![]() |
No ale to jest wlasnie to, ze Lobo nie jest w rytmie meczowym. Mysle, ze w nowym sezonie bedzie sie Lobo lepiej prezentowal.
Cytat:
Badz konsekwenty, smialo! |
Cwielong tez dał ciała ale gola zdobył i juz sie odczepili uhahahaha
|
Cytat:
|
brawo panowie. wynik robi wrazenie. Mistrz Mistrz nasz TS
|
Respekt dla Patryka Małeckiego, dla mnie w dużej mierze to dzięki jego grze wygrywamy ten mecz. To na nim spoczywał ciężar rozgrywania akcji. Zarówno z Legią jak i dziś to on ciągnął ten wózek. Nie potrzebnie tak bardzo się cieszył bo Warszawa lubi wykorzystywać takie sytuacje i za zbyt mocną radość można nie pograć w kilku meczach. Choć przecież on tylko się cieszył także pretekstu nie mają żadnego.
Co do gry wyglądało to kiepsko ale jakie to ma znaczenie ? W Gliwach piłka chodziła jak po sznurku a nic nie wpadało. Dzisiaj jedna wielka kopanina a wpadły 4. Żałowałem tylko jednego, dlaczego Skorża nie wpuścił młodego Janika ? Co chciał osiągnąć wpuszczając Niedzielana ? Liczy jeszcze na niego czy co ? |
Cytat:
jak mowa o warszawce , rozbił mnie komentarz Rosłonia , który powiedział że nie jest sprawiedliwe to że Brożek strzela gole podczas kontuzji Chinyamy :lol: |
Rosłoń po prostu zapomniał, że Brożek też był kontuzjowany przez miesiąc po meczu z Bełchatowem i wtedy Chinyama miał okazję go przegonić. Czyli ostatecznie wyścig po koronę króla strzelców jest sprawiedliwy.
|
No i zrobili swoje. Super wynik, do tej pory na wyjazdach tyle nie wpadało :)
|
Chciałem jeszcze dodać odnośnie Małego, że akcja którą zrobił dziś jest bliźniaczo podobna do tej którą wykonał z Legią. Wtedy uderzył bardziej po ziemi i po krótkim, Mucha obronił ale też z trudnościami. Jak widać ma to zejście do środka i strzał z lewej nogi naprawdę dobry, do tej pory nam tego nie pokazywał, miejmy nadzieję że będzie to stały element w jego grze i będzie to robił to częściej.
|
Cytat:
|
Ehhh, po całym meczu przychodzi tylko jedno do głowy - żeby chodź trochę z dzisiejszej skuteczności przenieś to tych meczów, gdzie brakowało jej jak wody na pustyni, chociaż sytuacji było multum.
Dziwna zależność mi się wysuwa na myśl, Brożek w ostatnim czasie strzela najczęściej kiedy?? Gdy na boisko wejdzie Łobodziński, który marnuje dogodne okazje, a jednak tak jak dzisiejszy mecz pokazał bo jego asystach Broziu potrafił skierować piłki do siatki... |
Cytat:
|
Gratulacje dla WSZYSTKICH piłkarzy Wisły, szczególnie dla Pawła !! Dzięki za ten fantastyczny mecz i wynik !!
5 pkt do końca - czyli dwa zwycięstwa !! W następnej kolejce My mamy najcięższy mecz niestety.. Polonia Warszawa - Lech Poznań Lechia Gdańsk - Wisła Kraków Śląsk Wrocław - Legia Warszawa a w ostatniej Lech. Lech Poznań - Cracovia Legia Warszawa - Ruch Chorzów Wisła Kraków - Śląsk Wrocław |
i gdzie te wszystkie płaczki, które obwieszczały remis ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Polonia już o nic nie gra. Brakuje jej 7 punktów do strefy pucharowej. |
Cytat:
Cytat:
|
Jeżeli teraz wygramy w Gadańsku, co przy korzystnych wynikach naszych konkurentów na kolejkę przed końcem zostaniemy mistrzem polski tzn. mistrz pozostanie w Krakowie a coś mi mówi, że Lech i Legia nie wygrają wyjazdowych spotkań...
P.S. Szacunek dla ŁKS w drugiej połowie zagrali tak żeby przegrać! |
Cytat:
|
A więc tak temat meczowy w czasie trwania spotkania powinien być zamykany bo niektóre komentarze są nie na miejscu i nadają się co najwyżej na onet.pl.Niektórzy nie mogą po prostu oglądać spotkania bez wypisywania tych głupot. To samo tyczy się komentarzy po meczu, ja rozumiem zwrócenie uwagi na błędy ale niektórzy to narzekają już z przyzwyczajenia. Wygrają źle, zremisują źle, przegrają też nie dobrze zastanówcie się. Przed meczem wszyscy mówią że nie ważne jak byle trzy pkt. Nasi wypunktowali rywala 4:0 (nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatnio tak wysoko wygraliśmy na wyjeździe) a tu dalej narzekanie.
Co do spotkania to mecz trudny tak do 60min. ale godne uwagi to że potrafiliśmy strzelić dwie bramki mimo nie najlepszej gry. Bo często właśnie takie spotkania decydują o mistrzostwie. Błędy były i trzeba wyciągnąć z nich wnioski. Ważne 3pkt. zwłaszcza że wcześniej swoje spotkania wygrali Lech i Legia. Teraz to tylko my możemy sobie odebrać mistrzostwo. |
Cytat:
ps. fajnie że na 2 kolejki do końca wykonaliśmy plan minimum czyli pudło i puchary. Cytat:
|
Tak.. wychwalajcie ich dalej, bo przecież wygrali 4:0 chodząc po boisku, z drużyną, która w drugiej połowie wyglądała jak drużyna podwórkowa, Chwalcie ich, niech nasi kopacze wbiją sobie do głowy, że na chodzonego można wygrywać, bo coś zawsze wpadnie. Bo przecież zwycięzców się nie sądzi. Tylko potem nie płaczcie jak w europejskich pucharach, nasze gwiazdki nauczone grać w zwolnionym tempie, będą dostawały bęcki od reszty Europy i kolejnych egzotycznych przeciwników.
|
jeżeli zdobywca puchary ma zapewnione je zarówno przez pozycję w lidze i przez puchary to jedno miejsce przysługuje innym zespołom
- jeżeli zdobywca puchary jest równoczescnie mistrzem przegrany z finału o puchar gra w eliminacjach UEFA -jeżelio zdobywca puchary zajmie miejsce 2 badz 3 w lidze puchary przysluguja klubowi który zajmie 4 miejsce w lidze |
Cytat:
Ruch zdobedzie PP - przeciez grają u siebie, a będzie to wiadome juz pojutrze. |
Cytat:
|
,,Bo MISTRZA ten zdobywa , ktory potrafi grać ''
Dziś Wisła pokazała , że potrafi grać również na wyjazdach . Wszystko rozstrzygnie się w bratobójczym (najbardziej ,,krwawe'') pojedynku za tydzień w Gdańsku . Jeżeli tam wygramy , to na 95 % mistrz zostaje w Krakowie . Grzesiu M po pierwszej bramce był chyba o krok od głębokiej depresji , mam nadzieję że oszczędzą mu katuszy i nie dostanie do komentowa ostatniego meczu Wisły . Ostatnia bramka Brożka , to był miód czystej słodkości , tak mistrz ,,goli frajerów'' ;) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czwartą drużyną reprezentującą Polskę zostanie: * Polonia Warszawa lub GKS Bełchatów (czyli 4. drużyna ekstraklasy, jeśli Lech wygra PP) albo * Ruch Chorzów (jeśli wygra PP). Cytat:
Cytat:
|
Ale już nie ma Pucharu UEFA :)
|
Panie ciacho a co masz Pan do zarzucenia Wisle grajacej w tym sezonie w pucharach?!
Minimalna przegrana w Jerozolimie z Beitarem? Gdzie Wisła zaprezentowała sie co najmniej dobrze? Pogrom Beitaru w Krk 5:0?!! Porazke 4:0 z finalista LM, z najlepszym obecnie klubem na swiecie?!! Wygrana 1:0 z tymze klubem u siebie?!! Odpadniecie z PUEFA z solidnym angielskim klubem Tottenham? Gdzie Wisła przy odrobinie szczescia mogła awansowac dalej? Przemysl co piszesz a nie se wstydu robisz clzowieku ;/ |
chciałbym zwrócić uwagę na słowa Patryka Małeckiego: "Dla mnie się liczy tylko Wisła Kraków i tego nie zmienie"
chyba nie trzeba komentować... "Mały" WIELKI SZACUN DLA CIEBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Pewnie, że cieszy 4: 0 wyniki najlepszy w tej kolejce i to na wyjeździe, – ale od 2: 0 praktycznie ŁKS już nie grał – taka prawda.
Gra niestety słaba i napawa obawą przed spotkaniem z Lechią. Po meczu z Lechia Lech widać, że jest potencjał u Lechii Lechia będzie gryźć trawę ŁKS nie walczył już o nic. Będzie to mecz przyjaźni a w takich meczach nie gra się łatwo – w każdym meczu trzeba mieć w sobie dużą dawkę agresji by zmieść przeciwnika tu będzie o nią znacznie trudniej. |
Cytat:
|
****a nie przesadzacie ???? lks nikc niegrł, tak ?? ok. popatrzecie na pocztaek tego tematu. legia nic nie grala , z łks gra dobrze u siebie, bedzie ciezko.niewiem czy wygramy. zalozylismy ich 0:4 to teraz panika przed Lechią. ....ogarnijcie sie.....****a jak wygramy z Lechia to bedzie panika przed Śląskiem . POtem przed .........hmm bedzie spokoj na forum do losowania LM . Po losowaniu ...znowu panika........
|
z dwojga złego: lepsza panika przed meczem i potem radość ze zwycięstwa, niz licytowanie sie ile to wygramy a potem płacze: "jak to się mogło stać "?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak Greg mówi , że stadion jest ******* , to jest :) . Jak Greg mówi , że Wisła gra słabo to gra. |
Cieszy wysoka wygrana i piękna skuteczność. Na pochwały zasłużyła szczególnie obrona z zaporami nie do przejścia i bocznymi obrońcami grającymi jak lubię czyli ofensywnie. Chyba 2 połowę muszę obejrzeć jeszcze raz bo ciężko jest strzelić 3 bramki po słabej grze. Coraz bliżej do mistrzostwa!
|
Tak szczerze to ja wierzę, że zarówno Ćwielong jak i Łobo będą grać i to będą grać świetnie. Im najbardziej brakuje po prostu pewności siebie i dlatego grają tak jak grają. Wychodzą chcą na siłę coś udowodnić i wychodzi to co wychodzi. I ktoś powiedział, że Łobo na luzie marnuje takie sytuacje - zaręczam Ci, że jako rezerwowy walczący o pierwszy garnitur on napewno tego luzu nie miał.
W dodatku nie wiem co wy od Wojtka chcecie, s.......ił dwie sytuacje - fakt, ale za to jakie 2 asysty przypierdzielił to łeb pęka. Jak na to, że wszedł na końcówkę to imo świetna zmiana. Bo fakt, że żeby jeszcze mieć takie sytuacje jak miał Łobodziński to jeszcze trzeba się znaleźć w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie i je sobie stworzyć. To samo się tyczy Ćwielonga, który tych sytuacji potrafi sobie stworzyć multum, chociaż w tym meczu zaprezentował się imo słabo w porównaniu z paroma jego poprzednimi występami. Dajcie tym dwóm czas i kredyt zaufania a bedzie z nich ogromny pożytek imo. Wg mnie zarówno oni jak i Małecki za 2 lata mogą grać na poziomie europejskim i jak Wisła ich nie sprzeda, to jak dojrzeją to znów będziemy dominować w lidze. Ogólnie zagraliśmy 1 połowę fatalnie, bardzo ale to bardzo nerwowo, ale dopisało nam szczęście i do przerwy schodziliśmy z 1 bramkowym prowadzeniem. 2 połowa początek tak jak w pierwszej, dopiero po 2 bramce widać, że Wiślacy odetchnęli i ten stres z nich zszedł i grali na miarę swoich możliwości. A ŁKS już się poddał. 4 : 0, mimo że początek tego nie zapowiadał. Nic tylko się cieszyć - taka jest piłka :) Wolę 4 : 0 z ŁKSem po takiej fasoli, niż 0:0 z GKS'em po rewelacyjnej kombinacyjnej grze. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl