Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

Szymek_R22 14.07.2010 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 934260)
Chyba że jakaś hołota jak na Górniku. Tyle że ta hołota to nie kibice tylko hołota.

Pff, hołota. Chłopie weź się ogarnij.Hołota bo co? Bo kochają swoją drużynę i nie pozwalają na to żeby grajki truchtały po boisku i miały w ch..u klub? :shock: ....

KacpiTSW 14.07.2010 18:45

Tylko, że teraz bramkarza Litwinów nie będzie tak łatwo obsrać. :)

Na hutniku nie ma takiej trybuny jak na R22, na Wiśle obaj mieli 5 tysięcy chłopa za plecami, którzy przy każdym kontakcie z piłka gwizdali i buczeli.

Z resztą Gomes też miał trochę w gaciach, tylko niestety nasi kopacze nie potrafili tego wykorzystać.

tofik 14.07.2010 19:37

Pan Łobo jest chory i leży w łóżeczku. Małecki w pierwszym składzie i dobrze.

Auro 14.07.2010 19:59

Panowie nie wiem czy było:
http://www.youtube.com/watch?v=6vBIz4jSa8g

skoro Wigry dały rade to my nie damy ? Wiem ze panuje ogolny pesymizm po zeszłorocznej kompromitacji,ale tym razem wierze że nasi kopacze oszczędza nam wstydu i spokojnie awansują.

anthony09 14.07.2010 20:27

Jak nie wygramy jak wygramy!! Nie ma bata, żebyśmy przegrali! W meczu z Levadia była wpadka przez złe przygotowanie i po prostu pecha, którego po prostu wyczerpaliśmy, to był błąd złożony popełniony przez Skorże (błąd w przygotowaniu), zarząd - brak trasferów przez co Brożek musiał grać bodajże na PO, napastników - to co Ćwielong wyprawiał to po prostu parodia.
Teraz jest zupełnie inaczej ;) Mamy w przodzie po prostu teraz już ciekawiej Brożek jest w stanie sam mecz wygrać, Żuraw też jest w stanie pierdzielnąć kilka bramek, bo jego doświadczenie jest kontrastem do dośw. Ćwielonga i po prostu do jego skuteczności ... Sądzę, że Garguła się odblokuje, zacznie grać jak dawniej, przepracował cały okres można by powiedzieć i z każdym meczem będzie grał coraz lepiej, Skrzydła mamy przyzwoite, nie ma szału ale wydaje mi się że jeżeli Łobo zagra to będzie tak szarpał, że 2 asysty zaliczy, jak nie to jest Mały-który będzie chciał pokazać na co go stać :)
Będzie dobrze, jestem tego pewny, będzie dużo lepiej niż Lech z tymi Azerami, bo to co oni odwalili to naprawdę parodia, mają tyle szczęścia że normalnie aż im zazdroszczę,bo tak samo jak Ruch nie grają nic ale wygrywają, za to my z Lewatywą to cały czas atakowaliśmy ale bramka jak zaczarowana była no i tak się w*******li nasi że normalnie ci strzelili nam brame i po widowisku ... totalna klapa ;/
Ale jak mówią ... nic nie zdarza się 2 razy !! Oni nie mają szans i tyle

blanco 14.07.2010 20:33

Fajnie,że akurat Łobo dostał gorączki,jest szansa,że jutro nie zagra. Oby się utrzymała ;)
Wiem,że zaraz na mnie wyjedziecie jaki to jestem zły, ale jak Wojtek nie zagra to dziesiątki tysięcy kibiców Wisły będzie zdrowszych ;)

WiślakMyślenice 14.07.2010 20:36

I wskoczy z ławki zbawiciel Małecki vel. "kim ty k**wa jesteś śmieciu" w dawnej glorii sławy i chwały...

Mario Nh 14.07.2010 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 934519)
Fajnie,że akurat Łobo dostał gorączki,jest szansa,że jutro nie zagra. Oby się utrzymała ;)
Wiem,że zaraz na mnie wyjedziecie jaki to jestem zły, ale jak Wojtek nie zagra to dziesiątki tysięcy kibiców Wisły będzie zdrowszych ;)

W ostatnich meczach ligowych zeszłego sezonu to z Łobodzińskiego Wisła miała więcej pożytku niż z Małeckiego który partaczył wszystko. No ale, może coś szarpnie z przodu.

MateuszABG 14.07.2010 20:43

A ja całkowicie odczepiam się od tematu.Mam problem ponieważ moja mama chciała iść ze mną na mecz n jako ona to zwie "kibicowską trybunę " czyli D na Hutniku 3 i nie wiem czy jest taka opcja żeby poszła ze mną czy nie bardzo.

Wojtas 14.07.2010 22:03

Skład zwlaszcza obrona wyglada nieciekawie.

Do Kowalskiego nic nie mam,ale na Wisle to oc chyba jest za cienki.,nie sadzilem ze jeszcze za Jopem zatęskinie :)

Ciekawie kto zagra z Sobolem ,cos mi sie wydaje ze Guła ,Jirsak moze wejsc pozniej.
Licze ze w koncu Pawel Brozek zmieni sie mentalnie,i z Zurawiem bedą powoli sie zgrywali.

Niby mecz gdzie jestesmy faworytem a duzo pytań ,zwlascza jak zapreznetuje sie Jovanic,Cikos ,cala obrona czy w jakiej formie jest Zuraw.

Wzmocnienia sa jednak niezbedne ,,klasowy stoper,pomocnik i napastnik.TO co teraz mamy to na to Szawle moze od bidy starczy na kogos nawet o pół klasy lepszego napewno juz nie.

farben 14.07.2010 22:33

Wisła śpiewa: Hej, Szawle w dłoń!

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...dlon,id,t.html

Brożek: Wisła łatwo mieć nie będzie

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...dzie,id,t.html

BRTS39 15.07.2010 00:24

Jeśli jeszcze nie było.

Zapowiedź meczu ze strony Litewskiej.

http://www.youtube.com/watch?v=se5T5...layer_embedded

Ciekawa sprawa - jutro 600 lat po wojnie z Krzyżakami gdzie walczyliśmy razem Litwinami, a jutro też mecz Polsko - Litewski

Oldpara 15.07.2010 07:05

Mam nadzieje, że oprócz piłkarzy znakomicie zaprezentują sie nasi kibice, a nie zrobią takiej wiochy jak Legia parę lat temu

czera84 15.07.2010 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Auro (Post 934486)
Panowie nie wiem czy było:
http://www.youtube.com/watch?v=6vBIz4jSa8g

skoro Wigry dały rade to my nie damy ? Wiem ze panuje ogolny pesymizm po zeszłorocznej kompromitacji,ale tym razem wierze że nasi kopacze oszczędza nam wstydu i spokojnie awansują.

Ale wg.tego filmiku to wszystko się potwierdza,bo najmocniejsze mają wrzutki w pole karne.Nawet sam trener Wigier mówił o tym.Ale to też mecz kontrolny.My przegraliśmy z Dynamem Drezno 0:2 i są od nas lepsi??Nie sądzę.Ale widać,że mają problemy z szybkimi akcjami.Musimy to wykorzystać.

KOMINEK 15.07.2010 08:02

Nic nie mam do Łobo i życzę mu zdrowia ale stało się chyba najlepiej jak się mogło stać. Mały ma coś do udowodnienia i myślę że to będzie go napędzało . Oby

grogoriogreg 15.07.2010 08:04

W sumie puszczenie Kirma od pierwszych minut nie wydaje sie takie głupie, jest wypoczęty, świezy, nie trenował z naszymy piłkarzami, czyli sytuacja sprzed roku się powtarza :). A w pierwszej połowie z Levatywa był przecież najlepszy.

kristos 15.07.2010 08:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 934673)
Mam nadzieje, że oprócz piłkarzy znakomicie zaprezentują sie nasi kibice, a nie zrobią takiej wiochy jak Legia parę lat temu

Szczerze powiedziawszy osobiście nie liczę na to ,ale mam nadzieję że tak bedzie .

Towarzystwo Sportowe 15.07.2010 08:28

DZIŚ O 20:00 NA POLSACIE: FC Šiauliai - Wisła Kraków
http://www.youtube.com/watch?v=qgDjk-JpPm0

Nowa zapowiedź Polsatu na ten mecz

flamengista 15.07.2010 08:37

Do czego doszło. Człowiek się martwi, że z kadry wypadł Łobodziński. Na chwilę obecną nasz jedyny skrzydłowy.

Litwini to może ogórki, ale do meczu z nimi przystępujemy bez skrzydeł i zgranego bloku defensywnego. Czarno to widzę.

sportnh 15.07.2010 08:55

te Siualalalalalalallalai to skad sie w ogole w uefa wziely? wygrali Puchar Litwy tak?

bo w lidze to zajeli 4 miejsce w ubieglym sezonie

http://www.betexplorer.com/soccer/li...t-league-2009/

Mar85 15.07.2010 09:02

Jaki skład typujecie, ja obstawiam:
Jovanic-Diaz-Kowalski-Cleber-Cikos-Piotr Brożek--Sobolewski-Jirsak-Kirm-Garguła-Paweł Brożek pewnie tak będzie, ale wolałbym żebyśmy grali 2 w napadzie i Diazem na środku, czyli:
Jovanić-Piotr Brożek-Diaz-Cleber-Cikos-Małecki-Sobolewski-Garguła-Kirm-Zurawski-Paweł Brożek, Żurawski nawet jesli nie jest przygotowany na 100% powinien na takich ogórków starczyć

sportnh 15.07.2010 09:09

Kirm na pewno nie bedzie gral w 1 skladzie jak dla mnie ;)

Mar85 15.07.2010 09:13

Skoro Łobo chory to pewnie zagra, Małecki za wybryk pewnie i tak na ławie...

murray 15.07.2010 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 934725)
te Siualalalalalalallalai to skad sie w ogole w uefa wziely? wygrali Puchar Litwy tak?

bo w lidze to zajeli 4 miejsce w ubieglym sezonie

http://www.betexplorer.com/soccer/li...t-league-2009/

Vetra Wilno wycofana przez UEFA za kłopoty finansowe, więc Szawle zajęło jej miejsce.

sportnh 15.07.2010 09:18

nie sadze, jak dla mnie lewa strona to Pietia i Diaz ;)

Mar85 15.07.2010 09:19

a kto z prawej?

sportnh 15.07.2010 09:21

Moze zagra Boguski, ewentualnie jak nie to Malecki.. chociaz nie chcialbym, zeby gral

kpn 15.07.2010 09:21

Graja w miejsce Vetry Wilno, ktora ma p;roblemy finansowe i nie został dopuszczony do europejskich rozgrywek.

klubus 15.07.2010 09:26

Moim zdaniem to powinno wyglądać tak

...............Żurawski........Brożek............. ..
Pietia.........Sobol.........Garguła.......Mały...
Diaz.........Kowalski.......Cleber......Singlar... .
......................Jovanić..................... .....

Simao1 15.07.2010 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 934741)
Moze zagra Boguski, ewentualnie jak nie to Malecki.. chociaz nie chcialbym, zeby gral

Tak. A na środku obrony zagra Żurawski...

Ludzie, trochę powagi... Boguski się nie nadaje na prawą stronę i kilkukrotnie się o tym przekonaliśmy. Jedyną opcją dla niego jest atak. Zresztą, chcieć to sobie możesz, ale najlepszą opcją byłby właśnie Małecki.

Sądzę, że spróbuje się zrehabilitować za swoje zachowanie i skorzystać z okazji, by udowodnić trenerowi kto zasługuje na wyjściowy skład. Jak dla mnie pewniak na prawą stronę. Na lewej natomiast bez wątpienia Pietia. Każdy z nas wie, że Andraż wrócił niedawno z urlopu po MŚ.

Wasiu 15.07.2010 09:42

Ale Szawle graja w LE dzieki miejscu w tabeli. Litwini maja tak jak my mistrz - elm LM, 2 i 3 druzyna LE oraz zdobywca pucharu LE. Ale, ze puchar zdobyl zespol ktory zajal chyba drugie miejsce to miejsce kwalifikujace przeszlo na Szawle. To 5. w lidze Tauras gra za Vetre.

sportnh 15.07.2010 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 934752)
Tak. A na środku obrony zagra Żurawski...

Ludzie, trochę powagi... Boguski się nie nadaje na prawą stronę i kilkukrotnie się o tym przekonaliśmy. Jedyną opcją dla niego jest atak. Zresztą, chcieć to sobie możesz, ale najlepszą opcją byłby właśnie Małecki.

Sądzę, że spróbuje się zrehabilitować za swoje zachowanie i skorzystać z okazji, by udowodnić trenerowi kto zasługuje na wyjściowy skład. Jak dla mnie pewniak na prawą stronę. Na lewej natomiast bez wątpienia Pietia. Każdy z nas wie, że Andraż wrócił niedawno z urlopu po MŚ.

najlepsza opcja DLA CIEBIE i wg CIEBIE. Piszesz ze Bogus by sie nie nadal na prawa strone, gosciu ja tez rozumiem ze trzeba byc skoncentrowanym w 100% po Levadii i tez tak do tego podchodze ale kurva ten zespol to nie wiem czy to jest nawet poziom naszej 2 ligi polskiej... szanujmy sie.. a Ty chyba myslisz ze Wisla bedzie tam miec nie wiadomo jakie klopoty

AYALA 15.07.2010 09:51

z tych kilku skrótów (10 minutowych co prawda każdy ) ich meczów to myśle że Szawle to zespół klasy Polonii Bytom.Liga Litewska to myśle zbliżony poziom do naszej Ekstraklasy która niestety zbyt mocna nie jest o c zym świadczą osiągniecia w pucharach naszych zespołów.Nie zmienia to jednak faktu że koniecznie trzeba wygrac na Litwie.

Co do składu to licze że zagra Boguski, przeciwko Hannoverowi zdobył gola i kilka razy ładnie szarpnął.

rabi86 15.07.2010 09:52

Pomny doświadczeń z ubiegłego roku, przypominając sobie kto zagra na środku obrony będę bardzo zdziwiony jak ich przejedziemy z łatwością. Wszystko wyjaśni się już po paru minutach. Zobaczymy jak Wiślacy będą wyglądać. Przypominam tylko, że potrafiliśmy przegrać z drużyną środka 3 ligi niemieckiej więc wolę być miło zaskoczony naszą postawą niż bardzo się zawieść.

Cannavaro 15.07.2010 09:55

Nie żyje kibic Wisły Kraków, trzej są poważnie ranni. Jechali na mecz do Litwy, uderzyli w drzewo pod Ostrowią Mazowiecką

http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/a...TROW/238578593 [*]

jachting 15.07.2010 09:57

Liga Litewska jest sporo słabsza , przedewszystkim nie ma tam takich klubów jak Wisła, Legia czy Lech , do tego mają gorszą infrastrukture i mało kasy .
Jeśli nasi dobrze podejdą do meczu i beda w miare dobrej dyspozycji to jest szansa ze ich rozniesiemy juz w pierwszym meczu .

Zienczuk8 15.07.2010 09:57

boicie sie tego Szawle jakbysmy grali dzisiaj z Barca.. co sie stalo? Jeszcze rok temu nikt nie bal sie takich rywali. Zmienila to niby Levadia, no ale zauwazmy, ze znowu tak czesto wpadki z takimi cieniasami sie nam nie zdarzały, wiec naprrawde nie ma sie czego obawiac. Druzyna ze srodka tabeli ligi litewskiej to poziom srodka naszej I ligi czyli jakiegos KSZO Ostrowiec..o poziomie pilki na Litwie swiadzcy to, ze reprezentanci Litwy graja w Widzewie Lodz...wyobrazacie sobie odwrotna sytuacje? tzn., ze jakis reprezentant Polski gra w 2 lidze litewskiej? ja nie..

Marszałek 15.07.2010 10:02

Normalnie to bym traktował Wasze postu z ironią, ale sam musze się do tego przyznać,że średnio to widzę. Realizm przemawijący przez mnie każe mi być optymistą,jednak tylko w przypadku gdy szybko coś wtoczymy. Inaczej różnie może być, wszak nawet C-klasowemu piłkarzowi może wyjść strzał nie do obrony dla najlepszych bramkarzy na świecie.
A,że nam się zdarzało odpaść z dużo słabszymi,to logika wskazuje,że może i tym razem być podobnie. Bo nie ma doprawy żadnych przesłanek,że może być tym razem odwrotnie,wręcz przeciwnie.

Kryniu 15.07.2010 10:02

Moim zdaniem powinna być cisza przed meczowa( ostatnie kilka godzin) heh. Dajcie spokój nie ma sensu gdybać. Wieczorem wszystko się wyjaśni i zobaczymy jak prezentuje się odmieniona drużyna. Sam nie mogę się doczekać, cały rok czekałem na ten mecz i wierzę że dzisiaj będę miał dobry humor.

Naszaliga 15.07.2010 10:03

Cytat:

Z „klątwą” Levadii do Szawle

http://www.naszaliga.pl/upload/newsy/images/1903.jpg
fot. Piotr Werewka/Naszaliga.pl

Litewska drużyna FK Szawle (FK Šiauliai), będzie rywalem Wisły w drugiej rundzie kwalifikacji Ligi Europejskiej. Pierwsze spotkanie rozegrane zostanie już jutro o godzinie 20 w Szawle. Rewanż za tydzień – w Krakowie.

Gdyby uwzględnić jedynie fakt, iż rywal „Białej Gwiazdy” to dopiero siódma drużyna litewskiej ligi (po 15 z 20 kolejek trwającego sezonu), wówczas pewniakiem do awansu byłby z pewnością zespół trenera Henryka Kasperczaka. W klubie przy Reymonta doskonale pamiętają jednak pucharową lekcję jaką przed rokiem w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów, zespołowi prowadzonemu wówczas przez Macieja Skorżę udzieliła nie doceniana przez nikogo Levadia Tallin. Wprawdzie od tamtego czasu skład krakowskiego zespołu znacznie się zmienił, jednak wciąż nie brak w nim piłkarzy pamiętających gorzki smak tamtego pucharowego blamażu.

Wówczas wyeliminowanie Wisły przez mistrza Estonii zgodnie okrzyknięto prawdziwą sensacją, a ponieważ takowe nie zdarzają się zbyt często, to mimo wszystko trudno nie być optymistą przed konfrontacją z litewskim zespołem.

Papierowych kalkulacji, zdecydowanie korzystniejszych dla wicemistrzów Polski nie są w stanie zmienić nawet spore kadrowe komplikacje jakie nieoczekiwanie stanęły przed Henrykiem Kasperczakiem. Dotyczą one głównie defensywy, która po zakończeniu sezonu przeszła prawdziwą rewolucję. Z klubem pożegnali się przecież Arkadiusz Głowacki, Marcelo, Pablo Alvarez, Mariusz Jop i Marcin Juszczyk. Poczyniono wprawdzie wzmocnienia tej formacji, jednak pozyskany Bośniak Gordan Bunoza formalnie nie ma jeszcze pozwolenia na pracę w Polsce. To sprawia, że w kadrze „Białej Gwiazdy” na mecz w Szawle jest zaledwie dwóch nominalnych stoperów – powracający z wypożyczenia do Piasta Mateusz Kowalski oraz rekonwalescent z rundy wiosennej, Ceber. Jeśli dodamy do tego fakt, iż dopiero w poniedziałek treningi wznowili rekonwalescent Mariusz Pawełek i uczestnik mundialu w RPA, Słoweniec Andraż Kirm oraz niedawną, kolejną dyscyplinarną niesubordynację Patryka Małeckiego, to trener Henryk Kasperczyk już na starcie nowego sezonu na się nad czym „głowić”. Wszyscy natomiast z ciekawością czekają na come-back do Wisły byłego króla strzelców ekstraklasy, Macieja Żurawskiego oraz debiuty pozyskanych latem serbskiego bramkarza Milana Jovanicia i Słowaka Erika Cikosa. Temu ostatniemu o miejsce na bocznej obronie przyjdzie rywalizować z Peterem Singlarem.

Na szczęście pucharowy los okazał się tym razem bardzo łaskawy dla wiślaków. Próżno wyszukiwać budzących szczególny respekt atutów FK Szawle. Ligowy średniak Litwy bez futbolowych gwiazd, nie powinien mimo wszystko sprawić psikusa drużynie „Białej Gwiazdy”. Czy spekulacje te znajdą potwierdzenie także na boisku, przekonamy się już w czwartkowy wieczór.
http://www.naszaliga.pl/news/z,klatw...,szawle,.html?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl