![]() |
Mam takie pytanie dotyczące stadiony Wisły, nie jestem z Krakowa. Czytałem kiedyś, że z powodu remontu stadionu Wisła swoje mecze na wiosne sezonu 2008/2009 ma grać gdzie indziej, a ktoś mi powiedział, że jednak będzie grać u siebie, bo chciałbym pojechać na jakiś mecz na wiosne ;) To gdzie Wisła będzie grać?
|
jeszcze nie wiadomo, ale najprawdopodobniej Chorzów/Tarnów
|
No i co? Ruszyły prace czy nie? Ktoś mówił że dziś ma się wszystko rozpocząć
|
jak ktoś będzie przechodził
obok stadionu niech zda relacje czy cos ruszylo...mieli ruszyc wczoraj. |
maszyny już sprowadzili są pokazane w dziale "tylko zdjęcia z budowy"
|
sprowadzili juz kilka dni wstecz i widzialem je, pytanie czy cos ruszyło..
|
Cytat:
|
fotki pokazuja ze powoli zaczynaja:):)
|
maleńkie wykopki i geodeci na placu budowy. początki zawsze są cieżkie ;)
|
Rozumiem że to iż płot z dawnego C nie został zdemontowany ostatecznie rozwiewa że nowa trybuna wschodnia nie będzie ani centymetr bliżej boiska:(
|
Pamietam jeszcze odsniezanie i prace przy murawie naszego stadionu przed meczem z Lazio szkoda ze tak szybko nie buduja stadionu:) no i ze nie ma tylu ludzi
wiem ze to nie zalezy od ludzi tylko od kasy |
Cieszmy się, że coś się zaczyna dziać na budowie trybuny wschodniej. Może na razie nie widać zbytnio postępów prac ale za kilka miesięcy nowa trybuna zacznie róść z dnia na dzień i będzie to widoczne. Puki co prowadzone są prace przygotowawcze i wszystko idzie zgodnie z harmonogramem.
|
To, że płot przy C nie został rozebrany wcale nie musi świadczyć o tym, że trybuna nie będzie bliżej. Przecież te kilka dodatkowych rzędów może powstać dopiero w czasie obniżania murawy. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. :D W ogóle to wydaje mi się, że to normalne, że ten płot dalej stoi. Nie wyobrażam sobie, że podczas meczu plac budowy nie jest całkowicie odgrodzony.
|
@Pero http://images3.fotosik.pl/229/9fc2e006d4e6d238.jpg
To nie trybuna ma się przybliżyć do boiska tylko boisko do trybuny :) Gdyby przybliżyć trybunę, to wtedy zasłoniłaby cześć krzesełek na D i E jak to widać (mniej więcej :P ) na zdjęciu. Pozdrawiam |
peterwislak / ktos inny - cos nowego..?
|
Wszyscy zobaczymy podczas meczu z Beitarem. Jeszcze tylko 4 dni.
|
Jeśli dobrze pamiętam to wczoraj w nocy oglądałem jakiś program dotyczący euro i tam mówili że maszyny powróciły na Reymonta i zaczęły robienie fundamentów pod nową trybunę.
|
Tez widzialem ten program byl kolo 22 na tvp3 Kronika
|
Coś mało tego sprzętu i ludzi ale ufam że tak ma być. Zwłaszcza że widać już lekkie efekty pracy. Już nie mogę sie doczekać jak trybuna będzie rosła w gorę. A tak a propos to ogłosili już ten przetarg na dalsza cześć budowy czy coś przegapiłem??
|
prosze mi przypomniec ile mamy pojemnosci dokladnie obecnie (bez zburzonej trybuny C) ??
|
witam wszystkich, przedstawiam wam mój stadion z zapałek Wisły Kraków
http://www.youtube.com/watch?v=BSDxuOZ0t2w |
Cytat:
Według stadiony.net |
A loża honorowa to już nie widzowie ? Nie chodzi mi o balkonik tylko rzędy na czerwono.
|
Cytat:
|
Cytat:
14 724 to i tak sporo:) jesli by cofnac sie kilka lat do tylu |
niby przetarg wygrał budimex a ścianki buduje firma Inkom..
|
Cytat:
|
Czy my będziemy mogli grać puchary w przyszłym roku na naszym stadionie po zbudowaniu C?
C ma być oddane pod koniec sezonu tak? Czy u nas będzie coś takiego jak loże dla najbogatszych?:) |
Nie będziemy mogli grac pucharów. Z tego co wiem to chyba w ogóle nie będziemy mogli wtedy grać w Krakowie bo A i B będą zburzone, było o tym już pisane chyba ze sto razy.
|
łe ale numer:) ale słyszałem ostatnio że jest podobno jakiś nowy pomysł żeby nie trzeba się było przenosić.
|
Zorientował sie już ktoś może kiedy będą wyburzać maszty oświetleniowe od strony ul. Reymana?? Z tego co zobaczyłem podczas meczu z Polonią to ta ścianka szczelinowa jest robiona tylko pod dawnym C tak jakby najpierw miała być budowana trybuna a narożniki dopiero później. A z tych wizualek wynika że narożniki są integralną częścią trybuny.
|
Scianka szczelinowa to element podziemny trybuny wiec moze po prostu pod naroznikami nie bedzie czesci podziemnej a calosc z nowa C beda tworzyly one tylko w czesci nadziemnej. Tak mi sie wydaje ale jesli sie myle to poprawcie.
Niech ktos wrzuci jakies foty jesli to mozliwe ( dla takich jak ja , ktorzy daleko od R 22 ) |
Slyszalem ze robota na stadione wrze i do pózna pracuja mogłby ktos zrobić fotki lub opisac co sie dzieje??
|
Przechodziłem dzisiaj po 12.00 koło C. Robota wre, aż miło. Wwwrrrrr tylko słychać. Robotnicy i maszyny w akcji.
|
Cytat:
Też coś mi się obiło. Podobno mamy grać przy E i D !!! |
Cytat:
|
Czy ulica pamiedzy tym placem budowy, a parkiem im. Jordana bedzie zlikwidowana w takim razie ??
Tylko cholera nie wiem jak sie nazywa.. |
ul. Henryka Reymana. Nie, nie będzie zlikwidowana
|
kamerke na widok tryb. C powinni zainstalowac jak to niegdys bywalo z E..
http://wisla.krakow.pl/kamera.php czas leci, obrazu brak. jak ktos ma foty z C niech zarzuci. |
Cytat:
Dali by normalną i porządną kamerę a nie jakieś gówienko... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl