Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [24 kolejka] Wisła Kraków - Górnik Zabrze 30 kwietnia, 16:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8035)

Maciek(TSW) 30.04.2011 22:15

Fakt że zmainy były złe Bo Sivakov to totalna kalpa i nie ma wątpilwóści że powinien wejść Garguła za niego. Co do obrony jedyny pozytyw to Chavez. Jedyny urodzaj mamy w popmocy a wchodzi najgorszy zmiennik:) ale coż nie można odmówić im gry bo grali znowu dobrze.

bonawentura 30.04.2011 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ..DRAGON.. (Post 1084112)
Ja za ten mecz winie Maaskanta!!!Facet nie analizuje.Nie wyciąga wniosków.Jak mozna robić takie zmiany,zmieniać zawodników którzy już pokazali(w poprzednich meczach), że nie wnoszą jakości.
Może dostanę bana, albo mnie zjecie za to co napisze,ale jak piłkarze podeszli pod G trzeba bylo ich wygwizdać!!!

Zgadzam się z tym, że Maaskant robi tragiczne zmiany, ale i tragiczne jest przede wszystkim to, że od czasu kontuzji Genkova stawia na Żurawskiego, który jak dla mnie kompletnie się nie nadaje na wysuniętego napastnika. Nie ma motoryki, nic nie ma. Brakuje tej przebojowości. Powinien grać od pierwszych minut Rios, bo dla mnie to pierwszy, naturalny zmiennik Genkova, i myślę, że byłby z tego pożytek.

Co do Twojego drugiego akapitu to nigdy w życiu się nie zgodzę. Chłopaki grali, starali się, walczyli, ale nie wychodziło. Niestety. Ludzie, skończmy zresztą z tym średniowieczem i zachowujmy się jak w cywilizowanym świecie przystało, nie jak na Legii, gdzie kibic uderza zawodnika; wspierajmy drużynę z całych sił, bez względu na to, czy wygra, czy przegra.

Ale jak mówię - Maaskant musi pomyśleć trochę nad tym, czy ma rację w konsekwentnym stawianiu na Żurawia w pierwszym składzie, bo jak dla mnie to jest masakra.

Maciek(TSW) 30.04.2011 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1084138)
Ale jak mówię - Maaskant musi pomyśleć trochę nad tym, czy ma rację w konsekwentnym stawianiu na Żurawia w pierwszym składzie, bo jak dla mnie to jest masakra.

No dobra ale kto za Żurawskiego?

mcks 30.04.2011 22:36

Skoro nie Rios, to chociażby Kirm. Przynajmniej potrafi się pokazać do gry, bo u Żurawskiego jakoś nie za bardzo to wychodzi.

tommiyacht 30.04.2011 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rustin (Post 1084125)
Co do tych dwóch porażek, to niestety coraz bardziej zaczynam przychylać się opinii, że gdy nie ma u rywala ludzi typu Sapela mamy ogromne problemy...

ten sam Sapela ktory tydzien temy był najlepszym graczem meczu ?

MCX 30.04.2011 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciek(TSW) (Post 1084139)
No dobra ale kto za Żurawskiego?

Rios przez 10 minut pobytu na boisku zrobił więcej niż Żurawski przez 80.

Ja naprawdę nie rozumiem uporu z jakim Maaskant pomija Argentyńczyka.

Mimo całego szacunku dla Maćka, ale czego się po nim można spodziewać?

Odkąd wrócił w każdym meczu spisuje się tak samo słabo i co? Ktoś liczy, że on się nagle przełamie? Na jakiej podstawie?

Przykro mi to pisać ale od zejścia z boiska Cikosa graliśmy praktycznie w 9, bo Żurawskiego i Branco ciężko uznać za piłkarzy wnoszących cokolwiek do drużyny.

Nie ma co rozkładać gry pojedynczych piłkarzy na czynniki pierwsze, bo cała drużyna zagrała tragiczny mecz. Malutki plus dla Pareiki za solidność i Chaveza za postępy, które robi.

Rustin 30.04.2011 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1084144)
ten sam Sapela ktory tydzien temy był najlepszym graczem meczu ?

Nie rozwinąłem wystarczająco myśli. Chodziło mi o Sapelę w meczu z nami, którego postawa znacznie ułatwiła nam wtedy wygraną. Zobaczymy jak będzie z Lechią, być może problemem jest tylko brak Genkowa, choć ciężko w to wierzyć.

Fuks 30.04.2011 22:49

wkleje z weszlo:

Cytat:

Zdecydowanie ciekawiej było w Krakowie, za sprawą Górnika Zabrze, który bardzo dobrze się bronił i jeszcze lepiej atakował. Piłkarze Adama Nawałki mogli zdobyć i z sześć goli, ale i tak nie narzekają: dwa w zupełności wystarczyły. Najmniej zapracowaną osobą na boisku był bramkarz Górnika, co wiele mówi o grze wiślaków. Drugi tydzień z rzędu przez 90 minut bezsensownie bili głową w mur i znowu wrzucali piłki nie wiadomo, do kogo. Czasami się zastanawiamy, czy naprawdę w naszej lidze grają same przygłupy. Przecież praktycznie w każdej ligowej drużynie są środkowi obrońcy, którzy świetnie grają głową i w każdej z wyjątkiem Lecha i Bełchatowa są napastnicy, którzy kompletnie głową grać nie potrafią. Jaki jest więc jest sens non-stop dośrodkowywać dwa metry nad ziemią? Jaka jest szansa powodzenia takiej akcji? Taki Maciej Żurawski strzelił w całej karierze pewnie ze trzy gole głową i ze 103 po uderzeniach z okolic linii pola karnego (numer popisowy – zwód na zamach i płaski strzał w krótki róg). Teraz wychodzi w pierwszym składzie i piłki latają mu nad głową, za to ani razu nie próbuje tego, co potrafi(ł) najlepiej: sieknąć. Wisła zamiast skupić się na tym, by wyprowadzić takiego „Żurawia” do sytuacji, z której będzie mógł uderzyć, słała mu kolejne górne piłki. Potem Robert Maaskant powie, że „mieliśmy sześćdziesiąt dośrodkowań”, ale równie dobrze mógłby powiedzieć „mieliśmy sześćdziesiąt strat”.

Cała Polska dośrodkowuje. Żaden napastnik poza Rudnvesem i Żewłakowem w tej całej lidze nie umie grać głową, dodatkowo praktycznie nikt nie umie wrzucać w punkt, ale zabawa trwa. Wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija, wrzutka, obrońca wybija. Oczywiście, czasami zaplącze się jeszcze zły strzał napastnika, ale ogólnie to właśnie streściliśmy wam cały sezon. Jak można podać do środka i do boku, nasi ligowcy zawsze podają do boku. Jak można podać na skrzydło, albo uderzyć na bramkę, zawsze idzie podanie na skrzydło. Efekt jest taki, że najskuteczniejsza drużyna zdobywa średnio 1,5 gola na mecz, co jest wynikiem żenującym.
zgadzam sie w 100%. Dośrodkowania na Żurawia to była parodia, zwlaszcza druga polowa i te "niewiadomo co" loby Branco.

spinna 30.04.2011 22:55

relacja video + WYWIADY:
http://kiks.tv/2011/04/patent-gornika-na-wisle/

doping kibiców na meczu na KIKS.tv:
http://kiks.tv/2011/04/bez-komentarz...gornik-zabrze/

i pomeczowa konferencja prasowa:
http://kiks.tv/2011/04/maaskant-nie-...szym-poziomie/

silver03 30.04.2011 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1084145)

15 minut z Bełchatowem miał fantastyczne... Nie twierdze, że źle zagrał ostatnie 10 minut dziś, ale wypuszczenie go w podst.11 niekoniecznie gwarantuję jego dobrą postawę, równie dobrze mógłby zagrać to co dziś Żuraw.

Filippo 30.04.2011 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1084145)
Rios przez 10 minut pobytu na boisku zrobił więcej niż Żurawski przez 80.

Mimo całego szacunku dla Maćka, ale czego się po nim można spodziewać?

Odkąd wrócił w każdym meczu spisuje się tak samo słabo i co? Ktoś liczy, że on się nagle przełamie? Na jakiej podstawie?

Przykro mi to pisać ale od zejścia z boiska Cikosa graliśmy praktycznie w 9, bo Żurawskiego i Branco ciężko uznać za piłkarzy wnoszących cokolwiek do drużyny.

Nie ma co rozkładać gry pojedynczych piłkarzy na czynniki pierwsze, bo cała drużyna zagrała tragiczny mecz. Malutki plus dla Pareiki za solidność i Chaveza za postępy, które robi.

Zurawski nie wyroznial sie ani na plus ani na minus w porownaniu do reszty. Oprocz Pareiki i Chaveza i moze Meliksona cala druzyna zagrala niemiłosiernie słabo.

Maaskant jest upartym osłem, przekonanym o własnej wielkości. Dlatego MIZERNY Siwakow bedzie grał, a Garguła siedział..Siwakow ktory w lecie i tak odejdzie z Wisły i nie jest przyszłoscia tej druzyny.. Tak slabego pilkarza jak Branco nie widzialem w Wisle od jakiś 10 lat, kompromitacja klubu by trzymac kogos takiego w skladzie, junior zagralby lepiej.

Górnik powinien nas rozjechać 5:0. Przez cały mecz nie mielismy nawet jednej sytuacji na bramke...

Clanowy 30.04.2011 23:27

Spoko, spoko. Mistrz i tak będzie nasz. Jak nie wiecie o co chodzi od paru kolejek to podpowiem, że chodzi o to, o co chodzi, jak nie wiadomo o co chodzi;)

Wisła - Górnik 2
Polonia - Jaga 1

"Zwykle Mistrz zakłada spółdzielnię"
"Z ligi lecą Stalówka i Biała Białystok"

Trochę czasu minęło ale pieniądze nadal nie śmierdzą niektórym...

Mea 30.04.2011 23:38

http://www.weszlo.com/news/6774 Prawda

Mea 30.04.2011 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo (Post 1084161)
Zurawski nie wyroznial sie ani na plus ani na minus w porownaniu do reszty. Oprocz Pareiki i Chaveza i moze Meliksona cala druzyna zagrala niemiłosiernie słabo.

Maaskant jest upartym osłem, przekonanym o własnej wielkości. Dlatego MIZERNY Siwakow bedzie grał, a Garguła siedział..Siwakow ktory w lecie i tak odejdzie z Wisły i nie jest przyszłoscia tej druzyny.. Tak slabego pilkarza jak Branco nie widzialem w Wisle od jakiś 10 lat, kompromitacja klubu by trzymac kogos takiego w skladzie, junior zagralby lepiej.

Górnik powinien nas rozjechać 5:0. Przez cały mecz nie mielismy nawet jednej sytuacji na bramke...

Zgadzam sie Maskant to uparty bałwan i narcyz - kto to jest siwakow i jakis bbbra co branco? a gdzie byli Garguła i Burliga? naprawde to juz takim wielkim trenerem trzeba byc aby prostych rzeczy nie widziec?

Mea 30.04.2011 23:47

Cytat:

Zgadzam się z tym, że Maaskant robi tragiczne zmiany,

To juz nie chodzi o Żurawia ale co na boisku robili Siwakow i Branco? to są jaja a i lepiej Maskantowi tego Mistrza wybic z głowy to morze zacznie myslec!!!!!!!!!!!

fangorn 30.04.2011 23:58

No i cóż. 2:0. Trudno się pisze i żyje się dalej . Mecz ładny w wykonaniu Białej Gwiazdy rzeknę bardzo mis się podobał, ale co z tego jak trzech punktów brak. Pocieszenie to tyle że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.

Mea 01.05.2011 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fangorn (Post 1084172)
No i cóż. 2:0. Trudno się pisze i żyje się dalej . Mecz ładny w wykonaniu Białej Gwiazdy rzeknę bardzo mis się podobał, ale co z tego jak trzech punktów brak. Pocieszenie to tyle że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.

JAk ten mecz ci sie podobał to ogladalismy inne mecze

MCX 01.05.2011 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fangorn (Post 1084172)

To masz bardzo małe wymagania wobec piłkarzy, skoro satysfakcjonują Cię 3 celne strzały na bramkę przeciwnika przez cały mecz (z czego żaden realnie jej nie zagrażał).

Chciałbym mieć podobne podejście, zaoszczędziłbym sobie nerwów i rozczarowań.... Niestety jakoś nie potrafię i szlag mnie trafia, gdy oglądam w wykonaniu Wisły takie mecze jak wczorajszy.

Devonisch 01.05.2011 00:25

Cytat:

Co do Twojego drugiego akapitu to nigdy w życiu się nie zgodzę. Chłopaki grali, starali się, walczyli, ale nie wychodziło. .

Walczyli??? Weź chłopie nie piernicz głupot. Oni nawet rękawicy nie podnieśli. Grali od 1 do 90 minuty to samo czyli NIC. Bez pomysłu, bez zaangażowania, bez rzucenia wszystkiego na jedną szalę.
Faktycznie zaczynam się zastanawiać czy nie ma spóldzielni żeby spuścić pasiaste prosiaki z ligi. Te z Krakowa i te z Gdyni..

Fuks 01.05.2011 00:46

to podaj jeszcze jakikolwiek związek miedzy wygraną górnika u nas, a spadkiem cracovii i arki z ligi? chyba, ze to polonia bytom poprosila jage o wygraną, a jaga na to ,ze ok, ale wisla musi przegrac, a wisla na to ze ok, ale .. no wlasnie - ale co? haha :D

silver03 01.05.2011 01:18

Widzę, że Garguła wkupił się w łaski części forumowiczów, oj króciutką macie pamięć... Ale spoko, spier*** coś Guła, od razu Wam się odwidzi i tak w kółko macieju.

makan18 01.05.2011 01:49

@silver03, Garguła gra w tym sezonie co najmniej bardzo przeciętnie, ale Sivakov to absolutna katastrofa. Ogląda człowiek mecz, drużyna gra dramatycznie, ale ciągle jest nadzieja że może uda sie jakaś akcja, wpadnie bramka i jeszcze sie odmieni. A tu nagle zmiana, i wchodzi Sivakov przy stanie 0;1 i czar pryska momentalnie. No ja pier*** przecież to jakaś kpina. Przegrywamy u siebie 1;0 a trener wprowadza najbardziej drewnianego zawodnika w nowożytnej historii polskiej"ekstraklasy".

mulda 01.05.2011 04:19

Branco prezentuje pilke podworkowa

mitmichael 01.05.2011 07:12

No to z nastepnym meczem potrzebne zmiany czyli Rios za Zurawskiego (a moze zagra Genkov w koncu) i Wilk za Sobolewskiego. Radek juz nie daje tego co kiedys a Maciek to wiadomo. Teraz jeszce nie wiemy co bedzie z Cikosem. Oby Maaskant troche pomyslał (bo widzial przeciez gre Branco) i zabrał do Gdanska np. Burlige jak Slowak nie bedzie zdolny do gry. Przynajmniej bedziemy spokojniejsi.

Daja`n 01.05.2011 07:13

Jak dla mnie to do oceny nadaje się tylko trzech zawodników.Pareiko najjaśniejsza postać tego meczu,Żurawski nie istniał w tym meczu a Branco pokazał że nie można nazywać go piłkarzem.

fangorn 01.05.2011 07:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1084187)
Widzę, że Garguła wkupił się w łaski części forumowiczów, oj króciutką macie pamięć... Ale spoko, spier*** coś Guła, od razu Wam się odwidzi i tak w kółko macieju.

Do tych słów można dorzucić jeszcze drugiego hetmana zespołu:D niejakiego Żurawia i jak coś znowu spitoli to dopisać "i tak w kółko macieju." Żurawski Macieju.

dynek.pl 01.05.2011 07:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mulda (Post 1084189)
Branco prezentuje pilke podworkowa

I trzeba dodać, ze prezentuje pilkę takiego kolesia, którego sie bralo na podwórko tylko dlatego żeby było po równo :D

jacula 01.05.2011 07:27

dlaczego Masakrant tak żle prowadzi naszą Wisłe ??ja już nie wiem czy on jest odpowiedni trener dla nas? skoro daje grać Żurawskiemu? powinniśmy poszukać trenera z bundesligi..

Jagul 01.05.2011 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacula (Post 1084198)
dlaczego Masakrant tak żle prowadzi naszą Wisłe ??ja już nie wiem czy on jest odpowiedni trener dla nas? skoro daje grać Żurawskiemu? powinniśmy poszukać trenera z bundesligi..

Przestań się kompromitować. Widzę, że dwie porażki z rzędu i trener do zwolnienia. Ach Ci Polacy... Wszyscy się śmieją z Wojciechowskiego, a jak widać, to na tym forum paru jego godnych następców się znajdzie.

Niestety ale niby mieliśmy mieć mocną ławkę, a teraz nie ma nawet kim wymienić zawodników z formacji ofensywnej.

TommyTSW 01.05.2011 08:41

Wczorajszy mecz pokazał że ładną szybką piłkę nie da się grać w każdych warunkach i mam nadzieje że trener zrobi coś w tym kierunku.Mimo porażki we Wrocławiu od dłuższego czasu był to pierwszy kiepski mecz w naszym wykonaniu, więc chyba komuś strony błoń się pojebały.
Mieliśmy swoje okazje w 1 połowie która jeszcze nie była taka tragiczna, no sorry ale jak się z pół metra nie trafia na bramkę (Kirm 1p/Sivakow2p) to można jedynie na samobója liczyć.

Branco już chyba nie dostanie szansy u nas, co do Żurawia to nigdy jako wysunięty nie grał fajerwerków, on właśnie powinien grać za takim napastnikiem jeśli już dostaje szansę.

Bart 01.05.2011 08:53

Ciśniecie po Żurawskim a jako jedyny wczoraj potrafił przyjąć piłkę i jakoś to rozgrywać, a około 65 minuty przeciął dośrodkowanie w NASZYM polu karnym, inaczej napastnik Górnika byłby sam na sam. Gdzie byli obrońcy?

TommyTSW 01.05.2011 09:04

Dokładnie, większość nie widziała Żurawia z przodu bo często cofał się do obrony :D Zresztą po tym co zagrał zawodnik z pękniętym jeżem na głowie nie było innego wyjścia.I chwałą mu za to bo mógł dupy z połowy nie ruszać grając na tej pozycji.

Kryniu 01.05.2011 09:15

Nie zapominajcie że ta drużyna jest dalej w budowie. Po zakończeniu sezonu usunąć słabe ogniwa i wzmocnić się nowymi piłkarzami i może jakoś to będzie wyglądać( oczywiście przy założeniu że nie sprzedajemy nikogo cennego z składu). Na mecz z Lechią Genkow powinien być gotowy. Pożyjemy zobaczymy.

wwf 01.05.2011 09:22

A kto kazał znów dosrodkowywać 60 razy w pole karne zamiast rozgrywać po ziemi.

Żurawski w całej karierze strzelił może ze 2 bramki z główki, najlpiej czuje się w grze po ziemi a Maaskant stawia go na szpicy i każe strącać piłki i główkować.

Panie Maaskant, pana zespół nie ma 50 dośrodkowań w meczu ale 50 strat.

Wszystko będzie wygladać tak że Żurawski pójdzie do takiego Lecha lub Śląska tam zaczną na niego grać po ziemi i nagle ten słaby/ beznadziejny Żurawski strzeli 18 goli w sezonie. Czy wy nie rozumiecie że zawodnik może słabo grać bo nie ma predyspozycji do walki w powietrzu i strzelania z główki. Stawia się przed nim wymagania których on nie może spełnić. Ale jak by go tak inaczej ustawić, czyli jako 2 do Genkova i dać rozegrać po ziemi to nagle taki zawodnik zaskakuje i strzela.

I tak będzie z Zurawskim, w Wiśle wyśmiewany, wyrzucany pódzie do słabszej drużyny gdzie będą mu dogrywać po ziemi i facet w tej naszej lidze strzeli 18 bramek, a Wisła nadal będzie szukać napastnika i słono płacić za jakieś wynalazki które będą strzelać po 5-6 bramek w sezonie.

Żurawski nigdy nie był zawodnikiem jakiego w ataku chce Maaskant. Dziś Maaskantowi potrzebny jest ktoś jak Marcin Kużba. A chyba nikomu nie muszę przypominać gdzie zaszliśmy i jaką piłkę graliśmy gdy nasz atak to był Żurawski - Kużba.

flamengista 01.05.2011 09:33

We wczorajszym meczu Żurawski niestety pokazał, jaki z nim jest problem. Napastnicy na starość tracą dynamikę, szybkość. Maciek stracił coś więcej. On zapomniał, jak się gra w piłkę.

Utkwiły mi w pamięci dwie sytuacje:
- przyjęcie piłki tyłem do bramki - odskakuje mu na 3 metry.
- setka w polu karnym - anemiczny strzał z 7-8 metra, wybity przez obrońcę - ale piłka nawet nie zmierzała w światło bramki.

Naprawdę z Żurawskiego w tym meczu nie było żadnego pożytku. Rios jest wolny jak żółw, ale przynajmniej umie przyjąć piłkę i zagrać z klepy. Przy czym jest sprawą dyskusyjną, czy występ Andy'ego byłby o wiele lepszy.

Natomiast nie mam żadnej wątpliwości, że od Branco zagrałby lepiej każdy, obecny przy R22. Włącznie ze Smokiem Wawelskim i Jarkiem Krzoską. Nie wiem, co sprowadził sobie Maaskant z ojczyzny, jaki specyfik wypalił/zjadł/wypił przed meczem - ale niech tego więcej nie robi. Na trzeźwo, racjonalnie myśląc nie da się wpuścić Branco na boisko.

serek.c2 01.05.2011 09:45

Oprócz żałosnej gry naszych super piłkarzy we wczorajszym meczu (z tej drużyny trzeba na zbity pysk wyjebać 80% składu) jeszcze jedno zdarzenie w....iło mnie równie mocno. Skandowanie do piłkarzyków po takiej żenadzie "nic się nie stało" czy "czy wygrywasz czy nie..." po prostu mnie rozjebało.

Ta ekipa to zespół największych frajerów jakich miałem nieprzyjemność oglądać na Wiśle - jestem pewien, że te cienkie bolki nie zdobędą mistrzostwa mimo olbrzymiej przewagi jaką posiadali. Zapewne też wtedy od Was usłyszą "nic się nie stało".

WislaFan123 01.05.2011 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1084243)

Naprawdę z Żurawskiego w tym meczu nie było żadnego pożytku. Rios jest wolny jak żółw, ale przynajmniej umie przyjąć piłkę i zagrać z klepy. Przy czym jest sprawą dyskusyjną, czy występ Andy'ego byłby o wiele lepszy.

W 15 min Rios zrobil wiecej niz Zuraw, chocby nawet nie wiele brakowalo zeby weszlo z tych nozyc, niezle rozdzielal pilki... a przy jego rajdzie i minieciu 4 zawodnikow (pozniejszej stracie Sivakowa) jakos nie specjalnie widzialem zeby byl wolny jak zolw, mysle ze ponad pol druzyny jest wolniejsza niz on, bardziej to chyba wynika z jego stylu, ale jak trzeba czasami przyspieszyc to to robi... Genkov pewnie juz zagraz Lechia, ale jesli nie to uwazam ze Rios juz musi dostac szanse od poczatku.. My nie mamy co wrzucac bo nikt dorbze glowka nie gra, a akurat do kry kombinacyjnej po ziemi Rios jest dobry...

Porazki naszej druzyny w ostatnich dwoch meczach wynikaja ze zlego ustawienia druzyny i fatalnych zmian (wiekszosc). Oczywiscie mozna mowic ze druzyna jest pierwsza itp, swietnie jestem bardzo szczesliwy. Ale mimo wszystko, nagle koncepcja Masskanta sie zburzyla bo nie ma Genkova i ma ogromne problem z ustawieniem druzyny, nawet jesli nie ma tylko napastnikow dobrych, to mozna kombinowac z ustawieniem. Po tym poznaje sie tez swietnych trenerow, i to jest cos nad czym nasz coach musi popracowac..

mitmichael 01.05.2011 10:02

Jedno co mi sie podobało a czego nie widzielismy w grze naszego zespołu to bardzo dobry pressing Gornika. Na prawde zarabiajac takie pieniadze pilkarze powinni gryzc trawe tak jak to robił nasz przeciwnik wczoraj. Ostatnio ogladałem w akcji Porto i tam kazdy jak jeden pomocnik czy napastnik jak pilka była zagrywana do bramkarza to biegali jak potluczeni przez co w pewnym momencie Villareal nie mogł ani na chwile zluzowac przez co dostali az 5 bramek. Niech nasi lepiej potrenuja taki wariant i zastosuja na przeciwniku. Teraz maja nawet wglad - niech przeanalizuja mecz z Gornikiem.

westersyl 01.05.2011 10:05

Cytat:

Gdy przegrywasz, zaczynasz wskazywać palcem na wszystkich dookoła - RM.
Szkoda tylko, że Patryk wskazywał palcem kto co źle zrobił nawet nie po meczu lecz w jego trackie. Mianowice sam źle podawał a miał pretensje do innych.
Akurat Patryk jakoś fatalnie nie grał ale nie grał też dobrze, dwie piłki jednak po jego zagraniach przeszły wzdłuż bramki i powinny być z tego bramki. To stanowczo za mało. Kogo jak kogo ale Patryka w formie potrzebujemy na te ostatnie mecze i oczekiwania są teraz w stosunku do niego bardzo duże.

farben 01.05.2011 10:10

Mariusz Jop: Życzę Wiśle mistrzostwa Polski

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...lski,id,t.html

Rozsądna wypowiedź Jopa. Jeden z fragmentów: Pamiętamy jak grała Wisła na początku sezonu, a jak gra teraz i na którym jest miejscu. Teraz krakowianie przegrali, ale i tak wszystko idzie tutaj we właściwym kierunku.

Też tak sądzę. Porażka boli, ale spokojnie Panowie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl