoretycznie łatwiejsze pozyskanie partnerów biznesowych przy lepszej frekwencji. Można byłoby pomyśleć jeszcze o ewentualnej reklamie na stadionie, by jeszcze bardziej rozreklamować akcję. Np zasłaniając niewielki fragment betonowych kondygnacji na R22. |
Cytat:
Cytat:
|
Można by jeszcze wydrukować ulotki i zostawić w kasie, żeby była wręczana razem z biletem
|
Panowie, potrzebuję wyjaśnienia co do składek na Socios. Składka roczna jest zawsze stała, tzn 50 zł * 12 = 600 zł, a w deklaracji wybieram jedynie co jaki czas chcę ją zapłacić, np dwa razy w roku po 300 zł? Bo rozumiem, że nie chodzi o zapłacenie dwa razy w roku 50 zł :)?
|
Radwi. wybierasz ile chcesz wpłacać minimalnie co miesiąc. Masz to zaznaczone przy kwotach wpłat. wybierasz 50 to wpłacasz jednorazowo 600 (cały rok) 50 co miesiąc, 300 dwa razy w roku lub 150 co kwartał.
|
Cytat:
Natomiast odnośnie członkostwa w Radzie Socios jest to sprawa do przedyskutowania przez Zarząd i aktualizacji Regulaminu Rady Socios by wiadome było co w takiej sytuacji. Natomiast mogę Cię zapewnić, że jest wśród nas bardzo wiele zrozumienia i przede wszystkim wdzięczności wobec każdego kto do nas przystąpił więc ze strony Zarządu zrobimy tak wiele jak to możliwe zachowując oczywiście porządek formalny by każdy z Was był z nami jaknajdłużej. |
Cytat:
Socios jest dla węższej grupy kibiców, którzy będą czuć frajdę i satysfakcję, że składki zostały przeznaczone np. na bilety dla dzieciaków z domów dziecka, czy na zakup jakiegoś sprzętu dla akademii do odnowy biologicznej, albo poszerzenie grona trenerów. Dla nich to będzie większa frajda, niż otrzymanie kubka czy koszulki. Temat Socios z miesiąca na miesiąc musi być mocno nakręcany i widoczny na banerach stadionowych, na wiślackich portalach. Myślę, że nasi sponsorzy również mogliby o tym wspominać przy każdej okazji, bądź na swoich stronach internetowych. Spory % wpłat przypuszczam może pochodzić od kibiców Wisły rozsianych po całym świecie. :) Do tego jak będą co miesiąc przedstawiane raporty, aktualne liczby składek i osób to będzie tylko zwiększać wiarygodność i powiększać grono zainteresowanych. |
Czytam wpisy w tym temacie i w zasadzie pojawia się tylko tu aspekt finansowy jaki ma przyświecać Socios. Czy faktycznie tak jest czy ja się mylę ?
Największą wartością dodaną jest to, że rozpoczęła się integracja części środowiska kibicowskiego, która nie chciała lub nie identyfikowała się z innymi inicjatywami podejmowanymi przez kibiców (np. SKWK). Zawsze pojawiał się zarzut, że internetowi kibice potrafią i mogą tylko sobie popisać. Bo tylko na to ich stać. Powstałe Stowarzyszenie jest zatem taką (w moim odczuciu) inicjatywą, która ma zerwać z taką postacią rzeczy. I mam nadzieję, że członkowie Stowarzyszenia poprzez stworzenie odpowiednich warunków organizacyjno-prawnych będą mogli wnieść swoją energię, zaangażowanie w różne inicjatywy i przedsięwzięcia wspierające klub. I taki cel powstania Stowarzyszenia widzę a same składki powinny być tylko dodatkiem (no chyba że z czasem liczbę członów będzie można liczyć w tysiącach). Dlatego nie zgadzam się z takimi wpisami jak krzaq12: Cytat:
|
Myślę, że zagraniczni kibice przynajmniej na początku bedą stanowić o sile stowarzyszenia. Oni nie moga iść na mecz, więc kasę przeznaczoną na to mogą wydać na Socios. Jak przynajmniej połowa z tych co deklarowali przystąpienie do stowarzyszenia na tym forum wywiąże się ze swoich deklaracji to bedzie nieźle na starcie.Wiem, że dla nie których może to źle zabrzmieć ale trzeba znaleźć sposób żeby zatrzymać w swoich strukturach tych którzy już przystąpili, bo z czasem część z nich zwłaszcza tych co przystąpili pod wpływem emocji zacznie w swoich głowach podważać sens tych wpłat które przecież można wydać np. na rodzinę itd. Nie wiem jeszcze jak to rozwiązać (jak się dowiem to napiszę) ale bez pewnych ,,korzyści,, płynących z kolejnych lat członkostwa w Socios Wisły będzie tracić członków. Wiem, iż powinno być, że jak ktoś zostanie naszym członkiem to tylko ze względu na pomoc Wiśle ale z czasem może być różnie. Zniżki np. na bilety lub zakupy w sklepie za każdy rok członkostwa które się traci za odejście albo zawieszenie członkostwa. To jest przykład, bo jak napisałem wcześniej sam nie wiem jak to rozwiązać ale wydaje mi się że żeby zatrzymać niektórych w swoich kręgach trzeba ich ,,zmobilizować'' w pewien sposób. Jest nas na razie niedużo ale z czasem bedzie więcej i trzeba znaleźć sposób żeby zatrzymać w stowarzyszeniu tych którzy do niego przystąpili.
|
Cytat:
ps. Nie po to ktoś wpłaca pieniądze żeby korzystać ze zniżek rabatów uszczuplających przychody klubu ze sprzedaży biletów/gadżetów. |
Wszyscy co zapisali się do Socios są fanatykami którzy kochają ten klub, pomysł krzaq12 nie jest taki zły pod warunkiem że bilety trafią do tych których naprawdę nie stać na kupno biletu. Zniżki na bilety czy karnety raczej osłabią wsparcie Wisły, a przecież nie o to chodzi. Można za to wypuścić jakieś markowe bluzy dla członków Socios żeby byli widoczni na stadionie co też będzie fajną reklamą dla naszego Stowarzyszenia. Oczywiście bluzy będą do kupienia co też wygeneruje jakiś zysk. Reklama na stadionie też może pomóc, a jeżeli chodzi tworzenie społeczności to już ją stworzyliście teraz tylko będzie się powiększała.
|
krakus76 nie zrozumiałeś mojego posta
|
Cytat:
Nie rozumiem za to Twojego toku myślenia. Zatrzymywać tych którzy płacą składki (wspierają klub) cyt.: "Zniżki np. na bilety lub zakupy w sklepie za każdy rok członkostwa które się traci za odejście albo zawieszenie członkostwa.". ??? No może jeszcze kupon zniżkowy do agencji towarzyskiej ? Chyba nie po to ktoś przystępuje do Stowarzyszenia żeby coś dostać za darmo lub dostać kupon rabatowy. To zaproponuj w takim razie darmowe karnety i wyjdzie na zero. Efekt gwarantowany i kilka tysięcy członków masz jak w banku. |
Wczoraj obiecałem, że napisze dziś podsumowanie tygodnia.
Zrobię to ale pewnie późno w nocy. Jest moc |
krakus76_ nie wyjdzie na zero! Darmowy karnet to koszt od 200 zł a 10% od koszuli i bluzy plus szalik nie jest równy 200 zł. Ale nic, dalej nie rozumiesz mojego posta. Nie piszę o tych co przystępują do Stowarzyszenia żeby coś dostać za darmo lub dostać (kupon rabatowy do agencji towarzyskiej). Piszę o tych co przystępują do Socios ale w trakcie ,,prania,, zmieniają im się priorytety- powiększa im się rodzina, kupują samochód, poznają dziewczynę. Pojawiają się inne wydatki. Piszę o takich osobach. Którę bedą już w stowarzyszeniu powiedzmy rok. Żeby na wypadek wyżej wymienionych sytuacji spowodować iż nie zrezygnują z Socios dla nowych części do samochodu czy wycieczki dla dziewczyny. Tylko pewne korzyści zachęcą ich do nieprzerwanego wspieraniu Wisły. Świat nie jest czarno- biały. To że dziś ktoś zadeklaruje chęć bycia Socios nie znaczy że to się za kilka miesięcy nie zmieni. Nie ma co zamykać drzwi dla takich ,,zagubionych,, tylko delikatnie ich prowadzić dalej w wyznaczonym kierunku nawet kosztem jakichś materialnych bonusów.Nie mówię o milionach przelewanych na konto tylko o delikatnej zachęcie w uczestnictwu w projekcie do którego już dołączyli.
|
petred i ja Ciebie również kompletnie nie rozumiem. Może ktoś inny to zrozumie ja wymiękam.
Poznajesz dziewczynę i musisz kupić jej waciki i nie srać Cię na opłacanie składek ? Rodzi Ci się dziecko i nie srać Cię na opłacanie składek ? Kupujesz samochód i musisz wlewać paliwo do baku i nie srać Cię na opłacanie składek ? Co robisz ? Rezygnujesz z Socios lub tak jak ktoś wcześniej zaproponował (a nie było to rozważane) zawieszasz swoje członkostwo. Jak masz jakąś wolną kasę i chcesz wspomóc wpłacasz darowiznę. Ale w między czasie może okazać się, że zmienisz pracę i będziesz miał dopływ dodatkowej gotówki, rzuci Cię dziewczyna, sprzedasz samochód i będziesz jeździł rowerem co pozwoli ponownie zostać aktywnym członkiem Socios. Zadam Tobie pytanie. Jak utrzymać kibica który teraz chodzi na mecze i jest w takiej sytuacji: a) Poznaje dziewczynę i musi kupić jej waciki i nie stać go na kupienie biletu ? b) Rodzi mu się dziecko nie stać go na kupienie biletu ? c) Kupuje samochód i musi wlewać paliwo do baku i nie stać go na kupienie biletu ? Zniżka 10% na zakup szalika spowoduje że będzie go stać na zakup biletu ? Prześpij się z tym. Może zrozumiesz. |
krakus76 dalej nie rozumiesz mojego postu :) zadajesz mi pytanie jak utrzymać kibica który chodzi na mecze i nagle poznaje dziewcznę której musi kupić waciki lub rodzi mu się dziecko albo musi zatankować samochód - sorry to jest pytanie do marketingu Wisły!( tu masz maila [email protected]) Ja się odnoszę do członków Socios.To jest inna grupa. To nie są ludzie którzy wybierają się na stadion Wisły bo są derby, mecz z Legią czy Lechem (ok wiem że jest 10000 tys fanatyków co przyjdą na mecz z Sosnowcem ). Piszę o sytuacji w której w życiu ludzi chcących wspomagać finansowo Wisłę pojawiają się sytuacje które mogą zmienić ich punk widzenia. To była sugestia, sam wcześniej napisałem że nie wiem jakby to miało wyglądać. A to 10 procent było przykładowo a nie jako jakiś wyznacznik. Ty zaczałeś to odbierać jako ,,racja mojsza niż Twojsza'' i właczył ci się syndrom Polaka.Tak to widzę. Kończę tą dyskusję bo nie ma co się tu przekrzykiwać. Jak masz jakieś jeszcze przemyślenia to pisz na priv. Jak Cię to nie zadowala to przyznaję- krakus76 ma rację,a petred się myli
|
petred. Ewidentnie mamy problem z komunikacją :) Bez urazy. Może dlatego odbierasz to za "atak" na sobie.
Ja również odpuszczam :) Niech wypowiedzą się bezstronni/mądrzejsi. ps. I nie uważam że jestem nieomylny. Popełniam błędy - jak każdy człowiek. |
Ok szczerze mówiąc nie wiem o czym jest wasza rozmowa.
Ludzie chłodne głowy jak narazie SOCIOS WISŁA KRAKÓW dopiero wystartowała a wy już dyskutujecie czy bycie członkiem będzie dawało jakies profity z bycia członkiem. Na to przyjdzie czas a poza tym według mnie takie decyzje to juz dobra wola zarządu czy w jaki kolwiek sposób będą chcieli zachęcać nowych do dołączenia do Socios. Podejrzewam ze jeżeli pokażemy ze będziemy dobrym partnerem do współpracy i klub wyjdzie na prosta a my będziemy dofinansowywać budżet klubu ( akademia, bilety, etc) sami wyjdą z ta inicjatywa do nas kibiców socios. Ale to jest moje zdanie nie każdy może się z tym zgadzać ale jak narazie to sobie odpuśćcie takie dywagacje. W sumie mam pytanie gdyż życie płata różne figle i ekonomicznie może być różnie. Pytanie brzmi jeżeli zadeklaruje na początku 50 zł to czy w każdym momencie mogę zmienić mój status ze srebrnej na złota albo biała gwiazdę? I odwrotnie jeśli zadeklaruje 200 to czy można zejść niżej? Czy deklaracja np 50 zł jest wiążąca przez najbliższy rok albo dłużej? Póki co jeszcze nie jestem członkiem ale postaram się dołączyć w najbliższym czasie ponieważ wypłata z roboty niedługo koniec miesiąca jest blisko. Pozdrawiam |
Cytat:
Jedna osoba poruszyła kwestię czasowego zwolnienia z opłat członkowskich i zawieszenia na ten czas członkostwa w radzie Socios. Teraz pojawia się kwestia uregulowania praw osoby, która zmienia swoją składkę. Obecnie w regulaminie jest mowa, że "osoba wybiera swoją rangę z chwilą przystąpienia". Natomiast to oczywiste, że musimy dopuścić możliwość zmiany a jak przed momentem przeglądnąłem Regulamin on nie reguluje takiej sytuacji. Na początku przyszłego tygodnia Zarząd najpewniej znowu się spotka i wtedy poruszymy ten temat. |
Około pierwszej nocy w ostatni poniedziałek uruchomiliśmy stronę internetową i zaczęliśmy przyjmować deklaracje. Tak więc od poniedziałku do soboty :
Wpłynęło do nas 38 deklaracji przy czym dwie osoby nie zapłaciły wpisowego. Pozostałe 36 deklaracji to 35 deklaracji osób dorosłych i jedna deklaracja dziesięcioletniego Wojtka. Właśnie dlatego w sobotę Zarząd przyjął uchwałę o przyjęciu 35 członków zwyczajnych i jednego członka wspierającego. Stowarzyszenie zostało założone przez 8 osób. Własnie dlatego jest nas teraz 43 członków zwyczajnych i 1 członek wspierający. Możemy już dziś napisać, że Stowarzyszenie Socios Wisła Kraków ma swoich członków nie tylko w Polsce. Wśród 43 członków zwyczajnych jest trzech mieszkańców Londynu, jeden mieszkaniec hiszpańskiej Salamanki i mieszkaniec Holandii. Ponad 10 % członków Socios mieszka poza Polską. To Londyn jest drugim po Krakowie najpopularniejszym miastem gdzie mieszkają Socios Spośród 38 osób, które mieszka w Polsce: 36 to mieszkańcy Małopolski 1 osoba mieszka w Powiecie Lubaczowskim (woj. Podkarpackie) 1 osoba mieszka w Powiecie Myśliborskim (woj. Zachodniopomorskie) Spośród 36 osób, które mieszka w Małopolsce: 21 mieszka w Krakowie 8 mieszka w Powiecie Krakowskim 2 mieszka w Powiecie Chrzanowskim 2 mieszka w Powiecie Wielickim 1 mieszka w Powiecie Brzeskim 1 mieszka w Powiecie Miechowskim 1 mieszka w Powiecie Nowotarskim Najmłodszym członkiem stowarzyszenia jest oczywiście dziesięcioletni Wojtek. Najmłodszy członek zwyczajny ma 25 lat a najstarszy 57. Średnia wieku wynosi 35 lata a mediana 33 co oznacza, że połowa spośród członków stowarzyszenia ma mniej niż 33 lata a druga połowa więcej niż 33 lata. W wieku 25-29 jest 11 osób co stanowi 26% ogółu W wieku 30-34 jest 12 osób co stanowi 28% ogółu W wieku 35-39 jest 10 osób co stanowi 23% ogółu W wieku 40-44 jest 5 osób co stanowi 12% ogółu W wieku 45-49 jest 1 osoba co stanowi 2% ogółu W wieku 50-54 jest 3 osoby co stanowi 7% ogółu W wieku 55-59 jest 1 osoba co stanowi 2% ogółu Spośród 43 osób - członków zwyczajnych: 2 osoby nie wybrało jeszcze swojej rangi w Radzie Socios dlatego nie znana jest jeszcze wysokość składek, które będą opłacać. 18 osób wybrało rangę Srebrnej Gwiazdy Socios w Radzie Socios co oznacza składkę 50 zł/m-sc 17 osób wybrało rangę Złotej Gwiazdy Socios w Radzie Socios co oznacza składkę 100 zł/m-sc 6 osób wybrało rangę Białej Gwiazdy Socios w Radzie Socios co oznacza składkę 200 zł/m-sc Do tego dochodzi składka miesięczna od jednej Młodej Gwiazdy Socios w wysokości 10 zł/m-sc W ciągu tego tygodnia otrzymaliśmy 37 wpłat na łączną kwotę 6510 zł oraz jedną darowiznę w wysokości 10 zł. Na kwotę 6510 składa się: 1 wpłata wpisowego dla Młodej Gwiazdy Socios w wysokości 10 zł 1 wpłata wpisowego w wysokości 50 zł od Pana Adriana, który nie przesłał deklaracji. Prosimy o jej dosłanie 13 wpłat od osób, które zapłaciły wpisowe w wysokości 50 zł 1 wpłata w wysokości 300 zł (6x50zl) 15 wpłat od osób, które zapłaciły wpisowe w wysokości 100 zł 1 wpłata w wysokości 600 zł (6x100zl) 5 wpłat od osób, które zapłaciły wpisowe w wysokości 200 zł 1 wpłata w wysokości 2400 zł (12x200zl) Ponadto otrzymaliśmy 10 zł darowizny od Pana Macieja z Woli Duchackiej, któremu bardzo dziękujemy. Po tygodniu na naszym koncie jest 6520,00 zł Gdyby życie było takie proste jak mnożenie to skoro wpłynęło 6520zł w tydzień bo wpłynęło 38 nowych deklaracji to przyjmując co tydzień przez rok 38 osób w ciągu roku mielibyśmy 52 x 38 = 1976 nowych członków. Jak do tego dodamy obecne 43 członków to mamy 2000 członków w rok. Obecnie struktura wygląda następująco: 44% płaci 50zł/m-sc 41% płaci 100 zł/m-sc 15% płaci 200 zł/m-sc Jeśli po roku 2019 rozpoczniemy rok 2020 z liczbą 2000 Socios to przy tej strukturze: 880 osób zapłaci w ciagu 2020 roku 880 x 12 x 50 =528 000 820 osób zapłaci w ciągu 2020 roku 820 x 12 x100=984 000 300 osób zapłaci w ciągu 2020 roku 200 x 12 x200=720 000 Łączne wpływy w 2020 roku 2 232 000 czyli ponad dwa miliony. Myslicie, że to możliwe?. Myślicie że to realne by Socios miało po roku 2019 dwa tysiące członków ? |
Do konca 2019 liczylbym na okolo 600-800 osob. Szkoda, ze dziennikarze milcza o uruchomieniu zapisow, ale czego sie po nich spodziewac. Jak jest jakis problem to chetniej po piora siegaja. Wazne na pewno, by teraz regularnie najmozliwiej szeroko o Socios informowac(przez facebook klubowy, strone oficjalna, telebim i spikera). Tak samo po pierwszym rozdysponowaniu srodkow trzeba bedzie to odpowiednio naglosnic.
|
600-800 do końca 2019 roku to by było turbo fajnie. Gornik przez cztery lata dzialalnosci ich Socios ma lekko ponad 1000 czlonkow;)
|
Bardzo fajne podsumowanie Panie Prezesie Witoldzie :D
|
Cytat:
U nich najniższa standardowa składka to 20 zł (później mają przedział 50, 100, 200). Dodatkowo dla osób w wieku 16-23 i pow. 65 zł mają opcję 10 zł. Nie mówiąc o dzieciach dla których składka to 5 zł (i pewnie to wygląda tak że taką kartę wyrabia dla swojego dziecka każdy rodzic który opłaca składkę członkowską). Przy tym poziomie składek OLBRZYMIM sukcesem będzie 600-800 do końca 2019. Realnie będzie to 400 (jeśli jedynym "wabikiem" bycia członkiem będzie opłacanie składek). Do 200 dobije się w miarę sprawnie. Później przyrost członków będzie zdecydowanie mniejszy. W Górniku opłacając 10 zł czy 20 zł co miesiąc, poziom oczekiwań jest niewygórowany. Dlatego kolejny raz o tym wspomnę (można poczytać o tym we wcześniejszych moich postach). Bez "wartości dodanej" bycia Socios Wisła nie liczyłbym na fajerwerki jeśli chodzi o efekt finansowy. Mam pytanie do Zarządu. Czy macie już jakąś wstępna strategię w zakresie działań jakie można podejmować w szczególności w zakresie: 3. Likwidacja barier w dostępie do imprez sportowych osób w trudnej sytuacji, których organizatorem jest Wisła Kraków S.A.; 4. Popularyzowanie działalności Wisły Kraków S.A. w szczególności imprez sportowych organizowanych przez Wisłę Kraków S.A.; 5. Pomoc w pozyskiwaniu sponsorów i reklamodawców dla Wisły Kraków S.A. W przypadku punktu 3 domyślam się że głównie można robić to przez zakup biletów (najłatwiejsza opcja). A inne działania ? Dodatkowa kwestia, która zapewne również może mieć przełożenie na zostanie członkiem Stowarzyszenia. Pojawiała się informacja o spotkaniu z Zarządem klubu. Czy w trakcie spotkania był poruszony temat konsultowania/doradzania/wysłuchania przez Zarząd pomysłów/idei/rozwiązań/usprawnień (w zakresie funkcjonowania klubu w sferze organizacyjnej) zaproponowanych przez Stowarzyszenie? Oczywiście o ile Stowarzyszenie chciałoby pełnić taką funkcję. Wiem że cześć pytań może za daleko wybiega (nie ten etap rozwoju Stowarzyszenia) ale może uda się Wam do tego odnieść. Myślę że to akurat ważna rzecz dla dużej części osób, która rozważa zostaniem członkiem Stowarzyszenia. |
Pomijajac juz kwestie kwot jakie wplacaja tak czysto statystycznie Socios Górnik po roku, w grudniu 2015 roku mial 1237 czlonkow. Co ciekawe, swietne miesiace po powrocie do ekstraklasy nie przyczynily sie do wzrostu. Obecnie liczba wynosi 1070.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl