Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Brozinhio 20.06.2008 10:47

Temat Kokoszki jest zamknięty definitywnie.

Lazio to beznadziejny klub co nie potrafi się sam zażądzać, i nie wierze w ich dobre intencje. Jak chcą Dudke to dawać 4 mln € a nie kombinują.

Skoro Kowalewski jest do kupienia za 400 tyś € to ja nie wiem na co my czekamy. To ze ostatnio był w słabszej dyspozycji nic nie znaczy. Jeszcze może być lepszy niż 1 rok temu kiedy wszyscy się nim zachwycali. Zresztą i tak jest o niebo lepszy od Pawełka, a 400 tyś € to śmieszne pieniądze za piłkarza tej klasy.

To samo z Boninem za 500 tyś zł ?? to już Lewczuk jest wart więcej a chyba nie trzeba mówi8ć że to piłkarz o 3 klasy lepszy, na pewno zwiększyłby konkurencję w zespole.

No i na koniec Hernani - jak dla mnie obrońca z największym potencjałem w naszej lidze, Świetne warunki fizyczne , dobrze gra głową do tego bardzo szybki jak na obrońcę, ma 24 lata. Rok temu chciała go Steua za 2 mln € ale kupili kogoś innego. A teraz 400 tyś € ?? Jestem pewien że po roku uczciwej pracy w Wiśle byłby naszym najlepszym obrońca, a kto wie czy nie zawodnikiem ! Brać go od zaraz !! (tylko pewnei nie my jedni będziemy nim zainteresowani.)

PS. Nie wiem jak można było pozwolić by Kowalczyk i Jodłowiec uciekli z naszej ligi - kolejni utalentowani piłkarze przeszli nam koło nosa ;/

Kamson 20.06.2008 11:07

Cytat:

Wisła zażąda wyjaśnień od Kokoszki

W dniu 22 maja 2008 roku Adam Kokoszka wysłał do zarządu Wisły Kraków pismo, które przesłał także do FIFA i PZPN. Oto jego treść:

„Przedmiot: Wypowiedzenie na mocy paragrafu 17 według regulaminu FIFA

W oparciu o paragraf 17 regulaminu FIFA i wynikające z niego prawa dotyczące statusu i transferów piłkarzy, niniejszym pismem chciałbym formalnie poinformować, iż wypowiadam mój kontrakt o profesjonalne uprawianie piłki nożnej obowiązujący mnie od dnia 01.07.2005 z klubem Wisła Kraków SA.

Aktualne wypowiedzenie zostało wysłane na zasadach przewidzianych w wymienionym powyżej regulaminie FIFA, tzn.

a) w terminie 15 dni od ostatniego oficjalnego meczu rozgrywek ligi polskiej

b) po upływie trzech lat od podpisania kontraktu, w przypadku wnioskodawcy (poniżej podpisanego) na koniec sezonu 2007/2008-06-20

Zgodnie z regulaminem i przepisami, które weszły w życie, mój kontrakt będzie mógł być rozwiązany na koniec sezonu 2007/2008, z dniem 30.06.2008, w związku z czym od początku sezonu 2008/2009 jestem wolnym zawodnikiem, który może akceptować oferty kontraktów wpływające od innych klubów piłkarskich.

Z poważaniem

Adam Kokoszka”

Wisła Kraków nie zgadza się z argumentacją zawodnika. Klub jest zaskoczony i zbulwersowany informacją przesłaną przez Kokoszkę. Wisła Kraków na pierwszym treningu zażąda od Adama Kokoszki wyjaśnień w tej sprawie.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
Z oficjalnej strony...

buczo1985 20.06.2008 11:18

ojjj ale sie Adaś wkopał....mimo wszystko gdyby Głowa miał odejść to na miejscu zarządu nie wypuszczałbym Kokoszki z klubu.

sandomingo 20.06.2008 11:23

Z tej oficjalnej informacji można wyciągnąć również pozytywne wnioski:

1. Klub jest w stanie przez długi okres czasu zachować w tajemnicy taką informację - to bardzo przydatne przy negocjacjach kontraktowych w sytuacji, gdy nie ma zbyt wiele kasy na wzmocnienia.
2. Wersja przedstawiona wczoraj przez Ochalika - chodzi mi o stanowisko klubu - nie jest tylko naprędce wymyśloną bzdurą. Być może faktycznie były jakieś aneksy do kontraktu i skończy się tak jak z Gargułą.

Niemniej w takiej sytuacji biorąc pod uwagę interes klubu, który jest dla mnie w tej sprawie najważniejszy postępowania Kokoszki należy ocenić jednoznacznie.
Bez względu na rozstrzygnięcie jego kariera w Wiśle dobiegła końca.

Lemoniadowy Joe 20.06.2008 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 554416)

Niemniej w takiej sytuacji biorąc pod uwagę interes klubu, który jest dla mnie w tej sprawie najważniejszy postępowania Kokoszki należy ocenić jednoznacznie.
Bez względu na rozstrzygnięcie jego kariera w Wiśle dobiegła końca.

zdecydowanie sie nie zgadzam dla interesu klubu jeżeli racja jest po naszej stronie, jest pokazanie miejsca w szeregu Kokoszce czyli odesłanie do drugiego zespołu i dopiero po jakimś okresie jakakolwiek rozmowa z piłkarzykiem , no chyba że faktycznie dostaniem dobrą ofertę to niech wypierd...

jak widać spraw jest juz trochę stara i może Kokoszka zrozumiał że popełnił błąd wczorajsze oświadczenie

7 kotów 20.06.2008 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brozinhio (Post 554406)
Lazio to beznadziejny klub co nie potrafi się sam zażądzać,/

Sam jestes beznadziejny, cycu.

hudinho 20.06.2008 11:44

Cytat:

Iwański formalnie legionistą

źródło: legia.com/własne

W dniu dzisiejszym Maciej Iwański oficjalnie został zawodnikiem warszawskiej Legii. Już wczoraj informowaliśmy, że jego przejście na Łazienkowską jest przesądzone, ponieważ piłkarz wraz z menedżerem godzinach popołudniowych odbyli pomyślne rozmowy z Mirosławem Trzeciakiem. Kilkanaście minut temu złożyli podpisy pod trzyletnim kontraktem.

To chyba największe do tej pory wzmocnienie "Wojskowych" w przerwie letniej.

Wczoraj Iwański wziął udział w testach medycznych i treningu, który odbył się na Agrykoli.
no i amen, szerokiej drogi Macieju

Kokoszka się pieknie w.......ił. Gdyby sie okazało, że nie ma racji to chyba będzie skończony w klubie. Jak wiadomo z niewolnika nie ma pracownika:foch: Wszyscy byli przekonani ze to DUDKA skorzysta z prawa Webstera a tu Adaś spierdala :rotfl:

ojj Adaś Adaś coś ty najlepszego zrobił:rotfl:

Cytat:

Sam jestes beznadziejny, cycu.
hehe spokojnie 7 kotów

i jeszcze słówko jeżeli chodzi o posezonową wyprzedaż w Koronie Kielce: Hernani! Bonin, Kowalewski! szczególnie ten pierwszy bo wiadomo co sie dzieje z Głową, Kokoszką... lepiej zalatwic rosłego solidnego obronce

Gabri 20.06.2008 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 554404)
z tekstu wyraźnie wynika że Wisła/Bednarz twierdzi że Kokoszka nie może odejsc na podstawie prawa Webster i dopiero za 2,5 roku może z niego skorzystać , czyli jak dobrze rozumiem to prawo to niedawno Kokoszka musiał podpisać jakiś aneks

jeżeli tak jest prawda to Kokos ładnie wpadł i jak ładnie nie przeprosi i nie podpisze nowego kontraktu to do rezerw Go :)
podobno za przystępne pieniądze Hernani jest do wyciągnięcia więc nie ma problemu

No więc o to chodzi, że to Bednarz twierdzi. Teraz pozostaje się modlić, że UEFA będzie twierdzić podobnie jeśli sprawa do nich trafi. :D

A ja odnosiłem się głównie do tego, że zaoferowano facetowi lepszy kontrakt gdy już ucieka z klubu (bo tuż przed Euro, o czym też jest mowa w tekście) co jest delikatnie mówiąc, mocno spóźnione. Wcześniej nie zasłużył na taki lepszy kontrakt, a nagle jak zaczął deklarować, ze odchodzi to się pojawiła lepsza oferta z klubu? No bez jaj, żaden poważny klub tak się nie zachowuje. Albo mogli go olać z góry na dół - tylko wtedy nie mieć pretensji, że będzie chciał spieprzać. Albo mogli mu od razu zaoferować taki kontrakt na jaki mogli się zgodzić i wtedy nie wyskakiwać z lepszymi ofertami gdy facet już zadeklarował, że odchodzi. Bo to świadczy o tym, że dla klubu zawodnik zyskuje na wartości dopiero gdy stara się od niego uciec - co ośmiesza sam klub i daje jasny sygnał do pozostałych zawodników, że są bardziej wartościowi dla klubu gdy starają się z niego spieprzyć.

Jedyny plus dla klubu to, że zdołał to ukryć przed mediami na kilka tygodni, co świadczy o sporej szczelność w Wiśle. Ale prędzej czy później sprawa musiała wyjść na jaw.

sandomingo 20.06.2008 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 554418)
zdecydowanie sie nie zgadzam dla interesu klubu jeżeli racja jest po naszej stronie, jest pokazanie miejsca w szeregu Kokoszce czyli odesłanie do drugiego zespołu i dopiero po jakimś okresie jakakolwiek rozmowa z piłkarzykiem , no chyba że faktycznie dostaniem dobrą ofertę to niech wypierd...

jak widać spraw jest juz trochę stara i może Kokoszka zrozumiał że popełnił błąd wczorajsze oświadczenie

Ja nie chcę już tego przerabiać. Przypadek z Uche wystarczy. Gość będzie bardzo żałował, wyrazi skruchę itd.
A myślał będzie tylko o tym, jak bardzo go skrzywdzono i jak mu smutno i źle.
Jeżeli się okaże że racja jest po stronie klubu to wystawiłbym go na listę transferową + gra w drużynie Młodzieżowego Mistrza Polski. Przecież wujek Leo i tak załatwi mu klub w Holandii.

arth_ur 20.06.2008 12:20

Iwański w Legi.
http://www.legialive.pl/news/26449_I...egionista.html

Lemoniadowy Joe 20.06.2008 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 554431)
Ja nie chcę już tego przerabiać. Przypadek z Uche wystarczy. Gość będzie bardzo żałował, wyrazi skruchę itd.
A myślał będzie tylko o tym, jak bardzo go skrzywdzono i jak mu smutno i źle.
Jeżeli się okaże że racja jest po stronie klubu to wystawiłbym go na listę transferową + gra w drużynie Młodzieżowego Mistrza Polski. Przecież wujek Leo i tak załatwi mu klub w Holandii.

jednak za dużo do stracenia ma Kokoszka aby strzelać kolejne fochy a co do Uche to moim zdaniem klub popełnił błąd że po meczu z PAO go sprzedali za śmieszne pieniądze, i w ogóle dziwne było że niektórym finansowo bardziej opłacało sie odpaść z LM

a na Uche czy teraz ewentualnie na Kokoszce można zrobić pokazówkę co robi klub z niepokornymi piłkarzami

P.S. a co do Lazio musimy sprawdzić czy to nie faszystowski klub, zresztą My nie musimy już to ktoś sprawdza :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sportowe Fakty (Post 554431)
Wisła pozyska dwóch obrońców!?
autor: Sebastian Staszewski
Już w tym tygodniu kadrę krakowskiej Wisły może zasilić dwóch obrońców. Pierwszym będzie Grzegorz Bartczak z Zagłębia Lubin, który czeka już tylko na decyzję prezesa Zagłębia Pawła Jeża. W piątek to właśnie Jeż podejmie decyzję czy dojdzie do wspomnianego transferu. Drugim wzmocnieniem Wisły będzie defensor Znicza Pruszków Igor Lewczuk. Młody piłkarz zapowiada, że decyzję podejmie do niedzieli.
Jak udało się nam dowiedzieć Grzegorz Bartczak jest zdecydowany na przenosiny na Reymonta, ale piłeczka jest po stronie włodarzy Zagłębia. W piątek prezes Paweł Jeż i dyrektor sportowy zespołu Miedziowych Jakub Jarosz mają podjąć decyzję czy decydują się na sprzedaż utalentowanego obrońcy. Bartczak ma wpisaną w kontrakt klauzulę odstępnego wynoszącą 600 tys. euro, ale wątpliwe by Wisła zapłaciła dokładnie tą kwotę. Jarosz jest skłonny zejść z ceny tak, jak w wypadku Macieja Iwańskiego, który przechodzi do stołecznej Legii. Prawdopodobnie Bartczak przyjdzie do Krakowa za ok. 450 tys. euro.

- Nie chciałbym się jeszcze wypowiadać na ten temat. Dopiero jak zapadnie decyzja to porozmawiamy. Na prawdę nie wiem jak potoczy się moja przyszłość. Rozmawiałem z prezesem ale to była rozmowa, której nie zdradzę. Ja oczywiście chciałbym zagrać w Wiśle, bo to świetny klub, ale teraz pewne sprawy nie zależą ode mnie - ucina Bartczak.

- Nie ma tematu odejścia Grzegorza do żadnego klubu. Mieliśmy w sprawie jego osoby pewne zapytania, ale brak było konkretnych ofert. Na dzień dzisiejszy nie przewiduję, aby Grześ Bartczak nas opuszczał. No chyba, że ktoś wyłoży na stół sumę odstępnego zapisaną w kontrakcie piłkarza. Wtedy nie mamy już żadnych mocy prawnych, aby taką ofertę odrzucić - zaprzecza wszystkiemu dyrektor sportowy Jakub Jarosz.

Dyrektor Wisły Jacek Bednarz, tak jak prawą, chcę wzmocnić także lewą obronę. Już dwa tygodnie temu informowaliśmy, że zarówno Wisła ze Zniczem jak i Igor Lewczuk z Wisłą są dogadani. Bednarz przedstawił 23-latkowi korzystne warunki umowy i decyzja zależy tylko od Lewczuka. Za wychowanka Hetmana Białystok Znicz oczekuje 500 tys. zł i Wisła jest w stanie takie pieniądze zaoferować. Jak przyznaje sam Lewczuk obawia się o miejsce w składzie zespołu Macieja Skorży i zastanawia się czy nie przyjąć konkurencyjnej oferty z Jagielloni Białystok.

- Zastanawiam się. Muszę podjąć decyzję czy idę do Wisły czy do Jagiellonii. Wiadomo, że Wisła to Wisła ale muszę też brać pod uwagę, że w Krakowie będzie bardzo ciężko się przebić a w Białymstoku zdecydowanie łatwiej. No ale ciągle klasa Wisły i możliwość gry w Lidze Mistrzów robi swoje wrażenie. Od dyrektora Bednarza dostałem już ofertę i warunki mi pasują. Ale ciągle się waham. Muszę podjąć decyzję do niedzieli. W Pruszkowie też się niecierpliwią bo muszą wiedzieć kto będzie do ich dyspozycji - mówi 23-letni obrońca.

Oprócz Bartczaka i Lewczuka Jacek Bednarz planuje jeszcze jeden bądź dwa transfery. Być może pod Wawel ściągnięty zostanie ktoś z pary Łukasz Garguła - Radosław Majewski. Ten pierwszy odpoczywa w rodzinnej Iłowie i odcina się od wszelkich spekulacji. - Chcę się skupić na rodzinie i odpoczynku. Porozmawiamy kiedy indziej - tłumaczy. GKS Bełchatów jest skłonny puścić Gargułę do innego klubu, ale nie za mniej, niż milion euro. Dokładnie GKS oczekuje 1,2 miliona euro, czyli cztery miliony złotych. Włodarze z Bełchatowa muszą pamiętać, że już zimą "Guła" będzie mógł podpisać umowę, z kim będzie chciał i latem odejść za darmo. Być może bełchatowianie w akcie desperacji zejdą z ceny nawet o połowę byleby tylko zarobić na reprezentacyjnym pomocniku.

Zupełnie inaczej sprawa wygląda z Radosławem Majewskim. Groclin za swojego piłkarza chce otrzymać aż 3 miliony euro, co dla polskich klubów jest kwotą abstrakcyjną. W rozmowach z działaczami często przewijała się kwota miliona euro ale i te pieniądze dla naszych klubów są na pojedynczy transfer nieosiągalne. Oprócz Majewskiego pod Wawel mogą przyjść także wystawiony na listę transferową Korony Kielce Wojciech Kowalewski oraz inny piłkarz Zagłębia, pomocnik Szymon Pawłowski.

Thomé 20.06.2008 13:24

Ten Kokoszka oci***ł!
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13304

barthok 20.06.2008 13:25

chciałem tylko zauważy że jak Zagłębie grało z PGE to Iwański zawsze pozostawał w cieniu Garguły..

Baala 20.06.2008 13:47

Cytat:

Dyrektor Wisły Jacek Bednarz, tak jak prawą, chcę wzmocnić także lewą obronę. Już dwa tygodnie temu informowaliśmy, że zarówno Wisła ze Zniczem jak i Igor Lewczuk z Wisłą są dogadani.
Wszystko fajnie tylko, że Lewczuk to prawy obrońca, a trzech prawych to my nie potrzebujemy chyba że Baszczu gdzieś się wybiera. Zapewne główny cel to Bartczak a jak Zagłębie z ceny nie spuści to w rezerwie pozostawili sobie opcje Lewczuka.

K4millo 20.06.2008 13:50

Lewczuk może grać również na środku obrony, byłby alternatywą w razie odejścia Kokoszki.

Wizard 20.06.2008 13:53

Kokoszka zachowuje się jak szczur, myślę, że zbliża się koniec jego kariery w Wiśle. Przykre, że zawodnik nie ma żadnego szacunku dla klubu, kibiców, kolegów. Woda sodowa działa... Rozumiem, że ma umiejętności ale póki co jest za słaby na zachód. Baa, nawet w Wiśle nie może się przebić.
Straciłem szacunek dla tego chłopaka - bądź co bądź zdolnego.

AYALA 20.06.2008 14:43

co do wspólpracy z Lazio to jestem jak najbardziej za, fajnie jakby udało sie z ich rezerw ściagnąć takiego kolesia jak ten Napoleoni z Widzewa który nieźle wymiata w naszej lidze.

łuk79 20.06.2008 14:52

Dobrze, że Bartczak przyjdzie. Za rok będzie jak znalazł, bo przecież Baszczyńskiemu kończy się kontrakt

4fan_player 20.06.2008 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez łuk79 (Post 554501)
Dobrze, że Bartczak przyjdzie. Za rok będzie jak znalazł, bo przecież Baszczyńskiemu kończy się kontrakt

Nie byłbym takim optymistom w sprawie transferów w naszym klubie.

wolfy 20.06.2008 15:00

Mnie pomysł współpracy z Lazio bardzo się podoba. Szczególnie, że oba kluby tak naprawdę interesują zupełnie różne przedziały cenowe piłkarzy, tak więc spokojnie mogliby udostępnić nam dostęp do własnej bazy danych zawodników, bez obaw o konkurencję z naszej strony:)

Poza tym mógłby to być dobry argument w negocjacjach z młodymi zawodnikami na dorobku - Wisła jako przystanek do ligi włoskiej(może się znajdzie jakiś frajer, co w to uwierzy).

Maćko 20.06.2008 15:03

Po przeczytaniu oficjalnej nasuwa się jedna myśl: Kokoszka, jak najdalej od mojego klubu, szczurze.

Co do transferów: Ja jestem jak zwykle optymistycznie nastawiony i zobaczycie, że na koniec sezonu będzie "na moim".

4fan_player 20.06.2008 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 554503)
Poza tym mógłby to być dobry argument w negocjacjach z młodymi zawodnikami na dorobku - Wisła jako przystanek do ligi włoskiej(może się znajdzie jakiś frajer, co w to uwierzy).

Kokoszka :rotfl: a tak poważnie to przy transferze Błaszczykowskiego miała być nawiązana też jakaś współpraca.. Żeby nie było tak że Wisła sprzeda Darka a Lazio później nas oleje.

wolfy 20.06.2008 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 554508)
Kokoszka :rotfl:

Masz rację:-/
Ściąganie graczy, którzy mają niepoukładane w głowie może w ostatecznym rozrachunku nie wyjść nam na zdrowie.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 554508)
a tak poważnie to przy transferze Błaszczykowskiego miała być nawiązana też jakaś współpraca.. Żeby nie było tak że Wisła sprzeda Darka a Lazio później nas oleje.

Mam nadzieję, że wyciągnięto jakieś wnioski.
Ale za Błaszczykowskiego Niemcy zapłacili uczciwą cenę, więc nie był to raczej sposób na jej zbicie. Ot, klasyczna - jak to się po żołniersku mówi - "mowa trawa".

gdsmk 20.06.2008 15:25

treść tego pisma jest o tyle żałosna, że o ile mi wiadomo 30 czerwca br. on może dopiero ewentualnie WYKUPIĆ swój kontrakt, a nie akceptować oferty kontraktowe zespołów z zagranicy (co będzie mógł robić gdy już anuluje kontrakt z Wisłą poprzez wykupienie)

stwierdzenie: mój kontrakt będzie mógł być rozwiązany na koniec sezonu 2007/2008, z dniem 30.06.2008, w związku z czym od początku sezonu 2008/2009 jestem wolnym zawodnikiem, który może akceptować oferty kontraktów wpływające od innych klubów piłkarskich. jest bzdurą.

Sam ten fakt przemawia za tym, że on nie ma pojęcia co robi, interesuje go tylko UCIECZKA.

dj_ibutti 20.06.2008 15:33

Pozostaje się modlić o to, żeby ktoś chciał go kupić za rozsądną cenę. Bo takiego za przeproszeniem 'wrzodu'.. tu nie potrzebujemy.

Brozinhio 20.06.2008 15:53

Ale pieprzycie - jasne że chciało by się żeby wszyscy chcieli grać u nas nawet za darmo, ale Kokoszka jak widać przedkłada nad to kwestię pieniężną. Będąc reprezentantem kraju, jadąc na Euro , jest tylko rezerwowym w klubie a jego zarobki ą prawie że juniorskie. Więc widząc szanse na zwiększenie zarobków i zmiane otoczenia, wykorzystał to co podsuoł mu jego manager. Nie ma w tym nic dziwnego. Piłkarz to pracownik, i jak większość pracowników, nie pracuje z miłości do pracodawcy tylko za $$. Z tym że wydaje mi się że teraz kiedy nie udało mu się uciec kuchennymi drzwiami, nie odbije się to na jego grze, i będzie dalej zapieprzał bo to taki typ zawodnika. Nie ma co się na siebie wzajemnie obrażać, tylko dać mu karę dyscyplinarną, a jak okaże skruche częściej wstawiać do składu by się rozwijał. Za rok albo sie go sprzeda za duże pieniadze albo przedłuży kontrakt ot co.

Gabri 20.06.2008 15:57

Kariera Kokoszki u nas jest już raczej jednak skończona. Będą kwasy w drużynie, a sam zawodnik pewnie nie będzie miał żadnej motywacji do gry. Z niewolnika nie ma pracownika. Na tym etapie gdy facet postanowił spierniczyć ani spóźniona marchewka (oferty lepszego finansowo kontraktu). ani kij (ew. odsunięcie do rezerw) nic tu nie dadzą. Pewnie wróci do klubu na krotko, ale pożytku już z niego dla drużyny nie będzie żadnego. Skończy się pewnie tak, że potuła się po rezerwach, a potem się dogada z klubem i za część odstępnego rozwiążą kontrakt. Od teraz Wisła musi zacząć szukać nowego obrońcy bo Cleber lada moment na emeryturę pójdzie, a przy braku kontraktu zadowalającego obie strony Głowa też może chcieć spitolić za granicę. I się okaże, że nie mamy środkowego obrońcy.

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=18198

To tylko spekulacje dziennikarskie, ale jeśli dałoby się 2 z tej grupy (poza przereklamowanym Gargułą) ściągnąć to byłoby sensowne wzmocnienie dla klubu.

Maćko 20.06.2008 15:57

Misiu pysiu kolorowy, a czy nie mógł przysłać pisma, w którym informuje, że chciałby zostać wystawiony na listę transferową czy nawet porozmawiać z Bednarzem?
To Ty pieprzysz i pieprzyć będziesz póki nie zrozumiesz że między odejściem a ucieczką NIE MA ZNAKU RÓWNOŚCI!

MatMario 20.06.2008 16:02

Mam taka piekna wizje. Kokoszka podpisuje kontrakt z jakims klubem zagranicznym. Fifa uznaje ze nie mogł. Płaci odszkodowanie klubowi zagranicznemu, płaci odszkodowanie Wiśle, a Cupiał go wypożycza do Puszczy Niepołomice :)

zim zum 20.06.2008 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 554536)
Mam taka piekna wizje. Kokoszka podpisuje kontrakt z jakims klubem zagranicznym. Fifa uznaje ze nie mogł. Płaci odszkodowanie klubowi zagranicznemu, płaci odszkodowanie Wiśle, a Cupiał go wypożycza do Puszczy Niepołomice :)

:lol: idź się lepiej poucz Postępowania Sądowoadministracyjnego na wtorek :)

Greeg 20.06.2008 16:20

A kurde sie wogole nie znacie ani jeden ani drugi ... Kokoszka za kare bedzie do konca zycia wlasnie testy z PSA robil dzien w dzien :D. Zlamac mu kariere, albo po pol roku sprzedac za duza kase, ewentualnie moze grac w MESA po pielgrzymce na kolanach wokol stadionu.

flamengista 20.06.2008 16:57

Tak, Kokoszka jako Wiślak jest skończony. Pozostaje mieć nadzieję, że racja jest po stronie klubu i uda się jednak wyciągnąć za niego większe pieniądze.

BTW: Kokos jest głupi i nie wie, co robi. Nie ma wyrobionej marki, nie ma na razie pieniędzy - więc skąd ma wziąć kasę na wykupienie swojego kontraktu, ekwiwalent za szkolenie i fakt bycia reprezentantem? To minimum kilkaset tysięcy złotych! Przypominam, że formalnie to piłkarz wykupuje swój kontrakt. Nawet jeśli się dogadał wstępnie z jakimś klubem, to nie ma nic na papierze. Nie dostanie od nich pieniędzy, póki nie podpisze z nimi kontraktu. A nie podpisze, skoro formalnie nie jest jeszcze wolnym pracownikiem.

Wniosek? Kasę na wykupienie kontraktu wywalił na pewno jego menedżer. Nie za darmo, z pewnością - kosztem długoletniej umowy, obwarowanej niekorzystnymi dla zawodnika klauzulami i sowitymi prowizjami z tytułu kolejnych transferów i bieżącego kontraktu.

Mówiąc wprost - Kokoszka stał się współczesnym niewolnikiem, uzależnionym finansowo od swojego menedżera.

Szkoda piłkarza, ale po jego zachowaniu gołym okiem widać że ma nas.ne do głowy. Z takim podejściem nie ma mowy o wielkiej karierze piłkarskiej. Szkoda, że zafascynowany Leo nie spytał go po prostu o radę.

I jeszcze jedno - sprawa Kokoszki jest precedensowa. Co prawda media przebąkiwały o próbie skorzystania z Webstera przez Dudkę, ale to Kokos jest pierwszy w Polsce. Od tego, jak potoczy się jego sprawa zależy w dużej mierze kształt polityki transferowej polskich klubów w następnych latach. A Wisły w szczególności. Jeśli Kokosowi uda się odejść na jego warunkach, nie będziemy już bawić się w zatrzymywanie Żurawskiego, Głowy, teraz Brożka na kolejne lata. Przy pierwszej w miarę sensownej propozycji będziemy tych piłkarzy sprzedawać, bojąc się że za jakiś czas odejdą dzięki Websterowi za półdarmo.

couch 20.06.2008 17:04

Cytat:

Oprócz Bartczaka i Lewczuka Jacek Bednarz planuje jeszcze jeden bądź dwa transfery, a celem numer jeden jest Łukasz Garguła, za którego GKS Bełchatów oczekuje astronomicznej kwoty 1,2 mln euro. Oprócz Garguły pod Wawel mogą przyjść także wystawiony na listę transferową Korony Kielce Wojciech Kowalewski oraz inny piłkarz Zagłębia, pomocnik Szymon Pawłowski. Transfer Radosława Majewskiego jest najmniej realny z uwagi na kwotę oczekiwaną przez Groclin - 3 mln euro.
Ta wypowiedz jest bardzo pozytywna :) 1,2 mln;3 mln Euro - kwoty za potencjalne transfery dla Wisły :D

Lemoniadowy Joe 20.06.2008 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 554566)
Tak, Kokoszka jako Wiślak jest skończony. Pozostaje mieć nadzieję, że racja jest po stronie klubu i uda się jednak wyciągnąć za niego większe pieniądze.

tego nie rozumiem dlaczego mamy Go puścić to co na to powiedzą inni którzy trochę więcej dla klubu zrobili i trochę dłużej grają .

no przecież jak Kokoszkę puścimy to zrobimy dokładnie to czego chciał a czemu piszesz że straci dostanie kilkukrotnie wyższy kontrakt a jak sie nie sprawdzi to wróci do naszej ligi za 2-3 sezony

zakładam że racja jest po naszej stronie

Wojtas 20.06.2008 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brozinhio (Post 554530)
Ale pieprzycie - jasne że chciało by się żeby wszyscy chcieli grać u nas nawet za darmo, ale Kokoszka jak widać przedkłada nad to kwestię pieniężną. Będąc reprezentantem kraju, jadąc na Euro , jest tylko rezerwowym w klubie a jego zarobki ą prawie że juniorskie. Więc widząc szanse na zwiększenie zarobków i zmiane otoczenia, wykorzystał to co podsuoł mu jego manager. Nie ma w tym nic dziwnego. Piłkarz to pracownik, i jak większość pracowników, nie pracuje z miłości do pracodawcy tylko za $$. Z tym że wydaje mi się że teraz kiedy nie udało mu się uciec kuchennymi drzwiami, nie odbije się to na jego grze, i będzie dalej zapieprzał bo to taki typ zawodnika. Nie ma co się na siebie wzajemnie obrażać, tylko dać mu karę dyscyplinarną, a jak okaże skruche częściej wstawiać do składu by się rozwijał. Za rok albo sie go sprzeda za duże pieniadze albo przedłuży kontrakt ot co.

Co ty piszesz....Jak tak mu zle w Wisle(od zawsze mi sie tak zdwało,ze byl wielce pokrzywdzony,Tomek Jirsak jakos mogl cierpliwe czekac na swoja szanse ,i co mial to wykorzystał,A Webster Kokoszka zawsze rżnał wielkiego przegranego..)

Pozatym dlaczego nie gadal o tym ze Skorza,Bednarzem,tylko przesyla listy do klubu jakby zalatwial sprawy z tredowatymi ,a nie z klubem ktory go wypromowal do reprezentacjii...
Oj sie Adas jeszcze przejedzie,bo ucieka jak szczur tylko z ta roznicą ze te okręt wcale nie tonie

Innym slowy....Kosos..ciebie juz w Wisle nie ma,zachowales sie gorzej niz Dudka,jak farbowany lis,i tchorz ktory nie mial odwagi walczyc o pierwszy sklad.

kaelowiec 20.06.2008 18:41

z obroną może być krucho

lewego - brak
środek - Cleber , Głowa - emerytura
Kokos - patrz wyzej
prawa - Baszczu - emerytura

Coglin 20.06.2008 18:48

z ta emerytura Glowy to lekka przesada.
ale i tak moze byc problem jak tak dalej pojdzie z jego kontraktem.

Konrad. 20.06.2008 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 554566)

BTW: Kokos jest głupi i nie wie, co robi. Nie ma wyrobionej marki, nie ma na razie pieniędzy - więc skąd ma wziąć kasę na wykupienie swojego kontraktu, ekwiwalent za szkolenie i fakt bycia reprezentantem? To minimum kilkaset tysięcy złotych! Przypominam, że formalnie to piłkarz wykupuje swój kontrakt. Nawet jeśli się dogadał wstępnie z jakimś klubem, to nie ma nic na papierze. Nie dostanie od nich pieniędzy, póki nie podpisze z nimi kontraktu. A nie podpisze, skoro formalnie nie jest jeszcze wolnym pracownikiem.

Przecież jeśli Kokoszka przychodzi z kartą na ręce, to od razu dostaje na starcie za sam podpis kilkaset tysięcy... Opłaca sie to więc i Kokoszce i klubowi który go pozyska...

I jak najbardziej można spisać taką umowę, że jeśli Kokos wykupi sie, wtedy klub x płaci mu tyle i tyle... Także nie szalej znowu z "niewolnictwem"...

Maciuś 20.06.2008 19:23

Zgadzam sie z Wami, ja tez sadzilem ze to Dudka jest zdolny do wykrecenia takiego chamskiego numeru a tu prosze prosze, mlody Kokos pokazuje pazurki. Kara pieniezna i do konca sezonu rezerwy.

Styk83 20.06.2008 19:58

ZTP utrzymal kare dla Zaglebia :
http://www.90minut.pl/news.php?id=740515

wiec jest szansa na wyciagniecie Pawlowskiego za normalne pieniadze ktory jest bardzo perspektywicznym zawodnikiem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl