Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków - Polonia Bytom 28 sierpnia sobota godz. 14:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7561)

SzEjKeR 28.08.2010 15:50

Możecie narzekać na Riosa ale w porównaniu do reszty ofensywy prezentuje technikę o niebo lepszą (2 połowa). Podobało mi się jedno stwierdzenie komentatorów "Niektórzy zawodnicy prezentują się lepiej bez piłki". Jirsak- człowiek widmo jak ktoś wspomniał. Boguski tragedia sama w sobie. Żuraw - fartowny gol, katastrofalne zagrania, brak formy. Może w końcu nowy trener wbije im do głów żeby się ogarnęli.

DJ Hazel 28.08.2010 15:52

Rzeczywiście nie da się już oglądać tych meczów na Suchych Stawach!!Jak to dobrze że już to był chyba ostatni mecz tam.Wierzę że po powrocie na R22 drużyna zacznie grać inaczej.Bo wciąż czegoś brakuje niestety...Wymęczyliśmy znów zwycięstwo ale to jest też ważne.Wierzę że w końcu nadejdą lepsze dni.Oby!

TS Girl 28.08.2010 15:52

Wilk dał bardzo dobrą zmianę, uwielbiam patrzeć na jego grę. Mam nadzieję, że w najbliższym meczu zastąpi Jirsaka, a już koniecznie na ławce musi wylądować Żurawski, sporo strat. Pawła Brożka za niego, w sumie zbyt wielkiego wyboru nie ma. Paljić też plus, dobry bilans ma, 2 mecze od pierwszej minuty, gol, asysta, raczej celnie podaje, jak już ma piłkę przy nodze, także dobrze jest. W bramce będzie problem, Pawełek dzisiaj parę razy fajnie interweniował (strzał Radzewicza, czy tam podanie tegoż rudzielca, w każdym razie nie padł gol), ale wiemy jak to z nim jest...

Gra do poprawki, wiadomo, pod tym względem nie olśniewamy. To dopiero pierwszy tydzień zmian, więc cudów nie wymagałam, ino dobry wynik się liczy, a takowy jest. No i w końcu strzelamy więcej niż jednego gola :)

PhantomRanger 28.08.2010 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 970160)
uważam ze ta runda powinna być rundą ostatniej szansy dla pewnych piłkarzy przedewszystkim Jirsak, Łobodziński od paru lat dramat, pomarańczowe światło powinien dostać też Boguski

Oni to już za dużo tych "ostatnich szans" dostali. Nieważne jak zagrają do końca rundy i tak trzeba im podziękować. Boguskiemu dać czas do maja jeśli nic się nie zmieni podziękować. Żurawski [ może dobrze, że kontrakt tylko na rok ]. Cikos w tym meczu zagrał dramatycznie słabo. Mam jednak nadzieje, że będzie lepiej bo w przeciwnym razie trzeba będzie zrezygnować z wypożyczenia. Sobolewskiemu podziękować już w zimie bo Wilk w ciągu 25 minut zrobił więcej niż on z Jirsakiem razem wzięci przez cały mecz. Pajlić powoli gra coraz lepiej, może bramka z Widzewem dodała mu pewności siebie? Pawełek jak zawsze [ dobrze, że koniec kontraktu w grudniu ]

Pozbyć się w zimie: Sobolewski, Jirsak, Łobodziński, Pawełek, ew. Cikos jeśli dalej będzie grał jak dziś

Jednak na mój gust to obecnie do gry w Wiśle to nadaję się: Jovanić, Bunoza, Rios, Małecki, Wilk, Pajlić.
Na gorącym gruncie powinni stać: obaj Brożkowie, Kirm, Cikos, Boguski
Reszta niech sobie szuka nowych klubów.

wonski_eNHa 28.08.2010 15:54

Nie było szału, ale jak pisałem wcześniej są 3 punkty. Bunoza potwierdził, że jest solidnym obrońcą, Pawełek jak zwykle podkręcał ciśnienie, a Boguski i Żurawski są cieniami własnych cienii.
Dobrze, że przerwa na repre. jest.

W następnym meczu widział bym taki skład:

Jovanic-Cikos, Cleber, Bunoza, Diaz(?)-Małecki, Wilk, Paljic, Pi Brożek/Kirm- Pa Brożek, Rios

glutusmaximus 28.08.2010 15:56

Wydaje mi się że jednak główny problem to przygotowanie fizyczne i z tego biorą się straty ( m.in. żurawia), brak przyjęcia, brak pokazania się do gry i straty. Ocenianie piłkarzy nie ma sensu bo każdemu można coś przypiąć. Jeżeli piłkarze mieli realizować to co trener mówił w wywiadach ( utrzymanie się przy piłce ) to pamiętali o tym przez pierwsze 15 min. meczu. W Białymstoku musi być dużo lepiej bo popłyniemy.

sounds_good 28.08.2010 15:56

tofik: jesteś kolejną osobą, która ocenia zawodników po wkładzie jaki wnoszą w konkretną akcję, konstruowanie akcji, czy sytuacji bramkowych. Zobacz proszę jednak jak taki zawodnik się zachowuje, gdy trzeba rozegrać piłkę, powalczyć o nią, zastawić się, czy też wykonać drybling. Wg mnie obok Riosa i Małeckiego to ostatni piłkarz Wisły, który wykonuje to na pełnej szybkości(nie jak Żurawski) a jego akcja przynosi zespołowi korzyść, a także wnosi ogólny spokój - nie jak w przypadku, gdy piłkę ma np. Boguski. Na pewno Paljić mógłby wnieść więcej do gry, jasne - tylko pozostaje pytanie, z kim ma grać? Skoro w środku mamy Jirsaka, który jest po prostu słaby. Np taki Cezary Wilk zagrał z kontrataku piłkę do Żurawia, o której Jirsak może pomarzyć tylko! Nie ma co się oszukiwać Jirsak nie jest to gość do środka pomocy na miarę drużyny Mistrza Polski.

Wg mnie kolejny mecz powinniśmy zacząć:
Jovanić - prawy_obrońca???, Chavez, Cleber, Diaz - Kirm, Wilk, Garguła, Paljić - Rios, Małecki

Mishau 28.08.2010 15:58

Paljic > Kirm
Wilk> Sobol
Singlar>Cikos
Jovanic>Pawełek (mimo że nie miał duzo pracy dzisiaj 3 razy beznadziejnie wybijał piłkę- podanie do przeciwnika albo aut, do tego te "wyplucie" łatwej piłki na początku, i strzał w drugiej połowie gdzie stracił panowanie nad piłka, a ta zatrzymała mu się między nogmi a dokladnie między piętami :lol:)

Ogólnie gra po wejściu Wilka wyglądała duużo lepiej :p

master777 28.08.2010 15:58

Cóż... Pawełek zagrał poprawnie, nie miał w sumie okazji by się wykazać, Diaz nie rzucał się w oczy, jakoś nie spostrzegłem żeby włączał się w akcje po skrzydle, Cleber i Bunoza poprawnie, z tym że Bunoza chyba zawalił bramkę. Cikosza było dużo, ale nic z tego nie wyszło. Druga linia - mały zagrał tak jak ostatnio, wszędzie go było pełno, Sobol solidnie w defensywie, widać że już wraca do właściwej mu formy. Paljic zagrał ciekawie, chwała mu za asystę, Jirsaka nie pamiętam. Żurawski grał tragicznie, z manierą juniora marnował piłki... Trzymał się na boisku chyba tylko z racji znajomości angielskiego. Trzeba mu jednak oddać tą bramkę, bez której bylibyśmy w ciemnej d... Rios przyjemnie zaskoczył, ale dopiero od akcji poprzedzającej zdobycie drugiej bramki.

mr_kwolf 28.08.2010 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mishau (Post 970198)
Paljic > Kirm
Wilk> Sobol
Singlar>Cikos
Jovanic>Pawełek (mimo że nie miał duzo pracy dzisiaj 3 razy beznadziejnie wybijał piłkę- podanie do przeciwnika albo aut, do tego te "wyplucie" łatwej piłki na początku, i strzał w drugiej połowie gdzie stracił panowanie nad piłka, a ta zatrzymała mu się między nogmi a dokladnie między piętami :lol:)

Ogólnie gra po wejściu Wilka wyglądała duużo lepiej :p

Paljic? Przecież ten gość jest słabiutki, albo inaczej, to co pokazuje pozwala myśleć że taki jest bo może "jeszcze się nie zaklimatyzował".

I ani bramka strzelona Widzewowi, ani przypadkowa asysta dzisiaj (przecież on nawet nie popatrzył gdzie podaje) tego nie zmienia. W momentach gdy ma troche miejsca na skrzydle i powinien próbować dryblować to tego nie robi a zaraz potem idzie sam na pięciu.

Bunoza pokazał w jednej akcji w pierwszej połowie (jak minął zwodami trzech zawodników) jak bardzo jest drewniany i jakie ma problemy z kordynacją ruchową :rotfl: Fakt przy bramce troche pogubił krycie bo nie krył nikogo a Matawu niekryty strzelił gola więc trudno nie zwalić tego po części na niego.

Boguski? Tego już nawet człowiek nie ma siły komentować, jest dramatyczny, nie wiem czy to kwestia psychiki ale wpuszczenie go na boisko to danie sobie czerwonej kartki bo w obu przypadkach zaczynamy grać w 10.

sevenheaven 28.08.2010 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 970060)
Istnieje jakiś klej dla bramkarzy? :D

zapytaj pawełka, on w każdym meczu gra jakby był na haju :lol:

Witoldon 28.08.2010 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master777 (Post 970199)
...Diaz nie rzucał się w oczy, jakoś nie spostrzegłem żeby włączał się w akcje po skrzydle...

Diaz świetnie wrzucił piłkę Żurawskiemu na piąty metr, z obrońców obok Clebera najlepszy występ.

moskit 28.08.2010 16:06

http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...nia-21-bramki/ - bramki z meczu

Waldus88 28.08.2010 16:08

Rios zdecydowanie na plus dzisiaj, dobry mecz, szczególnie druga połowa kiedy przeciwnik siadł. Gra Wisły pozostawia wiele do życzenia, ale ważne są dzisiaj trzy punkty. Ogólnie dużo chaosu na boisku.
Brożek by nie przeżył jakby kogoś nie zrugał - podanie Brożka do Riosa, ten nie odgrywa do niego, lecz podaje do tyłu bodaj do Czarka Wilka, Pietia wielkie pretensje do Argentyńczyka. Irytowała mnie również gra Boguskiego, który za przeproszeniem jebał każdą piłkę...Jak widziałem te wybicia piłki przez Pawełka, to autentycznie chwytałem się za głowę, praktycznie każde wybicie było fatalne.

_barszczu 28.08.2010 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 970201)
Paljic? Przecież ten gość jest słabiutki, albo inaczej, to co pokazuje pozwala myśleć że taki jest bo może "jeszcze się nie zaklimatyzował".

I ani bramka strzelona Widzewowi, ani przypadkowa asysta dzisiaj (przecież on nawet nie popatrzył gdzie podaje) tego nie zmienia. W momentach gdy ma troche miejsca na skrzydle i powinien próbować dryblować to tego nie robi a zaraz potem idzie sam na pięciu.

Bunoza pokazał w jednej akcji w pierwszej połowie (jak minął zwodami trzech zawodników) jak bardzo jest drewniany i jakie ma problemy z kordynacją ruchową :rotfl: Fakt przy bramce troche pogubił krycie bo nie krył nikogo a Matawu niekryty strzelił gola więc trudno nie zwalić tego po części na niego.

Boguski? Tego już nawet człowiek nie ma siły komentować, jest dramatyczny, nie wiem czy to kwestia psychiki ale wpuszczenie go na boisko to danie sobie czerwonej kartki bo w obu przypadkach zaczynamy grać w 10.

1. podanie przy bramce było zamierzone
2. stracona bramka to nie wina Bunozy(zobacz sobie na powtórce, że kryje innego wchodzącego w pole karne), nie wina Clebera(który przepuścił piłkę, ale kryty przez niego gracz też jej nie dostał), a środkowych pomocników którzy się nie wrócili zostawiając niekrytego zawodnika w polu karnym

pozowski 28.08.2010 16:09

Słaby mecz cieszy tylko zwycięstwo z żenująco słabą Polonią.
Oceny na szybko:
Pawełek - berobotny, wybicia i wychodzenie do piłki na stałym słabym poziomie.
Cikosz - słaby/ przeciętny w obronie. W atak lepiej czasami stać niż głupio biegać jak mawia Iwan.
Cleber - stały dobry poziom jak brakuje szybkości to przynajmniej sfauluje tak, że nie ma zagrożenia pod swoją bramką.
Bunoza - źle ustawiony przy bramce dla Poloni, musi poprawić ustawienie na boisku, nieźle wychodzi z piłką z obrony.
Diaz - niezły występ nie wiem tylko czemu puszcza dośrodkowania w pole karne zamiast podchodzić do zawodnika.
Małecki - jeden z lepszych aktorów tego "widowiska" zaraz po Riosie bramka,robił trochę wiatru i dołożył firmowe zagranie - machanie łapami.
Sobolewski - słabo wiek robi swoje.
Jirsak - bezbarwnie, niewidoczny, mało zagrań do przodu.
Pajić- asysta i w zasadzie to tyle, coś tam próbował ale mało zdecydowanie.
Zurawski- słabo/bardzo słabo mimo bramki. Jak schodził na rozegranie to podawał w większości niecelnie.
Rios - najlepszy na boisku, potrafi strzelać obiema nogami, szkoda tej sytuacji z końcówki bramka się mu należała.
Pownien dawać lekcje przyjęcia piłki kolegom z drużny.
Wilk - rodzi się nam następca Sobola. Twardy, ambitny, skuteczny w odbiorze zawodnik.
Boguski - karnie do ME po naukę przyjęcia piłki. Jak tak mozna kaleczyć futbol.
Piotr Brożek -cięzko ocenić mało grał.
Teraz trochę przerwy, liczę na małą poprawę stylu gry bo jak przyjdzie się mierzyć z Polonią W, Jagą czy Lechem to 2-3 akcje na mecz mogą nie wystarczyć na dobry wynik.

bozar 28.08.2010 16:11

W pierwszej połowie dramat, w drugiej ożywienie i więcej gry piłką. Ale też nic dziwnego bo od ok 50 min Polonia osłabła i nie trzymała tak blisko poszczególnych formacji.
Na plus:
1) Małecki - kolejny raz najaktywniejszy na boisku, tworzył grę za Jirsaka, który to już raz.. sporo strat ale też sporo akcji na plus
2) Rios - w drugiej połowie bardzo się rozkręcił, świetnie klei piłkę, umie grać tyłem do bramki, szkoda że zmarnował pod koniec setkę którą sobie wypracował
3) Wilk - niezła zmiana

Chesteroski 28.08.2010 16:11

Ogólnie poziom 3 lub 4 ligowy, strasznie się to oglądało...

Ja bym wyróżnił tylko Diaza, Clebera i Riosa, reszta kiepsko. Ogólnie to jedyne co było widać na boisku to jeden wielki brak zrozumienia.

Odnośnie Żurawia, to grał słabo ale jechanie po nim jest trochę nie fair bo nie był jedynym, a tak naprawdę pomimo słabej gry wiedział co zrobić w odpowiednich momentach i dzięki temu mamy 3 pkt, więc opanujcie się z lekka!

sevenheaven 28.08.2010 16:13

nie mamy w przodzie napastnika .. wszyscy grają w pomocy :D
ja bym Małego przesunął do ataku za Żurawskiego, za Małego na skrzydło Kirma
i może Riosa do pomocy za Jirsaka

robin hood 28.08.2010 16:14

Jak czytam te komentarze to zastanawiam się co jest wyższe poziom meczu czy tych komentarzy.
Ludzie czy Wy nie widzicie że zmienianie kogokolwiek na kogokolwiek nic nie da ......
Nie ma przygotowania kondycyjnego ............... a jeśli tego nie ma nie ma nic, wychodzenia na pozycję, wybiegania, dokładnego przyjęcia, dokładnego podania, strzałów, NIC nie ma.
Jedyne co jest to nadzieja że dwa tygodnie coś się uda naprawić ........

zet 28.08.2010 16:14

myślałem,że jak przyjdzie nowy trener, na dodatek z zagranicyto może pękną układy, ale jak zobaczyłem Pawełka znowu to mi opadły ręce, k...a kiedy on W KOŃCU odejdzie z Wisełki???????????

iq1000 28.08.2010 16:16

Po tym meczu widać, że Paweł Brożek i Kirm muszą sobie najpierw wszystko poukładać w głowie...
Natomiast Garguła to piłkarz-widmo. Nie było go ani na boisku, ani na ławce, ani na liście kontuzjowanych. Dawidowski v2.0

Michal_23 28.08.2010 16:17

Moja ocena "na gorąco":

Pawełek - zapewne na treningach prezentował się lepiej niż Jovanić. Mam nadzieję, że nowy trener szybko załapie, kto jest dobry na treningu a kto w meczu. Kilka razy sprowokował groźne sytuacje.
Cikos - technika jego mocną stroną nie jest, wolałbym widzieć na tej pozycji solidnego Singrlara, bądź kogoś nowego. Dużo pracy przed nim.
Cleber - solidnie jak zwykle, wykopy w aut jak zwykle :)
Bunoza - dziś nawet ok, głupia żółta kartka, jak powiedział Maaskant: to materiał na przyszłość. Dlaczego więc nie gra Chavez?
Diaz - w porządku nie tylkjo dziś ale ogólnie w tym sezonie, fajnie, że odnalazł się w końcu w Wiśle na lewej obronie
Małecki - gol i jak zwykle serce do walki, bez głupich komentarzy/machania rękami tym razem
Paljic - niby jeździec bez głowy a w drugim z rzędu meczu udział w golu. Jeśli chcemy grać w LM/LE potrzebujemy lepszych zawodników, na ekstraklasę ok.
Sobolewski - jak zwykle przyzwolicie
Jirsak - dla mnie mało widoczny, ale pewnie swoją czarnąrobotę wykonał
Żurawski - ktoś tu kiedys napisal, ze z wiekiem zatracił swoje największe walory: siłę, strzał i szybkość i w pełni się pod tym podpisuję. Problem tylko, że skoro wygrywa rywalizację z Brożkiem to w jakiej Paweł jest formie?
RIos - jestem pod wielkim wrażeniem. Widząc jego zdjęcia przed transferem spodziewałem się, że trafi się nam typowy bawidamek/pedałek z Argentyny tymczasem Rios zadziwia walecznością i poświęceniem. W dodatku technika użytkowa na poziomie o stopień wyższym niz reszta naszych grajków. Super transfer i perspektywy na przyszłość. Należała mu sie dzis bramka.
Boguski.... - temu panu chyba trzeba psychologa, żeby się obudzil, koszmarne straty
Wilk - spokojnie ale ok
Brozek - gral b. krutko

Mecz porywajacy nie byl. Zastanawiam się, czy to w meczach z nami ci słabi graja mecz sezony czy to my juz jestesmy tymi slabymi?

pozdrawiam

JrQ- 28.08.2010 16:18

Cytat:

Aby wszyscy byli tacy słabi, to co mecz może ktoś inny będzie nam wygrywać mecz.
Na razie Dragan w 3 meczach ma 1 gola i 1 asystę.

Więc o czym Ty w ogóle mówisz.

TS Girl 28.08.2010 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 970217)
Aby wszyscy byli tacy słabi, to co mecz może ktoś inny będzie nam wygrywać mecz.
Na razie Dragan w 3 meczach ma 1 gola i 1 asystę.

Więc o czym Ty w ogóle mówisz.

No właśnie... Dragan jak do tej pory na boisku nie błyszczy, ale skrzętnie punkty do klasyfikacji kanadyjskiej ciuła... zdecydowanie wolę niewyróżniających się grą, ale zdobywających bramki/asysty graczy, niż takich, co non stop są widoczni, ale nic z tego nie wychodzi ('ala Czikosz).

willow 28.08.2010 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 970194)
Oni to już za dużo tych "ostatnich szans" dostali. Nieważne jak zagrają do końca rundy i tak trzeba im podziękować. Boguskiemu dać czas do maja jeśli nic się nie zmieni podziękować. Żurawski [ może dobrze, że kontrakt tylko na rok ]. Cikos w tym meczu zagrał dramatycznie słabo. Mam jednak nadzieje, że będzie lepiej bo w przeciwnym razie trzeba będzie zrezygnować z wypożyczenia. Sobolewskiemu podziękować już w zimie bo Wilk w ciągu 25 minut zrobił więcej niż on z Jirsakiem razem wzięci przez cały mecz. Pajlić powoli gra coraz lepiej, może bramka z Widzewem dodała mu pewności siebie? Pawełek jak zawsze [ dobrze, że koniec kontraktu w grudniu ]

Pozbyć się w zimie: Sobolewski, Jirsak, Łobodziński, Pawełek, ew. Cikos jeśli dalej będzie grał jak dziś

Jednak na mój gust to obecnie do gry w Wiśle to nadaję się: Jovanić, Bunoza, Rios, Małecki, Wilk, Pajlić.
Na gorącym gruncie powinni stać: obaj Brożkowie, Kirm, Cikos, Boguski
Reszta niech sobie szuka nowych klubów.

Nie pojmuję Twojej oceny Boguskiego.
Żądasz wywalenia Jirsaka, a dajesz szansę Bogusiowi i Cikosowi. gdzie tu konsekwencja?! Skoro Jirsak gra lepiej niż wspomniani przeze mnie Boguski i Cikos?!
I jeszcze chcesz się Sobola pozbyć?

3/4 drużyny jest do wymiany w zimie.
i tak powinno się stać!

marian paździoch 28.08.2010 16:31

Brawa dla Riosa . Widać, że chłopak się rozkręca .

Jagul 28.08.2010 16:33

Liczy się tylko i wyłącznie wynik. Ale:
Żuraw - katastrofa, ani jednego dobrego zagrania, zero dynamiki, jedyny plus to fartowny gol
Jirsak - to on grał w ogóle?
Jedyny ofensywny pozytyw to Rios. Chłopak ma potencjał. Wszystkie groźne akcje to jego zasługa. Nie traci głupio piłek potrafi obrócić się, uderzyć, kiwnąć. Jedyny minus to chyba skuteczność :D
W defensywie para Bunoza - Cleber coraz pewniejsza. Gdzie są ci wszyscy krytycy, którzy postawili na nim krzyżyk po meczu z Azerami...
Mario - jak zwykle więcej szczęścia niż umiejętności ale cóż... tym razem się udało
Wilk - podobał mi się, parę odbiorów. To była jedyna zmiana, która była udana.
Ogólnie kopanina. Oby trener coś zmienił. Ma teraz 2 tygodnie czasu.

AYALA 28.08.2010 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 970222)

i tak powinno się stać!

zgoda ale kto za nich ? Wątpie że Cupiał da 3 mln € na transfery konkretnych zawodników a za darmoche czy za 400 tyś € to raczej lepszych od tych co są sie nie znajdzie.

tofik 28.08.2010 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 970222)
Nie pojmuję Twojej oceny Boguskiego.
Żądasz wywalenia Jirsaka, a dajesz szansę Bogusiowi i Cikosowi. gdzie tu konsekwencja?! Skoro Jirsak gra lepiej niż wspomniani przeze mnie Boguski i Cikos?!
I jeszcze chcesz się Sobola pozbyć?

i tak powinno się stać!

O ile byliby to faktycznie lepsi zawodnicy. Bo jak będziemy szczędzić grosza, to trzeba sprowadzić tylko napastnika i pomocnika i zadowolić się ligą.

fialo 28.08.2010 16:37

Bunoza, Rios i Wilk baaardzo ładnie. Będą z nich ludzie. A Cikos to szkoda mówić..

Eustachy 28.08.2010 16:39

Strach pomyslec co by sie dzialo, gdyby sie Cleber rozlecial. Porazka za porazka sypalaby sie chyba jak z rogu obfitosci.

Na Cikosa to juz sie normalnie patrzyc nie da. Dla niego wyprowadzenie pilki z wlasnej polowy = wywalenie bezmyslnego balona w powietrze, tudziez puszczenie rownie bezmyslnego szczura po ziemi, najczesciej do przeciwnika.
Z gra w obronie jest jeszcze gorzej. To w zasadzie nie jest gra w obronie, tylko nieudolne improwizowanie gry w obronie. Ten czlowiek nie wie co i jak ma grac. Do tego jego interwencje cechuja sie niepewnoscia, desperacja czy wrecz rozpacza.

Bunoza z kolei jak wolny byl, tak jest i chyba juz pozostanie. Blagam, niech mu ktos powie zeby pracowal nad tym, aby nie poruszac sie jak slon, bo a nuz da sie z niego ciut wiecej wycisnac.

A Zuraw gola w stylu Brozka z 4 metrow na pusta bramke wprawdzie wepchnal (na wiecej go raczej nie stac), ale ile podan schrzanil, ile akcji spowolnil, to jest cos niebywalego. Od nastepnego meczu lawa jak nic.

Ale zeby nie bylo samego narzekania, uwazam ze z obecnego dorobku nalezy byc szczesliwym. 9 pkt po 4 kolejkach przy takim potencjale kadrowym to bardzo dobry wynik. Dla mnie to jest najslabsza Wisla od czasow Cupiala, slabsza nawet od zespolu, ktory przed paru laty zajal w lidze 8 miejsce. Dlatego wielkich oczekiwan nie mam. Samo zakwalifikowanie sie do pucharow w ten czy inny sposob, uznam za wielki sukces. Chcac sie otrzasnac z tego marazmu, trzebaby chyba wymienic 80 procent aktualnego skaldu.

PS. zapomnialem wspomniec o Wilku, ktory moim zdaniem dal dobra zmiane i zaprezentowal sie lepiej od Jirsaka przez te pare minut. Natomiast zmiana Boguskiego za Maleckiego niestety wyszla na duzy minus. Rios potrafi zakrecic, tyle ze podbnie jak Bunozie brakuje mu gazu, co najlepiej bylo widac przy wyprowadzaniu kontry w drugiej polowie.

Wasiu 28.08.2010 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 970227)
zgoda ale kto za nich ? Wątpie że Cupiał da 3 mln € na transfery konkretnych zawodników a za darmoche czy za 400 tyś € to raczej lepszych od tych co są sie nie znajdzie.

.

Nieprawda. Tego okienka polskie kluby wielu dobrych pilkarzy sprowadzily za niewielkie pieniadze. I to pilkarzy, ktorzy spokojnie lapali by sie do Wisly. Trzeba miec rozeznanie (a to przy Valcxxu mam nadzieje bedzie) oraz czasami sypnac troche grosza dla menadzera, ktory w koncu od tego jest.

Z taka gra jak dzisiaj to wstyd wogole glosno o mistrzostwie mowic.

Forza 28.08.2010 16:43

wspaniale bo +3.

Tylko Rios grał.

Z Sobolem niestety dzieje się to samo co z Mauro...

Boguski mnie po prostu denerwuje... Ale to jest Polska mentalność, potem zrzuci wszystko na kontuzję kostki z której się nigdy nie mógł wyleczyć.

Na minus Żurawski... depresyjna mina jak piłka nie dochodziła... Trzeba biegać.

pawelo84 28.08.2010 16:48

Rios dobry jest. To co zrobił przy bramce pokazuje jak nietuzinkowym jest zawodnikiem. Będą z niego ludzie.

arth_ur 28.08.2010 16:51

Pierwsze śliwki robaczywki jak to lubił mawiać Piotr Salak Nsport. Gra strasznie słaba, ale tego się spodziewałem. Widać że trener nie pragnął na siłę zmienić skład tylko zmiany będzie wprowadzał powoli. Gra się tak jak pozwala przeciwnik. Ma teraz 2 tyg czasu myślę że będzie lepiej !

Acapelo 28.08.2010 16:52

Liczę jeszcze na kilka cudów:) :
1 kupienie prawego obrońcy
2 kupienie środkowego pomocnika
3 wywalenie Łobodzinskiego, wypozyczenie Boguskiego,
4 obudzenie Brozka i wywalenie z pierwszej 11 Żurawia
5 przebudzenie Kirma...

tommiyacht 28.08.2010 17:33

Wróciłem.

+
Rios jest z innej planety

-
Boguski (zapamiętałem tylko jego dwa "przyjęcia" piłki i tyle
Żuraw mimo gola
Jirsak wykopał sobie chyba gdzieś dół i sie schował.

Poza tym, trzeba to powiedziec ale Polonia dłuższymi chwilami to jechała z nami taką klepe że łeb odpada. A my 3 podania to jest jakis kosms. Mecz nudny, moze pod koniec cos sie ruszyło.

Borinho 28.08.2010 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 970201)

.

Nie przesadzaj gościu ... na Polską ligę póki co nie gra tak słabo . To nie było przypadkowe ładnie wyszedł i wystawił piłkę
tak jak trzeba . Zupełnie nie rozumiem co chcesz . Póki co liczby zaczynają przemawiać za nim. Asysta Gol .. Oczywiście drugi Kosowski to nie będzie ale poziomem najgorszy obecnie nie jest !!!!

Falmokirak 28.08.2010 17:41

już nie dziwie się że trener chciał sprowadzić z Bredy tego Janse bo Cikos bardzo miernie wypada na razie na tle tak słabych rywali.

Środkowy pomocnik by się przydał który ma dobry przegląd pola, umie zagrać jakąś prostopadłą piłke czy przytrzymać gdy trzeba. Co się dzieje z Gargułą ?? Tego chyba nikt nie wie, czyżby syndrom Łobodzińskiego "mam duży kontrakt to nie musze się starać bo kasa co miesiąc i tak wpłynie na konto".

Temat Boguskiego to już wszyscy skomentowali i wiedzieli, po tym meczu to by miał problem zapewne w ME.

Jakimś pozytywem jest to że jak strzeliliśmy drugiego gola to już Polonia nam nie zagroziła ale niema to tutaj ukrywać że na Jagielonie nie jedziemy w roli faworyta i może być cieżko z taką grą i nie wierze że w 2 tygodnie trener coś zmieni (chociaż bardzo bym chciał) bo na to trzeba naprawde dużo czasu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl