![]() |
Sobol niestety nie daje już rady, Burliga ok
|
Powinniśmy się cieszyć z remisu ponieważ nie byliśmy faworytami do zwycięstwa. 5 pkt przewagi nad drugą Jagą. mogło być 7 pkt ale nie wybrzydzajmy po takiej grze.
|
Nie osłabiajcie ludzie, cały temat to kibice sukcesu? CZY WYGRYWASZ CZY NIE, JA I TAK KOCHAM CIE W SERCU MOIM WISŁA, I NA DOBRE I NA ZŁE!
|
Dobrze ze z Polonia a nie z Arka czy Cracovia. Niech im Polonia ucieka.
|
Jednocześnie oglądałem Chelsea-MC i porównanie jest druzgocące na niekorzyść. Tam to się biega i MYŚLI przy rozgrywaniu piłki !
|
Przed meczem liczyły się tylko 3 punkty, ale po przebiegu spotkania biorę 1 punkt z pocałowaniem ręki.
|
Sobol dziadek nie daje juz rady ehhh ;/ Pozostaje czekac ze w nastepnych meczach bedzie lepiej
|
Polonia Bytom co niby gra cały mecz na 100% zaangażowania i w końcówce nie ma sił jedzie z nami na pełnej szbkości z kontrami. Przewaga techniczna? Niczego takiego nie ma. Mecz taki jak każdy w wykonaniu Wisły tylko Polonia się odważyła cisnąć nie tylko kikka minut ale większość meczu. Aha i co powiecie Ci wszyscy co jechali po Borskim, że nas wywalił z pucharów?? Mówiłem, nigdy się sędziego nei czepiać bo zaraz się może nam przytrafić właśie to co dziś zrobił sędzia. Karny z kapelusza i tyle w temacie.
|
aż mnie odrzucało jak widziałem cokolwiek z tego meczu...
jeden z bardziej gównianych meczy jakie widziałem jak bym był zagranicznym managerem to po 15 minutach wyszedłbym trzech biegnie do zawodnika i żaden nie odbierze piłki... masa błędów, strat to nie był mecz tylko jakiś syf |
Ja się pytam - gdzie są moderatorzy? Czy wy nie widzicie, że to forum ogarnia banda sfrustrowanych nastolatków? Chyba pora, żeby posypały się ostrzeżenia, a nawet i bany.
Czego wy oczekujecie? Że będziemy grali jak Barcelona, czy Real i wygrywali wszystko po kolei? Ta strata punktów musiała w końcu przyjść. Co więcej - powiększyliśmy przewagę nad Legią i Jagiellonią. Mimo słabego meczu wywieźliśmy remis z wcale nie łatwego terenu.. |
Cytat:
Dziękuję Ci, zawsze nie mogłem znaleźć tych różnic, które sprawiają, że liga angielska jest lepsza od naszej! |
Cytat:
Burliga - Poziom ŁKS, czyli I liga. Gubi krycie, nie było go w sytuacji, kiedy poszłą kontra 4 na 2, ponad to masa niedokładnych podań np. przy linii bocznej... Na plus Kirm - Słoweniec przy Maaskancie odżył, co mecz to albo bramka albo asysta. |
Pareiko słaby mecz,dwa razy wypluł i 2 bramki.Obrona cała to jest dramat.Melikson z meczu na mecz gorszy.W ogóle ile mieliśmy strzałow w bramkę oprócz goli - jeden?DRAMAT
|
Cytat:
co jak co, ale Rios to w zyciu nie strzeli tyle bram co Żuraw |
Cytat:
|
Panowie co k*rwa Legia ma powiedzieć i Lechia po tej kolejce.
|
Porażka z Podbeskidziem to nie był przypadek...
|
Chavez po tym sezonie niech wraca skąd wrócił , Cikos to samo , Bunoza kontuzja , Jeliens grać będzie bo nie ma nikogo w jego miejsce (sorry Kowalski jest).
Wystarczy lekki pressing i jesteśmy w dupie , czemu nasi ich nie naciskają na ich połowie ? tak ciężko jest się ruszyć ? podejść pare metrów ? Jirsak po za strzałem dno , Chavez źle Cikos źle , Sivakow też nie najlepiej , Maaskant ? nie wiem skąd w nim tyle spokoju.Przerwa teraz i trzeba dalej zapierdalać i to ciężej (mówię o obronie). 2:2 z marną Polonią ;/ |
Zarabiają kokosy w porównaniu do chłopaków z Bytomia, a różnicy w jakości gry nie widać.
Ciężko się ogląda na necie w słabej jakości, ale nasza druga linia w tym meczu nie istniała. Szczególnie w grze obronnej, jacyś tacy wszyscy niemrawi, wolni bez walki. O obronie szkoda cokolwiek pisać. Chyba nie doczekamy się już w tej rundzie Wisły grającej z polotem. Ta nasza gra idzie coraz w dół, pomimo, że wcześniej też kolorowo nie było, ale chociaż wygrywaliśmy. |
A co wam przeszkadza ten remis ? W Bytomiu nikomu się łatwo nie gra. Remis oznacza tylko powiększenie naszej przewagi do 5 punktów i, następny mecz z Jagą u siebie, wystarczy go nie przegrać by na 9 kolejek mieć przewagę co najmniej 4 punktów nad v-ce liderem a w perspektywie najważniejsze mecze u siebie (no może oprócz Legii)
|
Nie ma co ukrywać, jesteśmy w kryzysie. Szczęśliwy remis ze słabiutką Polonią Bytom, wcześniej remis z Podbeskidziem i męczarnie z Widzewem. To nie był przypadek. Po niezłych meczach z Arką i Ruchem (i wpadką z PB) gramy kichę.
Do poprawienia jest sporo, ale najważniejsza jest gra w tyłach. Ustawienie drużyny podczas stałych fragmentów, gra w linii na spalonego, wyprowadzanie piłki. Dobrze, że teraz chwilka przerwy bo zaczęlibyśmy tracić punkty. A tak szczęśliwie zyskaliśmy 1 nad Legią. W tym meczu zmartwił mnie kiepski występ Pareiki oraz niewielka ilość dobrych sytuacji bramkowych. W dodatku z tak słabym przeciwnikiem nie wolno nam tracić 2 goli. To są jaja. Wyróżnienie: Melikson, Małecki, Kirm, Genkow (za karnego), Chavez, Burliga, Pajlić Słabo grali: Jaliens, Cikosz, Sobolewski Bardzo słabo: Pareiko (mam nadzieję, że to jednak incydent), Jirsak (niestety - potwierdzenie, że nadaje się tylko na zmiennika), Żurawski (nadaje się jedynie na asystenta trenera. Maćku, jak cię lubię - kończ karierę, bo przykro patrzeć). Generalnie czeka nas jeszcze sporo pracy. Z taką grą MP nie będzie, więc Maaskant musi wiele poprawić. Nie mamy stylu, mamy tylko parę indywidualności z przodu. I słabą obronę. To za mało nawet jak na Ekstraklasę. |
Tracimy punkty w bardzo kiepskim stylu. A szkoda bo można było odjechać czołówce na kolejne 3 punkty. Taka szansa może się nie powtórzyć, bo do tej pory graliśmy z bardzo przeciętnymi drużynami, a przed nami coraz lepsze zespoły.
Co do dzisiejszego meczu to rzuciło mi sie w oczy brak zaangażowania w gre, zwłaszcza w ostatnich minutach. Zamiast zapier..ć aby zdążyć strzelić bramkę na 3:2 to część kopaczy truchta, a zawodnik przy piłce rozkłada ręce bo nie ma do kogo zagrać. Pytam się, co z tego, że trener mówi co wywiad, że Wisła to lepszy zespół skoro tego nie potwierdzamy. Gdybyśmy grali z takim zaangażowaniem jak nasz dzisiejszy przeciwnik to 3 punkty pojechałyby do Krakowa. Do następnego meczu. |
Porażka z Podbeskidziem to nie był jednak przypadek...
|
Mnie martwi panowie jedno. Wisła nie zdobyła żadnej bramki z gry i nie stworzyła żadnej klarownej sytuacji oprócz kiks jak to inaczej nazwać Kirma. Wisła zawiodła z tyłu i nie istnieliśmy za bardzo w 2 połowie z przodu. Z taką drużyną trzeba zrobić pare b.dobrych sytuacji i mecz wygrać 3:2. Pozdro dla normalnych
|
No trudno, nie mozna wygrywac wszystkiego. Dobrze, ze mamy teraz przerwe, jest czas na ulozenie obrony, mam nadzieje, ze wyjdzie to dobrze. Oby tylko Cikosowi nic nie powaznego nie stalo. Slaby mecz, do jak najszybszego zapomnienia. Musimy grac lepiej i skuteczniej!
|
Jakie żale, jakie płacze . . .
Trener dno ? Rzeczywiście, co za trener, który w 8 meczach 7 wygrywa i 1 remisuje Bramkarz dno ? Słabszy mecz, co innego mowiliscie do tej pory . . . Słabą mamy obrone i to wiadomo nie od dzis. Dzis na boisku dosc duzo nieporozumienia m-dzy zawodnikami, brak komunikacji. Martwi rowniez, ze nie umiemy stworzyc sobie szansy z gry (2 gole ze stalych fragmentow). Co by nie mowic i nie pisac teraz liczyc sise tylko mecz z Jaga. |
Panowie poziom dyskusji dzisiaj sięgnął dna :evil: Jedni jeżdżą po drugich. Kibicujemy chyba tej samej drużynie ?? Troche szacunku do siebie. Wiem że wk****enie jest spore po takim meczu. Ale bez przesady.
|
Tak dla przypomnienia dla wszystkich zadowolonych z 1 pkt. zapytam ? ile brakło punktów w zeszłym sezonie do mistrzostwa ! Takie mecze trzeba wygrywać za wszelką cenę . Walczymy dalej !
|
Cytat:
Ludzie, po 7 zwycięstwach z rzędu w końcu trafi się i słabe spotkanie... |
Wisła zagrała słabszy mecz. Nie chcę krytykować za brak zaangażowania, bo wychodzi na to, że w meczach Wisły możliwe są tylko 2 scenariusze : wygrana bądź brak zaangażowania naszych kopaczy. Nie da się zdobyć 90pkt. w sezonie. Mimo iż mogliśmy uciec jeszcze bardziej, to jednak przewaga nad goniącymi powiększyła się o punkcik.
|
No tak jak taki Chavez zamiast iść z piłką i podac pomocnikowi to trupta jak .... i podaje do bramkarza.Nie w....ia was to ? Skoro koleś ma możliwość zagrać piłkę do wolnego pomocnika to on ....a podaje do bramkarza ręce mi opadają.
|
Strata punktów po słabej grze. Znów rywale obnażyli, że tak naprawdę nie mamy obrony. Mnówstwo karygondych błędów indywidualnych popełniali Cikos i Jaliens, aż trudno uwierzyć, że były reprezentant Holandii jest jednym z najsłabszych, o ile nie najsłabszym piłkarzem na boisku.
W ofensywie, gdy nie ma dobrego dnia Melikson i kiedy jest agresywnie atakowany, prawie nie istniejemy. Genkow jest za wolny i za pasywny (cud, że "zarobił" dziś kontrowersyjnego karnego), Małecki nie ma z kim grać, a Kirm w drugiej połowie przeszedł obok meczu. Jirsak tradycyjnie po jednym lepszym meczu w rundzie wrócił do tradycyjnego, mizernego i nieefektywnego poziomu. Sobolewski dzi również słabo. Kolejny raz szwankowało wychodzenie na pozycje, wyprowadzanie piłki, krycie...Maaskant też zdaje się być niestety oraz bardziej zagubiony - znów złe zmiany, nie poprawiające obrazu gry, niepojęte trzymanie dramatycznego po przerwie Kirma, brak korekt w zawodzącej taktyce... Jego reakcje dziś nie pomagały zespołowi. Martwi, że obecnie mamy chyba najsłabszą defensywę z całej grupy głównych pretendentów do tytułu - boki przepuszczają praktycznie wszystko, każde dośrodkowanie, a na środku Jaliens gra na poziomie Cikosa. |
Cytat:
Patrząc w przeszłość to przegonił nas Lech, który miał 10 pkt straty, więc z takimi drużynami się wygrywa, jak się marzy o MP. 8 pkt przewagi byłoby po tej kolejce, ale nie jest źle. Jesteśmy w czubie i mamy Jagę u siebie. |
Cytat:
|
Podobnie jak z Podbeskidziem, zaangażowanie przeciwnika wystarczyło na Wisłę. Dobrze, że ta przerwa jest, bo dużo trzeba poprawić. Niestety na tle naszych obrońców piłkarze Polonii często wyglądali jak Barcelona.
|
Gra Wisły mnie przyprawiła o ból głowy i mdłości. Kompromitująca postawa drużyny i szczęśliwy remis. Z przebiegu meczu PB nie była zespołem gorszym. Co ciekawe nawet po takim dnie uciekamy w tabeli.
Powiem wam szczerze, mistrzostwo chętnie, ale pucharów to ja nie chcę bo będzie kolejna kpina, może odsprzedajmy Wojciechowskiemu miejsce w elm LM ? :) |
Najbardziej niepokoi ta gra w defensywie, mimo wszystko będzie dobrze. Dziś + 1 pkt do przewagi nad Legią, Jagą.
|
Z Polonią Bytom zawsze trudno nam się grało. Może dlatego, że grają z takim zaangażowaniem :shock:
Przy pierwszej bramce dla Polonii zapier*oliła obrona a dokładnie to Paljic źle wybijając piłkę przy drugiej Pareiko wypluł piłkę no i też było straszne zamieszanie w defensywie. Musimy popracować nad bronieniem się przy stałych fragmentach gry. Podnosi mi się ciśnienie kiedy przeciwnicy wykonują stały fragment stosunkowo blisko bramki. Trzeba popracować też nad wykonywaniem rzutów różnych, bo podczas meczu mamy ich około 10 i nie robimy z tych stałych fragmentów praktycznie żadnego zagrożenia. Brawa dla Burligi chłopak spisał się naprawdę solidnie włączał się do akcji ofensywnych z czego mieliśmy dużo korzyści. Zawiódł mnie po raz kolejny Sobolewski. Moim zdaniem Maaskant powinien zacząć stawiać na Wilka on daje nam dużo więcej w ofensywie i odwala kawał dobrej roboty w defensywie. Podsumowując to zwiększyliśmy o 1 punkt dystans do Legii i Jagiellonii i zmniejszyliśmy o dwa punkty dystans do Lecha. Trzeba dobrze przepracować okres dwóch tygodni 'wolnych od ekstraklasy ' i potem mecz z moim zdaniem o dziwo słabiej grającej, niż Polonia Bytom Jagiellonia. |
Wynik lepszy niż gra. Remis zawsze daje punkt. Wisła po prostu dostosowała się do poziomu ligi. Skoro liga ma gówniany poziom to nie liczmy na to ,że Wisła nagle zacznie mega wyraźnie odstawać. Następny mecz pewnie przegramy. "Liga będzie ciekawsza" jak mawiał klasyk PMS.
|
Gdzieś musieliśmy stracić punkty. Teraz 2 tygodnie przerwy i myśle, że w meczu z Jagielonią zobaczymy składnie grającą i pewniejszą w obronie Wisłę.
PS. Momenty były w grze Wisły |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl