Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto nowym trenerem po Carrillo ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9965)

LucjuszWielki 14.06.2018 20:41

Myślicie, że to co się dzieje jest pokłosiem przegranej z górnikiem o 4 miejsce i niewykorzystanej sytuacji Imaza na pustaka przy stanie 0:0 ??

Stolarczyk to opcja oszczednościowa czy po prostu z braku czasu i zaskoczenia rezygnacji Carillo? Co myślano w klubie płacąc mu taką kasę jeśli to prawda co przewija się w prasie? Nie kumam tego zupełnie...

Ciekawe co z transferami?

Nie do wiary, że wszystko z dnia na dzień padło na twarz...

Sprawa zCarillo to jakaś zagadka, chodzą tylko mity na forum, że to Mitrovic, to miał ego duże, to Sobol, to brak środka, to wałki z Junco... co jeszcze ?? Mamy sobie wybierać czy co?

Z Kiko też były jakieś jazdy, wolałbym hiszpana niż Maćka, Kiko przynajmniej mógł wyczarować jakiegoś darmowego kozaka...

CZY KTOŚ WYTŁUMACZY CO SIĘ DZIEJE??

Należy jeszcze podkreślić KOLEJNĄ KOMPROMITACJĘ użytkownika: Marcus -- pisał jak to Junco nas podniósł, powoływał się na urojone sprawozdania... a tu kwiatki z klubu płyną takie, że szok... Co na to Markus?? Spisek w klubie??

Elendil 14.06.2018 21:49

trzecie z rzędu gorące lato przy Reymona. Jak nie Meresiński i Stechert, to ucieczka trenera, końcówka rządów dyrektora sportowego i przyjście na ich miejsce ludzi bez większego doświadczenia.

Jeszcze kilka dni temu obawiałem się, że czeka nas kolejny (siódmy? ósmy?) sezon męczenia buły w środku tabeli. Teraz bardzo bym chciał, żebyśmy w tym środku się znaleźli.

Z drugiej strony, jeśli to wszystko jakimś cudem wypali, to możemy być świadkami faktycznie kompletnie nowego rozdziału w Wiśle.

El'kabat 14.06.2018 21:59

https://twitter.com/janekx89/status/1007336771946995712

Kto wie, czy tak jak Elendil wyżej napisał, okaże się żę ten nasz "wiślacki" pomysł odpali w eklasie..

sedonh 14.06.2018 22:10

[QUOTE=

Z drugiej strony, jeśli to wszystko jakimś cudem wypali, to możemy być świadkami faktycznie kompletnie nowego rozdziału w Wiśle.[/QUOTE]

Co roku jest ....a nowy rozdział, bez kitu..

Patryko 14.06.2018 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1504804)
Z drugiej strony, jeśli to wszystko jakimś cudem wypali, to możemy być świadkami faktycznie kompletnie nowego rozdziału w Wiśle.

Cud to w tym przypadku słowo klucz. Przecież te ruchy kadrowe to czysty hazard, coś na zasadzie stawiamy na czerwone, jak wypadną czarne to lądujemy w I lidze. Kto, w razie niepowodzenia tego "projektu", przyjdzie tu na gorące krzesło w zimie ratować nam ekstraklasę? Zapowiada się ostra jazda bez trzymanki......

Dariook 14.06.2018 22:29

Damy rade...jak zawsze .

TIR_DO_SŁUBIC 14.06.2018 22:39

Nie będziemy wiecznie lądować na czterech łapach. W końcu się wy.......imy konkretnie...

regan 14.06.2018 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wester (Post 1504785)
Najbardziej jestem zdziwiony zachowaniem Sobola...
Mógł chłop być pierwszym trenerem, pokazać się... wybić, nakręcić swoją trenerską karierę,... tymczasem wybrał wykonywanie poleceń faceta zza biurka z drugiej części Polski którego doświadczenie w trenerce jest znikome tak samo jak jego, wybrał bycie w cieniu faceta który o jego drużynie ma pojęcie znikome, który nie zna tych zawodników który nie będzie potrafił pogadać z nimi po hiszpańsku. Strasznie dziwna decyzja Radka bo facet startujący z niższego pułapu niż on chwyta jego szanse.

Serial :"Wszyscy wszystko wiedzą" trwa nadal...

A odpowiedź na ten bzdurny zarzut jest jest w linku poniżej i to całkiem logiczny...

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tabu,13259877/

- Bene Nati,

Ostatnie odpuszczenie meczu to z Widzewem w 2011. ;)

Fanatyzm ku.rwa fanatyzm! Żadnych załamań i wykrętów! Trzeba być twardym, pokazać charakter. Rzeczywistość nas hartuje a dla wytrwałych będzie nagroda!

SlawekS 15.06.2018 01:36

Albo w zarządzie są kompletni dyletanci-ryzykanci (nie bardzo w to wierzę) albo jesteśmy w strasznym g..... że do takich wyborów dochodzi.
Nie wiem co gorsze

wislak2214 15.06.2018 02:10

Obserwowali kolesia rok czy dwa tak jak mówili. Opinia że to trener wymarzony który pociągnie zespół do góry słyszana była na każdym kroku . Sarapata tak chwaliła , że w końcu może z trenerem się porozumieć na bieżące tematy klubowe bo ogarnia angielski :D (pewnie szpila w stronę Kiko) Teraz się okazuje że jak sobie zażyczył swoich ludzi w sztabie to wielki problem... Wiadomo było , że to trener o jakieś dwie trzy półki wyżej od magistra wuefisty. Ale co jeszcze ważniejsze wiadomo było zanim się tu na początku stycznia pojawił dlaczego odszedł z Videotonu i Hajduka i że prawdopodobnie nie da sobie w kaszę dmuchać.... Nie wierzę już w ŻADNE słowo zarządu które się pewnie po weekendzie pojawi... Zaraz nam Marzenka wytłumaczy , że przecież klub był niedwano realnie zagrożony 4 ligą . Wspomni też pewnie że już za chwilę wejdziemy do świata wiellkiego bieznesu tylko nie wszystkie dokumenty zostały przetłumaczone przez amerkyńskich prawników Bragiela bo się przygotowują na Dzień Niepodlełosci w USA a Dukat coś przebąknie że już trawe wykosil i przywiózł worek cementu pod ten wyśniony sklep klubowy i że już za momencik już za chwileczkę bedzie wszystko cacy.... NIE WIERZĘ I W NIC JUŻ IM NIE UWIERZĘ. Amen.

_ukoL 15.06.2018 07:14

Proponujecie wiele ciekawych rozwiązań, jak np. Papszun, Bartoszek czy nawet Ojrzyński. Problem w tym, że dopóki sytuacja nie będzie jasna i w klubie nie będzie stabilizacji, to bardzo ciężko będzie skusić do pracy jednego z wymienionych trenerów. Polityka transferowa w zawieszeniu, sytuacja finansowa niepewna, odbiór Wisły w mediach i środowisku przeciętny (jak mniemam). Na chwilę obecną, jeżeli nie ma woli, by ciągnąć projekt hiszpański, pozostają rozwiązania jak trener M. Stolarczyk i dyrektor A. Głowacki. Każdy oczekuje stabilizacji i zapewnionego komfortu pracy.

Toeju 15.06.2018 07:23

Niezależnie kto teraz będzie trenerem, to należy dać mu kredyt zaufania, a nie skreślać z miejsca.
Nikt z Was nie zna warsztatu trenerskiego, nie zna go również zarząd, czy zna go sam Maciej Stolarczyk? O tym przekonamy się w pierwszych grach sparingowych i na meczu otwarcia nowego sezonu.

MMTS 15.06.2018 07:30

A może właśnie tak ma być, że trenerem ma być ktoś, kto dogada się z Sobolem? Może będzie tak, że to Sobol bęzie podejmował decyzje "z tylnego siedzenia"?
Jeśli Sobol odmówł ze wzglęu na kurs trenerski, a klub jak widać chce w niego inwestować I wiązać z nim przyszłość, to może w ten sposób pozwoli mu praktycznie realizować swój rozwój, a tym samym I klubu?
I dlatego Stolar, który jest jego kolegą, a jednocześnie mówi w dwóch językach będzie głównym? MOże dlatego nie Kazek ani inny trener z doświadczeniem, bo żaden taki trener nie zgodziłby się na podobne rozwiązanie?
Tego się pewnie nie dowiemy, ale będzie można obserwować po zachowaniu ławki w meczach.

szprotson 15.06.2018 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Toeju (Post 1504840)
Niezależnie kto teraz będzie trenerem, to należy dać mu kredyt zaufania, a nie skreślać z miejsca.
Nikt z Was nie zna warsztatu trenerskiego, nie zna go również zarząd, czy zna go sam Maciej Stolarczyk? O tym przekonamy się w pierwszych grach sparingowych i na meczu otwarcia nowego sezonu.

identiko sytuacja z Tadziem Pawłowskim była, z tym ze on przynajmniej coś w trenerce osiągnął, no i był trenerem a nie dyrektorem sportowym.
Rozumiem ze jakby dzisiaj trenerem ogłoszone Panią Haline to też by dostała kredyt zaufania itd, nikt nie zna jej warsztatu, dajmy szasne, kredyt zaufania....

Czasem mam wrazenie ze siedzie na forum politycznym, gdzie rodzina rodzine wkreca na stołki i kazda decyzja bedzie miałą swego obrońce typu daj im czas i kredyt zaufania. Na jakiej ....a podstawie mamy cos takiego dawac??

GBO 15.06.2018 08:40

Wszyscy się tak zapatrzyli na kandydaturę Stolarczyka a umyka inny, dla mnie znacznie bardziej znaczący fakt. Głowackiego jako dyrektora sportowego.

Stolarczyk jak spieprzy to najdalej za pół roku odejdzie. Szkody, jakie może poczynić kiepski dyrektor sportowy, mogą być nieodwracalne przed długi czas.

Dla mnie Arek nie ma nic, dosłownie nic, co upoważniało by kogokolwiek do samego rozważania jego kandydatury na to stanowisko.

Wiedza na temat prawa pracy/kodeksu pracy ważna przy negocjacji/podpisywaniu kontraktów? Bo mało mamy przykładów kontraktów, gdzie przecież to my mieliśmy rację ale dziwnym trafem sąd uważał inaczej.

Kontakty w Europie/świecie. Bo przecież Arek nie spędził całej swojej kariery W Polsce ( z krótkim epizodem w Turcji )

Znajomość języków? No chociaż angielskiego na poziomi swobodnej komunikacji.

Obawiam się wciskania nam szrotu przez "zaprzyjaźnionych" managerów/agencje.

Swoją drogą, co siedzi w głowie Stolarczyka, który rzuca ciepłą posadę dyrektora w Pogoni i przychodzi na trenera ze świadomością że nie przepracuje nawet całej rundy. Bo chyba nie wierzy naszemu zarządowi w opowieści o trenerze na lata :)

wolfy 15.06.2018 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1504865)
identiko sytuacja z Tadziem Pawłowskim była, z tym ze on przynajmniej coś w trenerce osiągnął, no i był trenerem a nie dyrektorem sportowym.
Rozumiem ze jakby dzisiaj trenerem ogłoszone Panią Haline to też by dostała kredyt zaufania itd, nikt nie zna jej warsztatu, dajmy szasne, kredyt zaufania....

Czasem mam wrazenie ze siedzie na forum politycznym, gdzie rodzina rodzine wkreca na stołki i kazda decyzja bedzie miałą swego obrońce typu daj im czas i kredyt zaufania. Na jakiej ....a podstawie mamy cos takiego dawac??

Nie dawaj. Walnij jeszcze płaczliwy post na facebooku wyrażający Twój sprzeciw - gimbaza da ci łapki w górę. Najlepiej teraz, zanim go oficjalnie zatrudnili :rotfl:

szprotson 15.06.2018 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1504868)
Nie dawaj. Walnij jeszcze płaczliwy post na facebooku wyrażający Twój sprzeciw - gimbaza da ci łapki w górę. Najlepiej teraz, zanim go oficjalnie zatrudnili :rotfl:

jestem kibicem, pisze na forum klubu wiec mam prawo tutaj wyrazic swoj sprzeciw, i go wyrazam.
Ty zamiast mnie przekonac ze robie źle ,zachowujesz sie własnei jak gimbaza. Ale nie bedę walczył, dam CI szanse, przekonaj mnie że ta decyzja była przemyślana decyzja i jakie sa plusy zatrudnienia Stolara jako pierwszego. Przekonaj mnie, i bedzie po temacie, nie musisz cisnąc od jakiejś gimabzy bo bede zmuszony pytać jak idzie Twojemu napastnikowi Patrykowi, jaką zrobił kariere i jaki ma bilans. Przekrzykiwanie sie które nic nie da, przedstaw mi jakieś argumenty ktorych nie brałem pod uwage, ze zatrudnienie byłego dyrektora sportowego (po ktorym dzisiaj w Pogoni otwierane szampany, pomijam ze umowe z Pogonia rozwiazał z Nim prezes bo mu Stolar nie poweidział ze pojechał do Krakowa...) ma sens i bedzie dobrze.

fansorina 15.06.2018 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1504865)

A co mamy zrobić? Facet nawet jednego treningu nie przeprowadził, ale już wiesz, że się nie nadaje. Napisz hashtag #niedlaStolarczyka będziesz jak ta reszta idiotów z Twittera.

wolfy 15.06.2018 08:55

Ja Cię nie muszę do niczego przekonywać, bo czas pokaże czy to byla dobra decyzja. Jak z Kiko.
Potrzebujeny trenera na już, Stolar wypali albo nie. O ile go zatrudnią :rotfl:
Robienie bydła wokół klubu pomoże w czym?

Nie wiem czego się spodziewałeś - nie mamy pieniędzy. Carillo to był błąd, porażka która nas będzie dużo kosztować. Stolarski na pewno taką się nie stanie.
Do tego już nie będziemy chyba napalać się na puchary kosztem stabilności finansowej i zatrudniać trenerów na których nas nie stać. To na pewno jest dobra decyzja.

szprotson 15.06.2018 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1504871)
A co mamy zrobić? Facet nawet jednego treningu nie przeprowadził, ale już wiesz, że się nie nadaje. Napisz hashtag #niedlaStolarczyka będziesz jak ta reszta idiotów z Twittera.

czy ja gdzieś napisałem dobitnie ze Stolar sie nie nadaje? Nie, napisalem tylko moje dywagacje, od tego jest forum.
Pozwól że zadam Ci pytanie :
Czy jeśli trenerem dzis by ogloszoną Panią Halinę ze spożywczaka to też byś nie kazał oceniać tej sytuacji przed przeprowadzeniem pierwszego treningu?? TAK/NIE ?
zaznaczam ze Pani Halina chodzi na mecze, i ma w sobie wiślackie dna.

no normalnie kot szredingera.

wolfy 15.06.2018 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1504876)
czy ja gdzieś napisałem dobitnie ze Stolar sie nie nadaje? Nie, napisalem tylko moje dywagacje, od tego jest forum.
Pozwól że zadam Ci pytanie :
Czy jeśli trenerem dzis by ogloszoną Panią Halinę ze spożywczaka to też byś nie kazał oceniać tej sytuacji przed przeprowadzeniem pierwszego treningu?? TAK/NIE ?
zaznaczam ze Pani Halina chodzi na mecze, i ma w sobie wiślackie dna.

no normalnie kot szredingera.

Stolarczyk to nie jest pani Halina. Nie ma doświadczenia ale Ty przedstawiasz go jako kompletne zero, a gówno wiesz o tym jakim jest trenerem. Wiesz ile Nawałka zaliczył wtop trenerskich po drodze? Wiesz jak internetowe zera jechały po Bartoszku? Nie? To wpisz sobie "Bartoszek trafił na wysypisko". Stolarczyk ma licencję UEFA Pro, był przez lata zawodowym pilkarzem - wie o piłce więcej niż Ty i ja.

Czas pokaże czy się sprawdzi. Cele będzie miał postawione raczej proste. Nie masz na jego zatrudnienie wpływu i mieć nie powinieneś. Chcesz decydować to wykup Wisłę, tylko nie pieniędzmi z Monopoly jak Stechert i Meresiński...

szprotson 15.06.2018 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1504879)
Stolarczyk to nie jest pani Halina. Nie ma doświadczenia ale Ty przedstawiasz go jako kompletne zero, a gówno wiesz o tym jakim jest trenerem. Wiesz ile Nawałka zaliczył wtop trenerskich po drodze? Wiesz jak internetowe zera jechały po Bartoszku? Nie? To wpisz sobie "Bartoszek trafił na wysypisko". Stolarczyk ma licencję UEFA Pro, był przez lata zawodowym pilkarzem - wie o piłce więcej niż Ty i ja.

Czas pokaże czy się sprawdzi. Cele będzie miał postawione raczej proste. Nie masz na jego zatrudnienie wpływu i mieć nie powinieneś. Chcesz decydować to wykup Wisłę, tylko nie pieniędzmi z Monopoly jak Stechert i Meresiński...

A skąd Ty wiesz ze Pani Halina nie ma doświadczenia? Czemu ją dyskredytujesz przed pierwszym treningiem? O Pani Halinie nie ma złych głosów ze spozywczaka w ktorym pracowała, w przeciwieństwie do głosów które dochodzą ze Szczecina.
Wiem ile Nawałka zaliczył wtop, tak samo wiem ile wtop zaliczył Kafaraski, Ulatowski, Rumak czy Boniek, ale czy którys z wymienionych był dyrektorem sporotywm jak Stolarczyk ? NIE.
Wiec prosze o przykłąd adekwatny, a nie z dupy....

czas pokaze czy sie sprawdzi--> no oczywiscie, niemniej jednak wg. mnie wiecej jest przesłanek ku temu ze sie nie sprawdzi niz sprawdzi, no ale czas pokaże czy stanie sie nowym Nawałką czy też conajmniej Bartoszkiem.
Tak samo jak czas pokazał ze Patryk Małecki nie bedzie kozackim napastnikiem co przez 2 lata bodajżę starałeś sie wmówić....

przekrzykiwanie sie nic nam nie da, kazdy bedzie swoje racje przeforsować. Spotkamy się w grudniu, i wtedy ocenimy kto lepiej oceniał sytuacje

E: by nie pisac kolejnego posta.
To ze ktoś pracuje jako dyr.sportowy nie oznacza ze bedzie chociaz dobrym trenerem. Przykład Romek Jozak. I to ze ktoś przez ostatnio 8 lat pracował jako dyrektor sportowy (pomijam ocene jego pracy) a nie jako trener, dla mnie ma znaczenie. Dla Ciebie nie. Adam Nawałka, skoro go wyciagnelismy do tablicy, miał swietna opinie, z praktycznie kazdego miejsca w ktorym pracował. Jak jest z MS - inaczej. Dla Ciebie to nie ma znaczenie, dla mnie ma, ale opinie jak dupe, kazdy ma swoja.

I tak jak napisałeś :
Stolar to zasluzony pilkarz dla Wisły, ma papiery trenerskie, krótko pracował w zawodzie (Tak jak Boniek np. co nie?, ciekawe czemu Boniek nie jest trenerem...hmm...bo sie nie nadaje?) i do wczoraj ds. Pogoni.
Czy to są wymogi dot. trenera? ....a, do teraz w takim razie miałem całkowicie inny klucz poszukiwań.

p.s. czyli prawie kazdy pilkarz ktory grał w Wisle z lat 2002-2008 i ukonczył kurs trenerski, nawet na AWF, to dobry kandydat dla trenera Naszego klubu? No ok, to zmienia moj punkt widzenia.

p.s. 2 - A dlaczego jak przychodził Kiko to od razu zmieszałeś go z błotem nie mając takiej postawy jak teraz? Przeciez miał papiery, i nawet jakies wyniki, wiec o niebo lepiej niż na ten moment MS? Czemu nagle przy MS masz taka narracje, a przy Kiko inna? Nazywałeś go wuefista, a jak teraz nazwiesz MS?? (Zapewne trener na dorobku..)

wolfy 15.06.2018 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1504880)
A skąd Ty wiesz ze Pani Halina nie ma doświadczenia? Czemu ją dyskredytujesz przed pierwszym treningiem? O Pani Halinie nie ma złych głosów ze spozywczaka w ktorym pracowała, w przeciwieństwie do głosów które dochodzą ze Szczecina.
Wiem ile Nawałka zaliczył wtop, tak samo wiem ile wtop zaliczył Kafaraski, Ulatowski, Rumak czy Boniek, ale czy którys z wymienionych był dyrektorem sporotywm jak Stolarczyk ? NIE.
Wiec prosze o przykłąd adekwatny, a nie z dupy....

Nawałka był u nas dyrektorem sportowym (i chyba nie tylko). Nie wiem co to ma do rzeczy ale ty pewnie też, więc masz...
Do tego Stolarczyk krótko pracował jako trener.

Przykład z dupy jest akurat Twojego autorstwa, bo Stolarczyk to:
- zasłużony piłkarz Wisły
- wyszkolony na trenera
- krótko pracował w zawodzie
- do wczoraj ds Pogoni Szczecin.

Pisanie że skoro on może to każdy inny też jest głupie, obraźliwe i irytuje tylko normalnych ludzi. Stolarski może być naszym trenerem, Ty nie - bo gówno w piłce osiągnąłeś, nie masz wykształcenia i licencji. Czy jest dobrym wyborem czas pokaże.

AYALA 15.06.2018 10:42

Stolar raczej tylko dla papierów, bo Kmiecik we wrześniu kończy 67 lat (emerytura ?).

LucjuszWielki 15.06.2018 11:02

Stolarczyk to ewidentnie opcja wiślacko-oszczędnościowa. Ktoś kto ma Wisłe w sercu i dla kogoś nie jest problemem 3msc opóźnienia w wypłacie...

Tak to wygląda. Jak jeszcze dochodza słuch o pozwie Carillo tzn, że jest GRUBO i znów finanse zostały przeholowane. Licencji się zachciało na Lige Europy to mamy...

MASAKRA - wydawało się, że jest ujowo, ale stabilnie, a tu z dnia na dzień się zrobiło piekło.

Co możemy zrobić? Chodzić na mecze i będzie dobrze lol

seba_109 15.06.2018 12:12

jak oni z tym Stolarczykiem na poważnie to może T.Kulawik ? chociaż coś trenuje chyba(?)

Grymas 15.06.2018 12:32

Wszystko już jest klepnięte. W poniedziałek prezentacja: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...azdy,13261973/

Dariook 15.06.2018 14:28

Witamy na pokladzie!

azor 15.06.2018 14:43

delikatnie podpytam zwolenników "dania szansy" Stolarczykowi - czym on różni się od Ramireza poz tym, że grał w Wiśle?

TIR_DO_SŁUBIC 15.06.2018 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1504928)
delikatnie podpytam zwolenników "dania szansy" Stolarczykowi - czym on różni się od Ramireza poz tym, że grał w Wiśle?

Zobaczymy po kilku miesiącach. Czysta kartka, decyzja zapadła, czekamy i ocenimy.

FraMat 15.06.2018 15:07

Cytat:

nie jestem zwolennikiem "dania szansy" Stolarczykowi - ale odpowiem: nie zna żadnych tanich, a w miarę dobrych piłkarzy, których mógłby zaproponować.

Podsumuję: jest jasne jak słońce, że manewr ze Stolarczykiem to jak ostatnia deska podtrzymująca bohaterkę "Titanica" na powierzchni. Cale otoczenie musi utonąć, żeby Wisła przetrwała
Nie wierzę w propagandę "wiślackości". Dla mnie taka koncepcja oznacza rezygnację z profesjonalizmu.
Nie ze względu na osobę Maćka.

Skoro już szermuje się hasłem "wiślackości" oznacza to przyznanie: nie mamy kasy, przyszłość rysuje się kiepsko, nie przyjdzie do nas żaden fachowiec, choćby nawet z PMSz, robimy wszystko, żeby zachować licencję, spodziewajcie się kolejnej, spektakularnej katastrofy. Umrzemy z hasłem "Wisła" na ustach.

wolfy 15.06.2018 15:09

Cytat:

Na jakiej planecie Ty żyjesz? Ktoś Cię z Zarządu prosił żebyś łaskawie dał szansę Stolarczykowi? Jeżeli go podpiszą to on będzie trenerem i tyle.
Nie dasz mu szansy - co to znaczy? Będziesz pisał płaczliwe posty na facebooku i pod hashtagiem #NieDlaStolarczyka?

Nie podoba Ci się taki trener - trudno, ale będzie trenerem Wisły bo nas na niego stać, jest pewność że nie będzie bydła robił przy braku wypłat a zarząd wierzy że coś tam umie.

Raczej dla nikogo nie jest to trener marzeń, mało kto po tej informacji pomyślał "zajebisty wybór", niektórzy po prostu:
- znają realia finansowe
- wiedzą że robienie bydła w internecie niczego nie zmieni i nie poprawi
- nie są ....ami
- są związani z klubem bez względu na to o co ten walczy.

Zwolnienie Kiko i napalenie się na puchary to były tragiczne decyzje którym - co ciekawe - większość tutaj przyklasnęła. To są konsekwencje.

regan 15.06.2018 15:22

Pamiętacie? Rudi Völler nigdy nie bedac teenerem nie mając pelnej licencji objąl reprezentacje Niemiec zdobył vice-mistrzostwo swiata w Korei!
Także nic strasznego!

P.s gimby nie znają ;)

szprotson 15.06.2018 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1504933)
Na jakiej planecie Ty żyjesz? Ktoś Cię z Zarządu prosił żebyś łaskawie dał szansę Stolarczykowi? Jeżeli go podpiszą to on będzie trenerem i tyle.
Nie dasz mu szansy - co to znaczy? Będziesz pisał płaczliwe posty na facebooku i pod hashtagiem #NieDlaStolarczyka?

Nie podoba Ci się taki trener - trudno, ale będzie trenerem Wisły bo nas na niego stać, jest pewność że nie będzie bydła robił przy braku wypłat a zarząd wierzy że coś tam umie.

Raczej dla nikogo nie jest to trener marzeń, mało kto po tej informacji pomyślał "zajebisty wybór", niektórzy po prostu:
- znają realia finansowe
- nie są ....ami

Zwolnienie Kiko i napalenie się na puchary to były tragiczne decyzje którym - co ciekawe - większość tutaj przyklasnęła. To są konsekwencje.

pisanie o tym ze niektorzy nie sa ....ami...
serio wolfy? Tak o ludziach ktorzy moga miec inne zdanie niz Twoje piszesz?
Serio ? Chcesz sie bawic w wyciaganie cięzkich dział ?

widze ze dosc czesto odnosisz sie do facebooka, a teraz i twittera. Rozumiem ze czytasz te teksty dla gimbazy skoro o nich piszesz i widocznie Cie bolą, ale ....a, masz na facebuku dane ludzi ktorzy to pisza wiec wez sie do nich pruj ....a jego mac, a nie ze nagle jestes wielkim obronca zarzadu

konsekwencja to jest obsadzenie na stolkach zarzadzajacych, ludzmi ktorzy tego robic nie potrafia.

po za tym Wisla to cos wiecej niz klub. Dla mnie. Dla Ciebie po tym co napisales, rozumiem ze Wisla to ludzie z zarzadu...

Pulpet 15.06.2018 16:02

Dobrze, że w tym poszukiwaniu Wiślackości nie sięgnęłiśmy po Zdzisława Kapkę - aktualnie DS Widzewa 8-|

kopaczoholik 15.06.2018 16:04

no i wylądowaliśmy - jeżeli to prawda, że Stolarczyk został trenerem, a Głowacki - Dyrektorem sportowym... toż to jakaś abstrakcja...
Nie ukrywam, że ich lubię ale robienie jednego trenerem a drugiego dyrektorem sportowym to proszenie się o kłopoty... Oni nie mają żadnego doświadczenia, a nam potrzeba kogoś z doświadczeniem aby wyjść na prostą... Jedyna nadzieja to w eklapie... w lidze, która nie tyle jest ligą piłkarską, a stanem umysłu... gdzie nie możliwe nie istnieje i nawet najbardziej zwariowany projekt potrafi wypalić na tle porażająco słabej ligi... (vide kolejne wynalazki np. korony kielce)...

Dariook 15.06.2018 16:08

Kolego szprotson, Sorki ale wolfy ma racje.

Takie teksty sa zenujace, debilne i idiotyczne oraz nie przystoja kibicowi jakiejkolwiek druzyny. Taka jest nasza opinia czyt. odmienne zdanie na ten temat.

Chyba mozemy miec takie zdanie ?...sam sie do takich frazesow odniosles.

arti 15.06.2018 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1504933)

- znają realia finansowe
- nie są ....ami

Przyklasnęła?
Tak - bo każdy chce Wisły jak najlepszej, a jednocześnie zakłada, że zarząd wie co robi, że nie działa na zasadzie - wejdziemy do pucharów, wejdzie Bargiel i rzuci x mln usd, budżet się zepnie, a jak nie to za pół roku się wywalamy.
Kto tak prowadzi swój biznes?
Twoja tendencyjność bije po oczach.
Ja nie będę płakał bo pamiętam gorsze czasy, poza tym nie mam kasy na trenera i ze trzech dobrych grajków.
Ale więcej nie uwierzę bajkom Sarapaty dopóki nie zobaczę działania i jego dobrych skutków.

bridgeburner 15.06.2018 16:32

Kolego Dariook, sorki ale szprotson ma racje
Nie stac nas na trenera ktory w wieku 46 ma 3 miesieczne (zakonczone klapa) doswiadczenie trenerskie
Albo jest nieodkrytym trenerskin talentem albo zwieksza prawdopodobienstwo osuniecia sie w tabeli w stosunku do zeszlego sezonu co oznacza nizsze przychody, potencjalnie grupe spadkowa a wiec mniejsze wpływy z dnia meczowego itd
Lepeij zostawic 18pilkarzy i miec przynajmniej dobrze rokujacego trenera
Niz 23 zawodnikow prowadzonych przez nieudolnego dyrektors sportowego
"Lepszy lew ma czele stada baranow, niz baran prowadzacy stado lwow"

Karherop 15.06.2018 16:38

Emocje trochę opadły.
Zastanawiają się dalej, przeżyliśmy trenera Kulawika, Broniszewskiego, trenera Pawłowskiego, kiedyś mieliśmy takie abstrakcje jak Łazarek (z całym szacunkiem dla tego Pana, ale to był bardziej motywator niż taktyk) to i jakoś ten Stolarczyk na stanowisku naszego trenera wydaje się do akceptacji.

Stolarczyk nie jest takim słabym trenerem jak niektórzy go widzą lub chcieliby widzieć. Zobaczymy kto zdobył ostatnie mistrzostwo z Legią. A ilu to trenerów/byłych piłkarzy którzy bez doświadczenia wskoczyli od razu mocno w trenerski stołek.
I nie, nie raduje mnie wybór Stolarczyka na trenera, ale hejt jaki się wylał w internecie na jego osobę jest przerażający. Najłatwiej jechać po trenerze (jeszcze nie zaczął pracy!), Zarządzie, a karnetów to już nie łaska kupić.

Na rozluźnienie: Zawsze na myśl o Stolarze mam przed oczami jego fragmenty wykonania hymnu Wisły w radiu Kraków :)

https://www.youtube.com/watch?v=yWtqBOQMzHE

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl