Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Poszukiwania nowego trenera Wisly - plotki, propozycje, komentarze. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8388)

Dariook 17.11.2011 22:08

Diego Maradona

Teqcontroller 17.11.2011 22:14

24. Bogdan Wenta.

arti 17.11.2011 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1192483)
W tym momencie - kiedy tylko doszedł do siebie i upewnił, że jeszcze pracuje i w....ienie szefowi przeszło - zabrał głos nasz Prezes, Basałaj. Myśli mianowicie, że znalazł (daleko szukać nie musiał) polskiego Guardiolę. W tym momencie przypomniał mi się dowcip

No więc - gdy naciągnięto do granic możliwości bajkę o "profesjonalnej Wiśle", gdy skłamano już na wszystkie stałe tematy (szkolenia, bazy treningowej czy w kwestii spokojnego budowania drużyny) nasz dzielny Prezes zrobił z siebie pajaca. Trudno to uznać za wartość dodaną, chyba że akurat kibicuje się nie Wiśle.
Moskal już pokazał kiedyś, jakim jest trenerem. Gdyby porównano go z Guardiolą na skutek odniesionych sukcesów... Ale nie: to była żałosna próba kolejnego liftingu wizerunku klubu - zabawki Cupiała. Mam nadzieję, że nawet jeśli Moskal sobie nie poradzi, to oszczędzone mu zostanie szyderstwo z powodu tego porównania.

Dla mnie tj. jakieś podłe szyderstwo z Wisły.
Guardiola też miał 5 lat temu zero sukcesów, ale jest człowiekiem klubu w którym jest La Masla, ciągłość szkolenia, wszyscy trenują ten sam system gry, skład opiera się na wychowankach, strategia rozwoju klubu jest ustawiona na wiele lat naprzód. W klubie jest pewna myśl, system - G = dziecko tego systemu, wszystko jest przygotowane - on rozumie to wszystko, wchodzi i wyciąga z tego esencję.
Wisła - strategie rozwoju - co rok inna, system gry pierwszej drużyny w zależności od tego jaka grupa grajkow się trafi, juniorzy - pewnie jak który trener uważa, podstaw-bazy prawie nie ma. Myśl przewodnia - LM za czapkę gruszek, a po kolejnej plajcie - "rewolucja" i nowa "strategia" klubu oczywiście też bez konkretnych nakładów.
Polski Guardiola... a w tle refleksja na temat organizacji i działania tych dwóch klubów...:(
Polski Guardiola... tylko, że wsadzony w sytuację - masz głowę i ch.j - więc kombinuj.
Polski Guardiola... ale wiemy też już, że 25 trenerów chce pracować w Wiśle... niech no tylko ma do zimy bilans gorszy niż ..-1-0 to...

JOSE 841 17.11.2011 22:48

Co do Smudy wszytko może mieć znaczenie nawet sprawa Zagłębia która jest jak niekończąca się opowieść co jakiś czas nowe fakty nowe nazwiska nowe zarzuty.Smuda po prostu strzelił sobie samobója pozostawiając swój powrót w przyszłości do Wisły pod wielkim znakiem zapytania.Zwłaszcza że Wisła jest wyczulona na punkcie korupcji.Łobo też się długo tłumaczył i się pożegnał z resztą kilku przed Łobo którzy byli umoczeni też się pożegnali z Wisłą.Więc Wisła raczej nie będzie robić wyjątku dla Smudy tylko dlatego że reprezentacja pod jego wodzą gra lepiej niż pod wodzą byłych trenerów.Więc Smuda jako alternatywa z polskich trenerów jest straszakiem na Moskala który może być czarnym koniem w wyścigu o posadę następcy M.Ciekawe też skoro Jimenez podobno odpada z wyścigu o posadę po M to kto jest alternatywą z zagranicznych trenerów ??????

Skoro powroty to 25 Petrescu

wolfy 17.11.2011 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1192508)
Ciekawe też skoro Jimenez podobno odpada z wyścigu o posadę po M to kto jest alternatywą z zagranicznych trenerów ??????

Ktoś, kto chciałby zarabiać tyle co Moskal?

FraMat 17.11.2011 23:03

26. Ferdynand Kiepski

A tak na poważnie: jakikolwiek fachowiec, wykształcony gdzies na Zachodzie: Holandia, Hiszpania, Włochy, Niemcy, pracujący już przynajmniej kilka lat chocby ze średnimi druzynami i.... mający jakis sensowny budżet w Wisle do zagospodarowania

tofik 17.11.2011 23:08

Potrzebny jest trener, który przy obecnych nakładach:

a) sprawi, że drużyna będzie grała efektowną piłkę opartą na jej posiadaniu i dominacji nad przeciwnikiem
b) wejdzie do Ligi Mistrzów
c) wykona to z minimum 5 Polakami w podstawowej jedenastce

Moje propozycje:
1.David Copperfield
2.Gepetto

Piotson 17.11.2011 23:11

Może nie mielibyśmy stylu, ale mielibyśmy pomysła :D

Ile taki Moskal może zarabiać? Tyle co Mroczkowski z Widzewa? Czy jeszcze mniej.

Fachowiec do nas nie przyjdzie, bo taki ktoś
-będzie chciał mieć swój sztab, a to oznacza wydania znacznie więcej kasy, więc Boss da veto,
-będzie chciał kasy na transfery, a to oznacza wydania znacznie więcej kasy, więc Boss da veto,
-zobaczy naszą "bazę treningową", a nie każdy może nabrać się na obietnice naszego prezesa w sprawie budowy tejże bazy.

e:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1192516)
2.Gepetto

Ten to dopiero miałby strugania. :D

pan Dudi 18.11.2011 11:12

Kurde, Anży Machaczkała podkupiło nam Hiddinka!

:lol:

Polecam post nr 308 w tym temacie. :D

Marszałek 18.11.2011 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1192573)
Kurde, Anży Machaczkała podkupiło nam Hiddinka!

:lol:

Polecam post nr 308 w tym temacie. :D

Nie pierwszyzna, wcześniej Malaga niemalże sprzed nosa wzięła nam Ruuda.

Yo Yo 18.11.2011 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1192514)
26. Ferdynand Kiepski

A tak na poważnie: jakikolwiek fachowiec, wykształcony gdzies na Zachodzie: Holandia, Hiszpania, Włochy, Niemcy, pracujący już przynajmniej kilka lat chocby ze średnimi druzynami i.... mający jakis sensowny budżet w Wisle do zagospodarowania

27. Bear Grylls

I ktoś kto postawi na "hard work". W naszej rzeczywistości to chyba jedyna droga, która może nas do czegoś doprowadzić.

Teqcontroller 18.11.2011 12:37

28.Felix Magath.

Ciekawe czy by nasi kondycyjnie wytrzymali :D

syryls 18.11.2011 13:55

29. Justin Bieber,trenował w Barcie

cassius31krakow 18.11.2011 13:57

30. Chuck Testa

przynajmniej byśmy wiedzieli czemu grajki są takie nieruchawe

Ikki 18.11.2011 15:11

31. MacGyver:)

On by dopiero z naszymi cuda zdziałał;)

19sebawro06 18.11.2011 15:22

32. hanka mostowiak
nauczyła by naszych nie pudłować

filemon 18.11.2011 15:31

33. Kartony
Bylibyśmy nie do przejścia. Genialna obrona, gorzej z atakiem.

pan Dudi 18.11.2011 15:32

Hanka Mostowiak już była. Nie powtarzajcie za często jednego nazwiska, bo jutro w PS, lub GW napiszą, że coś jest na rzeczy i Mostowiakowa była widziana w Myślenicach. ;)

WiślakMyślenice 18.11.2011 15:36

34. Napalony, wysportowany, umięśniony nagi pedał. Przynajmniej mieliby dobrą kondycję i szybkość....

FajQ 18.11.2011 15:43

35.Mariusz Pudzianowski
Drużyna co mecz tanio skóry nie sprzeda czyli będą zapier****ć 90 minut + doliczony.

Teqcontroller 18.11.2011 16:03

36. Gienek Loska , nasza drużyna grała by śpiewająco :D

JOSE 841 18.11.2011 16:39

37 300 i Leonidas bynajmniej każda wyjściowa11 Wisły walczyła by o każdą wygraną w każdej kolejce pod wodzą nowego trenera niczym 300 na polu bitwy pod wodzą Leonidasa :D

wikink1 18.11.2011 17:01

FraMat a z Tobą co.......... Co ten Fidel tak posmutniał

michalo28 18.11.2011 17:26

38. Jerzy Engel jr

Melodia przyszłości, duże doświadczenie w Football Managerze.

szprotson 18.11.2011 17:29

39. JA ;0

w piłke grałem + bogata kariera w FM, papiery jakieś tam mam ,UEFA PRO nie - ale tymczasowa zgode moze by dali
no i do tego wsparcie forum i Wisła w sercu !

sportnh 20.11.2011 13:29

Chavez chcac lub nie chcac zdradzil w wywiadzie ze klub szuka hiszpanskiego trenera (najprawdopodobniej Jimenez)

Fiti 20.11.2011 13:32

TO JA TEŻ MOGĘ!
Nie znam się, nic nie umiem ale jestem młody! A do tego Polak!

Proud 20.11.2011 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1192703)
39. JA ;0

w piłke grałem + bogata kariera w FM, papiery jakieś tam mam ,UEFA PRO nie - ale tymczasowa zgode moze by dali
no i do tego wsparcie forum i Wisła w sercu !

Ja jako zarząd, tfu..KIBIC Wisły Kraków podjąłem decyzję, że popieram tą kandydaturę. Dodatkowo, będziemy realizować "politykę fanatyczną". Co mecz, do pierwszego składu będzie desygnowany jeden z fanatyków. Pierwszy już w najbliższym meczu na R22.

kacpaw91 20.11.2011 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1193401)
Chavez chcac lub nie chcac zdradzil w wywiadzie ze klub szuka hiszpanskiego trenera (najprawdopodobniej Jimenez)

Myślicie, że zawodnicy wiedzą z kim klub negocjuje jeżeli chodzi o posadę nowego trenera? Jeżeli byłoby w tym ziarenko prawdy (chociaż skąd Chavez może wiedzieć kogo szuka Stan) to mam nadzieję, że nie chodzi o Jana Urbana. Chociaż z polskich trenerów to chyba najlepsza opcja.

Piotson 20.11.2011 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1193410)
Myślicie, że zawodnicy wiedzą z kim klub negocjuje jeżeli chodzi o posadę nowego trenera? Jeżeli byłoby w tym ziarenko prawdy (chociaż skąd Chavez może wiedzieć kogo szuka Stan) to mam nadzieję, że nie chodzi o Jana Urbana. Chociaż z polskich trenerów to chyba najlepsza opcja.

O ile mi się zdaje, Urban jest Polakiem a nie Hiszpanem.
Ale co ja tam mogę wiedzieć.

manolo 20.11.2011 14:03

Bruce Wiilis. To jedyna poważna kandydatura. Dlaczego? A widzieliście ,,Szklaną pułapkę'' ??:lol:

Wsciekly Pies 20.11.2011 14:15

40 Koziołek Matołek, będzie idealnie pasował do polityki zarządu i nie wpierdalał się w szkolenie młodzieży...

jendrus 20.11.2011 14:17

Nie wpisujcie takich beznadziejnych komentarzy bo to świadczy ino o waszej inteligencji.... zal czytać..

kacpaw91 20.11.2011 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1193417)
O ile mi się zdaje, Urban jest Polakiem a nie Hiszpanem.
Ale co ja tam mogę wiedzieć.

Jest Polakiem, ale jest też byłym trenerem hiszpańskich drużyn młodzieżowych. Nie wiadomo jak się skończą poszukiwania hiszpańskiego trenera. Idealna zmyłka to Jimenez. Urban lepszy od Smudy imho, ale jeżeli trenerem ma być Polak to wolę Kazia.

Piotson 20.11.2011 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1193428)
Jest Polakiem, ale jest też byłym trenerem hiszpańskich drużyn młodzieżowych. Nie wiadomo jak się skończą poszukiwania hiszpańskiego trenera. Idealna zmyłka to Jimenez. Urban lepszy od Smudy imho, ale jeżeli trenerem ma być Polak to wolę Kazia.

Urban pokazał swoją wartość w Zagłebiu miał całe lato na przygotowanie zespołu, transferów. Efekty własnie widać w miejscu które Zagłebie zajmuje w lidze.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1193424)
Nie wpisujcie takich beznadziejnych komentarzy bo to świadczy ino o waszej inteligencji.... zal czytać..

To nie czytaj, jaki problem?

Wsciekly Pies 20.11.2011 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1193424)

Moim skromnym zdaniem świadczy to tylko o tym że jesteśmy zmęczeni tą niekończącą się nowelą wracającą u nas jak bumerang...

nesta 20.11.2011 19:48

Oglada ktos lige+ extra ? Ja niestety nie mam jak. Miala byc w duzej mierze poswiecona sytuacji Wisle. Moze cos o nowym trenerze powiedza.

Kurz 20.11.2011 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1193623)
Oglada ktos lige+ extra ? Ja niestety nie mam jak. Miala byc w duzej mierze poswiecona sytuacji Wisle. Moze cos o nowym trenerze powiedza.

Nic nowego. Opinia jest taka, że zwolnienie Maaskanta nie miało sensu (szczególnie w sytuacji, gdy nie było planu B) i że gdyby grał Melikson, Małecki czy Sobolewski holender nadal byłby trenerem Wisły.

qchar90 20.11.2011 20:03

ja uwazam ze najlepsza opcja bylo by zatrudnienie kilku uzytkownikow tego forum :) caly sztab pewnie by sie zlozylo, plus do tego pewnie jakis chetny na stanowisko prezesa i dyrektora sie znalazl
a i wiele scoutow pewnie by sie tutaj znalazlo

ziz99 20.11.2011 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1193623)

Chwilę temu wspomnieli, że są jednak jakieś ustalenia z Fornalikiem. Cytowali też Chaveza o poszukiwaniu hiszpańskiego trenera.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl