![]() |
Przecież i tak lecimy już do 4 ligi, kibice już osądzili.
|
Tak mnie naszła pewna myśl, pewnie całkowicie błędna ale było to wystarczająco wiele dziwnych postów i insynuacji.
Jeśli tak Meresiński faktycznie jest słupem..... Cupiała? Byłoby bardzo ciekawie. Ktoś tu pisał, że Cupiał nie może działać na szkodę spółki, to może chce po cichu wpompować przez kogoś prywatne pieniądze? Wiem, grubymi nićmi szyte, ale skoro lecą teorie spiskowe to dorzucam swoją :) |
"Zarzuty? Absurdalne. Że arogancki, że chciał wszystko robić po swojemu (a nie po myśli osób na ciepłych posadkach), że podczas rozmów z piłkarzami trzymał nogi na stole (!!!). Kielecka Rada Miasta od razu zareagowała na głosy płynące z klubu i wysłała komunikat pod tytułem „idź pan sobie gdzie indziej”. Symptomatyczne, że wyścigu o zakup klubu wyprzedzili go Senegalczycy (Senegalczycy!), którzy jako jedyni zapowiedzieli na wstępie, że nie przewidują zmian w kadrach miejskiego klubu" weszło
Tyle w temacie przejęcia Korony. Po prostu lokalne polityczne układy i układziki przestraszyły się, ze zabiera im się ciepłe posadki. |
Cytat:
Myśl, która Cię naszła została tu wyrażona wiele stron wcześniej i zgodziliśmy się już, że żadna przesłanka nie przemawia za tą teorią. |
Też tak myślę :P
Po prostu dorzuciłem coś co mi chodziło po głowie. Byłoby pięknie :) |
Cytat:
|
Tak to potwierdzone! Meresiński i Citko to słupy Cupiała a najpierw chciał za ich pomocą kupić koronę aby ich zniszczyć za nienawiść do Wisły!
|
Nie znam zupełnie nowego własciciela Wisły, ciężko mi to skomentować. Na razie tylko czuję niepewność... a czas pokaże jaka to była decyzja.
|
Nie mogę jednego zrozumieć. Czemu Wisła była DRUGIM wyborem Meresia?
|
Potrzebne są większe środki finansowe, bardzo niepewny grunt pod względem wizerunkowym(maczety,narkotyki, morderstwa), bezpośredni konkurent w mieście, aktywni kibice chcący mieć wpływ na to co się w klubie dzieje. No ja widzę takie minusy.
|
Cytat:
|
Mam nadzieje ze to nie .......nie w 2 miesiace.
Chłop ma listy intencyjne. Nie ....a umowy. List intencyjny to ja mu moge jutro napisać ze 500 baniek właduje... ja .......e Super miesiąc. Czarne zgłoski w historii zasłużonego klubu. Napisane przez ojca i przez jego dzieci... |
Cytat:
Cytat:
___ I jeszcze taka myśl: gdyby JM chciał kupić klub dla hobby i inwestycji, to kupiłby Polonię Warszawa. Kameralny stadion w centrum miasta, klub z historią itd. Miałby gdzie zapraszać znajomych. Najwyraźniej chodziło o klub w ekstraklasie tu i teraz. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Hutnik Kraków ;)
|
zeby to tylko nie jebło wszystko w poł roku...
|
dobrze ze okienko transferowe otwarte to nam powie duzo gdzie zmierzamy.
|
Cytat:
P.S - Wiadomix już sprzedał te Iphony :D? Dziwne, że taki biznesmen musi handlować na facebooku, a jeszcze dziwniejsze że żaden podwładny tego "milionera" sam się tym nie zajął... Ohh, wait, takowi nie istnieją ;). |
Jestem tez ciekawy modelu zarządzania. Czy model Legii gdzie prezes jest rownocześnie właścicielem czy tez model Wisły za Cupiała - Meresinski powołuje prezesa.
|
ja tam niczego nie jestem ciekawe
licze ze to zły sen i sie obudze rano z Cupiałem czy nawet krwa z Kapką. ale nie z tym chłopaczkiem ....a mac |
Cytat:
Tu masz dla przykładu linka z giga bólem dupy kibiców Korony i hejtem na miasto, ze przez swoje gierki odpuścili Meresinskiego: http://forum.echodnia.eu/meresinski-...rakow-t361866/ Ja się nie mogę doczekać 1 konferencji chyba jak każdy. Mam nadzieje, ze dziennikarze zdadzą egzamin i nie pozwolą na okrągłe słówka. A tęsknić teraz za Cupiałem to życzyć Wiśle zle. Ten człowiek by się już nie zmienił i Wisła była na prostej drodze w dół. Tu na ten moment nie wiemy nic. |
Cytat:
|
A po co obnizac? Rownie dobrze mozna nie placic nic i twierdzic, ze ktos na wiecej nie zasluguje. W jednym i drugim przypadku nastapi rozwiazanie kontraktu z winy klubu i wyplacenie calosci zaleganych pieniedzy tytulem kontraktu.
W huj profesjonalne podejscie...i te nogi na stole. Tez bym sie pozbyl takiego pozera! I te smieszne 6mln...platne w ratach. Pewnie w providencie otwarli linie kredytowa. |
Dariook czyli na pewno z nim przyszlosci nie ma co teraz w takim razie?
|
Nie ma nic co by wskazywało,że będzie ok.Dla mnie to bardziej firma likwidacyjna,która odzyska co się da i tyle.
Konferencja i ruchy(lub ich brak) transferowe dadzą nam jakąś odpowiedź. |
Cytat:
Podeslij nick proszę. |
To najgorsze co mogło spotkać Wisłę Kraków.
|
Mnie bardzo ciekawi czy BC zostawi sobie kogoś w zarządzie. Dajmy na to zawarł taki zapis że przez rok po sprzedaży on wyznacza jednego członka zarządu. Wcale nie byłbym zdziwiony gdyby byłby to Kapka albo Gaszynski.
|
Cytat:
|
TF sprzedała drużyne to gdzie oni teraz będą trenować bo przecież kompleks w Myślenicach był pewnie TF albo BC chyba że się myle
|
^^ Kompleks w Myślenicach należy do gminy (chyba nawet za jej pieniądze został zbudowany) i Wisła go dzierżawi i dalej będzie to funkcjonowało na identycznych zasadach. Komu innemu go wynajmą? ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
ps. ile można pisać że obiekt treningowy w Myślenicach nie jest własnością TF |
Baza treningowa jest dzierżawiona na okres bodajże 20 lat przez Wisłę Kraków S.A. od miasta Myślenice.
|
Cytat:
Typ wydaje się strasznie przemądrzały to na pewno. A czy ma dobre informacje, to się okaże ;) Z Citką mógł dobrze trafić po prostu ;) |
Tak chodzi o niego, dużo wiadomości, które podaje sprawdza mu się, rzeczywiście mógł trafić, jednak cały czas idzie w zaparte i twierdzi, że klub przy nich będzie się rozwijał, powiększy budżet itp. bo za Panem Jakubem :D stoją ponoć poważni ludzie. Zresztą Pan Jakub wielokrotnie powtarzał, że jest poważnym człowiekiem i nie traci czasu na głupoty hahah. Musimy poczekać z ich oceną tak, czy siak.
Pisał też coś o transferze zagranicznym za gotówkę. Ponoć jutro ma się to wyjaśnić... |
Nie jutro, a w środę.
I gosc jest chyba jednym z najbardziej wiarygodnych ludzi na TT. Duza ma skutecznosc.. |
Znalazłem jeszcze poniższa wypowiedz JM przy okazji rozmów z Korona. Tak czy siak można ja interpretować na plus lub minus. Konkretni zawodnicy - może chodzić o rzeczywiście przemyślane transfery albo o upychanie piłkarzy Citki i innych menago z nim związanych.
– Przygotowywaliśmy się do transakcji od dawna. Poczyniliśmy wiele kroków w świecie biznesu. Pozyskaliśmy szerokie gremium ludzi, którzy zgodzili się wesprzeć nasz projekt. Mamy do zaoferowania konkretnych zawodników – wylicza biznesmen, który spotkał się również z przedstawicielami środowiska piłkarskiego kibiców. – Wymieniliśmy poglądy. W wielu kwestiach mamy podobne opinie. Chodzi między innymi o sposób prowadzenia klubu, ilość zatrudnionych osób. Wierzę mocno, że dojdziemy z panem prezydentem i radnymi do porozumienia – kończy Meresiński. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl