Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

KOALIK 21.08.2010 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 965895)
Kto wypisywał to wszystko o Simeone, Larosonach Jimenezach, Petrescu ludzie to podłapali i teraz lamentują.

Ten użytkownik już parokrotnie skłamał.

bódyń 21.08.2010 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 965890)
Całkiem dobry wybór.Co do plotek na temat Jimeneza,Simeone i paru innych,to byc moze Basałaj z paroma najbliższymi wpółspółpracownikami zrobili kontrolowane przecieki,by dowiedzieć się kto wynosi info z klubu.Po prostu przy różnych ludziach wymieniali inne kandydatury i już wiedzą kto kłapie ozorem.To tylko takie moje przypuszczenie,bo pewnie bylo tak,ze nowy dyr.sport.przeforsowal swoja propozycje,a typowani nieporadnie przez Basalaja trenerzy poszli do kosza.

To by znaczylo, ze kilka osob sypie bo duzo nazwisk wyplynelo. Po prostu gazety wymyslaly i tyle. Przeglad Sportowy nawet wytworzyl historie ze Jimenez sie z nimi kontaktowal.

A informacja o tym, ze odchodzi Maaskant odchodzi z NAC na ich forum pojawila sie wczoraj po 20. Czyli dobrze dosc trzymana tajemnica.
http://www.nacforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=4621
jak ktos zna jezyk niech zrobi male streszczenie jak mu sie chce.
Do fanow automatycznych tranlatorow: kazdy moze go uzyc i nie musi wklejac tego tuaj:)

igortsw 21.08.2010 14:06

W ciągu 5 godzin prawie 370 postów w temacie, a wszytko i tak zweryfikuje boisko...

bódyń 21.08.2010 14:11

Radomski o nowym trenerze
http://futbolnet.pl/wiadomosci/arkad...mienity-trener
czyli ci co sadze ze pilka nozna polega na zap**laniu beda rozczarowni:)

carpenter 21.08.2010 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 965877)
Wymień ich i zapewnij, że chcieliby objąć stanowisko trenera w Wiśle.

Nie mam czasu. W zamian masz tego jedynego gorszego:http://pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Gmoch

dawiss 21.08.2010 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 965898)
...Tylko mam spore wątpliwości, czy to jest ktoś kogo potrzebujemy. To był ktoś kto bardzo dobrze radził sobie we wprowadzaniu klubów szczebel wyżej (RBC choćby)...

Wiec to taki Boguslaw Baniak holenderskiej pilki ;-)?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 965900)
Radomski o nowym trenerze
http://futbolnet.pl/wiadomosci/arkad...mienity-trener
czyli ci co sadze ze pilka nozna polega na zap**laniu beda rozczarowni:)

A ktory holenderski trener slynie z "hard worku"? Przeciez ich caly system szkolenia opiera sie przede wszystkim na taktyce i technice, co oczywiscie nie oznacza, ze jakos odpuszczaja bieganie... Po prostu taki system treningow.

ChG 21.08.2010 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez carpenter (Post 965902)
Nie mam czasu. W zamian masz tego jedynego gorszego:http://pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Gmoch

http://xoomer.virgilio.it/czarny/images/gmoch.gif
No to się pośmialiśmy.

Pancratius 21.08.2010 14:21

No i gitara.Trzeba dać mu szansę.Jestem dobrej myśli.

maaarcin 21.08.2010 14:21

Niżej krótka historia pracy Maaskanta przed prowadzeniem NAC Breda.

Maaskant przed sezonem 1999/2000 objął zespół Roosendaal, który sezon wcześniej zajął dwunaste miejsce w tabeli. W pierwszym sezonie pracy z tym zespołem zajął szóste miejsce, następnie wygrał play-off o awans do Eredivisie i wprowadził tam zespół. Miał zdecydowanie najsłabszą kadrową drużynę w Eredivisie, co potwierdziły wyniki. Drużyna spadła z powrotem do drugiej ligi.

W sezonie 2001/02 zajął z tą samą drużyną trzecie miejsce w lidze i ponownie wywalczył awans do Eredivisie. Mimo tego zdecydował się na kontynuowanie pracy w drugiej lidze i objął Go Ahead Eagles. Tam pracował przez pół roku i zostawił drużynę na czwartym miejscu w tabeli. W styczniu wrócił do Roosendaal, z którym na zakończenie sezonu zajął trzynaste miejsce w Eredivisie.

Przez cały sezon 2003/04 Maaskant prowadził Roosendaal. Tym razem rozgrywki zakończył na dwunastym miejscu. Przed sezonie 2004/05 przeniósł się do Willem II Tilburg. Jego zespół zajął dziesiąte miejsce w Eredivisie. Rok później było zdecydowanie gorze. Po dwunastu kolejkach Willem II zajmował przedostatnie miejsce i Maaskant stracił pracę. Warta dodać, że jego następca wiele nie zmienił i drużyna skończyła ten sezon na przedostatnim miejscu.

Po pracy w Willem II, po raz kolejny wrócił do Roosendaal, jednak tym razem miał niezwykle trudne zadanie, bowiem w momencie obejmowania przez niego pracy, zespół po 19 kolejkach był ostatni (pięć punktów na koncie, bez zwycięstwa). Maaskantowi nie udało się uratować klubu, który zajął ostatnie miejsce i spadł do drugiej ligi.

W sezonie 2006/07 prowadził Roosendaal w 33 spotkaniach, po których drużyna zajmowała drugie miejsce, ostatecznie zakończyła sezon na trzecim miejscu. W sezonie 2007/08 pracował w MVV Mastricht, z którym zajął piąte miejsce w drugiej lidze. Po tym sezonie dostał ofertę pracy w NAC Breda, gdzie prowadził zespół do wczoraj.

el Nuero 21.08.2010 14:21

Zaraz zaraz. W Bredzie podobne dlatego nie wprowadzał młodzieży, iż dany młodzieżowiec po zagraniu w 1. składzie iluś meczów "z automatu" dostawałby kontrakt, na co klubu nie było stać. Tak przynajmniej pisze "Rz".
Druga rzecz- mam nadzieję, że jeśli nasz nowy treneiro obejrzy sobie dzisiejszy mecz (czy choćby nagrany kawałek) to bez względu na wynik mógłby spróbować ściągnąć kogoś z tej Bredy, skoro mają tam tak duże problemy finansowe. Czy to byłby skuteczny napastnik, czy ciekawy gracz drugiej linii - na pewno by się przydał, zwłaszcza wobec kontuzji czy braku formy niejednego z naszych "asów"...

Mar85 21.08.2010 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 965854)
:lol: idź i sfinansuj droższą a tak w ogóle.Kończy się lato , piękna pogada...może warto zamiast ryczeć do monitora, wziąć grabki i przynajmniej w piaskownicy się pobawić??

Może sam się zgłosisz na trenera?? Piłka to pieniądze, jak się nie ma pieniędzy to się w to nie bawi, ale pieniądze są ze sprzedaży graczy...rozumiesz dociera to do Ciebie że ta kasa gdzieś jest i gówno mnie obchodzi czy poszła do kieszeni Basałaja, Cupiała, a dodatkowo pieniądze są wydawane na kontrakty takich zawodników jak Łobo i inni przepłacani, więc zamknij się sam...potem jak Wisła dostaje baty to płaczesz...przez takich jak wy klub robi kazdego bo zaakceptujcie wszystko...

carpenter 21.08.2010 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 965905)

To nie jest smieszne, to jest zalosne.

Fuks 21.08.2010 14:23

wezcie pod uwage, ze moze i Holendrzy polegaja na taktyce i technice, i "odpuszczają" bieganie, tylko ze to ich "odpuszczanie" w naszych realiach i tak jest zapieprzaniem 3 razy wiecej niz u nas.

A post opisujący trenera na podstawie jego statystyk w FM uwazam za kandydata do "post roku" chociaz tego u nas jest ostatnio calkiem sporo i konkurencja nie śpi (niestety)

fpskora 21.08.2010 14:24

@kacpergawlo

Maaskant to właśnie ma zrobić w Wiśle - wprowadzić ją szczebel wyżej. Nie szczebel ligowy, tylko pucharowy, a przede wszystkim sportowy.

Suarey 21.08.2010 14:24

Jak ktoś wieży w wymyślone historie przez media i prasę to jego sprawa. Najpierw jakiś brukowiec(większość prasy w Polsce) wymyśla nazwisko super trenera a wszyscy ślepo wieżą że to prawda i mają jakieś pretensje do klubu że nie przyszedł i zaczyna się marudzenie przecież miał być Jimenez a przyszedł no-name z Holandii (a dla większości forumowiczów jakieś 95 % trenerów w europie to no-name). Klub dementuje że którykolwiek z trenerów wymienianych w mediach jest wymyślona to na forów większość płacze ze ich oszukali z trenerem. Kolejnej rzeczy ktorej nie rozumiem to niedawanie szansy ani dla Basałaja ani dla nowych piłkarzy czy nowego trenera, jeszcze dobrze do klubu nie przyszli a już wszystko be i niedobrze, Basałaj dyletant, piłkarze łamagi a trener nie da se rady. Ochłońcie trochę i poczekajcie parę miesięcy niech wszystkie sprawy w klubie się poukładają a będzie dobrze. Nie ma cudów nie od razu wszystko będzie grało trzeba czasu i jeszcze raz czasu a nam spokojnej głowy. Pozdrawiam

1q2 21.08.2010 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 965907)
Niżej krótka historia pracy Maaskanta przed prowadzeniem NAC Breda.

Maaskant przed sezonem 1999/2000 objął zespół Roosendaal, który sezon wcześniej zajął dwunaste miejsce w tabeli. W pierwszym sezonie pracy z tym zespołem zajął szóste miejsce, następnie wygrał play-off o awans do Eredivisie i wprowadził tam zespół. Miał zdecydowanie najsłabszą kadrową drużynę w Eredivisie, co potwierdziły wyniki. Drużyna spadła z powrotem do drugiej ligi.

W sezonie 2001/02 zajął z tą samą drużyną trzecie miejsce w lidze i ponownie wywalczył awans do Eredivisie. Mimo tego zdecydował się na kontynuowanie pracy w drugiej lidze i objął Go Ahead Eagles. Tam pracował przez pół roku i zostawił drużynę na czwartym miejscu w tabeli. W styczniu wrócił do Roosendaal, z którym na zakończenie sezonu zajął trzynaste miejsce w Eredivisie.

Przez cały sezon 2003/04 Maaskant prowadził Roosendaal. Tym razem rozgrywki zakończył na dwunastym miejscu. Przed sezonie 2004/05 przeniósł się do Willem II Tilburg. Jego zespół zajął dziesiąte miejsce w Eredivisie. Rok później było zdecydowanie gorze. Po dwunastu kolejkach Willem II zajmował przedostatnie miejsce i Maaskant stracił pracę. Warta dodać, że jego następca wiele nie zmienił i drużyna skończyła ten sezon na przedostatnim miejscu.

Po pracy w Willem II, po raz kolejny wrócił do Roosendaal, jednak tym razem miał niezwykle trudne zadanie, bowiem w momencie obejmowania przez niego pracy, zespół po 19 kolejkach był ostatni (pięć punktów na koncie, bez zwycięstwa). Maaskantowi nie udało się uratować klubu, który zajął ostatnie miejsce i spadł do drugiej ligi.

W sezonie 2006/07 prowadził Roosendaal w 33 spotkaniach, po których drużyna zajmowała drugie miejsce, ostatecznie zakończyła sezon na trzecim miejscu. W sezonie 2007/08 pracował w MVV Mastricht, z którym zajął piąte miejsce w drugiej lidze. Po tym sezonie dostał ofertę pracy w NAC Breda, gdzie prowadził zespół do wczoraj.

To jakaś sfałszowana historia bo eksperci już ogłosili że gdzie nie było to wszystkich spuszczał ligę niżej;)

Mar85 21.08.2010 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Suarey (Post 965915)
Jak ktoś wieży w wymyślone historie przez media i prasę to jego sprawa. Najpierw jakiś brukowiec(większość prasy w Polsce) wymyśla nazwisko super trenera a wszyscy ślepo wieżą że to prawda i mają jakieś pretensje do klubu że nie przyszedł i zaczyna się marudzenie przecież miał być Jimenez a przyszedł no-name z Holandii (a dla większości forumowiczów jakieś 95 % trenerów w europie to no-name). Klub dementuje że którykolwiek z trenerów wymienianych w mediach jest wymyślona to na forów większość płacze ze ich oszukali z trenerem. Kolejnej rzeczy ktorej nie rozumiem to niedawanie szansy ani dla Basałaja ani dla nowych piłkarzy czy nowego trenera, jeszcze dobrze do klubu nie przyszli a już wszystko be i niedobrze, Basałaj dyletant, piłkarze łamagi a trener nie da se rady. Ochłońcie trochę i poczekajcie parę miesięcy niech wszystkie sprawy w klubie się poukładają a będzie dobrze. Nie ma cudów nie od razu wszystko będzie grało trzeba czasu i jeszcze raz czasu a nam spokojnej głowy. Pozdrawiam

Jeszcze 4 miesiace temu jakoś to wyglądało, była obrona treaz nie ma nic więc niepieprz że nic się niestało....skoro te nasze fantastyczne wzmocnienia spalają się w meczach z takimi drużynami jak Karabach to się zastanów nad sensem ich sprowadzenia...

maaarcin 21.08.2010 14:27

Ciekawostką jest fakt, że Maaskant wprowadzał do holenderskiej piłki Kemy'ego Agustiena, który niedawno był na testach w Wiśle. Agustien debiutował w jego Willem II w wieku 17 lat i regularnie występował.

tofik 21.08.2010 14:34

Szału nie ma, ale płakać też nie ma o co. Nie wierzyłem, ze może do nas przyjść Dan, czy Jimenez, także specjalnie zawiedziony nie jestem. Chcieliśmy trenera z zachodu, prezentującego inną myśl trenerską.

Przypomnę, o czym kiedyś tu wspominaliśmy z Marszałkiem. Nie ma sensu jeść w drewnianej chacie na złotej zastawie :)Zbudujmy boiska, scouting, jakieś zarządzanie, wtedy przyjdzie Jimenez. W obecnej chwili to było bez sensu.
Jeśli chodzi o samą osobę Maskaanta, to gdzieś mi dzwoni, ale nie wiem, w którym kościele.
W każdym razie, życzę nowemu trenerowi wytrwałości, a Cupiałowi cierpliwości :)

arbuz 21.08.2010 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 965911)
Może sam się zgłosisz na trenera?? Piłka to pieniądze, jak się nie ma pieniędzy to się w to nie bawi, ale pieniądze są ze sprzedaży graczy...rozumiesz dociera to do Ciebie że ta kasa gdzieś jest i gówno mnie obchodzi czy poszła do kieszeni Basałaja, Cupiała, a dodatkowo pieniądze są wydawane na kontrakty takich zawodników jak Łobo i inni przepłacani, więc zamknij się sam...potem jak Wisła dostaje baty to płaczesz...przez takich jak wy klub robi kazdego bo zaakceptujcie wszystko...

Czlowieku rozumiem twoje rozgoryczenie ale piszesz chyba zbyt spontanicznie bez przemyslenia tego dwa razy.

Niechce i nie obrazam nikogo ale obudzmy sie trener z naprawde gornej polki nie przyjdzie do klubu takiego jak wisla bynajmniej dzisiaj tylko z powodu bo taki trener pierwsze zastrzega sobie np budzet na wysokosci minimum 10 mln euro w zwyz na jedno okienko transferowe plus wysoka gaza miesiecznie plus caly sztab ktory zarabia duzo.

Wiem chcialbym sam takiego trenera ale popatrzmy realnie gdzie my jestesmy a gdzie europa trzeba znalesc miejsce w szeregu ale caly czas pracowac i piac sie do przodu i mam taka adzieje ze ten trener dostanie szanse i bedzie lepiej jak nie w tym sezonie to w nastepnym.

Niestety wszystkie dobre wyniki przychodza po ciezkiej pracy to nie totot lotek jest tak samo jak w zyciu trzeba pracowac ciezko na kazde dobre wyniki.

wolfy 21.08.2010 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 965893)
Niezły ruch, trzeba dac gościowi szansę i wypromować nowego trenera, taktycznie powinnismy pójść do przodu.

Szkoda tylko, że bedzie u nas tak krótko.

Umówmy się - my potrzebujemy rzemieślnika, bo nasi piłkarze to dno. Co nam po genialnym taktyku, skoro nasi nie są w stanie pojąć nawet najprostszej taktyki?

Kazalibyście Michałowi Aniołowi lepić z błota? No właśnie. Nam wystarczy jakiś konkretny gość po holenderskiej ASP, żeby coś z tego złożyć.

Problemem jest nasza polityka sportowo finansowa, przy niej żaden trener się "nie sprawdzi".

ValdiCiec 21.08.2010 15:12

@Fuks
O co ci chodzi? Podałem to jako czystą, żywą ciekawostkę i nie traktuję FMa jako nieomylnej wyroczni. Faktem jednak jest, że SI ma jedną z najlepiej, jeśli nie najlepszych, rozwiniętych siatek scoutów-amatorów. Ci ludzie pracują dla SI jako wolontariusze, pojedyncze osoby obserwują kluby, oceniają umiejętności piłkarzy, a potem weryfikują to w szerszym gronie i wysyłają to do siedziby developera. Ich typy na piłkarskie talenty naprawdę często się sprawdzają, ale niestety nie mogą uwzględnić tak ważnych czynników jak życie i różne jego przeszkody. Gdyby jednak przedstawiono mi dwóch zawodników do wybory - jeden wynaleziony przez scoutów-amatorów SI, a drugi przez Kapkę, to obstawiłbym tego pierwszego. Ci ludzie siedzą już od paru ładnych lat w tej robocie i znają się na ocenie piłkarzy lepiej niż nie jeden polski specjalista. Podkreślam jednak, że nie są oni nieomylni i całkiem nieomylni (przecież miłość do ukochanego klubu robi swoje) oraz nie traktuję tego jak absolut. Warto natomiast zwrócić uwagę na ich pracę ;)

Bronex 21.08.2010 15:16

Ja p i e r d o l e !!! Ludzie wiadomo ,że wszystko weryfikuje boisko. Wiadomo ,że sam trener choćby najlepszy to bez wsparcia zaplecza nic nie zrobi. Mam nadzieję ,że Ci dwaj Holendrzy to przychodzą tutaj popracować dłużej i ich (czyt. Cupiała) priorytetem nie będą tylko wyniki i sukcesy ale nade wszystko BUDOWA SYSTEMU ,który zacznie plonować za jakiś czas , trwałego na lata. Nam nie trzeba wielkiego nazwiska po tylko aby gwiazdory j e b a n e , zwolniły go po dwóch tygodniach. Nam potrzeba wyrobnika , misjonarza , człowieka ,który nauczy "czytać i pisać".... Polscy piłkarze to p i e p r z o n e niedorozwoje i trzeba niestety uczyć ich w wieku 25 lat tego co normalny trenujący chłopiec w Holandii potrafi mają lat 12....A czego żaden klaun PMS-owy nie nauczy.... Majewski , Smuda, Kasperczak, Michniewicz, Zieliński , Janas... Śmiech na sali w Polsce nie ma trenerów są tylko PMSy. Jeżeli jakikolwiek właściciel polskiego klubu chce na poważnie zająć się piłką to w pierwszej kolejności powinien trzymać z daleka od siebie PMSy...
Radomski mówi ,że nasz nowy trener to nie jest taki HARDWORK chłopak... ,że zajęcia z piłkami...,że zabawa. Niedoczekanie... Jestem pewny ,że już po pierwszym treningu gdzie nasze Zidany wykonają minimum z minimum tego co robią zawodowcy na Zachodzie, już będą kręcić k u r w a nosami ,że są zmęczeni a w p i z d ę podłym s u k i n s y n o m. Konfucjusz mówił - ludzi można zmienić przez kary albo obyczaje... P i e r d o l n i e z bandą amatorów do niczego nie będzie prowadzić....

1q2 21.08.2010 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 966001)
Ten trener świetnie odnajdywał się prowadząc słabą ekipę, ale mając za rywali równie słabe i doprowadzając do tego, iz jego ekipa była lepsza.

Czyli niechcący potwierdziłeś że będzie się u nas znakomicie nadawał :lol:
Mamy słabą ekipę - koszmarnie słabą, przeciwnicy też słabi, pozostaje tylko doprowadzenie byśmy byli lepsi;)

Ciekaw jestem czy przywiózł ze sobą jakieś holenderskie 'specjały' bo oglądając tą kopaninie na trzeźwo, można już po 45 minutach zanotować pierwsze objawy depresji.

rafkur 21.08.2010 16:05

"Szczebel wyżej" w naszym przypadku to odzyskanie mistrzostwa i zagranie w pucharach tak żeby kibicom Wisły dać chwile radości a postronnemu widzowi możliwość oglądania tego bez odruchu wymiotnego ....

bonawentura 21.08.2010 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 965909)
Zaraz zaraz. W Bredzie podobne dlatego nie wprowadzał młodzieży, iż dany młodzieżowiec po zagraniu w 1. składzie iluś meczów "z automatu" dostawałby kontrakt, na co klubu nie było stać. Tak przynajmniej pisze "Rz".
Druga rzecz- mam nadzieję, że jeśli nasz nowy treneiro obejrzy sobie dzisiejszy mecz (czy choćby nagrany kawałek) to bez względu na wynik mógłby spróbować ściągnąć kogoś z tej Bredy, skoro mają tam tak duże problemy finansowe. Czy to byłby skuteczny napastnik, czy ciekawy gracz drugiej linii - na pewno by się przydał, zwłaszcza wobec kontuzji czy braku formy niejednego z naszych "asów"...

Ja bym nie patrzył czy to z Bredy, czy nie - byleby był to dobry gracz... A Breda dobrych piłkarzy tylko za dobrą cenę pewnie opchnie... Więc odpada. Za dużo szrotu nie potrzebujemy...

Ja mam nadzieję, mimo tego co Radomski powiedział, Maaskant nie da sobie "w kaszę dmuchać", tylko będzie to trener zarówno bezkonfliktowy, ale bardzo stanowczy.

JOSE 841 21.08.2010 17:20

podsumowując będzie dobrze bo gorzej być nie może może w końcu ktoś pozbędzie sie szrotu z Łobo w roli głównej możenowy trenerio ściągnie Alvareza z powrotem na Reymonta

RAF 21.08.2010 17:24

Do wszystkich krytykujacych Maasskanta a cieszacych sie z wyboru naszego nowego dyrektora sportowego. Jestem przekonany ze nowy trener zostal wybrany we wspolpracy a kto wie moze i rekomendacji naszego nowego DS. Przeciez Wisla musiala wykupic Maaskanta z NEC. A jezeli nasz nowy DS "maczal palce" w tym transferze to ja jestem dobrej mysli. Pozdrawiam

JrQ- 21.08.2010 17:27

Swoją drogą ciekawe ile zarabiać będzie nowy trener. Stawiam, że i tak najwięcej w zespole.

tofik 21.08.2010 17:52

Po dzisiejszym meczu stwierdzam, że na naszą ligę nie trzeba żadnych wymyślnych taktyk czy genialnych zagrań trenerskich. Musimy mieć po prostu drużynę, któa na boisko wychodzi walczyć, a każdy zawodnik wie, co ma robić na boisku. Mówię tu o przesuwaniu formacjami i grze zespołowej. I jemy 3/4 zespołów tylko tym na śniadanie.

Reiro 21.08.2010 18:11

Co za różnica czy gość lepiej spisuje się w drużynach słabych czy dobrych...?
On ma przyjść, wybrać zawodników, nauczyć ich taktyki i dobrze przygotować do każdego meczu...
Jeśli to zrobi, to będziemy wygrywać, a jeśli nie to bez względu na to czy jesteśmy Wisłą, Polonią Bytom czy Realem Madryt będziemy przegrywać. Piłka jest prosta...jesteś lepszy to wygrywasz, jesteś gorszy to przegrywasz.

PanPlamka 21.08.2010 18:36

Maaskant wypowiedzial sie dla holenderskiego telesport:

BREDA. "Duzy polski klub" - tak okreslil swojego nowego pracodawce, Wisle Krakow, Rober Maaskant. W sobote trener opuscil NAC by udac sie wprost za granice. "Poziom polskiego footballu jest bardzo dobry. Wisla ma jeden glowny cel: mistrzostwo, a rok pozniej faze grupowa Ligi Mistrzow. Gorszy wynik nie zostanie zaakceptowany."

Szkoleniowiec z Schiedam pracowal wczesniej w RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II oraz MVV. "Bedzie mi brakowalo NAC," powiedzial Maaskant. "Bycie tu sprawialo mi wiele przyjemnosci."

http://www.telegraaf.nl/telesport/vo...l?sn=telesport

===========================================

Wyglada na to, ze za cel postawiono mu zdobycie w tym sezonie mistrza a w przyszlym faze grupowa CL.

I jeszcze prosba do pokemonow probujacych pochwalic sie znajomoscia jezyka angielskiego. Zanim zaczniecie wypowiadac sie na zagranicznych forach sprawdzcie co piszecie bo takie kwiatki wplywaja na wizerunek innych kibicow:

Cytat:

Hi,

I am Wisla Krakow fan, your manager Robert Maaskant just signed 2 years contract wiht us, also Stan Valckx he''s signed contract as a team director.
I would like ask you about both this gays just becouse you know the most good and bad things about.

thx
Artur

and waiting for any aswear http://www.nacforum.nl/icons/icon_smile_wink.gif

pawelo84 21.08.2010 18:50

W Holandii akceptują gejów więc pewnie mu odpowiedzą. Sprostują tylko że nie wiedzieli że Robert i Stan są gejami.

BiałaGwiazda 21.08.2010 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PanPlamka (Post 966207)

BREDA. "Duzy polski klub" - tak okreslil swojego nowego pracodawce, Wisle Krakow, Rober Maaskant. W sobote trener opuscil NAC by udac sie wprost za granice. "Poziom polskiego footballu jest bardzo dobry. Wisla ma jeden glowny cel: mistrzostwo, a rok pozniej faze grupowa Ligi Mistrzow. Gorszy wynik nie zostanie zaakceptowany."

Szkoleniowiec z Schiedam pracowal wczesniej w RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II oraz MVV. "Bedzie mi brakowalo NAC," powiedzial Maaskant. "Bycie tu sprawialo mi wiele przyjemnosci."

Wyglada na to, ze za cel postawiono mu zdobycie w tym sezonie mistrza a w przyszlym faze grupowa CL.

I jeszcze prosba do pokemonow probujacych pochwalic sie znajomoscia jezyka angielskiego. Zanim zaczniecie wypowiadac sie na zagranicznych forach sprawdzcie co piszecie bo takie kwiatki wplywaja na wizerunek innych kibicow:

Maaskant i Valckx są Holendrami więc mogą być "gays":D

wisl@k_TS 21.08.2010 19:00

Pasowało by jeszcze trzeciego holendra na trenera drużyny ME, bo ta powinna być w końcu zapleczem dla I drużyny :)

A sztab sprowadza ze sobą czy zostaje obecny? Wiadomo coś?

ChG 21.08.2010 19:03

Trochę sprowadzi, trochę zostanie.

arbuz 21.08.2010 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PanPlamka (Post 966207)

Tak to moj blad, dzieki za zwrocenie uwagi ;)

Nigdy nie chwale sie angieslkim bo niema czym to tylko jezyk :)

Mario Nh 21.08.2010 19:21

Wcale nie jest powiedziane, wbrew pozorom, że będzie nas trenował krótko. Mam nadzieje, że wszystko co zrobi wyjdzie klubowi w dłuższej perspektywie czasu na dobre.

bonawentura 21.08.2010 19:42

Nie chcę mi się wierzyć, że celem jest MP i faza grupowa LM. Do tego trzeba też trochę szczęścia i oczywiście materiału - czytaj: dobrych piłkarzy. Myślę, że jak awansuje do fazy grupowej Pucharu UEFA i zaprezentuje się tam z Wisłą przyzwoicie, to też nie będziemy narzekać, podobnie zarząd. Ale wpierw, to musi wyprowadzić drużynę z kryzysu. Zrobić tutaj przyzwoity zespół z takiego materiału jaki ma. Ale mam nadzieję, że Cupiał pozwoli się nowemu dyrektorowi sportowemu w zimie wykazać i kupić jakichś sensownych grajków do Wisły.

Kon®ado 21.08.2010 20:14

cele zawsze maja takie same ;) to chyba dobrze ze sobie stawiaja takie gorzej z realizacja no ale zobaczymy cieszy mnie ze jednak potrafia wygrywac oby cos jeszcze bylo z tej druzyny :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl